Mamusie październikowe 2015! część II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-17, 08:33   #2971
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015! część II

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Aha, dobrze, wiedzieć, że w razie czego nie trzeba czekać do porodu Nie byłam pewna szczerze mówiąc.

A może da się uratować tego zęba? Wyrywałaś kiedyś juz stałego zęba? Ja nigdy Chyba sięna razie nie zapowiada, poza 8ką, którą odwlekam, ale boję się wyrywania.

Ja wiem, byłam w szoku, ale w te zęby których teoretycznie nie widać tak od razu wsadzają te czarne plomby. No ale wypadła mi jedna, włazi mi tam teraz jedzenie będę musiała jakoś wyleczyć. Ale może poprobuję i za dopłatą zrobią mi europejską plombę a nie murzyńską
O, to masz już niedługo badanie (skrycie Ci tego zazdroszczę, bo ja w tej zacofanej anglii). A chcesz babeczkę czy chłopaczka bardziej?

Jezus tym to mnie zabiłaś No chyba nie ładowaliby czegoś ze rtęcią, skoro nawet wycofali termometry rtęciowe?
Ja miałam chyba tylko w mlecznych zębach te plomby, nie pamiętam tego za dobrze nawet

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

hihi to lepiej dla Ciebie
a mnie czeka wyrwanie dwóch 8mek ale jakoś nie mogę się wybrać, 2 wyrwałam w zeszłym roku, nic przyjemnego... zwłaszcza że to chirurgicznie i mam po tym szwy zakładane

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Frik frik jego juz prawie nie ma, wiec nie ma co ratowac. Zostal korzen i nerw na wierzchu. Nie wyrywalam. Ale powoli bede wszystkie wymieniac na sztuczne, bo caly czas musze zaleczac

Dziewczyny Wasze dzieci spia jeszcze w lozeczkach czy w takich normalnych lozkach pojedynczych? Bo my mamy w sumie pojedyncze, ale boje sie ze bedzie spadac z niego, nie wiem czym zaslonic jedna strone ??
mój śpi jeszcze w łóżeczku, ale czas już by przeszedł na normalne łóżko, tylko że z barierką jakąś , a łóżeczko zwolni bracizkowi

Cytat:
Napisane przez Em_jK Pokaż wiadomość
Moja Gutka śpi jeszcze w łóżeczku i prawdę mówiąc narazie nie zanosi ie bu miało być inaczej. Gdy ma otwarte wyjście z łóżeczka to nigdy by nie zasnęła. Tak samo nie potrafi zasnąć z nami w łóżku :no: ale tak myślę, że maks do przyszłej wiosny dam jej spać w łóżeczku i przenosimy do normalnego łóżka a co z tego wyjdzie to zobaczymy.

Ja juz uciekam spać. Rozbita troszkę jestem po dzisiejszych wiadomościach... Postaram się jeszcze wejść i listę uaktualnić.

Dziewczyny co znają już przewidywaną płeć, tę co lekarz podał nie domysły proszę o info na priv

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Edit;

Właśnie miałem pisać juz wcześniej bo widziałam ze mała pisała o tych donyslach

A wiec małe sprostowanie do listy dopisuje domniemną płeć, którą określił lekarz na genetycznym lub późniejszym usg. Nie wstawiam domysłów bo potem co chwila zmiany musiałyby być więc proszę o zrozumienie
u mnie chłopiec, i lekarz też tak sugerował

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Libra Riko wazy 14,2 kg z gondolą, ale wszystkie prawie tyle ważą niestety.JA też w bloku. Będziesz chyba musiała zostawiać na pół pietrze jakoś bo nie dasz rady targać całego wózka na 4 piętro razem z dzidzią, bo padniesz
ja też 4 piętro, ale stelażu nie targaliśmy na górę, jak bylam sama zostawiałam na klatce, czasem nawet cały wózek, a tż pozniej chował stelaż do piwnicy a gondole na góre przynosił. zwariowałabym jakbym miała wszystko targać

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 08:36   #2972
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny jesteście niemożliwe!!!! ja mam problem wstać o 8!!!! a dzisiaj chciałam wstać bo jadę w końcu na jakieś zakupy bo osiwieje w tym domu

Mala śniłaś mi się dzisiaj... przybiegłaś do mnie z płaczem po poradę co masz zrobić bo teściowa się obraziła, że na swięta nie przyszłaś z mężem! i teraz ona próbuje go swatać z córką sąsiadki bo ty na jej synową się nie nadajesz normalnie serial

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Agatkasz a nie możesz sprzedać tego wózka który masz a kupić inny w rozsądnej cenie, który ma możliwość dostawki?
Nie glupi pomysl o tym nie pomyslalam ale nie wiem czy znajde taki fajny :P

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj miałam kiepską noc, za dużo tych smutnych wieści ostatnio w wątku...

Bo tak waży
Chyba większość wózków tak waży, 14-16kg
Szkoda ze producent pisze ze 9kg. Chyba kolka nie waza 5kg :O
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 08:38   #2973
mala29lll
Zakorzenienie

Najbardziej podoba mi się wersja Kuapouszki co do płci mojej popierdółki

Mi wczoraj trochę fikało małe, ale dzisiaj cicho sza w brzuchu i tylko jelita bulgoczą

JAk mi się nie chcę iść pod prysznic Nic mi się nie chce. Mój dzisiaj wcześniej wraca bo ma zebranie w pracy i będzie ok 11. To dobrze zrobi obiad hhihihih

EM
ja się łączę również w schizowaniu przez to plamienie, ale wczoraj tak się małe wiło wieczorem (może przez kawał wuzetki którą zjadłam) i chyba wykopało krwiaka trochę
Stary 2015-04-17, 08:38   #2974
Malpka
Zakorzenienie

hej wam!
Cytat:

O mamo! Dacie Kinga?
Sorki, ale ja sama jestem Kinga i normalnie mnie trzęsie na samo wspomnienie tego imienia

Powiedz tż by coś ładniejszego wybrał
a ja znam dwie Kingi i obie bardzo fajne dziewczyny i mi to imię też się podoba

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałam napisac, że moje maleństwo ma ponad 10 cm. Normalnie byku już
ale duże!

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Nie mam dobrych wieści. Kolejny aniołek poleciał do nieba. Powinna być w 12 tygodniu jednak juz w siódmym przestało bic serduszko. Jestem zrozpaczona. TŻ w pracy. Jestem kompletnie sama.
jeju strasznie mi przykro. Buziaki
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 08:41   #2975
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Robilan sniadanko troche mi sie slabo zrobilo cisnienie wporzadku jaki macie puls zazwyczaj? Bo ja czuje ze mi serce wali jakby mialo wyskoczyc
Stary 2015-04-17, 08:41   #2976
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Ja tam czuję że Ty dziewczynkę będziesz miec:p jak narazie 6 laskom wykrakalam i sobie hehe :p
wykracz mi też!!

Amelie, Gosiek wy piszecie, że macie spokojne maleństwo a ja jeszcze wgl ruchów nie czuję ja to dopiero się denerwuje... jeszcze te wieści ostatnie ;x
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 08:44   #2977
mala29lll
Zakorzenienie

Dobra idę pod ten prysznic eh... i mi tu pisać co na obiada robicie, bo nie mam pomysłu. Może naleśniki
Stary 2015-04-17, 08:49   #2978
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

Dziewczyny Wasze dzieci spia jeszcze w lozeczkach czy w takich normalnych lozkach pojedynczych? Bo my mamy w sumie pojedyncze, ale boje sie ze bedzie spadac z niego, nie wiem czym zaslonic jedna strone ??
my w grudniu zlożyliśmy lózeczko do piwnicy. teraz Karol śpi na duzym materacu, ma pościel z zygzakiem i zlomkiem i jest szczęśliwy

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dziń dybry
Nie spie juz od 5:40
o tej samej mnie Karol obudził teksem"mama mleko"
Stary 2015-04-17, 08:53   #2979
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Jest taki cos do wszystkich wozkow ale jakies to dziwne http://www.buggypod.pl/?16,buggypod-...uggyboard-maxi
Stary 2015-04-17, 08:58   #2980
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Szkoda ze producent pisze ze 9kg. Chyba kolka nie waza 5kg :O
5 nie, ale 2 owszem - trzeba liczyć z pół kilo na koło, nie wiem jak tam jest z wagą konkretnie, bo są 2 mniejsze i 2 większe, może być ciut więcej. No i plus torba na dół, to też jakoś mega lekkie nie jest. Plus torba na rączkę wózka
Stary 2015-04-17, 08:58   #2981
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny nie wierzcie do konca w wage wozka moj maj byc lekki ale doszly kola torba z akcesoriami i juz taki fajny nie byl jestem silna baba i na drugie pietro wnosilam bez problemu czasami nawet z zakupami bo na dwa razy mi isc nie chcialo hahah
co do wnoszenia wózka to ja miałam pompowane koła i wciągałam wózek powoli po schodku na tylnych kołach sama idąc tylem na 1 piętro i jak schodziłam to też po jednym schodku powoli spuszczałam wózek na tylnych kołach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-17, 08:58   #2982
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Dlaczego ja ciągle słyszę jak mi bije serce Aż mi po uszach wali, a ciśnienie w miarę ok. Ja wiem, ze jest więcej krwi w ciąży, ale to aż tak?
Hehe tez to mam. Jakbym normalnie jakis maraton skonczyla chwile temu

Cytat:
Mi się kazała polozna w szpitalu iść SAMEJ do GP żeby mi najblizsza polozna przydzielili -do 20 tyg nawet się nie fatyguje bo to bez sensu -sprawdzi i mocz i powie żebym się na grypę zaszczepila, szkoda czasu :p

rece opadaja
Wlasnie ja zwalniam sie z pracy, jade pol miasta na 20 min i pozniej wracam. Co za bez sens. No ale to moj pierwszy raz i nie wiedziałam ze mozna sobie orpuscic. A poslucha serca dzidzi czy za wczesnie?

Cytat:
Frik,

No niestety dziś od 13 do 23 kwitne, ale za to teraz jeszcze w łóżku się wyleguje. Obiad mam ze wczoraj, mała śpi wiec nigdzie jeszcze mi się nie spieszy

Kciuki za wizytę &&
Trzymaj sie
Ja juz w pracy.
Udanego dnia babeczki pazdzierniczki
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 09:02   #2983
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlaczego ja ciągle słyszę jak mi bije serce Aż mi po uszach wali, a ciśnienie w miarę ok. Ja wiem, ze jest więcej krwi w ciąży, ale to aż tak?
Wlasnie pisalam to samo,cisnienie ok puls mam 100 :P i ja widze jak serce mi sie rusza , cycek sie trzesie hehe
Stary 2015-04-17, 09:05   #2984
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
i ja widze jak serce mi sie rusza , cycek sie trzesie hehe
Kurde. Czują bobasy, serca im walą, wiele z nich zna już przewidywaną płeć...a ja NIC.
Stary 2015-04-17, 09:05   #2985
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
5 nie, ale 2 owszem - trzeba liczyć z pół kilo na koło, nie wiem jak tam jest z wagą konkretnie, bo są 2 mniejsze i 2 większe, może być ciut więcej. No i plus torba na dół, to też jakoś mega lekkie nie jest. Plus torba na rączkę wózka
Stelaz +gondola =9kg+kola ok 2kg,
Torba na dole jest z materialu to nie cale 0,5kg. A w torbe na raczke to i 10kg moze wazyc wiec tego nie licze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-17, 09:12   #2986
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie pisalam to samo,cisnienie ok puls mam 100 :P i ja widze jak serce mi sie rusza , cycek sie trzesie hehe
mi też tak serce wali .. jakby miało zaraz wyskoczyć heheh
Stary 2015-04-17, 09:15   #2987
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Stelaz +gondola =9kg+kola ok 2kg,
Torba na dole jest z materialu to nie cale 0,5kg. A w torbe na raczke to i 10kg moze wazyc wiec tego nie licze
No to wychodzi 11,5 - 12 kilo Przy czym nie znamy rzeczywistej wagi kółek, znalazłam na jednym forum informację, że sam stelaż z kołami i torbą waży 9,5.
Pewnie producent nie podał wagi śrubek

Mnie się ogólnie wydaje, że waga tutaj nie ma znaczenia, bo przy zakupie po prostu warto wózkiem pomanewrować, podnieść go, rozłożyć i tak dalej, żeby wiedzieć czy nam będzie pasował.
Stary 2015-04-17, 09:17   #2988
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Robilan sniadanko troche mi sie slabo zrobilo cisnienie wporzadku jaki macie puls zazwyczaj? Bo ja czuje ze mi serce wali jakby mialo wyskoczyc
Ja w środe jak byłam u diabetologa to mierzył mi ciśnienie i miałam dość niskie 1 ciśnienie , bo ja ogólnie jestem niskociśnieniowcem i miałam 112/84 i 95 pulsu , puls jest większy w ciąży , a dziś miałam krwotok z nosa , jeszcze nigdy mi tak krew nie leciała, a o dziąsłach to już nie mówie jakbym nitke włożyła między zęby to rzeźnia

teraz mierzyłam to mam 112/67 i 77 puls heh po kawie takie niskie

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-04-17 o 09:22
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 09:21   #2989
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Ja zawsze czulam ,ze cos nie tak mam z sercem czesto mnie kuje np. Jak sie smieje mocno to nie moge oddychac bo czuke jakby mi ktos wbijal kolek w serce, w mostku czesto czuje ciezko, te tetno zazwsze mam ze 100 nawet jak siedze , w ciazy zemdlalam w 16tygodniu bylam w szpitalu zrobili mi pelno badan na serce pozniej jeszcze chodzilam osobno na badania nosialan holter i nic nie znalezli , dziwne. Jak bylan mlodsza to poszlam do kardiologa i stetoskopem zbadal powiedzial ze mysza mnie zbadac bo moze mam nie domykalnosc komory czy jakos tak ale wyprowadzilam sie do wawy i juz nie poszlam na wizyte poszlam tu do kardiologa to powiedzial ze nic mi nie jest. A rodzinny nie chcial mi dac skierowania do kardio bo pelno ludzi to ma i z tym zyja

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Ja w środe jak byłam u diabetologa to mierzył mi ciśnienie i miałam dość niskie 1 ciśnienie , bo ja ogólnie jestem niskociśnieniowcem i miałam 112/84 i 95 pulsu , puls jest większy w ciąży , a dziś miałam krwotok z nosa , jeszcze nigdy mi tak krew nie leciała, a o dziąsłach to już nie mówie jakbym nitke włożyła między zęby to rzeźnia
Ja dzis mialam 110/80 ale mam takie zawsze nawet mniejsze czasami 90/70 ale nigdy lekarz nic nie powiedzial

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-17, 09:24   #2990
gosiek0388
Zadomowienie

[QUOTE]
Ja dzis mialam 110/80 ale mam takie zawsze nawet mniejsze czasami 90/70 ale nigdy lekarz nic nie powiedzial[/QUOTE]
Tyjs to ty wogóle żywy trup
Stary 2015-04-17, 09:28   #2991
malinowa4
Zakorzenienie

ja we wtorek na wizycie miałam 100/70 , nie znam się na tym ale chyba niskie
Stary 2015-04-17, 09:39   #2992
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
[QUOTE]
Ja dzis mialam 110/80 ale mam takie zawsze nawet mniejsze czasami 90/70 ale nigdy lekarz nic nie powiedzial
Tyjs to ty wogóle żywy trup[/QUOTE]

Ale jak mam niskie to chyba sie lepiej czuje zaczne mierzyc codziennie i zobacze :P w sumie to w przychodni mierzy mi tym recznym stetoskop do zyly wskazowka pompowanie reczne haha moze liczyc nie potrafi :d

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Chyba czuje ruchy <3 albo to gazy hehe
Stary 2015-04-17, 09:44   #2993
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
ja we wtorek na wizycie miałam 100/70 , nie znam się na tym ale chyba niskie
prawidłowe to 120/80 chyba , więc troszke niskawe, ja mam niskie zazwyczaj a jak pójde na wizyte to zawsze zeschizowana i mi podskakuje ,że mam prawidłowe
dzieć mój chyba też matke teraz szturchnął uffff
Stary 2015-04-17, 09:45   #2994
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:

rece opadaja
Wlasnie ja zwalniam sie z pracy, jade pol miasta na 20 min i pozniej wracam. Co za bez sens. No ale to moj pierwszy raz i nie wiedziałam ze mozna sobie orpuscic. A poslucha serca dzidzi czy za wczesnie?

Trzymaj sie
Ja juz w pracy.
Udanego dnia babeczki pazdzierniczki

Z tego co pamiętam to dopiero po 20 tyg sprawdza serce doplerem, dlatego teraz nie chce mi się iść :p w ciąży z Lily chodziłam bo miałam wtedy wolne z pracy hehe

Cytat:
wykracz mi też!!

Amelie, Gosiek wy piszecie, że macie spokojne maleństwo a ja jeszcze wgl ruchów nie czuję ja to dopiero się denerwuje... jeszcze te wieści ostatnie ;x
A ja bede się tak denerwować przez 6 tyg jeszcze a w dodatku plamie wiec chyba zwariuje za około hmmm 3 dni :p

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Malinowa czekaj no chwile jeszcze to Ci wykracze :p
Stary 2015-04-17, 09:47   #2995
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bede się tak denerwować przez 6 tyg jeszcze a w dodatku plamie wiec chyba zwariuje za około hmmm 3 dni :p

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Malinowa czekaj no chwile jeszcze to Ci wykracze :p
no czekam czekam

wizytę miałam we wtorek a już kolejną bym chciała
Stary 2015-04-17, 10:22   #2996
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi też tak serce wali .. jakby miało zaraz wyskoczyć heheh
Dobrze wiedzieć, że nie tylko mi aż cycki skaczą heheh i w uszach cały czas puk-puk puk-puk

ALe to jest chamówa z wagą tych wózków, bo wszystkie powinny byc ważone z kołami albo bez, żeby można było porównać
Stary 2015-04-17, 10:30   #2997
Kuapouszka
Zadomowienie

O jeżu jak mnie zbeltalo herbata umieram. ...mdliiiiii
Stary 2015-04-17, 10:34   #2998
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde. Czują bobasy, serca im walą, wiele z nich zna już przewidywaną płeć...a ja NIC.
Ja też nic - choć wydaje mi się, że coś plumka czasem kiedy zgięta do przodu przy biurku siedzę przy kompie

Nadrobiłam ostatnią stronę nie jestem ruda, tylko ciemna bez odrostów po wczoraj, wyczesana na gładko i lśniąco, fryzjer odradził ściąganie koloru, bo szkoda moich włosów ponoć :P ogólnie happy, zaprosili mnie na cięcie pokazowe w niedzielę 26 kwietnia, ale w sumie się waham, bo nie chcę za dużo ciachać... a z 3 strony chciałabym, no i to za free jest nadal

Talantea (((
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-17, 10:47   #2999
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Kurde nie wiem co jest wyszlan do sklepu i tez mi jakos slabo zjadlm sniadanko , wzielam witaminki powinno byc ok ide zobacze jeszcze raz cisnienie... moze stesuje sie dzisiejsza randka

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

122/79 puls 99 bleh moze zrobie sobie morfologie na anemie zelazo sie lyka nie?
Stary 2015-04-17, 10:52   #3000
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde nie wiem co jest wyszlan do sklepu i tez mi jakos slabo zjadlm sniadanko , wzielam witaminki powinno byc ok ide zobacze jeszcze raz cisnienie... moze stesuje sie dzisiejsza randka

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

122/79 puls 99 bleh moze zrobie sobie morfologie na anemie zelazo sie lyka nie?
Ciśnienie książkowe, puls ciążowy a słabo sie czujesz przez ciążę. Też tak miewam. Ostatnio jak jechaliśmy do galerii to miałam wątpliwości czy się nie cofnąć bo się słabo zaczęłam czuć, ale chęć zakupów była silniejsza hihi ale fakt, że się szybko zmęczyłam i to po 3 sklepach.

Ocho loda zjadłam z pół godz temu i już poczułam puk puk w brzuchu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości