Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-06, 11:51   #2971
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIV - jesienne zmagania:)

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
podawaj nazwę przy podawanym składzie
właśnie, bom całkiem tym zaciekawiona, gdyby nie ten silikonik, to skład byłby cudny

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 11:52   #2972
charlie charlie
Zadomowienie

a czy mogłabym prosić o analizę tego szamponu Ce Ce Algae ?
Skład: Aqua, Sodium laureth Sulfate (and) Lauryl Glucoside, MEA-Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Laureth-2, Polyquaternium-7, Dipropylene Glycol and Boswellia Serrata Gun, 2Na-EDTA, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Propylene Glycol (and) Aquq and Laminaria Digitata Extract, Tussilago Fargara, Panthenol, Benzophenone-4, Titanium Dioxide (and) Mica (and) Chromium Oxide Greens, CI 19140, CI 42090, Parfum

ten an górze skład o który pytacie to chyba glisskur maska 7 oil

Edytowane przez charlie charlie
Czas edycji: 2012-11-06 o 11:54
charlie charlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:03   #2973
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
właśnie, bom całkiem tym zaciekawiona, gdyby nie ten silikonik, to skład byłby cudny
gliss kur oil nutritive maska

właśnie kurier mi przyniósł Stapiza i jedwab CHI
dzis na noc sesa i jutro stapiza wypróbuję
olej awokado klikłam

a w kolejce zakupowej czekają
olej z róży
olej śliwkowy
maska gliss kur oil nutritive
maska Bingo shea
kwas hialuronowy
hydrolat różany
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:16   #2974
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
No ja właśnie siedzę na urlopie w Holandii ( tu mi tak włosy wypadają ) i nie widziałam jakiś fajnych rzeczy. Dziś podejdę do sklepu Albert ( czy jakoś tak) bo ostatnio widziałam tam fajne odżywki bez spłukiwania.
Jakąś pamiątkę włosową muszę mieć
A gdzie dokładnie jesteś? podoba się?
Pewnie chodzi Ci o albert heijn, taki wielgasny market jeżeli masz okazje idź do De Tuinen (sklep jak the body shop) ceny nie są niskie ale maja trochę promocji, wczoraj oglądałam gazetkę http://images.vitaminimages.com/inte...2/FolderP2.pdf

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
xsyskax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:22   #2975
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xsyskax Pokaż wiadomość
A gdzie dokładnie jesteś? podoba się?
Pewnie chodzi Ci o albert heijn, taki wielgasny market jeżeli masz okazje idź do De Tuinen (sklep jak the body shop) ceny nie są niskie ale maja trochę promocji, wczoraj oglądałam gazetkę http://images.vitaminimages.com/inte...2/FolderP2.pdf
Dokładnie siedzę w Dordrecht ( tutaj pracuje mój Tż).
Tak, to ten Wielgaśny Market. Widziałam tam odżywki i coś mi się zdawało, że składy są nawet fajne.
Podoba się, podoba ale niedługo muszę wracać do Polski i do pracy

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:24   #2976
xsyskax
Zadomowienie

Tam to jeszcze nie byłam w albert heijnie nic mnie nie zachwiciło chociaz nigdy nie sprawdzalam dokładnie włosowego asortymentu. Maja za to pełno olei

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
Stary 2012-11-06, 12:28   #2977
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
Tam to jeszcze nie byłam w albert heijnie nic mnie nie zachwiciło chociaz nigdy nie sprawdzalam dokładnie włosowego asortymentu. Maja za to pełno olei
Olei
Nie widziałam!!! O rany

Stary 2012-11-06, 12:38   #2978
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
i jillz (albo jills, nie pamiętam dokładnie ) - pyszne jabłkowe, musujące cydry
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:39   #2979
justusia16
Wtajemniczenie

Jowi20 dzieki, hmm mam nadzieje ze mozna to wcierac i nie trzeba jeszcze dodatkowo plukac w lopianie :p
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:56   #2980
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanlan Pokaż wiadomość
ja też chciałam się przyłączyć o włosy zaczęłam poważniej dbać około pół roku temu, zaczełam od nakładania różnych drogeryjnych odżywek, później olejek rycynowy, ale źle się go nakładało więc zaczełam mieszać, później dorwałam kokosową vatikę, aż w końcu zaczełam was czytać i czekam na zamówionego wczoraj kallosa wanilie + scandic coco + scandic banan + wcierka Jantara ... jak myślicie dobry wybór na początek?
Wybór nie wybór, ważne, jak włosy zareagują
Cytat:
Napisane przez bulkabanan Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o szampon to nie przykładam do tego większej wagi: taki, jaki jest w domu. olejowanie raczej przed każdym myciem, obecnie oliwka dla dzieci z rossmana lub olej sezamowy. olej nakładam na wilgotne włosy, uprzednio moczę je w roztworze wodnym pantenolu (od jakiś dwóch tygodni). zazwyczaj zostawiam to na noc, rano myję szamponem, poźniej maska - obecnie stapitz z olejkiem arganowym, jak dla mnie niezbyt udany produkt, nie ma się nijak do sleek line. później zostawiam je do wyschnięcia, ewentualnie jak mocno się spieszę do podsuszam je chłodnym strumieniem powietrza. na lekko wilgotne włosy nakładam radikal d/s do włosów zniszczonych, a na końce silikonowe serum stapitza, też arganowe (strasznie śmierdzi ;/).
to by było na tyle jeśli chodzi o pielęgnację, włosy myję co dwa, czasami trzy dni. aha, łykam też silicę, ale trzeba przyznać, że nie jestem zbyt skrupulatna.
Cytat:
Napisane przez bulkabanan Pokaż wiadomość
tam miał być radical bez spłukiwania, mała literówka się wkradła. po oględnej analizie składu niby nie ma nic niepokojącego, ale nie jestem w tym ekspertem
pokuszę się nawet o wklejenie zdjęcia (robione dzisiaj rano). czerwona kreska to miejsce, w którym zaczyna się to nieszczęsne cieniowanie i masakra z końcówkami - przecież nie zetnę takiego kawałka
Sprawa jest taka, że jeśli nie zetniesz tego, co rozdwojone, to bajka rozwinie się na zasadzie naderwanego prześcieradła - lekko pociągniesz i dziura leci do góry
Nie musisz ich ścinać do równa, możesz podciąć każdą warstwę, podejrzewam, że wtedy niewiele z długości poleci.
Sama pielęgnacja wygląda dobrze, więc podejrzewam, że te rozdwojenia mogą być jeszcze nieskasowaną pamiątką po tym, co kudełkom robiłaś wcześniej
Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Pokaż wiadomość

1. Oczyść włosy i skórę głowy szamponem z SLS.
2. Wprowadź pielęgnację bezsilikonową, jeżeli Ci nie podpasuje zapoznaj się z działem o składach kosmetyków i unikaj świństwa
3. Wypróbuj na sobie metodę OMO
4. Staraj się olejować/masłować włosy przed każdym myciem (możesz olejować na całą noc)
5. min 1 raz w tygodniu nakładać naturalną maskę na ok. 2h
6. Postaraj się nie przeproteinować włosów. To może być powód tego "dbam, a nic z tego nie mam".
7. Odżywiaj je od wewnątrz
8. Załóż dziennik pielęgnacji. Będzie Ci łatwiej określić, które produkty, jak wpłynęły na Twoją czuprynę
Przy rozdwajających się kudełkach, jeszcze przy nadchodzącej zimie, to nie jest dobra rada. A w ogóle pytanie - co wg Ciebie jest świństwem w kosmetykach? Bo ja znam w ogólności niewiele przypadków, i w 95% są to konserwanty tylko
Czemu akurat naturalną? Natura lubi uczulać, a nie wiemy, czy koleżanka nie jest jakimś wrażliwcem
Koleżanka mogła jeszcze nie określić stopnia swojej ulubionej proteinizacji
I powinna dopasować własny, optymalny czas olejowania i sposób

Przepraszam, że rozłożyłam Twoją wypowiedź na czynniki pierwsze Po prostu rady same w sobie były dobre, tylko czasem zbyt ukierunkowujące. A każda kudła inna jest
Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Ooo.. a ten wywar z cebuli to jak się robi?

Zapomniałam się wcześniej zapytać, ostatnio jak dodawałam keratynę do maski to zauważyłam, że razem z płynem wylatują takie czarne kropeczki (paproszki, nie wiem jak to nazwać) a wcześniej tego nie było, trzymam ją w lodówce, data ważności jest do maja 2013, zapach ma też taki jak wcześniej więc chyba się nie popsuła?
Wytrąciła się po prostu. Nic złego się nie dzieje
Cytat:
Napisane przez sahana Pokaż wiadomość
dziewczyny, słuchajcie, ostatnio byłam na blogu mysi i znalazłam post o tym, jak to czasem może sie okazać że ktos kto ma przekonanie, że ma proste włosy okazuje sie, że ma falowane.
nie miałam żadnych stylizatorów w domu, więc to, co jest poniżej, to efekt jedynie ugniatania przy suszeniu, bo chciałam to sprawdzic u siebie. jak wam sie wydaje, bo ja sie nie znam - czy te falki, które sie zrobiły, są oznaką, że moje włosy sa tak naprawdę lekko falowane? i można przy odpowiednich kosmetykach i pielęgnacji wydobyc z nich skręt? czy po prostu odgniecone "na siłę" i nie tedy droga, tylko dalej normalnie proste?
Z prostego fali nie ugnieciesz. Masz fale i uważam, że dużo większe, niż pokazały to teraz. Jakby się tak jeszcze nauczyły skrętu...
Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
kascysko a na wypadajace wlosy wywar z tej kozieradki to robic z nasion czy z jakiej czesci ? I w jakich proporcjach mniej wiecej :p bo wlasnie od 2 dni probuje nadrobic was

I znasz cos na zmarszczki dobrego, mam 22 lata i przez cala szyje mam taka jedna wielka gruba zmarszczke masakra :/ wygladam jakbym sie wieszac chciala masakra...
Zmarchę może sobie złuszcz czymś. Krem raczej nie pomoże

Cytat:
Napisane przez Jowi20 Pokaż wiadomość
"W celu przygotowania wywaru zalewamy trzy łyżki nasion sto pięćdziesięcioma mililitrami wody, całość gotujemy i odstawiamy na minimum trzydzieści minut. Następnie powstały w ten sposób wywar wcieramy we włosy, które owijamy folią spożywczą na trzy godziny, a po upływie tego czasu płuczemy w wywarze łopianowym. Zabieg ten powtarzamy co pięć dni, a jego regularność pozwoli nam osiągnąć sukces i trwale zastopuje wypadanie włosów." znalezione w necie
Zapowiadam, że: packę tę bardzo ciężko nałożyć (jak ktoś zaparzy to zobaczy), i uważam, że trzymanie łebka trzy godziny pod folią nie jest dobre, bo cebulki potrzebują przewiewu.

