Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-08, 14:01   #2971
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No mi wyszly te chusteczki huggies po 3,25 za paczkę, tylko ponoc się drą, no ale ja dla jednego z lepszych składów wśród chusteczek jestem w stanie się poświęcić

Jestem po wizycie, szyjka jest bardzo długa, miekka ale niestety coś w badaniu ręcznym wychodzi nie tak, nie wiem co dokładnie ale dostałam znowu lutke 2 x dziennie i magnez 3x dziennie, no i kontrola za 2tyg. Ciekawe czy się poprawi, bo trochę się boje co się znowu dzieje. A głowa mi znowu pęka, ciśnienie mam 90 / 55 :/
Niskie, ale jak to mówi mój lekarz, bezpieczne Proszę sobie strzelić kawkę A te co sie drą, to są dodatkowo takie sztywne, bo one są chyba z celulozy. Umęczyłam się z nimi. A ogólnie to nigdy nie mieliśmy problemów z chusteczkami jakimikolwiek bez względu na skład Wolę bawełniane bo te co piszesz są nieprzyjemne w dotyku i się rolują przy dłuższym pocieraniu.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 14:02   #2972
201701300931
Konto usunięte

Kupiłam sobie 3! koszulki ciążowe W sklepie LC Waikiki - mają kilka wieszaków rzeczy ciążowych. Koszulki w granicach 30-40 zł, więc nie tak źle. A w sumie przypadkiem tam weszłam...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 14:10   #2973
grita
Rozeznanie

Loudres!! Powodzenia jutro i wszystkiego naj!

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Sprzedałam suknie ślubną 😢
Super, ze Ci się udało! A ile zeszłaś z ceny? Ja planuję swoją wystawić, bo wisi tylko i się kurzy, ale mi mega szkoda...

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale napisałyście! Wrzucam Wam zdjęcie mojego wielkiego brzucha i lece nadrabiać!

PS. Nie wiem czemu się obraca...
Ale masz śliczny brzuszek, gdzieś Ty tych swoich chłopaków tam upchnęła?

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
najlepsze ze ten szef nawet do domu nie dotarł i niewiadomo gdzie jest do tej pory !!
No to zabalował ostro, mam nadzieję że się jednak znajdzie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
znowu lecisz z tymi tygodniami

druga taka, szaleje, że zaraz będzie się pakować na porodówkę

łobuz, jeszcze się nie urodził, a mamę stresuje

no w końcu nadrobiłam, to się pochwalę, mam 2 koszule do karmienia/szpitala w tym jedna z szlafroczkiem, podkłady poporodowe i 2 staniki - wszystko nie używane za całe 50zł, a i do tego dostałam jeszcze kółko poporodowe - taka miła wymianka z klubu z FB
wrzucam zdjęcie koszul (do tej szarej z czerwonym wykończeniem jest szlafroczek)
Super rzeczy A mopsia jaka zaangażowana w kompletowanie wyprawki, hehe

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Aaa byłam na mieście wcześniej i nogi mi w tyłek wlazły ale kupiłam sobie konwalie i teraz mi tak pięknie pachnie w pokoju. Uwielbiam maj, zawsze na urodziny dostawałam konwalie
Ja za to uwielbiam bez, muszę sobie narwać, żeby i u mnie pachniało Też uwielbiam maj

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Niskie, ale jak to mówi mój lekarz, bezpieczne Proszę sobie strzelić kawkę A te co sie drą, to są dodatkowo takie sztywne, bo one są chyba z celulozy. Umęczyłam się z nimi. A ogólnie to nigdy nie mieliśmy problemów z chusteczkami jakimikolwiek bez względu na skład Wolę bawełniane bo te co piszesz są nieprzyjemne w dotyku i się rolują przy dłuższym pocieraniu.
U mnie też się huggisy nie sprawdziły, nie dość że się darły to jeszcze uczuliły Małą. Też wolę bawełniane, szczególnie jak moja miała czasem odparzenia, to te bawełniane po siuśkach rzucałam razem z praniem do pralki, i podcierałam tymi chusteczkami Małą samą wodą albo rumiankiem żeby się lepiej goiło.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie 3! koszulki ciążowe W sklepie LC Waikiki - mają kilka wieszaków rzeczy ciążowych. Koszulki w granicach 30-40 zł, więc nie tak źle. A w sumie przypadkiem tam weszłam...
O kurcze, nawet nie znam tego sklepu Ale jak po 30-40 zł to naprawdę niedrogo

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Przyszła do mnie paczka z c&a, super rzeczy. Spodnie wzięłam rozmiar 42, bo czasem 40 jest na mnie na styk i sa troszkę luźne, ale to nic. Akurat będą do końca ciąży Obkupiłam też Młodą i kupiłam 2 bluzki i body dla Juniora. Za 8 rzeczy zapłaciłam w sumie 150 zł z przesyłką, więc spoko
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 14:12   #2974
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No zwłaszcza ja, jedna bluzkę

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Hehe a ja dresik

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Loudres!!
Super, ze Ci się udało! A ile zeszłaś z ceny? Ja planuję swoją wystawić, bo wisi tylko i się kurzy, ale mi mega szkoda...
Dużo na początku było sporo zainteresowana ale potem ucichlo.
Kupiłam za 3000 zł a sprzedałam za 1100zl.

Tez było mi szkoda ale przyda się kasa bo chcemy narożnik kupić
Stary 2015-05-08, 14:15   #2975
AaaMarta
Zadomowienie

Właśnie widziałam kobietę z wózkiem dla trojaczków, nawet nie widziałam, ze produkują takie ładne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-08, 14:20   #2976
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Właśnie widziałam kobietę z wózkiem dla trojaczków, nawet nie widziałam, ze produkują takie ładne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja widziałam dla czworaczkow
😰
Stary 2015-05-08, 14:24   #2977
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie pije kawkę, oby pomogło... A te moje chusteczki są bawełniane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 14:58   #2978
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki inny wpływ ma na pralkę żel? Przecież to taka sama chemia jak proszek Na dobro pralki ma wpływ pozytywny miękka woda, ale chyba nie rodzaj proszku A z tymi chusteczkami to jakaś ściema. To są jedne z najdroższych chusteczek i nawet w promocji ich cena jest ponad 6 zł. Produkty biedry czy lidla kosztują ponad 5 zł więc nie wierzę w dobroczynność Pampersa Na wysychające chusteczki polecam kupić jendą paczkę nivea z pudełkiem i później z tego pudełka korzystać

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeee tam
Chemia tak, ale proszek zostaje w pralce, nie rozpuszcza się tak łatwo, tworzy się osad. Przerabiałam to już na kilku pralkach, moja mama też. Dlatego ja będę stosować płyny, kapsułki, ewentualnie żele, zamiast proszków.
Ja widziałam 4pak tych z pampersa za 22zl w Realu na promocji ostatnio, więc zdarzają się promocje
No ale ja już i tak wybrałam, podoba mi się ich skład a cenę przeżyje

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 14:58   #2979
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No mi wyszly te chusteczki huggies po 3,25 za paczkę, tylko ponoc się drą, no ale ja dla jednego z lepszych składów wśród chusteczek jestem w stanie się poświęcić

Jestem po wizycie, szyjka jest bardzo długa, miekka ale niestety coś w badaniu ręcznym wychodzi nie tak, nie wiem co dokładnie ale dostałam znowu lutke 2 x dziennie i magnez 3x dziennie, no i kontrola za 2tyg. Ciekawe czy się poprawi, bo trochę się boje co się znowu dzieje. A głowa mi znowu pęka, ciśnienie mam 90 / 55 :/

Bedac w Pl uzywalam chusteczek Huggiessa i bylam bardzo zadowolona.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 14:59   #2980
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć przepraszam za nieobecność. wszytskiego w tym momencie nie nadrobię, ale w wolnej chwili doczytam . Ale mam wkur.... zadzwonił do mnie z allegro gość i powiedział, że te bluzki w transporcie uległy zniszczeniu i musiał wszystkie zamówienia cofnąć i zwraca pieniądze dobrze, że tę koszulę w kwiaty zamówiłam u innego sprzedawcy w przystępnej cenie... pewnie będzie w poniedziałek albo wtorek.

ridja devojka
Podyplomówka prawdopodobnie od paxdziernika chyba, że grupa wyrazi chęci, że od czerwca także czekam na kolejny telefon .

Mediona,grita
Uzupełniające dla nauczycieli z plastyki dziękuję

zuzulka_89
Spróbuj! Wtedy zawsze możliwości większe na rynku a z maleństwem damy radę! Laktator będzie potrzebny hehe

party_girl7
dobry zakup

aakkzzii
Cewnikowanie nie jest przyjemne, ale lepsze niż kolonoskopia

Kissmisiaa
Dobrze, że się maleństwo odezwało. spokojnie, moje też robi takie numery bywa, że dopiero w nocy się uaktywnia. Wczoraj mnie kopało dopiero jak się położyłam na lewym boku a dzisiaj cisza jakaś. O właśnie piszę posta i mnie kopnął .Gratuluję sprzedania sukni!!

AaaMarta
Fajnie, potwierdzone, że chłopak . Dasz radę z glukozą

loudres
Trzymam kciuki za piękną pogodę i za wasze dobre humory niech ten dzień będzie pozytywnie wyjątkowy!

dirtyblack
Już ładny krąglutki brzuszek

bianeczkaa
coraz bliżej bianeczko u Ciebie owieczko to już w ogóle tempa wszystko nabiera.

meryy82
Bawełniana koszula? udane zakupki, fajnie, że już masz. Ja się dopiero rozglądam...

owieczkaa
Widzę, że zrobiłaś to, co ja ostatnio .

A to mój brzuchol Nie cytujcie zdjecia potem je wyrzuce bo jakies takie duże a nie umiem zmniejszyć. Zapomniałam się smarować palmersem przez ostatnie 2 tygodnie i... i tak nie ma rozstepów Jak zmniejszyć to cholerne zdjęcie?!

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-05-08 o 15:42
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 14:59   #2981
Panna Izabela
Zakorzenienie

Aa i dziękuję za polecenie tej grupy na fb, całkiem fajne i tanie rzeczy można sobie tam upatrzeć

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 15:01   #2982
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Chemia tak, ale proszek zostaje w pralce, nie rozpuszcza się tak łatwo, tworzy się osad. Przerabiałam to już na kilku pralkach, moja mama też. Dlatego ja będę stosować płyny, kapsułki, ewentualnie żele, zamiast proszków.
Ja widziałam 4pak tych z pampersa za 22zl w Realu na promocji ostatnio, więc zdarzają się promocje

A sprawdzalas czy sa dostatecznie wilgotne? Bo to chyba jest najwazniejsze w chusteczkach
Stary 2015-05-08, 15:05   #2983
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A sprawdzalas czy sa dostatecznie wilgotne? Bo to chyba jest najwazniejsze w chusteczkach
Nie używałam ich, ale opinie mają bardzo dobre.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-08, 15:15   #2984
ridja devojka
Zakorzenienie

A skąd wiadomo które są bawełniane a które nie?

Stary 2015-05-08, 15:15   #2985
party_girl7
Zakorzenienie

Namisek piękny brzucholek

Mi dziś lekarz powiedział ze dziecko póki co wielkosciowo jest w normie, tyle że u mnie jeśli do porodu norma się utrzyma to może być ciężko bo przy mojej posturze mogę nie dać rady urodzić bobasa 3,5kg, wiec mam ciacha nadzieje ze będzie max 3kg pod koniec... Ale zobaczymy. Bo oczywiście nie chciałabym mieć cesarki przy pierwszym porodzie, no ale jak będzie trzeba to trudno, przeżyje.

Aha i za 2tyg dostane glutka do picia bo to mniej więcej w 24tyg się robi.

A tak z ciekawości to otworzyłam jedna paczkę tych chusteczek i są dobrze nawilżone, praktycznie bez zapachu, tylko rozmiarowo mniejsze od np dady biedronkowej. No i jak się mocno pociągnie to drą się, ale myślę że przy normalnym delikatnym wycieraniu dadzą radę. A tak naprawdę zobaczymy w praktyce no i po kawie od razu lepiej, już mnie mniej boli głowa.
Stary 2015-05-08, 15:21   #2986
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

party_girl7
dziękuję. Trzeba być dobrej myśli, ale jak już będzie trzeba to trzeba, byle by maleństwo było zdrowe . Mnie osobiście cesarka nie przeraża (jeśli chodzi o blizny bo bliznę po wyrostku mam już sporo lat i się nie przejmuję idąc na plażę czy coś . Mam znajomą, która ma bliznę po operacji na sercu i też się nie przejmuje). Myśl pozytywnie!

Też chyba strzelę kawę bo coś siedzę jak przymuł...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2015-05-08 o 15:22
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 15:25   #2987
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Namisek piękny brzucholek

Mi dziś lekarz powiedział ze dziecko póki co wielkosciowo jest w normie, tyle że u mnie jeśli do porodu norma się utrzyma to może być ciężko bo przy mojej posturze mogę nie dać rady urodzić bobasa 3,5kg, wiec mam ciacha nadzieje ze będzie max 3kg pod koniec... Ale zobaczymy. Bo oczywiście nie chciałabym mieć cesarki przy pierwszym porodzie, no ale jak będzie trzeba to trudno, przeżyje.

Aha i za 2tyg dostane glutka do picia bo to mniej więcej w 24tyg się robi.

A tak z ciekawości to otworzyłam jedna paczkę tych chusteczek i są dobrze nawilżone, praktycznie bez zapachu, tylko rozmiarowo mniejsze od np dady biedronkowej. No i jak się mocno pociągnie to drą się, ale myślę że przy normalnym delikatnym wycieraniu dadzą radę. A tak naprawdę zobaczymy w praktyce no i po kawie od razu lepiej, już mnie mniej boli głowa.

To wcale nie jest powiedziane: mozesz byc drobna a miec spora miednice i odwrotnie. Takze nie przejmuj sie na zapas
Stary 2015-05-08, 15:26   #2988
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko nie ma problemu akurat pomyliłam się z powołaniem i powinnam iść na informatykę

No ładniutka sama chciałabym taka sesje zdjęciowe może poproszę kuzynke TŻ aby mi taką zrobiła bo szkoda nam trochę kasy
Moze jeszcze nic straconego?

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
wy się lepiej bierzcie za kompletowanie tego wszystkiego bo tego jest OGROM !

Tak wiem, że jest dużo, ale ... chyba wole trzymać pieniądze na rzeczy, bo do końca nie wiem co dostanę ( znajoma mówiła cos o wózku).

Cytat:
Hehe a ja dresik

Dużo na początku było sporo zainteresowana ale potem ucichlo.
Kupiłam za 3000 zł a sprzedałam za 1100zl.

Tez było mi szkoda ale przyda się kasa bo chcemy narożnik kupić

To ładna cena... Jak widziałam, ze dużo kobiet sprzedaje za 300-500zł.

Cytat:

Tak, zgadzam się. Płyn to jednak płyn. Mnie wkur... jak proszek zostaje w "kieszeni"

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć przepraszam za nieobecność. wszytskiego w tym momencie nie nadrobię, ale w wolnej chwili doczytam . Ale mam wkur.... zadzwonił do mnie z allegro gość i powiedział, że te bluzki w transporcie uległy zniszczeniu i musiał wszystkie zamówienia cofnąć i zwraca pieniądze dobrze, że tę koszulę w kwiaty zamówiłam u innego sprzedawcy w przystępnej cenie... pewnie będzie w poniedziałek albo wtorek.

ridja devojka
Podyplomówka prawdopodobnie od paxdziernika chyba, że grupa wyrazi chęci, że od czerwca także czekam na kolejny telefon .

Mediona,grita
Uzupełniające dla nauczycieli z plastyki dziękuję

zuzulka_89
Spróbuj! Wtedy zawsze możliwości większe na rynku a z maleństwem damy radę! Laktator będzie potrzebny hehe

party_girl7
dobry zakup

aakkzzii
Cewnikowanie nie jest przyjemne, ale lepsze niż kolonoskopia

Kissmisiaa
Dobrze, że się maleństwo odezwało. spokojnie, moje też robi takie numery bywa, że dopiero w nocy się uaktywnia. Wczoraj mnie kopało dopiero jak się położyłam na lewym boku a dzisiaj cisza jakaś. O właśnie piszę posta i mnie kopnął .Gratuluję sprzedania sukni!!

AaaMarta
Fajnie, potwierdzone, że chłopak . Dasz radę z glukozą

loudres
Trzymam kciuki za piękną pogodę i za wasze dobre humory niech ten dzień będzie pozytywnie wyjątkowy!

dirtyblack
Już ładny krąglutki brzuszek

bianeczkaa
coraz bliżej bianeczko u Ciebie owieczko to już w ogóle tempa wszystko nabiera.

meryy82
Bawełniana koszula? udane zakupki, fajnie, że już masz. Ja się dopiero rozglądam...

owieczkaa
Widzę, że zrobiłaś to, co ja ostatnio .

A to mój brzuchol Nie cytujcie zdjecia potem je wyrzuce bo jakies takie duże a nie umiem zmniejszyć. Zapomniałam się smarować palmersem przez ostatnie 2 tygodnie i... i tak nie ma rozstepów
Ale malutki brzuszek Jesteś pewna, ze w ciąży jesteś? Hihi

Edytowane przez truskafffka91
Czas edycji: 2015-05-08 o 15:27
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-08, 15:26   #2989
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Moze jeszcze nic straconego?

Tak wiem, że jest dużo, ale ... chyba wole trzymać pieniądze na rzeczy, bo do końca nie wiem co dostanę ( znajoma mówiła cos o wózku).

To ładna cena... Jak widziałam, ze dużo kobiet sprzedaje za 300-500zł.
Hehe raczej już nie chce mi się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 15:31   #2990
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
A skąd wiadomo które są bawełniane a które nie?

Napisane na opakowaniu powinno być
50zł z przesyłką już za 2 body, 2 pajacyki, 2 bluzy, dzinsy i spódnicę to dużo? Używane ale w dobrym stanie

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-08, 15:39   #2991
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To wcale nie jest powiedziane: mozesz byc drobna a miec spora miednice i odwrotnie. Takze nie przejmuj sie na zapas
No ale to wizualnie z zewnątrz widac jaka jest miednica czy nie? Bo ja ogólnie cała jestem filigranowa i nie mam szerokich bioder, a nawet normalnych, tylko mniejsze... Przed ciążą spodnie 32 lub 34 nosiłam. No a cesarki nie chce nie ze względu na bliznę tylko ze względu na kolejną ciążę, bo chciałabym mieć jeszcze 1 lub dwoje dzieci, a po pierwszej cesarce to już chyba tylko cesarki.

I tez ostatnio od jakiegoś roku używam tylko płynow do prania, jakoś tak się przestawiłam.
Stary 2015-05-08, 15:40   #2992
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

truskafffka91
Przed ciążą byłam płaska a teraz... . coś tam chodzi może mi się wydaje i to tylko jelita .
Stary 2015-05-08, 15:43   #2993
misiskuku
Zadomowienie

Laski, a do czego Wy chcecie te chusteczki używać? do wycierania pupy? bo ja chcę stosować waciki (takie większe) + woda, nie nastawiam się na te chusteczki bo czasami dziecię źle reaguje na takie bardzo zimne i mokre. Trochę kupię ale dużych zapasów robić nie będę. Chyba, że rzeczywistość mnie zaskoczy
Stary 2015-05-08, 15:46   #2994
meneq
Zakorzenienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
No ale to wizualnie z zewnątrz widac jaka jest miednica czy nie? Bo ja ogólnie cała jestem filigranowa i nie mam szerokich bioder, a nawet normalnych, tylko mniejsze... Przed ciążą spodnie 32 lub 34 nosiłam. No a cesarki nie chce nie ze względu na bliznę tylko ze względu na kolejną ciążę, bo chciałabym mieć jeszcze 1 lub dwoje dzieci, a po pierwszej cesarce to już chyba tylko cesarki.

I tez ostatnio od jakiegoś roku używam tylko płynow do prania, jakoś tak się przestawiłam.

Nie, tego nie widac, to polozna mierzy. W dodatku mozesz miec male dziecko z duza glowa albo duze z mala i to tez robi roznice. Po cesarce mozna rodzic sn tylko trzeba odczekac ok 2lat.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Laski, a do czego Wy chcecie te chusteczki używać? do wycierania pupy? bo ja chcę stosować waciki (takie większe) + woda, nie nastawiam się na te chusteczki bo czasami dziecię źle reaguje na takie bardzo zimne i mokre. Trochę kupię ale dużych zapasów robić nie będę. Chyba, że rzeczywistość mnie zaskoczy

Pewnie, ze do pupy. Sa ewentualnie podgrzewacze do chusteczek. Lub w dloniach rozgrzac mozna.
Stary 2015-05-08, 15:48   #2995
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Jutro zaczynam 21tc ☺
Stary 2015-05-08, 15:59   #2996
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie pije kawkę, oby pomogło... A te moje chusteczki są bawełniane
a to nie te co ja pisałam, na bank będą lepsze

Cytat:

Nierozpuszczanie proszku następuje gdy sypie się go za dużo w stosunku do tego co może przyjąć woda. Moja teściowa ma taką tendencję. Sypała 2 szklanki! Takie szklaki jak się kiedyś wstawiało taka podstawkę. I nie ma co się dziwić, że ubrania wychodziły z zaciekami A np to co pokazują na reklamach, że wężyk zawalony brudem i osadem to jedna wielka ściema. Mój tata jest hydraulikiem, mamy też dobrego fachowca od tych spraw i oni się z tego śmieją, że niezły sposób na naciąganie ludzi Moja pralka poprzednia miała ponad 10 lat i zero nalotu czy gluta w rurach. Fakt, wodę mamy miękką, ale ja też z proszkiem to tak oszczędnie, tyle, że raz na jakiś czas puszczałam pustą pralkę albo na 90 stopni albo z taką kostką do sedesu co się wrzuca i ona tam wszystko rozpuszcza. Teraz pralki używa teściowa, a ja ją kupiłam używaną
Cytat:
Napisane na opakowaniu powinno być
50zł z przesyłką już za 2 body, 2 pajacyki, 2 bluzy, dzinsy i spódnicę to dużo? Używane ale w dobrym stanie

Tak średnio jak dla mnie, zależy w jakim stanie i czy wszystko dla dziecka czy dwie ostatnie pozycje dla ciebie

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
to już lepiej wsadzić tyłek pod kran niż się babrać wacikami zresztą wyjdzie cię to bardzo drogo, bo przy kopie to będzie jeden wacik na jeden ruch Chusteczki nie są zimne, są bardzo przyjemne w dotyku

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-08, 16:04   #2997
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

bianeczkaa
Miękką wodę macie? Jakieś filtry? Cała lubelszczyzna ma dość twardą wodę ze względu na ilość składników mineralnych .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-08, 16:07   #2998
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
do pupy. a niby do czego

Cytat:
a to nie te co ja pisałam, na bank będą lepsze

Nierozpuszczanie proszku następuje gdy sypie się go za dużo w stosunku do tego co może przyjąć woda. Moja teściowa ma taką tendencję. Sypała 2 szklanki! Takie szklaki jak się kiedyś wstawiało taka podstawkę. I nie ma co się dziwić, że ubrania wychodziły z zaciekami A np to co pokazują na reklamach, że wężyk zawalony brudem i osadem to jedna wielka ściema. Mój tata jest hydraulikiem, mamy też dobrego fachowca od tych spraw i oni się z tego śmieją, że niezły sposób na naciąganie ludzi Moja pralka poprzednia miała ponad 10 lat i zero nalotu czy gluta w rurach. Fakt, wodę mamy miękką, ale ja też z proszkiem to tak oszczędnie, tyle, że raz na jakiś czas puszczałam pustą pralkę albo na 90 stopni albo z taką kostką do sedesu co się wrzuca i ona tam wszystko rozpuszcza. Teraz pralki używa teściowa, a ja ją kupiłam używaną

Tak średnio jak dla mnie, zależy w jakim stanie i czy wszystko dla dziecka czy dwie ostatnie pozycje dla ciebie
Nie wiem, w czym tu się naciąga ludzi, bo czy proszek czy płyn, obie rzeczy kosztują Ja tam przy czyszczeniu pralki widzę, że proszek zostaje (i nie chodzi tylko o rury, ale i o kieszenie), a proszku nie sypię i nie sypałam nigdy dużo, mam miarkę i nigdy nie przekroczyłam zaleceń producenta proszku, a wręcz sypię mniej. A skoro widzę osad z nierozpuszczonego proszku, to wierzę swoim oczom

Właśnie w bardzo dobrym stanie i wszystko dla dziecka, ja dla siebie to już nic nie zamawiam, tylko sukienkę na lato i koszule do szpitala. W sklepie mi wyjdą taniej te rzeczy a tu na zdj wyglądają jak nowe.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-08, 16:13   #2999
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dzisiejszy "biały" chlebek, trochę się przypiekł ale to perwszy chleb który wyrastał bez formy. Aż tak ciemny w rzeczywistości nie jest

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
bianeczkaa
Miękką wodę macie? Jakieś filtry? Cała lubelszczyzna ma dość twardą wodę ze względu na ilość składników mineralnych .
Mamy uzdatnianie wody w całym domu

Jeśli proszek zostaje w kieszonce to albo coś z pralką, albo z proszkiem. On się rozpuszcza dopiero w bębnie. Może woda nie leci ze wszystkich dziurek w podajniku Ogólnie nic nie mam do żeli. Jedyne co mnie zniechęca to fakt, że nie ma różnicy w czystości ubrania a są nieziemsko drogie i mało wydajne :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150508-150425.jpg (96,4 KB, 6 załadowań)

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-08 o 16:15
Stary 2015-05-08, 16:16   #3000
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejszy "biały" chlebek, trochę się przypiekł ale to perwszy chleb który wyrastał bez formy

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Mamy uzdatnianie wody w całym domu

Jeśli proszek zostaje w kieszonce to albo coś z pralką, albo z proszkiem. On się rozpuszcza dopiero w bębnie. Może woda nie leci ze wszystkich dziurek w podajniku Ogólnie nic nie mam do żeli. Jedyne co mnie zniechęca to fakt, że nie ma różnicy w czystości ubrania a są nieziemsko drogie i mało wydajne :/
Nie wierzę, że z każdą pralką po kolei jest coś nie tak proszki też mamy różne
Ja żeli jeszcze nie próbowałam, tylko płyny i kapsułki i jestem zadowolona bardzo. A cenowo tragedii nie ma, wystarczy kupić na promocji i już. Ale co do żeli to się nie wypowiem

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości