Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-02, 07:30   #2971
simonee
Zakorzenienie

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Szczepienia- mam zamiar szczepić pakietem tym z NFZ. Teraz tyle złych rzeczy mówi się o szczepieniach ze rodzice nie szczepią i jest sporo przypadków zachorowań na choroby o których kiedyś słyszało się tylko z książek. Są też organizowane ospa party - i to dla mnie osobiście jest chore.
Kasik podobno ta maść znieczula tylko skórę a maluszka i tak boli rączka tak nam mówiła położna ale nie ma nic przeciwko bo jeśli to uspokaja rodziców to czemu nie ? na pocieszenie powiedziała ze maluszki do 3 roku nie pamiętają takich rzeczy.

Chusty idę w środę na pokaz, nie jestem jakoś pozytywnie nastawiona ale może zmienię zdanie
Jak dla mnie mają 3 minusy, są drogie, mam wrażenie ze w takim zawinięciu dodatkową szmsta będę sie gotować i ze dziecku tez jest w tym gorąco jest dodatkowe nawzajem grzanie. Nie wiem czy jest to wystarczająco bezpieczne na np kręgosłup.

Mlebi za 99

Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-11-02 o 07:31
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 07:30   #2972
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach

Mlebi już tylko 99! Szybko zleci
A mi zostało hmm max 39 ? w poniedziałek będę mieć skończone 35 tc! I będę w 36! za 3 tyg skończe 38 i będzie ciąża donoszona Julian to chyba min z 4 kg będzie ważył
Ringo też mam wrażenie że się obrócił..albo tak mu dupka urosła i uciska żebra :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 07:38   #2973
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Trusia pięknie

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 07:43   #2974
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
Sonia można, mi się zdarzało brać espumisan
U nas nocka przyzwoita, bo córcia spala ładnie i przydreptala do nas przed 6 dopiero, no a młody standardowo budził się na cyca o 24, a potem o 3 i 6 i póki co śpi. Ja niestety musiałam wstać juz bo Hania to typ skowronka niestety. Teraz czekam aż mąż mi kawę przyniesie
Ja się martwię czy dam radę z jednym choć mówie sobie że dam i koniec a co dopiero z dwójką? Też mi się marzy ale czy podolam?

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 07:55   #2975
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Kochana wspolczuje
Obys znalazla cos smacznego. A takie wiosenne kanapeczki?

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Ooo juz blisko kochana!;* super
ale chleba za bardzo nie mogę
muszę jakąś mąkę kupić i coś wymyślić

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
No u mnie 5h snu to standard, więcej się niestety nie zdarza ostatnio
bardzo mało

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Rozumiem i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, żeby mieszkać choćby z własnymi rodzicami, wiec o tesciach nawet nie wspomnę
Ja wręcz zapowiedziałam i moim rodzicom, jak i rodzicom tz, że przez pierwsze 2 tyg nie chcemy odwiedzin, bo chcemy pobyć sami ze sobą, żeby się oswoić z nową sytuacją i jakoś nikt się nie dziwił i wszyscy się dostosowali.
ją na razie tak samo myślę
żadnych odwiedzin na początku

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Mlebi już tylko 99! Szybko zleci
A mi zostało hmm max 39 ? w poniedziałek będę mieć skończone 35 tc! I będę w 36! za 3 tyg skończe 38 i będzie ciąża donoszona Julian to chyba min z 4 kg będzie ważył
Ringo też mam wrażenie że się obrócił..albo tak mu dupka urosła i uciska żebra :-D
jak fajnie że tylko 39

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 08:23   #2976
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Ringo trusia loo matko jakie teksty :-(
To powiem wam,ze ja slysze coraz wiecej glupich i nie na miejscu komentarzy jak sie dowiaduje ktos ze u nas bedzie druga corcia
Bardzo przykro mi wtedy

