![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Cytat:
No ale i tak nie działają zgodnie z kodeksem cywilnym. Przy umowie-zlecenie nie moga narzucać godzin pracy.
![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Odważyłam się zadzwonić do oczyszczalni.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-04-13 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak pracowałam, na 1/2 etatu, gdzie w umowie miałam napisane max 8 h, a pracowałam po 12 - 15 h bez nadgodzin, to wiem, że to nie jest zgodne z prawem... Ale myślałam, że może... Sama szukam pracy. Tzn na dzień dzisiejszy idę do OKE, ale właśnie na umowę zlecenie. A chciałabym coś na stałe. Ciężko znaleźć coś fajnego, co by nam odpowiadało. Nie mówię, że muszę zarabiać coś ekstra, ale fajnie by było mieć pracę, którą się lubi.
![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robi sie niby do 18-stej, ale o 18 stej wchodzi ostatnia grupa na zwiedzanie czyli wychodzisz z roboty o 19:30 z dobrym wiatrem ![]() ciężkie jest życie bezrobotnego ![]() te które staraja sie o staż, dziewczyny na stażowym piszą że jak dana osoba ma staż z EFSu to jest to kasa nie opodatkowana i dostaje sie całość chyba z 860 zł.
![]() Razem już 10 lat ![]() 1.07.2012 Willkommen in Deutschland ![]() 29.09.2012 Ślub Cywilny ![]() 7.09.2013 Ślub Kościelny ![]() 25.08.2014 Marika ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 88Ekaterina88 Czas edycji: 2010-04-13 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.praca-umowy.jrr.pl/umowa-zlecenie.html Jeśli masz wyznaczone godziny pracy to jest to umowa o pracę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Nawet jeżeli to był po prostu grafik? Od tej do tej? Każdego dnia teoretycznie inaczej?
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej wywalczysz ![]() Z grafikiem to moze być inaczej, bo zawsze mogą powiedziec, że sama sie tak zadeklarowałaś przyjść.
![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro idę na rozmowę do wielkiej japońskiej firmy produkcyjnej.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Wizażanki
![]() Ariena życzę Ci powodzenia, na pewno się uda ![]() Również szukam pracy, ze względu na studia moge ją podjąć jedynie w weekendy. Jestem uczciwa rzetelna odpowiedzialna, posiadam wiele cech dobrego pracownika, dorywczo zajmowałam się różnymi rzeczami, Postanowiłam zostać kelnerką na imprezach okolicznościowych w Warszawie lub w Lublinie, jednak wszędzie poszukują osób z doświadczeniem, którego ja akurat w kwestii pracy w gastronomii nie posiadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fakt, w pracy sie go sporo używa ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
Aż się boję jutra. Jakby to nie było po angielsku to bym się nie przejmowała. Miałam dziesiątki rozmów kwalifikacyjnych w życiu. Jednak w żadnej nie sprawdzili mojego angielskiego. Firma znajduje się blisko mojego miejsca zamieszkania, o tyle dobrze że nie muszę dylać do innego miasta.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Byłam na tej rozmowie w sprawie pracy w firmie produkcyjnej jako asystentka/sekretarka biura i szefa. Firma niemiecko-japońska. Rekrutacja z agencji pracy na pracę tymczasową tj. od jutra do 10 maja, a jak kobita pójdzie po 10 maja na macierzyński to na rok. Może być tak, że tylko do 10 maja, jeżeli kobita będzie mogła nadal pracować (decyzja lekarza). Właśnie czekam na odpowiedź, ale sama nie wiem bo porozmawiałam po angielsku i trochę zawaliłam.
![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą sama praca też wymaga często mówienia po angielsku i się pytali czy bym sobie dała radę. ![]() Jeszcze się obawiam nawet jakby mnie wybrali to biorę udział w rekrutacji do laboratorium, gdzie praca tam jest od 1 maja i nie wiem jak bym to zrobiła w razie jakby mnie przyjęli do laboratorium. Nie lubię potem takich napiętych sytuacji. No ale zobaczymy czy mnie w ogóle tu przyjmą. Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-04-14 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie oddzwonili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj się dowiedziałam, że nikogo nie przyjęli do tego salonu meblowego. Wszyscy kandydaci, jak jeden mąż, odmówili ![]()
![]() |
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie dziś zadzwonił dyrektor z mojej poprzedniej firmy z propozycją... powrotu. Wie, ze mam już inną pracę, ale zaproponował spotkanie. Umówiliśmy sie, ze w ciągu 2 dni oddzwonię. Jestem zdecydowana, że tam nie wrócę i tu mam dylemat: iść, poznać warunki i odmówić, a może iść i od razu powiedzieć, ze dziękuję, a może: tylko zadzwonić i nie zabierać mu czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym poszła i się dowiedziała o co mu chodzi i jaką ma propozycję. A gdzie mieszkasz? Może ja się załapię tam? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pójdę, ale nie po to zeby dowiadywać sie o warunkach, bo nawet gdyby były najwspanialsze to i tak tam nie wrócę z wielu powodów... facet nasłuchał się o mnie dobrych opinii i chce mnie z powrotem ![]() a z tym oddzwanianiem to różnie bywa, są różne sytuacje np. ktoś przyjdzie to pracy, ale po 1 dniu zrezygnuje - wtedy dzwonią do kolejnej osoby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny błagam pomóżcie:
jak juz pisałam wczesniej przyznano mi staz, mam zacząć na dniach i dzisija dostałam telefon z kancelarii adwokackiej (składałam paoiery jakiś czas temu ale wtedy mnie nie przyjęli)że chca mnie zatrudnic na 2 miesiące na umowę zlecenie, (dowiedziałam sie od znjaomej że najprawdopodobniej miałabym zastąpic dziewczyne która jest w ciąży) Pani adwokat pwoiedziała że byłaby sznas zostac później,a le jakoś tak kręciła, nie chciała pwoiedziec dlaczego potzrebuje na "już" i tylko na 2 miesiące na razie itp. poza tym wiem, że pracownicy w tej kancelarii zmieniają się w tempie zastraszającym...co mi daje do myślenia...ale mam wątpliwości ciągle bo: - staz mam na 4 miesiące w miejscowości w której mieszkam i chce mieszkać dalej ![]() - stanowisko: referent do spraw rozliczeń - myslę, ż ejets jakaś szansa na zostanie na etat po tym czasie, ale pewnosci nie mam - to duża, dośc dobrze prosperująca firma, dbająca o pracowników ale ta ewentualna praca w kancelarii...to moje marzenie, praca w zawodzie ![]() - ale musiałabym dojeżdżać 35 km - nie mam pewności ż emnie ztarudni, więc moż eto być tylko 2 miesiące, a jak teraz zrezygnuje ze stazu to nie mam później co na niego liczyć gdyż przyznali mi go tylko dlatego ż e jestem osoba długotrwale bezrobotną - i myślę że pewnie miałabym tylko zastąpic ta kobiete w ciąży, mimo że Pani adwokat nie powiedziała tego wprost... Co mam zrobić? jak nie bylo ofert tak nie było ..a jak się udało z jedna to pojawiła sie kolejna kuszaca... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
ja na Twoim miejscu bym wybrała kancelarie. z wielu względów. przede wszytskim na stazu mniej płaca, co to jest 650zł, w kancelarii pewnie dostaniesz więcej.
Poza tym z wlasnego doswiadczenia wiem ze na stazu nie nauczysz sie az tak duzo jak w normalnej pracy, chociaz roznie to bywa. W kancelarii prawnej jest wiecej mozliwosci, a ta dziewczyna w ciazy urodzi i pojdzie na maciezynski i moze bedziesz mogla dluzej pracowac. z reszta praca w kancelarii jest bardzo ciekawa i pasjonujaca. wiem rowniez ze raczej prawnicy sa bardzo w porzadku wobec swoich pracownikow i nie powinni Cie zostawic na lodzie. takze ja wybralabym kancelarie. Zgodnie z reszta z wyksztalceniem jak wspominasz
Edytowane przez Sesja Czas edycji: 2010-04-14 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu, nie potrafię doradzić ![]() na niekorzysć kancelarii przemawia to, ze 2 miesiace pewnie nie za dużo Ci dadzą, a szanse na pozostanie sa mniejsze niż w firmie... nie wiem, naprawdę nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
ja bym sobie to przeliczyła w dwie strony. za staż masz 760 zł lub jeśli jest z EFS to nawet 860 zł więc przez 4 miesiące, coś tam uzbierasz. a jeśli chodzi o kancelarię, pewnie więcej płacą, ale dojazd jest wiec albo trzeba kupić bilety albo benzynę więc też trochhę z wynagordzenia trzeba odjać- ile nie wiem, ale ty napewno tak
![]() ![]()
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
finanse to moim zdaniem sa na ostatnim miejscu
to są takie pieniądze, ze dla mnie byłoby wszystko jedno czy 4 stówki mniej czy więcej... (chociaż ktoś może być w innej sytuacji) - po prostu moim zdaniem na tym etapie pieniądze i tak nie są ważne, ważne by zwiększyć szanse na pozostanie w pracy i zdobyc doświadczenie zlecenie też by mnie odstraszyło, chyba zrezygnowałabym z kancelarii - 2 miesiące, na zlecenie, coś mi tu nie gra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
dla mnie 4 stówki robi znaczenie tak samo czy mam dojeżdzać codziennie 30 km czy przejśc się 500 m
![]()
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
wszystko zależy od konkretnej sytuacji w jakiej sie znajdujemy
jeżeli mamy z czego życ to lepiej nawet chwilowo zarabiać mniej i dojeżdżać dalej, byleby tylko dać sobie szansę na coś lepszego w przyszłości czyli np. zdobyć cenne doświadczenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2998 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
jeżeli to będzie 800 zł na zlecenie minus dojazdy to wolałabym jednak ten staż,
![]()
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.