Harry Potter? - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 00:07   #2971
mesarka
MUSEarka

Dot.: Harry Potter?

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Jeleń, tak jak Harry;p

Mnie również

UWAGA UWAGA UWAGA ATENCJONE ATENSZYN I W OGÓLE!!!

Nie wiem czy już ktoś tu o tym pisał, ale w sklepach znowu pojawiła się kolekcja szachów Harrego Pottera od DeaGostini [nie wiem jak to się pisze ]. Pierwszy numer już 6 zł, później pewnie będzie o wiele więcej, ale alarmuję, bo wiem, że tu niektóre był chętne!
Sama chyba się skuszę
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 00:09   #2972
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Mnie również

UWAGA UWAGA UWAGA ATENCJONE ATENSZYN I W OGÓLE!!!

Nie wiem czy już ktoś tu o tym pisał, ale w sklepach znowu pojawiła się kolekcja szachów Harrego Pottera od DeaGostini [nie wiem jak to się pisze ]. Pierwszy numer już 6 zł, później pewnie będzie o wiele więcej, ale alarmuję, bo wiem, że tu niektóre był chętne!
Sama chyba się skuszę
Ja jednak będę odkładać na ten zmieniacz czasu

http://www.youtube.com/user/EEntertainment#g/u
na tym kanale jest sporo filmików z premiery HP w NY

http://nescaa.tumblr.com/

Nescaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 00:19   #2973
Monny
Raczkowanie

Zgłaszam się jako wierna fanka HP !
Juro idę na premierę, oczywiście o północy To już tradycja Stara baba jestem ale razem z Harrym się wychowałam i chyba będę jutro płakać! Nie wierze, że to już koniec
Monny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 00:22   #2974
mesarka
MUSEarka

Ale Wam zazdroszczę tej północnej premiery. Ja miałam jechać do Wawy.. Ale jakoś się nie zebrałam, poza tym już się poumawiałam z koleżankami na drinkowanie. Pójdę jakoś po weekendzie. Tzn pojadę, bo nie dam zarobić kinie w moim mieście
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2011-07-14, 00:24   #2975
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monny Pokaż wiadomość
razem z Harrym się wychowałam
Ja chyba właśnie dlatego tak bardzo go lubię- bo z nim dorastałam. Gdybym teraz przeczytała po raz pierwszy albo gdyby było mi dane przeczytać wszystkie części w dzieciństwie to już nie miałoby takiego uroku. Jak sobie przypomnę oczekiwanie na kolejne części, jakieś domysły co się wydarzy albo jaka byłam wściekła, bo przypadkiem przeczytałam, że Dumbel zginie Najfajniej mi się czekało na ZF, bo to były czasy kiedy jeszcze nie miałam Internetu, więc nic nie wiedziałam, byłam totalnie zaskoczona i chyba dlatego właśnie to moja ulubiona część. O matko, popadłam w jakąś melancholię teraz;(
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 00:24   #2976
MissTaritt
Przyczajenie

Ja też dorastałam razem z Harrym , ale na film się nie wybieram. Dla mnie koniec nastąpił razem z ostatnim tomem książki, a do filmów jakoś nigdy się nie przekonałam.

Zresztą, jak do wielu ekranizacji.
MissTaritt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 00:26   #2977
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba właśnie dlatego tak bardzo go lubię- bo z nim dorastałam. Gdybym teraz przeczytała po raz pierwszy albo gdyby było mi dane przeczytać wszystkie części w dzieciństwie to już nie miałoby takiego uroku. Jak sobie przypomnę oczekiwanie na kolejne części, jakieś domysły co się wydarzy albo jaka byłam wściekła, bo przypadkiem przeczytałam, że Dumbel zginie Najfajniej mi się czekało na ZF, bo to były czasy kiedy jeszcze nie miałam Internetu, więc nic nie wiedziałam, byłam totalnie zaskoczona i chyba dlatego właśnie to moja ulubiona część. O matko, popadłam w jakąś melancholię teraz;(
Też tak uważam, mi się najfajniej czekało na Zakon bo tak jakoś wyszło, że później zaczęłam czytać HP trochę po tym jak wyszedł i nadrobiłam dopiero kiedy Jo była w trakcie pisania V części więc to była pierwsza jaką kupiłam, a potem dokupiłam poprzednie do kolekcji

Przepraszam, ale to zdjęcie http://26.media.tumblr.com/tumblr_lo...nclxo1_500.gif rozwala mnie za każdym razem jak je widzę mimo, że może się wydawać niesmaczne

Stary 2011-07-14, 00:30   #2978
20160901857
Konto usunięte

Ja zaczęłam krótko po premierze Czary. I też pamiętam do dzisiaj jak mówili o niej w radiu (to chyba była taka pierwsza widowiskowa premiera) i zastanawiałam się co te wszystkie dzieciaki widzą w tej książce;P A jakiś czas potem siostra przyniosła z biblioteki KF i tak się wciągnęłam, że w 2 dni przeczytałam co uważam za duży wyczyn jak na dziesięciolatkę Potem to już wszystkie po kolei leciały, ostatnie 3 tomy dostałam na urodziny- zawsze się fajnie z nimi zbiegały. Resztę mam z allegro i bardzo lubię moją kolekcję
Stary 2011-07-14, 00:33   #2979
Nescaa
Zakorzenienie

http://data.whicdn.com/images/119407...jpg?1310584490

Stary 2011-07-14, 00:35   #2980
20160901857
Konto usunięte

O, lubię to haha, to jest dobre podsumowanie
Stary 2011-07-14, 00:37   #2981
MissTaritt
Przyczajenie

Swojego pierwszego Harry'ego dostałam bodajże w drugiej klasie podstawówki, wtedy chyba dopiero się pojawił w Polsce, ale tak na 100% nie powiem.

Do piątej części czytało mi się super, szósta - mimo znaczącej obecności mojego ulubionego Snape'a - miała już jakiś słabszy klimat, siódma generalnie mi się nie podobała.
W tej serii urzekający jest dla mnie sam klimat Hogwartu, tego że nie wiadomo co jeszcze zwariowanego okaże się istnieć w tym nie-mugolskim świecie. A kiedy wszystko już zmierza do tego, aby się rozwiązać - to już nie jest takie fajne.
MissTaritt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 00:44   #2982
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
O, lubię to haha, to jest dobre podsumowanie

http://29.media.tumblr.com/tumblr_ln...jpl3o1_500.gif

Stary 2011-07-14, 09:34   #2983
invisible_01
Zakorzeniona

Co myślę: cały czas siedziałam z gęsią skórką. Uczucie, że to ostatnia część... Coś niesamowitego.

Spoilery!!! radzę przeczytać po obejrzeniu i wtedy się skonfrontować : film dzieje się bardzo szybko - scena za sceną. Brakowało mi tego, co zostało pokazane między Ronem i Hermioną w 1 cz. - te ukradkowe spojrzenia itp... Tutaj tego nie ma, cały film skupia się na Harrym. Chociaż oczywiście pocałunek jest Dla osoby, która nie czytała książki, film będzie moim zdaniem kompletnie niezrozumiały.

Co mi się podobało: bitwa o Hogwart (mimo, że krótka, naprawdę dobrze zrobiona), śmierć Freda, Tonks i Lupina (nie było to fajne, ale świetnie to pokazali, bardzo się wzruszyłam), ogólnie cały film jest bardzo przejmujący... Wzruszająca jest też opowieść Księcia - Snape przytulający martwą Lilly... Bardzo poruszające.

Co mi się nie podobało:
jak już pisałam, film toczy się bardzo szybko. Brakowało mi jakichś przemyśleń itp... Uważam, że film jest za krótki - dołożyliby pół godziny i mogliby znacznie więcej pokazać. Nie podobało mi się, że w 1 cz. Lupin i Tonks chcieli powiedzieć o ciąży, ale przerywa im Szalonooki. Potem nie wspominają o tym, a nagle po ich śmierci jest mowa o narodzonym już synu Poza tym Snape dał Harry'emu swoje myśli w postaci łez Ale to szczegóły, nie ma się co czepiać. A, no i na końcu oczekiwałam wielkich owacji po śmierci Voldemorta - nic takiego nie ma, on i Harry walczą tylko we dwoje, potem od razu pokazana jest scena, jak wszyscy siedzą w Wielkiej Sali.

