|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
jakbyś chciała świecę i szatkę to polecam tego sprzedawcę http://allegro.pl/szatka-do-chrztu-c...735829761.html Cytat:
Cytat:
![]() ![]() łykasz jakieś witaminki? moje włosy na razie super, jak i w ciąży, tylko już niestety szybciej sie przetłuszczają. ciekawe kiedy zaczną wypadać, bo to pewnie nieuniknione ![]() ![]() Cytat:
![]() Ta sukienka wcale taka zła nie jest. trochę niewygodnie się ją wkłada, bo ma krótki suwak z tyłu, ale tak poza tym, to mała nie wydawała się w niej nieszczęśliwa. Jakim Zuzanka Twa słodkim bobaskiem była. A teraz taka cudna dziewczynka już! wow! Cytat:
![]() no i brzuszki od kilku dni robię, choć forma generalnie do d*** za to mięśnie rąk mi się wyrabiają ![]() Cytat:
Troszkę mi trudno uwierzyć, że ta "dziura" w serduszku Filipka jest wynikiem urodzenia 3 tygodnie przed terminem. To już jest donoszona ciąża. u małych dzieci do roku czasu mogą występować dziwne szmery w sercach (tak nam mówili w szpitalu, bo Zuzia miała przez 3 pierwsze doby te szmery). Ważne, żeby kontrolować w tym czasie, czy nie dzieje się nic złego. WIerzę z całego serca, że u Was też wszystko będzie dobrze i Filipek będzie rósł na dzielnego zdrowego zucha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() cudowny chłopczyk
![]() |
#2972 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Dzień dobry.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz idziemy do labo z Kubą na pobranie krwi i z tym moczem,o ile udało się coś złapać. Mam nadzieję,że będzie dobrze wszystko z serduszkiem Filipka.Ja też się martwie nekami mojego synka,ale wierzę,że będzie dobrze.Musimy być silne dla nich ![]() Jej jaki piękny ![]() ![]() ![]() Najlepsze życzonka dla Maluchów dziś świętujących ![]() Dusia,Jaś-3mce Iga,mój Kubuś i Filipek 8tyg. Lilka 6tyg. Kuba,moje słoneczko ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-13 o 11:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Maggie[/B] zamierzam to skonsultowac u innego kardiologa właśnie, mam różne wątpliwości, chociażby to, że mały byl bardzo pobudzony i nerwowy podczas usg, sama lekarka mówiła, że wtedy tętno dziecka bardzo rośnie jak tak przejmująco płacze. Zastanawiam się, na ile te zmiany są wynikiem niedojrzałości układu krwionośnego maluszka i na ile są związane z danym etapem rozwoju , na ile są też powszeche, bo przeciez nie każdy gna z niemowlakiem do kardiologa dla zasady jeśli nic niepokojącego się nie dzieje. Ja też bym nie poszła gdyby nie ta wada mostka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Maggie piekne z was damy ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
potworkowa
|
ale my mamy śliczne dzieciaczki na wątku
![]() maggie chowaj brzuch, bo w kompleksy mnie wpędzasz ![]() kraven ![]() ![]() afternoon ![]() ![]() przyszedł nawilżacz, wieczorem będę go rozpracowywać, bo za skomplikowane to dla mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Maluchów! Kubuś wygląda na tym zdjęciu na rocznego malucha a nie 2miesięcznego bobaska ![]() słodki jets
![]() |
#2977 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za słowa wsparcia raz jeszcze.
Katee dziękujemy za życzenia, od nas też całusy dla wszystkich dziś świętujących ![]() Kubuś jaki przystojniacha, bardzo dorośle wygląda ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Śmiem twierdzić że to najładniejszy niemowlak jakiego widziałam ![]() ![]() Wróciłyśmy ze spaceru, przy okazji zapłaciłam rachunki i zaliczyłam lumpka. Aż sie pochwalę co kupiłam niuni. Za całe 3 zł ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nawet nie wiem, nie mam gdzie zważyć ![]() ![]() Dearlie - Mi położna mówiła, że na trądzik krem z cynkiem - np. Bambino. Bo miałam linomag, ale on strasznie tłusty. afternoon - Będzie dobrze, zobaczysz ![]() Melcia też urodziła się w pierwszym dniu 38t i również nie jest uznawana za wcześniaka. ![]() Cytat:
![]() Śliczny blondynek ![]() Katee - Widzę, że Kubuś uwielbia bujaczek tak samo bardzo jak Melcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie chwaliłam Niuńki. Ogólnie Ona zawsze lubiła kąpiel. Jednak wczoraj kupiłam Jej tę piankę do kąpieli. I Dziewczyny, jak Ona się pluskała ![]() ![]() Kupiłam Jej też szmapon i płyn do kąpieli, 2w1 nivea. Od razu przypomniał mi się ten cudowny zapach Melci ze szpitala ![]() Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-11-13 o 11:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
No my ju z po spanka, na szczescie udało mi sie 2 godzinki razem z Majeczka pospac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
kate slicznie wygladalas
![]() ![]() coś chciałam wczesniej napisac i wyleciało mi z głowy bo moja mama wpadła na kawę io teraz mogląm dokonczyc ale jz sama nie wiem wiec koncze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze kochana ![]() sliczny ten nasz (w sensie Majeczki) Filipek ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
Kubus sliczny i inne nasze dzieciaczki tez ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Za dnia można ją zająć karuzelą na przykład. W sumie jak już płacze tzn. że jest głodna a domaga się często. No i też za dnia mało i krótko śpi jak już pisałam. Naprawdę bardzo Ci współczuję. Próbowałaś różnych zabawek, typu karuzela, mata czy bujak, może sprawdziłaby się taka kołyska automat ![]()
![]() |
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej na dworzu, dwa długie rekawy i kombinezon + przykrywam kołderką przy takich 7 st. jak wieje wiatr to jeszcze kocyk... Czy ja przesadzam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() ale jestem nie wyspana.. ledwo na oczy patrzę ![]() dziadek z Igą na spacerku, więć mam chwilę by Was nadrobić ![]() Cytat:
A może warto skontrolować jeszcze u innego lekarza? Filipek śliczny chłopak! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tulę mocno ![]() Cytat:
![]() kurczę Dearlie, moja Iga tez ma jakieś krostki, wygląda to jak kaszka dosłownie ![]() nie wiem co to a już utrzymuję sie dobry tydzień ![]() taka ma chropowatą tą skórę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2988 |
Wtajemniczenie
|
ah no i zapomniałam
![]() 100 lat dla naszych 3 miesięcznych bobasów - Jaśka i Duśki ![]() ![]() moja Iga dziś kończy 8 tygodni - Kubuś i Filipek także ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to dla wszystkich ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje maleństwo to samo mówi A GUUU ![]() Cytat:
u mnie już 11 m-cy sexu brak ![]() ![]() Cytat:
na pewno bedzie dobrze i trzymamy kciuki ![]() Cytat:
![]() Bylismy z małym na szczepieniu dziś i tak sie bałam że wszystko stało mi w gardle mimo tego że nic nie jadłam. Szczepiliśmy 6w1 i mały sie tak rozpłakał po wkłuciu że szok. Ale po chwili tulenia i kołysania sie uspokoił. Myślałam zanim tam poszliśmy że sie rozpłacze w trakcie jak mały sie rozpłacze ale nie ![]() Za to jak weszłam do domu i przystawiłam go do piersi to wybuchłam płaczem ![]() Tak mi go żal było... Mam nadzieje że skutków ubocznych nie bedzie bo umre chyba ze strachu o niego. Teraz znowu przu cycku i usypia sobie. Jezus, zaś sie zryczałam teraz ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
Aha, musze sie poskarżyć na "magiczną maść" (aesculan) na te cholerne hemoroidy
![]() Wcale nie jest magiczna i żeby nie powiedzieć że jest do dupy... bo ewidentnie jest - i w przenośni i dosłownie. Guzik pomogła a mnie za przeproszeniem dupa boli ![]() Przepraszam że tak niecenzuralnie w tym temacie ale sie wkurzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wychodzę z założenia że dziecko musi się hartować. I w sumie chyba lepiej żeby troszeczkę zmarzło niż żeby przegrzać. Alicja w domu ma przeważnie na sobie body z krótkim rękawem, na to cienka bluzeczka z długim, spodenki i skarpetki. Jak wychodzimy na dwór to w takim wydaniu pakujemy się w kombinezon, do tego kocyk taki cienki ale złożony na pół. Osłona wózkowa tylko wtedy gdy jest mega wiatr. Jedyne czego bardzo pilnuję to ciepła czapka i zasłonięte uszy. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
eee to tak podobnie:P, bo ta kołderka cieniutka jak kocyk:P ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Ja tez dwa długie i płaszcz, czapke, szalik, rekawice:P i jest mi normalnie, wcale nie goraco:P ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Weronika wzielam Twoje zdjecie do prezentacji z fb, bo na mailu nie było... Mogłam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Wtajemniczenie
|
Afternoon Kamil też miał szmery w sercu i niewielką dziurkę,która sama zarosła.Kardiolog mówił że to normalne u wcześniaków( synek jest z 32 tyg.).Ale twoje dziecko przecież donoszone....A to o czy piszesz to chyba przetrwały przewód Bottala(nie wiem jak to się pisze).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i to samo myślę o bruchu Maggie - to jest złą kobieta, że nam się tak pokazuje ![]() Cytat:
skonsultuj to jeszcze i trzymam kciuki za pozytywne nowiny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() potem były kolki i ta wysypka się pojawiła ostrzejsza, bo wcześniej była całkiem inna jak napisałam wyżej Cytat:
super, że dobre wieści!!! Cytat:
ty piszesz że zmęczona jesteś a pamiętasz, że moja Lili dziś 6 tyg kończy? to ty nie jesteś zmęczona ![]() ![]() Cytat:
wcześniej takie jakby ropne krostki były |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.