Nabijamy posty - cz. 5! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe wyliczanki

Notka

Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-12, 08:41   #2971
bernikula
Zakorzenienie

Dot.: Nabijamy posty - cz. 5!

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Ostatnio badania robiłam z pół roku temu ale zawsze miałam za wysoki... lekarz mówi ze to moze być z nerwicy.. coś w tym jest bo nie jem mięsa, nie jem smażonego bo nie mogę, tłustego też nie ale zdrowe tłuszcze w mojej diecie są - nie unikam ich... więc z czego ten cholesterol byłby za wysoki? a nerwowa jestem
Ja też miałam problem z cholesterolem, miałam już nawet 300. Odstawiłam cukier, no z mięsa to czasami jem ryby albo owoce morza, no i oczyściłam wątrobę- to dużo daje. Kup sobie może ostropest plamisty, on super działa. No i zbiłam cholesterol do 200. Ale znowu muszę powtórzyć badania, bo też z pół roku temu robiłam.
Nerwowata też jestem, typowy choleryk, czasami furiat. I wariat

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 08:49   #2972
alekziz
Zakorzenienie

to dużo i mało i wszystko.
alekziz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:45   #2973
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Ja też miałam problem z cholesterolem, miałam już nawet 300. Odstawiłam cukier, no z mięsa to czasami jem ryby albo owoce morza, no i oczyściłam wątrobę- to dużo daje. Kup sobie może ostropest plamisty, on super działa. No i zbiłam cholesterol do 200. Ale znowu muszę powtórzyć badania, bo też z pół roku temu robiłam.
Nerwowata też jestem, typowy choleryk, czasami furiat. I wariat
Ja z tego co pamiętam tak 230 to najwięcej. O ostropeście myślałam ale podobno jak się go pije to się chudnie a ja nie chcę chudnąć A Ty ostropestem oczyszczałaś wątrobę?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:54   #2974
StarFighter
BAN stały

Ervisha?
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 09:56   #2975
Ervisha
Zakorzenienie

O co ponownie chcesz mnie zapytać?

Stary 2015-06-12, 09:58   #2976
StarFighter
BAN stały

Tym razem chce sie też o coś zapytać, ale nie wiem jak ująć w słowa

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Ervisha Ty jesteś taka bardzoo szczupła?
Stary 2015-06-12, 10:01   #2977
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Tym razem chce sie też o coś zapytać, ale nie wiem jak ująć w słowa

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Ervisha Ty jesteś taka bardzoo szczupła?
Czy bardzo to nie wiem ale jestem szczupła chociaż przez wadę kręgosłupa jestem wypięte do przodu i brzuch mi wystaje Wagę mam w normie ale nie chcę chudnąć bo kiedyś byłam za chuda i musiałam przybrac na wadzę co wcale nie jest takie proste.. Teraz jeszcze lato, ciepło i też w lecie często sie trochę chudnie... Nie chcialabym mieć wagi na granicy normy...

Stary 2015-06-12, 10:02   #2978
StarFighter
BAN stały

Aha rozumiem
Stary 2015-06-12, 10:06   #2979
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Aha rozumiem
No cóż jak się kiedyś miało w sobie nieproszonego "lokatora" to trudno nie chudnąć

Stary 2015-06-12, 10:08   #2980
vanessa1781
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
No cóż jak się kiedyś miało w sobie nieproszonego "lokatora" to trudno nie chudnąć
Tasiemiec?
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 10:13   #2981
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Tasiemiec?
Nie dość że tasiemiec to jeszcze uzbrojony a do tego włosogłówka Miałam wtedy wprawdzie 16-17 lat ale potem z rok lub dwa musialam sobie leczyć wątrobę i żołądek bo miałam uszkodzone... jak wagę odzyskalam to i tak byłam szczupła a potem dochodził stres szkolny i znowu chudłam :/

Stary 2015-06-12, 10:14   #2982
StarFighter
BAN stały

Ale zdrowiej być szczupłym niż otylym

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Jeszcze Ci dogryzali w tym wieku?
Stary 2015-06-12, 10:31   #2983
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dość że tasiemiec to jeszcze uzbrojony a do tego włosogłówka Miałam wtedy wprawdzie 16-17 lat ale potem z rok lub dwa musialam sobie leczyć wątrobę i żołądek bo miałam uszkodzone... jak wagę odzyskalam to i tak byłam szczupła a potem dochodził stres szkolny i znowu chudłam :/
No to współczuję. U mnie było podejrzenie tasiemca w podstawówce ale na szczęście okazało się ze to coś innego. Bo też jadłam niezliczone ilości a wyglądałam jak anorektyczka. Dopiero jak miałam kolo 24 lat zaczęłam tyć.
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 10:32   #2984
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z tego co pamiętam tak 230 to najwięcej. O ostropeście myślałam ale podobno jak się go pije to się chudnie a ja nie chcę chudnąć A Ty ostropestem oczyszczałaś wątrobę?
Chudnie się pewnie dlatego, że bardzo dobrze oczyszcza organizm= częste wizyty w wc Ale to tylko na początku, potem wszystko się normuje. A działa super, cera robi się ładniejsza, jak nie jesz cukru i masz oczyszczony organizm to ... nawet kaca nie miewasz, chociaż wiem, że Ty w ogóle nie pijesz. Zresztą w ogóle już nie wiem, co to ból głowy, a kiedyś często mnie bolała.

Insta
Stary 2015-06-12, 10:32   #2985
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zdrowiej być szczupłym niż otylym

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Jeszcze Ci dogryzali w tym wieku?
Szczupłym ale nie chudym A mi dogryzali z innych powodów.. wiesz ja z tych nie palących, nie pijących, nie wagarujących, odrabiających lekcje, cichych, nie stawiajacych się.. kozioł ofiarny musiał być.. przy kości kiedys byłam ale nie byłam otyła

Stary 2015-06-12, 10:35   #2986
StarFighter
BAN stały

Ale dziewczyna nieczęsto jest kozłem ofiarnym, musiałas mieć bardzo nuefajną klasę. Mialas jakieś qmpele?
Stary 2015-06-12, 10:42   #2987
Ervisha
Zakorzenienie

Nie miałam i nadal nie mam

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

A jedna to tylko mnie wykorzystała

Stary 2015-06-12, 10:44   #2988
StarFighter
BAN stały

W jaki sposób?
Taka fajna dziewczyna a nie ma
Stary 2015-06-12, 10:54   #2989
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
No to współczuję. U mnie było podejrzenie tasiemca w podstawówce ale na szczęście okazało się ze to coś innego. Bo też jadłam niezliczone ilości a wyglądałam jak anorektyczka. Dopiero jak miałam kolo 24 lat zaczęłam tyć.
A co to było? Tarczyca czy metabolizm?

Cytat:
Chudnie się pewnie dlatego, że bardzo dobrze oczyszcza organizm= częste wizyty w wc Ale to tylko na początku, potem wszystko się normuje. A działa super, cera robi się ładniejsza, jak nie jesz cukru i masz oczyszczony organizm to ... nawet kaca nie miewasz, chociaż wiem, że Ty w ogóle nie pijesz. Zresztą w ogóle już nie wiem, co to ból głowy, a kiedyś często mnie bolała.
No to moja mama chciała mi kupić ale babka jej powiedziała w zielarskim ze od tego się chudnie.. nie powiedziała ze tylko na początku a potem to się normuje?

Cytat:
W jaki sposób?
Taka fajna dziewczyna a nie ma
Ona była nowa w klasie - przyjechała z jakieś wsi.. była gorzej ubrana, nieprzyjemnie od niej pachniało stęchlizną... ja jako pierwsza do niej podeszłam, podałam jej rekę, zagadałam. Zaproponowałam jej byśmy siedziały razem w ławce.. na poczatku było fajnie... gadałyśmy, pomagałyśmy sobie w lekcjach, ja ją zawsze broniłam przed chlopakami z klasy bo jej dokuczali (broniłam jej chociaż mi samej dokuczali). Na drugi rok już mnie trzymała na lekki dystans ale nie było jeszcze az tak źle.. ale zaczeła się klimatyzować... dopiero jak po chorobie wróciłam do szkoły zobaczyłam ze mnie olewa.. znalazła sobie nowe koleżaneczki a mnie olała.. w ławce obok niej siedział plecak albo jej nogi (rozsiadałą się jak królowa), zaczęła się lepiej ubierać (pod koniec roku to nawet w miniówkach przychodziła do szkoły), dokuczała mi razem z innymi.. To było dla mnie bardzo przykre.. podawała się za moją przyjaciółkę a jak już jej nie byłam potrzebna do mnie olala wyrzuciła jak zużytą ścierkę Od tamtego czasu jestem troche nieufna co do ludzi i nie lubię imienia Agnieszka (ona miała tak na imię)

Fajna? Czy ja wiem Dziękuję to miłe.. Co do koleżanki to mam jedną przyjaciółkę, którą poznałam w szpitalu ale ona mieszka jakieś 200 km od mojego miasta i od lat się nie widziałyśmy

Stary 2015-06-12, 10:59   #2990
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
A co to było?

No to moja mama chciała mi kupić ale babka jej powiedziała w zielarskim ze od tego się chudnie.. nie powiedziała ze tylko na początku a potem to się normuje?

Ona była nowa w klasie - przyjechała z jakieś wsi.. była gorzej ubrana, nieprzyjemnie od niej pachniało stęchlizną... ja jako pierwsza do niej podeszłam, podałam jej rekę, zagadałam. Zaproponowałam jej byśmy siedziały razem w ławce.. na poczatku było fajnie... gadałyśmy, pomagałyśmy sobie w lekcjach, ja ją zawsze broniłam przed chlopakami z klasy bo jej dokuczali (broniłam jej chociaż mi samej dokuczali). Na drugi rok już mnie trzymała na lekki dystans ale nie było jeszcze az tak źle.. ale zaczeła się klimatyzować... dopiero jak po chorobie wróciłam do szkoły zobaczyłam ze mnie olewa.. znalazła sobie nowe koleżaneczki a mnie olała.. w ławce obok niej siedział plecak albo jej nogi (rozsiadałą się jak królowa), zaczęła się lepiej ubierać (pod koniec roku to nawet w miniówkach przychodziła do szkoły), dokuczała mi razem z innymi.. To było dla mnie bardzo przykre.. podawała się za moją przyjaciółkę a jak już jej nie byłam potrzebna do mnie olala wyrzuciła jak zużytą ścierkę Od tamtego czasu jestem troche nieufna co do ludzi i nie lubię imienia Agnieszka (ona miała tak na imię)
Normuje się, ja jest trzecią paczkę, w sierpniu minie rok i jak na początku schudłam tak teraz mam cały czas 51 kg jak w mordę strzelił

A ta Agnieszka to zwykła świnia, kurde gdyby to na mnie trafiła to byłaby biedna

Insta
Stary 2015-06-12, 11:07   #2991
StarFighter
BAN stały

Ile masz wzrostu kochana Bernikulo?
Stary 2015-06-12, 11:08   #2992
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
Ile masz wzrostu kochana Bernikulo?
164 cm

Insta
Stary 2015-06-12, 11:08   #2993
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Normuje się, ja jest trzecią paczkę, w sierpniu minie rok i jak na początku schudłam tak teraz mam cały czas 51 kg jak w mordę strzelił

A ta Agnieszka to zwykła świnia, kurde gdyby to na mnie trafiła to byłaby biedna
Wiesz ja myślałam, ze w końcu znalazłam w klasie koleżankę jesli nie przyjaciółkę ale wyszło na to że jest tak jak cała reszta... potem to już mnie olewała i ignorowała Pamiętam jak moja młodsza siostra (bardzo czesto się z nią kłóciłam i nadal kłócę a jak byłyśmy małe to nawet czasem się biłyśmy) przedrzeźniała ją... bo ona to już zachowywała się jak taka panienka... chodziła, kręciła i jeszcze włosy sobie na palcach kręciła... uda miała grube a je w miniówkach pokazywała... i i tak chłopaki na nią nie patrzyli wiec nie wiem co chciała pokazać A ja cicha, spokojna to sie wycofałam ale to mnie zabolało

Co do ostropestu to jakiś czas temu u mnie w zielarskim był na promocji - duża paka za 20zł Może jeszcze jest to kupię a nawet jak nie to kupię mniejszą i zobacze jak się będę czuć. Dziękuję A jaki on w smaku ? I dużo schudłaś?

Stary 2015-06-12, 11:15   #2994
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja myślałam, ze w końcu znalazłam w klasie koleżankę jesli nie przyjaciółkę ale wyszło na to że jest tak jak cała reszta... potem to już mnie olewała i ignorowała Pamiętam jak moja młodsza siostra (bardzo czesto się z nią kłóciłam i nadal kłócę a jak byłyśmy małe to nawet czasem się biłyśmy) przedrzeźniała ją... bo ona to już zachowywała się jak taka panienka... chodziła, kręciła i jeszcze włosy sobie na palcach kręciła... uda miała grube a je w miniówkach pokazywała... i i tak chłopaki na nią nie patrzyli wiec nie wiem co chciała pokazać A ja cicha, spokojna to sie wycofałam ale to mnie zabolało

Co do ostropestu to jakiś czas temu u mnie w zielarskim był na promocji - duża paka za 20zł Może jeszcze jest to kupię a nawet jak nie to kupię mniejszą i zobacze jak się będę czuć. Dziękuję A jaki on w smaku ? I dużo schudłaś?
U mnie było tak, że przed ciążami to potrafiłam ważyć 44kg w porywach do 47kg. W ciążach tyłam po 30 kg (koszmar, dramat). Po ciążach zostało mi i ważyłam 58 kg (to już za dużo dla mnie). Postanowiłam w zeszłym roku na początku sierpnia definitywnie odstawić cukier, oczyścić organizm (zbić ten choletserol), wywaliłam żywność przetwarzaną itd. i schudłam do 51 kg, więc prawie że waga sprzed ciąż. Teraz już chudnąć nie chcę i w sumie nie chudnę, cały czas stoję w miejscu. I czuję się super.

Insta
Stary 2015-06-12, 11:30   #2995
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie było tak, że przed ciążami to potrafiłam ważyć 44kg w porywach do 47kg. W ciążach tyłam po 30 kg (koszmar, dramat). Po ciążach zostało mi i ważyłam 58 kg (to już za dużo dla mnie). Postanowiłam w zeszłym roku na początku sierpnia definitywnie odstawić cukier, oczyścić organizm (zbić ten choletserol), wywaliłam żywność przetwarzaną itd. i schudłam do 51 kg, więc prawie że waga sprzed ciąż. Teraz już chudnąć nie chcę i w sumie nie chudnę, cały czas stoję w miejscu. I czuję się super.
A chleb sama pieczesz? Kobieta mamie powiedziała że jakaś inna kobieta po ostropeście schudła 10 kg

Stary 2015-06-12, 11:32   #2996
bernikula
Zakorzenienie

Nieee, na chleb jakoś nie mam zacięcia, pewnie dlatego, że mało go jem, w zasadzie rano na śniadanie, aha w ciągu dnia bułkę jakąś kupię z ziarnami albo sojową.

Wiesz, jak ktoś ma super nadwagę to może i więcej schudnie. Nie wiem, albo ma takie złogi, jakiś zanieczyszczony organizm i wszystko zaczyna z niego "schodzić". Tak to sobie właśnie wyobraziłam

Insta
Stary 2015-06-12, 11:50   #2997
StarFighter
BAN stały

A Ervisha piecze sama chleb, trudni chyba zrobić dobry chleb samemu
Stary 2015-06-12, 11:52   #2998
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee, na chleb jakoś nie mam zacięcia, pewnie dlatego, że mało go jem, w zasadzie rano na śniadanie, aha w ciągu dnia bułkę jakąś kupię z ziarnami albo sojową.

Wiesz, jak ktoś ma super nadwagę to może i więcej schudnie. Nie wiem, albo ma takie złogi, jakiś zanieczyszczony organizm i wszystko zaczyna z niego "schodzić". Tak to sobie właśnie wyobraziłam
A tak to jesz jakieś kasze? Wiesz teraz w niektórych B. jest smaczny chleb na zakwasie 7 ziaren Ja piekę chleb tylko na drożdżach a do zakwasu się przymierzam i czasem ten kupię (ostatnio kupiłam 3 - dziś jeden) i jest smaczny - nie sztuczny

No żebym się niedowagi nie nabawiła

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2015-06-12 o 11:55
Stary 2015-06-12, 11:52   #2999
Heru19
Rozeznanie

podobno dieta bezglutenowa daje taki efekt, że cholesterol spada ale nie wiem ile w tym prawdy bo tylko w teorii o tym czytałam: William Davis - Dieta bez pszenicy
Heru19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 11:56   #3000
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
A Ervisha piecze sama chleb, trudni chyba zrobić dobry chleb samemu
Ja jem tylko ten domowy na drożdżach bo jest banalnie prosty do upieczenia Tak samo bułki a smak nie do opisania Takiego nie kupi.. a chleb piekę od 3 lat I nic po nim nie piecze mnie w żołądku, nie pęczy, nie mam zgagi itp. a po tym z piekarni tak

Tylko w tym roku czasem mam ochotę na zakwasie a że wypatrzyłam dobry i z dobrym skladem to czasem kupie czytalam ze chleb na zakwasie jest zdrowy bo zakwas to kwas mlekowy a to wspomaga trawienie a ja od dziecka mam z tym problem ;/

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Heru19 Pokaż wiadomość
podobno dieta bezglutenowa daje taki efekt, że cholesterol spada ale nie wiem ile w tym prawdy bo tylko w teorii o tym czytałam: William Davis - Dieta bez pszenicy
Ja nie mam nietolerancji glutenu wiec mi ta dieta nie potrzebna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości