|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
nie będę go wołać, żeby wodę spuścił
![]() ![]() Cytat:
![]() pokaż zdjęcia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że lepiej się czujesz ![]() Poka kącik ![]() Idę zostawić namiar w klubie i spiszę sobie do której z Was nr Wstawiam zdjęcie brzuszka, chyba znów jakiś mały wyszedł ![]()
23.01.2013-PIOTRUŚ ![]() 21.04.2015-MICHAŚ ![]() Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2012-12-29 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Wtajemniczenie
|
hope dobrze, że masz świadomośc tego cisnienia w spłuczce, ja kiedys jak była u kolezanki to nie wiedziałam że ma trefną....dobrze, że miała miskę w łazience
![]() Jak już podsumowujecie trymestry to i ja się pochwalę : u mnie ciąża zawiodła moje oczekiwania, bo się nasłuchałam jaki to cudowny stan, sratata ta ... I trymestr masakra jedna wielka najgorszy czas :mdłości całodobowe, rzygańsko, zawroty głowy, omdlenia, humory ,senność, zachcianki z kosmosu, obżarstwo, bóle głowy. II trymestr -lepiej , sennosc minęla i mdlosci były juz tylko poranne, doszedl ból kości ogonowej, który trwa do dziś, III trymestr -czuje się jak otyła kobieta po 70tce. Black ale fajna ta stronka ZSK czy jakoś tak z tymi kosmetykami naturalnymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde ja nie umiem, nie dość że tam w środku to chyba nie moja pipka ![]() ![]() ![]() Mikakrólikowa, właśnie na FB widziałam zdjęcia waszego Julusia ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-29 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Pytanie odnośnie kącików dla maleństw - planujecie jakieś upiększacze, ramki itp? ja nigdy nie wiem co wpisać np na alegro, żeby mi coś fajnego znalazło:P
Bokeh: strasznie mi się podoba Wasz kącik dla Hani, super ten przewijak. Ja niestety nie miałabym już go gdzie postawić ;( (Tż ma w sypialni wielkie krowiaste biurko, potrzebuje go do pracy, a w pokoju z aneksem tym drugim nam nie pasowało też to biurko), więc miejsca ograniczona ilość. Wygląda to świetnie u Was- jest klimacik. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2012-12-29 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Konto usunięte
|
Debrah, ja nie ale popatrz ile tu fajnych rzeczy:
http://allegro.pl/listing.php/search...category=17278 http://allegro.pl/girlanda-sloniki-r...876223523.html http://allegro.pl/wieszak-drewniany-...838581990.html Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2012-12-29 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
eff-ja tez zaparta
![]() Debrah-ja nie planuje, jak juz wszystko bedzie gotowe stalo to bedzie chyba wystarczajaco 'dzieciowo' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/literki-imie-dziec...903476715.html jeszcze to zawsze mi się podobało ale drogie troche.... wole tańszym kosztem coś urządzić, pomyślę jeszcze ![]()
![]() ![]() Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-29 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, Wy tu czesto piszecie, ze jestescie przez dzieciaczki poobijane ze wszystkich stron, ze czujecie je przy zebrach, itp.
Moj maly lubi sie wypinac, ale nie powiem, zeby to bylo jakos szczegolnie uciazliwe. Taka jego natura? Martwi mnie to troszke... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-12-29 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ma różnie jest aktywna np wieczorami tak że mi gdzieś tam dłubie kopiee wywraca coś na drugą strone wpycha nogi w żebra ale nie często mnie to boli tylko czasem męczy :P przeważnie harce zaczyna koło 21-23, a cały dzien odpoczywa, też nie wiem czy to normalne?
![]() |
#2985 |
Konto usunięte
|
Nawijko, taka natura, Agatka też mnie nie kopała specjalnie, a Dośka owszem
![]() A propos literek, ja kupiłam (teaz nie widzę na all sprzedawcy) drewniane gładkie, chyba z wysyłką dałam... 28zł? Tak jakoś, albo mniej nawet? Dokupiłam farby akrylowe i będę sama malować ![]() http://allegro.pl/kreatiko-litery-li...887343999.html tu przykładowe. Moje też 4mm mają. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
No ja się jeszcze zastanawiam, nie chce przedobrzyć juz i tak jest wystarczająco różowo :P pościel bym musiała zamówić.....
![]()
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38346255]Nawijko, taka natura, Agatka też mnie nie kopała specjalnie, a Dośka owszem ![]() A jak ta spokojna natura Agatki w brzuchu ma sie do zycia poza brzuchem? Tez grzeczna jest? ![]() Moje dziecie glowkowo ulozone. Co prawda wczesniej bylo miednicowo i wowczas jeszcze slabiej czulam jego ruchy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
#2989 |
Zakorzenienie
|
Fajne linki, zaraz pozaglądam. Ja na razie nie mam żadnychtakich rzeczy w sypialni, ale się właśnie nad tym zastanawiam. Jak już kupię tą komodę i pościel (może się uda w przyszłym tygodniu ) to posprzątam tam wtedy (teraz w łóżeczku w środku są różne rzeczy dla dziecka) u zobaczę czy czegoś mi brak. Pewnie jak już łóżeczko będzie przybrane pościelą to tez będzie inaczej. Na razie pustawo.
Ale fajną poduchę dziś kupiłam w tesco. Normalne poliestrowe wypełnienie, bawełniana poszewka, ale duża bo 70 x 80 i jest taka fajna "zbita". Mięsista. Przecena 50% z 39.90 na 19.90 idę chyba jutro po drugą, wygodniej mi się teraz leży wyżej. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2012-12-29 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Nie wyrabiam już z tym kaszlem i katarem
![]() ![]() juz mnie brzuch boli od tego kaszlu i płucaaaaaa;/ ![]() w sumie wsio mnie boli;/
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
Debrah, wstawialam ostatnio ozdobki z filcu
http://allegro.pl/zawieszka-kotek-gi...812469665.html takie kupilam, kotka pieska i misia, sliczne sa ![]() ![]() Jutro mam nadzieje ze uda mi sie zrobic zdjecie to wam wstawie. Ja dalej nie spie, i dalej bez drzemki ![]()
#2993 |
Zakorzenienie
|
Bokeh - strasznie fajne tkaniny u tego sprzedawcy w pościelą. Ale cena tragiczna. Trzeba byłoby poszukać materiałów i sobie uszyć chyba po prostu.
Materiałowe literki super, tylko trochę drogie kurcze, potrzebowałabym 6 sztuk. Ale jest duży wybór różnych, dzięki Szaja ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Te są fajne i trochę tańsze, ale sporo wzorów i się trudno zdecydować aż ![]() http://allegro.pl/literki-3d-20-cm-i...878546914.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
używki, produktów o długiej dacie ważności (chemia), ostrych potraw. A inne rzeczy jak najbardziej. Tylko te ciężko strawne w rozsądnych ilościach. Jedną mandarynkę też można zjeść, trochę czekolady zeby organizm odpowiedział na alergen. Tylko trzymamy się zasady jeden alergen jednego dnia. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
zaraz sie wsciekne, spania nie ma od 2 godz, zjadłam 2 kanapki, wypiłam kubek mleka, nadrobiłam was bo wieczorem mi net zamulał... oszaleje, małzon chrapie a ja leże..... zyc nie umierac... to jak sobie ponarzekałam to moze mi sie usnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Ja nie spie od 6.40, ten bol brzucha mnie meczy......
#2997 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o mnie
I trymestr - rewela II - zgaga III - zgaga, bóle kręgosłupa, zmęczenie, drażliwość i ciągłe wyczekiwanie na poród :P
#2998 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do ułożenia nie o to nawet chodzi, po prostu jak dziecko jest ułożone plecami do brzucha - inaczej je czujesz, jak brzuchem do brzucha też inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Ja śniadanko jem właśnie. Tż w pracy a ja jadę do rossmana bo mam ta karte rossne i kupię pare rzeczy z tym rabatem 20% ![]() ![]() Aha właśnie! Dziewczyny które robiły zakupy ostatnio w rossmanie a nie dostały tego rabatu (20%) z tą kartą rossne. Znalazłam na stronie rossmana czemu nie naliczało tego rabatu.Awarie mieli: http://www.rossnet.pl/Artykul/Promoc...-Rossne,198297
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-30 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Wtajemniczenie
|
HEj
![]() ![]() Maja śpi, i ja też mam szansę się zdrzemnąć. Majeczka na zdjęciu taka duża wyszła, tak naprawdę to kruszynka. Całkiem podobna do Karinki jak się urodziła, tylko Majeczka blondyneczka i troszkę szczuplejsza ![]() A mój poród... eh.... Naprawdę tak szybko poszło, że w szoku byliśmy, ale trwało to dłużej niż tylko w szpitalu. Pisałam Wam, że już w nocy z 1 na 2 dzień świąt mnie męczyło, rano ten czop odszedł i przez cały dzień skurcze się pojawiały. Jeszcze miałam gości i dopiero jak pojechali to posprzątaliśmy, Karinkę wykąpaliśmy. Regularne skurcze się zaczęły chyba koło 19-20 ale nie chciałam jechać wcześnie na porodówkę, wolałam być w domu. Jak miałam skurcze co 4 minuty to mówię: Jedziemy. Na izbie przyjęć byliśmy o 22.20, biurokracja zajęła 50 minut, przy badaniu wyszło, że mam rozwarcie na 7 palców... W takim szoku byłam, że masakra. Trafiła mi się super położna, przez cały czas się śmialiśmy ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz czuję się dobrze, ale jestem strasznie osłabiona i blada jak truposzek. Okropnie bolą mnie krzyże i brzuch przy odkurczaniu macicy (przy Karince nie był tak mocny). Mała poraniła mi brodawki i bolą, ale staram się wytrzymać bo chcę karmić, a ma to przejść do tygodnia czasu. Karinka siostrzyczą zachwycona, mówi, że to JEJ MAJECZKA ![]() ![]() Pozdrawiamy wizażowe ciocie i trzymamy kciuki za Wasze porody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.