|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
jakbyś chciała świecę i szatkę to polecam tego sprzedawcę http://allegro.pl/szatka-do-chrztu-c...735829761.html Cytat:
Cytat:
śliczna z nich parka będzie![]() łykasz jakieś witaminki? moje włosy na razie super, jak i w ciąży, tylko już niestety szybciej sie przetłuszczają. ciekawe kiedy zaczną wypadać, bo to pewnie nieuniknione gin mi poradził brać jeszcze witaminy np. femibion natal 2 jak w ciąży, więc łykam 5 dni w tygodniu. i magnez bo znów mi się ręce trzęsąCytat:
Ta sukienka wcale taka zła nie jest. trochę niewygodnie się ją wkłada, bo ma krótki suwak z tyłu, ale tak poza tym, to mała nie wydawała się w niej nieszczęśliwa. Jakim Zuzanka Twa słodkim bobaskiem była. A teraz taka cudna dziewczynka już! wow! Cytat:
). przed ciążą to ja w ogóle miałam dziurę zamiast i moja mama lamenty nade mną uskuteczniała, że mam anoreksję itp. no i brzuszki od kilku dni robię, choć forma generalnie do d*** za to mięśnie rąk mi się wyrabiają Cytat:
Troszkę mi trudno uwierzyć, że ta "dziura" w serduszku Filipka jest wynikiem urodzenia 3 tygodnie przed terminem. To już jest donoszona ciąża. u małych dzieci do roku czasu mogą występować dziwne szmery w sercach (tak nam mówili w szpitalu, bo Zuzia miała przez 3 pierwsze doby te szmery). Ważne, żeby kontrolować w tym czasie, czy nie dzieje się nic złego. WIerzę z całego serca, że u Was też wszystko będzie dobrze i Filipek będzie rósł na dzielnego zdrowego zucha Cytat:
Cytat:
![]() cudowny chłopczyk
|
|
|
#2972 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dzień dobry.
Cytat:
trzymaj się kochanaCytat:
Zaraz idziemy do labo z Kubą na pobranie krwi i z tym moczem,o ile udało się coś złapać. Mam nadzieję,że będzie dobrze wszystko z serduszkiem Filipka.Ja też się martwie nekami mojego synka,ale wierzę,że będzie dobrze.Musimy być silne dla nich Jej jaki piękny Najlepsze życzonka dla Maluchów dziś świętujących Dusia,Jaś-3mce Iga,mój Kubuś i Filipek 8tyg. Lilka 6tyg. Kuba,moje słoneczko
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-13 o 12:22 |
||
|
|
|
#2973 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny
Maggie[/B] zamierzam to skonsultowac u innego kardiologa właśnie, mam różne wątpliwości, chociażby to, że mały byl bardzo pobudzony i nerwowy podczas usg, sama lekarka mówiła, że wtedy tętno dziecka bardzo rośnie jak tak przejmująco płacze. Zastanawiam się, na ile te zmiany są wynikiem niedojrzałości układu krwionośnego maluszka i na ile są związane z danym etapem rozwoju , na ile są też powszeche, bo przeciez nie każdy gna z niemowlakiem do kardiologa dla zasady jeśli nic niepokojącego się nie dzieje. Ja też bym nie poszła gdyby nie ta wada mostka... |
|
|
|
#2974 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
choc oczywiście moi rodzice uwazaja ze wyziębiam dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
wiec i u was na pewno tak bedzie ![]() Maggie piekne z was damy |
||||
|
|
|
#2975 |
|
potworkowa
|
ale my mamy śliczne dzieciaczki na wątku
![]() maggie chowaj brzuch, bo w kompleksy mnie wpędzasz kraven za zdrowie Jasia ![]() afternoon żeby wszystko było dobrze ![]() przyszedł nawilżacz, wieczorem będę go rozpracowywać, bo za skomplikowane to dla mnie
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Maluchów! Kubuś wygląda na tym zdjęciu na rocznego malucha a nie 2miesięcznego bobaska ![]() słodki jets
|
|
|
#2977 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za słowa wsparcia raz jeszcze.
Katee dziękujemy za życzenia, od nas też całusy dla wszystkich dziś świętujących ![]() Kubuś jaki przystojniacha, bardzo dorośle wygląda
|
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2979 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Śmiem twierdzić że to najładniejszy niemowlak jakiego widziałam Wróciłyśmy ze spaceru, przy okazji zapłaciłam rachunki i zaliczyłam lumpka. Aż sie pochwalę co kupiłam niuni. Za całe 3 zł
|
|||||||
|
|
|
#2980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawet nie wiem, nie mam gdzie zważyć 20. idę do szczepienia to dam znać ![]() Dearlie - Mi położna mówiła, że na trądzik krem z cynkiem - np. Bambino. Bo miałam linomag, ale on strasznie tłusty. afternoon - Będzie dobrze, zobaczysz Melcia też urodziła się w pierwszym dniu 38t i również nie jest uznawana za wcześniaka. ![]() Cytat:
Śliczny blondynek Katee - Widzę, że Kubuś uwielbia bujaczek tak samo bardzo jak Melcia ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
A przecież tak niedawno Duśka i Jasiek na świat przychodzili ![]() Nie chwaliłam Niuńki. Ogólnie Ona zawsze lubiła kąpiel. Jednak wczoraj kupiłam Jej tę piankę do kąpieli. I Dziewczyny, jak Ona się pluskała . Radocha na całego, bo w końcu to nie to samo, co na rączkach. ![]() Kupiłam Jej też szmapon i płyn do kąpieli, 2w1 nivea. Od razu przypomniał mi się ten cudowny zapach Melci ze szpitala Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-11-13 o 12:58 |
||||
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
No my ju z po spanka, na szczescie udało mi sie 2 godzinki razem z Majeczka pospac
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
kate slicznie wygladalas
szpital sper ![]() coś chciałam wczesniej napisac i wyleciało mi z głowy bo moja mama wpadła na kawę io teraz mogląm dokonczyc ale jz sama nie wiem wiec koncze
|
|
|
|
#2983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze kochana ![]() sliczny ten nasz (w sensie Majeczki) Filipek ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Kubus sliczny i inne nasze dzieciaczki tez
|
||
|
|
|
#2984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za dnia można ją zająć karuzelą na przykład. W sumie jak już płacze tzn. że jest głodna a domaga się często. No i też za dnia mało i krótko śpi jak już pisałam. Naprawdę bardzo Ci współczuję. Próbowałaś różnych zabawek, typu karuzela, mata czy bujak, może sprawdziłaby się taka kołyska automat
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej na dworzu, dwa długie rekawy i kombinezon + przykrywam kołderką przy takich 7 st. jak wieje wiatr to jeszcze kocyk... Czy ja przesadzam? |
|
|
|
|
#2986 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
ale jestem nie wyspana.. ledwo na oczy patrzę ![]() dziadek z Igą na spacerku, więć mam chwilę by Was nadrobić Cytat:
A może warto skontrolować jeszcze u innego lekarza? Filipek śliczny chłopak! Cytat:
Cytat:
Cytat:
tulę mocno Cytat:
kurczę Dearlie, moja Iga tez ma jakieś krostki, wygląda to jak kaszka dosłownie tyle że ja nie wiem czy to potówki czy co bo rano albo przy wysiłku jej sie nasilają i sa czerwone a w dzien bledną i sa w kolorze skóry, może ich tak bardzo nie widać ale sa wyczuwalne gdy sie przejedzie po policzku..i przy skroniach też manie wiem co to a już utrzymuję sie dobry tydzień ![]() taka ma chropowatą tą skórę
|
|||||
|
|
|
#2987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2988 |
|
Wtajemniczenie
|
ah no i zapomniałam
100 lat dla naszych 3 miesięcznych bobasów - Jaśka i Duśki moja Iga dziś kończy 8 tygodni - Kubuś i Filipek także
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz Jasi jest wystawiony na dwór jest ubrany jak w dom plus kombinezon porzykryty kocem i ta narzuta mamy 8 stopni. Cytat:
![]() no to dla wszystkich
|
||
|
|
|
#2990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje maleństwo to samo mówi A GUUU ![]() Cytat:
u mnie już 11 m-cy sexu brak i jakoś mi tego specjalnie nie brakuje, no ale chłopem trza sie zająć bo mu jeszcze plemniki do głowy głupot nawbijają ![]() Cytat:
na pewno bedzie dobrze i trzymamy kciuki ![]() Cytat:
![]() Bylismy z małym na szczepieniu dziś i tak sie bałam że wszystko stało mi w gardle mimo tego że nic nie jadłam. Szczepiliśmy 6w1 i mały sie tak rozpłakał po wkłuciu że szok. Ale po chwili tulenia i kołysania sie uspokoił. Myślałam zanim tam poszliśmy że sie rozpłacze w trakcie jak mały sie rozpłacze ale nie ![]() Za to jak weszłam do domu i przystawiłam go do piersi to wybuchłam płaczem ![]() Tak mi go żal było... Mam nadzieje że skutków ubocznych nie bedzie bo umre chyba ze strachu o niego. Teraz znowu przu cycku i usypia sobie. Jezus, zaś sie zryczałam teraz co to sie ze mną stało że taka płaczliwa jestem |
||||
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, musze sie poskarżyć na "magiczną maść" (aesculan) na te cholerne hemoroidy
![]() Wcale nie jest magiczna i żeby nie powiedzieć że jest do dupy... bo ewidentnie jest - i w przenośni i dosłownie. Guzik pomogła a mnie za przeproszeniem dupa boli ![]() Przepraszam że tak niecenzuralnie w tym temacie ale sie wkurzyłam
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wychodzę z założenia że dziecko musi się hartować. I w sumie chyba lepiej żeby troszeczkę zmarzło niż żeby przegrzać. Alicja w domu ma przeważnie na sobie body z krótkim rękawem, na to cienka bluzeczka z długim, spodenki i skarpetki. Jak wychodzimy na dwór to w takim wydaniu pakujemy się w kombinezon, do tego kocyk taki cienki ale złożony na pół. Osłona wózkowa tylko wtedy gdy jest mega wiatr. Jedyne czego bardzo pilnuję to ciepła czapka i zasłonięte uszy. |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo ja sama zmarzliuch jestem i przy takiej temp. to najwyzej do auta idę. Ale juz kupiłam ocieplacz do wózka z owczej wełny jakby co:P
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
eee to tak podobnie:P, bo ta kołderka cieniutka jak kocyk:P ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Ja tez dwa długie i płaszcz, czapke, szalik, rekawice:P i jest mi normalnie, wcale nie goraco:P ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Weronika wzielam Twoje zdjecie do prezentacji z fb, bo na mailu nie było... Mogłam? |
|
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
Afternoon Kamil też miał szmery w sercu i niewielką dziurkę,która sama zarosła.Kardiolog mówił że to normalne u wcześniaków( synek jest z 32 tyg.).Ale twoje dziecko przecież donoszone....A to o czy piszesz to chyba przetrwały przewód Bottala(nie wiem jak to się pisze).
|
|
|
|
#3000 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matczyna radość z kupy jest niesamowita ![]() i to samo myślę o bruchu Maggie - to jest złą kobieta, że nam się tak pokazuje ![]() Cytat:
skonsultuj to jeszcze i trzymam kciuki za pozytywne nowiny Cytat:
Cytat:
potem były kolki i ta wysypka się pojawiła ostrzejsza, bo wcześniej była całkiem inna jak napisałam wyżej Cytat:
super, że dobre wieści!!! Cytat:
ty piszesz że zmęczona jesteś a pamiętasz, że moja Lili dziś 6 tyg kończy? to ty nie jesteś zmęczona dziękujemy za życzenia Cytat:
wcześniej takie jakby ropne krostki były |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

I Zuzia też
śliczna z nich parka będzie
gin mi poradził brać jeszcze witaminy np. femibion natal 2 jak w ciąży, więc łykam 5 dni w tygodniu. i magnez bo znów mi się ręce trzęsą

za zdrowie Jasia 

co to sie ze mną stało że taka płaczliwa jestem