Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 13:31   #2971
Farisss
Wtajemniczenie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX

Czy ja wiem. Ja miałam szkolenia po 5-7h dziennie, trwało 8 dni, a płacili 240zł za szkolenie. Potem kasa spoko + realne premie. W sumie jak jest płatne to i tak już coś, że nie za darmo ;-)
Stary 2015-01-04, 14:06   #2972
Maguda_
Kawaii strona mocy

Wizaż wariuje i nie dodało posta
Dołączam do grona osób planujących w tym roku iść na podyplomówkę, no chyba, że wypali któraś z aplikacji nad którymi właśnie siedzę, to byłby cud, ale bym się nie obraziła i przesunęła w czasie tę formę nauki
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:16   #2973
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Dołączam do grona osób planujących w tym roku iść na podyplomówkę, no chyba, że wypali któraś z aplikacji nad którymi właśnie siedzę, to byłby cud, ale bym się nie obraziła i przesunęła w czasie tę formę nauki
Ja też Bardzo żałuję, że nie zdecydowałam się od października.
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:26   #2974
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Ja też Bardzo żałuję, że nie zdecydowałam się od października.
Jupi, jest nas więcej "Moja" ma taki fajny termin, że będę czuła się jak normalny studenciak - zajęcia wieczorami w poniedziałki i wtorki, co tydzień Teraz zostało tylko zbieranie kasy
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 14:33   #2975
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koci Pazur Pokaż wiadomość
wiem jak ciężko się dopchać do szkoły, zwłaszcza bez znajomości.
Nie to, że kogoś zniechęcam, ale powiem coś po moim doświadczeniu - nawet znajomości czasami nie wystarczą. Pisałam o mojej sytuacji bardziej szczegółowo w wątku "Pytania o staż":
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 ale tu dodam, że nawet ten staż był po części załatwiany po znajomości - po prostu mój tato, pracujący w szkole (w tamtym wątku piszę tylko o instytucji, tutaj się przyznaję, że chodzi o szkołę), podpowiedział odchodzącej pani sekretarz, że ja mogę się przyuczyć i w ten sposób będą mieli wyszkolonego pracownika. Pomysł wręcz idealny, zwłaszcza dla absolwentki studiów, prawda? A tu teraz nie wygrałam konkursu na stanowisko, które wydawało się, że jest robione pode mnie, a pani dyrektor stwierdziła "No, ja tak po prawdzie to ja w ogóle nie chciałam stażystki" (to pytanie, po coś się zgadzała, babo). Przychodzi dziewczyna z doświadczeniem porównywalnym do mojego i z wykształceniem niższym ode mnie... Widać oprócz znajomości trzeba dbać o to, by było to odpowiednie znajomości.
MissCath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 15:08   #2976
Apelly
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
Dzisiaj zrobiłam listę planów zawodowych na nowy rok niezbyt długą, a więc możliwą do zrealizowania
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez nouvelle
Ja potrzebuję certyfikatu do emigracji, a tak poza tym to też bym nie robiła - angielski i tak znam bardzo dobrze, a z moim poziomem francuskiego nie kwalifikuję się póki co nawet do egzaminu gimnazjalnego
Emigracji?! Myślałam, że prawnicy nie emigrują...

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola
Ostatnio miałam spięcie na tle emerytowany nauczyciel/młody nauczyciel. Szkoła szuka emerytowanego nauczyciela z doświadczeniem, a nie takiego co się dopiero uczy... To gdzie ja mam się nauczyć? To co ja mam teraz zrobić.
Nie mam sił do takich historii, po prostu nie mam siły

Cytat:
Napisane przez nouvelle
Chcę wyjechać do Kanady, myślę o tym od roku, ale wyjadę najwcześniej za 3 lata, jak już zdobędę zawód w Polsce (posiadanie konkretnego zawodu jest bardzo ważne przy rozpatrywaniu wniosku o pobyt).

Powody nie są jakieś konkretne - nie wyjeżdżam za pracą, ani dlatego, że mi tutaj źle. Po prostu chcę
O, jest odpowiedź Powodzenia zatem! Co jak co, ale Tobie powinno się udać
Apelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:17   #2977
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Apelly Pokaż wiadomość

O, jest odpowiedź Powodzenia zatem! Co jak co, ale Tobie powinno się udać
Mam nadzieję. Póki co muszę koniecznie zmienić obecną pracę, bo jeszcze trochę i dostanę jakiejś nerwicy. Już mam problem z kontrolowaniem emocji, ciągle chodzę zestresowana i w ogóle wykańcza mnie ta atmosfera, no po prostu nienawidzę swojej szefowej. W ciągu 2 ostatnich miesięcy zwolniły się 2 osoby i teraz czuję, że pora na mnie. Wysyłam jakieś tam aplikacje, ale póki co przez ten okres świąteczno-noworoczny nie ma żadnego odzewu, ale jestem pełna nadziei i myślę, że za 2 miesiące uda mi się ogarnąć nową pracę W tej chwili nawet te bardzo dobre pieniądze, które zarabiam, nie są dla mnie wystarczającą motywacją, żeby tu zostać.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Mój podpis to samo życie - do tej pory kilka razy usłyszałam, że jestem najmniej obłożona robotą z całego działu, więc nie powinnam narzekać, ale jak przed Świętami poszłam poprosić o 4 dni urlopu (pierwszy raz w tej pracy), to usłyszałam "A kto będzie pracował? urlop dostałam, ale śmieszność tej sytuacji mnie rozwaliła.

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2015-01-04 o 17:11
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 17:37   #2978
nicRu
maszyna, nie człowiek

Nou, to ja jestem często jedną z najbardziej obłożonych osób, usłyszałam nawet tekst, że się zajadę w końcu a sama wiesz co robiłam w Wigilię...

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

PS. Zmotywowałyście i zrobiłam sobie przelew na konto oszczędnościowe celem rozpoczęcia odkładania kasy na podyplomowe
Stary 2015-01-04, 17:39   #2979
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
PS. Zmotywowałyście i zrobiłam sobie przelew na konto oszczędnościowe celem rozpoczęcia odkładania kasy na podyplomowe
Tak samo robię
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:50   #2980
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Nou, to ja jestem często jedną z najbardziej obłożonych osób, usłyszałam nawet tekst, że się zajadę w końcu a sama wiesz co robiłam w Wigilię...

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Zupełnie niespodziewanie i niezależnie ode mnie spadło na mnie robienie wszystkich spraw sądowych i teraz praktycznie tylko tym się zajmuję. Tylko ogarnięcie jednej takiej sprawy (zapoznanie się ze wszystkimi dokumentami, obmyślenie strategii i napisanie pisma) zajmuje 1-2 dni i nic na to nie poradzę. Nie jestem wykwalifikowanym radcą prawnym, dopiero się uczę, nikt mi w tej chwili nie pomaga (tak, w kancelarii pisałam różne rzeczy, ale obecnej szefowej nie odpowiada mój styl, który tam sobie wypracowałam, więc uczę się wielu rzeczy od nowa, według jej zasad) i nie jestem w stanie pracować szybciej, zresztą to byłoby nierozsądne, bo robiąc wszystko na hura, mogłabym coś przeoczyć. Ale to wcale nie oznacza, że mam mniej pracy niż osoby, które ogarniają umowy albo sprawy korporacyjne - może i mają więcej zadań, ale robią je mechanicznie, według schematu i dlatego są w stanie przerobić dziennie więcej spraw niż ja.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-04, 17:51   #2981
Tataraczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Też planuję iść na podyplomówkę od października, ale zobaczymy jak się sytuacja ułoży z kasą i z miastem w którym będę.

Postanowiłam szukać nowej pracy bo korpo mnie wykańcza, poziom absurdu w ostatnim czasie sięgnął zenitu. Żal mi tylko zarobków bo są w miarę przyzwoite i pewnie w żadnym innym miejscu bez specjalizacji tyle nie dostane :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-04, 18:03   #2982
Farisss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tataraczka Pokaż wiadomość
Postanowiłam szukać nowej pracy bo korpo mnie wykańcza, poziom absurdu w ostatnim czasie sięgnął zenitu. Żal mi tylko zarobków bo są w miarę przyzwoite i pewnie w żadnym innym miejscu bez specjalizacji tyle nie dostane :/
Dla mnie praca w korpo to tylko etap. Popracować, zdobyć "doświadczenie", przemęczyć się i iść w pierony
Dla niektórych to zbawienie losu, bo ciepła posadka itd, ale ja doskonale rozumiem osoby, które tam się męczą i nie chcą pracować. Chociaż sama w korpo pracowałam tylko nieco ponad 2 lata i chciałabym jeszcze - ale to jużw innym, bardziej branżowym.
Stary 2015-01-04, 21:47   #2983
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Moje obawy co do tego, że szukają kogoś na moje miejsce chyba były bezpodstawne, bo dzisiaj już nie ma żadnej oferty od mojego pracodawcy (nawet tych dla pracowników fizycznych). Dlatego prawdopodobnym jest, że to były jakieś stare ogłoszenia, które się niepotrzebnie odświeżyły. No chyba, że znaleźli kogoś na moje miejsce, pomiędzy świętami, ale to raczej mało prawdopodobny scenariusz.
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 11:51   #2984
kasia.diet
Zakorzenienie

Chciałam zapytać czy ktoś z was orientuje się w różnicach między rejestracją jako "bezrobotny" a "poszukujący pracy" w UP? Ani na stronie UP ani w Ustawie nie ma nic konkretnego... Jedyne co wynika z ustawy to że poszukujący pracy mogą rejestrować się w dowolnym UP (jednym lub więcej) a bezrobotni w tym zgodnym z miejscem zameldowania.
Ale czy aby zarejestrować się jako poszukująca pracy muszę być wcześniej zarej. jako bezrobotna? I czym się różnią przywileje/obowiązki?
Stary 2015-01-05, 11:58   #2985
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać czy ktoś z was orientuje się w różnicach między rejestracją jako "bezrobotny" a "poszukujący pracy" w UP? Ani na stronie UP ani w Ustawie nie ma nic konkretnego... Jedyne co wynika z ustawy to że poszukujący pracy mogą rejestrować się w dowolnym UP (jednym lub więcej) a bezrobotni w tym zgodnym z miejscem zameldowania.
Ale czy aby zarejestrować się jako poszukująca pracy muszę być wcześniej zarej. jako bezrobotna? I czym się różnią przywileje/obowiązki?
Poszukujący pracy to osoba, która pracuje, ale chcę znaleść inną pracę. Ten status jest potrzebny jak są ukryte oferty pracy w pupie lub mupie i wtedy możesz aplikować do tej pracy. I chyba tylko tym się różni.

Możliwe, że urzędy pracy oferują też jakieś kursy dla osób, które chcą się przekwalfikować lub podszkolić swoje umiejętności w wykonywanym już zzawodzie.
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:11   #2986
siabra
Raczkowanie

Jako, że siedzę w domu ze spooorym brzuchem, postanowiłam poszukać kursów/szkoleń e-learningowych dla pielęgniarek i znalazłam Aktualnie w moim CV mam punkt: "Kursy i szkolenia". Czy te kursy internetowe powinnam wpisać do tego punktu, czy lepiej stworzyc nowe: "Kursy", "Szkolenia" i "Kursy e-learningowe"? Nie będzie to jakoś dziwnie wyglądać? Chciałabym miec przejrzyste CV i nie wiem jak będzie lepiej.
Stary 2015-01-05, 12:12   #2987
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siabra Pokaż wiadomość
Jako, że siedzę w domu ze spooorym brzuchem, postanowiłam poszukać kursów/szkoleń e-learningowych dla pielęgniarek i znalazłam Aktualnie w moim CV mam punkt: "Kursy i szkolenia". Czy te kursy internetowe powinnam wpisać do tego punktu, czy lepiej stworzyc nowe: "Kursy", "Szkolenia" i "Kursy e-learningowe"? Nie będzie to jakoś dziwnie wyglądać? Chciałabym miec przejrzyste CV i nie wiem jak będzie lepiej.
Zostaw samo "Kursy i szkolenia"
Stary 2015-01-05, 15:11   #2988
Laguna2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Poszukujący pracy to osoba, która pracuje, ale chcę znaleść inną pracę. Ten status jest potrzebny jak są ukryte oferty pracy w pupie lub mupie i wtedy możesz aplikować do tej pracy. I chyba tylko tym się różni.

Możliwe, że urzędy pracy oferują też jakieś kursy dla osób, które chcą się przekwalfikować lub podszkolić swoje umiejętności w wykonywanym już zzawodzie.
Będąc bezrobotnym poszukuje się zatrudnienia, zatem jest się w pewnym sensie i poszukującym pracy. Poszukujący pracy , to taka osoba, która poszukuje pracy, ale nie ma prawa do statusu bezrobotnego, bo np. jest zatrudniona, osiąga przychody z tytułu najmu lub renty, jest właścicielem gospodarstwa rolnego powyżej 2ha przeliczeniowych.
Osoba poszukująca pracy nie jest zgłoszona do ubezpieczenia zdrowotnego i nie są opłacane za nią składki zdrowotne.

http://www.urzadpracy.pl/pl/bezrobot...ego-pracy.html
Laguna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 15:35   #2989
ytaaa
Zadomowienie

Poszukujący pracy - oznacza to osobę, o której mowa w art. 1 ust. 3 pkt 1-3, lub cudzoziemca – członka rodziny obywatela polskiego, poszukujących zatrudnienia, innej pracy zarobkowej lub innej formy pomocy określonej w ustawie, zarejestrowanych w powiatowym urzędzie pracy.

Wg. ustawy :
3. Ustawa ma zastosowanie do:
1) obywateli polskich poszukujących i podejmujących zatrudnienie lub inną
pracę zarobkową na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz zatrudnienie

lub inną pracę zarobkową za granicą u pracodawców zagranicznych;
2) cudzoziemców zamierzających wykonywać lub wykonujących pracę na terytorium
Rzeczypospolitej Polskiej:
a) obywateli państw członkowskich Unii Europejskiej,
b) obywateli państw Europejskiego Obszaru Gospodarczego nienależą-
cych do Unii Europejskiej,
c) obywateli państw niebędących stronami umowy o Europejskim Obszarze
Gospodarczym, którzy mogą korzystać ze swobody przepływu osób
na podstawie umów zawartych przez te państwa ze Wspólnotą Europejską
i jej państwami członkowskimi,
d) posiadających w Rzeczypospolitej Polskiej status uchodźcy,
e) posiadających w Rzeczypospolitej Polskiej zezwolenie na pobyt stały,
f) posiadających w Rzeczypospolitej Polskiej zezwolenie na pobyt rezydenta
długoterminowego Unii Europejskiej,
g) posiadających w Rzeczypospolitej Polskiej zezwolenie na pobyt czasowy
udzielone w związku z okolicznościami, o których mowa w art.
127, art. 151 ust. 1 lub 2 lub art. 186 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 12 grudnia
2013 r. o cudzoziemcach (Dz. U. poz. 1650),
h) posiadających w Rzeczypospolitej Polskiej zezwolenie na pobyt czasowy
udzielone w związku z okolicznościami, o których mowa w art.
144, art. 159 ust. 1, art. 160, art. 161, art. 176, art. 186 ust. 1 pkt 1, 2, 4
i 5 lub art. 187 ustawy z dnia 12 grudnia 2013 r. o cudzoziemcach,
ha) posiadających zezwolenie na pobyt czasowy, o którym mowa w art.
114 ust. 1 albo art. 126 ust. 1, albo wizę wydaną w celu wykonywania
pracy na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,
i) posiadających w Rzeczypospolitej Polskiej zgodę na pobyt ze względów
humanitarnych lub zgodę na pobyt tolerowany,
j) korzystających w Rzeczypospolitej Polskiej z ochrony czasowej,
k) ubiegających się w Rzeczypospolitej Polskiej o nadanie statusu uchodź-
cy i małżonków, w imieniu których występują z wnioskiem o nadanie
statusu uchodźcy, którzy posiadają zaświadczenie wydane na podstawie
art. 36 ustawy z dnia 13 czerwca 2003 r. o udzielaniu cudzoziemcom
ochrony na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 2012 r. poz.
680),
l) którym udzielono ochrony uzupełniającej w Rzeczypospolitej Polskiej;
3) cudzoziemców – członków rodzin cudzoziemców, o których mowa w pkt 2
lit. a–c;

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 16:50   #2990
201703271121
Konto usunięte

dziewczyny dziś miałam rozmowę kwalifikacyjną na stanowisku kelnerki i okazało się, że to praca w clubie go-go. Czy któraś z Was pracowała w takim miejscu?
201703271121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 17:16   #2991
nelciak
Zadomowienie

Błagam, daruj sobie taką pracę.
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 17:22   #2992
201703271121
Konto usunięte

tak tylko zapytałam.
Oczywiście, że się nie zgodziłam, od razu jak się dowiedziałam to zakończyłam rozmowę i tyle. a tak się cieszyłam, że może załapię się na jakąś prace
201703271121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:31   #2993
Vault101
Raczkowanie

Dla dziewczyn ze stałą pracą - dorabiacie jakoś? Potrzebna mi większa gotówka, a o podwyżce mogę zapomnieć

Vault101 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-06, 04:49   #2994
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vault101 Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn ze stałą pracą - dorabiacie jakoś? Potrzebna mi większa gotówka, a o podwyżce mogę zapomnieć
Ja akurat nie, ale koleżanka dorabia na inwentaryzacjach, kilka bierze zlecenia w stylu prowadzenie profilu na facebooku, jedna od czasu do czasu pilnuje dziecka, więc ludzie często szukają. Zależy co jesteś skłonna robić i ile kasy Ci potrzebne.
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 09:26   #2995
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja akurat nie, ale koleżanka dorabia na inwentaryzacjach, kilka bierze zlecenia w stylu prowadzenie profilu na facebooku, jedna od czasu do czasu pilnuje dziecka, więc ludzie często szukają. Zależy co jesteś skłonna robić i ile kasy Ci potrzebne.
Na inwentaryzacjach za bardzo człowiek się nie dorobi, zależy jeszcze ile płacą, ale chyba więcej niż 70 zł to nie dostanie na rękę, a narobi się jak osioł
Stary 2015-01-06, 09:57   #2996
Koci Pazur
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Na inwentaryzacjach za bardzo człowiek się nie dorobi, zależy jeszcze ile płacą, ale chyba więcej niż 70 zł to nie dostanie na rękę, a narobi się jak osioł
Koleżanka zarabia coś koło 8-9zł na rękę za godzinę. Szału nie ma, ale zawsze coś wpadnie. Jak się nie ma innej możliwości, to się tak kombinuje. Najniższa krajowa to 7 z hakiem na rękę, a ona chyba właśnie tak zarabia. Więc jak przepracuje 4 nocki po 10 godzin za 9zł to ma 360zł, a to 1/4 jej pensji...
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 10:13   #2997
Madzia87
Zakorzenienie

GG do Madzia87

Hej Ja pracuję 7 lat w jednej firmie..jest to moja pierwsza praca nie licząc stażu i mam jej już serdecznie dość.. Ciągle przybywa mi obowiązków, wymagania coraz większe, a premii to nawet złotówki nie dostałam od ponad pół roku bo mieliśmy straty magazynowe, które pojawiły się jeszcze przed moim przyjściem, ale m.in. ja zostałam o nie oskarżona Niedawno zwolniono moją koleżankę z którą byłam od początku i kompletnie się załamałam bo ona jedna podtrzymywała mnie na duchu Marzę żeby wkrótce złożyć wypowiedzenie i zacząć szukać czegoś nowego.. ale ja tak mówię od pół roku, a po prostu jestem tchórzem i brak mi odwagi
Ostatnio natknęłam się przypadkowo na program EZO TV i gotowa byłam wysłać sms do wróżbity Macieja z pytaniem czy w nowym roku znajdę jakąś nową pracę żeby bardziej się zmobilizować
Jack Canfield i Mark Victor Hansen

Madzia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 10:28   #2998
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia87 Pokaż wiadomość
Hej Ja pracuję 7 lat w jednej firmie..jest to moja pierwsza praca nie licząc stażu i mam jej już serdecznie dość.. Ciągle przybywa mi obowiązków, wymagania coraz większe, a premii to nawet złotówki nie dostałam od ponad pół roku bo mieliśmy straty magazynowe, które pojawiły się jeszcze przed moim przyjściem, ale m.in. ja zostałam o nie oskarżona Niedawno zwolniono moją koleżankę z którą byłam od początku i kompletnie się załamałam bo ona jedna podtrzymywała mnie na duchu Marzę żeby wkrótce złożyć wypowiedzenie i zacząć szukać czegoś nowego.. ale ja tak mówię od pół roku, a po prostu jestem tchórzem i brak mi odwagi
Ostatnio natknęłam się przypadkowo na program EZO TV i gotowa byłam wysłać sms do wróżbity Macieja z pytaniem czy w nowym roku znajdę jakąś nową pracę żeby bardziej się zmobilizować
Niby głupie, ale prawdziwe - wszystko zależy od Ciebie
d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 10:41   #2999
dryda
Rozeznanie

Myślę, że ten dopisek o wróżbicie Macieju to faktycznie boki zrywać...
On się uaktywnia przed końcem starego roku i na Nowy Rok w reklamach tv, i co piękne, wszystkim "widzi w kartach awans i nowe możliwości"...
Nie dajmy się zwariować hehehe
A co do pracowania w jednym miejscu 7 lat - no no, jeśli atmosfera jest taka, jak piszesz to podziwiam...
dryda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:20   #3000
uniperfect
Rozeznanie

Cytat:
Koleżanka zarabia coś koło 8-9zł na rękę za godzinę. Szału nie ma, ale zawsze coś wpadnie. Jak się nie ma innej możliwości, to się tak kombinuje. Najniższa krajowa to 7 z hakiem na rękę, a ona chyba właśnie tak zarabia. Więc jak przepracuje 4 nocki po 10 godzin za 9zł to ma 360zł, a to 1/4 jej pensji...
U mnie płacą 30-45 zł za noc. 6 zł/h brutto płacili ostatnio .
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości