|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chciałybyśmy wiedzieć... cz. 2
Cytat:
To wtedy by wypadało 23 listopada, a jak 24 tygodnie, to za tydzień.. Od stycznia wracam do pracy już codziennie na kilka godzin, nie wiem jak wtedy z odciąganiem, bo już teraz na dwa razy w tygodniu na 4 godziny ledwo daję radę odciągnąć, to nie będzie za późno? Czytałam, źe gluten trzeba wprowadzić jeszcze karmiąc, więc u nas zostałby miesiąc. Potem dalej chcę karmić, ale być moźe opiekunka będzie musiała podawać też mm. ![]() Z drugiej strony dzisiaj lecę do pracy na 3,5 h i mało odciągnęłam, więc niestety chyba pierwszy raz mąż będzie musiał dać mm. W tej sytuacji i tak czekać do kalendarzowych 6 miesięcy? Nad nosidełkiem się zastanawiałam w przypływie desperacji, jak synek miał 10 tygodni, ale odkryłam jego drzemki i zarzuciłam ten pomysł. Raczej źle bym się z tym czuła, a po foteliku widzę, że są widoki na lepszą jazdę w spacerówce, tylko nie wiem czy nie będzie jeszcze na niego za duża. Fotelik na pewno już jest ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą jakie ty masz duże dziecko już... |
|
|
|
|
#2973 |
|
BAN stały
|
Myślę, ze 2 tygodnie nie zrobi różnicy. Ale jak dziecko sie najada mlekiem matki to nie ma co się spieszyć.
|
|
|
|
#2974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie bardzo chcę przyzwyczajać synka do nosidła majac widoki na powodzenie ze spacerówką. Ten okres przejściowy chciałabym chwilowo zastąpić gondolę fotelikiem, chociaż dzisiaj wyjdziemy gondolą, bo widzę, że dziecko jest senne. Duże już, duże, wiekowo i wzrostowo, bo wagą nie bardzo, dopiero dobijamy do 6 kg. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Właśnie nie rozumiem pojęcia "najada się". U nas od urodzenia synek je bardzo często, ale niedużo. Lekarze mi wpierają już od dawna, że mleko mu przestało wystarczać, tylko, że on tak ma od początku, więc lipna teoria. Co to znaczy, że się nie najada - w naszym przypadku, nie wiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2975 |
|
Konto usunięte
|
Mój syn się nie najadał, nie wystarczało mu. Byłam tego pewna, bo po opróżnieniu obu piersi zaczynał płakać i musiałam go smoczkiem uspokajać. Budził się w nocy co godzinę, bo był głodny.
Jeżeli twoje dziecko przestaje ssać, bo jest syte, przybiera na wadze to pewnie się najada
|
|
|
|
#2976 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ja mam inne pytanie. Jestem w 19 tc i strasznie mnie bolą piersi. Myślałam, ze to tylko na początku, ale prawie polowa ciąży i nie przeszło. Poza tym dalej mnie mdli wymiotuje, niewiele jem. Wszyscy mówią, ze to powinno przejść po 1 trymestrze...Miałyście tez tak, czy ja jestem jakimś wyjątkiem? W poprzedniej ciąży na tym etapie czułam sie jak młody bóg. |
|
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nienajadania : jeśli dziecko przybiera i moczy pieluchy to znaczy, że się najada, niezależnie od tego jak długo jest przy piersi i jak często. Pierś to nie tylko mleko - śliweczka85. |
|
|
|
|
#2978 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2979 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno widziałam synka koleżanki, starszego od mojego dokładnie o miesiąc, i w szoku byłam, jaki z niego olbrzym. Ale nasz był drobiną, jak się urodził, ważył 2850 g, a ten koleżanki - prawie 4 kg. My nosidła nie mamy, mamy chustę (póki co elastyczną, bo chcieliśmy najpierw sprawdzić czy się z chustą polubimy) i chyba jestem jakaś lewa, bo dla mnie to niewygodne strasznie, czuję ciężar dziecka, kręgosłup mi wysiada Za to mąż nie ma takiego problemu, on uwielbia nosić
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2014-10-30 o 15:10 |
|
|
|
|
#2981 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- pytanko, od wczoraj Mały ma problem ze zrobieniem kupki. stęka, stęka i nic nie idzie. Słychać jak mu mieli w brzuszku, codziennie podajemy mu espumisan z zalecenia pediatry, bo ma problem z gazami, ale od wczoraj to u niego chyba zaparcie jest..wczoraj tak strasznie się męczył, wyglądało to jak kolka (płacz, podanie piersi nie uspokajało, prężenie ciałka, twardy brzuszek) i kupkę zrobił dopiero dziś rano...teraz widzę, że znowu problem się zaczyna, stęka ale nic nie idzie..wczoraj masowanie brzuszka, suszenie suszarką na brzuszek, leżenie na brzuszku nie pomogło... co polecacie? zastanawiam się czy nie skoczyć do apteki po czopki viburcol..dobry pomysł czy nie bardzo? juz sama nie wiem co to jest..chyba kolki się zaczęły u nas Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2014-10-30 o 18:32 |
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Wika a twój maluch lubi leżeć na brzuszku?
Ja wybebeszałam spacerówkę na drugą stronę i znalazłam metodę jak w załączeniu Dziecko było szczęśliwe, matka spokojna itd. Przy okazji na tym zdjęciu widać uroki podwójnego macierzyństwa - i hulajnoga jest i choć co się we wózku zmieści
|
#2983 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
viburcol niby po co? to są uspokajacze homeo, jeśli już naparwdę problem z kupą (a nie mówimy o tym po 2 razach!) to podajesz zwykłe, glicerynowe czopki (też z apteki). Ale przyjrzałabym się diecie, jeśli kp, a jeśli mm to może mleko nie pasuje? Wika, a skąd pomysł, że dziecko w nosidle = dziecko nielubiące wózka? Moja noszona od 5tygodnia w elastycznej, potem po 5mcu właśnie TULA, na zmianę z wózkiem że nie wspomnę o tym, że takie dziecko cudnie grzeje, a mrozy idą ![]() ja miałam inny patent na wózek, gdy były okresy nielubienia, no ale to wózek musi mieć siatkę - już tu pokazywałam nieraz: http://3.bp.blogspot.com/-Od5coehyI2...0/CAM00346.jpg BTW, spowiedź przed chrzcinami zaliczałam z młodą w Tuli właśnie |
|
|
|
|
#2984 |
|
Konto usunięte
|
Ja też wozilam malucha na brzuchu. Ale to w gondoli, nie widzę tego w spacerówce, gdzie nie ma już boków, a zapiąc nie ma jak.
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2986 |
|
Konto usunięte
|
Szaja karmie piersią, zwykle glicerynowe mam w domu, one są takie duże. ..co do diety, dalej jest monotematyczna, nic nowego nie wprowadzalam ...mały w końcu sie uspokoil, dałam mu piers bo był głodny i usnal godzinke temu. ..pare bączkow puscil i tyle.
A jeszcze odnośnie diety, możliwe ze coś co dotychczas jadłam i niebyło takich reskcji nagle mu przestalo pasować? |
|
|
|
#2987 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Konto usunięte
|
Anetko, pewnie, wystarczy, że został zmieniony skład produktu. Ale wiesz, układ trawienny jeszce niedojrzały
więc zaparcie pewnie od tego. A czopek glicerynowy kupujesz w odpowiednim rozmiarze, mówisz, ile dziecko ma i tyle. Jak za wielkie wg ulotki to przedziel na pół.
|
|
|
|
#2989 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48741887]Anetko, pewnie, wystarczy, że został zmieniony skład produktu. Ale wiesz, układ trawienny jeszce niedojrzały
więc zaparcie pewnie od tego. A czopek glicerynowy kupujesz w odpowiednim rozmiarze, mówisz, ile dziecko ma i tyle. Jak za wielkie wg ulotki to przedziel na pół.[/QUOTE]Nawet nie wiedzialam, że czopki są różnej wielkosci... (olaboga ile rzeczy jeszcze nie wiem. ..) W razie czego kupie jutro, a dieta nie wiem. .. może zacznę spisywac co jem. .z tym ze wiadomo nie jem żadnych smażonych, wzdymajacych, gazowanych, czekolad , cytrusow itp. Dzięki wielkie za odpowiedź ;-) |
|
|
|
#2990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2991 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
idę dziś do tej apteki i w związku z tym mam jeszcze pytanie: czy was też po porodzie bolały stawy? bolą mnie kolana, stopy jak wstanę z łózka, w nocy biodra tak mnie kłują, że zmiana pozycji nie pomaga nawet, o plecach nie wspomnę. czy to mały wyciaga ze mnie wapno? polecacie coś jakiś suplement uzupełniający? po ciąży kontynuuję branie pregna plus, ale zostało mi jeszcze na tydzień i dziś zakupiłabym coś innego w razie czego. Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2014-10-31 o 08:26 |
|
|
|
|
#2992 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może lepiej żebyś poradziła się swojego pediatry? Pamiętam, że lekarz polecił mi podawanie codziennie jakiegoś syropu wspomagającego wypróżnianie u niemowląt ale niestety to było lata temu i nie pamiętam już nazwy... |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2014-10-31 o 10:14 |
|
|
|
|
#2994 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przez ten ból stawów czuję się jak jakaś babuleńka, brałaś pregna plus przez cały iokres karmienia piersią? |
|
|
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
czy 15-miesieczniak moze jeśc winogrono w całości ( czyli nieobrane ze skórki i z pestkami)?
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze dawałam w całości - od poczatku pestki sama wypluwała a teraz dopiero wymyśliła, ze skórki jednak nie lubi i zanim zje to obskubuje całe winogrono
|
|
|
|
#2997 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadam pestki, nie widzę nic złego, żeby je potem wydalić.
z telefonu |
|
|
|
#2999 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, przeszkadzaja to co innego ale dziecku nic nie bedzie jak polknie.
z telefonu |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

odczekaj te 2 tygodnie.