Ja kombinowałam z naparem, efekt jest, a ile mniej roboty
klik!
Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
warto ??
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Glycol Distearate, Dimethicone, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Panthenol, Cocodionium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Behentrimonium Chloride, Polyquaternium-37, Dicaprylyl Carbonate, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Methylparaben, Parfum, Propylene Glycol, PPG-1 Trideceth-6, CitricAcid, Linalool, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, CI 15985, CI 47005.
edit już trochę zanalizowałam i skład cudny
same olejki i shea i nawilżacze a zapach na końcu prawie.
Kupię jak ją dopadnę w sklepie
Zależy w jakiej cenie. Skład ładny, mogłabym za nią dać powiedzmy... 13 zł/500 ml
Cytat:
Napisane przez charlie charlie Pokaż wiadomość
a czy mogłabym prosić o analizę tego szamponu Ce Ce Algae ?
Skład: Aqua, Sodium laureth Sulfate (and) Lauryl Glucoside, MEA-Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Laureth-2, Polyquaternium-7, Dipropylene Glycol and Boswellia Serrata Gun, 2Na-EDTA, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Propylene Glycol (and) Aquq and Laminaria Digitata Extract, Tussilago Fargara, Panthenol, Benzophenone-4, Titanium Dioxide (and) Mica (and) Chromium Oxide Greens, CI 19140, CI 42090, Parfum
Do oczyszczania się nie nada, gdyż posiada jeden polyquat. Do kompletu zestaw detergentów, w tym SLES. Wysoko EDTA
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 12:59   #2981
Smerfetka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazda Wieczorna Pokaż wiadomość
właśnie kurier mi przyniósł Stapiza i jedwab CHI
dzis na noc sesa i jutro stapiza wypróbuję
olej awokado klikłam

a w kolejce zakupowej czekają
olej z róży
olej śliwkowy
maska gliss kur oil nutritive
maska Bingo shea
kwas hialuronowy
hydrolat różany
Ja wczoraj zakupiłam Stapiza w Hebe, czekam jeszcze na kuriera z zamówieniem z Bingo: maska z shea i blotem karnalitowym a w kolejce do kupienia czeka maska Kallos Placenta i Latte
Smerfetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:24   #2982
charlie charlie
Zadomowienie

kascysko czyli taki se? tak czułam właśnie. muszę poszukać jakiegoś fajowskiego szamponu.

a tak w ogóle - zastanawiam się jak zabezpieczyć koncówki - kupić coś silikonowego czy może zostać przy kremie z biedry?
dodam, że jeśli chodzi o szampony/odżywki/maski to moja kolekcja ograniczyła się do szamponu bez silikonów, ozywka garnier z shea, balsam pottersa z aloesem i maska stapiz
Stary 2012-11-06, 13:29   #2983
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlie charlie Pokaż wiadomość
kascysko czyli taki se? tak czułam właśnie. muszę poszukać jakiegoś fajowskiego szamponu.

a tak w ogóle - zastanawiam się jak zabezpieczyć koncówki - kupić coś silikonowego czy może zostać przy kremie z biedry?
dodam, że jeśli chodzi o szampony/odżywki/maski to moja kolekcja ograniczyła się do szamponu bez silikonów, ozywka garnier z shea, balsam pottersa z aloesem i maska stapiz
Bardzo taki se
Wiesz, dobre jedwabie za niewielkie pieniądze nabyć można, więc popróbować z silikonem możesz. Z DiTów (dobrych i tanich) to na przykład Marion, Green Pharmacy, Biovax (jak dorwiesz na promo) i chyba Joanna.

Wiecie, za pół godziny mam kolosa z teora. Uczyłam się długo, wczoraj wymiękłam i poszłam na pokeraJeśli dziś to zaliczę, to przed każdym kolosem będę praktykować ten zestaw
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:29   #2984
justusia16
Wtajemniczenie

Dzieki kas

Ja sie czaje na bananowa maske mmm
Stary 2012-11-06, 13:32   #2985
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Bardzo taki se
Wiesz, dobre jedwabie za niewielkie pieniądze nabyć można, więc popróbować z silikonem możesz. Z DiTów (dobrych i tanich) to na przykład Marion, Green Pharmacy, Biovax (jak dorwiesz na promo) i chyba Joanna.

Wiecie, za pół godziny mam kolosa z teora. Uczyłam się długo, wczoraj wymiękłam i poszłam na pokeraJeśli dziś to zaliczę, to przed każdym kolosem będę praktykować ten zestaw

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 13:43   #2986
xsyskax
Zadomowienie

kascysko trzymam kciuki!

Tez się muszę pobawić w ugniatanie, moze okaze się, ze jestem falowana? Marzenia ściętej głowy

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
Stary 2012-11-06, 13:43   #2987
isi rici
Zadomowienie

Cytat:

Kasieńka

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Dzieki kas

Ja sie czaje na bananowa maske mmm
No ja też mam ochotę na tą maskę
Ale to po wypłacie

Stary 2012-11-06, 13:47   #2988
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:

Przy rozdwajających się kudełkach, jeszcze przy nadchodzącej zimie, to nie jest dobra rada(Chodziło mi o np. szampony z silikonami i odżywki, bo zabezpieczać oczywiście można jakimiś serami silikonowymi). A w ogóle pytanie - co wg Ciebie jest świństwem w kosmetykach? Bo ja znam w ogólności niewiele przypadków, i w 95% są to konserwanty tylko (dla mnie świństwem jest np. kosmetyk nafaszerowany substancjami zapachowymi (ostatnio w Naturze spotkałam się z kilkoma, których skład w połowie zawierał "perfume".) Duża ilość różnego rodzaju alkoholi (w jednej masce dużej zielonej (jak jutro wpadnę do sklepu to podam nazwę) były aż 4 rodzaje.)
Czemu akurat naturalną? Natura lubi uczulać, a nie wiemy, czy koleżanka nie jest jakimś wrażliwcem (Kosmetyki drogeryjne też lubią uczulać. )
Koleżanka mogła jeszcze nie określić stopnia swojej ulubionej proteinizacji
I powinna dopasować własny, optymalny czas olejowania i sposób

Przepraszam, że rozłożyłam Twoją wypowiedź na czynniki pierwsze Po prostu rady same w sobie były dobre, tylko czasem zbyt ukierunkowujące. A każda kudła inna jest
Nie ma problemu. Masz rację. Prawda jest taka, że należy szukać pielęgnacji "Dla siebie" i nie da się dokładnie sprecyzować co dla jakiego rodzaju włosów. Każdy jest inny i trzeba testować)[/B]
CleoDuquesne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:51   #2989
201605170931
Konto usunięte

Kascysko trzymamy kciuki
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:58   #2990
luzjulka
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny w końcu i ja postanowiłam się ujawnić, a to za sprawą przeczytanego przed momentem wpisu którejś z Was (przepraszam, że tak anonimowo, ale dodajecie tyle postów, że nie jestem w stanie go odszukać... ). Chodziło o to, że wiele z was/nas rzadko chodzi w rozpuszczonych włosach, bo dbacie o końcówki ;D Na początku troszkę się uśmiałam, bo dla mnie najpiękniejsze włosy to niczym nieskrępowane, luźno opadające kosmyki... a skoro walczymy też o piękne włosy, to trzeba je czasem a może i częściej pokazać na światło dzienne.... I w tym momencie trochę się załamałam, bo uświadomiłam sobie, że sama zachowuję się dość dziwacznie!! Moja przygoda z dbaniem o włosy zaczęła się właściwie w maju tego roku tuż po maturze, kiedy miałam bardzo dużo wolnego czasu. Przez wakacje jeszcze to jakoś wyglądało. Dbałam o włosy jak umiałam najlepiej, ale gdy trzeba było się pokazać to potrafiłam i to.
Ostatnio tak mi się jednak życie pokomplikowało, że zastanawiam się czy nie wpadłam w jakąś pułapkę?! Otóż, nie dostałam się na moje wymarzone studia i przez rok spróbuję jeszcze raz przygotować się do matury. Mieszkam na małej wiosce, wszyscy znajomi wyjechali na nauki, w skutek czego moje życie towarzyskie ogranicza się do minimum. Psychicznie po miesiącu się już przyzwyczaiłam i z tym pogodziłam... ale uświadomiłam sobie, że przez ten właśnie miesiąc moje włosy nie wyglądały ani razu dobrze!!!! Ciągła, nieustanna wręcz! pielęgnacja sprawiły, że nie mają one kiedy dobrze wyglądać. Jak rano zmywam olej po całonocnej kuracji, to zaraz nakładam inne kondycjonujące specyfiki. Ostatnio przyłapałam się na tym, że nie zmyłam dokładnie mieszanką bioWAXu do skłonnych do wypadania i rycyny, co poskutkowało totalnym oklapem, ale mi to wcale nie przeszkadzało, pochodziłam z 2 godzinki z tłustym łebkiem i nałożyłam inną maseczkę. Czy ja jestem normalna? już nawet nie interesuje mnie to jak dane kosmetyki działają na moje włosy, byleby ciągle je odżywiać, nawilżać pielęgnować........... RATUNKU !
luzjulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:07   #2991
sahana
Raczkowanie

to ja sie najpierw pochwale edukacyjnie - dowiedziałam sie że zdałam jedno zaliczenie, któe bylam pewna że nie zalicze jeszcze czekam na wyniki z innego. i prosze o trzymanie kciuków za dzsiejsze, bo słabo widze moje ogarnianie nadwrażliwości

a teraz wlosowo - strasznie mnie tym ucieszyłyście, że widicie potencjał falowy w moich kłaczkach nie żeby mi się proste nie podobały, bo bardzo mi sie podobają, ale jednak jak pomyślę, że mogłabym miec facle to o ja cie <3

sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:20   #2992
Jowi20
Raczkowanie

a wiecie do czego można zastosować białą glinkę porcelanową? bo dostałam w gratisie z zsk i zupełnie nie wiem co mam z tym zrobić..

Milanek
Jowi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:24   #2993
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Pluskotko, czemu mieszkasz tak blisko, a jeszcze ani razu się nie spotkałyśmy?
No popatrz, a coś czuję, że pewnie kiedyś się widziałyśmy przelotem nie wiedząc o tym Choć teraz TG traktuję tylko przejazdowo dojeżdżając na studia.
Kurczę i powoli dojrzewam do spotkania włosomaniaczek ze Śląska, takie nieśmiało dziecko ze mnie

Kaś, pewnie jesteś już w trakcie kolosa, kciuki trzymam, po pokerze teraz zachowaj poker face i zniszcz ich

Zakupiłam sobie miodka (taa, wreszcie) i myślę jak go dzisiaj nałożyć. Może zmieszam po myciu z bingaczem z shea.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:27   #2994
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Cześć mizator tez tak macie, ze jak ktos was tym mizia, to az ciarki przechodzą?
Mnie zawsze a spróbujcie zgiąć kolano i sobie je tak pomiziać, taki eksperyment kto wytrzyma, bo ja odpadam od razu

Cytat:
Jak dla mnie twoje włoski muszą nauczyć się skrętu i będzie ładnie

Ps: patrzcie jak mi sie psiaki wygrzeają siedzą jak koty na kanapie (przepraszam za bajzel na stoliku )
Oooo śliczne czy to są chihuahua długowłose?

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nie, to chyba normalne, bo moje dwie buteleczki też tak miały
Cytat:
Wytrąciła się po prostu. Nic złego się nie dzieje
Dzięki, to już się nie martwię

Od wczoraj kombinuję z wydobywaniem fal, i pochwale się efektami za miesiąc, żeby nie wstawiać z podekscytowania każdego zdjęcia z uzyskaną falą

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:27   #2995
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Kasieńka

No ja też mam ochotę na tą maskę
Ale to po wypłacie
U mnie wyplata za 3 dni nie wiem czy chce ta z tbs czy te 2 :p

Wyczailam nowy olejek z Alverde... mam tamte pozostale wszystkie
Ten tez chce jakis vanilla costam :p
Stary 2012-11-06, 14:28   #2996
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzjulka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny w końcu i ja postanowiłam się ujawnić, a to za sprawą przeczytanego przed momentem wpisu którejś z Was (przepraszam, że tak anonimowo, ale dodajecie tyle postów, że nie jestem w stanie go odszukać... ). Chodziło o to, że wiele z was/nas rzadko chodzi w rozpuszczonych włosach, bo dbacie o końcówki ;D Na początku troszkę się uśmiałam, bo dla mnie najpiękniejsze włosy to niczym nieskrępowane, luźno opadające kosmyki... a skoro walczymy też o piękne włosy, to trzeba je czasem a może i częściej pokazać na światło dzienne.... I w tym momencie trochę się załamałam, bo uświadomiłam sobie, że sama zachowuję się dość dziwacznie!! Moja przygoda z dbaniem o włosy zaczęła się właściwie w maju tego roku tuż po maturze, kiedy miałam bardzo dużo wolnego czasu. Przez wakacje jeszcze to jakoś wyglądało. Dbałam o włosy jak umiałam najlepiej, ale gdy trzeba było się pokazać to potrafiłam i to.
Ostatnio tak mi się jednak życie pokomplikowało, że zastanawiam się czy nie wpadłam w jakąś pułapkę?! Otóż, nie dostałam się na moje wymarzone studia i przez rok spróbuję jeszcze raz przygotować się do matury. Mieszkam na małej wiosce, wszyscy znajomi wyjechali na nauki, w skutek czego moje życie towarzyskie ogranicza się do minimum. Psychicznie po miesiącu się już przyzwyczaiłam i z tym pogodziłam... ale uświadomiłam sobie, że przez ten właśnie miesiąc moje włosy nie wyglądały ani razu dobrze!!!! Ciągła, nieustanna wręcz! pielęgnacja sprawiły, że nie mają one kiedy dobrze wyglądać. Jak rano zmywam olej po całonocnej kuracji, to zaraz nakładam inne kondycjonujące specyfiki. Ostatnio przyłapałam się na tym, że nie zmyłam dokładnie mieszanką bioWAXu do skłonnych do wypadania i rycyny, co poskutkowało totalnym oklapem, ale mi to wcale nie przeszkadzało, pochodziłam z 2 godzinki z tłustym łebkiem i nałożyłam inną maseczkę. Czy ja jestem normalna? już nawet nie interesuje mnie to jak dane kosmetyki działają na moje włosy, byleby ciągle je odżywiać, nawilżać pielęgnować........... RATUNKU !
ważne jest, żeby nie popadać w paranoję... bo co z tego, że mamy zdrowe włosy, skoro np. niewystylizowane, nieufarbowane wyglądają strasznie według nas, ale chcemy się z tym męczyć?
sama dbam o włosy, ale nie jestem ich więźniem. chodzę w rozpuszczonych, rano je suszę, bo inaczej wyglądają beznadziejnie.. i cieszę się z ich wyglądu
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:29   #2997
Lethie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jowi20 Pokaż wiadomość
a wiecie do czego można zastosować białą glinkę porcelanową? bo dostałam w gratisie z zsk i zupełnie nie wiem co mam z tym zrobić..
maseczkę do twarzy, kąpiel przepis jest na zsk.

Moje włosy
Lethie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 14:36   #2998
Jowi20
Raczkowanie

Cytat:
maseczkę do twarzy, kąpiel przepis jest na zsk.
no tak tylko nie mam tej caaałej reszty półproduktów a do kąpieli za mało :/

Milanek
Jowi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:46   #2999
xsyskax
Zadomowienie

Cytat:
Mnie zawsze a spróbujcie zgiąć kolano i sobie je tak pomiziać, taki eksperyment kto wytrzyma, bo ja odpadam od razu

Oooo śliczne czy to są chihuahua długowłose?

Dzięki, to już się nie martwię

Od wczoraj kombinuję z wydobywaniem fal, i pochwale się efektami za miesiąc, żeby nie wstawiać z podekscytowania każdego zdjęcia z uzyskaną falą
Tak, to długowłosa wersja simba i barney dziękują za komplement

Czekam na Twoje fale!

10.09.2012 Dbam o włosy

Blog
Moje włosy
Stary 2012-11-06, 14:55   #3000
XminorXlosX
Zakorzenienie

Um dorwałam tą granatową Alterrę ale to był jedyny rodzaj w Rossie, obok były puste rządki Jutro mam wizytę u fryzjera

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości