|
|
#2971 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mundial 2014 - część III
Cytat:
Cech tak pięknie bronił, zabrakło kilku sekund..I nadal przeżywam ostatni mecz Śląska z Sewillą. Jak można było się tak skompromitować na sam koniec. Coś ostatnio żadne mecze nie układają się pomojej myśli.
|
|
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi się tak jakoś smutno zrobiło jak zobaczyłam Mou robiącego te swoje notatki w trakcie meczu, jeszcze się nie przyzwyczaiłam chyba, że już go nie ma w Realu. Nie smutaj Tak to już w tym sporcie bywa, że czasem nic się nie układa jakbyśmy tego chcieli, ale nie nie można tracić wiary
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Hola! Co tutaj tak cicho?
U mnie okropnie leje i przynajmniej mecz mi humor powinien poprawić. O 12.00 Real gra z Athletic Bilbao ![]() Oj Benzi, co to znowu za fanaberie na głowie? Czy tylko mi się wydaje, że tak się ułożyło jakby ta 1 na plecach była przedłużeniem środkowego palca z rękawicy i wychodzi taki ładny fuck? http://data.whicdn.com/images/74645080/large.jpgMeczyk już się skończył, więc tak na szybko moje wrażenia Pierwsze 10-15 minut nuuuda i brak pomysłu na grę, dopiero gol Isco jakoś wreszcie rozruszał drużynę i jeszcze w ostatniej minucie Krysia dołożył na 2-0 II połowa nieco szybsza, Isco znów trafił (oba trafienia po podaniach Karima - wygląda, że dobrze się oboje rozumieją na boisku, choć chyba powinno być odwrotnie i to Karim powinien strzelać, a Isco asystować, ale co tam Ważne, że gole są ). Szkoda tylko, że Athletic jednak zdobył honorowego gola i ostatecznie skończyło się na 3-1 ![]() Muszę jeszcze Modricia pochwalić, świetne podania i był aktywny także w defensywie. Di Maria też się jakoś rozruszał w końcu, także oby tak dalej ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2013-09-01 o 13:53 |
|
|
|
|
#2974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się badziej rzuciła w oczy ta tragiczna czcionka i te numerki, które wyglądają jakby były wyszyte jakimiś cekinami ![]() Gratulacje dla Realu! Schalke wygrało wczoraj 2:0 z Bayerem Leverkusen, wynik lepszy niż gra, ale i tak cieszy to pierwsze ligowe zwycięstwo
|
|
|
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czcionka jest fe to fakt. A te "cekiny" to były zdaje się takie specjalne stroje na któryś mecz i to są miniaturki zdjęć kibiców o ile dobrze pamiętam ![]() Awww... Benzisco
|
|
|
#2976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
No i Liverpool pokonał ManU
![]() A zaraz poleci mecz TVN vs. politycy. Co roku to oglądam
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WSPÓŁCZUJĘ! Zagrał w Milanie 3 sezony. Pierwszy kapitalny, drugi średni, a trzeci był beznadziejny! Celebryta nie piłkarz. Zamiast grać, to pajacował. Może na początku będzie grał dobrze żeby się podlizać ale nie długo. Kibice raczej go nie polubią bo w Borussii Dortmund grał 1 sezon i cały czas gada że to jest najlepszy klub w Niemczech. Ja się cieszę że nie gra już w Milanie, a Tobie tylko mogę współczuć.
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Ostatni dzień okienka transferowego i Kaka w Milanie !
I to jeszcze za darmo ! chica del rey- Sakho nie jest wart 23 mln, ale transfer wam się powinien udać chociaż on jest podatny na kontuzje. Wczoraj ponoć Napoli ponowiło ofertę za Skrtela. Quentinhill-jak się czujesz po odejściu Twojego Teemu z Schalke?
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wciąż mam jakieś mieszane uczucia do tego transferu. O ile z Isco było to świetnie posunięcie tak tutaj się boję, czy to nie będzie taka kolejna "gwiazdeczka" nie warta takiej wielkiej kasy. Obym się jednak myliła i mam nadzieję, że Bale mnie przekona do siebie tak jak np. kiedyś CR albo Modrić w zeszłym roku, bo na razie podchodzę z lekką rezerwą.Co więcej nawet pojawiają się dalej spekulacje, że w obliczu świetnie grającego Isco, powracającego z formą Di Marii i właśnie Bale`a Ozil też mógłby opuścić Madryt. Ale jak na razie sam zainteresowany zaprzecza tym plotkom, uff!
|
|
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Panie i Panowie, powitajmy nasz nowy (cholernie drogi) nabytek - Gareth Bale!
1. http://24.media.tumblr.com/908222ad2...7o2_r1_400.gif 2. http://24.media.tumblr.com/2c147def8...y96so1_500.jpg 3. http://31.media.tumblr.com/590d40602...fbe9o1_250.jpg 4. http://31.media.tumblr.com/tumblr_md...be9o1_1280.jpg Nasi chłopcy już zrobią z niego ciacho, wyrobi się ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Tylko nie wyrzucajcie Mesuciątka
|
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli Mesut by miał odejść przez niego to byłoby przykre Także Mesuciak lepiej niech odstawi tę swoją Mendę na bok i bierze się do treningów ostrych i niech pokaże na co go stać!
|
|
|
#2983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o Mesuta, to jeszcze kilka dni temu deklarował, że nie zrezygnuje z gry dla RM tylko przez dużą konkurencję. Także nie wiem, co z tym transferem. Poza tym, nie wydaje mi się, że zrezygnowałby z grania w LM na wysokim poziomie (jak półfinały), co miał praktycznie zagwarantowane z RM. Póki co, ani Real, ani Arsenal nie potwierdzili oficjalnie transferu, więc nie ma co się martwić. Bale w Realu? Na pewno się przyda. Prawe skrzydło w poprzednim sezonie słabo działało, gra opierała się na Ronaldo, ale w ten sezon zaczął od wielkiej kupy. Już nie mogę doczekać się meczu z atakiem Ronaldo-Benzema-Bale. Byle Benzema podtrzymał formę (mimo że to kloc na boisku, ale zaczął trafiać w bramkę). Słodkie ![]() http://www.realmadrid.pl/fotki/_up/25439/perez_2.png
Ja i Ty, nasze myśli jak i czarne sny Sprawdź, czy śledzili Cię Pegasusem Edytowane przez hellkamilson Czas edycji: 2013-09-02 o 17:47 |
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Benz postępy lekkie robi, ale jak dla mnie to on się na pozycji napastnika męczy a wszyscy wymagają by strzelał gole i jak nie trafi to do razu są gwizdy. Jednak jeśli by Karim tak ładnie współpracował jak wczoraj z Isco, to niech nawet ma mniej goli na koncie, ale asysty niech zalicza i też będzie git Poza tym w Realu to i tak najwięcej chce zawsze strzelać Ronaldo i pobijać kolejne rekordy w tym kierunku.
|
|
|
#2985 |
|
Raczkowanie
|
isa666,
ja się obawiam, że obecna jego forma, to próba zapunktowania u Ancelottiego. Higuain odszedł, to chciał pokazać, że Real nie potrzebuje kolejnego napastnika. Mam nadzieję, że jak okno transferowe się zakończy, a on wywalczy na stałe miejsce w pierwszej "11", to entuzjazm opadnie. A Real typowego Napastnika nie ma, Morata żadną konkurencją nie jest, nie ważne, jak bardzo się stara. A co uważasz o Diego na bramce?
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
Morata się stara i jest jeszcze Jese, ale fakt że typowym napastnikiem Karim nie jest i z jego formą też różnie bywa
Chyba tylko w taktyce Ancelottiego nadzieja, że jakoś to poukłada i właśnie tacy gracze jak Isco czy Bale będą często trafiać do bramki.Co do Diego to mam jak najlepsze odczucia Bałam się bardzo, gdy Iker doznał kontuzji i nagle ściągneli Lopeza, ale wystarczyło kilka meczy żeby zauważyć, że było warto i było to zdecydowanie najlepsze posunięcie w tamtym czasie
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
|
Lopez jest niesamowity! Przynajmniej w tym momencie. Ja pamiętam mój strach, gdy tylko podano informację o tym, że to jednak poważna kontuzja. W wyobraźni miałam Adana, który jest po prostu słaby. Na szczęście wszystko wydarzyło się podczas końcówki zimowego okna transferowego i przyszedł Lopez. Nie ma co, pokazał klasę!
Casillas jest jak dla mnie obecnie najlepszym bramkarzem, ale to Lopez jest w lepszej dyspozycji. A bądźmy szczerzy, nie gra się za zasługi, ale na formę. Jeszcze sezon do tyłu broniłam bym Ikera, ale w poprzednim sezonie zachował się jak największa ****, a teraz, kiedy nadal siedzi na ławce, dąsa się jak dziecko. Nie chciał nawet wyjść do dziennikarzy, o co poprosił go trener i koledzy z drużyny. No cóż, wygląda na to, że złote dziecko nie dostało tego, czego chciało i teraz będzie obrażone, dopóki nie wróci do pierwszego składu. A Del Bosque tylko podsyca jego zachowanie. A szkoda, bo na prawdę darzyłam Ikera ogromną sympatią i co najważniejsze - szacunkiem.
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też trochę rozumiem Ikera, że po tym jak zawsze grał nagle posadzili go na ławce i mimo powrotu do zdrowia dalej tam siedzi. Nie wiem na ile rzeczywiście on się fochuje a na ile to prasa szuka sensacji, jednak gdyby było mu aż tak bardzo źle, to pewnie by odszedł. A jednak zdecydował się zostać i o jego ewentualnym transferze nie było zbyt wielu plotek ![]() Lopez na pewno ma też ten plus, że jest wyższy i wydaje mi się bardziej taki "rozciągliwy" w bramce. Jak się rozłoży to nie ma bata żeby piłka wpadła ![]() EDIT: Patrzę na rm.pl i te aktualności dot. odejścia Ozila zaczynają mnie niepokoić... Póki nie ma oficjalnego info to nie panikuję, ale kurczę nie za dobrze to wygląda ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2013-09-02 o 18:53 |
|
|
|
|
|
#2989 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lopez jest wysoki a Ancelotti woli wyższych bramkarzy, chociaż moim zdaniem to nie to zdecydowało, że Iker siedzi na ławce. W tym momenci wydaje mi się, że Diego jest zawodnikiem pewniejszym, podejmuje lepsze decyzje i dlatego broni. To może zmienić się w każdym momencie, więc Iker powinien wykazać trochę pokory, jak na kapitana drużyny przystało. Ja co 5 minut odświeżam stronę i patrzę, czy przypadkiem nie ma potwierdzenia! To już się stało moją obsesją!
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byle tylko nie było znów sytuacji typu "rozłam w szatni, bo Iker nastawia drużynę przeciw trenerowi" itd. Nie chciałabym powrótki z tego zgrzytu, który był między Ikerem a Mou Ja też cały czas patrzę i jakoś nie mogę pojąć, że Mesut miałby iść do Arsenalu?! I to jeszcze z powodu takiego, że za mało kasy w Realu dostaje. Jakoś mi trudno w to wierzyć, chyba że jego "tatusiek" się połasił na większe zarobki
|
|
|
#2991 |
|
Raczkowanie
|
I byłoby to nie fair ze strony samego zawodnika. Bo tak bez zapowiedzi w ostatni dzień? Mało tego, w ostatnich godzinach. Zrozumiałabym, gdyby miało to miejsce jeszcze w lipcu, wtedy Real miałby czas na znalezienie godnego zastępstwa. A co da się zrobić w ciągu niecałych 5 godzin? No w sumie nic. Chyba, że mieli już kogoś upatrzonego. Może Suarez albo Rooney?
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo to kurczę jest jakaś komedia i żart i po prostu wszyscy podchwycili temat i wyszło co wyszło, albo Mesut faktycznie planował po cichu odejście jak Bale przyjdzie, bo w sumie na pewno w drużynie musieli wiedzieć wcześniej co się święci Ale przecież mówił w wywiadach, że chce zostać, że mu Zizou dużo pomaga, że nie boi się konkurencji itd. W takim klubie jak Real zawsze jest rywalizacja, przecież Mesut to wie.
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
Więc jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Myślę, że nikt wcześniej nie złożył propozycji, którą Real by brał pod uwagę. Poza tym, Mesut ma dość wygórowane oczekiwania co do pensji. No cóż...
Chociaż początkowo transfer miał być ogłoszony o 17.30, później o 19. Oba terminy minęły, a Ozil nadal w Realu. Eh, zobaczymy, co to będzie. Odetchnąć z ulgą będzie można dopiero o północy
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Mi już strona Realu nawet nie chce się załadować, przeciążenie okropne. Pewnie i tak informacja jeśli będzie to albo zaraz po północy, albo jutro...
Ja jeszcze mam nadzieję, że to nie prawda i Mesut zostanie Będzie mi na prawdę bardzo, bardzo przykro i będę cholernie zawiedziona jeśli odejdzie Zwłaszcza jeśli zrobi to z powodu kasy.
|
|
#2995 |
|
Rozeznanie
|
bale
co do mesuta jeśli sam się zdecydował odejśc to nie ma Jaj :P
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Już oficjalnie: Mesut w Arsenalu!
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
Ozil z klubem sie pozegnal. Jesli to byla kwstia wyplaty, to moze sie gonic. Ale z drugiej strony, to klub mogl go 'lekko' wypchnac. W takim przypadku niech goni sie Perez. Jeszcze o jakiej 22 przeczytalam, ze Zizu odradzil Ozilowo odejscie i myslalam ze w to spowoduje odrzucenie propozycji. No ale coz...
Ja i Ty, nasze myśli jak i czarne sny Sprawdź, czy śledzili Cię Pegasusem Edytowane przez hellkamilson Czas edycji: 2013-09-03 o 01:05 |
|
|
|
|
#2998 |
|
Zadomowienie
|
z Ozilem nawet nie rozchodziło się o zarobki, a o to że Real miał za dużo piłkarzy.
Przepisy ligi przewidują że w kadrze seniorskiej może być tylko 25 piłkarzy + juniorzy, a Real po przyjściu Bale miał w kadrze 27. Po Kakę zgłosił się Milan i oddali go za darmo (ewentualne 5 mln jeśli osiągnie sukcesy w Milanie) i po Mesuta zgłosił się Arsenal więc z racji że mięli mało czasu, a oferta była ,,nie do odrzucenia" to Real się zgodził go sprzedać, patrząc na to jak gra Isco.
|
|
#2999 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie sprzedaż Mesuta to trochę strzał w stopę, ale rzeczywiście przy problemie bogactwa Realu ciężko byłoby sensownie zestawić XI by wszyscy Ci wspaniali gracze się w niej zmieścili.
Co do jego przejścia do Arsenalu - uważam że to wynik palenia się gruntu pod nogami Wegnera. Przespał całe okienko, zarzucał sieci na medialnych graczy by sprowadzić 2 typów za darmo i jakiegoś francuskiego nastolatka. Co jest komiczne, bo się przechwalał w mediach, że kasa jest. No to desperacko wyrwał jedyne głośne nazwisko, które było dostępne last minute, wzmacniając pozycję, która akurat w Arsenalu jest NAJLEPIEJ obsadzona. Totalne jaja! I jak teraz będą grać z Cazorlą i Ozilem w składzie? To wiąże się z koniecznością miotania któregoś po skrzydle - a to niczym kastracja i odarcie z wszelkich walorów (vide Coutinho w Liverpoolu, który na szczęście będzie mógł wrócić na 10 po przyjściu Mosesa). To mnie bawi przy ogromnych problemach w ataku, gdzie nie ma alternatywy dla Giroud i fatalnie skonstruowanej linii defensywnej - ale to już nie mój i Liverpoolu problem. Tak na moje, to powinni się zamienić transferem z United, który ściągnęli Fellaini'ego, potrzebując na gwałt kreatywnej 10, a Arsenalowi bardziej przydałby się środkowy pomocnik. No, ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. @ponury - tak, jestem zachwycona Sakho, bo to było moje wielkie marzenie od dobrych kilku lat. To młody chłopak, a już w pełni ukształtowany i doświadczony. Imponuje spokojem, ustawieniem, budzi respekt, nie popełnia głupich błędów. Rodgers to cholernie mądry facet, czego wyrazem jest to okienko - załatał wszelkie luki, które były bolączką zeszłego sezonu. Czyli bramka i linia defensywna. Mignolet to totalny wymiatacz i nikt już za Reiną w klubie nie tęskni, zaś przy optymalnej dyspozycji środkowych obrońców jest problem kogo desygnować w wyjściowej XI, bo są Agger, Sakho, Skrtel (który zagrał z United fenomenalnie!) i Toure (zachwycający od początku sezonu). Dodatkowo przyszedł młody Ilori, jest Coates (choć ten pewnie wyleci zimą), Wisdom i kilku graczy z akademii. Pięknie to się zaczyna układać i myślę, że ten sezon może być przełomowy, zwłaszcza po tak dobrym stracie. A skopanie dupska Diabłom zawsze smakuje wspaniale!
|
|
#3000 |
|
Raczkowanie
|
ponury1939,
A i tak mogło być. Opchnęli za grosze Kakę (albo za darmo), i myśleli, że Coentrao odejdzie. Ale, że Fabio został, to ktoś inny musiał odejść. Ja z decyzji o pozostaniu w klubie Fabio ucieszyłam się, bo jest on zawodnikiem pewnym, raczej nie popełnia prostych podręcznikowych błędów. A jego zmiennik, Marcelo, sezonu dobrze nie zaczyna, gra straszny piach. Ma problem z przyjęciem piłki, z dokładnym podaniem, za często też odpuszcza krycie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

Tak to już w tym sporcie bywa, że czasem nic się nie układa jakbyśmy tego chcieli, ale nie nie można tracić wiary

Pierwsze 10-15 minut nuuuda i brak pomysłu na grę, dopiero gol Isco jakoś wreszcie rozruszał drużynę i jeszcze w ostatniej minucie Krysia dołożył na 2-0
Ważne, że gole są 

Schalke wygrało wczoraj 2:0 z Bayerem Leverkusen, wynik lepszy niż gra, ale i tak cieszy to pierwsze ligowe zwycięstwo 

Ja wciąż mam jakieś mieszane uczucia do tego transferu. O ile z Isco było to świetnie posunięcie tak tutaj się boję, czy to nie będzie taka kolejna "gwiazdeczka" nie warta takiej wielkiej kasy. Obym się jednak myliła i mam nadzieję, że Bale mnie przekona do siebie tak jak np. kiedyś CR albo Modrić w zeszłym roku, bo na razie podchodzę z lekką rezerwą.

Chyba tylko w taktyce Ancelottiego nadzieja, że jakoś to poukłada i właśnie tacy gracze jak Isco czy Bale będą często trafiać do bramki.