|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie po artroskopii kolana
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;48986361]Rowniez biegam w kalenji z decathlonu, ale niestety bola mnie kolana. Biegam po chodnikach[/QUOTE]
To raczej wina słabego przygotowania mięśniowego a nie butów. Włącz dużo ćwiczeń na kolana. Poszukaj po necie gimnastyki kledzikowej. Ustaw bieganie tak, żeby wykorzystywać dzień, czyli sobota i niedziela bieganie po polnych drogach, lesie. Ja lubię biegać jak jest zimno, natomiast latem to była męka. Czekam na śnieg i mróz. I żeby pobiegać normalnie po ośnieżonym lesie i żeby wyciągnąć narty biegowe.
#2972 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Wczoraj miałam ambitny plan zejść poniżej godziny na 10km, więc zamiast sredniego tempa 6:30 na km, biegłam w tempie 5:55 na km. Niestety odpadłam po 7,5km, ale będę próbować dalej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Zakorzenienie
|
[1=3157a67d1d934f0506c976b a0ef558d7d1211d34_658382e 67595e;48992682]Wczoraj miałam ambitny plan zejść poniżej godziny na 10km, więc zamiast sredniego tempa 6:30 na km, biegłam w tempie 5:55 na km. Niestety odpadłam po 7,5km, ale będę próbować dalej.
![]() Przyczyną kolki mogą być słabe mięśnie tułowia (brzuch, plecy, mięśnie skośne)
#2974 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Wtajemniczenie
|
Ja też biegam z psem i mijam na trasie innych biegaczy,ale pies jest na uprzęży i nikomu krzywdy nie zrobi.
Coraz gorsza pogoda do biegania,ale ja nie rezygnuję |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() Edytowane przez czarna_kawa80 Czas edycji: 2014-11-19 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Ale co? Ma nie być śniegu w tym roku?
#2978 |
Zakorzenienie
|
że cięzko :0 podobno płuca można wypluć
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Nieee, dużo dla ciała przyjemniejszy sport niż bieganie. ![]() Żadnych wstrząsów i uderzeń na stawy. Na nartach biegałam na takich samych pulsach jak normalnie, wiec płuca do wyplucia pod kontrolą. No chyba że się celowo chce. Na początku tylko zakwasy dosłownie wszędzie, nawet w szyi miałam ![]()
#2980 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
A co robić jak już nas kolka dopadnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Ja oddycham przeponowo, podobno pomaga też bieg z napiętym brzuchem. Ale nigdy nie robię przerwy
![]() Ale może jest cos w tych mięśniach bo teraz sporo ćwiczę poza bieganiem, kiedyś kolki miałam bardzo często, teraz naprawdę raz na rok.
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Trenuję siłowo od 1,5 roku więc nie podejrzewam słabych mięśni.
Czasami zdarza mi się wybiec za krótko po posiłku chyba jeszcze nie na `głodniaka` i myślę to jest przyczyną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Skąd piszę? może inaczej chciałabym pisać z pięknego zakątką jakim jest Polinezja Francuska
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;48986361]Rowniez biegam w kalenji z decathlonu, ale niestety bola mnie kolana. Biegam po chodnikach[/QUOTE]
Może zła podeszwa buta kup takie do biegania po twardej nawierzchni ![]() Mnie czasem kolka łapie tak po porostu i nie wiem od czego to zależy ;p Trzeci dzień zabieram się do biegania, ale jak już chcę iść biegać (zwykle biegam w godzinach 6:00-8:00 lub 19-21) to leje i leje ![]() ![]() ![]() ![]() Ponoć jutro ma mniej padać chcę w końcu iść pobiegać idę zaraz poćwiczyć w domu, bo już mnie nosi ;D Edytowane przez megiii85 Czas edycji: 2014-11-19 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() musisz też się dobrze rozgrzać przed biegiem, "rozruszać przeponę" wtedy mniejsza szansa że Cię dopadnie
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Rozeznanie
|
np. skłony, ruchy okrężne biodrami, "skłony okrężne?" nie wiem jak to nazwać
![]() ![]()
#2989 |
Zakorzenienie
|
11km, zdecydowanie lepiej biega sie na trzezwo
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2990 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam Was za bieganie przy takiej pogodzie.Ja ostatni raz biegałam 11.11 i brakuje mi tego,ale za cholerę nie mogę się zebrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Konto usunięte
|
Ja już też kupę czasu nie biegałam, chyba z miesiąc, ale to dlatego, że długo się zbierałam z kupnem kurtki i w końcu zakupiłam, także mam nadzieję, że przebiegnę się w następnym tygodniu już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
U mnie rano dzis było 4 stopnie i zmarzlam tak bardzo ze kupiłam dzis kurtkę
![]() ![]()
#2995 |
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
Ratunku! Od godziny siedzę z nosem przyklejonym do monitora i przyznam szczerze jestem strasznie zagubiona. Szukam butów sportowych (do biegania) dla siebie i faceta. Dopiero zaczynamy przygodę z tym pięknym sportem a wiadomo buty to podstawa! Polećcie mi proszę kilka dobrych ale w rozsądnej cenie modeli dla Niej i dla Niego lub orientacyjnie marka która ma dobre buty ewentualnie chociaż rzućcie adresami kilku sklepów internetowych ;-) będę bardzo wdzięczna! Pozdrawiam
#2996 |
Zakorzenienie
|
Kalenji ekiden 50
![]() ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2997 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czekam na więcej propozycji ![]()
Zapuszczam włosy blond <3 Alfaparf Edytowane przez Carolajn Czas edycji: 2014-11-21 o 23:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
wstałam o 7,45 jedziem w górki
![]() ![]() ![]() carolajn, szczerze mówiąc nie wiem, czy się opłaca droższe, serio, tak naprawdę, czy buty są dobre dowiesz się i tak po jakiś 80-100km, ja kupiłam za prawie 300zł New Balance typowo do biegania full wypas, i co? Duuuuużo lepiej mi się biegało w Kalenji za 79. Także niestety ale trzeba próbować ![]()
#2999 |
Zakorzenienie
|
Ale to nie jest tak, że da się polecić buty do biegania i one będa dobre dla Ciebie tak samo jak dla kogos innego.
Buty trzeba przede wszytkim przymierzyć. Bo sa robione na różnych kopytach, buty jednej firmy będą leżały jak ulał a innej będą kłąpały, uwierały, stwarzały dyskomfort. Kupowanie pierwszych butów do biegania przez internet to po prostu loteria. My z męzem kupowalismy tylko mierzeniem, a mamy tym sposobem i tak 3 pary butów do biegania bez sensu bo się nie nadają. A też buty koło 300-500 zł para. :/ Kupcie na początek jak najprostsze i niedrogie, na nich się nauczycie, czego od buta do biegania oczekujecie. Ale przede wszytkim przymierzcie przed kupnem to co kupujecie. But do biegania, powinienbyć dłuzszy od stopy o okiło 1 cm. Jak się dopchnie stopę do przodu tak żeby palce stykały się z czubkiem buta, , to miedzy zapietek a pietę powinien wejśc palec. Dlatego tak wazne jest dopasowanie kształtu buta do stopy, żeby mimo tego luzu zabezpieczającego palce przed obijaniem się o but w trakcie biegu, trzymał się stopy a nie kłapał.
#3000 |
Wtajemniczenie
|
A mnie rozłożyło dzisiaj choróbsko i się wściekam,bo zaplanowałam na dzisiaj i jutro po 7km
![]() Czytam o Waszych kolkach i muszę powiedzieć,że w ostatnich dwóch lata biegania właściwie nie zdarzają mi się kolki. Biegam głównie rano i na czczo,jestem bardzo dobrze przygotowana siłowo i ten problem mnie na szczęście nie dotyczy,ale pamięta,że ze trzy lata temu łapały mnie kolki,gdy szłam biegać najedzona.Zwalniałam wówczas tempo do momentu aż kolka minie i poytem wracałam do normalnego tempa biegu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.