Ogólnie to w nocy nie mogłam spać Na film pójdę na pewno jeszcze raz.

Teraz idę do pracy. Miłego dnia!

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2011-07-14 o 09:38
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 10:13   #2984
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Co myślę: cały czas siedziałam z gęsią skórką. Uczucie, że to ostatnia część... Coś niesamowitego.

Spoilery!!! radzę przeczytać po obejrzeniu i wtedy się skonfrontować : film dzieje się bardzo szybko - scena za sceną. Brakowało mi tego, co zostało pokazane między Ronem i Hermioną w 1 cz. - te ukradkowe spojrzenia itp... Tutaj tego nie ma, cały film skupia się na Harrym. Chociaż oczywiście pocałunek jest Dla osoby, która nie czytała książki, film będzie moim zdaniem kompletnie niezrozumiały.

Co mi się podobało: bitwa o Hogwart (mimo, że krótka, naprawdę dobrze zrobiona), śmierć Freda, Tonks i Lupina (nie było to fajne, ale świetnie to pokazali, bardzo się wzruszyłam), ogólnie cały film jest bardzo przejmujący... Wzruszająca jest też opowieść Księcia - Snape przytulający martwą Lilly... Bardzo poruszające.

Co mi się nie podobało:
jak już pisałam, film toczy się bardzo szybko. Brakowało mi jakichś przemyśleń itp... Uważam, że film jest za krótki - dołożyliby pół godziny i mogliby znacznie więcej pokazać. Nie podobało mi się, że w 1 cz. Lupin i Tonks chcieli powiedzieć o ciąży, ale przerywa im Szalonooki. Potem nie wspominają o tym, a nagle po ich śmierci jest mowa o narodzonym już synu Poza tym Snape dał Harry'emu swoje myśli w postaci łez Ale to szczegóły, nie ma się co czepiać. A, no i na końcu oczekiwałam wielkich owacji po śmierci Voldemorta - nic takiego nie ma, on i Harry walczą tylko we dwoje, potem od razu pokazana jest scena, jak wszyscy siedzą w Wielkiej Sali.

Przeczytałam i jeszcze bardziej nie mogę się doczekać dzisiejszej premiery!

Stary 2011-07-14, 10:34   #2985
echme
Zakorzenienie

Ja również oglądałam wczoraj Harrego, razem z invisible_01

Wg mnie film był wspaniały. O wiele lepszy od cz. 1, może dlatego, że sporo się dzieje. Jeśli chodzi o 3d, to nie widziałam go w ogóle, strata pieniędzy, no ale jeśli żadne kino nie puszcza HP w wersji 2d to chyba nie ma wyboru i trzeba się wybrać na to, co jest.

SPOILER!!!
Momenty, które mi się podobały:
- śmierć Tonks, Lupina i Freda (choć w filmie nie jest powiedziane, który z braci umiera)
- scena w Zakazanym Lesie
- opowieść Księcia, pokazali jak bardzo Snape był zakochany w Lily, że Dumbledorowi wcale nie zależało na Harrym..., wzruszająca chwila, gdy Snape przytula martwą Lily...
- nie pominęli momentu, gdy Molly mówi do Bellatrix: "nie moją córkę, suko!"
- pocałunek Rona i Hermiony w Komnacie Tajemnic

Momenty, które mi się nie podobały:
- Harry pod koniec filmu łamie czarną różdżkę na dwie części
- śmieszne i żenujący był moment, gdy Harry i Voldemort walczą we dwoje na jakieś wieży w zamku, Voldi zamiast używać zaklęć, używa rąk i nóg, kopie Harrego, bije po twarzy... Coś strasznego
- Voldemort nie ginie z ręki Harrego za pomocą Avady Kedavry, pokazane jest jak Harry i Voldemort walczą na strumienie zaklęć, zaklęcie Toma jest zielone (AK), a Harrego czerwone, gdy jego zaklęcie wygrywa, wytrąca Voldemortowi różdżkę z ręki, a sam Voldi rozpada się na malutkie kawałeczki, by w końcu zniknąć całkowicie
- Snape ginie poprzez ukąszenia Nagini, co jest strasznie pokazane, wręcz przerażająco, choć widzimy to przez szybę od tyłu, ale ja i tak byłam w wielkim szoku; swoje wspomnienia daje Harremu w postaci łez i to z nimi Harry udaje sie do myślodsiewni
- Draco 19 lat później wyglądał strasznie, jakaś beznadziejna bródka... Na szczęście Harry prezentowal sie ok

- w filmie w ogóle nie jest powiedziane, że Tonks była w ciąży, że urodziła to dziecko, dopiero w Zakazanym Lesie, gdy Harry rozmawia ze zmarłymi, okazuje się, że Lupin i Tonks mają syna...

I to chyba tyle, choć pewnie o paru rzeczach zapomniałam, jak coś, dopiszę później

Edytowane przez echme
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:37
echme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 10:38   #2986
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Ja również oglądałam wczoraj Harrego, razem z invisible_01

Wg mnie film był wspaniały. O wiele lepszy od cz. 1, może dlatego, że sporo się dzieje. Jeśli chodzi o 3d, to nie widziałam go w ogóle, strata pieniędzy, no ale jeśli żadne kino nie puszcza HP w wersji 2d to chyba nie ma wyboru i trzeba się wybrać na to, co jest.

SPOILER!!!
Momenty, które mi się podobały:
- śmierć Tonks, Lupina i Freda (choć w filmie nie jest powiedziane, który z braci umiera)
- scena w Zakazanym Lesie
- opowieść Księcia, pokazali jak bardzo Snape był zakochany w Lily, że Dumbledorowi wcale nie zależało na Harrym..., wzruszająca chwila, gdy Snape przytula martwą Lily...
- nie pominęli momentu, gdy Molly mówi do Bellatrix: "nie moją córkę, suko!"
- pocałunek Rona i Hermiony w Komnacie Tajemnic

Momenty, które mi się nie podobały:
- Harry pod koniec filmu łamie czarną różdżkę na dwie części
- śmieszne i żenujący był moment, gdy Harry i Voldemort walczą we dwoje na jakieś wieży w zamku, Voldi zamiast używać zaklęć, używa rąk i nóg, kopie Harrego, bije po twarzy... Coś strasznego
- Voldemort nie ginie z ręki Harrego za pomocą Avady Kedavry, pokazane jest jak Harry i Voldemort walczą na strumienie zaklęć, zaklęcie Toma jest zielone (AK), a Harrego czerwone, gdy jego zaklęcie wygrywa, wytrąca Voldemortowi różdżkę z ręki, a sam Voldi rozpada się na malutkie kawałeczki, by w końcu zniknąć całkowicie
- Snape ginie poprzez ukąszenia Nagini, co jest strasznie pokazane, wręcz przerażająco, choć widzimy to przez szybę od tyłu, ale ja i tak byłam w wielkim szoku; swoje wspomnienia daje Harremu w postaci łez i to z nimi Harry udaje sie do myślodsiewni
- Draco 19 lat później wyglądał strasznie, jakaś beznadziejna bródka... Na szczęście Harry prezentowal sie ok

- w filmie w ogóle nie jest powiedziane, że Tonks była w ciąży, że urodziła to dziecko, dopiero w Zakazanym Lesie, gdy Harry rozmawia ze zmarłymi, okazuje się, że Lupin i Tonks mają syna...

I to chyba tyle, choć pewnie o paru rzeczach zapomniałam, jak coś, dopiszę później
A powiedz mi proszę czy charakteryzacja 19 lat później była taka jak na zdjęciach które można znaleźć w necie czy lepsza?

Stary 2011-07-14, 10:49   #2987
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nescaa Pokaż wiadomość
A powiedz mi proszę czy charakteryzacja 19 lat później była taka jak na zdjęciach które można znaleźć w necie czy lepsza?
Wiesz, na pierwszy rzut oka wydaje się taka sama, ale wg mnie jest lepsza, Harry z początku wydawał mi się straszny, ale jak przyjrzałam mu się dłużej to wygląda normalnie, na 30 coś lat, nie podobał mi się wygląd Draco, o czym napisałam wcześniej, ślicznie wyglądała Hermiona, chyba w ogóle jej nie zmieniali, Ron był grubiuśki, na twarzy również, Ginny miała straszną fryzurę, która skutecznie ją postarzała. Znalazłam fotki w necie, aktorzy wyglądaja, tak jak w filmie:
Draco: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1366&bih=618
Ginny: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1366&bih=618 choć wydaje mi się, że w filmie miałą włosy bardziej podkręcone w stronę twarzy, ale może tylko mi się wydaje
Ron: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1366&bih=618
Harry: tylko, że tu nie ma okularów: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1366&bih=618 w filmie prezentuje się o niebo lepiej niż na zdjęciach, chociaż za pierwszym razem wszystkie postaci wywołują śmiech, bo przyzwyczailiśmy się do ich nastoletniego wyglądu

Osobom, które nie chcą widzieć zdjęć wyglądu bohaterów 19 lat później niech nie klikają na linki!

Edytowane przez echme
Czas edycji: 2011-07-14 o 10:51
Stary 2011-07-14, 10:52   #2988
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, na pierwszy rzut oka wydaje się taka sama, ale wg mnie jest lepsza, Harry z początku wydawał mi się straszny, ale jak przyjrzałam mu się dłużej to wygląda normalnie, na 30 coś lat, nie podobał mi się wygląd Draco, o czym napisałam wcześniej, ślicznie wyglądała Hermiona, chyba w ogóle jej nie zmieniali, Ron był grubiuśki, na twarzy również, Ginny miała straszną fryzurę, która skutecznie ją postarzała. Znalazłam fotki w necie, aktorzy wyglądaja, tak jak w filmie:
Draco: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1366&bih=618
Ginny: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1366&bih=618 choć wydaje mi się, że w filmie miałą włosy bardziej podkręcone w stronę twarzy, ale może tylko mi się wydaje
Ron: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1366&bih=618
Harry: tylko, że tu nie ma okularów: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1366&bih=618 w filmie prezentuje się o niebo lepiej niż na zdjęciach, chociaż za pierwszym razem wszystkie postaci wywołują śmiech, bo przyzwyczailiśmy się do ich nastoletniego wyglądu
Ach no to są te które mi się tak nie podobały
Moim zdaniem powinni ich tylko przebrać w doroślejsze ciuchy i zmienić fryzury bo oni tu wyglądają nie na 36 ale co najmniej 46

Stary 2011-07-14, 11:08   #2989
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Ach no to są te które mi się tak nie podobały
Moim zdaniem powinni ich tylko przebrać w doroślejsze ciuchy i zmienić fryzury bo oni tu wyglądają nie na 36 ale co najmniej 46

Wg mnie w filmie lepiej to wygląda niż na zdjęciach (oprócz Draco, on wygląda strasznie). Ale Harry wygląda ok! Widać, że jest starszy, ale to dobrze, troche by to śmiesznie wyglądało, jakbym wyglądaliby tak samo

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Wg mnie film jest cudowny, nie mogę sie doczekać kiedy obejrze go jeszcze raz Oglądałam wersje z napisami, boję się dubbingu, ale taka wersję też musze zobaczyć, żeby porównać sobie
Stary 2011-07-14, 11:35   #2990
Nescaa
Zakorzenienie

Cytat:

Wg mnie w filmie lepiej to wygląda niż na zdjęciach (oprócz Draco, on wygląda strasznie). Ale Harry wygląda ok! Widać, że jest starszy, ale to dobrze, troche by to śmiesznie wyglądało, jakbym wyglądaliby tak samo

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Wg mnie film jest cudowny, nie mogę sie doczekać kiedy obejrze go jeszcze raz Oglądałam wersje z napisami, boję się dubbingu, ale taka wersję też musze zobaczyć, żeby porównać sobie
Wierzę na słowo i poczekam z oceną ich wyglądu aż zobaczę dziś film
O rany jak ja się nie mogę doczekać

Stary 2011-07-14, 12:19   #2991
20160901857
Konto usunięte

Dobra to ja od dzisiaj tutaj nie wchodzę, bo film nie wiem kiedy obejrzę, a nie chcę sobie psuć zabawy Pewnie jak wrócę to będę miała milion stron do przeczytania;P
Stary 2011-07-14, 12:40   #2992
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

Cytat:
Wierzę na słowo i poczekam z oceną ich wyglądu aż zobaczę dziś film
O rany jak ja się nie mogę doczekać
ja teeeż, ja teeeeż!
Cytat:
Dobra to ja od dzisiaj tutaj nie wchodzę, bo film nie wiem kiedy obejrzę, a nie chcę sobie psuć zabawy Pewnie jak wrócę to będę miała milion stron do przeczytania;P
mnie bardzo kusi, żeby zaznaczyć tę białą czcionkę wyżej, ale będę twarda nie miętka!
Stary 2011-07-14, 12:44   #2993
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość

Co mi się nie podobało:

kurde, a liczylam na tą ostatnią scenę że będzie tłum, oni poruszający się po kole na środku wielkiej sali... a tu widzę lipa :/
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 12:57   #2994
echme
Zakorzenienie

Lepiej nie czytać książki przed obejrzeniem filmu bo będzie się wyłapywać wszystkie niezgodności i to popsuje cały film. Ja tak zrobiłam przy 1 cz. Insygniów i nie byłam zadowolona z filmu. Minęło pół roku, trochę zapomniałam i wg mnie film był fantastyczny. Wiadomo, że pominięto wiele scen i wątków, ale nie da się pokazać wszystkiego tak naprawdę.

SPOILER!!!
Mnie najbardziej przeszkadza brak wzmianki o tym, że Tonks i Lupinowi urodził się syn, Harry wspomina o tym w Zakazanym Lesie i pyta co będzie z ich synem. Ktoś, kto nie czytał książki nie będzie wiedział o co chodzi.
A resztę błędów i pominięć jestem w stanie wybaczyć

Edytowane przez echme
Czas edycji: 2011-07-14 o 12:58
Stary 2011-07-14, 13:50   #2995
mesarka
MUSEarka

Nie czytam tego co na biało, nie czytam. NIE CZYTAM!

Ja też od jutra nie wchodzę na wątek. Apfe! Będą same spojlery Cały wątek na biało
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2011-07-14, 13:54   #2996
echme
Zakorzenienie

Jestem ciekawa Waszej opinii po obejrzeniu filmu, mam nadzieję przeczytać jakieś po dzisiejszej nocnej przedpremierze
Stary 2011-07-14, 14:05   #2997
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

ja idę w pon, więc też może dodam jakieś swoje wrażenia... chociaż skoro i tak nikt nie będzie tu wchodził..
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 14:07   #2998
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

Cytat:
Jestem ciekawa Waszej opinii po obejrzeniu filmu, mam nadzieję przeczytać jakieś po dzisiejszej nocnej przedpremierze
no ja planuję co nieco naskrobać
Stary 2011-07-14, 14:35   #2999
echme
Zakorzenienie

Wybiera się może któraś z Was do Multikina w Złotych Tarasach?
Stary 2011-07-14, 14:38   #3000
Miss Dramatique
Zakorzenienie

GG do Miss Dramatique

Cytat:
Wybiera się może któraś z Was do Multikina w Złotych Tarasach?
nieee, nie po drodze mi

ja wybieram się do Multikina do Arkad Wrocławskich
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości