Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 12:46   #2971
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
no tak bo to One ciągle tylko sówki, sówki i sówki i o :P
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

To mi się akurat nie podoba, ale sówka to sówka
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 12:46   #2972
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Moje dziecię sprawia mi ból Chyba zaczyna mieć mało miejsca w brzuchu, każdy jej ruch jest coraz bardziej bolesny, wczoraj wieczorem nie mogłam zasnąć, mąż jak dotknął to mówił że mała chyba się z kimś boksuje. Uwielbiam jak się rusza, cieszę sie strasznie bo wiem że jest u niej ok, ale rusza się baaardzo dużo, wszyscy się śmieją i zastanawiają czy ona w ogóle śpi, a teraz już mi po prostu sprawia ból
mnie też coraz częściej bolą ruchu Małej, ale nic to, nie fika
A jak głowa i samopoczucie?

Paula a pamiętam, że Ty popijałaś czasem kawkę. Zrezygnowałaś? Bo może warto...

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-08-29 o 12:48
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:01   #2973
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A wiecie, że mnie te Wasze sówki wręcz przerażają ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czemu?
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

To mi się akurat nie podoba, ale sówka to sówka
ee mi to sie ie podoba poza tym nie wszytskie sówki mi się widzą

pamiętacie jak Wam pisałam że bratowa TŻ ma podwyższony cukier, ma dietę dla cukrzyków i że wpieprza chipsy? na dobre jej to nie wyszło bo się musi kuć 2 razy dziennie.. dostała insulinę i teściowa nie da sobie przetłumaczyć że to wszytsko na swoje własne życzenie ma, bo jak jej wszyscy tłumaczyli żeby chipsów i coli/ gazowanego nie piła to stwierdziła że się głodzić nie będzie..

a co mnie najbardziej rozwaliło... siedzi w domu na zwolnieniu od początku ciąży i ona zawiozła ciuszki małej do prania, bo ona prasowac i prać nie będzie i nawet proszku nie kupuła tylko kupowała teściowa

a na dodatek ostatnio marudziła że na wszytsko musi czekać aż jej dadzą bo brali wszytsko używane i się złościła że tyle na to musi czekać

wiecie,.. ja się boję jak ona to dziecko urodzi.. przecież jej mąż będzie się dziekiem zajmował a nie ona
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:04
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:03   #2974
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Nemosku to Nasturcja miała być w poście o wadze :P

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

ale mi się dzieciątko rozpycha

uciekam robić obiadek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:05   #2975
iskra75
Raczkowanie

co za muł... nawet z piesem nie chce mi się iść :/ o porządkowaniu szaf nie wspomnę
Stary 2013-08-29, 13:06   #2976
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
nie

ja się z tym nie zgadzam jeżeli ktoś nie dba o wózek to może i będzie zniszczony, a kupować Mutsy tylko dlatego że to Mutsy.. no cóż...trochę zalatuje snobizmem, poza tym to że Tako czy Tutek to Polska firma to nic nie ma do rzeczy, bo one wcale takie złe nie są..
poza tym... opinie w internecie są różne, więc ja się nimi nie sugeruję
Lineczka, ja nie mówię, że tak jest, tylko to co przeczytałam i do mnie przemówiło, nie znam się w ogóle na wózkach, nigdy nie używałam

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
no my od początku stwierdziliśmy że wózek kupujemy używany.. bo co z tego że kupisz nowy za 2-3 tys czy nawet więcej a po przejeździe przez próg sklepu nie jest wart nawet połowy.. jak z autem
No to prawda, mi też było szkoda dawać tysięcy za nowy, a żaden sponsor wózka się nie znalazł

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
wiesz zalezy co, ja miałam taki jasno błekitny ozek wiec czesto musialam np budkeprzepierac ale to wlewałam normalny żel do prania a nawet płyn do naczyc( najlepiej usuwał plamy ) a gondolka przeważnie jest mało uzywana ok kilku miesięcy więc mocno sie nie brudziła. Mutsy ma tez takie impregnaty do wózków do tapicerek i koł ale mozesz np podejsc do rowerowego zeby ci "zawieszenie' posprawdzali nasmarowali przez zima
, nie wpadła bym na to
O dzięki za rady

Cytat:
dlatego myśmy pojechali do komisów pomacali.. a że w większości ja się będę wozić z Maluchem to i tak ja mam decydujący głos
jeszcze i tak kilka chce spr "pod ręką" może akurat coś innego upatrzę i oszaleję po raz drugi

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

aaaa zapomniałam napisać Pani w komisie mówiła że wózki najlepiej czyści się zwykłymi wilgotnymi chusteczkami- u niej spr się "Dada" z Biedrony może ktoś wypróbuje

O dzięki, coraz więcej pomysłow na czyszczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Tako nie są złymi wózkami tak jak inne polskie marki.Posunę się nawet do stwierdzenia że nieraz lepiej wykonane,dopracowane.Wszy stko zależy od modelu.

Ja już dostaję kręćka z tymi wózkami,nie ma ideału chyba że sama go sobie zaprojektuję i wykonam
Staram się kierowaś zdrowym rozsądkiem i czytam opinie w necie ale ludzie nieraz i głupoty wypisują albo to konkurencja działa bo nijak ma się to nieraz do rzeczywistości.
No dlatego mi się nie chciało tego robić, w praniu wyjdzie co MI pasuje a co nie

[QUOTE=Antibia86;42518198]co do wózków każdy ma swoją opinie, my tez przekonani jestesmy do Mutsy....zreszta na Mutsy chorowałam juz z Piotrkiem tylko że nie znalam wtedy allegro a na nowy mnie stac nie było. Tako teraz ma ładne modele i bardzo design im sie poprawił i tez patrzyłam nawet na nie...ale dla mnei za dużo ich jezdzi a ja mam halo bo nie lubie mieć jak wszyscy Mutsy mało jezdzi....no i pewnie kiedys pisałam ale te stare tako mi sie z patologią kojarzyły....ale to te stare modele i to moje odczucie. wózek musi się nam podobac bo jak nie bedzie to nawet w tym za 5 tys znajdziemy wady i niestety ale kupując wózek tez bym za jakiś czas chciała go sprzedac za jakas rozsadna cene ( zwłaszcza że jak malt bedzie miał 1,5-2latka i zacznie chodzic to chce kupic Zapp Xtra) prawda jest ze wózek ma byc funkcjonalny ale w kóncu jestesmy babami i tez patrzymy na wygląd mnie najbardziej wkurza w tych modelach teraz ze kolory to granaty szare i brazy( ostatnio jakas dziwna moda przynajmniej u mnie same brazowe) i czarne.....[/QUOTE]

A ja właśnie chciałam taki stonowany kolor, może czarny to nie bo za bardzo smutny, no ale wydaje mi się że tak bardziej elegancko wyglądają, niż takie kolorowe, szczególnie takie z pstrokatymi wstawkami. Poza tym pasują do każdego koloru stroju mamy
Cytat:
Moje dziecię sprawia mi ból Chyba zaczyna mieć mało miejsca w brzuchu, każdy jej ruch jest coraz bardziej bolesny, wczoraj wieczorem nie mogłam zasnąć, mąż jak dotknął to mówił że mała chyba się z kimś boksuje. Uwielbiam jak się rusza, cieszę sie strasznie bo wiem że jest u niej ok, ale rusza się baaardzo dużo, wszyscy się śmieją i zastanawiają czy ona w ogóle śpi, a teraz już mi po prostu sprawia ból
Ja wczoraj leżałam na lewym boku i wstałam do toalety i po chwili poczułam taki silny ból w tym lewym boku, tak jak by dziecko się tam przeciągało czy coś, trudno mi określić, musiałam usiąść na kilka minut żeby przeszło i aż syczałam z bólu ja dziękuję, ciekawe co będzie dalej, w sumie wolałabym już mieć swoje ciało tylko do swojej dyspozycji

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:10   #2977
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Lineczka,
No to prawda, mi też było szkoda dawać tysięcy za nowy, a żaden sponsor wózka się nie znalazł
no u nas niby Teściowa mówiła że odłożyli na wózek i moi rodzice tez mówili że rzucą kasą..ale stwierdziłam że wolę na coś innego przeznaczyć nie muszę nowego
Stary 2013-08-29, 13:11   #2978
Taszanta
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
A wiecie, że mnie te Wasze sówki wręcz przerażają ?
.

ja też się nigdy wcześniej nie spotkałam z taką silną frakcją wielbicieli sówek

Stary 2013-08-29, 13:13   #2979
nasturcja7667
Zadomowienie

Czekam na Mamę i Siostrę - to pierwsza wizyta mojej Mamy w naszym mieszkaniu [a mieszkamy tu już 2 miesiące] Lekko ogarnęłam dom, ale bardzo z grubsza Na obiad mam przyszykowane, dzieć już 7 ruchów zaliczył, więc w porównaniu do ostatnich dni jest super

I temat wózków mnie przeraża. Wciąż odsuwam od siebie myśl, ze trzeba będzie coś wymyślić i znaleźć...
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:14   #2980
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
no u nas niby Teściowa mówiła że odłożyli na wózek i moi rodzice tez mówili że rzucą kasą..ale stwierdziłam że wolę na coś innego przeznaczyć nie muszę nowego
No właśnie, bo to w sumie największy wydatek, a za chwilę dziecko z fotelika i gondoli wyrasta

A propos gondoli to mój TŻ nie za bardzo "rozumie " jej przeznaczenie. No bo w tej spacerówce jest też rozkładane siedzenie i dziecko może w sumie leżeć na płasko, w sumie też się teraz zastanawiam czy ta gondola to jest niezbędna ?

Stary 2013-08-29, 13:20   #2981
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
No właśnie, bo to w sumie największy wydatek, a za chwilę dziecko z fotelika i gondoli wyrasta

A propos gondoli to mój TŻ nie za bardzo "rozumie " jej przeznaczenie. No bo w tej spacerówce jest też rozkładane siedzenie i dziecko może w sumie leżeć na płasko, w sumie też się teraz zastanawiam czy ta gondola to jest niezbędna ?
Mi się wydaje, że dla takiego maluszka to gondola najlepsza na początek bo bardziej zabudowana i dzidzi nie wieje i jest ciepło, a taka spacerówka zimą nie bardzo to widzę...

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:23   #2982
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
co za muł... nawet z piesem nie chce mi się iść :/ o porządkowaniu szaf nie wspomnę
też się tak dziś czuję, nawet mi się ręką ruszyć nie chce.
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Na obiad mam przyszykowane, dzieć już 7 ruchów zaliczył, więc w porównaniu do ostatnich dni jest super
mój dziś jest jakiś dość aktywny w przeciwieństwie do mnie

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:26   #2983
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że dla takiego maluszka to gondola najlepsza na początek bo bardziej zabudowana i dzidzi nie wieje i jest ciepło, a taka spacerówka zimą nie bardzo to widzę...
No pewnie tak

Stary 2013-08-29, 13:29   #2984
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

wg jest niezbędna bo bałabym się że jak się zacznie ruszać to się będzie przesuwało do końca spacerówki i wypadnie, i tak jak adosieńka uważam że gondola jest cieplejsza i bardziej zabudowana przez co taki maluch lepiej się czuje

dziewczyny piszcie coś bo jestem uziemiona, nigdzie ruszyć się nie mogę żeby nie przeszkadzać teściowi i TŻ w robocie i mi się nudzi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:32
Stary 2013-08-29, 13:34   #2985
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
A jak głowa i samopoczucie?

Dziękuję że pytasz, głowa lepiej, czuje że puszcza. Jestem już przynajmniej w stanie funkcjonować Więc zajmuje się papierkową robotą którą miałam ogarnąć od rana. Chociaż tak baaaardzo mi się nic nie chce.

A tak w ogóle od kilku dni tak strasznie mnie swędzi brzucho, smaruje się dwa, trzy razy, ale niestety obawiam się że to swędzenie to zwiastun wrogów rozstępów

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:37   #2986
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
wg jest niezbędna bo bałabym się że jak się zacznie ruszać to się będzie przesuwało do końca spacerówki i wypadnie, i tak jak adosieńka uważam że gondola jest cieplejsza i bardziej zabudowana przez co taki maluch lepiej się czuje

dziewczyny piszcie coś bo jestem uziemiona, nigdzie ruszyć się nie mogę żeby nie przeszkadzać teściowi i TŻ w robocie i mi się nudzi
Pooglądaj jakies gadgety z sówkami

Stary 2013-08-29, 13:50   #2987
nasturcja7667
Zadomowienie

Gondola jest niezbędna, bo spacerówka jest niestabilna dla takiego malca, no i mimo wszystko dno w gondoli jest lepsza dla malucha.

Maomami, posmaruj brzuch zimnym kremem. Ja chowam czasem balsam do lodówki i takim zimnym smaruję- pomaga

Lineczka, nie ma Domi to jakaś cisza

Właśnie ogarniam prasowanie. Mój mąż ma niezliczoną ilość koszulek. Ja nie wiem skąd one się biorą. Zresztą z majtkami to samo... Chyba sąsiad nam podrzuca swoje do prania i prasowania
Stary 2013-08-29, 13:51   #2988
ryba91
Zakorzenienie

Witam... oczekuje montera a go nie ma.
Mąż robi obiad- sznycle z indyka ...

Cytat:
Boziu jak mnie głowa boli zaraz zwariuje

doczytałam że lepiej- to dobrze. odpocznij jeszczez i na pewno przejdzie w zupełności

AAAA I MAM TE SAME PoDPASKI

Cytat:
Dziewczyny kupiliśmy wczoraj używany wózek Mutsy, taka szybka decyzja, mam nadzieję że będzie wygodny w użytkowaniu bo za wiele o wózkach nie czytałam wcześniej i nie wiem co mi pasuje, i mam pytanie mamy cały komplet- gondolę, wózek, fotelik, torbę, parasolkę- czy coś jeszcze potrzebne w takim zestawie?

no i nie ma folii przeciwdeszczowej, czy to jest takie niezbędne, że powinnam dokupować taki gadget? W sumie nie planuje jakoś po deszczach się włoczyć, ale nie wiem jak szybko taki wózek przemaka jak by coś?

I jeszcze mam pytanie do dziewczyn które kupowały używane wózki- jak je odświeżałyście? Do pralki wejdą tylko niektóre elementy, jak i czym czyścić te większe?
No wiec, ja nie mam tej folii, ale dokupie na pewno. w Belgii wcale za ciepło nie ma, a tam gdzie mieszka moja siostra, to już jest "jesień" - zimno i popaduje. Nie wiem jak u Ciebie, ale ona często mówi ze wychodzi z domu i fajna pogoda a wraca ze szkoły i leje jak z cebra. U nas w Polsce przeciez to samo.. wyszłam dzisiaj do biedry a jak wychodziłam z zakupami to lało :/ wiec wg mnie folia jest niezbędna,
ale to tylko moje zdanie

Cytat:
Rybko dopytaj się o te majtki po porodzie?
U mnie szpital zapewnia ligninę ale położna mówiła że po co się męczyć,najlepiej dla własnego komfortu mieć majtki siateczkowe i te wielkie podpachy.Ściągnąć tylko na wizytę i tyle.Na oddziale pozwalają nosić i każdy o tym wie.
Chyba nie będą robić problemów?

A jazdy nie uciekną niech przełoży

Ja miałam czytać Pierwszy rok życia dziecka

Aaby Nie ma za co
za zakupy, kogo kupowałaś?

Przed Katowicami zamknięta była autostrada i był objazd zrobiony drogą wzdłuż autostrady i dlatego się korkowało bo wąsko i ciasno.
Nie wiem czy coś sprawdzali bo jechały po A 4 samochody na kogutach jakby z obsługi.Żadnego wypadku nie było więc trudno powiedzieć co było przyczyną.To było koło godziny 13.30.
Ale z powrotem była już przejezdna więc chyba na taki pechowy moment trafiłam.
Dobrze że ktg wyszło ok.

Maomami Brałaś coś na ból ?

Taszanta Jaki model wózka?
Dziewczyny mówiły mi, że one normalnie siateczkowe mają, a jak widzą że odchód jest, zazwyczaj idzie to wyczuć.. wieczorem zwłąszcza.. bo rano to i zabiegi i cc i inne rzeczy robią wiec obchód nawet o 11 bywa to wtedy na szybciaka ściągają i pod poduche chowają a potem ubierają. Mówią że to nie jest zbyt fajne łazić jak pokraka, bo czasem przez podpachy i majty przecieknie a co dopiero bez majt, jak sie przesunie coś
wiec ja mam, kupiłam całe op. było tak 5 sztuk i zapłąciłam 8 zł bodajże.

Cytat:
No.. przeczytałam. Mnie też się podobają mutsy, ale my wózka nie kupujemy. A szkoda . Miał być, ale po tej akcji z oszustem zostalismy na lodzie i na WSZYSTKIM musimy grosik oszczedzac. Bardzo mi żal bo marzyłam ze w drugiej ciąży będę sobie mogła pozwolić na wszystko, na co będę miała ochotę. Nawet jeśli to będą bezsensowne gadzety. No ale

Ja po wizycie. Pozamykana wszędzie na 4 spusty. Chwile posluchalam serduszka. Lekarz jak uslyszal zalecenia od Pani Dr od usg to mało na bacznosc "tak jest" nie salutował. ::P

Waga wychodzi niecałe 5,5kg do przodu ale ponoć ten rupiec w gabinecie dodaje (co sie zgadza z waga u mojej mamy, wiec liczę 4,5).
23.09 kolejna wizyta i będziemy mierzyć wage mlodego i powoli umawiac termin ciecia. To tyle.

za wizytę.

Cytat:
Moje dziecię zmieniło się z bakłażana w małą dyńkę

Jeszcze Wam wkleję część ciuszków podarowanych od siostry i zbieram się do miasta.

Cytat:
czemu?

ee mi to sie ie podoba poza tym nie wszytskie sówki mi się widzą

pamiętacie jak Wam pisałam że bratowa TŻ ma podwyższony cukier, ma dietę dla cukrzyków i że wpieprza chipsy? na dobre jej to nie wyszło bo się musi kuć 2 razy dziennie.. dostała insulinę i teściowa nie da sobie przetłumaczyć że to wszytsko na swoje własne życzenie ma, bo jak jej wszyscy tłumaczyli żeby chipsów i coli/ gazowanego nie piła to stwierdziła że się głodzić nie będzie..

a co mnie najbardziej rozwaliło... siedzi w domu na zwolnieniu od początku ciąży i ona zawiozła ciuszki małej do prania, bo ona prasowac i prać nie będzie i nawet proszku nie kupuła tylko kupowała teściowa

a na dodatek ostatnio marudziła że na wszytsko musi czekać aż jej dadzą bo brali wszytsko używane i się złościła że tyle na to musi czekać

wiecie,.. ja się boję jak ona to dziecko urodzi.. przecież jej mąż będzie się dziekiem zajmował a nie ona
no to ma za swoje :/ kurde, niekiedy myślę ze jestem nieodpowidzialna, ale jak czytam co sie dzieje tu wśród znajomych czy rodzin z małymi dziećmi czy w ciaży to mi lepiej ( w sensie że nie jestem aż taką złą przyszłą matką )

Normalnie nie mogłam spać, koszmar jakiś. poszłam spać o 2 zasnęłam po 3 wstałam o 5 i kręciłam sie z boku na bok do 6, potem zrobiłam mężowi śniadanie i pojechałam na badania... potem do biedronki, kupiłam paczkę tych małych pampersów newborn za 14 zł, ale tych wkładek laktacyjnych nie było u mnie, zresztą mam babydream.
dziś też mi łeb pęka, a oprócz tego nerka i kręgosłup dokuczają, i strasznie ciągnie ku dołowi. Choć do tego sie już przyzwyczaiłam.

i czekam na tego cholernego montera

aaaa i ja też nie dostałam @ z bezpiecznego malucha.. ;(
Stary 2013-08-29, 13:52   #2989
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pooglądaj jakies gadgety z sówkami
wole już nie bo i tak nic nie kupię

dostałam komody ale ich nie rozpakowuję na razie bo wszytsko ukorzone i na dworzu stoją i tak pomyślałam że jak za niskie będą to poproszę Tż żeby mi nóżki do nich dorobił

czyli czekam już tylko na meble łazienkowe

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 13:52   #2990
89Beatka
Wtajemniczenie

I byłam w Realu i jeśli chodzi o te proszki Dziudziuś to albo ja cos źle zrozumiałam albo nie znalazłam promocji, owszem płyn/ balsam do prania kosztuje 9.99 to jeśli chodzi o kwestie proszku to za 1.3 kg czy 1.5 płaci się 14.99. Z tym że na opakowaniach pisze że płyn/ balsam jest na 18 prań a proszek tylko na 13.

Dzidzia
dobrze że badanie wyszło ok

Gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:54
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:54   #2991
nasturcja7667
Zadomowienie

U Wrześniówek kolejna pannica
Stary 2013-08-29, 13:54   #2992
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
aaaa i ja też nie dostałam @ z bezpiecznego malucha.. ;(
tak czytam że dostałaś @ i się zastanawiam z jakiej paki dostałaś okres

też się zapisałam na warsztaty bezpiecznego malucha ale nic nie dostałam

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 13:55   #2993
ryba91
Zakorzenienie

i miałam jeszcze pisać :

uważam że gondolę warto mieć zwłaszcza dla takiego maluszka.- wg mnie rzecz konieczna.

aaa i pytałam męza jak zmieniac pieluche
M- normalnie starą wyciągasz, chusteczkami myjesz pupe, zasypujesz i podkłądasz nową pieluche i zapinasz. A czasem zanim zasypiesz to posmarowac jakąś oliwką albo czymś.

i w ogóle mój mąż ma nawet co nieco pojęcia o paru sprwach dzieciowych.. aż jestem w szoku skąd on to wie
Stary 2013-08-29, 13:57   #2994
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dziewczyny Gratuluję kolejnych tygodni,miesięcy i studniówek

za dzisiejsze wizyty

Cytat:
Hello!
Ja już po wizycie porannej, byłam na 7 w poradni Zrobili mi ktg, lekarza nie ma bo od 10 i nie chciało mi sie czekać, ale jako, ze na ktg wszystko ok, to położna powiedziała: odpoczywać!
Super, że wszystko ok

Cytat:
Boziu jak mnie głowa boli zaraz zwariuje
już lepiej?

Cytat:
Dziewczyny kupiliśmy wczoraj używany wózek Mutsy, taka szybka decyzja, mam nadzieję że będzie wygodny w użytkowaniu bo za wiele o wózkach nie czytałam wcześniej i nie wiem co mi pasuje, i mam pytanie mamy cały komplet- gondolę, wózek, fotelik, torbę, parasolkę- czy coś jeszcze potrzebne w takim zestawie?

no i nie ma folii przeciwdeszczowej, czy to jest takie niezbędne, że powinnam dokupować taki gadget? W sumie nie planuje jakoś po deszczach się włoczyć, ale nie wiem jak szybko taki wózek przemaka jak by coś?

I jeszcze mam pytanie do dziewczyn które kupowały używane wózki- jak je odświeżałyście? Do pralki wejdą tylko niektóre elementy, jak i czym czyścić te większe?
zakupu, niech sie dobrze sprawuje

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Jestem wkurzona i zdołowana, nadal nie mamy imienia dla dziecka i źle mi z tym. Mnie się podoba Dominik, ale mąż nie bardzo go chce, bo za długie, bo jak zdrabiać itp. Ciągle wybrzydza. On by najchętniej dał jakieś takie pospolite, które mnie się kompletnie nie podobają. Jak tak dalej pójdzie to damy dziecku na imię Noname
Bardzo mi się podoba Dominik Może się jeszcze mąż przekona...trochę czasu zostało A jakie on ma propozycje?

Cytat:
Ja po wizycie. Pozamykana wszędzie na 4 spusty. Chwile posluchalam serduszka. Lekarz jak uslyszal zalecenia od Pani Dr od usg to mało na bacznosc "tak jest" nie salutował. ::P

Waga wychodzi niecałe 5,5kg do przodu ale ponoć ten rupiec w gabinecie dodaje (co sie zgadza z waga u mojej mamy, wiec liczę 4,5).
23.09 kolejna wizyta i będziemy mierzyć wage mlodego i powoli umawiac termin ciecia. To tyle.

super, że wszystko ok
Mało przytyłaś ja to się boję na wage stanąć...

Cytat:
Moje dziecię zmieniło się z bakłażana w małą dyńkę

Jeszcze Wam wkleję część ciuszków podarowanych od siostry i zbieram się do miasta.
30tc i dynieczki

super paka

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
ale z marszu zawsze jest wyższe, trzeba spokojnie usiasc i zmierzyć

ja nie wpisuje tych "z marszu" robionych, bo czasem i 150 górne mam! chwile odczekam i już 120
Ja tak z marszu to mam 140 lub ciut ponad, a teraz sobie zmierzyłam po leżeniu i wyszło 133/81...trochę za wysokie, ale czytałam gdzies, że w III trymestrze ciśnienie jest wyższe u ciężarnych No i waga też robi swoje, mam ponad 10kg na plusie...A jak idę do lekarza to tak bardziej z marszu, chwilę się siedzi w poczekalni tylko...

A Ty też masz problemy z ciśnieniem?

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Okazalo się, ze jeden znajomy od mojego M. z pracy ma na oddanie sporo rzeczy po swoich dzieciach
m.in leżaczek z FP strasnzie się ciesze, bo bardzo mi na nim zalezalo
musze skontaktować się z jego zona, już się nie mogę doczekać

i musze do SR zadzwonić,ale sama nie wiem...czy chce mi się chodzic
Super

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Nieee, normalnie na ciasto (tak jak się kładzie na drozdzowke) ??
Ja zawsze daję polewę...trusakwki mi tu nie pasują

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-08-29 o 13:58
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 13:58   #2995
nasturcja7667
Zadomowienie

Mój też mówił o zasypywaniu pudrem. I jak mu mówiłam, że my pudru mieć nie będziemy, to zapytał "jak to? To można bez pudru?"
Skąd oni ten puder biorą?
Stary 2013-08-29, 14:00   #2996
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Aż zerknęłam z ciekawości, ale tak sporo przed terminem malutka. Z tego co tam widziałam to dziewczyna miała termin dopiero bodajże na 10 październik. Dużo zdrówka dla nich
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 14:01   #2997
lineczka1989
Zakorzenienie

aż później i ja zapytam o zmiene pieluchy

otworzyłam paczkę z tymi komodami i powiem Wam ze jak na taką cenę to one mają solidne elementy zobaczymy jak się je złoży

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 14:13   #2998
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Mnie wczoraj też trochę pobolewały ruchy córci...ale nie aż tak bardzo

Oczywiście...od piątku zero kawy. I tak piłam słabe cappuccino, latte albo z płaskiej łyżeczki pół na pół z mlekiem...

Cytat:

ma za swoje...
jaka wygodnicka

Cytat:
Gondola jest niezbędna, bo spacerówka jest niestabilna dla takiego malca, no i mimo wszystko dno w gondoli jest lepsza dla malucha.

Właśnie ogarniam prasowanie. Mój mąż ma niezliczoną ilość koszulek. Ja nie wiem skąd one się biorą. Zresztą z majtkami to samo... Chyba sąsiad nam podrzuca swoje do prania i prasowania
Też uważam, że gondola jest niezbędan tym bardziej, że rodzimy na zimę

Gatki też prasujesz??

Cytat:
wrzesień już za 3 dni
a doczytałam, ze to październikowa mama - pospieszyło sie maleństwo

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Zmykam na miasto zaraz , będe później
Stary 2013-08-29, 14:19   #2999
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
tam to chyba wszystkie przedterminowe, nie?

a w ogóle dzwonil monter, czy moze przyjść jutro
Stary 2013-08-29, 14:21   #3000
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a w ogóle dzwonil monter, czy moze przyjść jutro
i co mu powiedziałaś?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości