Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-14, 20:53   #2971
abrakatabra
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Zazwyczaj noszę XS/S, teraz wzięłam M i wydaje mi się, że lepiej wygląda taka luźniejsza. W składzie ma 100% bawełny, materiał jest dość przyjemny w dotyku, myślę, że będzie się dobrze nosić.
Dziękuję Rozglądnę się za nią
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:07   #2972
mamaNiu
Rozeznanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Cytat:
Napisane przez justytynka Pokaż wiadomość
Podam Wam sprytny sposób jak ja to robię mm111111 myślę, że możesz tak zadziałać. Jak reklamację mam uznaną za zasadną i proponują mi wymianę na nowy towar to szukam sobie produktu w tej samej cenie co zareklamowana rzecz, wymieniam i ze świeżym paragonem oraz rzeczą idę do np. innej Zary i tam oddaję tak więc mm111111 zorientuj się czy w prima modzie można oddawać, jaki jest czas na zwrot i czy musisz oddać w tej samej czy możesz w innej. Wymyśliłam to bo zmęczyło mnie ścieranie się ze sprzedawcami i tłumaczenie, że jak mam sobie coś wybrać jak nic mi się nie podoba?
Sprytne nie wpadłabym na to
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:23   #2973
Stace
Zakorzenienie

A ja przez ten szał na słynną torebkę h&m rozglądałam się dzisiaj na ulicy i powiem Wam, że większość kobiet ma strasznie biedne te torebki . Widziałam jednego Zarowego shoppera, a reszta to jakieś ceratki rodem z Carrefoura (tam są największe koszmarki ). Chyba będę się bała z tą torebką chodzić .

Lucy, a skąd ta miętowa bluza, bo mi umknęło

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:23   #2974
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Niee, jestem mini

Ja też powinnam kupić jakąś jasną torebkę, ale jakoś czarne wydają mi się jedyne słuszne Tak samo z butami, chociaż dziś zamówiłam na Pull&Bear karmelowe (brązowe?) botki. Czarne też
A jakie czarne w końcu zamówiłaś? Ja niestety nadal żadnych nie znalazłam
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:25   #2975
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
A ja przez ten szał na słynną torebkę h&m rozglądałam się dzisiaj na ulicy i powiem Wam, że większość kobiet ma strasznie biedne te torebki . Widziałam jednego Zarowego shoppera, a reszta to jakieś ceratki rodem z Carrefoura (tam są największe koszmarki ). Chyba będę się bała z tą torebką chodzić .

Nie do mnie pytanie ale znam odpowiedź

http://www.reserved.com/pl/collectio...louses/W9837_2
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:29   #2976
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Nie do mnie pytanie ale znam odpowiedź

http://www.reserved.com/pl/collectio...louses/W9837_2
Dziękuję, w moim mieście już prawie niedostępne

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stary 2013-03-14, 21:30   #2977
catarina11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość

Ja widuję bardzo dużo podróbek Zary (zdjęcie modelu w załączniku), wyglądają strasznie... Daleko im do oryginału! Sama miałam model z Zary, ale jak pojawił się na nie szał to sprzedałam, co chwilę kogoś z nią widziałam. Moje 2 koleżanki kupiły sobie podróbki za 130 zł, fakt był w nich suwak, ale jakość tragedia, od samego początku były jakieś wymięte... Co do tych kiepskich torebek u kobiet, nie wiem czy to brak gustu, nie przywiązywanie do tego wagi czy brak pieniędzy Choć to ostatnie rozumiem. Ja zamówiłam jasną torebkę od Batyckiego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (12,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_func.php.jpg (6,7 KB, 85 załadowań)
catarina11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 21:31   #2978
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie czarne w końcu zamówiłaś? Ja niestety nadal żadnych nie znalazłam
Zamówiłam te dwie pary. Mam nadzieję upolować jeszcze te z obcasem, ale w czarnym kolorze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3motocyklowe.jpg (36,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3botkikar.jpg (29,1 KB, 19 załadowań)
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:33   #2979
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarina11 Pokaż wiadomość
Ja widuję bardzo dużo podróbek Zary (zdjęcie modelu w załączniku), wyglądają strasznie... Daleko im do oryginału! Sama miałam model z Zary, ale jak pojawił się na nie szał to sprzedałam, co chwilę kogoś z nią widziałam. Moje 2 koleżanki kupiły sobie podróbki za 130 zł, fakt był w nich suwak, ale jakość tragedia, od samego początku były jakieś wymięte... Co do tych kiepskich torebek u kobiet, nie wiem czy to brak gustu, nie przywiązywanie do tego wagi czy brak pieniędzy Choć to ostatnie rozumiem. Ja zamówiłam jasną torebkę od Batyckiego.
Ja dzisiaj w Reserved widziałam podróbę Zary .

Fajna ta jasna

Cytat:
No tengas miedo a volar
Stary 2013-03-14, 21:35   #2980
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Podam Wam sprytny sposób jak ja to robię mm111111 myślę, że możesz tak zadziałać. Jak reklamację mam uznaną za zasadną i proponują mi wymianę na nowy towar to szukam sobie produktu w tej samej cenie co zareklamowana rzecz, wymieniam i ze świeżym paragonem oraz rzeczą idę do np. innej Zary i tam oddaję tak więc mm111111 zorientuj się czy w prima modzie można oddawać, jaki jest czas na zwrot i czy musisz oddać w tej samej czy możesz w innej. Wymyśliłam to bo zmęczyło mnie ścieranie się ze sprzedawcami i tłumaczenie, że jak mam sobie coś wybrać jak nic mi się nie podoba?
Niby sprytnie, ale jestem zdania, że skoro mam swoje prawa to będę z nich korzystać. Wiem i rozumiem, że wielu osobom się nie chce, ale akurat w takich sytuacjach jestem nieustępliwa i nie pozwolę sobie na takie zachowania

Lucy, ładnie wyglądasz w płaszczu można spytać ile masz wzrostu? Chyba powinnam mieć coś krótszego...
i też mam tę torebkę z RE parę miesięcy temu nie miałam żadnej czarnej, która byłaby w sam raz na uczelnię i kupiłam ją ze zniżką. Teraz mniej ją lubię, męczy mnie noszenie na łokciu, a na ramieniu gorzej wygląda
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 21:46   #2981
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Zamówiłam te dwie pary. Mam nadzieję upolować jeszcze te z obcasem, ale w czarnym kolorze

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Niby sprytnie, ale jestem zdania, że skoro mam swoje prawa to będę z nich korzystać. Wiem i rozumiem, że wielu osobom się nie chce, ale akurat w takich sytuacjach jestem nieustępliwa i nie pozwolę sobie na takie zachowania

Lucy, ładnie wyglądasz w płaszczu można spytać ile masz wzrostu? Chyba powinnam mieć coś krótszego...
i też mam tę torebkę z RE parę miesięcy temu nie miałam żadnej czarnej, która byłaby w sam raz na uczelnię i kupiłam ją ze zniżką. Teraz mniej ją lubię, męczy mnie noszenie na łokciu, a na ramieniu gorzej wygląda

Mam 175 cm.
Trzeba przyznać, że ta torba jest bardzo pojemna. Ładniej wygląda w ręku czy na łokciu, ale ostatnio jak pakuje się na cały dzień jest tak ciężka , że właściwie ciągle mam ją na ramieniu.
Stary 2013-03-14, 22:02   #2982
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:

Mam 175 cm.
Trzeba przyznać, że ta torba jest bardzo pojemna. Ładniej wygląda w ręku czy na łokciu, ale ostatnio jak pakuje się na cały dzień jest tak ciężka , że właściwie ciągle mam ją na ramieniu.
To jesteś dobre 10cm wyższa ode mnie, na mnie płaszcz byłby raczej za długi
Też noszę ją na ramieniu, bo wybieram ją, gdy muszę wziąć ze sobą dużo rzeczy ale tak nieelegancko wygląda

Maqua, przez Ciebie weszłam na stronę Pulla i zamówiłam dwie pary butów zobaczymy co to przyjdzie... widziałyście któreś na żywo?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5845111105_2_1_2.jpg (31,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5875111022_2_1_2.jpg (30,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2013-03-14, 22:08   #2983
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Też noszę ją na ramieniu, bo wybieram ją, gdy muszę wziąć ze sobą dużo rzeczy ale tak nieelegancko wygląda

Maqua, przez Ciebie weszłam na stronę Pulla i zamówiłam dwie pary butów zobaczymy co to przyjdzie... widziałyście któreś na żywo?
Żadnych nie widziałam na żywo, ale brązowe są śliczne
Stary 2013-03-14, 22:17   #2984
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam czarne i są naprawdę fajne, wg mnie o wiele ładniejsze niż te brązowe, ale za 29 zł to nawet brązowe ujdą brązowe kupiłam dla mamy

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:

Ja CHYBA widziałam brązowe i jeśli to były te ze zdjęcia to są całkiem ok
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 22:18   #2985
olka900
Rozeznanie

Cytat:

Śliczne, nie widzę ich na stronie, podasz linka? Zdecydowałam dzisiaj, że sprzedam nowe botki z lasockiego, więc muszę zapełnić puste miejsce po nich
Stary 2013-03-14, 22:20   #2986
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety nie, ale na zdjęciach wyglądają super! Mam nadzieję, że te co zamówiłam będą pasować...

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Ja mam czarne i są naprawdę fajne, wg mnie o wiele ładniejsze niż te brązowe, ale za 29 zł to nawet brązowe ujdą brązowe kupiłam dla mamy
Mamie też kupiłam Jak wypada rozmiarówka?
Stary 2013-03-14, 22:33   #2987
Olcia
Zakorzenienie

http://www.pullandbear.com/webapp/wc...BCOURT%2BSHOES
zostały tylko 37
teraz też ich nie widzę na stronie, a przed chwilą były jak klikałam, bo inaczej bym nie znalazła... dziwne.
Zobaczymy czy będą wygodne, jak nie, to oddam
Stary 2013-03-14, 22:38   #2988
olka900
Rozeznanie

Cytat:
zostały tylko 37
teraz też ich nie widzę na stronie, a przed chwilą były jak klikałam, bo inaczej bym nie znalazła... dziwne.
Zobaczymy czy będą wygodne, jak nie, to oddam
Dziękuję, szkoda że nie ma 38
Stary 2013-03-14, 22:52   #2989
naciulatko
Zakorzenienie

Hej! Ja dzisiaj krótko, ponieważ jestem w Warszawie, a tutaj mam jedynie dostęp do tableta, na którym nie lubię pisać.

Cytat:
Napisane przez agatkaao0 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź . W takim razie zajrzę do tego wątku
Cytat:
I z jednej strony nie ma się co dziwić, ale mogliby robić to w inny sposób, a nie nabijając klienta w butelkę...

do usług

nacialutko kupiła tę torebkę, klikałam ze swojego konta i niestety też anulowali.

Dobija mnie ta pogoda...
Potwierdzam, dzięki pomocy Olci udało mi sie zamówić te torebkę, ale niestety Mango anulowało ten zakup, czego bardzo żałuje, bo torebka jest piękna
naciulatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-14, 22:58   #2990
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Olcia płaszcz z kuponem wyszedł za jakieś 145 zł. Kupiłam jeszcze jeansy i miętową bluzę. Przy okazji zaszłam jeszcze do Camaieu i akurat trafiłam na zniżki. Mają sporo ładnej biżuterii i ceny dość przystępne Kupiłam naszyjnik i dwie bransoletki.
fajny trencz
Stary 2013-03-14, 23:05   #2991
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Nic mi nie mów, mój też jest taki porąbany, że szok Właściwie cały czas zajęcia mam do 20:30, no i prawie w każdy weekend. Pocieszam się tym, że sesję mam do końca czerwca tylko, także przede mną jeszcze tylko 3 miesiące zjazdów i wolne
Mam dokładnie tak samo Muszę się wyspać, bo jeśli nie wyrobię swojej normy w spaniu, to następnego dnia oczy na zapałki mogę podtrzymywać Mój małżon się ze mnie śmieje, że jestem jak babcia emerytka, chodzę spać z kurami Ale co ja na to poradzę, że o 22:30 oczy same mi się już zamykają? Tym bardziej, że wstaję o 5:30

Wypróbuj top coat z Essence Ostatnio podczas zakupów w Douglasie namówiła mnie na niego pani ekspedientka. Zachwalała, że daje piękny efekt na paznokciach. Kupiłam i jestem zachwycona Nie tylko daje piękny efekt na paznokciach, ale też super szybko wysycha. Z czystym sumieniem polecam

Powiem Ci, że też wolę większe torby Jednak ta mnie zdecydowanie urzekła I wbrew pozorom jest całkiem pakowna
Z tą Haemową wyglądałam komicznie. Zdecydowanie nie pasowała do mojego wzrostu Wyglądałam jak z wielkim bagażem podręcznym
miło cię widziec

Cytat:

Ostatnio niektore sklepy wywiesily kartki ze zwrotow nie przyjmuja (nanunana)

Poradzcie ktorą wziac tą
http://.hm.com/pl/product/08828#article=08828-A
Czy te z załacznika?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (18,1 KB, 33 załadowań)
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-14, 23:07   #2992
mm111111
Wtajemniczenie

Cd sorki, tablet mi laduje tylko 1. Zdj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (18,5 KB, 8 załadowań)
Stary 2013-03-14, 23:57   #2993
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dawno do Was nie zaglądałam Niestety po ostatnim weekendzie pochorowałam się (znowu) i dopiero dzisiaj poczułam się nieco lepiej. Od początku tygodnia mój dzień wyglądał tak samo; wracałam z pracy, szłam pod prysznic i wskakiwałam do łóżka. Przesypiałam do 22:00, wstawałam na picie i spałam dalej aż do porannej pobudki Wyspałam się więc za wszystkie czasy
W niedzielę udało mi się jeszcze namówić małżona na wypad na zakupy Celem była torebka z Haemu, której foto wrzucała Migotka Niestety wyglądałam z nią komicznie Była dla mnie zdecydowanie za wielka. Pocieszyłam się jednak torebką ze Zary, z której jestem naprawdę zadowolona Poza tym dorwałam też bluzkę na wyprzedaży. Całą koronkową, po prostu piękną Wisiała ostatnia w moim rozmiarze Niestety nigdzie nie mogę znaleźć zdjęcia.
Jutro wybieram się na "poradnik pozytywnego myślenia". Mam nadzieję, że się nie zawiodę
A w sobotę szkoła..i niestety do 20:30
Sposoby babciowo- rodzinne:
- podgrzać mleko, wrzucić przepuszczony przez praskę czosnek (ząbek lub dwa czy trzy, jak kto lubi i musi wyzdrowieć), łyzkę miodu, odrobinę masła, zatkać nos, wypić, umyć zęby i OD RAZU spać pod ciepłą pierzynę (minusy- można wanieć czosnkiem, plusy- mnie od razu stawia na nogi, szybko leczy)
- maliny, mrożone przez siebie czy kupne, ugotować wodę, wrzucić maliny, wlać do szklanki, wedle smaku dosłodzić miodem, pić ile wlezie. Babcia móiwiłą, że maliny mają naturalną aspirynę, nie wiem ile w tym prawdy, ale smaczne, poci się człowiek bo gorące, dużo wit C, szybciej się czlowiek kuruje
- syrop z cebuli- każdy przepis zna, ja daję baardzo dużo miodu, cytryny i czasem cukru- robi się smaczne a dalej leczy,
- 5 rutinoscorbnów (rutinacei czy innych zamieników), dwie polopiryny z miodem, wytrąbić przed snem i pod ciepłą pierzynę,
- sposób z Chmielewskiej GRZANKA, przepisu niestety nie dam, bo Książkę poniekąd kucharską pożyczyłam przyjaciółce

Tyle wiem ze sposobów domowych. Każdy mi pomógł, choć na czosnek nie ma mocnych

Dziewczyny, pragnę stażu, praktyk i wymyślilam, że uwielbiam swoją dziedzinę studiów, chcę być specjalistką w tej dziedzinie, powiedzcie mi, skąd mam wziąć 1700zł na kurs agenta celnego? :brzyd al:

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-15, 06:02   #2994
agatkaao0
Wtajemniczenie

Cytat:

Mimo, że się nie udzielam, ale chętnie odpowiem na pytanie. Zamawiałam te drugie buty z załącznika w rozmiarze, którym noszę i dla mnie były one przyciasne . Na żywo wyglądają bardzo ładnie i żałowałam, że są za małe.

— Czesław Miłosz
agatkaao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 07:16   #2995
Ag4
AGA :)

Cytat:
Dobry pomysł jesli ktoś nie chce użerać się ze sklepem

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Ja też wolę się wyspać, sen to lekarstwo, kiedy jestem nie wyspana, to czuję się fatalnie, oczy mnie bolą i czasem głowa. Jak stara kobitka normalnie.
Ja mam dokładnie tak samo. Tak samo zawsze jak źle wyglądam to staram się położyć na parę minut, zawsze później lepiej wyglądam

Cytat:

Piękne!!

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:21   #2996
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę spytać skąd są te czarne?
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 08:36   #2997
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość
Mogę spytać skąd są te czarne?
Pull&Bear
Stary 2013-03-15, 08:47   #2998
sandra8859
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość

Mam sprawę do Was, bo jesteście zorientowane. Reklamowałam ostatnio ofieerki w Prima Moda. Dostałam odpowiedź, że mam za tą kwotę sobie coś wybrać z dokładnie tego sklepu w którym zakupiłam oficerki. Poszłam coś wybrać. Kwota nie mała, bo 459 zł. Chciałam wybrać zamiennik albo sztyblety. Oczywiście nic nie ma! Wszystko odesłane. Wybór okropny, nowa kolekcja pożal się boże...jakość jeszcze gorsza. Myślę sobie, no trudno zostanę bez oficerek na zimę, ale może chodziaż wybiorę sobie jakieś szpilki. Mierzyłam jedne, drugie - niewypał! Źle wyważone, niewygodne, same 10 centymetrowe. Baleriny fatalne, loeffersy również kiepskie (kapciowate). Nawet na siłę było by mi ciężko cokowiek wybrać. Na domiar złego, większość butów z nowej kolekcji jest w cenie 260-330 zł, tak więc zostało by mi 130 zł do wykorzystania (od razu), i co usłyszałam ? "Musiałaby Pani sobie dobrać jakieś kosmetyki do butów"...no kurde, za 130 zł?!?! Oszaleli! Mam niecałe 2 tyg. żeby zrealizować reklamację. Gotówki nie oddają. I teraz pytanie do Was drogie Panie, czy to jest zgodne z prawem? Wkurzam się, bo zostanę bez butów na zimę, i na dodatek jestem zmuszona wybrać buty, które albo są niewygodne, albo brzydkie, albo "za tanie" i będę skazana na zakup KOSMETYKÓW do butów za 130 zł?! Torebki też nie mogę wybrać, bo cenowo zaczynają się raczej od 500-600 zł (marne imitacje designerskich modeli - never ever again)....dopłacać za nie mi się nie uśmiecha. Doradźcie co mam zrobić...
Ja pracuję w sklepie z butami i mogę tylko powiedzieć jak to wygląda u nas, z perspektywy sprzedawcy. Gdy klient reklamuje produkt, zawsze w pierwszej kolejności jest naprawa. Jeśli nie można danej rzeczy naprawić to wymieniamy ją na nową. Natomiast gdy ta rzecz jest niedostępna (tak jak w Twoim przypadku) to proponujemy klinetowi wymianę na inny towar w tej samej kwocie lub wyższej za dopłatą oczywiście(wiadomo, że żaden sklep nie chce być stratny i proponuje wymianę). Ale tak jak napisałam- proponujemy a nie zmuszamy. Jeśli nic kientowi się nie podoba, a tak oczywiście często się zdarza to oddajamy mu kwotę za buty/torbę w takiej formie w jakiej u Nas zapłacił. U Ciebie rozwalił mnie głównie fakt, że dali Ci na to 2 tygodnie Jakim prawem? Klient może przyjść po pieniądze kiedy ma ochotę. Inaczej jest tylko z naprawioną reklamacją. Ma 4 miesiące na jej odbiór z braku powierzchni magazynowej

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
To mogłam być ja, bo jestem z Pabianic.
hihih, ja też To w takim razie na pewno to byłaś Ty Następnym razem Ci pomacham

Aaa! Dziewczynki- Czy jest tu któraś z Was z Częstochowy albo okolic? Jeśli tak to dużo macie tam śniegu? Jak z pogodą? Bo jadę na weekend do Cz. właśnie i nie wiem jak się ubrać i spakować. Dwa tygodnie temu wyskoczyłam w kaloszach bo u Nas była plucha a tam cały weekend sucho Wg. prognozy ma być słonecznie ale kto tam Ci wie

Edytowane przez sandra8859
Czas edycji: 2013-03-15 o 08:53
sandra8859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-15, 09:04   #2999
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra8859 Pokaż wiadomość
Ja pracuję w sklepie z butami i mogę tylko powiedzieć jak to wygląda u nas, z perspektywy sprzedawcy. Gdy klient reklamuje produkt, zawsze w pierwszej kolejności jest naprawa. Jeśli nie można danej rzeczy naprawić to wymieniamy ją na nową. Natomiast gdy ta rzecz jest niedostępna (tak jak w Twoim przypadku) to proponujemy klinetowi wymianę na inny towar w tej samej kwocie lub wyższej za dopłatą oczywiście(wiadomo, że żaden sklep nie chce być stratny i proponuje wymianę). Ale tak jak napisałam- proponujemy a nie zmuszamy. Jeśli nic kientowi się nie podoba, a tak oczywiście często się zdarza to oddajamy mu kwotę za buty/torbę w takiej formie w jakiej u Nas zapłacił. U Ciebie rozwalił mnie głównie fakt, że dali Ci na to 2 tygodnie Jakim prawem? Klient może przyjść po pieniądze kiedy ma ochotę. Inaczej jest tylko z naprawioną reklamacją. Ma 4 miesiące na jej odbiór z braku powierzchni magazynowej

hihih, ja też To w takim razie na pewno to byłaś Ty Następnym razem Ci pomacham

Aaa! Dziewczynki- Czy jest tu któraś z Was z Częstochowy albo okolic? Jeśli tak to dużo macie tam śniegu? Jak z pogodą? Bo jadę na weekend do Cz. właśnie i nie wiem jak się ubrać i spakować. Dwa tygodnie temu wyskoczyłam w kaloszach bo u Nas była plucha a tam cały weekend sucho Wg. prognozy ma być słonecznie ale kto tam Ci wie
Dziękuję za odpowiedź w tej sprawie. Warto mieć też info od drugiej strony Problem jest taki, że przy składaniu reklamacji, Pani zapytała mnie co by mnie usatysfakcjonowało (jaka forma rozwiązania gwarancji), powiedziałam, że zwrot gotówki,bo wiem jak kończą się naprawy Nie naprawili, tylko każą wybrać coś w zmian.
Taką dostałam odpowiedź:

" W odpowiedzi na Pani reklamację,informujemy iż została ona rozpatrzona pozytywnie.
W oparciu o Ustawę o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej ze zmianą kc. poz.1176 z dnia 27 lipca 2002r sprzedawca uznaje reklamację poprzez wymianę towaru na dowolny model z ewentualnym uregulowaniem różnicy w cenie przez kupującego. Wymiany należy dokonać w terminie miesiąca od daty pisemnego stanowiska sprzedawcy, na podstawie paragonu w salonie w którym został zakupiony reklamowany towar. Prosimy o wcześniejsze,telefoniczne ustalenie z pracownikami salonu terminu i warunków wymiany"

Odpisali mi 7 marca.

Dzisiaj tam idę. Mam wydrukowaną ustawę, zobaczymy jak zareagują. Dziewczyny doradźcie mi co mam zrobić z tą torebką? Jakieś głosowanie? Nie mogę się zdecydować :P

P.S. WŁAŚNIE SIĘ ZORIENTOWAŁAM, ŻE POŁOWUJĄ SIĘ NA TĄ SAMĄ USTAWĘ. A GDZIE TAM JEST NAPISANE W USTAWIE ŻE REKLAMACJĘ TRZEBA ZREALIZOWAĆ POPRZEZ WYBÓR CZEGOŚ INNEGO W ZMIAN? OCZYWIŚCIE NAJLEPIEJ CZEGOŚ DROŻSZEGO I DOPŁACIĆ RÓŻNICĘ! A GDY COŚ TAŃSZEGO TO MUSZĘ NA SIŁĘ SOBIE DOBRAĆ DO TEGO KOSMETYKI DO BUTÓW ZA 100 ZŁ!!! :[:[
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy 1 kopia.jpg (79,6 KB, 87 załadowań)

Edytowane przez mm111111
Czas edycji: 2013-03-15 o 09:07
Stary 2013-03-15, 09:19   #3000
Olafia72
Raczkowanie

Maqua, przez Ciebie weszłam na stronę Pulla i zamówiłam dwie pary butów zobaczymy co to przyjdzie... widziałyście któreś na żywo?[/QUOTE]

Buty / zwłaszcza pierwsze/ świetne . Udaję się na stronę Pulla je oblukać , może się skuszę.
Olafia72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości