|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Rozeznanie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Gosia od ulewania tez mogą być takie koziska... A ten egzamin to z informatyki. Niby w polsce tyle lat się uczyłam,ale tu muszę od nowa,żeby tylko papierek dostać...
![]() Aguśka no ja właśnie na plecach go kładę. Ale zauważyłam,że jak tak leży to próbuje się właśnie przemajgnąć. Ale się meczy bardzo. To co dopiero w nocy sie bidula umęczy jak tak próbuje... Dziwne tylko,ze ja nie słysze wtedy jego stękania.. No na mejlu same słodziaki są ![]() musze przyznać,że synek Małej zapowiada się na niezłego łamacza serc niewieścich.. Tak latino typ,mmmm ![]() A Zuzia Asiki wygląda jak Aniołek A Robson Mravki wymiata. Najlepsza była jego mina jak mu któres z was zabawkę przesunęło. Z jakim fochem zerkał,hehehehe. A Ty, nie wyglądasz jakbyś dziecko urodziła,sexi mama normalnie ![]() Aguśka ja też uwielbiam stópki mojego Julka,godzinami mogłabym je całować, dotykać,ehhh ![]()
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Mravka jaki Robercik juz duzy jest
![]() ![]() balbinka Julek tez Ci rosnie jak na drozdzach ![]() ![]()
#2973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze tak bedzie, ale tak jak pisalam , jesli nie to nie bede plakac! Zycie jest za krotkie zeby sie tylko zamartwiac ![]() Ja jestem otwarta, a co ma byc to bedzie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-05 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oskar tez traktował pierś jak smoczek do zasypiania a jak cyganiłam smoczkiem to wypluwał i się złościł. Ale od dwóch dni zakolegował się ze smoczkiem. Jak wiem że juz się najadł a pierś chce tylko do ssania to daję smoczek na początku wypluwa ale za drugim razem już ładnie łapie i ssa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam mejla
![]() Mała Tymon to już poważny facet ![]() Emigra ale Julka ma grzywę! Niedługo już będziesz mogła fryzurki robić ![]() ![]() Asika21 Zuziowe minki bombowe ![]() Mravka ja to jestem pod wrażeniem tego jak Robercik urósł! Normalnie napatrzeć się nie mogę ![]() ![]() ![]() Tynka88 promieniejesz mamuśka! Wpadłabyś napisać co tam u Was więcej słychać ![]() ![]() Natqulec ale wystrojone panienki ![]() ![]() Balbinka przystojnego masz synka ![]() Ależ ja mam dziś spokój, moje dziecko jak zasnęło o przed 10.00 to wstała po 12.00, zmieniłam pampka, zjadła, pomarudziła, pomachała nóżkami i dalej śpi ![]() ![]() ![]()
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Ja sie przed dawaniem smoczka bronilam,ale w jeden wieczor nie wytrzymalam i dalam.Bo Eryk chcial byc przy piersi,ale nie pil.I od razu zalapal i ssal jakby to byla najlepsza rzecz pod sloncem. W ogole to ten smoczek mam z internetu i myslalam,ze silikonowy bedzie,a jest lateksowy i duzy jest,tzn ten plastik dookola buzki. I myslalam,zeby kupic mu inny,ale teraz nie wiem czy tak zrobic,skoro ten mu wyraznie pasuje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ty Gosiu mozesz sprobowac z innym, czasem jedne smoczki dzieci wolą bardziej od drugich.
![]() |
#2980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak dałam w szpitalu ten co dostałam w "niebieskim pudełku" taki gratis od aventa to tak Laurze podpasował, że potem mi każdym pluła, a kupiłam ze 3 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2981 |
Gang Iren
|
A dziewczyny (Aguska wiem,ze ty uzywasz) mam pytanie o Fride.Czy wymieniacie te filtry po kazdym uzyciu?Bo jak Erykowi tak czesto bede uzywac jak w nocy to do jutra mi sie skoncza,a musze z internetu zamowic.
#2982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2983 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymieniam filtr tylko po chorobie Filipa i wyparzam ta czesc plastikowa. A po kazdym uzyciu tylko dokladnie myje ta czesc plastikowa.
![]() |
#2985 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lenka mam nadzieję, że wyniczki bilirubiny już masz i są w porządku. Mój Syncio jak na razie ma smoczek lovi silikonowy i lateksowy Canpolu i oba polubił..tylko przy wtykaniu musze przytrzymac żeby dobrze zassał bo inaczej wypluwa. No a dziś synek od powrotu ze szpitala pierwszy raz sam spał. Co prawda nie w łóżeczku bo Tż za późno wrócił i nie daliśmy rady przemeblować, więc Mały spał w gondolce, ale na nieszczęśliwego to chyba nie wygląda. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() To i ja nie bede przesadzac z wymiana tych filtrow. Moi goscie znowu na zakupach,a mlody ladnie spi,wiec luz blues. Za sprzatanie sie nie biore,dopiero jutro jak goscie wyjada. Juz o 6 rano z domu wychodza.I szczerze nie moge doczekac sie tego momentu. Ich corka to jest nie za fajne dziecko.Glupio w sumie tak mowic o dziecku.I widze,ze moja przyjaciolka tez bardzo sie zmienila,albo wczesniej pewnych rzeczy nie widzialam.Ta kolezanka jest bardzo gruba,chociaz w sumie nie je za duzo,ona ma jakies problemy hormonalne.Ale jej coreczka tez zapowiada sie,ze taka bedzie.W lipcu skonczy 2 lata i wazy juz 17 kg.Wina rodzicow.Je kilkanascie razy na dzien i w nocy pije mleko(potrafi wypic litr mleka przez noc!) Ma strasznie rozepchany zoladek,ciagle daja jej slodycze,czipsy,cole.Obia d ma byc za 15 minut,a oni daja jej ciastka.A tego obiadu to zje wiecej niz ja.Do tego ciagle ryczy,krzyczy,bije,tupie. Mam tak brudno w mieszkaniu,ze szok,wszedzie plamy,wszystko poniszczone,umazane czekolada itd. Mam nadzieje,ze byli u nas pierwszy i ostatni raz. A moze to ja jestem jakas inna,nietowarzyska,powinn am wrzucic na luz,bo to tylko dziecko?Jak myslicie?
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
Gosia ja też bym się cieszyła, że wyjeżdżają...pewnie że dzieci to tylko dzieci, ale znając siebie to to co zrobi (nabałagani, zniszczy) moje dziecko zniosę, ale jak inne to będę co nieźle wkurzona...tak mi się wydaje...
..no i nienawidzę tuczenia dzieci...co innego otyłość z powodu jakiejś choroby, ale obżarstwo u dzieci to coś strasznego... |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | ||||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Evvcia, ja takze dokarmiam z butli-raz dziennie, tzn w porze nocnej, po kapieli i normalnym karmieniu z cyca dopelniam dzidzikę dajac Jej moje odciagniete mleczko-czasem 100 ml a czasem tylko 40, zaleznie ile mi sie udalo udoic w ciagu dnia...Dlatego sadze, ze te dodatkowe gramy na wadze zawdzieczamy podawaniu dodatkowego mleczka ![]() Zaopatrzyłam sie jednak w elektryczny laktator i powiem, ze niebo a ziemia. Ładnie odciaga, wiecej niz udawalo mi sie wyciagnac na recznym i w dodatku nic mnie nie boli. Tylko teraz mam tyle mleka odciagnietego, ze chyba bede mrozic! ![]() Jednak nie zaluje zakupu, bo zamierzam karmic dlugo, np cale 6mies wylacznie moim mleczkiem, a odciagac bede zeby dokarmiac i moc zostawic butle dziadkom czy ciociom, jak bede poza domem-w czerwcu i sierpniu bede w Pl. A tak sie zastanawiam, czy pozniej przy rozszezaniu diety, mozna sporzadzac kaszke dla dzidzi mieszajac ja nie z woda ale wlasnie z wlasnym mlekiem??? Co do metody z pieluszka, slyszalam to juz od kilku osob. Czasem probowalam, ale kladac obok pieluszke, nie przykrywalam az pod nosek. Ostanio nawet wycieralam pieluszka mleko z brodawek, ktore zostalo po odciaganiu, zeby pieluszka sie nasaczyla zapachem. Musze wyprobowac ten sposob... A co to za konik i jak ma niby dzialc na dziecko w sposob uspokajajacy??? Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() A zwrocic uwage nieswojemu dziecku tez jakos glupio, bo zaraz sie kolezanka obrazi, ze nie wychowuj jej dziecka albo cos... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Gang Iren
|
No wlasnie.Ale bardzo sie musze gryzc w jezyk,zeby czegos nie powiedziec.Dobrze,ze to ostatni dzien ich pobytu...
#2990 |
Wtajemniczenie
|
Ewelajna możesz tu sobie poczytać o tym koniku http://www.bangla.babyonline.pl/opin...e-konik-morski
![]() Gosia2612 współczuję, że tak Ci dali znajomi popalić ![]() ![]() ![]()
#2991 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ma ktoras z Was moze "Zaklinaczke Dzieci" Tracy Hogg w pdf'ie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Gang Iren
|
Przed chwila ta 2 latka pogryzla moja corke
![]()
#2993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja znów mam problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Ja bym na Wiki miejscu jej kopa wysunęła ![]()
![]() |
#2994 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A moze je zbyt lapczywie i dlatego tak sie dzieje?Moze tez sprobujesz z innej pozycji,np spod pachy?
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesc dziewczyny, nie pisalam od rana bo klocilismy sie z mezem i nadal mam wisielczy humor ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
evvcia a moze Laurka sie przejadła? Moj tak potrafil czasem chlusnac mleczkiem jak przesadzil z jedzeniem
![]()
#2997 |
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
![]() Z góry przepraszam , że tak żadko się udzielam ale czasu u mnie zero. Jak pogoda to po całych dniach na dworze byłam. Zajmowałam się ogrodem i innymi pracami podwórkowymi, a że dzieciaczki po całych dniach na dworze to już wieczorem nie chciało mi się na komputer wchodzić. Teraz sobie moje dzieciaki śpią więc mam chwilkę ![]() Mała chyba waży już 5 kg i ubieram ją w ciuszki rozmiaru 62. Tylko problemy są z tym brzuszkiem podaję kropelki ( póki co regularne podawanie Infacolu skutkuję ale mam na wszelki wypadek Bobotic) A tak to grzeczna, gaworzy uśmiecha się i słodko popiskuje. Co do laktacji. To ja też się właśnie zastanawiam dlaczego tak jest, że niektóre kobiety mają z tym problem? Może to wina tego skażonego powietrza bo kiedyś przecież nie było tego co teraz, no i jakos potomstwo wykarmić trzeba było. Ale tak jak kiedyś mówiłam to matka mojej teściowej nie miała pokarmu, moja teściowa też nie miała bo z cycków to tylko woda szła i dzieci głodne były i jej córka jak 11 lat temu córkę urodziła to też praktycznie nic nie miała w piersiach i dziecko na cycu było cały dzień i płakało. wkońcu teściowa nakrzyczała na nią, że ona pokarmu nie miała to i tamta mieć nie będzie i pojechali po mm i jak się dziecko najadło to całą noc przespało, aż zaglądali czy żyje bo taka cisza była. Także cieszmy się, że istnieją te mieszanki a nie krowie mleko rozcieńczone wodą ( jak kiedyś) i są naprawdę coraz lepsze i dzieci po nich zdrowe. Bo czasem walka i pozytywne myślenie na nic się nie zdają. Tak już jest i tyle i nie ma czym się martwić. Ja córcię karmię piersią i cieszę się bardzo. Ale do tej pory laktacja mi się jeszcze nie unormowała. Jest o wiele lepiej jak na początku bo wkładki dają radę już prawie cały dzień, ale dalej jak karmię z jednej to z drugiej kapie. I w nocy dalej wkładam sobie do stanika albo tetre albo pampka bo tyle mleka leci, że szok. A jak mi się coś przesunie w nocy to mokrą mam koszulę nocną a ja tego nie cierpię. A syna karmiłam tylko miesiąc bo jak spróbował butli to cyc był be i tak się darł jak by go ten cyc parzył i dałam sobie spokój. Oczywiście płakałam bo miałam wyrzuty sumienia z tego powodu ale przecież wiele kobiet karmi mm i nie ma wyboru. Teraz to bym pewnie tych wyrzutów sumienia nie miała. Ale skoro mam darmowe mleko w cycu to po co mam je marnować. A ja też muszę się zastanowić nad antykoncepcją nie chcę mieć dzieci. Przeraża mnie myśl o kolejnej ciąży czy wpadce. Nie chcę i koniec. Dwoje dzieci to i tak dla mnie już spory wydatek... Całuję was serdecznie kochane ( na bierząco do was zaglądam) ale obowiązki wzywają hihih ![]()
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Rano nie chciało mi się wchodzić na forum, później pojechaliśmy na małą wycieczkę połączoną ze zwiedzaniem i spacerem. Teraz pogoda się załamuje ale trochę popadać musi.
Znowu boli mnie głowa. Coś za często ![]() Ewelinka w nocy po karmieniu zamiast spać to rozbudziła mi się, strzelała uśmiechami, gaworzyła... szkoda, że w dzień tak nie chce ![]() Drugi czy trzeci dzień cos nie tak jest z jedzeniem. Przesunęły nam się godziny karmień i Ewelinka nie jest zadowolona tylko z jednej piersi, muszą być dwie, i każda po pół godziny. Oczywiście po 5 minutach przysypia, reszta to takie ssanie od niechcenia. No i już mleko samo nie leci tak jak jeszcze tydzień temu, tylko Mała musi się mocniej napracować.
#2999 | |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() za nami spokojna nocka ![]() byliśmy na długim spacerze w trojkę i bylo karmienie po drodze w parku, nikt na mnie nie patrzył tylko jedna babcia sie uśmiechnęła ![]() ![]() nie pojechaliśmy na działkę bo zapowiadali kiepska pogode a sie okazalo ze bylo bardzo ładnie ![]() ![]() ![]() dzis Wiktorek lezal na macie edukacyjnej i nawet sie zainteresowanie trochę nia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-05 o 18:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | ||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie, nam tez sie przesunely pory karmien troszeczke. Tak jak u Emigry, dzis w nocy bylo karmienie co 2 h mialam wrazenie, ze w ogole nie zmruzylam oka tylko non stop mala wisiala na cycku! Na szczescie karmie w lozku, na lezaco ale co z tego, jak tylko Matyldka cyca wypuscila niechcacy to juz byl ryk i musialm pilnowac zeby jej sutek z buzi nie wypadal ehh Karolca, moze Ewelinka ma teraz wlasnie skok wzrostowy i potrzebuje wiecej mleczka? U nas jest z kolei na odwrot-wczesniej potrzebowalam Matyldzie podac obie piersi, a teraz zadowala sie jedna-chyba przybylo mi mleka przez to odciaganie ![]() Evvcia, wydaje mi sie ze moze to byc to, o czym pisaly juz dziewczyny-Laura za duzo zjada lub zbyt szybko i wymiotuje...Zwlaszcza ze Ty tez odciagalas i mozesz miec wiecej pokarmu, i brzuszek malej tego nie wytrzymuje? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.