|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Hej babki
Dołączam do narzekań nocnych. Niby spałam, ale co to za spanie. Co godzinę- dosłownie, bo patrzyłam na zegarek, wstawanie na siku. Dopiero po 5 rano się uspokoiło, ale do 5tej wstałam 5 razy. Po 5tej z kolei Klara się obudziła i zaczęła dyskotekę, więc głaskałam ją po tej wierzgającej nodze, co by zrozumiała, że nie wstajemy. W końcu dała spokój i pospałyśmy. Aggo- masakra:/ Współczuję... Apropos M. Mój mi wczoraj wyznał, że już by chciał wziąć małą na ręce, że dotykanie brzucha i czucie jej ruchów tylko go niecierpliwi bo on by wolał, żeby już była na zewnątrz. A jeśli chodzi o strachy, to też ma swoje... że zostanie odstawiony na 3 plan itd, itp. Kurcze... może my też powinnyśmy się zacząć dzielić swoimi strachami? Tymi mega fizjologicznymi,dotyczący mi cipki i cycek i całego tego procesu dochodzenia do siebie. Ciekawe.... Dziewczyny, trzymajcie się jakoś.... Mala, Logoasia, Meire. Ja wczoraj zaczęłam robić torbę, na wypadek gdyby mi przyszło tu rodzić. A i chyba kupujemy tę komodę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...%2C+3+szuflady M wczoraj skręcił łóżeczko i zamontował przewijak, a ja miałam ubaw, bo klął jak szewc
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała, oj do terminu mojego CC byś chodzić niechciala Paulina, no i Twój chłop próbuje się zrehabilitowac. Oni chyba w ciazy tez SA ze takie humoru maja Ja wczoraj przesadzilam z chodzeniem, ale odespalam, polezalam i teraz mogę normalnie chodzić wyprostowana, bo wczoraj wieczorem to cieszylam sie ze ciuchy do szpitala wyprasowalam. |
|
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam
![]() Udało się zasnąć, ale tak mnie kłuje w prterze, że się chyba nie podniosę, a głodna jestem! Muszę powalczyć
|
|
|
|
#2974 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka
)Nocka przespana, tylko z 4/5 razy na siku wstawałam ![]() Śniadanko ogarnięte teraz sobie leżę Cytat:
uuu no to już niedługo będziesz miała maleństwo Ja też bym już chciała, a tu brzuch wysoko, wszystko pozamykane.. w piątek mam gina zobaczymy co powie
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie na liście wyprawkowej napisane- luźny tshirt do porodu. To pytam M, którą koszulkę mogę mu zakosić, to oczywiście wyjął taką mega śmieszną z jakimś gremlinem czy coś
![]() Śnieg pada a ja z psem muszę zaraz.... w takie dni strasznie mi się nie chce. A i pytanie. Kupiłyście sobie w aptece zestaw do domowej lewatywy czy jak robicie? Mi szwagierka powiedziała, że czopki glicerynowe wystarczą, ale potem czytałam, że jednak nie... |
|
|
|
#2976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że o tym wspomniałaś...
|
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie no to nie wiem, boję się akcji, że zrobią mi lewatywę w szpitalu i okaże się, że kibelek jest zajęty
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj powiem Wam, pierwszy raz byłam u ginekolożki, która miałam wrażenie, że się trochę krępowała tym, że musiała mi ten posiew z odbytu pobrać. Strasznie to było dziwne. Potem jak ją zapytałam, czy w tym tyg ciąży mogę mieć jeszcze zwykłą wydzielinę z pochwy czy to może sączące się wody płodowe, to zrobiła oczy wielkie jak 5 zyla, że skąd ja wiem w ogóle, że wody mogą się sączyć... yyyyyyyyyyyyy Stwierdziłam,że chyba nie zadam więcej pytań, w końcu chodziło tylko o to, żeby mi ten posiew pobrała i cześć.. Masakra, co? |
|
|
|
|
#2979 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta
![]() Ja wczoraj trochę kulalam z ta swoja rwa ...ale dziś po nocy juz jest o niebo lepiej ![]() Aggo wspolczuje problemów..i zazdroszcze opanowania...aniołem jesteś ![]() Zielona ta lekarka to może tam na staż przyszła dopiero..... |
|
|
|
#2980 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam. Własnie robie liste dla Mojego M z rzeczami do zrobienia i mu do łapy wsadze tyle miał wolnego po świetach ale nic nie zrobił co mu mówiłam Zrobie sobie jakąś surówke powiesze pranie coś na obiad i bede leżeć nie mam natchnienia na nic wiecej
|
||||
|
|
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo nie wiemy na jakim etapie jest poród, nie wiemy jakie rozwarcie itd. Mówi, że to może okazać się niebezpieczne! Radziła, żeby jak najbardziej sobie kupić i zabrać do szpitala, bo wiadomo będzie to mile widziane, szpital zaoszczędzi. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2982 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
witam się w 9 miesiącu ciąży szooooooooooook!!! Powiem Wam że jeszcze 2 lata temu nie pomyślała bym że mogę nosić pod sercem dzidziusia. Jakoś wydawało mi się że ciągle jestem niegotowa i nie ogarnę tematu, wszystko się zmieniło przy moim mężu, taka chęć wicia gniazda i dzidziusia ![]() U mnie lewatywa niestety w szpitalu, przed samą cesarką Jesteś w 36 tygodniu ciąży (35 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 9 Trymestr: 3 Wiek płodu: 33 tydzień Data porodu: 24 lutego 2015 (pozostało 35 dni)
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz tak patrzę, jakie mamy rozbieżności, Agacie zostało 35 dni a mi 8
|
|
|
#2985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
28 dni do cesarki, te 35 mam do naturalnego porodu. przeklete_pragnieni- Twoje 8 dni mnie przeraziło ale z 2 strony zazdroszczę Ci że już tylko tydzień i przytulisz swojego Dzidziusia
|
|
|
#2986 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam się i ja na chwilę, bo zaraz zaczynam ogarnianie się i zbieram się na wizytę...zobaczę w końcu co tam słychać u tego mojego brzdąca
![]() Wczoraj zajęliśmy się przestawianiem wszystkich mebli i Mała dostała szafę w spadku po bracie i takich tam drobiazgów sporo - kanapę przerzuciliśmy też do naszej sypialni, a regał z sypialni do pokoju...Ja oczywiście tylko asystowałam, ale najpierw było opróżnianie regału, a później układanie wszystkiego na nowo...no i cd. ogarniania pokoju Młodego...powoli nabiera to kształtów...nie no żartuję...już prawie wszystko ma swoje miejsce, ale nie wiem czy uda mi się dziś skończyć bo jestem już tak zmęczona, że ledwo żyję...Spałam dziś od 1 do 5 - przerwa na siku, zatyczki do uszu i dalej do 6:20, bo obudził mnie zegarek tż...później znów do 8 - wzięłam tabletkę i żeby przeczekać do śniadania wlazłam do łóżka i spałam do 9:20...wychodzi moje zmęczenie...![]() Aggo współczuję i mam nadzieję, że to już ostatnia awaria na długi długi czas..... Agata gratulacje 9 miesiąca ![]() I nie wiem co jeszcze...czytałam Was i wczoraj wieczorem (ale nie miałam siły pisać) i teraz, ale mój mózg chyba już zakończył działalność, bo niewiele kojarzę... z wczoraj, choć wiem, że było ciekawie...najbardziej kojarzę otulacz Ewy
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie migdałów nie mam gdzie kupić a do Piotra i Pawła niestety nie dojde
Relacja na bieżąco czekam u gina. Schudłam od 31grudnia 2.5 kg
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie dziś ciąża oficjalnie donoszona Jesteś w 39 tygodniu ciąży (38 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 9 Trymestr: 3 Wiek płodu: 36 tydzień Data porodu: 3 lutego 2015 (pozostało 14 dni) ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2989 |
|
Rozeznanie
|
"Jaki tu spokój nananana..."
![]() ja wcinam kawałek wafla i się zbieram...MaladT za dużo stresów miałaś ostatnio i złe samopoczucie. Najważniejsze żeby z dzieciątkiem było ok, a waga to w sumie Cię pewnie nawet ucieszy
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanki na fb piszą że wizaz nie działa, więc może dlategoo taka cisza
|
|
|
|
#2991 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie działa, ale ja po mojej "suuuuuuper" nocce nie mam na nic siły...
|
|
|
|
#2992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też lewatywa w szpitalu przed cc Zadzwoniłam dzisiaj do szpitala o której muszę być w czwartek, bo mój gin mówi ze mogę być po południu a szpital że rano, zamówiłam sobie pojedyncza salę z własna łazienką, koszt 50 zł za dobę więc to nie są jakieś wielkie pieniądze Cytat:
|
||
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
hej, hej
Współczuję nieprzespanych nocy, ja dzisiaj spałam aż do 11. 00 Węgielek, kciuki za wizytę! ![]() Mala, współczuję Ci tych bolesnych skurczów :/. Melbi, brawo za przytycie ![]() Paulina, cieszę się, że Twój mąż sie ogarnął...oby to nie trwało krótko Aggo, współczuję Wam tego remontu...ah, jeszcze coś :/. Trzymajcie sie! Logoasia, dobrze, ze pojechałaś na ip. Wow, ale już 4 cm! no to już niedługo... ![]() I brawo za 39 tydzień ![]() Zielona, fajna ta komoda Agata, za 36 tydzień Ilonka, tak duże rozbieżności Tobie już tak naprawdę tydzień został a mi 38 dni ![]() Wy urodzicie i będziecie czekać na nas ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- a...Ewa, Ty za trzy dni rodzisz!! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
No już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
ewa masz stresa?
![]() normalnie zazdroszczę
|
|
|
|
#2996 |
|
Rozeznanie
|
Mi tez wizaz działa..ale ja tak nie do końca...i tak leże i nic nie robię...czytam troszkę..troszkę cos zjadlam...taaaaki jakiś szarobury nastrój...
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
A mój syn znowu czka...he
właśnie szaro i dziwnie. Ale zaraz ruszam na spacerek, ładna zima za oknem. Kupię szpinak i zrobię makaron ze szpinakiem. |
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sąsiedzi w głowę się pukali że poród chcę wywoływać
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
nie nie mam , tylko już mnie nosi bo chciałabym już, wiesz u mnie same plusy, koniec z insulina wracam do w miarę normalnego jedzenia, koniec z bólem rąk
![]() Ale ty sanki z dziećmi faktycznie śpieszy ci się na porodówkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

i chyba wolę nie myśleć 

no to już niedługo...