![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Hej babki
Dołączam do narzekań nocnych. Niby spałam, ale co to za spanie. Co godzinę- dosłownie, bo patrzyłam na zegarek, wstawanie na siku. Dopiero po 5 rano się uspokoiło, ale do 5tej wstałam 5 razy. Po 5tej z kolei Klara się obudziła i zaczęła dyskotekę, więc głaskałam ją po tej wierzgającej nodze, co by zrozumiała, że nie wstajemy. W końcu dała spokój i pospałyśmy. Aggo- masakra:/ Współczuję... Apropos M. Mój mi wczoraj wyznał, że już by chciał wziąć małą na ręce, że dotykanie brzucha i czucie jej ruchów tylko go niecierpliwi bo on by wolał, żeby już była na zewnątrz. A jeśli chodzi o strachy, to też ma swoje... że zostanie odstawiony na 3 plan itd, itp. Kurcze... może my też powinnyśmy się zacząć dzielić swoimi strachami? Tymi mega fizjologicznymi,dotyczący mi cipki i cycek i całego tego procesu dochodzenia do siebie. Ciekawe.... Dziewczyny, trzymajcie się jakoś.... Mala, Logoasia, Meire. Ja wczoraj zaczęłam robić torbę, na wypadek gdyby mi przyszło tu rodzić. A i chyba kupujemy tę komodę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...%2C+3+szuflady M wczoraj skręcił łóżeczko i zamontował przewijak, a ja miałam ubaw, bo klął jak szewc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mała, oj do terminu mojego CC byś chodzić niechciala ![]() Paulina, no i Twój chłop próbuje się zrehabilitowac. Oni chyba w ciazy tez SA ze takie humoru maja ![]() Ja wczoraj przesadzilam z chodzeniem, ale odespalam, polezalam i teraz mogę normalnie chodzić wyprostowana, bo wczoraj wieczorem to cieszylam sie ze ciuchy do szpitala wyprasowalam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Wtajemniczenie
|
Wstałam
![]() Udało się zasnąć, ale tak mnie kłuje w prterze, że się chyba nie podniosę, a głodna jestem! Muszę powalczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Nocka przespana, tylko z 4/5 razy na siku wstawałam ![]() Śniadanko ogarnięte teraz sobie leżę ![]() Cytat:
uuu no to już niedługo będziesz miała maleństwo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
A u mnie na liście wyprawkowej napisane- luźny tshirt do porodu. To pytam M, którą koszulkę mogę mu zakosić, to oczywiście wyjął taką mega śmieszną z jakimś gremlinem czy coś
![]() Śnieg pada a ja z psem muszę zaraz.... w takie dni strasznie mi się nie chce. A i pytanie. Kupiłyście sobie w aptece zestaw do domowej lewatywy czy jak robicie? Mi szwagierka powiedziała, że czopki glicerynowe wystarczą, ale potem czytałam, że jednak nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie no to nie wiem, boję się akcji, że zrobią mi lewatywę w szpitalu i okaże się, że kibelek jest zajęty
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj powiem Wam, pierwszy raz byłam u ginekolożki, która miałam wrażenie, że się trochę krępowała tym, że musiała mi ten posiew z odbytu pobrać. Strasznie to było dziwne. Potem jak ją zapytałam, czy w tym tyg ciąży mogę mieć jeszcze zwykłą wydzielinę z pochwy czy to może sączące się wody płodowe, to zrobiła oczy wielkie jak 5 zyla, że skąd ja wiem w ogóle, że wody mogą się sączyć... yyyyyyyyyyyyy Stwierdziłam,że chyba nie zadam więcej pytań, w końcu chodziło tylko o to, żeby mi ten posiew pobrała i cześć.. Masakra, co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta
![]() Ja wczoraj trochę kulalam z ta swoja rwa ...ale dziś po nocy juz jest o niebo lepiej ![]() Aggo wspolczuje problemów..i zazdroszcze opanowania...aniołem jesteś ![]() Zielona ta lekarka to może tam na staż przyszła dopiero..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
witam. Własnie robie liste dla Mojego M z rzeczami do zrobienia i mu do łapy wsadze tyle miał wolnego po świetach ale nic nie zrobił co mu mówiłam ![]() Zrobie sobie jakąś surówke powiesze pranie coś na obiad i bede leżeć nie mam natchnienia na nic wiecej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo nie wiemy na jakim etapie jest poród, nie wiemy jakie rozwarcie itd. Mówi, że to może okazać się niebezpieczne! Radziła, żeby jak najbardziej sobie kupić i zabrać do szpitala, bo wiadomo będzie to mile widziane, szpital zaoszczędzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
witam się w 9 miesiącu ciąży szooooooooooook!!! Powiem Wam że jeszcze 2 lata temu nie pomyślała bym że mogę nosić pod sercem dzidziusia. Jakoś wydawało mi się że ciągle jestem niegotowa i nie ogarnę tematu, wszystko się zmieniło przy moim mężu, taka chęć wicia gniazda i dzidziusia ![]() U mnie lewatywa niestety w szpitalu, przed samą cesarką ![]() Jesteś w 36 tygodniu ciąży (35 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 9 Trymestr: 3 Wiek płodu: 33 tydzień Data porodu: 24 lutego 2015 (pozostało 35 dni)
#2983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tak patrzę, jakie mamy rozbieżności, Agacie zostało 35 dni a mi 8 ![]()
![]() |
#2985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
28 dni do cesarki, te 35 mam do naturalnego porodu. przeklete_pragnieni- Twoje 8 dni mnie przeraziło ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Rozeznanie
|
Hej, witam się i ja na chwilę, bo zaraz zaczynam ogarnianie się i zbieram się na wizytę...zobaczę w końcu co tam słychać u tego mojego brzdąca
![]() Wczoraj zajęliśmy się przestawianiem wszystkich mebli i Mała dostała szafę w spadku po bracie ![]() Spałam dziś od 1 do 5 - przerwa na siku, zatyczki do uszu ![]() ![]() Aggo współczuję i mam nadzieję, że to już ostatnia awaria na długi długi czas..... Agata gratulacje 9 miesiąca ![]() I nie wiem co jeszcze...czytałam Was i wczoraj wieczorem (ale nie miałam siły pisać) i teraz, ale mój mózg chyba już zakończył działalność, bo niewiele kojarzę... z wczoraj, choć wiem, że było ciekawie...najbardziej kojarzę otulacz Ewy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
no właśnie migdałów nie mam gdzie kupić a do Piotra i Pawła niestety nie dojde
Relacja na bieżąco czekam u gina. Schudłam od 31grudnia 2.5 kg
#2988 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u mnie dziś ciąża oficjalnie donoszona ![]() Jesteś w 39 tygodniu ciąży (38 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 9 Trymestr: 3 Wiek płodu: 36 tydzień Data porodu: 3 lutego 2015 (pozostało 14 dni) ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Rozeznanie
|
"Jaki tu spokój nananana..."
![]() ja wcinam kawałek wafla i się zbieram...MaladT za dużo stresów miałaś ostatnio i złe samopoczucie. Najważniejsze żeby z dzieciątkiem było ok, a waga to w sumie Cię pewnie nawet ucieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
koleżanki na fb piszą że wizaz nie działa, więc może dlategoo taka cisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Wtajemniczenie
|
U mnie działa, ale ja po mojej "suuuuuuper" nocce nie mam na nic siły...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też lewatywa w szpitalu przed cc Zadzwoniłam dzisiaj do szpitala o której muszę być w czwartek, bo mój gin mówi ze mogę być po południu a szpital że rano, zamówiłam sobie pojedyncza salę z własna łazienką, koszt 50 zł za dobę więc to nie są jakieś wielkie pieniądze Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
hej, hej
![]() Współczuję nieprzespanych nocy, ja dzisiaj spałam aż do 11. 00 ![]() Węgielek, kciuki za wizytę! ![]() Mala, współczuję Ci tych bolesnych skurczów :/. Melbi, brawo za przytycie ![]() Paulina, cieszę się, że Twój mąż sie ogarnął...oby to nie trwało krótko ![]() Aggo, współczuję Wam tego remontu...ah, jeszcze coś :/. Trzymajcie sie! Logoasia, dobrze, ze pojechałaś na ip. Wow, ale już 4 cm! ![]() ![]() I brawo za 39 tydzień ![]() Zielona, fajna ta komoda ![]() Agata, ![]() Ilonka, tak duże rozbieżności ![]() ![]() ![]() Wy urodzicie i będziecie czekać na nas ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- a...Ewa, Ty za trzy dni rodzisz!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Zadomowienie
|
No już się nie mogę doczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
ewa masz stresa?
![]() normalnie zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Rozeznanie
|
Mi tez wizaz działa..ale ja tak nie do końca...i tak leże i nic nie robię...czytam troszkę..troszkę cos zjadlam...taaaaki jakiś szarobury nastrój...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
A mój syn znowu czka...he
właśnie szaro i dziwnie. Ale zaraz ruszam na spacerek, ładna zima za oknem. Kupię szpinak i zrobię makaron ze szpinakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zadomowienie
|
nie nie mam , tylko już mnie nosi bo chciałabym już, wiesz u mnie same plusy, koniec z insulina wracam do w miarę normalnego jedzenia, koniec z bólem rąk
![]() Ale ty sanki z dziećmi faktycznie śpieszy ci się na porodówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.