Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 16:20   #2971
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ciężko powiedzieć, o co chodziło, bo od razu przeliśmy do opinii chirurga, którą przyniosłam ze sobą. A ten orzekł, że torbieli się przed porodem nie rusza i już. Więc mój lekarz się teraz na tym opiera, choć jednocześnie wyzywał, że nawet mnie tamten nie zbadał
mi też mówią, że torbieli się nie rusza...
ale z drugiej strony jakby doszło do cc.. to powinny być ponowne markery oznaczone, że jakby co to wycinają od razu...i badania powinny być za wczasu teraz chyba powtórzone..

któraś miała badane u chirurga rozejście spojenia ?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

uuuuu 100 strona rozpoczęta.. .lecimy z postami... któraś pewnie urodzi jeszcze w tym wątku
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:35   #2972
silesianna
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Nie odzywam sie bo mam jakies gorssze dni. Ale ogolnie wszystko ok. Tylko mam ogromne spadki nastroju, stan podgoraczkowy non stop i moglbym ciagle spac. Ogolnie czuje sie zle. Ale nic zlego sie nie dzieje.

Nie wiem czy bylo pisane, ale wg ulotki w auchan jest promocja na jelpa - 69, 99 za 4kg + drugi taki sam za 1grosz. O ile 70zl za 4kg to normalna cena, o tyle 8kg w tej cenie to gratka zastanawiam sie czy nie kupic konkretnego zapasu...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:36   #2973
szybkawolna
Rozeznanie

co do DHA - ja biore witminy i kwas foliowy i ten prepart rowniez zawiera DHA - biore femibion natal 2
Stary 2014-10-01, 16:38   #2974
Monian
Zakorzenienie

Ja biorę Vita-miner Prenatal +DHA
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:44   #2975
Keithlyn
Zadomowienie

Kostka - dziękuje tak mi się wydawało..

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:03   #2976
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
No cos Ty, mnie czesto mocno boli, ze nie moge wstac czy podniesc nogi, ale to ponoc normalne... w pierwszej ciazy tez tak mialam- rodzilam naturalnie. Jak mowilam ginowi to stwierdził " no w ciazy pani jest"
Bardzo możliwe, że Cię boli, ale nie rozeszło się ponad bezpieczną granicę. U mnie nie boli koszmarnie, ale gin stwierdził, że już pod paluchem czuć, że jest za luźno...

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
tak 13.10 to moja ostatnia wizyta i bede miec l4 juz do tp.2.11, musze zapytac tylko gina co jesli przenosze , no bo nie bede przeciez macierzynskiego brac
akurat bede w rozpoczetym 38tc jak bede miala wizyte, gbs mam zrobiony to zostanie mi morfologia i mocz
Mój powiedział, że następnego dnia po TP wg OM należy zgłosić się do szpitala - tam albo decydują o pozostawieniu na oddziale (i automatem zwolnienie idzie dalej), albo każą się stawiać co jakiś czas (dzień, dwa) na KTG i badania i rozpocząć macierzyński (można wykorzystać maksymalnie 6 tygodni przed porodem, jeśli nie chce się brać zwolnienia na przykład).

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
to oni tego nie sprawdzają przed porodem.. ? !!
Nie mam pojęcia. Może powinni, a nie zawsze jest czas/ochota/nastrój? Też mi się zdawało, że po przyjęciu na porodówkę robią profilaktyczne USG celem wykluczenia wszelkich nieprawidłowości, ale ja pierworódka, więc to tylko moje wyobrażenia - doświadczenia i wiedzy konkretnej w tej materii niestety brak.
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:10   #2977
magdula87
Rozeznanie

Ja początkowo też chciałam jedo fyn memo w takim a'la szarym jeansie, jednak cena trochę wysoka.

Padło na Camarelo sevillę i oto jest czekałam dwa tygodnie, zamówiłam u tego samego sprzedawcy co Czekoladka. Gratisów jest sporo u mnie niestety brakuje śpiworka i dostałam tylko dwa ochraniacze na koła? Napisałam od razu maila do sprzedawcy i odpisał mi, że do pt wyjaśni sprawę.
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 17:14   #2978
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
begie13 wiedziałam, że córeczka ale na 80%... bo ostatnie prawie 3 miesiace córcia uparcie układała się plecami do świata... z resztą wczoraj to samo było (nici z 4d)... teraz już nie ma wątpliwości.

po wczorajszej informacji polecielismy dzisiaj do hurtowni i dokupiliśmy resztę brakujących rzeczy. pozostał mi tylko laktator, termometr, monitor oddechu... ale to na allegro, bo jest znacznie taniej.

jaki laktator polecacie? pewnie już gdzieś ten temat był poruszany.... ale tyle tych stron, że pewnie nie znajdę.

P.S. TŻ chodzi od wczoraj z wielkim rogalem na buzi i śmieje się jak głupi do sera.... "już niedługo, już niedługo!"....
z rana przed wyjściem pyta: "a dzisiaj jakie możesz mieć rozwarcie?":brzy dal:
hehe
ja kupiłam w końcu z aventu -w zestawie z 3 pojemnikami na pokarm, przejściówką na smoczek i smoczkiem (można z tego zestawu zrobić butelke) bo butelke już mam. wahałam się jeszce nad TT ale siostra miała avent i było ok więc w końcu padło na ten.

z tym spojeniem itp to ja nic się luźniejsza nie czuje obawiam sie że prędzej będę za wąska i będzie cesarka (moja siostra tak miała). mam nadzieje że przed porodem zrobią mi usg i sprawdzą...

zrobiłam moją eksperymentalną potrawe o której pisałam i wyszło fajnie, z makaronem, więc polecam hihi

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:17   #2979
Kasia427
Wtajemniczenie

O rety laski jak Wy pedzicie... aplikacja na telefonie mi sie zawiesza, wkurza mnie to...

Tak mnie zaczelo gardlo nawalać w momencie, ze nie moge sliny przełknąć... chyba sie od synka starszego zarazilam bo on sie skarzyl na bol gardla... teraz tez czuje jakbym stan podgoraczkowy miala....

Zamowilam chlopakom pizze bo nic mi sie nie chce na kolacje robic...

W sobote jade na poprawke, a mam wrazenie, ze nic nie potrafie ;(

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Wiecie ze moje siuski na posiew zanieczyscili i musze jeszcze raz jutro zaniesc... rece opadają...
Stary 2014-10-01, 17:24   #2980
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
O rety laski jak Wy pedzicie... aplikacja na telefonie mi sie zawiesza, wkurza mnie to...

Tak mnie zaczelo gardlo nawalać w momencie, ze nie moge sliny przełknąć... chyba sie od synka starszego zarazilam bo on sie skarzyl na bol gardla... teraz tez czuje jakbym stan podgoraczkowy miala....

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Wiecie ze moje siuski na posiew zanieczyscili i musze jeszcze raz jutro zaniesc... rece opadają...
ehhh.. nie lubie takiego biegania dwa razy. ale z drugiej strony przynajmniej się przyznali a nie jakieś głupoty by powychodziły

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:30   #2981
manieczka1
Zakorzenienie

Magdula wozek jest piekny ja tam jestem w nim zakochana my dzis zamowilismy czerwony i wiecie co? Po paru godzinach napisali, ze wyslali tez mamy sporo gratisow
Kasia umiesz i zdasz a z tym moczem to lipa...najgorsze, ze musisz drugi raz leciec.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:40   #2982
esti87
Rozeznanie

Cytat:

Kasiu Sokrates mawial Wiem,ze nic nie wiem..poprawisz to,a jak..nie ma innej opcji

jak moj tz byl w szpitalu to zrobilam morfo i mocz i jak odebralam wyniki to sie zalamalam krew super,po anemii nie ma sladu a w moczu wyszly bakterie,nablonki i wszystko liczne w polu widzenia.dodatkowo leukocyty 70..lapie za tel i do mojej ziomicy,ta byla na dyzurze i poszla do mojego gina..zdziwil sie bardzo i wspomnial,ze to infekcja,moze grozne byc..mialam powtorzyc nastepnego dnia..jak na szpilkach a nastepego dnia wszytko super..zero bakterii,żadnych leukocytow..i badz tu madry..albo zanieczyscili moje siuski albo pomylili z kims innym..

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Ja początkowo też chciałam jedo fyn memo w takim a'la szarym jeansie, jednak cena trochę wysoka.

Padło na Camarelo sevillę i oto jest czekałam dwa tygodnie, zamówiłam u tego samego sprzedawcy co Czekoladka. Gratisów jest sporo u mnie niestety brakuje śpiworka i dostałam tylko dwa ochraniacze na koła? Napisałam od razu maila do sprzedawcy i odpisał mi, że do pt wyjaśni sprawę.
super wozio
Stary 2014-10-01, 17:42   #2983
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Nie odzywam sie bo mam jakies gorssze dni. Ale ogolnie wszystko ok. Tylko mam ogromne spadki nastroju, stan podgoraczkowy non stop i moglbym ciagle spac. Ogolnie czuje sie zle. Ale nic zlego sie nie dzieje.

Nie wiem czy bylo pisane, ale wg ulotki w auchan jest promocja na jelpa - 69, 99 za 4kg + drugi taki sam za 1grosz. O ile 70zl za 4kg to normalna cena, o tyle 8kg w tej cenie to gratka zastanawiam sie czy nie kupic konkretnego zapasu...
Trzymaj sie kochana i nie daj nastrojom ja dzisiaj to bym kogos zabila np. moje kadrowe co za babsztyle oczywiscie one nie chca sie podkladac i aneksu nie podpisze na l4 dopiero jak wroce z macierzynskiego pod warunkiem, ze dyrektor sie nie zmieni a u nas to loteria bo wybory za pasem
Na dodatek dowiedzialam sie, ze do sredniej z 12 miesiecy nie wchodzi NIC ani 13, ani premie, ani nagrody roczne, premie roczne NIC tylko gola pensja
Na dodatek w tym Sadzie wzieli mi dowod osobisty i kazali mi czekac pol godziny w koncu przyszedl ksiadz w miare mily i zadawal tysiac pytan, na koniec pytal kiedy rodze i ze bedzie trzymal kciuki ale wnerwiona bylam ze sie dalam wrobic w tego swiadka
Na dzisiaj naprawde mam dosc

Cytat:

Zdrowka

Ide konczyc sprzatanie w sypialni bo tzet sie tam buja juz 2 godzine a mial skonczyc poprawki juz wczoraj...bedzie dym
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:44   #2984
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

piekny
a podnozek nie jest z ekoskory?
i jakie wrazenia? budka spacerowki ogromna co
a pisalo w aukcji ze spiworek bedzie??

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:44   #2985
Kostka09
Zakorzenienie

Magdula - wozek super
Stary 2014-10-01, 17:50   #2986
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ja biorę Vita-miner Prenatal +DHA
ja też

jutro będę miała kanapę w salonie... w końcu się normalnie siądzie przed tv
Stary 2014-10-01, 17:55   #2987
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
piekny
a podnozek nie jest z ekoskory?
i jakie wrazenia? budka spacerowki ogromna co
a pisalo w aukcji ze spiworek bedzie??
Buda ogromna, ale dwa razy byłam wcześniej oglądnąć na żywo więc szoku nie było
Na zdjęciu mega zestawu był śpiwór, a opisu gratisów nie było w ogóle.

Wrażenia super moim rodzicom bardzo się podoba. Tak podnóżek ma wstawkę z ekoskóry

Dzięki dziewczyny
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:56   #2988
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Wiecie ze moje siuski na posiew zanieczyscili i musze jeszcze raz jutro zaniesc... rece opadają...
U mnie to samo, tylko ja nie mam jak tego materiału zanirść ponownie no mam w domu areszt z racji operacji syna. Młody po szpitalu nie może cały tydzień na dwór wychodzić. TŻ na delegacji aż do soboty, więc nawet nie mam jak młodszego do żłobka odprowadzić i tak siedzimy w domu. Mam nadzieję, że z tym moczem to wszystko ok, bo nie chce nawet myśleć co nam grozi 😒
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:58   #2989
AnetkaIzabell
Rozeznanie

kossakowski inicjacja... będzie nianią.. . facet może zobaczyć.. "jak kobita nudzi się w domu" ... zaciągnę tż przed tv...nawet pod pretekstem masażu że mu zrobię..ale niech obejrzy..zawsze trochę trafi do świadomości tak na wszelki wypadek... hihi ... na pewno "wróci to do mnie"
Stary 2014-10-01, 18:00   #2990
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
kossakowski inicjacja... będzie nianią.. . facet może zobaczyć.. "jak kobita nudzi się w domu" ... zaciągnę tż przed tv...nawet pod pretekstem masażu że mu zrobię..ale niech obejrzy..zawsze trochę trafi do świadomości tak na wszelki wypadek... hihi ... na pewno "wróci to do mnie"
Anetka stajesz sie moja fanka w tresowaniu tzetow..
Stary 2014-10-01, 18:03   #2991
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka 13 sie liczy na 100%. A premie i nagrody to zaleznie jak zaklad pracy ma w regulaminie
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 18:12   #2992
silesianna
Zakorzenienie

Magdula fajny wózek

mam juz moje dzisiejsze wyniki... i nic nie mówie, idę sie powiesić chyba
Stary 2014-10-01, 18:15   #2993
Indra83
Wtajemniczenie

Anetka, mój TZ bez problemu spędzał cały dzień z synem, obiad też zrobił, ale jakieś pranie, sprzątanie to już było za dużo, przecież się dzieckiem zajmował

Kasia, zdasz zdasz zdasz

Jutro sernik piekę, bo w piątek goście na urodziny przychodzą.
Prezenty doszły pocztą: transformers-dinozaur i gra na playstation, TZ już chciał pograć jak mały był w przedszkolu, ale mu nie pozwolilam, razem zagramy

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Silesianna, co tam ci wyszło? Już niedługo i będziesz mogła zadbać tylko o swoje zdrowie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 18:18   #2994
silesianna
Zakorzenienie

znów jest gorzej z morfologią, mimo że już biorę 3 rodzaje żelaza i kilka nowych wspomagaczy :/
nieznacznie gorzej, owszem, ale jednak spodziewałam się że przy tak zaawansowanym leczeniu będzie chociaż minimalna poprawa... jajakolwiek, ale poprawa, a nie kolejny spadek
Stary 2014-10-01, 18:22   #2995
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
znów jest gorzej z morfologią, mimo że już biorę 3 rodzaje żelaza i kilka nowych wspomagaczy :/
nieznacznie gorzej, owszem, ale jednak spodziewałam się że przy tak zaawansowanym leczeniu będzie chociaż minimalna poprawa... jajakolwiek, ale poprawa, a nie kolejny spadek
ciekawe jaki by był wynik jak bys w ogole nie brała... ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 18:29   #2996
eclariss
Rozeznanie

byłam u dentysty... no i kanałowe zaczał mi robić tylko bez zdjęcia to ciekawa jestem jak to bedzie wyglądać,,,narazie mi zatruł tego zęba i za tydzien kolejna wizyta..teraz znieczulenie przestaje działać i zaczyna mnie boleć:/
Stary 2014-10-01, 18:36   #2997
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tez ten jeansowy Jedo sie podobal, no ale cena zrobila swoje.... Camarelo super, bede miec taki sam zamowilam w zeszly wtorek wiec czekam

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Magdula wozek jest piekny ja tam jestem w nim zakochana my dzis zamowilismy czerwony i wiecie co? Po paru godzinach napisali, ze wyslali tez mamy sporo gratisow
Kasia umiesz i zdasz a z tym moczem to lipa...najgorsze, ze musisz drugi raz leciec.

Ooo musieli miec na stanie . To Ci sie udalo

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Buda ogromna, ale dwa razy byłam wcześniej oglądnąć na żywo więc szoku nie było
Na zdjęciu mega zestawu był śpiwór, a opisu gratisów nie było w ogóle.

Wrażenia super moim rodzicom bardzo się podoba. Tak podnóżek ma wstawkę z ekoskóry

Dzięki dziewczyny
Bo zauwazylam ze oni na wiele aukcji daja zdjecie mega zestawu, a dopiero w tresci napisane jest co daja gratis.... Np przy carerze tak bylo, zdjecie mega zestawu a w opisie byla wypisana tylko czesc gratisow..... Ale z sevilla byly chyba same mega zestawy...hmmm
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 18:45   #2998
eclariss
Rozeznanie

słoneczko z tego co kojarzę to Ty leżakujesz już jakiś czas i od kiedy myślisz rozpocząć aktywność? Przypomniałabyś mi jeszcze jak się Twoja szyjka miewa?

Kurdeee ja tak leże i mimo, że miałam te incydenty z porodem przedwczesnym to chyba dobrze ma się moja szyjka bo rozwarcie zewnętrznego nie ma i jest długa ponad 2... i teraz mam ochotę na wzmożenie aktywności bo przez to leżenie nie mam nawet do końca ciuszków dla małej uporządkowanych i wogule bajzel się zrobił w szafie i tak miałam zamiar jeszcze z tydzień po leżeć ale chyba zacznę się już powoli ruszać przecież to nie odrazu znaczy, że będe rodzić a choćby nawet to już przecież 36 tydzień...boję się że z tego leżenia to może być ciężko w terminie urodzić..

ale mam dylematy :P za dużo wolnego czasu i potem człowiek rozmyśla sobie.
Stary 2014-10-01, 18:45   #2999
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
U mnie to samo, tylko ja nie mam jak tego materiału zanirść ponownie no mam w domu areszt z racji operacji syna. Młody po szpitalu nie może cały tydzień na dwór wychodzić. TŻ na delegacji aż do soboty, więc nawet nie mam jak młodszego do żłobka odprowadzić i tak siedzimy w domu. Mam nadzieję, że z tym moczem to wszystko ok, bo nie chce nawet myśleć co nam grozi 😒
Ojjj... a na co synek mial operację jeśli mogę spytać? Nas czeka przepuklina pachwinowa...
Myślisz ze cos nam moze grozic? Zawsze jakby cos to antybiotyk mozna lyknac i powinno przejsc... chociaz wolalabym uniknac brania antybiotykow w ciazy.. bedzie dobrze! Mi w badaniu ogolnym teraz wyszly i leukocyty i liczne bakterie wiec ginka podejrzewa jakas infekcje drog moczowych... ale ja teraz sie lecze znowu globulkami na tą zasraną grzybicę więc tak sobie myślę, że moze to tez ma wplyw na ten mocz...?

Ide sie polozyc z chlopakami bo jestem nieżywa... spać mi się chce..

Dziewczyny z cukrzycą- czy ginekolodzy sprawdzają Wam glukometr w sensie historii, czy wpisujecie zgodnie do dzienniczka? Czy tylko dzienniczek?
Stary 2014-10-01, 18:52   #3000
Monian
Zakorzenienie

Eclariss mi sie wydaje, że takie całkowite leżenie to też nie jest dobre. Przynajmniej moja ginka tak twierdzi a przypominam, że moja szyjka tydzień temu na wizycie miała 1cm. I wręcz na moje powiedzienie, że dużo leżę stwierdziła, że mam nie przeginać tylko unikać wysiłku ale plaskaczem nie leżeć 24h.

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2014-10-01 o 18:53
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości