Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-27, 10:21   #2971
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Nam leci 3msc i nocki coraz gorszen..bywalo juz ze spala 5h a teraz 3h to cud a potem budzi sie.co godzina..

U mnie bialo, mroznie i slonecznie
A mm w ogóle nie podajesz?

Mój Wypił trochę tego koperku z hippa ale czy to coś da ;(
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 10:23   #2972
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ludzie są niepoważni bez kitu...

Ja wpadłam w szał przygotowań do urodzin mojego synka Kończy dzisiaj 5 latek Piekę, sprzątam, dekoruję, zaraz na spacer jeszcze nad morze chcemy jechać, a jeszcze obiad trzeba zrobić... O 16.00 przychodzą goście... Wieczorem zajrzę!
Najlepszego dla synka

Moj dzisiaj konczy 8 tygodni I chyba jestesmy w trakcie skoku...juz drugi dzien nie chce wogole spac w dzien a wieczorem jest tak wykonczony, ze musze go klasc o 19..no i budzi sie w nocy czesciej....je po troszku znowu i malo...
Ale "gada" coraz wiecej

U nas swieta w zlych przygodach....pisalam Wam juz, ze bratanek chory na angine, pojechali do domu i chyba jeszcze dostal grypy zoladkowej, dzisiaj dzwonia, że bratowa zyga...juz sie boje co dalej...
A wczoraj tata wylal na siebie goracy barszcz...polecial do lazienki sie chlodzic, zrzucil w biegu spodnie...a mama nie chcac zeby zostaly plamy, siup mu te spodnie do wody zamoczyla....z telefonem w kieszeni.... dzisiaj z tzetem pojechali ogladac nowe....

Wybieram sie na spacer ale -6 u nas....wczoraj bylismy jak sypalo W koncu snieg.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Frau my uwielbiamy siemieniotke Wlasnie gatujemy z mama nastepny gar bo ja tym zyje przez swieta a mlodemu nie zaszkodzilo, tylko u nas sie je na slodko z mlekiem i chalka bez kaszy i cebuli.
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 10:42   #2973
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
udanej imprezki i samych radości dla synka! Sto lat!

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
rosną nam te dzieci.....za szybko
kasiu sto lat dla synka
...

Cytat:
Napisane przez indra83 Pokaż wiadomość
kasiu, udanej imprezki i dużo zdrowia dla synka, bo jak zdrowie jest, to jest szczęście w rodzinie:d

Cytat:
Napisane przez kostka09 Pokaż wiadomość
najlepszego dla synka
Stary 2014-12-27, 11:06   #2974
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Rosną nam te dzieci.....za szybko
Kasiu sto lat dla synka

Moja mała wczoraj bolal brzuszek ale dość szybko zasnęła i miała 7 godzin przerwy w karmieniu wogole to wypija tylko po 60 ml w nocy,zasypia przy butli. Za to rano glodomorek z niej

No i ma ciemieniuszke z tylu wiec naoliwie dziś przed myciem....
a jak ta ciemieniuszka się objawia? to takie strupki?

Kasiu sto lat dla Synka! wycaluj go od ciotek wizazowych udanej imprezki!

do nas dziś znajomi wpadają na ciasto, zobaczyć Mala i TZ ma poprosić swojego przyjaciela, by został chrzestnym...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 11:07   #2975
anuszka21
Zakorzenienie

Jakieś sposoby na zmniejszenie pokarmu?

zaczyna mi się kolejne zapalenie ;( cyc boli,lekka gorączka, wszystko łamie ;( bo w nocy ponad 3h nie ściągałam i juz gotowe ;( dość mam tego karmienia!!!!! A jednocześnie chciałabym mu jeszcze trochę moje dawać ;( ale nie będę co godzinę wstawać oprozniac cyce bo się wykoncze ;( zalamka... Wy wstajecie odciagac jak wasze dzieci śpią po tyle godzin?
Stary 2014-12-27, 11:27   #2976
fiorella22
Zadomowienie

Helloł

Anuszka, moj sie budzi co 2godz. na karmienie. Nie sciagam laktatorem.

Kasiu, duzo zdrowka i mnostwa powodow do usmiechu na co dzien dla Synka

Nie znam tej zupy o ktorej Kostka pisze...zaraz oblukam ja w necie

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 11:40   #2977
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wpadłam w szał przygotowań do urodzin mojego synka Kończy dzisiaj 5 latek Piekę, sprzątam, dekoruję, zaraz na spacer jeszcze nad morze chcemy jechać, a jeszcze obiad trzeba zrobić... O 16.00 przychodzą goście... Wieczorem zajrzę!
Kasia Ty to jestes mega zorganizowana mam nadzieje tez sie tego naucze

Sto lat dla synka

Goniaas gratuluje 2 miesiecy

A braku odpowiedzialnosci kompletnie nie rozumiem....i do tego tesciowa/babcia..
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-27, 11:42   #2978
eclariss
Rozeznanie

Kasiu zdrowka dla synka
Spacer zaliczony ale tylko 15 min bo mrozi strasznie.

Ja takich dlugich przerw w karmieniu nie mam to nie poradze..wogule moje cyce miekkie caly czas.
Stary 2014-12-27, 11:45   #2979
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość

zaczyna mi się kolejne zapalenie ;( cyc boli,lekka gorączka, wszystko łamie ;( bo w nocy ponad 3h nie ściągałam i juz gotowe ;( dość mam tego karmienia!!!!! A jednocześnie chciałabym mu jeszcze trochę moje dawać ;( ale nie będę co godzinę wstawać oprozniac cyce bo się wykoncze ;( zalamka... Wy wstajecie odciagac jak wasze dzieci śpią po tyle godzin?
Ja nie wstaje i nie odciagam. Poki co, nie zapeszajac jest ok, mala wwszystko sciaga. Zdarza sie i 8h przerwy na jednym cycku, nie powiem budze sie z twardym ale mala daje rade ale ja nie mam pokarmu jakos mega duzo...

My bylismy na spacerku jakas godzine lekko mroznie ale przyjemnie

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-12-27 o 11:49
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 11:53   #2980
anuszka21
Zakorzenienie

Mega mnie to karmienie dobija ;( chyba będę powoli kończyć karierę tylko jak... Zaraz znów zostane sama i nie mogę sobie pozwolić na chorowanie...

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Kasiu, udanej imprezki i dużo zdrowia dla synka, bo jak zdrowie jest, to jest szczęście w rodzinie

Lila trochę marudziła przy zasypianiu, wiele razy ją odkładałam do łóżeczka i zaraz się rozbudzała, ale w końcu zasnęła i pospała 5h, zjadła znów 4h pospała.
Mąż nas zaprasza na obiad do restauracji, z małą to będzie pierwszy raz, ale zobaczymy
Dokładnie. Zdrowia! reszta się sama zrobi
Stary 2014-12-27, 11:58   #2981
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:

O rety, strasznie Ci współczuję, wyobrażam sobie, jaki to koszmar

Ja miałam nawał pokarmu i trochę odciągałam laktatorem, długo masowałam piersi pod gorącym prysznicem i piłam 2-3 razy dziennie napar z szałwi. Po jakimś tygodniu pokarm znikł. A u mnie sytuacja naprawdę była ciężka, bo miałam ogromne, twarde piersi, z których non-stop się lało.

- - -

Nie chcę zapeszać, ale chyba znikł u nas problem z łóżeczkiem Zośki. Już nie urządza wrzasku, kiedy się ją do niego włoży. Układamy ją na odwrót [tj. nie w lewej części łóżeczka, a prawej] + usunęliśmy baldachim [zauważyłam, że lubi gapić się w sufit ] - w ten sposób ma lepszy widok na okno po przeciwnej stronie i na sufit - i to ją chyba raduje bardzo, bo dużo spokojniejsza jest.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-27, 12:06   #2982
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie cyce miekkie, najwyzej mleko sie leje, ale po 3-4 godzinach nie ma problemu tylko takie prady gorace mam...

Mama poszla na spacer z dziecieciem a ja robie ba obiad piersi kacze z kluskami

Fiorella - to taka slaska bardzo pracochlonna zupa z siemienia konopnego, ktora wyglada jak woda po myciu podlogi... dla mnie pycha
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 12:14   #2983
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Do swojego odciagnietego czy do mm?
Ja dawalm do mm. Ake do swojego tez chyba mozna
Stary 2014-12-27, 12:14   #2984
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
O rety, strasznie Ci współczuję, wyobrażam sobie, jaki to koszmar

Ja miałam nawał pokarmu i trochę odciągałam laktatorem, długo masowałam piersi pod gorącym prto juz moje trzecie zapysznicem i piłam 2-3 razy dziennie napar z szałwi. Po jakimś tygodniu pokarm znikł. A u mnie sytuacja naprawdę była ciężka, bo miałam ogromne, twarde piersi, z których non-stop się lało.

- - -

Nie chcę zapeszać, ale chyba znikł u nas problem z łóżeczkiem Zośki. Już nie urządza wrzasku, kiedy się ją do niego włoży. Układamy ją na odwrót [tj. nie w lewej części łóżeczka, a prawej] + usunęliśmy baldachim [zauważyłam, że lubi gapić się w sufit ] - w ten sposób ma lepszy widok na okno po przeciwnej stronie i na sufit - i to ją chyba raduje bardzo, bo dużo spokojniejsza jest.
To już moje trzecie zapalenie ;( jedno trwało tydzień z antybiotykiem. Pije regularnie mięte, odciagam do ulgi, podaje raz lub dwa razy na dobę mm i niestety pokarm nie znika ;( u nas w aptece nie ma szałwii ale może to by pomógło? Tylko musiałabym do innej apteki jechać...
Stary 2014-12-27, 13:00   #2985
justynaw1982
Zadomowienie

ANUSZKA no ja tez nie odciagam i na szczęście TFU tfu po 5-8 godzin daje radę a mały szamie az miło na początku tez mnie cyce bolały ale okłady z kapusty gorący prysznic i masowanie pomogło

KASIA udanej imprezki i spełnienia marzeń dla synka!!!!!MEGA miłego dnia

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 13:04   #2986
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:

U nas dziś urodziny mojego TŻ także wiem co czujesz ;-) Uściski dla Twojego Koziorożca :-*

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Najlepszego dla synka

Moj dzisiaj konczy 8 tygodni I chyba jestesmy w trakcie skoku...juz drugi dzien nie chce wogole spac w dzien a wieczorem jest tak wykonczony, ze musze go klasc o 19..no i budzi sie w nocy czesciej....je po troszku znowu i malo...
Ale "gada" coraz wiecej

U nas swieta w zlych przygodach....pisalam Wam juz, ze bratanek chory na angine, pojechali do domu i chyba jeszcze dostal grypy zoladkowej, dzisiaj dzwonia, że bratowa zyga...juz sie boje co dalej...
A wczoraj tata wylal na siebie goracy barszcz...polecial do lazienki sie chlodzic, zrzucil w biegu spodnie...a mama nie chcac zeby zostaly plamy, siup mu te spodnie do wody zamoczyla....z telefonem w kieszeni.... dzisiaj z tzetem pojechali ogladac nowe....

Wybieram sie na spacer ale -6 u nas....wczoraj bylismy jak sypalo W koncu snieg.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Frau my uwielbiamy siemieniotke Wlasnie gatujemy z mama nastepny gar bo ja tym zyje przez swieta a mlodemu nie zaszkodzilo, tylko u nas sie je na slodko z mlekiem i chalka bez kaszy i cebuli.

O matko jakie akcje

Cytat:

mięta nie pomaga, napar z szałwii jest dobry na zatrzymanie pokarmu.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
U mnie cyce miekkie, najwyzej mleko sie leje, ale po 3-4 godzinach nie ma problemu tylko takie prady gorace mam...

Mama poszla na spacer z dziecieciem a ja robie ba obiad piersi kacze z kluskami

Fiorella - to taka slaska bardzo pracochlonna zupa z siemienia konopnego, ktora wyglada jak woda po myciu podlogi... dla mnie pycha
Woda po myciu meeeeega zabrudzonej podłodze ;-)
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 13:37   #2987
GoniaaaS
Rozeznanie

Kasiu sto lat dla Synka!!! Udanej imprezki
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 13:51   #2988
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
To już moje trzecie zapalenie ;( jedno trwało tydzień z antybiotykiem. Pije regularnie mięte, odciagam do ulgi, podaje raz lub dwa razy na dobę mm i niestety pokarm nie znika ;( u nas w aptece nie ma szałwii ale może to by pomógło? Tylko musiałabym do innej apteki jechać...
Warto spróbować A jeśli to nie pomoże - nie myślałaś o lekach na zatrzymanie laktacji? Czytałam, że obniżają nastrój, ale jeśli masz się ciągle męczyć, to też warto o tym pomyśleć...
Stary 2014-12-27, 13:57   #2989
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Warto spróbować A jeśli to nie pomoże - nie myślałaś o lekach na zatrzymanie laktacji? Czytałam, że obniżają nastrój, ale jeśli masz się ciągle męczyć, to też warto o tym pomyśleć...
Wolałabym jakoś powoli dawac mu coraz mniej...

Kostka masakra co to się działo oO

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-27, 14:24   #2990
modnisia86
Zadomowienie

My po chrzcinach. Mały przespał msze. Ale ciężki i ręce mniej e juz bolaly. Imprezę tez przespał. Ale chyba my nie podpasowalo jedzenie bo do 2 nie spał i się przeżył. Najważniejsze ze z głowy.

Kasiu najlepszego dla synka.
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 14:31   #2991
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Wolałabym jakoś powoli dawac mu coraz mniej...

Kostka masakra co to się działo oO
A dawanie co któreś tam karmienie mm i ewentualnie w czasie tej przerwy odciąganie troszkę laktatorem?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 14:36   #2992
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
My po chrzcinach. Mały przespał msze. Ale ciężki i ręce mniej e juz bolaly. Imprezę tez przespał. Ale chyba my nie podpasowalo jedzenie bo do 2 nie spał i się przeżył. Najważniejsze ze z głowy.

Kasiu najlepszego dla synka.

Super ze chrzciny sie udały mnie jakoś stresuje ten temat.... Mamy księży do D... Niestety zero dobrej woli :/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 14:37   #2993
magdula87
Rozeznanie

Kasiu Wszystkiego Najlepszego dla Synka
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-27, 14:44   #2994
Keithlyn
Zadomowienie

Kasia sto lat dla synka i udanej imprezki! Też cie podziwiam za to zorganizowanie

siemiotka..kurcze nigdy tego nie jadłam!!
O
ja dziś jakiś pechowy dzień mam..spaliłam mieso na obiad...ale to po częscie tez zawinił tż bo karmiłam małą i miał zajrzeć do gara....no i rozbiłam naczynie ceramiczne do lasagne ehhh..i przez to mięso nieszczęsne jestem pokócona z tż

za nami też kiepska noc...Lila nie mogła spać meczyły ją bączki alko kupka bo pręzyła sie i stękała co chwila... sab nam sie skończył...po boboticu ulewa...to kupiliśmy esputicon. Chociaz te wzystkie kropelki mało jej pomagają...

GONIU ale ten czas leci!!

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 14:52   #2995
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
za nami też kiepska noc...Lila nie mogła spać meczyły ją bączki alko kupka bo pręzyła sie i stękała co chwila... sab nam sie skończył...po boboticu ulewa...to kupiliśmy esputicon. Chociaz te wzystkie kropelki mało jej pomagają...
My naszej raz daliśmy Espumisan i to była prawdziwa makabra, najgorsza noc w historii. Koszmarnie się po tym męczyła. A miało pomóc
Stary 2014-12-27, 15:31   #2996
begie13
Zadomowienie

Modnisia super ze chrzciny się udały, my mieliśmy chrzcin w lutym ale jak tak dalej będziemy się do tego zabierać to nie wiem kiedy Wandę ochrzcimy. .. będzie ją chyba mąż cały czas trzy al na rękach bo ciężka już jest

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-27, 15:50   #2997
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Modnisia super ze chrzciny się udały, my mieliśmy chrzcin w lutym ale jak tak dalej będziemy się do tego zabierać to nie wiem kiedy Wandę ochrzcimy. .. będzie ją chyba mąż cały czas trzy al na rękach bo ciężka już jest
My nasz mala chcemy chszcic jakos kwiecien maj dopiero.

Wielu ksiazy robi problemy jak sie nie jest po slubie na szczescie mamy kosciek gdzie problemu nie robia

Wczoraj mielismy koszmarny wieczor plakala strasznie. Potem odbekla chyva z 5 raz i zwymiotowala chyba wszystko co jadla na mnie. Dostala pol czopka bo ewidentnie ja cos bolalo. I potem ladnie zasnela.
Stary 2014-12-27, 15:50   #2998
Indra83
Wtajemniczenie

Anuszka, ja mam po dłuższej przerwie twarde cyce i czasem gula aż się robi, ale mała ładnie ściąga wszystko, choć na początku się trochę krztusi, bo za szybko leci.

My po pierwszym wypadzie do restauracji, wybraliśmy taką, w której jest dużo miejsca i mała spała sobie w wózku przy stoliku . Zjedlismy pyszną salatke z krewetkami i pizzę, potem nakarmilam Lile i wróciliśmy do domu. Mróz niezły jest.
Stary 2014-12-27, 16:05   #2999
Mamulunda
Raczkowanie

ja mam butelkę Aventu i jak do tej pory było wszystko ok dopóki nie zmieniłam smoczka z 1 na 2. Bo tak szybko zjada butlę a potem męczy się w łóżeczku bo beki go męczą i spać nie może bo sie wierci a to ulewa i tak w koło. Nie wiem czy zmienić smoczek z powrotem na 1 czy kupić inną butelkę?? a może tak tylko mi się wydaje ze to od smoczka.
Stary 2014-12-27, 16:30   #3000
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Kasiu sto lat dla synka

modnisia fajnie, ze chrzciny udane.

my wyszlismy dzis pierwszy raz na kawe z małą. grzeczna była. fajnie, ze udało nam sie znalezc knajpkę z przewijakiem bo mała zrobiła kupę i przewijałam ją.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości