|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Szczepienia- mam zamiar szczepić pakietem tym z NFZ. Teraz tyle złych rzeczy mówi się o szczepieniach ze rodzice nie szczepią i jest sporo przypadków zachorowań na choroby o których kiedyś słyszało się tylko z książek. Są też organizowane ospa party - i to dla mnie osobiście jest chore.
Kasik podobno ta maść znieczula tylko skórę a maluszka i tak boli rączka ![]() Chusty idę w środę na pokaz, nie jestem jakoś pozytywnie nastawiona ale może zmienię zdanie ![]() Jak dla mnie mają 3 minusy, są drogie, mam wrażenie ze w takim zawinięciu dodatkową szmsta będę sie gotować i ze dziecku tez jest w tym gorąco jest dodatkowe nawzajem grzanie. Nie wiem czy jest to wystarczająco bezpieczne na np kręgosłup. Mlebi ![]() Miałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-11-02 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Juz sie teraz nie staramy, bo malenstwo w brzuchu mamy- mamusie po staraniach
Mlebi już tylko 99! Szybko zleci
![]() A mi zostało hmm max 39 ? w poniedziałek będę mieć skończone 35 tc! I będę w 36! ![]() ![]() ![]() Ringo też mam wrażenie że się obrócił..albo tak mu dupka urosła i uciska żebra :-D
#2973 |
Konto usunięte
|
Trusia pięknie
![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2975 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
muszę jakąś mąkę kupić i coś wymyślić Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
żadnych odwiedzin na początku Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() soniuska- Mdłości nie odpuszczają ![]() Wczoraj czułam się znośnie więc wykorzystałam moment i poszliśmy z tż do znajomych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Mlebi u nas jest taka pyszna piekarnia i tam sprzedaja chleb o niskim ig. Nazywa sie chleb ig
![]() My go bardzo lubimy bo jest smaczny. Cos ale wredna.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Byłam w szoku jak ona mi wyskoczyła z takim tekstem :/ Jak już to mogła sobie to pomyśleć a nie mówić na głos.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
Widocznie tak :/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dla odmiany nocka ciezka. Nie mam pojecia o co chodzi i co sie dzialo. Oczywiwcie mega sie stresuje by to nie bylo przez xhorobe bo dalej kaszle sporadycznie i ma katar. Ech... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Mnie wryło,ale że usłyszałam to akurat od niej to mnie to nie dziwi.... Też zaczynam kichać mam nadzieję,że żadna choroba mnie nie dopadnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Ja pije herbe z miodem i cytryna teraz w ciazy codziennie..zeby nie zachorowac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie jak Kaprysinski spi
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
Kurcze nie mogę na tel. zobaczyć zdjęć
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zadomowienie
|
Kasikka... Doklanie, nie ma to jak mieszkac samemu i tez z zadnymi rodzicami na dluzsza mete nie dalabym rady chyba. Moze tak to okreske: jestem dosyc ukierunkowana osoba, ktora twierdzi, ze jak nie sprobuje to sie nie dowie i nie boje sie ryzyka. A co do teciow to mam fajnych tesciow, nie moge narzekac, ale chowali by wszystko pod kloszem. A ich sprzeczki miedy soba (typu kto sie czubi ten sie lubi) i miedzy tesciem, a mezem, bo tak jakby razem firme maja, po prostu mnie mecza. Lubie spokoj i robienie wedlug wlasnego trybu, bo jestem dosyc flegmatyczna, ale zorganizowana i wszystko mam zrobione bez pospiechu, ale w swoim czasie, natomiast tesciowa jest strasznie haotyczna i rotrzepana i to mnie tez stresuje. Gryziu...u mnie oprocz tego, ze meczy mnie atmosfera w ich domu na dluzsza mete, to nie lubie jak schodze na dol i dziwnie na mnie patrza, bo np.spalam do 10, czytez mowia wez sobie i sie nie pytaj, ale jednak mieszkam w obcym domu i nie wiem czy ta rzecz nie byla przygotowana w jakims celu -nie uznaje czegos takiego takiego jak bierz i sie nie pytaj. Co do rad, to nie jest tak, ze nie slucham, slucham i jak uznam cos za dobra rade, to wykozystuje, a jak za zla i odmowie, badz mowie ze zrobi jednak po swojemu, bo tak mi bedzie lepiej, to zaraz slysze 5 razy, ale tak bys miala lepiej, dobrze zrob jak uwazasz, ale ja uwazam, ze tak bys miala lepiej, albo bardzo dobre, ale jak dasz to to bedzie jeszcze lepsze, a jak nie zrobie to potem zaplecami slysze dasy. No i jak zyc? Poza tym mieszkam w czyims domu, tylko przez zime i ciezko sie przyzwyczaic, czy przestawic. Ale gdzies kolo 15 bede sie pakowac z muzeum i pojde do tesciow, bo juz mam zimno w domu, a co dopiero potem. Nie chce przyplacic tego zdrowiem, juz zniose te humorki. Dobrze, ze jestem z tych osob, ktore potrafia miec wywalone npewne rzeczy. Dziewczyny, az policze ile mi zostalo dtp.
#2989 |
Zakorzenienie
|
Hej
Soniu u mnie tak srednio,troche z tzetem podysktutowalismy o wszystkim wczoraj i sie poklocilismy Tez mu powiedzialam ze ja nie chce odwiedzin po porodzie,on to odebral ze nie chce odwiedzin osob z jego rodziny Bo moze moje siostry przyjada mi troche pomoc Takie gadanie,ja mu tlumacze ale on ma zupelnie inny poglad na sytuacje,mowie mu ze nie chce byc ogladana i komentowana po porodzie,to stwierdzil ze nie chce nikogo od niego,a ja mu mowie ze jak na razie jego mama sie nie zaoferowala z pomoca Wspomniala tylko ze ma tez ferie,jak powiedzialam ze moja sis ma ferie i przyjedzie,ale w tej chwili mnie olsnilo ze moze ona czeka na zaproszenie ode mnie ze ma przyjechac?choc juz im powiedzialam ze moga Ale to 6m-ca ja sie nie bede na razie tym stresowac Cos to bedziesz miec blizniaki? A ten teks to sobie mogla wsadzic w ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Buu - nie zapeszając najprawdopodobniej tak,na pierwszym usg 7 tc wyszły dwie fasolki z dwoma bijącymi serduszkami
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skad ja to znam! same problemy przez nich ![]() ![]() ![]() kurcze no to prawda, beda Twoje siostry, wiec bedzie w domu juz duzo wiecej osob, po co jeszcze tesciowa..albo niech przyjedzie ale umowcie sie ze np w drugim tyg ferii.. i oczywiscie moim zdaniem pomoc rodziny ma sie opierac na sprzataniu i gotowaniu w dommu, a nie zajmowaniu dzieckiem a Ty w kuchni i sprzatajaca;/ bo to Ty masz sie "nauczyc obchodzic, poslugiwac" ze swoim dzieckiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Co do odwiedzin po narodzinach malej to rodzina proszę bardzo niech wpada.Ale znajomi to 2 tyg po.Najpierw ja musze sie poznać z dzieckiem i wrócić do siebie.a nie uśmiecha mi się latanie z herbatka i ciastem tak wcześnie.
A czemu pomoc rodziny ma sie opierać na sprzataniu, gotowaniu w domu ? Nie wyobrazam sobie zeby brat, bratowa mi sprzatali , gotowali w domu , a ja leżę i pachne. Myślę ze po tygodniu bede potrafila sobie czas zorganizowac. Co do szczepień to bede szczepić .
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie ze np moja mama przyjedzie mi pomoc i ona bedzie sie dzieckiem zajmowac a ja bede latac za obowiazkami domowymi podczas gdy powinnam uczyc sie zajmowac wlasnym dzieckiem. to mam na mysli. a nie o gosciach wpadajacych i wypadajacych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Aa no to widzisz źle zrozumialam
![]() ![]() Cos wiadomo ze przy blizniakach dwa razy wiecej pracy i uwagi trzeba poświęcić , ale dasz sobie rade ![]() Fajnie - bliźniaki ![]() A nasza Agnes sie nie odzywa ![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ciesze sie ze juz wiesz o co mi chodzi kochana;* pamietam wlasnie jak tesciowa mi opowiadala ze byla mega zla na swoja mame, bo zawsze jak maly plakal - brat M to ona go uspokajala i wiadomo nie zawsze szybko sie to udawalo wiec jej mama zawsze sie wtracala,zabierala jej go z rak i uspokajala. byla wsciekla,bo sama musiala sie nauczyc uspokajac swoje dziecko.. a nie ze ktos za nia to robi,bo wiadomo ze predzej czy pozniej zostanie sama z tym.. i byla wtedy rozmowa i prosila mame zeby jej poprasowala ciuszki dziecka, z prania..a nie wyrywala dziecko z rak bo za dlugo placze |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
W pewnych sytuacjach trzeba powiedzieć NIE . Mojej kolezanki mama przyleciala do niej jak urodzila.przez pare tygodni nauczyla rączki i raczki , a potem koleżanka nie wiedziala co robić bo przecież w domu trzeba porobić . A co porobi jak dziecko non stop ryczy bo raczki chce
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Lece do Tesco bo w planach mam krokiety i musze kapuste kiszona kupic i grzyby ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pysznosci, ja bym zjadla z mieskiem <3 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Podziękować
![]() Co do miesa to blee.od paru miesiecy nie przełkne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.