|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
1.Jeśli mówisz że jesteś zmęczona to jesteś zmęczona 2.Do dziecka wstajecie oboje( mój błąd) ty też pracujesz 24/7 h 3.3 doba po porodzie to dramat, nie ma mleka, płaczesz, jest tragicznie 4.Nie, nie wiem co dziecku jest, przez 2 dni się tego nie nauczysz( tak na amrginesie ja dopiero po miesiącu moge powiedzieć że powoli ogarniam o co chodzi) 5.Dziecko tydzień po porodzie nie spi już tak jak po urodzeniu, czyli stale.A dzieci są różne. 6.Źle sie czuję, jestem slaba, boli mnie, ma prawo to ja rodziłam. 7. sama nie rozumiem co się ze mną dzieje, więc jeśli zacznę płakać bo w lodówce nie ma szynki to jest normalne 8. Pokarm, Karmienie piersią, jest na to nagonka, czyli co jeśli mam za mało mleka, mały nie je, nie umiem go dostawić, nie podoba mi się, nie łapię tego, w szpitalu jak pomagali dostawiać to mały łapał sutek a w domu tego nie potrafie, jestem wyrodną matka-PŁACZ
![]() |
#2972 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Witam sie po dluzszej przerwie, staralam sie podczytywac Was i byc na biezaco ale na odpisanie juz czasu nie mialam
![]() Gratuluje wszystkim ostatnim mamuskom ![]() ![]() Dla majeczki i liwki gratulacje z okazji miesiecznicy ![]() Trele widzialam na fb ze Twoja mala rosnie jak na drozdzach ![]() ![]() Co do babyblues to u nas tez to bylo poruszane na SR i mysle ze to naprawde wazna kwestia bo jesli sie nie otrzyma wsparcia drugiej połowy to przeciez moze sie to i w powazna depresje przerodzic... ja mialam jeden taki moment ze wybuchlam placzem, nie mialam sily karmjc juz piersia, bo na prawej zrobil mi sie az taki strupek i jak zaczynalam malego karmic to moment zassania to az zeby zaciskalam i lzy lecialy... ale teraz juz coraz lepiej nam sie karmi ![]() Tak po za tym Bruno nie ma ochoty spac w swojej kolysce i spi z nami w lozku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj piękny dzionek, słonecznie, zaraz zmykam produkować mężowi gołąbki, bo prosi już od kilku dni, Kamilek będzie mi pomagał, więc coś czuję, że się nam zejdzie przy tym ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | ||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Narazie chyba nie chcę próbować po raz kolejny.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zalaczam fotki Brunia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do bloga to też się nad tym zastanawiam, albo nad instagramem ![]() Dzisiaj mam dobry dzień, po wczorajszym to nawet super, bo wczoraj uświadomiłam sobie ile mamy długów, a dzisiaj przyszło nam jaką mamy wypłatę za zeszły miesiąc więc troszke odłożymy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Wtajemniczenie
|
Jak słodziutko sobie śpi...cudowny jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
Brunek
![]() ![]() ![]() U Nas nadal cisza...,dziś dzwonie do lekarza, więc trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Zakorzenienie
|
Bruno śliczny
![]() ![]() Kure, wiecie co? nie wiem czy to w głowie a le pewnie tak, czy złapał nas jakiś dół, ale jestem sama 2 godziny i nie ogarniam ani siebie ani młodego. nie chce jesć, tzn. zjadł o 6godzinie 30 ml i teraz 60 ml.. a oprócz tego ulał na mnie, siebie, łóżko .. czy mu cos został ow brzuchu to ja nie wiem. Koty doprowadzają mnie do szału bo skaczą i mnie to denerwuje, choć wczesniej nawet nie zwracałam na to uwagi.. a oprócz tego chce iść na spacer a nie umiem sie ogarnąć, by w ogóle cos zrobić..a musze isc i kupić pampy bo zostało mi 3 sztuki a wczoraj nie zdążyłam.. Pogoda tez taka nijaka, niby torche słońca troche deszczu i takie to nie wiadome ;/ poza tym mam spuchniętą twarz jakby mi ktoś konkretnie spuścił łomot, gardło mnie boli a kręgosłup odpada. Boze co sie dzieje??? PRZECIEZ JUZ URODZIŁAM.. a jeszcze musze jechać jakis kabel kupić, a nawet nie wiem gdzie go kupić.. bo nam sie przepalił i trzeba kuć ściane, i wymieniać.. a☠☠☠iscie tylko ze musze to zrobić sama z siostrą, albo wynająć kogoś, a na to nie mam kasy. Beatko- bardzo ładnie to napisałaś. Na prawdę warto o tych sprawach rozmawiać z mężami. Ja bym jeszcze pogadałą o zmianie pieluch- bo mój np. nie zmienia co mnie b. wkurza, ale on twierdzi ze nie moze patrzeć na kupy bo mu niedobrze... i nawet jak karmiw nocy to i tak ja musze iść przebrać, czyli na dobrą sorawe ja mogę karmić w nocy.. Kąpiel- też ustalcie, bo mój stwierdził ze bedziemy kąpać na zmiane, oczywiscie wyprowadziłam go z tego myślenia, choć początkowo to było ciężko.. ja musiałam jescze długo rozmawiać nt wygotowywania butelek, smoczków ,o obcinanu paznokietków, bo mój myślał ze wszystko to ja bede robić, a on w sumie chyba nic'? No ale teraz on wyparza butelki jak jest w domu, kąpie, karmi po kąpieli i czasem w nocy, zdarza mu sie mleko przygotowywać, ale pieluch nadal nie zmienia ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() 3 Kasie w poczekalni ![]()
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to śniła mi sie Trele. Przyjechałaś do PL do radzionkowa i sie spotkaliśmy... ale już nasze dzieci miały po 4 lata i poszliśmy na plac zabaw a mój Kacper ciągle Twoją córe za rękę ciągnął i ją po rękach całował i jej sie oświadczał
![]() Obudziłam sie, podeszłąm sprawdzić czy mały sie nie odkrył a on taki zaciesz przez sen. HAHAHA ciekawe co mu sie śniło ;p
#2983 |
Wtajemniczenie
|
Rybko
![]() ![]() No właśnie 3 Kasie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na twarz połóż kompres z zimną wodą, ale pewnie to też z niewyspania jest. Z kablem niestety nie pomogę, a to nie jest kwestia naprawy przez własciciela mieszkania?
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Agaczilla21
iskra75 Lubieolowki Basiaaaaaaaaa Kathrin von Hexe Motylek85 Rinco ODEZWIJCIE SIE
#2986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie ze sie odezwalas I ze macie sie dobrze. Mnie tez sutki tak bolały wvpierwszych dniach ze płakalam przy kazdym zassaniu . A Blog fajna rzecz, tez bym chciala tylko czy czas na to znajde ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest mi ciężko, wiem ze minie, ja zrobiłam błąd bo zamiast mówić sobie ze jestem silna i dam sobie rade spokojnie, to usiadłam i zaczełam płakać bo nie wiedziałam co mam zrobic zeby było dobrze i dla mnie i dla młodego. Poza tym chyba chciałabym wyjść gdzies sie odprężyć a nie mam jak.. Chcialabym zeby mąż był ze mna nawet jak z tej pracy wraca, a teraz do wtorku go nie bedzie w ogóle. A na spacer choćby na 30 minut to i tak wyjdę, bo i mi i mlodemu dobrze to zrobi.. może kupie sobie wielką babeczkę czekoladową i mi sie humor poprawi ( bo i tak młody na mm jest, wiec jedna nie zaszkodzi mi w dietowaniu) W ogóle zjadł 60ml jakies 45 minut temu, ulał a teraz znów ulał.. ja mam wrazenie ze 50% tego to w tetrze i jego ubraniu jest. ![]()
![]() |
#2989 |
Wtajemniczenie
|
hej nadrobiłam Was, pocytowałam i wszystko mi zeżarło.
Beatka gratulacje dla Liwki za miesiac, Paulina dla Majusi też i ![]() Domi super wyglądasz i Jaśko słodki golasek ![]() Anoula, Zwariowane ![]() Magalska Bruno słodziaczek ![]() Linaczka ja myślałam że po weekendzie już Nelcia będzie z Wami, nie obijaj się Trele dzięki że o mnie pamiętałaś ![]() U nas po weekendzie spokojnie, teściowa pokręciła troche nosem ale nie odezwała się nic. My karmimy się już tylko mm, kupiliśmy na ulewania i od soboty było super, nic jej sie nie ulewało, a dzisiaj przeżyłam chwile grozy. Mała zjadła o 8 120 ml, leżała w łóżeczku, rozglądała sie i nagle z niej chlusnęło, wszystko co zjadła, zaczęła sie krztusić, ja już miałam najgorsze wizje przed oczami, musieliśmy ją wykąpać bo miała całe włosy w tym mleku. Teraz śpi u mnie na rękach i boje sie ją odłożyć ![]() ![]() Ogólnie chyba musimy zmienić mleko bo kupiliśmy bebilon i mała ma jakąś taką wysypkę jak drobna kaszka na buźce. Ryba, Beatka jakie wy macie mleka??
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nasze dzieci to sa prawie sobie przeznaczone ![]() Pewnie sie kiedys spotkamy jak bedzie okazja ![]() A co do Tż .. Ja I tak Wam zazdroszcze tego karmienia przez tatusia chocby tylko raz w nocy. Po pierwsze on jej cycem nie nakarmi , wiec nawet go nie budze bo po co , a po drugie mnie zawsze pierwsza wybudza jej marudzenie I jak bym oddala mu ja do karmienia to I tak bym nie spala pozniej tylko nasluchiwala. ![]() U nas jest tak ze tata zajmuje sie Maja do poludnia kiedy jest w domu. Ja wtedy prasuje, gotuje sprzatam I takie tam. Teraz probujemy jeszcze ogarnac tak , zeby po karmieniu usypiał ja do nocnego spania. Reszta moja bo ojciec w pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2991 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
9. Nie mam 6 rąk i nie potrafię się rozdwoić, więc skoro i tak stoisz i patrzysz jak uspokajam dziecko to chociaż wyrzuć pampersa albo przygotuj wanienkę do kąpieli 10.Mam już jedno( dwoje dzieci) nie potrzebuje następnego, więc niestety ale kolację zrób sobie sam. 11.Kocham Cie ale w tej chwili moja uwaga skierowana jest na dziecko, ono potrzebuje mojej bliskości, jesteśmy jednością( szczególnie jak karmisz piersią). Oczywiście męża też chwalić trzeba. 12. Pierwsze i ostatnie o czym myślę po wieczornej kąpieli i karmieniu to SEN, więc nie zawracaj mi głowy ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
A ta kaszka to tylko na buzi i w okolicy ust? A co do zwymiotowania mleka, myślę że zjadła za dużo,a do tego nałykała się powietrza, Wierciła się wtedy??? u mnie czasami zdarza się tak ze pomimo że jej się odbije, potem zaczyna się ruszać i zwymiotuje, ale u mnie to typowo od ruchów. Spokojnie odłuż ją do łóżeczka na boczku niech leży, nic się jej nie stanie ![]()
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sytuacje z krztuszeniem tez przezylm- co 2 minuty potem chodzilam do lozeczka .. a ja juz GO 3 RAZ DZISIAJ PRZEBIERAM... chyba bede mu zakladac sliniaczek...
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli u Was juz tylko lepiej? Dziecko najedzone, mama szczesliwa? Nie masz problemu ze swoim mlekiem teraz? Czy dalej odciagasz? Wiem co przezylas, jak sie dziecko zakrztusi to serce ma wyskoczyc. Moja tez juz pare razy tak chlusła a krztusila przy kazdej butli. Babku kiedys wrzucila tu filmiki o pierwszej pomocy I tam bylo o zakrztuszeniu. Zobaczylam kilka razy I powiem Ci ze dalo mi wiecej pewnosci siebie w takich sytuacjach . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2995 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
koniecznie wybuerzcie sie na spacer to sie troche dotlenicie i od razu bedzie lepiej... co do tego kabla to powiniennwlasciciel to ogarnac no alevczekac nie mozesz, bez swiatla w lazience ani rusz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj tez ma lekka wysypke a na cycu jest, czytalam ze to moze byc tradzik niemowlecy, wlasnie w tym czasie okolo moze sie pojawic.. Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-11-04 o 09:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
najl;epsze jest to ze ostatnio dokupowałam ciuszków by prać rzadziej a teraz musze dokupić tetr bo mi te brakuje.. choć ulewa dużo mniej niż na początku, ale są dni kiedy mam wrazenie ze wszystko z niego wypływa np.dzisiaj. w weekend to baaaaardzo malutko ulewał. Wczesniej myslałam ze moze wina mleka bo moze za tania firma albo coś.. ale chyba jednak to nie od tego zależy..
#2997 |
Wtajemniczenie
|
ryba- zmeczenie robi swoje..
beatka- musze mojemu to poczytac ![]() Wczorajsza klotnia przyniosla dzis rezultaty.W nocy wstal i sie zapytal czy mi pomoc.Rano pospalam do 9, a on w tym czasie pozalatwial sprawy,byl w piekarni, wyprawil starszaka do przedszkola,zrobil sniadanie mu i nam i zaraz idzie dalej nastepne sprawy zalatwiac. Zyc nie umierac. magalska- twoj synek chyba tak drobny jak moj. Slodziutki.Spojrzalam na wage-oj moj ma mniej. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-04 o 09:33 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Wtajemniczenie
|
magalska Bruno przesłodki jest
![]()
#2999 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Czyli zły nie jest, musiał tylko zaskoczyć .. Do facetow trzeba łopatologicznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3000 | |
Wtajemniczenie
|
Beatka super wypunktowałaś, dziś poczytam TŻtowi i zrobię mu małą pogadankę o BB.
Ja sobie zapisałam i będę oglądać aż mi się mocno wbije to do głowy.. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.