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Sonia no tak dziwnie
Ale cieszy mnie to,bo ona jest bardzo niesmiala i do tej pory z nikim nie chciala zostac
Wiec sie ciesze ale no szok przezylam haha
Mnie wryło jak znajoma dowiedziała się,że będą bliźniaki to walnęła tekstem typu ''Ja bym z dwójką zwariowała,ale nie martw się może ten drugi Ci się wchłonie'' no ręcę mi opadły. Powiedziałam jej,że owszem dla mnie też to jest zaskoczenie,ale cieszę się i dam radę bo innego wyjścia nie mam

soniuska-
Mdłości nie odpuszczają
Wczoraj czułam się znośnie więc wykorzystałam moment i poszliśmy z tż do znajomych

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-02, 08:34   #2977
soniuska
Zakorzenienie

Mlebi u nas jest taka pyszna piekarnia i tam sprzedaja chleb o niskim ig. Nazywa sie chleb ig
My go bardzo lubimy bo jest smaczny.

Cos ale wredna..
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 08:39   #2978
Cos_
Zakorzenienie

Byłam w szoku jak ona mi wyskoczyła z takim tekstem :/ Jak już to mogła sobie to pomyśleć a nie mówić na głos.

Stary 2014-11-02, 08:40   #2979
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Byłam w szoku jak ona mi wyskoczyła z takim tekstem :/ Jak już to mogła sobie to pomyśleć a nie mówić na głos.

Mierzyla swoja miara..
Stary 2014-11-02, 08:49   #2980
Cos_
Zakorzenienie

Widocznie tak :/

Stary 2014-11-02, 09:36   #2981
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Ja się martwię czy dam radę z jednym choć mówie sobie że dam i koniec a co dopiero z dwójką? Też mi się marzy ale czy podolam?
dasz sobie radę na pewno, głowa do gory

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Szczepienia- mam zamiar szczepić pakietem tym z NFZ. Teraz tyle złych rzeczy mówi się o szczepieniach ze rodzice nie szczepią i jest sporo przypadków zachorowań na choroby o których kiedyś słyszało się tylko z książek. Są też organizowane ospa party - i to dla mnie osobiście jest chore.
Kasik podobno ta maść znieczula tylko skórę a maluszka i tak boli rączka tak nam mówiła położna ale nie ma nic przeciwko bo jeśli to uspokaja rodziców to czemu nie ? na pocieszenie powiedziała ze maluszki do 3 roku nie pamiętają takich rzeczy.

Chusty idę w środę na pokaz, nie jestem jakoś pozytywnie nastawiona ale może zmienię zdanie
Jak dla mnie mają 3 minusy, są drogie, mam wrażenie ze w takim zawinięciu dodatkową szmsta będę sie gotować i ze dziecku tez jest w tym gorąco jest dodatkowe nawzajem grzanie. Nie wiem czy jest to wystarczająco bezpieczne na np kręgosłup.

Mlebi za 99

Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam
Wiesz, bo to w zasadzie o to chodzi, żeby znieczulic moment wklucia, a ze wstrzykiwaniem to jest różnie. Jedne szczepionki bolą bardziej a inne mniej, ale rzecz w tym, żeby choć trochę maluchowi ulżyć. Ja stosowałam ta maść u córki i serio była różnica. Jak było dobrze znieczulone miejsce, a mi udało się odwrócić jej uwagę, to nawet nie wiedziała, że była kluta, także ja polecam, a każdy zrobi jak uważa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 09:45   #2982
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wryło jak znajoma dowiedziała się,że będą bliźniaki to walnęła tekstem typu ''Ja bym z dwójką zwariowała,ale nie martw się może ten drugi Ci się wchłonie'' no ręcę mi opadły. Powiedziałam jej,że owszem dla mnie też to jest zaskoczenie,ale cieszę się i dam radę bo innego wyjścia nie mam

soniuska-
Mdłości nie odpuszczają
Wczoraj czułam się znośnie więc wykorzystałam moment i poszliśmy z tż do znajomych

O ja pierdziu. Co to za osoba. Owszem blizniaki to na pewno sporo obowiazkow i mysle ze sporo mam sie troche boi tefo no ale na pewno to dziwne myslec ze jedno ma sie wchlonac czy umrzec...no masakra. Dziwna osoba.

U nas dla odmiany nocka ciezka. Nie mam pojecia o co chodzi i co sie dzialo. Oczywiwcie mega sie stresuje by to nie bylo przez xhorobe bo dalej kaszle sporadycznie i ma katar. Ech...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 09:51   #2983
Cos_
Zakorzenienie

Mnie wryło,ale że usłyszałam to akurat od niej to mnie to nie dziwi.... Też zaczynam kichać mam nadzieję,że żadna choroba mnie nie dopadnie

Stary 2014-11-02, 09:54   #2984
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Mnie wryło,ale że usłyszałam to akurat od niej to mnie to nie dziwi.... Też zaczynam kichać mam nadzieję,że żadna choroba mnie nie dopadnie

nie wiem jak można coś takiego powiedzieć

Stary 2014-11-02, 10:01   #2985
soniuska
Zakorzenienie

Ja pije herbe z miodem i cytryna teraz w ciazy codziennie..zeby nie zachorowac
Stary 2014-11-02, 10:01   #2986
soniuska
Zakorzenienie

Patrzcie jak Kaprysinski spi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1414922498258.jpg (143,0 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-11-02, 10:07   #2987
Cos_
Zakorzenienie

Kurcze nie mogę na tel. zobaczyć zdjęć

Stary 2014-11-02, 10:54   #2988
Ringo6
Zadomowienie

Kasikka... Doklanie, nie ma to jak mieszkac samemu i tez z zadnymi rodzicami na dluzsza mete nie dalabym rady chyba. Moze tak to okreske: jestem dosyc ukierunkowana osoba, ktora twierdzi, ze jak nie sprobuje to sie nie dowie i nie boje sie ryzyka. A co do teciow to mam fajnych tesciow, nie moge narzekac, ale chowali by wszystko pod kloszem. A ich sprzeczki miedy soba (typu kto sie czubi ten sie lubi) i miedzy tesciem, a mezem, bo tak jakby razem firme maja, po prostu mnie mecza. Lubie spokoj i robienie wedlug wlasnego trybu, bo jestem dosyc flegmatyczna, ale zorganizowana i wszystko mam zrobione bez pospiechu, ale w swoim czasie, natomiast tesciowa jest strasznie haotyczna i rotrzepana i to mnie tez stresuje. Gryziu...u mnie oprocz tego, ze meczy mnie atmosfera w ich domu na dluzsza mete, to nie lubie jak schodze na dol i dziwnie na mnie patrza, bo np.spalam do 10, czytez mowia wez sobie i sie nie pytaj, ale jednak mieszkam w obcym domu i nie wiem czy ta rzecz nie byla przygotowana w jakims celu -nie uznaje czegos takiego takiego jak bierz i sie nie pytaj. Co do rad, to nie jest tak, ze nie slucham, slucham i jak uznam cos za dobra rade, to wykozystuje, a jak za zla i odmowie, badz mowie ze zrobi jednak po swojemu, bo tak mi bedzie lepiej, to zaraz slysze 5 razy, ale tak bys miala lepiej, dobrze zrob jak uwazasz, ale ja uwazam, ze tak bys miala lepiej, albo bardzo dobre, ale jak dasz to to bedzie jeszcze lepsze, a jak nie zrobie to potem zaplecami slysze dasy. No i jak zyc? Poza tym mieszkam w czyims domu, tylko przez zime i ciezko sie przyzwyczaic, czy przestawic. Ale gdzies kolo 15 bede sie pakowac z muzeum i pojde do tesciow, bo juz mam zimno w domu, a co dopiero potem. Nie chce przyplacic tego zdrowiem, juz zniose te humorki. Dobrze, ze jestem z tych osob, ktore potrafia miec wywalone npewne rzeczy. Dziewczyny, az policze ile mi zostalo dtp.
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 12:23   #2989
buu007
Zakorzenienie

Hej
Soniu u mnie tak srednio,troche z tzetem podysktutowalismy o wszystkim wczoraj i sie poklocilismy
Tez mu powiedzialam ze ja nie chce odwiedzin po porodzie,on to odebral ze nie chce odwiedzin osob z jego rodziny
Bo moze moje siostry przyjada mi troche pomoc
Takie gadanie,ja mu tlumacze ale on ma zupelnie inny poglad na sytuacje,mowie mu ze nie chce byc ogladana i komentowana po porodzie,to stwierdzil ze nie chce nikogo od niego,a ja mu mowie ze jak na razie jego mama sie nie zaoferowala z pomoca
Wspomniala tylko ze ma tez ferie,jak powiedzialam ze moja sis ma ferie i przyjedzie,ale w tej chwili mnie olsnilo ze moze ona czeka na zaproszenie ode mnie ze ma przyjechac?choc juz im powiedzialam ze moga
Ale to 6m-ca ja sie nie bede na razie tym stresowac

Cos to bedziesz miec blizniaki?
A ten teks to sobie mogla wsadzic w

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 12:28   #2990
Cos_
Zakorzenienie

Buu - nie zapeszając najprawdopodobniej tak,na pierwszym usg 7 tc wyszły dwie fasolki z dwoma bijącymi serduszkami

Stary 2014-11-02, 13:05   #2991
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Buu - nie zapeszając najprawdopodobniej tak,na pierwszym usg 7 tc wyszły dwie fasolki z dwoma bijącymi serduszkami

jak fajnie
chciałam mieć bliźniaki

Stary 2014-11-02, 13:27   #2992
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
Hej
Soniu u mnie tak srednio,troche z tzetem podysktutowalismy o wszystkim wczoraj i sie poklocilismy
Tez mu powiedzialam ze ja nie chce odwiedzin po porodzie,on to odebral ze nie chce odwiedzin osob z jego rodziny
Bo moze moje siostry przyjada mi troche pomoc
Takie gadanie,ja mu tlumacze ale on ma zupelnie inny poglad na sytuacje,mowie mu ze nie chce byc ogladana i komentowana po porodzie,to stwierdzil ze nie chce nikogo od niego,a ja mu mowie ze jak na razie jego mama sie nie zaoferowala z pomoca
Wspomniala tylko ze ma tez ferie,jak powiedzialam ze moja sis ma ferie i przyjedzie,ale w tej chwili mnie olsnilo ze moze ona czeka na zaproszenie ode mnie ze ma przyjechac?choc juz im powiedzialam ze moga
Ale to 6m-ca ja sie nie bede na razie tym stresowac

Cos to bedziesz miec blizniaki?
A ten teks to sobie mogla wsadzic w
CO DO tZTA to o mamo!
skad ja to znam!
same problemy przez nich

kurcze no to prawda, beda Twoje siostry, wiec bedzie w domu juz duzo wiecej osob, po co jeszcze tesciowa..albo niech przyjedzie ale umowcie sie ze np w drugim tyg ferii.. i oczywiscie moim zdaniem pomoc rodziny ma sie opierac na sprzataniu i gotowaniu w dommu, a nie zajmowaniu dzieckiem a Ty w kuchni i sprzatajaca;/
bo to Ty masz sie "nauczyc obchodzic, poslugiwac" ze swoim dzieckiem.
Stary 2014-11-02, 13:37   #2993
Brawurka_29
Zakorzenienie

Co do odwiedzin po narodzinach malej to rodzina proszę bardzo niech wpada.Ale znajomi to 2 tyg po.Najpierw ja musze sie poznać z dzieckiem i wrócić do siebie.a nie uśmiecha mi się latanie z herbatka i ciastem tak wcześnie.

A czemu pomoc rodziny ma sie opierać na sprzataniu, gotowaniu w domu ? Nie wyobrazam sobie zeby brat, bratowa mi sprzatali , gotowali w domu , a ja leżę i pachne. Myślę ze po tygodniu bede potrafila sobie czas zorganizowac.

Co do szczepień to bede szczepić .

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-02, 13:50   #2994
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Co do odwiedzin po narodzinach malej to rodzina proszę bardzo niech wpada.Ale znajomi to 2 tyg po.Najpierw ja musze sie poznać z dzieckiem i wrócić do siebie.a nie uśmiecha mi się latanie z herbatka i ciastem tak wcześnie.

A czemu pomoc rodziny ma sie opierać na sprzataniu, gotowaniu w domu ? Nie wyobrazam sobie zeby brat, bratowa mi sprzatali , gotowali w domu , a ja leżę i pachne. Myślę ze po tygodniu bede potrafila sobie czas zorganizowac.

Co do szczepień to bede szczepić .
ja mowie o ludziach ktorzy wpadaja i chca zostac w domu pomoc..np. mama, tesciowa czy cos.
a nie ze np moja mama przyjedzie mi pomoc i ona bedzie sie dzieckiem zajmowac a ja bede latac za obowiazkami domowymi podczas gdy powinnam uczyc sie zajmowac wlasnym dzieckiem.
to mam na mysli.
a nie o gosciach wpadajacych i wypadajacych
Stary 2014-11-02, 13:51   #2995
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
jak fajnie
chciałam mieć bliźniaki

To moja pierwsza ciąża także nie ukrywam,że jestem przerażona obowiązkami przy dwójce ale muszę dać radę!

Stary 2014-11-02, 13:54   #2996
Brawurka_29
Zakorzenienie

Aa no to widzisz źle zrozumialam wybacz

Cos wiadomo ze przy blizniakach dwa razy wiecej pracy i uwagi trzeba poświęcić , ale dasz sobie rade
Fajnie - bliźniaki

A nasza Agnes sie nie odzywa

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2014-11-02, 13:58   #2997
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Aa no to widzisz źle zrozumialam wybacz

Cos wiadomo ze przy blizniakach dwa razy wiecej pracy i uwagi trzeba poświęcić , ale dasz sobie rade
Fajnie - bliźniaki

A nasza Agnes sie nie odzywa
ja tez nie sprecyzowalam dokladnie
ale ciesze sie ze juz wiesz o co mi chodzi kochana;*
pamietam wlasnie jak tesciowa mi opowiadala ze byla mega zla na swoja mame, bo zawsze jak maly plakal - brat M to ona go uspokajala i wiadomo nie zawsze szybko sie to udawalo wiec jej mama zawsze sie wtracala,zabierala jej go z rak i uspokajala. byla wsciekla,bo sama musiala sie nauczyc uspokajac swoje dziecko.. a nie ze ktos za nia to robi,bo wiadomo ze predzej czy pozniej zostanie sama z tym.. i byla wtedy rozmowa i prosila mame zeby jej poprasowala ciuszki dziecka, z prania..a nie wyrywala dziecko z rak bo za dlugo placze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-02, 14:08   #2998
Brawurka_29
Zakorzenienie

W pewnych sytuacjach trzeba powiedzieć NIE . Mojej kolezanki mama przyleciala do niej jak urodzila.przez pare tygodni nauczyla rączki i raczki , a potem koleżanka nie wiedziala co robić bo przecież w domu trzeba porobić . A co porobi jak dziecko non stop ryczy bo raczki chce

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Lece do Tesco bo w planach mam krokiety i musze kapuste kiszona kupic i grzyby

04.05.14 - II kreseczki

Stary 2014-11-02, 14:09   #2999
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
W pewnych sytuacjach trzeba powiedzieć NIE . Mojej kolezanki mama przyleciala do niej jak urodzila.przez pare tygodni nauczyla rączki i raczki , a potem koleżanka nie wiedziala co robić bo przecież w domu trzeba porobić . A co porobi jak dziecko non stop ryczy bo raczki chce

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Lece do Tesco bo w planach mam krokiety i musze kapuste kiszona kupic i grzyby
smacznego kochana;*

pysznosci, ja bym zjadla z mieskiem <3
Stary 2014-11-02, 14:29   #3000
Brawurka_29
Zakorzenienie

Podziękować

Co do miesa to blee.od paru miesiecy nie przełkne

04.05.14 - II kreseczki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości