|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Gratuluje dziewczyny!!!!
|
#2972 | ||||||
|
Rozeznanie
|
2 dni mnie nie było a tu takie newsy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za pęcherzykDawaj znać koniecznie po Waszych wizytach Kochana, jak poobserwujesz już kilka cykli to będziesz wcześniej wiedziała, że się zbliża. No ale teraz działaliście? Może nie będziesz nawet miała jak obserwować swoje cykle ![]() Cytat:
za prawego Cytat:
Łapię Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Wczoraj się nie odzywałam, bo tyle miałam roboty, że szok. Od 6 rano na nogach, a ja żadnym rannym ptaszkiem nie jestem Jak się ogarnęłam ze wszystkim o 21 to myślałam, że padnę trupem...Odebrałam wczoraj wyniki i są jakieś dziwne Jakby się wzajemnie wykluczały. Ale do konretów:TSH - 2,23 (wzrosło mi od ostatniego badania, ale nie jest jeszcze tak najgorzej chyba) FT4 - 1,03 (normy od 0,93 do 1,70) Progesteron - 27,92 (przy normie w fazie lutealnej do 27) Prolaktyna - 820,30 (przy normie do 496,00 No i trochę zgłupiałam. Prolaktyna masakryczna, ale z drugiej strony progesteron wskazujący na to, że owu była. A przy tak wysokiej prolaktynie owu powinna być zablokowana Co miesiąc mam inne wyniki badań
|
|
|
#2973 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() A nie tak dawno wyplakiwałyśmy się na innym wątku. Trzymam kciuki żeby do końca było tak książkowo ![]() Cytat:
ciekawe czy ja coś zobacze przy moich poprzestawianych cyklach :p To do tego czerwca chyba będziesz siedziala jak na szpilkach ![]() Cytat:
Trzeba teraz liczyć że jednak owu nic nie zablokowało i odbyła się wtedy kiedy trzeba. A my dzisiaj chyba poinformujemy mamy. Trochę się boję że za wczesnie, ale chyba bym nie wytrzymała trzymac to w tajemnicy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2974 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
No do czerwca troszkę czasu, ale lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku i jak przyjdę w czerwcu to będzie już serduszko, także nie mogeee sie doczekać.
PATRYCJJA Życzę ci tej malutkie kropeczki, która jest wspaniała od pierwszej chwili jej ujrzenia hehe
|
|
|
|
#2975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na interpretacji wyników się nie znam a robiłaś w tym samym miejscu co poprzednio? Dziwne to z tego co piszesz? Kochana obserwuję się już któryś miesiąc i jedynie co to bajki z tysiąca i jednej nocy mogłabym o sobie pisać. W tym cyklu praktycznie codzienni "czuję" brzuch ale nie potrafię opisać jak bo codziennie jest inaczej Ta owulka to mnie całkiem zaskoczyła ciekawe teraz kiedy się cykl skończy. Co do przytulanek to były ale bardzo sporadycznie no i podczas potencjalnej owulacji balowałam w pracyCytat:
![]() Strasznie lubię czytać wypowiedzi dziewczyn jak informowały Tż i najbliższych tak więc bardzo proszę o relacje |
||||
|
|
|
#2976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najważniejsze, że ovufriend wykrywa Ci owulację Ja sobie trochę poczekam na @ bo owulację miałam stosunkowo późno.
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie o to chodzi że według ovu owulacje powinnam nieć jeszcze za jakieś 4 dni
|
|
|
|
|
#2978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozwoliłam sobie uzupełnić Twoje dane na naszej liście o dane z Twojego podpisu ![]() A propo listy - mam wrażenie, że nie wszystkie dane są aktualne, poproszę zatem o aktualizację ![]() Poza tym parę z Was nam zaginęło..... mam nadzieję, że u Was wszystko ok....---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie czekam sobie na @ bo typowe bóle brzucha są. Ostatnie 2 miesiące miałam 29 -cio dniowy cykl, ale poprzednie były co 30, więc może te ziółka mi troszkę uregulowały. Widzę już zmianę, bo nie mam żadnych brudzeń
|
|
|
|
#2980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a przypomnisz jakie to ziółka pijesz? i na co one są?
|
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jeszcze nigdy nie robiłam testu owu. W następnym cyklu znowu mam iść na monitoring to chyba nie ma sensu dodatkowo robić testów.Czyli, że teraz cały czas Ci wskazuje, że owu dopiero przed Tobą? a testy dalej robisz, czy jak Ci raz wyszedł dodatni to przestałaś?
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 29 dc
czyli dziś lub jutro powinnam dostać @odebrałam wyniki prolaktyny mam 947 czyli 2x ponad normę. Pani doktor dała mi lek na zbicie, który będę brała przez 3 miesiące (pół tabletki raz w tygodniu) zadzwoniła, że może przesłać mi pocztą receptę, albo zostawić w recepcji, więc odebrałam od razu i wykupiłam sobie lek (hahah dostałam całe 2 tabletki więc od dzisiaj zaczynam brać, a jak powiedziałam, że zgłoszę się po tych 3 miesiącach, to powiedziała, że mam przyjść już wtedy w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Łykam zioła MACA i one są ogólnie na pobudzenie popędu, choć tego za bardzo nie zauważyłam, ale również przy niedoczynności, anemii, regulują hormony, dają więcej siły i energii (akurat czuję się silniejsza, mniej snu potrzebuję... napisano, że może pobudzac apetyt, ale u mnie chyba jest odwrotnie z czego bardzo się cieszę) |
|
|
|
#2984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WIELKIE GRATULACJE !!! przesylaj fluidki )dziś bylam u endykrynologa z ta prolaktyna okazuje się ze nie jest tak zle po zwykla spadla już do 17,7 w dniu kiedy robiłam obciążenie ktoras z Was nawet pytala ile było przed obciążeniem ale nie wiedzialm jak to odczytac bo sprawdzałam internetowo no to została z obciążeniem do zbicia ale reszte hormonow mam ok i nie mam PCOS co wciskal mi mój poprzedni gin jak chodzialm prywatnie no a jutro wizyta u gina wiec zobaczymy co powie na badania TZ- a i czy była owu bo dziś 14dc a wydaje mi się ze jeśli nawet była to wczoraj bo dość mocno jajniki dawaly o sobie znac no ale zobaczymy )
Edytowane przez PPPatinka Czas edycji: 2013-05-21 o 16:44 Powód: PPP |
|
|
|
|
#2985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nie robić w tym miesiącu testów, ale coś mnie podkusiło, zanim zacznę brać leki... i nadal nie wierzę i myślę, że to pomyłka....
|
|
|
|
#2987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Malgos - GRATULUJĘ Twój luz i opanowanie przyniósł najlepsze efekty jakie mógł. To pewnie dlatego ta prolaktyna taka wysoka podobno rośnie już od pierwszych tygodni ciąży
|
|
|
#2988 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego wszystkiego powtórzyłam test! no i dalej to samo wychodzi
|
|
|
|
#2990 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczynki,
GRATULACJE to na stówe są dwie krechy jak nic ![]()
|
|
|
|
#2991 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2993 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za spadek prolaktyny no i za brak PCOS. Z tymi lekarzami to masakra, trafić na kogoś fajnego graniczy z cudem niestety.Cytat:
|
|
|
#2994 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieje że teraz polecimy z górki
![]() kolejne fluidki łapię i się natycham heheheh no i oczywiście pozytywnie zazdraszczam ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
Tu nie ma co niedowierzać
Super, cieszę się strasznie
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem wam, ze to był miesiąc bez żadnych rozmyślań, zupełnie na spontanie, bo mieliśmy gości i akurat byli w okolicach owu, więc zupełnie nie zastanawiałam się nad tym... korzystaliśmy z przyjemności i się udało .... nie dociera to do mnie jeszcze...
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- dziękuję wam kochane! |
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dawno mnie u Was nie było, ale postaram się Was nadrobić. Czekam na termin obrony. Dowiem się dzień wcześniej, że następnego dnia mam stawić się na obronę, a co lepsze przegapiłam termin @, a ostatnio byłam coś senna, ale zwalałam wszystko na naukę i nocne przesiadywanie nad książkami, ale dziś zrobiłam test i zobaczcie jego wynik
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
no to jestem pełna podziwu
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Rozeznanie
|
no szok....szok szok szok....GRATULUJE !!!!
dziewczyny,musze powiedziec,ze POSZALALYSCIE ![]() jejkus,ciesze sie straszliwie razem z Wami...no to teraz rachu ciachu i poleca wszystkie,bedziecie sie jeszcze scigac na brzuchy ![]() buziaki wielkie jeszcze raz dla Kokos,Patrycji, Malgos i Justii,super sie czyta takie newsy ![]() zdroweczka |
|
|
|
#3000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
normalnie jestem WE SZOKU!!!!!!!!!!!! buheheheh ale czad fasolki jedna za drugą, moja groźba chyba zabrzmiała poważnie i się postarałyście super!!!!!!!!! No to nie mogę odstawać i musze za niedługo zameldować się tu z pozytywnym testem heheh |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

(
za pęcherzyk

Jak się ogarnęłam ze wszystkim o 21 to myślałam, że padnę trupem...
* spokojnych 9 miesiecy Ci zycze I bede dalej podgladac 

klask i: