|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
tym bardziej ze jestem sama 4 dni w tygodniu :/ a jutro stuka mi rowno 29 tydzien i zaczynam 30
|
|
|
|
|
#2972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Możesz pić ziółka Ojca Sroki nr 3.Zaparzasz pół godziny i pijesz ciepłe przed snem.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie trzeba będzie tylko muszę obczaić gdzie, no i czy potrzebne skierowanie żeby w ogóle się zapisać .. bo najpierw bym spróbowała uderzyć na nfz jeśli się da .. jeśli nie to będę myśleć.Na razie zapisałam się do gina na środę, tego co mi bromek zapisuje i zobaczymy co powie, no i może zrobi usg, będzie 10 dc to coś może zobaczę w mięzyczasie pójdę do mojego rodzinnego po skierowania na resztę tarczycowych gadżetów, bo w sumie przed wizytą u endo bym już chciała mieć jakieś badania .. A Ty uważaj na siebie ![]() A w ogóle to czy któraś z Was potrafi wydepilować nogi na raz? Ja już od 2h depiluję na raty lato w końcu przyszło to maszynka mało, ale boli aaaa!
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
dojechalam bez najmniejszych problemów
i nawet nie zmęczona! kocham to normalnie ..byle nie pod górkę ![]() Cytat:
sa 'prawie' gładkie..w kazdym razie wygladają dobrze do kiecki
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna gratuluję!! Julcia witaj
|
#2976 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A Twój oajaczek słodkiCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Leosiek ledwo zipie, od wczoraj w pampersie po domu A jaka rozpacz jak mu ubieram chociaż body bez rękawków gdy wychodzimy na rehabilitację![]() Cytat:
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prosze,to jest tak irytujace,przeciez wiadomo,ze jak czlowiek sie decyduje na dzidzie i po kilku miesiacach nadal cisza...to wiadomo ze kazdy chce zrobic odpowiednie badania itp. Ja na szczescie trafilam na super gina,a poszlam do niego przed 6 miesiacem staran.I juz wtedy przepisal mi jakies tabsy i powiedzial,ze jak za 2 miesiace nie bedzie... to bedziemy dzialac.I poszlam po 8 cyklu,ale potwierdzic ciaze. A,i dobrze Spinka,ze bierzesz kwas foliowy,to bardzo wazne.Ginekolodzy mowia,zeby brac przynajmniej 3 miesiace przed staraniami.I ja tez tak bralam..tylko jakos sie tak wydluzylo
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-06-21 o 09:02 |
|
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Palcem się nie pokazuje, ale.... Super Marcelek bedzie już niedługo z Nami (hheheh z Wami)
|
#2980 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam.
Dla tych które pracują przypomnę, że to piątek O 4 rano jak karmiłam małą (już jasno, słońce wstawało) to 2 razy zagrzmiało. Myślę sobie - aha, burza idzie. Ale ani się nie zachmurzyło, ani wiatru... . Poszłam zobaczyć do okna, nic, piękna pogoda, na termometrze 23 st. Tak sobie zagrzmiało i to wszystko. A zapowiadają na dziś burze prawie w całym kraju, u nas też. Ale póki co słońce świeci i jest pięknie. To pierwszy dzień lata!!! Tyle, że teraz noce już coraz krótsze ![]() Oglądam Tvn meteo i Gardias i tak ładnie wygląda w ciąży. No pięknie. Cytat:
Dzięki za achy i ochy. Co do wiesiołka to Ci Iza napisała a zioła albo kupisz na all albo sama możesz sobie skompletować. Ja kupiłam na all i po 2 miesiącach zaszłam. Ale nie sądzę, że to one pomogły, raczej wyregulowanie poziomu TSH. Powodzenia i nie zapomnimy, no coś Ty! Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Hej lachony. Witam sie i zegnam zarazem
witam sie z Wami i zegnam z polandia. Wlasnie siedze w samolociku i korzystam z ostatnich minut w ladnej pogodzie. Teraz to juz mnie tylko zima czeka![]() No, kaza wylaczac tlf buziaki;*Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
teraz mam 10 cs a lekarze sa przekonani ze 16 i zaczynają faktycznie panikowac ale może to i dobrze Cytat:
dziękuje Zwiało mi moje gołębie w nocy przez te burze z balkonu ![]() i kogo ja teraz bede podglądać z kotem ?
|
||
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
mam pytanko do dziewczyn, które brały wit. w ciąży, lekarz mi przepisał Pharmaton Matruelle i jest tam już kwas foliowy. Czy mogę odstawić folik, bo zapomniałam dopytać.
|
|
|
|
#2984 |
|
Zadomowienie
|
Bierz tylko witaminy, nie musisz brać kwasu który jest już w witaminach.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#2985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to mało jest magnezu i biorę dodatkowo asmag forte, chociaż lekarz nic nie mówił.
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz co tam u Ciebie Długo się nie odzywałaś... ![]() Nie zabijcie mnie za to co zaraz napiszę... Ostatnio coraz bardziej zaczyna do mnie docierać że to już niedługo, że całe nasze dotychczasowe życie zostanie wywrócone do góry nogami... No i włącza mi się panika... Tysiąc myśli na raz... Że już nie będziemy tacy niezależni... Zaczynam mieć obawy jak my sobie z tym wszystkim poradzimy... jak dziecko wpłynie na stosunki między nami... Nie zrozumcie mnie źle, nie mogę się doczekać aż wezmę mojego synka w ramiona, ale ostatnio jakieś wątpliwości mnie nachodzą (mam nadzieję, że to naturalne...) |
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z kawką!
Cytat:
)Też mam myśli, jak to będzie? czy sobie poradzimy? czy wystarczy nam sił, czasu i pieniędzy na wszystko itp .. U mnie już po @ a moja macica wykonuje jakieś kurka ćwiczenia chyba, ciągle czuję jak się skurcza
|
|
#2988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także nic sobie nie zarzucaj, to zupełnie naturalne odczucia. Ja się tylko obawiam, że po porodzie może być gorzej, bo nieraz będę myśleć, że jestem złą matką, bo: a) nie rozumiem mojego dziecka, b) nie potrafię sobie z nim poradzić, c) nie potrafię mu pomóc, d) itd. Będzie dobrze.
|
|
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę ze 99% kobiet w ciązy tak ma , kobieta jest istotą wszystko komplikująca i za dużo myślącą... Cytat:
kurczy się cały miesiąc ja jestem tak bardzo w zbiorowej ze nawet owu nie czuje..a jakoś już tak powinna być ale to może i dobrze,fajniej sie tak zyje. Zawsze Wam tego zazdrosciłam ze nie wiecie kiedy jest owu bo dzięki temu sex jest sexem a nie robienie na siłe dziecka
|
||
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- moze Ktoras chce sie troszke posmiac z przesadow http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/n...ych,nId,981752 |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biorę ten Pharmaton, bardzo ważne że w nim jest spora dawka jodu. u mnie dzięki temu tsh spadło z 2,8 przed ciążą do 1,1 po miesiącu brania pharmatonu
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale gorac Kocurku to prawie juz! Bajka widac ze drugie dziecko bo bez paniki ![]() Musisz sie oszczedzac ale przy Blance to bedzie trudne... wlasnie tego sie boje w drugiej ciazy.... Linka ja robilam depilatorem ale mam tak grube wlosy ze po paru dniach nogi byly bardzo szorstkie a nie bylo tego jak zgolic... cala zime robilam a w lecie I tak wrocilam do maszynki Pszczoua oczywiscie ze normalne, nie musisz miec wyrzutow sumienia mysl o tym jest przerazajaca ale zycie z malym dzieckiem ani troche nawet jak sobie teraz pomysle ze bede miec dziecko to czuje strach I nagle dociera do mnie ze przeciez mam
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waśnie się zastanawiałam, czy jest szansa moje tsh 2,67 zbić samym jodem ,. bo nie chciałabym tak z grubej rury od razu hormony ...Drogie toto jest?
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, sporawo ale spróbuję znaleźć ile tam tego jodu i może w innym tańszym preparcie znajdę podobną dawkę. Może ten jod faktycznie pomoże
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Aż mi było głupio to pisać, bo wiem że sporo jeszcze się stara i oddałaby wszystko żeby się udało, ale póki się staraliśmy i na początku ciąży to jeszcze była taka abstrakcja, a teraz dociera to do mnie że to już niedługo... Wiem, że będę dobrą mamą i dla synka już teraz jestem gotowa zrobić wszystko, ale same rozumiecie... Takie głupie przemyślenia się czasem nasuwają że wszystko się zmieni, a człowiek wiadomo - raczej zmian nie lubi...
Maru - mi mój ginek mówił, że można suplementować sam jod i na pewno wyjdzie Ci to dużo taniej ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Maru - zobacz jakie to tanie: http://allegro.pl/kelp-jod-x-50-spra...334857489.html http://allegro.pl/kelp-200-tabl-jod-...282774896.html Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-06-21 o 15:06 |
|
|
|
#3000 |
|
Rozeznanie
|
Hej !
Nuna - GRATULACJE! Czekam na zdjęcia Julci
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

tym bardziej ze jestem sama 4 dni w tygodniu :/ a jutro stuka mi rowno 29 tydzien i zaczynam 30

mama rozbrajała cały wózek ale go nie ma 

A jaka rozpacz jak mu ubieram chociaż body bez rękawków gdy wychodzimy na rehabilitację