![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Odpisałam Ci w innym wątku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Raczkowanie
|
Dziewuszki kolejne pytanko, jeżeli antybiotyk zaczęłam brać w przerwie a póżniej normalnie wzięłam cały blister to czy ten antybiotyk z początku opakowania będzie miał wpływ na poziom skuteczności ochrony w przerwie, która będzie teraz?
Z góry dziękuję za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2974 |
Konto usunięte
|
Ostatnio zrobiłam sobie małą przerwę od tabletek.
Za jakiś czas mam zamiar do nich wrócić i tu moje pytanie - wybrać nowe tabletki czy wrócić do starych? Byłam z nich zadowolona - libido co prawda potrafiło spadać, ale poprawiła mi się cera i nie przytyłam. Może się zdarzyć, że po powrocie do nich np. po kilkumiesięcznej przerwie, pojawią się skutki uboczne, które do tej pory nie występowały ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, to hormony. To, że poprzednio nic się nie działo, nie znaczy, że teraz może nie być tragedii. Takich rzeczy nie da się przewidzieć. Licz się ze wszystkim.
Mogę zapytać dlaczego odstawiłaś? Mam nadzieję, że nie "bo lekarz zalecał zrobienie przerwy". |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Raczkowanie
|
....
Edytowane przez kasiaa69 Czas edycji: 2013-09-13 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź ![]() Odstawiłam bo ostatnio nie były mi zbyt potrzebne, a mam tyle obowiązkow na glowie (2 prace i 2 szkoły), że nawet nie miałam czasu by podjechać do ginekologa po receptę - stwierdziłam, że na trochę odstawię i przy okazji zobaczę jak zareaguje mój organizm - byłam ciekawa czy libido, które od czasu do czasu spadało, podniesie się ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kilka pytań co do tabletek antykoncepcyjnych
chcę się upewnić, czy po zmianie tabletek antykoncepcyjnych z słabszych na mocniejsze trzeba się dodatkowo zabezpieczać ? gdy zrobiło się przerwę normalnie ( z mercilon na diane)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Przyczajenie
|
Okres a tabletki
Witam. Mam 22 lata i od zawsze pierwszy dzień okresu był dla mnie koszmarem. Tylko mocne tabletki, łóżko albo od razu pogotowie. Gdy byłam u ginekologa dostałam tabletki Diane 35. Brałam wg zaleceń, wybrałam całe opakowanie i przerwa na okres. Cały miesiąc miałam plamienia i przy 2 ostatnich tabletkach zaczęłam krwawić. Ale czytałam że tak może być. Od razu kiedy zaczął mi się "normalny" okres aż do samego końca plamienia miałam okropne bóle. Podbrzusze całe, raz jeden jajnik, raz drugi i tak w kółko. Najgorsze kilka dni jakie przeżyłam. Nie mogłam się ruszyć z łóżka. Moje pytanie: czy to normalne podczas pierwszego okresu przy tabletkach? Będę miała tak zawsze? Czy odstawić je? Proszę o jakiekolwiek porady...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
Chciałabym się Was zapytać co sądzicie o połączeniu tabletek antykoncepcyjnych ze stosunkiem przerywanym? Mam świadomość, że stosunek przerywany to żadna forma antykoncepcji i nigdy bez dodatkowego zabezpieczenia nie zgodziłabym się tak współżyć. Jednak chodzi mi głównie o połączenie z tabletkami? czy ryzyko zajścia w ciąże w tym przypadku jest znikome? Wiem, że tabletki to niby 99% pewności "na papierze" jednak w życiu bywa różnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne + stosunek przerywany ?
Jeżeli tabletki przyjmujesz PRAWIDŁOWO zgodnie z ulotką np. codziennie o tej samej porze, nie spóżniasz się, nie przyjmujesz leków obniżających skuteczność antykoncepcji NIE MA SZANS na ciąże.
tabletki mają skuteczność ponad 99%, cała reszta to przypadki gdy tabletki nie były dobrze stosowane. A co do stosunku przerywanego to jeżeli sama wiesz, że to żaden sposób antykoncepcji to nie rozumiem po co go stosować? Ani to dobre dla zdrowia psychicznego, a przed spermą mężczyzna ma płyn który już ma w sobie zawarte plemniki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#2985 |
Raczkowanie
|
Dot.: Okres a tabletki
To raczej normalne, większość kobiet gdy pierwszy raz przyjmuje tabletki hormonalne to jednak ich organizm musi się przyzwyczaić do tego stanu rzeczy a po czasie powinno się unormować. Ja miałam bóle i nie regularne plamienia przez bite 2 miesiące od kiedy zaczełam brać tabletki, a potem już wszystko się ustabilizowało i jest jak w najlepszym porządku. Myślę że to kwestia organizmu, w razie nie pewności zawsze możesz się skontaktować z ginekologiem, bo nie każde tabletki odpowiadają danej osobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Przyczajenie
|
Dot.: Okres a tabletki
czyli jednak musze poczekac...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Przyczajenie
|
niby tak ale nawet przy regularnym stosowaniu pozostaje 1%...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie 0,3%. -,-
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
akurat ten mały procent to procent kobiet, które coś sknociły w stosowaniu tabletek np. stosowały leki obniżające antykoncepcje lub zapominały o regularnym stosowaniu. Jeżeli dostosujesz się do ulotki to szanse wg mnie żadne byś zaszła w ciąże, bo nie sądzę by Twój partner posiadał plemniki-terminatory
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Ale nie masz racji... Bo przy błędnym stosowaniu ten wskaźnik jest o WIELE mniejszy... Też się nie zgadzam z zawodnością hormonów samą z siebie (bo nigdy jak, kurna?), ale nie przegadasz...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Przyczajenie
|
![]()
...
Edytowane przez amelka9019 Czas edycji: 2012-10-31 o 16:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zmiana tabletek
Dziewczyny, w takich sprawach lepiej zadzwonić do swojego ginekologa. Też korzystałam z pomocy dziewczyn na forach odnośnie tabletek i dobrze się to dla mnie nie skonczyło, chociał doradzały najlepiej jak potrafiły.
#2993 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Jestem na tabletkach antykoncepcyjnych i zostały mi 2 tabletki a w dzisiejszym dniu miałam zabrać jedną ale rano dostałam miesiączkę. CO JEST ?? POMOCY
|
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
BAN stały
|
Dot.: Problem - pomocy
to jest Twoje pierwsze opakowanie tabletek? bierz normalnie do końca opakowania i normalnie zrób 7 dni przerwy (jeśli takie masz tabletki). i zacznij zgodnie z planem kolejne opakowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Evelka, może przeczytaj ulotkę, bo najwyraźniej tego nie zrobiłaś.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Przyczajenie
|
tabletki biorę od roku i pierwszy raz mam coś takiego... więc ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Przyczajenie
|
w ulotce nic nie jest na ten temat, do ginekologa nie mogłam sie dodzwonić bo w piątki ma wolne ;/
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- jak przerwy 7 dni jak już mam okres ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Raczkowanie
|
Normalnie dokończ te dwie tabletki i zrób 7 dniową przerwę. Nie przerywasz brania, bo dostałaś krwawienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
Bierzesz tabletki z tego opakowania do końca, gdy kończy się opakowanie robisz 7 dni przerwy. Wcześniejsze krwawienie się zdarza, też czasem tak miałam i gin powiedział że to bywa. Nie przejmuj się i zachowuj tak jak normalnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
No to tym bardziej, jak można coś łykać i nie wiedzieć co się bierze?
![]() Jeśli sytuacja się powtórzy, trzeba będzie zmienić tabletki, bo mogły się zrobić za słabe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.