|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Jakie to prawdziwe
![]() Szkoda, że człowiek uświadamia to sobie patrząc na wszytko "z boku" ![]() ![]() ![]() Ale z drugiej strony jak spotkają się dwie matki, z dziećmi w podobnym wieku to wygląda to tak samo. Rozmowa, wtrącenie w kierunku tekstu lub nawet odejście do rozmówcy aby zająć się dzieckiem i powrót do dialogu jakby nigdy nic. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47571381]Zgadzam sie. Mam wrazenie, ze internety niektorym rozum odbieraja, Jak czasami patrze na litanie w podpisie w stylu: zakochana, zareczona, slub, bejbik (naturalnie wszystko z data) to zawsze sie zastanawiam w jakim celu ktos czuje potrzebe obwieszczania tak nieinteresujacych innych ludzi rzeczy.[/QUOTE] ja w swoim podpisie też mam ukryty suwaczek ![]()
#2972 |
zuy mod
|
Ja lubie klikac w suwaczki i patrzec
![]() wysłano z mojej Xperii SP
![]() |
#2973 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak wchodzę do mojej przyjaciółki to mówię "dzień dobry" i nikogo nie zagaduję, bo przyszłam do niej, a nie żeby prowadzić rozmowy z jej rodziną. Rozumiem przywitać się ze wszystkimi (a nie z każdym z osobna, więc nie podchodzę do dziecka i nie mówię "cześć", tylko wchodzę i mówię "dzień dobry" "witam"), ale sztucznego zagadywania dziecka, którego nie lubię "bo tak wypada i to żadna filozofia" to głupota. Jeśli nie mam ochoty na to, to tego nie robię. Jak nie lubię babci mojego faceta, to owszem, przywitam się z nią, ale nie wchodzę w żadne dyskusje,bo nie sprawia mi to przyjemności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Konto usunięte
|
Ale babcia TŻ zapewne nie dopomina się uwagi przynosząc Ci na przykład lalkę, czy klocek, a dzieci często tak robią, to wtedy co, też ignorujesz, nie podziękujesz nawet?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47575068]Ale babcia TŻ zapewne nie dopomina się uwagi przynosząc Ci na przykład lalkę, czy klocek, a dzieci często tak robią, to wtedy co, też ignorujesz, nie podziękujesz nawet?[/QUOTE]
jeśli dziecko samo do mnie przyjdzie i coś tam zagai to mu odpowiem coś na odwal się. Np. o jaka ładna lalka, albo jaki ładny rysunek, czy coś równie prostego. Natomiast nie będę specjalnie zagadywać do dziecka, jeśli np. siedzi sobie na fotelu i bawi się lub rysuje. Bo ja tak zrozumiałam odpowiedź Luby - wchodzę do gości i widzę dziecko, to mam do niego podejść i coś powiedzieć, bo tak wypada i to żadna filozofia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nikt nie oczekuje dyskusji z dzieckiem czy zabaw a normalnego zachowania. Jak widać dzielenie włosa na czworo jest w modzie i dywagacje czy powiedzieć komuś 'dzień dobry' urastaja do problemu niewiadomo jakiej klasy. Mam wrażenie, że niektórzy w izolacji wyrosli. Tak trudno zrozumieć, że się wita z domownikami, gdy kogoś odwiedzamy, a stanie jak kołek zamiast powiedzieć: 'Część Zuziu, fajne klocki' jest dziwne. Z tego wątku wynika, że dziecko to kosmita, możliwe że wg niektórych z psem lepiej pogadać.
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego S4 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
![]() Tzn. też odwiedzając kuzynostwo mogę rzec, że nie będę się witała z upośledzonym kuzynem, bo to dla mnie "niekomfortowa sytuacja" no ale troche kultury ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle skąd nagle wymóg, że ktokolwiek ma być zaabsorbowany moim dzieckiem. Mało to wątków np. na kafeterii? "moja siostra nic nie kupuje mojemu dziecku a ją stać". "dostałam używane ciuszki dla dziecka", "brat mojego męża dał nam stary wózek, zamiast kupić nowy". Mam dwie koleżanki, rok starsze - jedna jest genialną matką, potrafi zająć swoje dziecko, potrafi nie gadać tylko o nim, lubię czasem pogadać z jej dzieckiem (byle nie za długo), czy nawet uwaga, puzzle poukładać albo coś narysować. A druga ma dziecko, które jest na niej uwieszone, spotkałyśmy się kiedyś na spacerze, to nie dało się pogadać, bo dzieciak co chwilę coś chciał, krzyczał, piszczał, nie chciał siedzieć w wózku, ale jak go tylko wyjęła z niego, to darł twarzyczkę, że chce do wózka. Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-08-05 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
1. Nie ma potrzeby witania się z każdym z osobna, gdy wchodzisz do pooju, w którym jest dziesięć osób i każda jest czymś zajęta. W większości sytuacji wystarcze ogólen: dzień dobry/ cześć wszystkim. Jak jest to spotanie uroczyste dużą ilością ludzi, to niektórzy się owzem witają indywidualnie, rzez przytulanie, podanie ręki i inne gesty. 2. Co do psów: nie wazne czy lubię psy czy ie. Gdy idę do kogoś kto ma psa nie będę się od niego odwracać ostentacyjnie, czy kręcić nosem z obrzydzenia. Jedyny wyjątek stanowi lęk przed psem i tutaj zwyczajnie poprosiłabym o to, by pies był pod kontrolą, w sytuacjach drastycznych został usunięty z pola widzenia. 3.Nigdzie nie pisałam obyciu zaabsorbowanym dzieckiem. To jest po prostu miłe, by się do dziecka odezwać. Nie musisz słodzić, zagajać o popierdółkach, laleczkach, wózeczkach i wstążeczkach. Dziecko to też człowiek, odczuwa cesto potrzebę przywitania się z osobą przybyłą. Powiesz mu cześć, zapytasz jak się ma to usłyszysz odpowiedź i jeszcze może: fajnie, ze nas odwiedzasz i dziecko pójdzie do swoich spraw. 4. Nie czytam kafeterii- nie mój poziom. 5. Widzę, że łatwo ci idzie ocenianie mam i ich dzieci. 6. To co opisujesz wydaje mi się zwyczajnie gburowate, w dodatu takie z niepotrzebnym zadęciem. Naprawdę nie potrzeba wchodzić w dyskusje z dzieckiem. Nie rozumiem czemu zwykłe;cześć' moze być takim problemem. Dzieci się uczą od nas, dorosłych. Traktowanie ich jak powietrze może się skończyć tak, ze i nas będą ignorować.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Konto usunięte
|
Ja do ciebie, a słowa obok ciebie. Po raz kolejny powtarzam - wchodzę, mówię dzień dobry, nie witam się osobno z dzieckiem, chyba że podejdzie do mnie, to mówię Hej Asiu, cześć Zuziu.
jeśli dziecko przynosi mi coś (lalkę, misia, kolorowankę, naklejki, cokolwiek) udaję, że się interesuję. Jeśli coś do mnie mówi i jestem w stanie zrozumieć co mówi to odpowiadam coś w stylu "to fajnie" "cieszę się" "super". np. Byłam w przedszkolu i bawiłam się w dom. Odpowiadam "super". Ale jeśli dziecko nie interesuje się mną, to nie czuję potrzeby podejścia do niego i zaczynania rozmowy. Nie odwracam się do niego dupą i nie udaję, że nie istnieje. Po prostu jest. I tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzeniona
|
Ja jako dziecko nie cierpiałam, kiedy dorośli mnie zagadywali, więc może stąd wynika to, że sama za bardzo do dzieci nie gadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47567223] ![]() ![]() ![]() ![]() No dokładnie ![]() Choć niektórzy bezdzietni też tak robią w stosunku do innych osób.
![]() |
#2986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Miałam coś dodać od siebie ale wtedy wyłączyli wizaż
![]() Moim zdaniem za niebezpieczne zachowania dzieci wobec zwierząt jest również odpowiedzialna telewizja. W bajkach o Myszce Mickey regularnie postaci przejeżdżał walec po czym dmuchały sobie one w palec i napompowywały z powrotem do życia. W przedszkolu miałam koleżankę która udusiła świnkę morską chcąc zobaczyć jak wkłada pazurek do buzi i napompowuje się z powrotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie lubiłam jak byłam dzieckiem, jak ktoś mnie zagadywał, albo jak babcie w kolejce do lekarza się do mnie bez powodu szczerzyły
![]() W ogóle tak to czytam i nie kumam tych problemów. Jedni zagadują drudzy nie ale żeby uznać że to brak kultury czy jakieś chamskie zachowanie to ja naprawdę jestem w szoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Konto usunięte
|
Ja myślę, że wg Ajah każde powitanie powinno wyglądać tak:
przy stole siedzi Wujek, Ciocia, przed tv Babcia, Mąż czyta gazetę, mała Córcia siedzi i bawi się lalkami, a Żona mnie wita. Więc to powinno być tak: Witaj Kasiu! Piękne kolczyki, gdzie kupiłaś? To diamenty? Boże, przepiękne! człapię sobie do Wujka i Cioci. Cześć Ciociu i Wujku, jak tam podróż, bardzo się zmęczyliście? Co jedliście na obiad? OOOO i jak smakowało? i biegnę do Babci. Dzień dobry Babciu,co tam oglądasz? o widzę serial, o czym to? AAAA! I ta Manuela z Constansjem? No ja nie mogę! i po zagajeniu do babci siadam koło męża i mówię "co to za artykuł? O, zdrowe żywienie, wiesz, że ekologiczne marchewki są zdrowsze niż te z marketu? i wtedy lecę do Córci, i mówię "hej Zuziu, ale masz śliczne lalki! lubisz się tak bawić? a jak mają na imię? " Więc wolę powiedzieć "dzień dobry wszystkim" niż się rozwlekać i zagadywać każdego po kolei. |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
"Nie ma potrzeby witania się z każdym z osobna, gdy wchodzisz do pooju, w którym jest dziesięć osób i każda jest czymś zajęta. W większości sytuacji wystarcze ogólen: dzień dobry/ cześć wszystkim. Jak jest to spotanie uroczyste dużą ilością ludzi, to niektórzy się owzem witają indywidualnie, rzez przytulanie, podanie ręki i inne gesty." więc nie rozumiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Konto usunięte
|
napisała również
"3.Nigdzie nie pisałam obyciu zaabsorbowanym dzieckiem. To jest po prostu miłe, by się do dziecka odezwać. Nie musisz słodzić, zagajać o popierdółkach, laleczkach, wózeczkach i wstążeczkach. " czyli nie muszę się odzywać do nikogo innego, ale do dziecka wypada. no ale dlaczego? (przyjmujemy wersję, że dziecko nie jest zainteresowane gościem tylko np. się bawi). to byłoby dziwne, witam się z koleżanką, podchodzę do dziecka a resztę olewam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
szczerze mówiąc, to wg mnie problem trochę z pupy. myślę, że zbyt dosłownie zinterpretowałaś ten punkt. przecież nie chodziło o to, żeby olać wszystkich i zająć się tylko dzieckiem. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- wniosek jest moim zdaniem jasny i prosty: spełnianie stałej zachcianki dziecka/mamusi, by non-stop zwracać na nie uwagę i się nim zachwycać nie jest fajne, ale całkowite olewanie również takie nie jest. myślę, że większość się ze mną zgodzi i proponuję wrócić do tematu wątku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego S4 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2998 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() poza tym tinkerbell i reszta nie mowia o staniu jak slup jak dziecko do Ciebie gada tylko o braku inicjowania zabaw/rozmowy z dzieckiem i niepodtrzymywania ich - jak ktos sie chce bawic to super a jak nie to ma do tego prawo i nie jest to nic zlego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Ekspert od Dupy Strony
|
A to prawda. Mój brat jest z tych zagadujących i żartujących z dziećmi, chwilę się pobawi, powariuje, a dzieci to lubią. I tak jak przyjdzie do nas ktoś z dziećmi to nie ma spokoju cały dzień.
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.