![]() |
#2971 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- ale ja durna ![]() ![]() maczuma dziękuję ![]()
![]() |
#2972 |
Rozeznanie
|
Alekaz, ale duża i urocza ta Twoja dziewczynka!
![]()
#2973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2974 |
Zadomowienie
|
Wpadłam na chwilę... Gratuluję nowym mamom! A co do laktacji... do każdej z nas przyjdzie.
A u nas lekka żółtaczka i nawał pokarmu. Niestety, moja mała, jak nie che jeść to nie chce i zaciska usta przed cycem, albo jak złapie odkurzacz w nocy, to 2 piersi mało, a potem siup nawał i matka cierpi w ciągu dnia, a dziecko śpi....
#2975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2976 |
Zadomowienie
|
Minka to Twojej córci również zdrowia życzę
![]() ![]()
![]() |
#2977 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Ale fajnie wiedziec ze te godziny moga sie tak zmieniać bo on tak ostatnio wansie co pol h nawet by chcial, czasem tylko przy cycu chce byc a czasme co poł h je i je.. ah ![]() inka widze ze mamy te same godziny karmenia nocnego ![]() trusia- współczuje no co za baby, olej je, pomyśl ze niebawem bedzie w domu i juz nikt ci gitary nie ebdzie zawracac i dasz rade na spokojnie. Lap sutka rob z niego taki szpiczasty i wkłądaj małemu moze złapie a kapturki nie sa złe mi pomogły bardzo!! dzięki nim mały w ogóle ssał bo przez nawał pokarmu sutki sie stracił y i nie umiał ich łapać, miałam S z aventu. Potem polozna mowila zeby odlozyc kapturki, pokazała jak dziecko musi miec usta ułoozne, taki dziubek/rybka, 2 wargi wywinięte połozone na cycu i ssie super!!! wyciskaj mleckzo zeby posmakował ze na cycu jest i ciagle próbuj, staraj sie nie przejmowac choć to tudne, pomysl ze od tego jego życie nie zalezy i zawsze mozesz dac mm z głodu nie umrze, moze to da ci komfort psychiczny, bo nastawianie sie ciagle ze musze kp musze kp też schizuj-ja tak mialam z pierwszym synem :/ ( a teraz zamartwiam sie czy mam dosc mleka eh ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
Ja też na takie położne trafiłam, że nóż się w kieszeni otwiera...żeby przyjść pokazać jak przystawiać dziecko nie było komu ale głupie komentarze puszczać to już tak...nie wspominając o tym, że jak jedna coś mówiła to druga temu zaprzeczała...w pierwszą noc po porodzie mały tak głośno płakał ja pokarmu nie miałam mimo przystawiania i przyszła taka jedna z mm i mu dała, jeszcze skomentowała, że ja dziecko głodzę...nie muszę dodawać, że po takim komentarzu resztę nocy przepłakałam faktycznie szukając winy w sobie... Dopiero dzień przed wyjściem przyszła jedna taka która poświeciła mi 3 minuty ale wystarczyło, żebym dowiedziała się jak dziecko poprawnie przystawiać i że pokarm mam dobry...na wyjście ze szpitala czekałam jak na zbawienie, a w domu wszystko się unormowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny które rodziły 3 tyg lub więcej temu.. macie jeszcze krwawienie? Widze ze alekaz pisze ze chyba okres ma. Ja mam krwawienie takie ze np. jednego dnia prawie nic nie ma troszke leci, potem np 1dzień nic a potem znow duzo mam. Już zaczelam myślec czy też okres mam bo wczoraj caly dzien nic a od nocy znów mam do teraz wylada jak okres, aczkolwike to nie możliwe bo kp przeciez i 3tyg po porodzie to troche za szybko. Macie tez takie dziwne krwawieni raz jest raz nie ma, raz mniej raz więcej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Rozeznanie
|
roksi ja mam jasno czerwone i musze mieć podpaske, wkładka by przemokła :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Wtajemniczenie
|
HEJ
![]() od czego tu zacząć. 4 grudnia pojechałam na rutynowe badanie ktg i mierzenie ciśnienia. Ktg wyszło nieprawidłowe - tętno dziecka spadało, dodatkowo moje ciśnienie na lekach - 150/100. O godzinie 13 zadecydowano, że będę mieć cc. O 14.50 urodził się Wojtuś. Wg usg miał ważyć 3 kg, a ważył 2700 i był maleńki - przez moje nadciśnienie był niedożywiony, dodatkowo był obwinięty pępowiną. Pamiętacie, że chorowałam i brałam antybiotyk? Mój synek urodził się z zapaleniem płuc i uszu. Byliśmy w szpitalu aż do dziś - ponad 10 dni. Nawet nie chcę opowiadać o przeżyciach ze szpitala i oglądaniu swojego dziecka z wenflonem w głowie.. Spróbuję podgonić wątek |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Wtajemniczenie
|
Doloresd dobrze ze jesteś wielokrotnie zastanawialysmy się co u Was
![]() ![]() Justysia Ja jestem dzisiaj 17 dni po cc i nadal plamie,nieraz czystą krwią nieraz na brązowo... Alekaz mogła dostać okres bo nie karmi piersią... Tak mi się wydaje Ehh spalam ponad 2 godziny ![]()
#2984 |
Zadomowienie
|
my już zarejestrowani...w urzedzie TŻ oczywiście zaczął się zastanawiać nad drugim imieniem ale ucięłam to krótko i sttanęło na jednym. zawiozłam też dokumenty do pracy i okazuje się że wniosek z macierzyńskimi należy rozpisać datami!!! nie rozumiem jak można takiego pisma nie zformalizować i zrobić ogólnego wzoru....
nigdzie też nie jest napisane że mają być dokładne daty...i love zus...:/ na szczęście kadrowa przyjęła pismo a poprawiony wniosek mam jej wysłać pocztą.... teściowa zadzwoniła po 3,5h że mały się zanosi płaczem to jak przygazowałam samochód to oj...:P a jak wpadłam do domu to gałgan mały spał caly zadowolony.... i pytanie do mam doświadczonych... w szpitlu kazali jedzenie z butli dawać w temp pokojowej nie podgrzewane....i tak też kazałam dzisiaj teściwoej...i mówi że może płakal bo zimne mleko to brzuch rozbolał....co myślicie? Trusia Marta i generalnie dziewczyny z kryzysem kp.... przez 8dni walczyłam...nie wiem kto bardziej ryczał....moje gile nad ranem zdrapywałam młodemu z czoła bo nawet nie miałam jak się wysmarkać....wróciliśmy do domu ja cała szczęśliwa i wyluzowana i.....mleko płynie potokami a mały ssie jak kombajn! oczywiście za mm nikt nikogo nie będzie z widłami ganiał! więc spokojnie Marta ![]() w kwestii dostawiania tak mi się jeszcze przypomniało-jak małe słabo buźkę rozdziawia to z brodawki robię "kanapkę" -ściskam lekko, spłaszczam ją z takiej strony żeby mu było wygodnie do buzi wziąć jutro ma wpaść położna zobaczymy jak oceni młodego...teściowa twierdzi że prawą nogę za mocno ściąga do środka...wizyta u ortopedy 12.01 to sie pewnie dowiem że wszystko ok... i jeszcze krótkie wideo... https://www.youtube.com/watch?v=SE2IeKB0O_8 |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Rozeznanie
|
doloresd, dobrze, że jesteście już w domu, ucałuj Wojtusia
![]()
#2986 |
Zadomowienie
|
ohh Dolores to nasze dzieciaczki z jednego dnia!i mój tez zapalenie płuc... i też 10dni w szpitalu....
cudownie że już w domu....odpoczywamy! ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- a jeszcze doradźcie... babcia chce kupić bujaczek... czy takie coś ma sens? http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...773916780.html czy raczej wybrać tylko bujaczek a potem go sprzedać? opcja z krzeselkiem dla starszaka wydaje się fajna... |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny, jak wydobrzejemy, to porobię zdjęcia i wrzucę ![]() Edytowane przez doloresd Czas edycji: 2014-12-17 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo wspólczuje przezyc ![]() ![]() A my własnie wrociliśmy do domu z chinką, która ma 2 metry ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja też wchłuchuje sie w organizm i jakos nic do mnie nie mówi ![]() Jaka slicznotka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Rozeznanie
|
Alekaz śliczna Twoja mała i nie boi się już języka pokazać
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
Bimbunia, doloresd jak dobrze, ze sie odezwalyscie... martwilysmy sie o Was i Wasze maleństwa.
U nas nadal cisza i spokoj. Dzis ulepilam z tesciowa 300pierogow ![]() W piatek pojde jeszcze ostatni raz przed porodem pobrac krew na morfo i oddac mocz do badania. A potem niech sie dzieje co chce ![]() Marta- ja tez uważam ze powinnas rozważyć spotkanie z doradcą laktacyjnym... czasem to bardzo proste rozwiązania typu odpowiednie ułożenie malej, podciecie wedzidelka itp. Nie poddawaj sie choc rozumiem ze to mega ciężkie ![]() Mysza, Olcia - i jak u Was? Maczuma - placki nie pomogly? |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Rozeznanie
|
U mnie cisza, akcji brak :/ Sforsowałam się tylko sprzątając łazienkę i mnie spojenie gniecie teraz.
#2994 |
Zadomowienie
|
Ehh dziewczyny twardo podchodzicie do sprawy
![]() Sent from my Lumia 610 NFC using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Później byłam z nia jeszcze u pediatry. Natalka waży równiutkie 4000g. w 9 dni przybrała 470g. Nasza lekarka zdziwiła się, bo chwilę wcześniej mówiłam jej, że mocno ulewa, a przy tym dziecko często nie przybiera na wadze. Udzieliła też kilka rad co robić jak dziecko ma silny odruch ssania i mimo najedzenia wciąż domaga sie piersi, ale o tym jak będe miała więcej wolnego czasu na pisanie, bo młody jużpłacze za bajką na kompie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Mam dokładnie tak samo. Parę dni po porodzie próbowałam sobie przypomniej jak to jest czuć ruchy dziecka i ... nie pamiętam tego uczucia. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-12-17 o 17:46 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Zadomowienie
|
a z fisher price ta cudowna planete ktoras miała.....nie ty Alekaz?jest pare niezlych sztuk na allegro uzywanych i sie zastanawiam...
tak sie zastanawiam..mój mały potrafi zrobić w pampersa zanim jeszcze odbije...a dzisiaj wrecz w trrakcie karmienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
Hej hej.
Widzę, że nie tylko ja mam problem z kp. Chociaż widzę już poprawę, dzisiaj cały dzień tylko cyc, bez dokarmiania mm ![]() Ja karmie małą na leżąco na boku. Tzn nachylam sie nad nią podpierając się jedną ręką i daje cyca jak ta buzke otwiera ![]() Muszę wreszcie Was nadgonic i zrobić opis, ale jak mam czas to gapie się na małą i jakos mi nie po drodze ![]() Aaaa a jak Wasze figury po ciąży? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przyszłe mamusie trzymam kciuki za Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Mała dalej tylko na cycu dziś ![]()
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
Byłam u ginki i dowiedziałam się, że szyjki praktycznie nie ma i poród lada chwila, a w każdym razie powinien się rozpoczać przed świętami. Oby. Dostałam zwolnienie, ale nie chciało mi się go zawozić, w końcu mam na to 7 dni, a może urodzę "w międzyczasie" i wtedy mąż zawiezie wszystkie papiery do kadr (łącznie ze zwolnieniem).
Byłam na Ktg i "skurcze" dochodziły do 20. Tętno dziecia na szczęście w normie, w czasie badania strasznie się kręcił, nacisnęłam 20 ruchów. ![]() A jeszcze dzisiaj ścięłam się z mężem, miałam ochotę wysłać go w kosmos. Czy faceci są pozbawieni empatii z powodu bycia facetami czy tylko ja mam taki egzemplarz wybrakowany? |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak idzie KP?? Jest coś lepiej ?? Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.