|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Justi, Magnusia, Katie cieszę się, że Wasze dzieciaczki są zdrowe i cieszycie się macierzyństwem
zastanawiam się jeszcze jak tam Małgoś... Niki kuruj się! mam nadzieję, że czujesz się już znacznie lepiej! Neave, Viollet trzymam kciuki, żeby dwie kreseczki pojawiły się w najlepszym dla Was momencie My od grudnia uprawiamy radosną twórczość, na razie bez ciśnienia, chociaż zdarza się, że drży mi bródka, kiedy słyszę o kolejnych ciążach wśród znajomych czy rodziny - a tych dobrych nowin jest ostatnio bardzo dużo i szczerze mówiąc, w moim najbliższym gronie nie mam nikogo, z kim mogłabym pogadać, bo najbliższe koleżanki i kobietki w rodzinie albo są w ciąży, albo niedawno urodziły... no i w takich okolicznościach nie chcę nikomu opowiadać o tym, jak bardzo ja też bym już chciała... to jest też jeden z powodów, dla których rzadziej odzywam się tutaj - nie chcę Wam smęcić, a z drugiej strony miewam jakieś takie malutkie ukłucia w pikawce... ale oczywiście bardzo cieszę się Waszymi radościami
|
#2972 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, no na naszym forum można sobie humor poprawić ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
![]() ja wczoraj kupiłam sobie test, i chyba jutro rano go zrobię......albo pojutrze, chyba, że @ mnie nawiedzi (niby powinna dzisiaj a tu nic zaraz polecę zobaczyć Waszego królewicza ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
ale i tak już teraz zaczne trzymać kciuki aby Wam się udało---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Dziewczyny, niedawno Wasze dzieciaczki się urodziły, a tun takie postępy rozwojowe. Super jest na to patrzeć. A najbardziej, jak maleństwo reaguje na obecność rodziców, jak się usmiecha, wyciąga łapki....ja się rozpłuywam jak braciszek czy siostrunia mi powiedzą, że mnie kochają, albo jak im sie oczka cieszą jak do nich przyjdę, a co dopiero własne dzieci ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
No ale to chyba są tylko dla tych, którzy chcą zaszczepić ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
też juz chcę a nie mogę, nie wychodzi, sama nie wiem co się dzieje. naszym znajomym również powiekszają się rodziny i najgorsze jest słuchanie: " a dlaczego jeszcze nie amcie dzieci, juz jesteście tyle po ślubie, moglibyscie wreszcie się zdecydować, i bla bla bla"...nawet koleżanka z pracy, która starała się o dziecko sporo czasu i miała 2 razy in vitro ostatnio jak sie z nią widziała to palnęła, że moglibyśmy się porządnie brać do roboty.....przykre, bo wie, że od roku sie staram i nic....a chyba sama zapomnniała, jak również nie mogła zajść w ciążę...no ale cóż.....trzeba sie cieszyć tym co się ma ( bądź kogo się ma) i dalej żyć i korzystać z życia ile się da (o ile się da )
|
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
U mnie już znacznie lepiej , męczy mnie jeszcze tylko katar Cytat:
już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że też przestaliście się zabezpieczać kciuki, żeby wkrótce zaskoczyło! Jeśli chcesz sobie ułatwić sprawę, to może pobaw się w NPR albo idź do lekarza na usg dopochwowe ok. 12-14 dnia cyklu żeby określił kiedy mniej więcej masz owulację Ja dzięki NPR dowiedziałam się, że mam tzw. późną owulację, czyli nie jak większość dziewczyn ok. 14 dnia cyklu, a dopiero ok. 18-20 dnia. Gdybym tego nie wiedziała, to pewnie ok. 16 dnia cyklu odpuszczałabym mężowi i ![]() Kiedy, kiedy?
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tylko bedziesz miała usg to sie pochwalisz prawda?? ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- aaaaa.....miałam dzisiaj sen- sniło mi się , że zrobiłam sobie test i wyszły mi 2 kreseczki, no ale szybko przeczytałam interpretację i wyszło, że nie ejstem w ciąży....no oczywiście sie obudziłam i myślałam.....ale długo nie poleżałam tylko uciekłam zrobić sobie test- tym razem w realu- i niestety.....cholera znowu nic a juz sobie wszystko wyobrażałam- chyba muszę konkretnie zmeinić nastawienie- tylko to się chyba tak nie da
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
u nas wszystko dobrze, tylko mieliśmy gości przez tydzień i nawet nie zaglądałam. Kacperek rośnie i ma coraz więcej fałdek ![]() Jesteśmy już po pierwszym szczepieniu (na gruźlicę), a za 2 tyg kolejne - 6w1 (tutaj są one w pakiecie bezpłatnym). Postaram się was nadrobić, ale muszę doprowadzić dom do porządku, porobić pranie, a przy małym dziecku, które jednak potrzebuje dużo uwagi nawet proste rzeczy wymagają więcej czasu
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po wizycie. Maly Franek jest coraz wiekszy. Wazy juz 2,5 kg
![]() Ja natomiast 71 Poza tym wszystko ok. Maly ma odpowiednie ulozenie. Ale ma tez czas zeby mu sie zmienilo. 3mam kciuki za te starajace sie. Glowa do gory. Mniej stresu wiecej frajdy i sie uda. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę dla mnie w tym momencie nie liczy się kasa tylko dobro dziecka, jak bym nie miała wzięła bym pożyczkę, aby dziecko dostało to co najlepsze (chodzi mi o szczepionki, leki, a nie o zabawki czy ubrania). Ile osób tyle teorii na temat szczepień, każdy ma swoje racje, My wybraliśmy tak, ale każdy ma swój rozum i posiada jakąś tam wiedzę na temat szczepionek i najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby żadne dziecko nie ucierpiało. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
nie ma co się przejmować, wrócisz do swojej figury, najważniejsze jest dobro dziecka
|
||
|
|
|
#2979 |
|
Raczkowanie
|
Katie - my szczepilismy na pneumokoki i meningokoki ale dopiero jak Fifi mial ok 2 lat
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Kasiooonya - dzieki mam nadzieje ze do czasu rozpoczecia staran sytuacja nam sie naprostuje i troche kondycji zlapie ![]() Sent from my GT-I8190N using Tapatalk ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Monika - spokojnie, nie stresuj sie trzymam kciuki zeby i Wam sie udaloMy bardzo dlugo sluchalismy jak tokolejne powinnismy sobie sprawic ale dopiero teraz dojrzelismy do tego tematu i to tez z oporami ![]() Sent from my GT-I8190N using Tapatalk ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Niki - zdrowka!!! Sent from my GT-I8190N using Tapatalk |
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że wszystko OK a Franio to już kawał chłopaka jest ![]() wagą się nie przejmuj- ja przytyłam 16 kg w całej ciąży ina samej końcówce ważyłam 80 kg w życiu 70 kg nie ważyłam a co dopiero więceju nas choróbsko w domku-- małż był chory i zaraził mnie i małego byliśmy u pediatry- w oskrzelach i płucach czysto (ufffffffffffffffffff) złapał wirusa od nas pewnie Mamy obserwować- jakby objawy się nasiliły lub coś by był nie tak to przyjść. No mówię Wam jak nie urok to sraczka
|
|
|
#2981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak mówisz ze tak szybko znikają po porodzie, więc sie przestaje przejmować ![]() Cytat:
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - już wyczerpaliście limit choróbsk, więc mam nadzieję, że się nie zarazicie
Justyna - wow 2,5? nieźle.. ciekawe czy pokrywa się to z rzeczywistością
|
|
|
|
#2983 |
|
Raczkowanie
|
Magnusia - moglyby Was te chorobska zostawic w spokoju
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk |
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dupsko blade już jesteśmy chorzy mały kaszle i przez to ulewa mleko razem z glutami- błeeee, w nosku charczy, ja nawilżam mu i odciągam gruszką. Oklepuję go, kładę na brzuszku- kurde boję się aby na oskrzela się nie przeniosło.... ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- no widzisz jak się czepiają. Cholera mogłaby się szóstka w totka tak czepnąć a nie jakieś choroby
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - polecam inhalacje z soli fizjologicznej, ja kupiłam taki kompresorowy inhalator z microlife i na prawdę fajnie działa, może obejdzie się bez leków.
|
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas tez inhalator sprawdził się przy chrypce, którą Marcel miał od płaczu. Mamy tej samej firmy co Malgos, ostatnio nawet i ja korzystałam z inhalacji jak mnie złapało przeziębienie.
|
|
|
|
#2987 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
dzięki Oczywiście ,że się pochwalę obowiązkowo ![]() Cytat:
dzięki Cytat:
Zdrówka Wam życzę |
||||
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - usg na pewno wyjdzie wzorowo i czekamy na wieści
|
|
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
|
Inhalacje sa dobre w kazdym wieku zwlaszcza na katar. Choc u takiego malucha jaj wasze uzywalam gruchy i solifizjologicznej ale to tez sporadycznie bo u nas chorobska zaczely sie z przedszkolem..
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Niki - pochwal sie koniecznie po usg ![]() Sent from my GT-I8190N using Tapatalk |
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - 3mam kciuki za USG - na pewno wszystko będzie ok.
magnusia zdrówka dla synka Wczoraj miałam wizyte położnej. Po parametrach stwierdziła że Franek może byc wysokim chłopcem po tatusiu ![]() więc nie kupuje juz ubranek na 56. Miłego dnia.
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - A dużo masz tych ubranek? my korzystaliśmy z 56 dość długo i polecam mieć spory zapas, bo na początku człowiek nie ma ani sił ani czasu na codzienne pranie
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Niki--- jak tam usg?
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko w jak najlepszym porządku
Pan doktor nie miał absolutnie żadnych zastrzeżeńNo i będzie SYNUŚ
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Niki- gratulacje!!!!! chłopaki opanowują wątek (zresztą nie tylko ten
macie jakieś typy imion?
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niki za to że wszystko ok, no i gratulację dla Chłopaka tż pewnie dumny
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kl aski: gratuluję
|
|
|
#2998 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny Jesteśmy bardzo szczęśliwi z tż ,że wszystko jest dobrze ale gdy by była córcia to pewnie byłby równie dumny ![]() Najważniejsze ,że dzidziuś zdrowy Co do imienia to aktualnie mam pustkę w głowie , będziemy się dopiero zastanawiać
|
||
|
|
|
#2999 |
|
Raczkowanie
|
Niki - gratulacje! Najwazniejsze ze malenstwo zdrowe
Sent from my GT-I8190N using Tapatalk |
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

zastanawiam się jeszcze jak tam Małgoś...

klik!

w życiu 70 kg nie ważyłam a co dopiero więcej
16.06.2012 

za to że wszystko ok, no i gratulację dla Chłopaka
kl aski: gratuluję