|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
![]() To mi się akurat nie podoba, ale sówka to sówka
|
|
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() A jak głowa i samopoczucie? Paula a pamiętam, że Ty popijałaś czasem kawkę. Zrezygnowałaś? Bo może warto... Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-08-29 o 12:48 |
|
|
|
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym nie wszytskie sówki mi się widzą ![]() pamiętacie jak Wam pisałam że bratowa TŻ ma podwyższony cukier, ma dietę dla cukrzyków i że wpieprza chipsy? na dobre jej to nie wyszło bo się musi kuć 2 razy dziennie.. dostała insulinę i teściowa nie da sobie przetłumaczyć że to wszytsko na swoje własne życzenie ma, bo jak jej wszyscy tłumaczyli żeby chipsów i coli/ gazowanego nie piła to stwierdziła że się głodzić nie będzie..a co mnie najbardziej rozwaliło... siedzi w domu na zwolnieniu od początku ciąży i ona zawiozła ciuszki małej do prania, bo ona prasowac i prać nie będzie i nawet proszku nie kupuła tylko kupowała teściowa ![]() a na dodatek ostatnio marudziła że na wszytsko musi czekać aż jej dadzą bo brali wszytsko używane i się złościła że tyle na to musi czekać ![]() wiecie,.. ja się boję jak ona to dziecko urodzi.. przecież jej mąż będzie się dziekiem zajmował a nie ona
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-29 o 13:04 |
||
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Nemosku to Nasturcja miała być w poście o wadze :P
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- ale mi się dzieciątko rozpycha ![]() uciekam robić obiadek |
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
co za muł... nawet z piesem nie chce mi się iść :/ o porządkowaniu szaf nie wspomnę
|
#2976 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
O dzięki za rady Cytat:
O dzięki, coraz więcej pomysłow na czyszczenie ![]() Cytat:
[QUOTE=Antibia86;42518198]co do wózków każdy ma swoją opinie, my tez przekonani jestesmy do Mutsy....zreszta na Mutsy chorowałam juz z Piotrkiem tylko że nie znalam wtedy allegro a na nowy mnie stac nie było. Tako teraz ma ładne modele i bardzo design im sie poprawił i tez patrzyłam nawet na nie...ale dla mnei za dużo ich jezdzi a ja mam halo bo nie lubie mieć jak wszyscy Mutsy mało jezdzi....no i pewnie kiedys pisałam ale te stare tako mi sie z patologią kojarzyły....ale to te stare modele i to moje odczucie. wózek musi się nam podobac bo jak nie bedzie to nawet w tym za 5 tys znajdziemy wady i niestety ale kupując wózek tez bym za jakiś czas chciała go sprzedac za jakas rozsadna cene ( zwłaszcza że jak malt bedzie miał 1,5-2latka i zacznie chodzic to chce kupic Zapp Xtra) prawda jest ze wózek ma byc funkcjonalny ale w kóncu jestesmy babami i tez patrzymy na wygląd mnie najbardziej wkurza w tych modelach teraz ze kolory to granaty szare i brazy( ostatnio jakas dziwna moda przynajmniej u mnie same brazowe) i czarne.....[/QUOTE]A ja właśnie chciałam taki stonowany kolor, może czarny to nie bo za bardzo smutny, no ale wydaje mi się że tak bardziej elegancko wyglądają, niż takie kolorowe, szczególnie takie z pstrokatymi wstawkami. Poza tym pasują do każdego koloru stroju mamy Cytat:
|
|
#2977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie muszę nowego
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
ja też się nigdy wcześniej nie spotkałam z taką silną frakcją wielbicieli sówek
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na Mamę i Siostrę - to pierwsza wizyta mojej Mamy w naszym mieszkaniu [a mieszkamy tu już 2 miesiące]
Lekko ogarnęłam dom, ale bardzo z grubsza Na obiad mam przyszykowane, dzieć już 7 ruchów zaliczył, więc w porównaniu do ostatnich dni jest super ![]() I temat wózków mnie przeraża. Wciąż odsuwam od siebie myśl, ze trzeba będzie coś wymyślić i znaleźć...
|
|
|
|
#2980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos gondoli to mój TŻ nie za bardzo "rozumie " jej przeznaczenie.
|
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zimą nie bardzo to widzę...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny piszcie coś bo jestem uziemiona, nigdzie ruszyć się nie mogę żeby nie przeszkadzać teściowi i TŻ w robocie i mi się nudzi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-29 o 13:32 |
|
|
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak w ogóle od kilku dni tak strasznie mnie swędzi brzucho, smaruje się dwa, trzy razy, ale niestety obawiam się że to swędzenie to zwiastun wrogów rozstępów
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
Gondola jest niezbędna, bo spacerówka jest niestabilna dla takiego malca, no i mimo wszystko dno w gondoli jest lepsza dla malucha.
Maomami, posmaruj brzuch zimnym kremem. Ja chowam czasem balsam do lodówki i takim zimnym smaruję- pomaga Lineczka, nie ma Domi to jakaś cisza Właśnie ogarniam prasowanie. Mój mąż ma niezliczoną ilość koszulek. Ja nie wiem skąd one się biorą. Zresztą z majtkami to samo... Chyba sąsiad nam podrzuca swoje do prania i prasowania
|
|
|
|
#2988 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam... oczekuje montera a go nie ma.
Mąż robi obiad- sznycle z indyka ... doczytałam że lepiej- to dobrze. odpocznij jeszczez i na pewno przejdzie w zupełności ![]() AAAA I MAM TE SAME PoDPASKI ![]() Cytat:
ale to tylko moje zdanie ![]() Cytat:
wiec ja mam, kupiłam całe op. było tak 5 sztuk i zapłąciłam 8 zł bodajże. Cytat:
za wizytę. ![]() Cytat:
Cytat:
)Normalnie nie mogłam spać, koszmar jakiś. poszłam spać o 2 zasnęłam po 3 wstałam o 5 i kręciłam sie z boku na bok do 6, potem zrobiłam mężowi śniadanie i pojechałam na badania... potem do biedronki, kupiłam paczkę tych małych pampersów newborn za 14 zł, ale tych wkładek laktacyjnych nie było u mnie, zresztą mam babydream. dziś też mi łeb pęka, a oprócz tego nerka i kręgosłup dokuczają, i strasznie ciągnie ku dołowi. Choć do tego sie już przyzwyczaiłam. i czekam na tego cholernego montera aaaa i ja też nie dostałam @ z bezpiecznego malucha.. ;(
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
wole już nie bo i tak nic nie kupię
![]() dostałam komody ale ich nie rozpakowuję na razie bo wszytsko ukorzone i na dworzu stoją i tak pomyślałam że jak za niskie będą to poproszę Tż żeby mi nóżki do nich dorobił ![]() czyli czekam już tylko na meble łazienkowe
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
I byłam w Realu i jeśli chodzi o te proszki Dziudziuś to albo ja cos źle zrozumiałam albo nie znalazłam promocji, owszem płyn/ balsam do prania kosztuje 9.99 to jeśli chodzi o kwestie proszku to za 1.3 kg czy 1.5 płaci się 14.99. Z tym że na opakowaniach pisze że płyn/ balsam jest na 18 prań a proszek tylko na 13.
Dzidzia dobrze że badanie wyszło ok ![]() Gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-08-29 o 13:54 |
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
U Wrześniówek kolejna pannica
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam że dostałaś @ i się zastanawiam z jakiej paki dostałaś okres
też się zapisałam na warsztaty bezpiecznego malucha ale nic nie dostałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
i miałam jeszcze pisać :
uważam że gondolę warto mieć zwłaszcza dla takiego maluszka.- wg mnie rzecz konieczna. aaa i pytałam męza jak zmieniac pieluche M- normalnie starą wyciągasz, chusteczkami myjesz pupe, zasypujesz i podkłądasz nową pieluche i zapinasz. A czasem zanim zasypiesz to posmarowac jakąś oliwką albo czymś. i w ogóle mój mąż ma nawet co nieco pojęcia o paru sprwach dzieciowych.. aż jestem w szoku skąd on to wie
|
#2994 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Gratuluję kolejnych tygodni,miesięcy i studniówek
za dzisiejsze wizytyCytat:
![]() Cytat:
zakupu, niech sie dobrze sprawujeCytat:
Cytat:
super, że wszystko ok Mało przytyłaś Cytat:
30tc i dynieczki ![]() super pakaCytat:
No i waga też robi swoje, mam ponad 10kg na plusie...A jak idę do lekarza to tak bardziej z marszu, chwilę się siedzi w poczekalni tylko...![]() A Ty też masz problemy z ciśnieniem? Cytat:
Ja zawsze daję polewę...trusakwki mi tu nie pasują
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-08-29 o 13:58 |
|||||||
|
|
|
#2995 |
|
Zadomowienie
|
Mój też mówił o zasypywaniu pudrem. I jak mu mówiłam, że my pudru mieć nie będziemy, to zapytał "jak to? To można bez pudru?"
Skąd oni ten puder biorą?
|
|
|
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
aż później i ja zapytam o zmiene pieluchy
![]() ![]() otworzyłam paczkę z tymi komodami i powiem Wam ze jak na taką cenę to one mają solidne elementy
|
|
|
#2998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście...od piątku zero kawy. I tak piłam słabe cappuccino, latte albo z płaskiej łyżeczki pół na pół z mlekiem... Cytat:
ma za swoje...jaka wygodnicka Cytat:
Gatki też prasujesz?? wrzesień już za 3 dni a doczytałam, ze to październikowa mama - pospieszyło sie maleństwo ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Zmykam na miasto zaraz , będe później |
|||
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
tam to chyba wszystkie przedterminowe, nie?
a w ogóle dzwonil monter, czy moze przyjść jutro
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

Chyba zaczyna mieć mało miejsca w brzuchu, każdy jej ruch jest coraz bardziej bolesny, wczoraj wieczorem nie mogłam zasnąć, mąż jak dotknął to mówił że mała chyba się z kimś boksuje. Uwielbiam jak się rusza, cieszę sie strasznie bo wiem że jest u niej ok, ale rusza się baaardzo dużo, wszyscy się śmieją i zastanawiają czy ona w ogóle śpi, a teraz już mi po prostu sprawia ból 
i nawet proszku nie kupuła tylko kupowała teściowa 

zimą nie bardzo to widzę...
... 
za dzisiejsze wizyty
No i waga też robi swoje, mam ponad 10kg na plusie...A jak idę do lekarza to tak bardziej z marszu, chwilę się siedzi w poczekalni tylko...
ma za swoje...