Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-16, 16:08   #2971
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Zawsze robimy na suchych - jest o wiele lepsze, nie rośnie tak, a lubimy cienkie i chrupiące

Wg mnie wyglądasz jak najbardziej na swój wiek

Zrobiłam w końcu ze świeżych Wysłałam męża do sklepu
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 16:31   #2972
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Agunia i inne dziewczyny które mają niekapek MAM6+, czy Wam również on trochę kapie? u nas niestety tak około kropelki na sekundę
Ja ostatnio kupiłam niedrogi:
http://allegro.pl/akuku-kubek-niekap...076577910.html
I sprawdza się super W końcu dziecko mi zaczęło pić. Nie znałam wcześniej tej firmy i nie szukałam na all po firmach tylko po wyglądzie ustników.
Stary 2013-03-16, 18:17   #2973
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam niedrogi:
http://allegro.pl/akuku-kubek-niekap...076577910.html
I sprawdza się super W końcu dziecko mi zaczęło pić. Nie znałam wcześniej tej firmy i nie szukałam na all po firmach tylko po wyglądzie ustników.
dzięki
ja wypróbowałam już 4 różne niekapki i dopiero MAM Oskarkowi podpasował i zaczął z niego pić szkoda tylko że kapie...
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 18:23   #2974
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Moja mala dopiero od tygodnia raczkuje a juz sie zaczela wspinac na wszystko co mozliwe i kombinuje jak tu usiasc z pozycji czworakiej/czej? juz wie ze musi nozke podwinac i juz prawie jej wychodzilo tylko nie umie sie odbic raczkami od podlogi

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 18:33   #2975
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo
Witam wieczorową porą. Dzisiaj mam wolne od dziecka Znaczy cały dzień zajmuje się nią małż. Fakt, że w tym czasie się nie byczyłam tylko ciągle coś robiłam, ale i tak sobie odetchnęłam

No, ale teraz kąpiel, a tym zajmuję się ja. Potem usypianie i wizaż Mam nadzieję, że młoda szybko zaśnie i będę miała na to duuużo czasu.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 18:47   #2976
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć
U nas wszystko super. Odliczam godziny do powrotu do pracy
Mały jutro kończy 7 miesięcy. Nawet nie wiem kiedy to zleciało. A że teraz już śpi to podsumuję czego nauczył się w ciągu ostatniego miesiąca (dziś już więcej osiągnięć nie przewiduję):
- siedzi bez podparcia (faktu siedzenia z podparciem nie zanotowałam),
- przemieszcza się na brzuchu ale na razie głównie do tyłu,
- leżąc na brzuchu podnosi tyłek i kiwa się w przód i tył,
- umie sam siadać z leżenia na plecach - przewraca się na brzuch i podnosi podpierając rękoma (to nauczył się dziś),
- przewraca się z brzucha na plecy i robi to całkiem świadomie bo czasem zatrzymuje się w leżeniu na boczku,
- często zasypia sam odłożony do łóżeczka,
- umie zjeść banana jak mu dam kawałek,
- siedzi na nocniku - na razie nic do niego nie robi ale też z niego nie ucieka
- i osiągnięcie także z dziś - zrobił na czworakach ze 2-3 "kroki" do przodu.

A teraz nadrobiłam więc odpowiadam

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
no to oby się spełniło

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej
jak zwykle pierwsza

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
hej spieszę do Was z pytaniem. Mam nadzieję, że jest tutaj jakaś znawczyni biżuterii. Kupiliśmy teściowej na imieniny w aparcie bransoletkę http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,7573
Jako zupełni laicy nie dopytaliśmy o surowiec, w domu dopatrzyliśmy że to stal szlachetna a nie srebro jak myśleliśmy, a teściowa bardzo na to zwraca uwagę i teraz pytanie co to ta stal szlachetna czy w porównaniu ze srebrem to jakieś badziewie? Zastanawiamy się nad wymianą na kolczyki srebrne...

