|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Hej Dziewczynki
![]() U mnie szalenstwo szafowe sie zaczelo, jedziemy zaraz do ikei, moze juz zamowimy szafe do sypialni. Nie zamowilismy na wymiar, bo stolarz nam krzyknal 5 tysiecy. Chyba go ponioslo. Kupilismy ostatnio dla malutkiej kosmetyki, bo bylo w aptece 20% znizki na mustelle, rozek, butelke, smoczek, szczoteczke do wloskow, reczniczki jeden z kapturkiem, drugi zwykly. I chyba wszystko. Ale musze jeszcze dokupic kilka rzeczy! A i zamowilismy na allegro poduszke do karmienia: http://pl.dawanda.com/product/621071...armienia-2-w-1 Wczoraj mialam imieniny i musze powiedziec, ze moj S sie spisal na medal, rano dostalam od niego bukiet roz ![]() ![]() ![]() ![]() Mam do Was na koniec pytanie, czy Wam tez ostatnio czesciej twardnieje brzuch? Mam tak szczegolnie w nocy i po nocy, kiepsko sypiam, budze sie co chwile, kibelek odwiedzam ze 3 razy w nocy. Potwornie sie mecze. No i ten twardy brzuch... Biore magnez i czasami nospe. A i od kilku dni mam mokrzej w bozenie, nie ze spocona czy cos. Ale tak jakby wiecej z siebie rzadkiej wydzieliny wypuszczala. Help! |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Mi twardnieje brzuch, właśnie głównie w nocy. O ile nie powtarza się zbyt często to normalne.
Super zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny wiek ![]() Mój u rodziców ma 4 lata, ale nie wyobrażam sobie zabrać kota do bloku, never. dzień dobry ![]() Wiecie co, czuję się jakby mi ktoś brzuch skopał albo jakbym zrobiła 100 brzuszków ![]() Mała tak szaleje od wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kochana, ja mam cały czas twardy, czyli od dwóch tygodni kiedy zaczęły się problemy z nerką. A w nocy jak wstaje siku mam wrażenie, jakbym połknęła kamień. ![]() ![]() Ja mam codziennie mokre plamki, mam schiza, że to wody czy coś ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() 3maj się proszę i walcz o swoje szczęście i Twojego dziecka. Jesteś młoda i życie na pewno wynagrodzi Ci te cierpienia ![]()
![]() |
#2976 |
Wtajemniczenie
|
Asia ja tak mialam przedwczoraj i wczoraj... ze bolalo mnie jakby mnie ktos uderzyl,wlasnie tak dziwnie?zastanawiam sie czy to moze nie po usg bo lekarz mocno jeździł tą głowicą... albo dziecko mnie tak kopnelo?he bo ja sie nie uderzylam na pewno
#2977 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dziś na śniadanie podwójna porcja sernika ![]() ![]() Monia przykro mi bardzo, że Twój chłop się tak "wspaniale" zachowuje i jest takim wsparciem dla Ciebie, dla Was. Tez myślę, że wyprowadzka dobrze Ci zrobi. A on może coś przemysli, a jak nie to kij mu w oko. Widocznie nie dorósł do roli ojca. A to mieszkanie to jest jego czy Twoje? Tyle pracy włożyłas szkoda żeby tak to zostało :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Monika - trzymam za ciebie kciuki żebyś wytrwala w postanowieniu i została u babci. Jeśli chcesz być dalej z tż poczekaj aż on do końca sie ogarnie nawet jeśli miałoby to potrwać do rozwiązania ciąży. A teraz spokój jest najważniejszy dla ciebie. Jedź nad morze, zrelaksuj się, wciagnij gofra
![]() My z maluszkiem jesteśmy z tobą ![]() Obiadek zjedzony ![]() Ale mój maluszek tak się pcha pod prawą pierś że aż dech mi zapiera i boli trochę. Nawet nie mogę ubrać stanika bo odrazu protest ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2979 |
Raczkowanie
|
Ja czekam na Tz
![]() Zapomniałam rano napisać, że witamy się w 30 tygodniu:-D szok!!! Jutro idę pooglądać sobie Milenke na Usg:-D niestety bez Tzta bo będzie w pracy;-) moja Mama sobie poogląda;-) Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zjadlam kilo czereśni ![]() Wpadlam na pomysł ze pomaluje oaznokcie u stóp i ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Konto usunięte
|
A my sie wybraliśmy w miasto i tz dostał tel z pracy, ze jakas awaria i musi cos tam dowieźć
![]() Moze to i lepiej, ze nie poszłam w ten tłum zobaczyć paradę bo gdyby ktoś mi podszedł za blisko brzucha to bym zabiła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Rozeznanie
|
Ale pospalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2983 |
Zakorzenienie
|
Któraś z mamus kiedyś szukała takiego stroju do sesji coś mi się kojarzy że kilka miesięcy temu teraz wpadłam na sklep jest jeszcze biedronka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Wtajemniczenie
|
Witam się popołudniowo
![]() Monia bardzo współczuje takiej nieciekawej sytuacji w jakiej się znalazłaś, ale powiem ci, ze podjęłaś bardzo dobrą decyzję. Obyś teraz w tym wytrwała i była silna. Potrzebujesz spokoju i odpoczynku a nie wiecznych nerwów i problemów. Od tżta i tak nie miałaś żadnego wsparcia ani że tak powiem brzydko rozrywki. A skoro on woli jeździć bez ciebie (co dla mnie jest nie do pomyślenia) to niech jeździ. Teraz jest wolny i niech poczuje czy rzeczywiście to jest to o czym marzył. A ty sobie uwij gniazdko tam u babci i czekaj spokojnie do rozwiązania. Jak się pojawi na świecie ten malutki Kacperek to cały świat przestanie dla ciebie istnieć. On ci wszystko wynagrodzi. Bądź silna ![]() Caroluska gratuluję zakupków i miło ze strony tżta, że pamiętał ![]() ![]() Twardnienie macicy to normalna rzecz i bardzo potrzebna, bo to ćwiczenie przed porodem. Musi tylko być w ograniczonej ilości i nie może być bolesne. Także obserwuj siebie ![]() Wstałam późno, powiedziałabym, ze bardzo późno hihi ![]() ![]() Ide zaraz robić dalszą segregacje ubranek i pranie. Miłej niedzieli mamusie ![]()
#2985 |
BAN stały
|
hej , witajcie mamusie
![]() ja też wrześniowa ![]() czy któras z was boryka sie z cukrzycą ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Monika, pojechał na wesele i dopiero po fakcie Ci powiedział??
![]() ![]() ![]() Caroluska, spóźnione ale szczere życzenia imieninowe ![]() o cenach żywości nic mi nie mówcie, w sklepie można naprawdę stracić majatek. Od czerwca zapisuję w excellu nasze wydatki i stwierdzam, że to rewelacyjna sprawa, zrobiliśmy na koniec czerwca bilans, ile zakupy spożywcze, ile rozrywka, ile jakieś inne wydatki. Mój maż był w szoku, ile kasy na to idzie. A i tak jestem dumna, że na żywność na 3 osoby w czerwcu wydaliśmy mniej niż myślałam, że wydajemy. Ale to też dlatego, że dużo sezonowych owoców i warzyw to cenowo ciut w dół. Młoda sporo ubrań ma po starszej koleżance, to niewiele muszę jej kupować ubrań. Teraz dojdzie druga córcia no i tu zaczną się wydatki też. No ale wszystko do ogarnięcia ![]() w tym miesiacu kupujemy meble dla córki, farby do jej pokoju i duzego pokoju, trochę to nas wyniesie, ale mamy odłozone na to pieniądze, wiec źle nie będzie ![]()
#2987 |
Zakorzenienie
|
![]() naklejki wielokrotnego użytku, można do woli odklejać i przenosić, zastanawiam się nad nimi ale w troszkę mniejszej formie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam niedzielnie. U mnie dziś było późno śniadanie, potem mała kawa i ciacho, więc dopiero teraz obiad. Na dworze parnota, w domu mały przewiew ciężko zrobić. Zza okna dobiegają krzyki i wrzaski z placu zabaw. Słychać też śpiewy. Od dwóch dni królowało:"Ona tańczy dla mnie", dziś doszło:"A ja wolę moją mamę.." i przed chwilą poleciała "Bałkanica" ![]() Moniś, masz rację, wstawaj i walcz! Trzymam kciuki o pozytywne rozwiązanie Twej sytuacji. Ponoć nie ma tego złego... ![]() Dziś dzwoniła moja bratowa, że z synkiem już są w domu. Jutro na spokojnie postaram się Wam kliknąć co się dowiedziałam z jej opowieści porodowych. Miłego popołudnia kobietki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Raczkowanie
|
Ciekawe czy te naklejki faktycznie nie zostawiają śladu jak się je odklei. Bo bym sobie z chęcią te sówki kupiła
![]() Dzisiaj grzebiąc w stercie jeszcze nie rozpakowanych rzeczy poślizgnęłam się i rozjechały mi się trochę nogi. Normalnie nic by mi od tego nie było, ale moje chore spojenie łonowe nie zareagowało na to dobrze... Teraz piekielnie boli jak chodzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałam albo te identycznie albo prawie identyczne tutaj w De ale drogie były jak nie wiem...ponad 50euro taki duży zestaw ![]() ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1404655683.598780.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty kochana polez troszkę to może się uspokoi i przestanie boleć. Co do siły małej : moja wczoraj to chyba wykonywała ćwiczenia Ewy Chodakowskiej takie z nogi na nogę wyrzuty stóp ![]() ![]() Agnes Ty to masz zdolności plastyczne ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
Tez widziałam taka gałązke jak Twoja ![]() Stwierdzam, że pogoda dziś jest okropna. Kompletnie nie dla mnie. Było duszno, zapowiadała się burza, pogrzmialo, popadalo i znów to samo duchota straszna. A najgorsze jest to, że jak wyszłam po pierogi ( które zjadłam całe z cebulką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczynki, u mnie jakiś zakręcony ten weekend, wczoraj zakupki, potem grill i mecze, dzisiaj obiad u mamy, teraz muszę trochę nad papierami posiedzieć, ale weszłam tu zerknąć co tam u Was i się trochę zrelaksować
![]() ![]() A na dworze ukrop dzisiaj straszny... Pierwszy raz w tym roku słońce tak mi doskwiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
BAN stały
|
moda na sowy ... wszędzie sa teraz sowy , na ciuszkach becikach rożkach ... itp
ale fakt faktem słodkie są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Raczkowanie
|
Na allegro mają też te sówki za 65 zł 170/150cm i za 37 zł 130/110. Piszą, że można bez problemu odkleić, ale wiadomo jak to jest - napisać mogą co chcą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pytałaś o cukrzyce ciążową, u nas chyba żadna z mam nie została tym dotknięta, a u Ciebie wyszła? ![]() Czy Wy też zauważyłyście, że od kiedy jesteście w ciąży wszędzie są jakieś programy o porodach? Teraz znów na tvn style jest program Historie Porodowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
BAN stały
|
ja osob\iście jestem przeciwna zniekształcaniu prawdziwego wyglądu dla zwierząt czy przedmiotów dla dzieci. Dziecko powinno wiedzieć jak wygląda sowa i taka mieć naklejoną , a nie takie maszkary jak z bajki .
![]() to samo z mową nie samochodzik a samochód itp |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy na rynku ![]() Obejrzeliśmy występy znajomych dzieci i zlecialy 3 godziny. Gorąco jak nie wiem ![]() ![]() A jutro idę kupić sobie znowu koszulki letnie, bo to co ostatnio - miech temu kupiłam - to już małe ![]() A teraz czas na sałatke owocowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
Paulinka no to jesteśmy we dwie. Kurde naprawdę mam wrażenie jakby mnie ktoś skopał
![]() Trochę pospałyśmy,ciężko mi jak nie wiem. coraz trudniej się wstaje, śpi, przekręca, ech... A dziś jeszcze doskwiera mi kręgosłup, chyba od tego leżenia. Mała moja taK szaleje, chyba ćwiczy na mnie karate ![]()
#3000 |
BAN stały
|
kiedy kopie cię najbardziej ? mnie w nocy i po zjedzeniu
![]() a do tego nasz mały często bawi się moim pęcherzem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.