|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, ale ja w środę mam wizytę
Super, że poimprezowałaś
|
|
#2973 |
|
Zadomowienie
|
Hej ale tu pustki dzisiaj
Natalia grzeczna caly dzien zaraza wszystkich usmiechem. Jutro kontrola u ortopedy oby bioderko bylo w normie. Natka ma faze na trzymanie raczek w buzi lekarz stwierdzil ze to zawiazki zebow sie robia i ze moga ja swedziec. Kupilismy gryzaczek ale mala nie ma jeszcze koordynacji jak jej trzymam w buzi to gryzie a jak dam do raczki to nie moze trafic w usteczka.
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram sie potem wejsc na dluzej. Na razie powiem Wam jedno
"to sobie pokarmiłam"
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska no nie mów, że ci się pokarm skończył?
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
My wrocilismy niedawno od znajmych troche zesmy % Ehh.. 26 mam z nimi panienski a 27 w niedzielle mam sie zglosic do szpitala![]() Gianna, no nie ladnie tz sie zachowala. Z jexnej strony rozumiem, ze chlopak chcial sie oderwac i odreagowac ale z drugiej jestes Ty i Mala, nie powinien Was samych zostawiac. Ruda, szalenco Ty! Tobie nalezy sie impreza ja nikomu innemu! Ciesze sie , ze dobrze sie bawilas. Kluseczko, co tam u Ciebie sie podzialo? Ja mam od jutra audyt... masakra...
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi na to, że Hanka płacze z głodu
tż nie wie dlaczego mi smutno. mama wydawała się zdziwiona, że Hanka jest na cycu i dla niej chyba cyc=płacz. Chyba wcześniej nie zarejestrowała całej historii z karmieniem. Przykro mi jest strasznie. Porażka normalnie. Po ch^j tyle starań, wyrzeczeń, wiszenia na laktatorze? Do d^py z tym wszystkim ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- I jeszcze nie wiem co zrobić jutro. O 11 mam wizytę u endo (przed 10 muszę wyjść). Potem na 12.30 jest krąg. Boję się, że Hania będzie głodna gdzieś po drodze i będzie płakać. Raczej nie będę miała gdzie przed 12.30 nakarmić (chyba, że w enelu jest pokój matki z dzieckiem- chyba nie bo tam nie ma pediatrii). A w ogóle tż jedzie w delegację i wraca dopiero we wtorek. Jestem sama z tym wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Przed wyjściem dam mm to na potem mi się zbierze ale czy wystarczająco na dwa karmienia to nie wiem a z kręgu wyjdę o 14.45 dopiero.Załamana jestem...
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-04-13 o 22:23 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystkiego mi się odechciewa. Gdzie moje cyce jak donice??? ja jeszcze walcze, spróbuj dodatkowo ściągać po karmieniach, powinien pójść sygnał, że musi być więcej.
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami
Nie cytuje bo bym cytowała z tydzień w takim tempie co nadrabialam. Cieszę się jak u Was jest dobrze a smucę jak coś jest nie tak. Kluska czego napisałeś że pokarmilas sobie Mam wrażenie że mała zaczyna się uczyć mówić . U nas też skok rozwojowy chyba. Brak czasu na cokolwiek .
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
Gianna, u mnie dalej brak zorganizowania, do tego te cycki...puste
|
#2981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie tak miało być.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Aga Kluska spróbujcie oklady z ciepłej wody (ja pod pprysznicem leje woda gorąca bo w ciepłej się kopie a nawet w gorącej . I herbatka podobno z hippa najlepsza. Ja pije raz z hippa raz ta z rossmanna ale ta ciepła woda duzo daje przynajmniej mi
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu codziennie biorę gorący prysznic, po nim lepiej płynie mleko. codziennie piję hippa i jedną albo dwie ziołowe, na zmianę herbapol i bocianka. Najwięcej pokarmu rano mam jeśli dzień wcześniej uraczę się piwem (nie karmi tylko zwykłym alkoholowym i skoro działa to na noc często piję pół Łomży miodowej albo pół radlera
no ale karmię po ok 7 godzinach). No i po przytulankach też mam znacznie więcej mleka. Ogólnie to jestem zrezygnowana już. Naprawdę chciałam i naprawdę się starałam ![]() Basiu wow, brawo dla Wani ![]() Mysiu za audyt oby poszedł gładko!Gianna, nie dziwię się, że byłaś zła mój też był dziś z Hanią.Izuniu, pokażę, postaram się jutro sfotografować. Ten pokój ma taki układ, że jakoś ciężko jest jednym zdjęciem go pokazać. Kami, i ślini się, że aż cała mokra potrafi być? U nas to samo..
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-04-14 o 00:09 |
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska no to nie ciekawie z tym mleczkiem. Tyle walczylas a teraz taki cyrk . Kochana na pocieszenie Ci mogę napisać że mam koleżankę (2 dzieci 3 w drodze na. Maj ma termin ) z dwójka dzieci karmiła około miesiąca bo nie miała pokarmu . Nie walczyła o pokarm i teraz też pewnie nie będzie bo chyba jej lepiej karmić butla. Bo może wszystko jeść i tak dalej. Żadnych dziwy nie stosowała bo to nie dla niej . A jak by miała nie jeść nabiału tak jak ją to by chyba po wyjściu od lekarza obrazu kupiła mleko i dała małym dzieciom. Wiem jak dla mnie jesteś mega i wielkie uklony i wielki szacun za walkę o mleczko i cycolenie.
|
#2985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() Wypaliłam wczoraj tego papierosa Ale karmiłam dopiero po 8 h.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2986 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kluska ![]() A swoją drogą to dla naszych mam to takie oczywiste że dziecko na pewno glodne jak płacze i zimno mu zawsze na spacerze A może Hana uzupełniała by tylko mm? Albo może nie potrzebuje więcej bo ładnie przybiera i najadała się ostatnio, tylko przyzwyczaiła się do większych dawek butli i teraz chce więcej. Albo chce jej się pić, można by wtedy herbatką dopajać na brzuszek lub wodą. Agabi i Kluska nie wiem co z tymi cycami,.w powietrzu coś jest czy jak Gianka poszalał tż, pewnie za bardzo się rozluźnił i chciał poświętować, teraz już pewnie będzie się pilnować. A swoją drogą to znajomi też nie mają wyczucia, zawsze mnie to zaskakuje, bo ja to zawsze starałam się wczuć w sytuacje innych,.a widzę,.że w drugą stronę nie działa już. I tak, chrzciny w święta i sama szykuję wiec roboty ![]() Kami już zęby , ojej bedzie hardkor. Kuba też cały czas rączki w buzi i wszystko co ma podręką. Jak siedzi w bujaczku to upluje sie do pasa czasem Mysia kciuki za pracę ale cię tam stresująBasiu Wania to idzie jak burza Ewcia szalej z tżtem i nacieszcie się sobą. Super,.że rodzinka w komplecie na święta. Kostuś nie nabił kolejnego guza, już go widze jak teraz szaleje, jeszcze jak jesteś tatuś to już wogóle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Ziajka gdzie ty kupowałaś te pesser?Bo ja się musze tym zaintersować.
|
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny do zębów moze bttc jeszcze daleko ale zawiazki juz sie robia i to po prostu swedzi. Tak zasliniona cala glownie rekawki.
Kluska wielkie brawa ci sie naleza za dotychczas ziajka ladnie napisala walczylas i to sie liczy. Kiedys bedziesz wspominac ze walczylas i to sie docenia. Teraz przejdziecie na mm i będziecie obie spokojniejsze. Ja tez wieczorem zaczęłam dawac mm bo Natalia po prostu sie o nie dopomina. No i w ciagu dnia wypija ok 120 ml koperku wloskiego. Daje jej jak wiem ze niedawno jadla a sie dopomina. Przeciez to normalne ze dzieciom chce się pic.
|
#2989 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
PannaMagda psychiczne nastawienie dużo daje, więcej luzu, ja też miałam wrażenie, że wszystko mnie spinało, któregoś pięknego dnia popuściłam i to chyba faktycznie pomaga, także ![]() Zophiee za 34tcArletka zdrówka dla Lenki! Tasia super wieści ![]() Gianna dziękuję, dobrze brzuch rośnie, a maleństwo strasznie bryka, łapią mnie kolki - nawet jak wychodzę na krótkie dystanse, także muszę uważać.Mysia miłego dnia w pracy! A od wczoraj 24tc |
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
gianka widze meżuś poszalał,opierdziel sie należał jak ta lala! co on sobie mysli? nie zna umiaru? klusiu moze warto juz przejsc na mm? i tak duzo karmiłaś, 4 miesiace to duzo, a jak przejdziesz na mm to zaraz bedziesz mogła obiadki,deserki małej podawac. po co sie tak meczyc, i ty zła i Hania zła. ruda fajnie ze wieczór sie udał, i ciesz się tz ![]() ja zauważyłam ze Lenka jak jest duzo gosci-zasnac nie moze. niby nic jej nie jest,ale marudna, cyca ciagnie zaraz puszcza-denwrwuje sie.a wczoraj była msza za tz dziadków i rodzinka sie zjechał i wieczorem problem z zsanieciem,ale w dzien spała, nawet przy gosciach-nic jej nie przeszadzało, na rece brałam tylko ja tz i babcia,nikt jej jakos nie zaczepiał. dziś kolezanka przyjezdza. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- coffee brawo z tc! aale czas leci, zaraz i ty bedziesz tuliła swoje dzieciatko!
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Cafe
za tc . Kochane mój Tz powiedział se jak będzie kasa to będzie 3 dziecko. Witam się z Wami już jako rudzielec.Ruda już nie tylko Ty jesteś "ruda" Ale ktoś się u nas kluci. Myślałam że w wieżowcu nic nie słychać bo grube ściany są a tu du.pa słychać. O ja piernicze to niezłą pobudek sąsiedzi mieli jakies 4-5 lat temu o 2 w nocy jak ją się klucilam z Tz
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Na chwile bo czelam przed gabinetem. Ziajka, Hanka do 9 tygodnia była na mieszanym (najpierw mm a potem jak się budowała laktacja to coraz wiecej mojego) a od 22 lutego cały dzień na piersi i butla tylko na noc. Więc to nie jest karmienie do 4 miesiąca Była do tego przyzwyczajona i w dzień się nie dopominała. Do dopajania byłam na nie bo WHO nie rekomenduje ale na brzuszek tylko herbatki pomogły więc dostaje. No i w herbacie łatwiej dać krople. Na samo mm nie chce iść i ile się da będę choć trochę cycolić- tylko żeby znów nie przekarmić bo nie wiadomo ile z cyca leci ![]() A wagowo w ostatnich tyg była lipa przecież.... Dla mnie kp jest znacznie bardziej wygodne niż mm Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym naprawde podziwuam Ciebie i twoją walke Ale tak jak dziewczyny mówią jeżeli ma Cię to tylko stresować to może lepiej mm...
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie pierwsza prawie przespana noc Wstawał tylko o 2 i 5 na karmienie Dzisiaj kończy tydzień, a ja ciągle mam łzy w oczach jak na NIEGO patrzę![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Coffee za 24 tydzień ![]() Zjajka to do roboty ![]() Kluseczko nie martw się i dalej walcz
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Kluseczko jak to mi polozna powiedziala, ze to dziecko wybiera sobie jak chce być karmione.
Jasio od początku wykazywal niechęć do wiszenia na cycku. Nie chciał i tyle choć mleka miałam pełno. Krzysia karmie już 2,5 miesiąca cyckiem. Ale w dzień odciagam a w nocy cyc. Nie wiem jak to jest ze w ciągu dnia jest ryk przy cycku jak u Jasia, a w nocy przyssie się i pięknie ciągnie. Pierwszy miesiąc tylko karmiłam z piersi bez dociagania laktatorem. I tak się zastanawiam czy to czasem nie zależy od naszego nastawienia, podejścia. Teraz się zaparlam i postanowilam ze karmie cycem i koniec. Bez myślenia czy się najada, czy nie za mało mam pokarmu. I porównując teraz to karmienie a poprzednie to mogę powiedzieć z czystym sumieniem ze dużo, bardzo dużo zależy od naszej psychiki. |
|
|
|
#2998 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do twojej sytuacji, to rzeczywiście łatwo nie będzie. Wręcz po części ten lekarz mówiąc Ci że znaczenie mają twoje uczucia w stosunku do TŻta, to jeszcze bardziej zwrócisz na tu uwagę. Sama mówisz, że jeszcze trudniej Ci teraz mu zaufać. Nie ma złotego lekarstwa na tzw. blokadę. Ja sama tego doświadczyłam na sobie, bardzo bardzo chciałam i to wszystko zepsuło. Jedynie znalezienie sobie zajęcia, realizowanie się w czymś innym. Cytat:
Ruda Szalej szalej ![]() Kluska Ja to się na karmieniu nie znam wcale... jeszcze. Ale i tak sporo walczyłaś. Może da radę pół na pół? Przecież nie mamy wpływu na wszystko, a w szczególności na widzimisię naszego organizmu. Ty zła niedobra Ty Ty TY Przegrałaś z uzależnieniem, czy TŻ tak Ci ciśnienie podniósł? U nas w miarę spokojna niedziela. Z związku z tym, że w sobotę posprzątaliśmy TŻtowi pokój, kazałam mu w końcu zrobić kino domowe. Kiedyś znajomy przyniósł nam chyba z 3-4 komplety, które podobno były zepsute (takie uroki jak ma się męża elektronika, wszyscy nam wszystko znoszą - bo się przyda, a TŻ chętnie zbiera Przerabiam sobie też spodnie. Bo mam duży kłopot spodniowy. Jak byłąm w Polsce w marcu, to kupiłam sobie jedną parę, przymierzyłam były ok. Potem się okazało, że niewygodnie mi się w nich siedzi, bardzo cisną w brzuch. Inne w których chodziłam już ponad pół roku, zaczęły się przecierać w kroku. A jak byliśmy ostatnio w PL, to głupia nie poszłam i nie kupiłam kolejnych... no bo sama nie wiem czemu. I co? W drodze do domu te stare oczywiście w końcu pękły. Te nowe nie pasują, bo mi się w PL trochę przybrało. I zostałam bez spodni. Wczoraj wszyłam łatki pod te rozdarcia, ale i tak to widać. No i szukałam sposobów co by tu i jak. W końcu znalazłam "tutki" jak zrobić spodnie ciążowe. No od wczoraj męczę jedne stare spodnie, w których mój gruby bandzioch już się nie mieści, może mi się uda, to będę mieć praktykę na przyszłość. Wczoraj przy śniadaniu zdaliśmy sobie sprawę z TŻtem, że nikt z rodziny będzie mógł poprosić nas na rodziców chrzestnych. Przez In Vitro z PGD, pewnie powinniśmy według kościoła płonąć w piekle. Chore to... na całe szczęście nikt na razie nas nie prosił. |
|||
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to ja nie rozumiem takiego podejścia
|
|
|
|
#3000 |
|
Wtajemniczenie
|
No masakra... Będziemy musieli iść do spowiedzi i powiedzieć, że żałujemy In Vitro i tego że mamy dziecko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

jeszcze ten znajomy co byl ma taki glos ze co mi Natka przysnela jak on cos zaczal spiewac to dziecko w krzyk.Tz dostal taka zje.be i nie pozwolilam mu w nocy spac,ja karmilam on usypial a jaki oburzony byl.Rano jeszcze wine na mnie probowal zrzucic ze moglam ich wyprosic,no sory on sie bawil i goscil ja dziecko bawilam i to on powinien zakonczyc impreze.Dostal opie.prz i potem chodzil i sie lasil i przepraszal.Koniec gosci pierwszy i ostatni raz a swoja droga tez zla na tych znajomych jestem ze wyczucia nie maja,ale doszlam do wniosku ze dopoki nie beda miec swojego dziecka to nie zrozumieja sytuacji.
za jutro
Super, że poimprezowałaś

ja jeszcze walcze, spróbuj dodatkowo ściągać po karmieniach, powinien pójść sygnał, że musi być więcej.

no ale karmię po ok 7 godzinach). No i po przytulankach też mam znacznie więcej mleka. Ogólnie to jestem zrezygnowana już. Naprawdę chciałam i naprawdę się starałam 

mój też był dziś z Hanią.