W ciągu tych 3 dni kiedy byłam w pracy, mały niesamowicie ruszył do przodu mobilnie. Bardzo sprawnie się obraca, idzie do tyłu, kiwa się na kolankach a nawet są nieśmiałe udane próby przeskoczenia do przodu. "Dochodzi" już wszędzie gdzie potrzebuje. Cieszę się, ale strasznie mi szkoda że to nie na moich oczach i tak bardzo tęsknię wczoraj się popłakałam bo mam tak mało czasu z nim jak wracam to on ma jeszcze jedną drzemkę i w rezultacie spędzamy razem tylko jakieś 2-3 godz dziennie.Dobrze że weekendy mam wolne.

A i kupiłam spacerówkę, używana na allegro Baby Design Sprint za 200 zł.
Mnie się ta bransoletka podoba. A jak teściowa taka "wrażliwa" na materiał to wymieńcie
dla Wojtusia

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejwczoraj wieczore poszalałam kupiłam sobie 3 bluzeczki i spodnie
ale nie jestem zakupoholiczką poprostu wszystko na mnie za duze więc trzeba nowe
sliczne dzis slonce , ale ja chora......
Jak to dobrze mieć powód do zakupów

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ok, ale patrze wlasnie i niewiem jak to zrobilam ale spodni nie kupilam. Ale wlasnie popatrzylam by kupic i dobrze ze niekupilam bo rozmiar L jest od 90 do 100 w biodrach (ja mam 93 teraz, wiec wolala bym by były mniejsze troche bo jak jeszcze dupa mi spadnie to beda za duze) patrze na M a tam w biodrach 70-80max (chyba dlatego zrezygnowalam z zakupu, a nawet nie pamietalam , robilam zakupy o 23 )
wiec pokaze same bluzki
http://moda.allegro.pl/bluzka-rekaw-...103832978.html
http://moda.allegro.pl/komplet-bokse...094890901.html
http://moda.allegro.pl/sweterek-reka...096203649.html

Widzę, że poszalałaś

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heeej mala mi dala pospac do 7.40 na mleko obudzila sie dopiero o 6.
To juz taka druga noc ze budzi sie dopiero o 6.

Tak jak sobie kiedys czytalam jak niektore Was pisaly ze nie maja czasu na wizaz i tak sobie wtedy myslalam jak mozna nie miec czasu na wizaz.. ehh tedaz sama go nie mam i zle mii!
Może Amelka dorośleje i dlatego tak ładnie przesypia. Oby jej zostało.

Mnie teraz też czeka brak czasu

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej, pamięta mnie ktoś jeszcze?

Ja też nie mam czasu na wizaż... czasem zajrzę i coś doczytam, ale jakoś nie mam o czym pisać
Marysia przemierza kilometry po podłodze-na razie jeszcze nie raczkuje, ale jak zobaczy coś wartego uwagi to w mig jest się tam w stanie doczołgać

W zeszły weekend mieliśmy atak zimy, a dziś leje deszcz... Mieliśmy jechać do ikei-byliśmy tam 2 tyg. temu kupić konkretną rzecz, a w domu okazało się że jest nie taka:to taki pręt do wmontowania do szafy żeby można na nim było wieszaki powiesić. Na opakowaniu napisane jak byk, że 75cm, a w domu okazało się że jednak 70 Ale przez tę pogodę nie wiem czy pojedziemy...

Wczoraj skończyłam urlop macierzyński Na razie zostaję w domu i wracam do mojej działalności.

A Marysia kończy dziś 8 miesięcy
Pamiętamy

dla Marysi

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Z mężem. Na razie będę pracować 2 dni w tygodniu a on będzie brał urlopy na te dni, ma tyle dni do odebrania, że pociągniemy tak nawet 2 miechy, w międzyczasie będę się rozglądac za opiekunką. Jak będę miedzy ludźmi łatwiej mi będzie kogoś odpowiedniego namierzyć.
U mnie przez pierwsze 2 tyg. też mąż będzie z młodym - idzie na urlop ojcowski. A później będzie się wymieniał z teściową bo jak on idzie na 14 do pracy to teściowa już jest. A jak będzie miał na rano to teściowa ma wziąć urlop. A później też raczej opiekunka. Choć chrzestna młodego się zaoferowała, że ona może z nim czasem zostać i mój ojciec też. Ale to jeszcze się zobaczy. Poza tym jakieś 300m od mojego domu jest klub malucha, o taki:
http://www.klubmalucha-bochnia.pl/
Bardzo chwalony. Może co drugi tydzień na 4-5h młody by chodził Jeszcze się zobaczy.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 18:52   #2977
agunia82
Zakorzenienie

No mała wykąpana, najedzona i śpi
dzisiaj był dobry dzień (no rano coś odrobinę marudziła, ale to nic), właściwie bez płaczów, za to z ciągłym chichraniem, zabawami. I dużo się nią małż zajmował, fajnie się bawili.

Wvictoria gratki postępów K.

a ja chyba zrobię muffinki, chodzą za mną od kilku dni. Mam zamiar wypróbować patent kumpeli, ponoć rewelacyjnie wilgotne wychodzą, jak do ciasta doda się starte jabłko odciśnięte z wody. Zobaczymy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-16, 18:55   #2978
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No mała wykąpana, najedzona i śpi
dzisiaj był dobry dzień (no rano coś odrobinę marudziła, ale to nic), właściwie bez płaczów, za to z ciągłym chichraniem, zabawami. I dużo się nią małż zajmował, fajnie się bawili.

Wvictoria gratki postępów K.

a ja chyba zrobię muffinki, chodzą za mną od kilku dni. Mam zamiar wypróbować patent kumpeli, ponoć rewelacyjnie wilgotne wychodzą, jak do ciasta doda się starte jabłko odciśnięte z wody. Zobaczymy
Dziękuję

Ja Twoje muffinki robię zamiast z budyniem to z marmoladą twardą wieloowocową - są pyszne Takie właśnie inne i nie mdłe bo dla mnie z budyniem trochę mało wyraziste były No i czasem do połowy ciasta dodaję trochę kakao i robię kakaowe, też są super

dla Lu i męża

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:25   #2979
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
dopiero się zebrałam by odezwać
nocka za nami taka sobie-pobudka o 5, pogłaskanie i smok nie działał, 200ml mleka też i w rezultacie znów wylądowała z Nami....czy ja już jestem skazana na spanie w środku???

poza tym o tej 5 odkryłam, że mam znów wstrętną opryszczkę na dolnej wardze-u mnie nigdy nie ma normalnego "zimna", tylko sączący się bąbel na środku wargii pewnie czeka mnie koło tygodnia kwarantanny od buziakowania Lili

pogoda u Nas fajniejsza, więc po porannych porządkach i obiedzie zaliczyliśmy spacer z kawką.....

aha na humor Lilutki ostatnio narzekać nie mogę-kochana znów jest i radosna, mniej jęków, za to wydają mi się dziwne górne dziąsła-czyżby ząbki były tuż tuż???no mleczka teraz jej daję więcej, a kaszy wcale, obiadek wcina za każdym razem z wielkim apetytem

100 lat dla Marysi

Vicki klask i:dla K. za super postępy
moja też całkiem świadomie zmienia pozycję z brzuszka na plecki, jak chce się czymś pobawić na przykładi także buja dupką w górze-uwielbiam to

Depoison-czy jak skompresuję fotki w archiwizerze do formatu rar to stracą one swoją jakość:confused : chcę załadować fotki do wywołania, a tak chyba byłoby szybciej, ale nie wiem czy lepiej??

no a teraz zmykam-czeka na mnie Małż, piwko, chipsy i KSW22-to co tygryski lubią najbardziej:j upi:
Stary 2013-03-16, 19:26   #2980
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama to samo mi mówi
Mamka doradziła mi spróbować z kremem BB Chciałabym umieć sobie kreskę zrobić, ale co spróbuję to mi krzywulec straszny wychodzi Kredkę mam czarną z Inglota.
Oglądam flimiki urodowe na yt, ale czasem to co te dziewczyny mówią i pokazują to dla mnie czarna magia
Bo trzeba ćwiczyć rękę Możesz delikatnie podciągnąć powiekę do góry wtedy łatwiej ją narysować. Ale baaardzo delikatnie podciągnąć, bo inaczej wyjdzie karykaturalna
Cytat:
o tym samym pomyślałam szkoda cerę niszczyć, jeśli już to tylko lekki krem BB
Ja się czaję na jakiś BB, ale nie wiem jaki, bo jestem blada jak dupa eskimosa
Cytat:
mój plastik jest dociśnięty na maxa, jakbym mocniej docisnęła to już by pękł.. szkoda że trafił mi się wadliwy egzemplarz,za taką cenę spodziewałam się że faktycznie nie będzie kapał. Oskar bardzo lubi z niego pić(dzięki niemu przekonał się do picia jakiegokolwiek)ale muszę stać obok bo kapie sobie na ubranka.

Blue jak możesz to sprawdź
Sol Ty też jakbyś mogła
Nam nie kapie Musisz ten plastik w ustniku włożyć aż do kliknięcia, trzeba to mocno zrobić. Na dowód fotka
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć
U nas wszystko super. Odliczam godziny do powrotu do pracy
Mały jutro kończy 7 miesięcy. Nawet nie wiem kiedy to zleciało. A że teraz już śpi to podsumuję czego nauczył się w ciągu ostatniego miesiąca (dziś już więcej osiągnięć nie przewiduję):
- siedzi bez podparcia (faktu siedzenia z podparciem nie zanotowałam),
- przemieszcza się na brzuchu ale na razie głównie do tyłu,
- leżąc na brzuchu podnosi tyłek i kiwa się w przód i tył,
- umie sam siadać z leżenia na plecach - przewraca się na brzuch i podnosi podpierając rękoma (to nauczył się dziś),
- przewraca się z brzucha na plecy i robi to całkiem świadomie bo czasem zatrzymuje się w leżeniu na boczku,
- często zasypia sam odłożony do łóżeczka,
- umie zjeść banana jak mu dam kawałek,
- siedzi na nocniku - na razie nic do niego nie robi ale też z niego nie ucieka
- i osiągnięcie także z dziś - zrobił na czworakach ze 2-3 "kroki" do przodu.

no to oby się spełniło
Brawa za postępy

Spełniło! Następnego dnia od dostania zaczynu zdałam prawko
Cytat:

Albo startej cukinii

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:30   #2981
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Bo trzeba ćwiczyć rękę Możesz delikatnie podciągnąć powiekę do góry wtedy łatwiej ją narysować. Ale baaardzo delikatnie podciągnąć, bo inaczej wyjdzie karykaturalna
A ja próbowałam odwrotnie-na zamkniętej powiece (trzymałam za rzęsy)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:38   #2982
blueberry88
Zakorzenienie

Olcia, nie kapie...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:39   #2983
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
A ja próbowałam odwrotnie-na zamkniętej powiece (trzymałam za rzęsy)
Ja na zamknietej powiece i oko ciagne w bok zawsze ze mi powieka nie lata

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 19:41   #2984
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziękuję

Ja Twoje muffinki robię zamiast z budyniem to z marmoladą twardą wieloowocową - są pyszne Takie właśnie inne i nie mdłe bo dla mnie z budyniem trochę mało wyraziste były No i czasem do połowy ciasta dodaję trochę kakao i robię kakaowe, też są super

dla Lu i męża
ja ostatnio oprócz budyniu dałam też konfitury malonowej, fajnie przełamała smak

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

poza tym o tej 5 odkryłam, że mam znów wstrętną opryszczkę na dolnej wardze-u mnie nigdy nie ma normalnego "zimna", tylko sączący się bąbel na środku wargii pewnie czeka mnie koło tygodnia kwarantanny od buziakowania Lili
biedna

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Ja na zamknietej powiece i oko ciagne w bok zawsze ze mi powieka nie lata
robię tak samo

Stary 2013-03-16, 19:43   #2985
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam nie kapie Musisz ten plastik w ustniku włożyć aż do kliknięcia, trzeba to mocno zrobić. Na dowód fotka
gdzie fotka?

Cytat:
Olcia, nie kapie...
aha...czyli tylko my mamy popsuty i to od początku taki był

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-16, 19:44   #2986
Mandragorrka
Zakorzenienie

Najpierw Wam napiszę, że jednak byliśmy dzisiaj oglądać foteliki. Fakt, że chciałam jechać na spotkanie z chłopem, który prowadzi osiemgwiazdek.blogspot.co m, ale teściowie wzywali więc trzeba było zmienić plany (a propos ta pilna sprawa to jak zwykle pierdoła, a paniki sieją jak by świat miał się zawalić.)
I co do fotelików, wiedza z dziś Pytaliśmy o BeSafe iZi Combi X3. Sprzedawca powiedział, że fotelik jest super. Jednak on sam ma dwoje dzieci i niekoniecznie poleca fotelik montowany tyłem. Miał fotelik montowany tyłem i wystarczył na rok (w sumie do drugiego roku życia). Potem wymieniał bo dzieciaki buntowały się i nie chciały w nim jeździć. Polecił nam Roemer Trifix (cenowo porównywalny do BeSafe) montowany przodem. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo porównywalny do BeSafe. Najnowsze technologie, rozwiązania itp, itd.
Fotelik wygląda przyjemnie, ciekawe rozwiązania ale czy dobry?
Wygląd fotelika i funkcje przemówiły do mojego małża bardziej niż fotelik montowany tyłem. Więc dalej jesteśmy w kropce.

Jak facet opowiadał nam o foteliku to dwie inne pary też kupowały foteliki. Jedna para chciała fotelik za 200 zł, a druga maksymalnie do 360. Niczym więcej nie byli zainteresowani

Stary 2013-03-16, 19:48   #2987
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Najpierw Wam napiszę, że jednak byliśmy dzisiaj oglądać foteliki. Fakt, że chciałam jechać na spotkanie z chłopem, który prowadzi osiemgwiazdek.blogspot.co m, ale teściowie wzywali więc trzeba było zmienić plany (a propos ta pilna sprawa to jak zwykle pierdoła, a paniki sieją jak by świat miał się zawalić.)
I co do fotelików, wiedza z dziś Pytaliśmy o BeSafe iZi Combi X3. Sprzedawca powiedział, że fotelik jest super. Jednak on sam ma dwoje dzieci i niekoniecznie poleca fotelik montowany tyłem. Miał fotelik montowany tyłem i wystarczył na rok (w sumie do drugiego roku życia). Potem wymieniał bo dzieciaki buntowały się i nie chciały w nim jeździć. Polecił nam Roemer Trifix (cenowo porównywalny do BeSafe) montowany przodem. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo porównywalny do BeSafe. Najnowsze technologie, rozwiązania itp, itd.
Fotelik wygląda przyjemnie, ciekawe rozwiązania ale czy dobry?
Wygląd fotelika i funkcje przemówiły do mojego małża bardziej niż fotelik montowany tyłem. Więc dalej jesteśmy w kropce.

Jak facet opowiadał nam o foteliku to dwie inne pary też kupowały foteliki. Jedna para chciała fotelik za 200 zł, a druga maksymalnie do 360. Niczym więcej nie byli zainteresowani
Można wziąć montowany tyłem do 13kg, a później przodem
Stary 2013-03-16, 19:48   #2988
agunia82
Zakorzenienie

Ooolllccciiiaaa spróbuj tak naprawdę na chama docisnąć ten plastik, ja też myślałam, że się nie da bardziej wcisnąć, ale w końcu naprawdę mocno go popchnęłam i "zaskoczyło". Jak to nie podziała to reklamuj

Stary 2013-03-16, 19:49   #2989
nadalka
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Marysi, z okazji 8 miesięcy!

Wiktoria, super. Brawo za postępy dla K.

Karolka współczuję opryszczki. Ja miałam ostatnio, wyszły mi dwie naraz, jeszcze zanim porobiły mi się bąble posmarowałam maścią więc mnie one ominęły. Ale i tak kwarantanna trwała ponad 1,5 tygodnia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-16, 19:55   #2990
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooolllccciiiaaa spróbuj tak naprawdę na chama docisnąć ten plastik, ja też myślałam, że się nie da bardziej wcisnąć, ale w końcu naprawdę mocno go popchnęłam i "zaskoczyło". Jak to nie podziała to reklamuj
Kurczę, wiesz co ja właśnie dociskam już na chama,słyszę "kliknięcie" a mimo to kapie
Stary 2013-03-16, 19:56   #2991
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, wiesz co ja właśnie dociskam już na chama,słyszę "kliknięcie" a mimo to kapie
to moim zdaniem powinnaś reklamować, bo trafił Ci się wadliwy egzemplarz, bo nawet kropelka nie powinna wylecieć dopóki się nie ściśnie ustnika

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-03-16 o 19:58
Stary 2013-03-16, 20:01   #2992
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
to moim zdaniem powinnaś reklamować, bo trafił Ci się wadliwy egzemplarz, bo nawet kropelka nie powinna wylecieć dopóki się nie ściśnie ustnika
dzięki tak właśnie myślałam że kapać nie powinno ale wolałam się Was dopytać. Tylko raczej nici z reklamacji bo mam go już trzy tygodnie i Oskarek z niego pił codziennie więc powiedzą że popsułam go w trakcie użytkowania a my już taki dostaliśmy wadliwy ale kto mi w to uwierzy
Stary 2013-03-16, 20:01   #2993
Mandragorrka
Zakorzenienie

wvictoria za umiejętności młodego. Jeśli ruszył już do przodu to teraz zacznie raczkować

Hanjah oczywiście, że pamiętamy. Co to za przypuszczenia, że może być inaczej?
Najlepszego dla Marysi

Allebazi bardzo ładna bransoletka. Jednak jeśli teściowa woli srebro to wymieniłabym na kolczyki. Nie wiem jaka jest twoja teściowa, ale lepiej, żeby nie strzeliła focha bo dostaje biżuterię "metalową", a nie srebrną.

Mamcia brawa dla Ami Moja jak zaczęła raczkować to praktycznie jednocześnie zaczęła prosto siedzieć (wcześniej siadała samodzielnie, ale tak krzywo i z podparciem rączki) i wstawać. Teraz mija miesiąc jak zaczęła raczkować i jest niesamowicie sprawna

Prince super zakupy

Coś jeszcze miałam napisać....

Stary 2013-03-16, 20:01   #2994
blueberry88
Zakorzenienie

Marysiu
Stary 2013-03-16, 20:06   #2995
Mandragorrka
Zakorzenienie

Olcia mój niekapek Mam też nie kapie No, dobra kapało z niego ze dwa razy, ale przez to, że źle docisnęłam ten plastik w środku.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Można wziąć montowany tyłem do 13kg, a później przodem
Hehe tej opcji nie wzięłam pod uwagę Ciekawe co powie małż jak mu to zaproponuję Ja ostatnio nic tylko foteliki.

Stary 2013-03-16, 20:11   #2996
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Olcia mój niekapek Mam też nie kapie No, dobra kapało z niego ze dwa razy, ale przez to, że źle docisnęłam ten plastik w środku.

no nic,chyba jestem zmuszona kupić kolejny z nadzieją że nie będzie kapał choć napisałam do MAM na fb,ciekawe co odpiszą..
Stary 2013-03-16, 20:17   #2997
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

no nic,chyba jestem zmuszona kupić kolejny z nadzieją że nie będzie kapał choć napisałam do MAM na fb,ciekawe co odpiszą..
No i dobrze. Moim zdaniem Twój egzemplarz jest felerny i powinni go wymienić.

Stary 2013-03-16, 20:21   #2998
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki tak właśnie myślałam że kapać nie powinno ale wolałam się Was dopytać. Tylko raczej nici z reklamacji bo mam go już trzy tygodnie i Oskarek z niego pił codziennie więc powiedzą że popsułam go w trakcie użytkowania a my już taki dostaliśmy wadliwy ale kto mi w to uwierzy
moim zdaniem powinni przyjąć reklamację jeśli nie widać żadnych uszkodzeń. No sorry, ale gdyby one w 3 tygodnie tak by się miały psuć, to by niezłe buble były

Stary 2013-03-16, 20:22   #2999
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Za nami dobry dzień Zero marudzenia. Mały sporo bawił się sam, dzięki czemu udało mi się trochę ogarnąć dom. Aaa i "uczy się" kolejnego słowa : nie Bardzo często to powtarza.

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
W ciągu tych 3 dni kiedy byłam w pracy, mały niesamowicie ruszył do przodu mobilnie. Bardzo sprawnie się obraca, idzie do tyłu, kiwa się na kolankach a nawet są nieśmiałe udane próby przeskoczenia do przodu. "Dochodzi" już wszędzie gdzie potrzebuje. Cieszę się, ale strasznie mi szkoda że to nie na moich oczach i tak bardzo tęsknię wczoraj się popłakałam bo mam tak mało czasu z nim jak wracam to on ma jeszcze jedną drzemkę i w rezultacie spędzamy razem tylko jakieś 2-3 godz dziennie.Dobrze że weekendy mam wolne.
dla Maluszka

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem niezły koncert ida jej hcyba górne jedynki jak dotknełam smarujac to az łzy w oczach miał szkoda mi jej
oj męczą te zęby, męczą

Cytat:
Heeej mala mi dala pospac do 7.40 na mleko obudzila sie dopiero o 6.
To juz taka druga noc ze budzi sie dopiero o 6.
no i super!

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
cudne! Dodałam do ulubionych

Cytat:
Hej, pamięta mnie ktoś jeszcze?

A Marysia kończy dziś 8 miesięcy
no pewnie!
Sto lat dla Marysi

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć

Nareszcie znalazłam chwilę aby napisać . Byliśmy w środę z małą prywatnie u pediatry i od razu stwierdził, że zęby absolutnie to nie są i jeszcze ich nie ma, a wszystkie objawy wysoka gorączka , biegunki, katar itd do infekcja ucha, gardła . Od środy jest na antybiotyku w zastrzykach ...moje biedactwo tak płacze , ale już widać , że jest lepiej . Zastrzyki dostaje 2 razy dziennie przez 6 dni , czyli 19 marca( moje urodziny ).
biedna Nadusia a rada pediatry odnośnie żłobka bezcenna. Trzeba było zapytać czy ma ochotę dorzucić się do pensji dla opiekunki

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
LENKA ZDROWA !
wspaniale!
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-16, 20:26   #3000
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
moim zdaniem powinni przyjąć reklamację jeśli nie widać żadnych uszkodzeń. No sorry, ale gdyby one w 3 tygodnie tak by się miały psuć, to by niezłe buble były
masz rację,już napisałam do nich i ciekawa jestem co odpiszą
dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości