Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 10:53   #2971
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Mojakaren, no mi pisało teraz w apce, że w tym tygodniu dziecię ma 29cm długości! No to sobie przymierz do brzucha Wiadomo, że jest skulone itp. no ale jednak się wierci

Co do rajstop, to chciałam własnie grubsze, są takie w Rossie?

W ogóle zła jestem, bo znalazłam spodnie HMowe ciążowe na OLX używane, chciałam podjechać i zmierzyć, a od soboty laska nie odpisuje na maile, wczoraj napisałam smsa i cisza. I wychodzi na to, że jadę nad morze, a mam tylko długie spódnice, legginsy i tyle. A wolałabym spodnie, bo ma być chłodno...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 10:55   #2972
czarnulax
Zakorzenienie

magda no one mają bardzo dużą gamę kolorystyczną.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Wiedziałam! Myślisz że po co wrzuciłam

Jadę do lekarza! Nie mam jakich butów ubrać niech ta wypłata przyłazi już!
ciekawe skąd wiedziałaś

Powodzenia! będziesz dziś miała usg czy dopiero skieruje Cię?

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Mnie od Camarelo odwodził mąż. Twierdzi, że lekki jest, ale również chybotliwy I jako inżynier woli coś bardziej stabilnego dla swojego potomstwa
Mnie się one nie wydawały chybotliwe, jak na tą masę właśnie. Bardzo zwracam na to uwagę. A też oceniam okiem inżyniera

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dziewczyny też macie nieraz wrażenie, że dzieciak w brzuchu jest duzy jak zacznie się wiercić? Ja mojego nieraz czuję równocześnie z dwóch przeciwległych stron brzucha
tak zastanawiam się wtedy co ona tam robi
Stary 2015-09-08, 11:00   #2973
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CZARNULA, co inżynier to inna miara, widać w drodze powrotnej miałam wykład o amortyzacji, konstrukcjach jakie zostały zamontowane, dlaczego tak a nie inaczej, co byłoby lepsze i nie wiedzieć czemu o trójkołowcach albo wciskał kit bo mu sie nie podobał, a ja nie podważę, bo inną branżę reprezentuję

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:02   #2974
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

pietrusiowata o tym wózku mówisz??

http://www.ewozki.eu/pl/p/Wozek-wiel...opcja-3w1/1596
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:08   #2975
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
CZARNULA, co inżynier to inna miara, widać w drodze powrotnej miałam wykład o amortyzacji, konstrukcjach jakie zostały zamontowane, dlaczego tak a nie inaczej, co byłoby lepsze i nie wiedzieć czemu o trójkołowcach albo wciskał kit bo mu sie nie podobał, a ja nie podważę, bo inną branżę reprezentuję
haha no kto wie
Myślę, że to też każdy inaczej odczuwać może. Mnie zaskoczyła jego stabilność jak na tą wagę. Ale my też nie możemy sobie pozwolić na zbyt ciężki wózek, bo nie wiem skąd go będę musiała znosić. Na chwilę obecną to z 3. piętra
Stary 2015-09-08, 11:08   #2976
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
zgadzam się w 100% ja jestem mega wyczulona na punkcie prywatnosci i intymnosci róznych życiowych sytuacji.
Nie powiem jak obejrzałam ten reportaż to miałam łzy w oczach, wspaniałe wsparcie męża i ojca, ale w życiu nie chciałabym fotografa na sali porodowej!

i jak się dzisiaj czujecie? Mam nadzieję, że już lepiej

baby montana fajnie, że w końcu będziesz miała takie porządne USG!

mi tez gin pierwotnie kazał Euthyrox na czczo, ale nie dałam rady i biorę po jedzeniu i powiedział, że i tak może być

no własnie nie do końca. Mi gin normalnie powiedział, że mogę łykać euthyrox z witaminami. I z tego co pokazały wyniki badań wchłaniał się elegancko bo z 3,09 TSH spadło mi do 0,419.

Dziewczyny też macie nieraz wrażenie, że dzieciak w brzuchu jest duzy jak zacznie się wiercić? Ja mojego nieraz czuję równocześnie z dwóch przeciwległych stron brzucha
Dzisiaj przeczeytałam, że mój dzieciaczek ma ok 30 cm.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Mojakaren, no mi pisało teraz w apce, że w tym tygodniu dziecię ma 29cm długości! No to sobie przymierz do brzucha Wiadomo, że jest skulone itp. no ale jednak się wierci

Co do rajstop, to chciałam własnie grubsze, są takie w Rossie?

W ogóle zła jestem, bo znalazłam spodnie HMowe ciążowe na OLX używane, chciałam podjechać i zmierzyć, a od soboty laska nie odpisuje na maile, wczoraj napisałam smsa i cisza. I wychodzi na to, że jadę nad morze, a mam tylko długie spódnice, legginsy i tyle. A wolałabym spodnie, bo ma być chłodno...
Dotka kiedyś znalzłam takie spodnie, nie zamówiłam ich w końcu, może się skuszę po wypłacie http://sklep.bensini.pl/odziez-ciazo...owe-c-2_3.html nooo i cena w miarę normalna, a teraz widzę, że jeszcze trochę spadła

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:12   #2977
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

i jak się dzisiaj czujecie? Mam nadzieję, że już lepiej

mi tez gin pierwotnie kazał Euthyrox na czczo, ale nie dałam rady i biorę po jedzeniu i powiedział, że i tak może być

no własnie nie do końca. Mi gin normalnie powiedział, że mogę łykać euthyrox z witaminami. I z tego co pokazały wyniki badań wchłaniał się elegancko bo z 3,09 TSH spadło mi do 0,419.
Dziekuje dzis juz jest lepiej. Brzuch nie boli maluch sie pokrecil takze jest dobrze

Mi Euthyrox kazala brac z samego rana i to odczekac min 30 min zanim cos zjem... Nie podchodzi mi to za bardzo no ale trudno mecze sie jakos.

TSH konkretnie Ci zjechaly. Super. Mam nadzieje ze w tym miesiacu i ja takie zobacze. Bardzo bym sobie tego zyczyla

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:12   #2978
Dotka90
Zakorzenienie

Tylko,że problem w tym, że ja bym chciała stacjonarnie, bo nie mam zielonego pojęcia jaki rozmiar.. A chodziło mi o to, że chciałam u tej laski, bo to w Krk, dzisiaj bym podjechala i juz mam spodnie, a tak to jak zamowie to i tak przyjdzie po urlopie.
Stary 2015-09-08, 11:20   #2979
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

kurcze juz byłam nastawiona na ten wózek bebetto Luca

i teraz mam zagwozdkę co zrobić

taki mały off top.. planuję zrobić dziś tortillę z mięsem mielonym i co proponujecie dac do tego mięsa żeby suche nie było? mam kukurydze fasole cebule ser żółty...

Stary 2015-09-08, 11:21   #2980
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

KASIULENKOWO, zawsze dodaje trochę przecieru pomidorowego

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-09-08, 11:23   #2981
emia1986
Raczkowanie

Witam sie po długiej przerwie miałam dużo pracy i nareszcie dzis mam pierwszy dzień wolnego
Od razu wzięłam sie za zamawianie wózka i łóżeczka bo jak na razie nie mamy kompletnie nic dla małej.....
Zastanawiam sie nad ninia elektroniczna i skłaniać sie w stronę angelcare, nasi znajomi sobie bardzo chwala. A Wy jak z kompletowaniem wyprawki?

Biorę sie za nadrabiane zaległości na forum
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:24   #2982
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
i taka długość to już coś
ale to wciąż wymiar podawany od główki do pupy? Czy już całościowo?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:24   #2983
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Ktoras wczoraj pisala o dopisaniu do pierwszej strony sprzedajacego z Allegro. Magda chyba Ty mozesz przypomniec jaki to byl? Bo szukam szukam i nie wiem gdzie to bylo

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:25   #2984
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

EMIA, U nas jest kombinezon dla małego i jakaś muślinowa chusteczka co była gratis do poduszki ciążowej. Tyle czekamy na wypłatę

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-09-08, 11:27   #2985
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No co Ty mowisz?! No to fajnie ze moja pani dr mi o tym cokolwiek wspomniala:-( a ja sama tez w zyciu bym nie pomyslala.
Dzieki Ewusia za info :-*

Gratuluje oczywiscie kolejnych tygodni

mnie moja endo to powtarza i przypomina za każdym razem więc wbiłam sobie mocno do głowy
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ewusia gratuluje nowego tygodnia masakra praktycznie miesiac jestes dalej niz ja ;-)

Wyslane z Lumia920.

a wg usg jestem jeszcze kolejny prawie tydzień do przodu, ale przyzwyczaiłam się do liczenia wg OM
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
A to dotyczy wszystkich witamin? Bo ja wiem, że nie wolno z magnezem, tylko trzeba odczekać. Ja i tak profilaktycznie witaminy biorę wieczorem, ale tak z ciekawości pytam.

Gratulacje

mnie endo mówiła ze dotyczy to wszystkich leków, zawsze podkreśla że najpierw euthyrox, a później, najwcześniej po godzinie inne leki, jeśli muszę coś brać rano (no dupka tak brałam, bo 2 razy dziennie)
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mnie do camarelo przekonała ta mama KLIK mega mi się podobają kolory i w ogóle Będę musiała wnosić jak nie całość to samą gondolę Oswoiłam się z tą myślą i pocieszam się że przynajmniej schudnę
mnie się strasznie ten wózek podoba, szczególnie w tej właśnie wersji kolorystycznej co na tym blogu
no ale chyba go skreśliliśmy bo sprzedawca nam nie polecał ze względu na dużą awaryjność.... aczkolwiek żałuję
Cytat:

ja nie jestem lekarzem, więc słucham co mówią do nie moi lekarze a że i endo i gin maja takie zdanie na temat brania euthyroxu z innymi lekami i jedzeniem tom nie będę się kłócić, szczególnie ze u mnie baaadzo ciężko utrzymać tsh na dobrym poziomie bo mam dodatkowo zapalenie tarczycy
ale skoro u Ciebie tak działa to ok

Byłam w Pepco i kupiłam dwupak bodziaków i pajaca na szczęście nie było zbyt dużo ładnych rzeczy dla chłopców więc nie miałam więcej pokus

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:27   #2986
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
i taka długość to już coś
ale to wciąż wymiar podawany od główki do pupy? Czy już całościowo?
Długość całkowita, CRL to ponoć 19cm.
Stary 2015-09-08, 11:29   #2987
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

taki mały off top.. planuję zrobić dziś tortillę z mięsem mielonym i co proponujecie dac do tego mięsa żeby suche nie było? mam kukurydze fasole cebule ser żółty...
ja daję pomidory z puszki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:29   #2988
Dotka90
Zakorzenienie

Czarnula, a jakie masz TSH teraz, że Cię endo tak straszy tą tarczycą? I jaką dawkę leków bierzesz? Jak skoczy TSH to nie mogą po prostu leków zwiększyć?

Ja biorę Letrox 50tkę, w zeszłym m-cu miałam TSH 0,97, a wczoraj 1,66 No ale wciąż jest okej, więc nie ma co narzekać.

Co do zażywania, to ja za radą Czarnuli, zażywam rano Letrox, a witaminy później, żeby ten magnez nie robił problemów.
Stary 2015-09-08, 11:30   #2989
hariett
Zadomowienie

Witam się po badaniach! Przeżyłam!
Cytat:
Ale źle Mnie tez irytują na olx ludzie którzy się nie odzywają. Jak szukałam tych pieluch wielo to pisałam chyba do 5 osób, z czego odezwały się 2. I to pisałam na telefon... Nie rozumiem
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Bo tak jak wczoraj rozmawiałam z przyjaciółką na temat remontu i jak jej podałam, że u mnie pan parkieciarz robi ok. 30m2 za 800 zł z trzykrotnym lakierowaniem, to stwierdziła, że on to chyba charytatywnie robi i mocno po kosztach. Tak samo przyjdzie pan od wykończenia i za malowanie dwóch dużych pomieszczeni, jedno ok 25 m2, drugie ok 20 m2, zrywanie kafelek (5 rzędów na wysokość ok 180 cm), zrywanie boazerii (ok. 3 m), położenie gładź pod kafelkami i boazerią, zrobienie 10 gniazdek, czyli poprowadzenie nowego obwodu w tych dwóch pomieszczeniach, zażyczył sobie maks 700 zł. Jak to tz stwierdził, to ja tu jeszcze troszkę posiedzę, jak skończysz szaleć, to wrócę. Miał wrócić, żeby zrobić remont, ale stwierdził, że mu się nie opłaca.
Przeczytałam "pan parciarz" i zastanawiam się co w tym dziwnego że ma takie niskie ceny
Nas szczęśliwie koszta remontu (tzn. ekipy) ominą, bo mają to robić lokatorzy teściów za czynsz Chcielibyśmy tylko kiedyś (ale raczej w dalekiej przyszłości) cyklinować podłogę w dużym pokoju, bo to jest bambus, który się masakrycznie rysuje Ciekawe ile za takie coś zaśpiewają
Cytat:
Ubralam wlasnie spodnice i rajtki. Okej, przestaje sie dziwic, czemu chcecie juz kupowac rajtki ciazowe

W HMie sa?
Są, z tego co widziałam dwupaki o różnych grubościach za 40zł. Ale działu trzeba się ładnie naszukać, jest idealnie ukryty między rzeczami dziecięcymi.
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Jak nie weźmiesz jednej to się nic nie stanie Ja jestem wyrodną matką , bo tabletki które powinnam mieć na miesiąc, mam już na drugi. Zapominam brać
Mam to samo Jak brałam witaminy przed ciążą byłam bardziej zdyscyplinowana, a teraz taka klucha ze mnie jest na wszystkich polach
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kinga ja jestem przerazona bo obok mnie koles kupil mieszkanie i sie nie wprowadzil, nawet remonru nie zrobil (stan deweloperski) od 3 lat, a teraz doszly mnie sluchy, ze sprzedal to lokum i az sie boje jak ludzie wejda z remontem..... Akurat to jest za moja sypialnia :-(
Między nami a sąsiadami z jednej strony było pomieszczenie puste, dzięki któremu u nas nie było słychać nic od nich i w drugą stronę. My tam chcemy zrobić sypialnię swoją i dziecia, to będą mieć nocne koncerty Młodego gratis Zemsta za ich kłócące się dzieciaki i nocne imprezowe śmiechy

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:31   #2990
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przeczeytałam, że mój dzieciaczek ma ok 30 cm.

Dotka kiedyś znalzłam takie spodnie, nie zamówiłam ich w końcu, może się skuszę po wypłacie http://sklep.bensini.pl/odziez-ciazo...owe-c-2_3.html nooo i cena w miarę normalna, a teraz widzę, że jeszcze trochę spadła
to takie spodnie jak jak kupiłam tyko moje nie mają kieszonek z tyłu. cena ta sama. mi się fajnie nosi a u tego sprzedawcy co wrzuciłaś to kupiłam leginsy ciążowe na allegro. też spoko ale nosze je tylko w domu. chciałam jeszcze tą bluzkę co ma ta pani u góry strony ale stwierdziłam że w bluzki to jakoś się zmieszczę i nie wzięłam.
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 11:32   #2991
Dotka90
Zakorzenienie

Hariett, no ja nie wiem co z tymi ludźmi jest nie tak. Wystawiasz rzeczy do SPRZEDANIA, niektóre wiszą naprawdę długo, a jak ktoś chce kupić, to się nie odzywasz, no idiotyzm, nie ?

Teraz napisałam do innej, ma dżinsy ciążowe i odpisała
Więc może uda mi się popołudniu podjechać i zmierzyć
Stary 2015-09-08, 11:42   #2992
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Hariett, no ja nie wiem co z tymi ludźmi jest nie tak. Wystawiasz rzeczy do SPRZEDANIA, niektóre wiszą naprawdę długo, a jak ktoś chce kupić, to się nie odzywasz, no idiotyzm, nie ?

Teraz napisałam do innej, ma dżinsy ciążowe i odpisała
Więc może uda mi się popołudniu podjechać i zmierzyć
Obstawiam trzy możliwości - albo już sprzedali, są leniami i nie zdjęli ogłoszenia (tak trudno napisać że SORKI NIEAKTUALNE?), albo podali nieużywany numer (ale to raczej odpada, później piałam i na olx), albo są zwyczajnie typem irytujących, nieogarniętych sprzedawców

Powodzenia w zakupie!
Moje, jak się wczoraj okazało, zjeżdżają mi z tyłka, gumka na brzuchu jeszcze się ładnie nie trzyma i też się leciutko obniża. Widoki, jak w centrum miasta na głównej ulicy poprawiam całe spodnie (pas sięga gdzieś do żeber) zapewne są niezapomniane Ale jeszcze kilka tygodni i będą ładnie leżeć, nie oszukuję się że przytyję jak moja mama 6 kg podczas całej ciąży

Stary 2015-09-08, 11:45   #2993
emia1986
Raczkowanie

Cytat:
EMIA, U nas jest kombinezon dla małego i jakaś muślinowa chusteczka co była gratis do poduszki ciążowej. Tyle czekamy na wypłatę
Uff... Chce sie tym teraz zająć bo nie wiem jak długo będę na chodzie, tym bardziej ze sie przepracowywalam do tej pory....

Muszę sie wybrać po ciążowe spodnie i rajtki, bo po tym lecie mam same sukienki, spódnice a tylko 1 długie spodnie.... Widzę ze polecacie h&m. Jak u nich z jakością? Nie blakna, wyciągają sie, mechaca po 1,2 praniach?
Stary 2015-09-08, 11:47   #2994
Dotka90
Zakorzenienie

Laseczka odpisała mi o spodniach, zazwoniła i w ogóle, szok! Umówiłam się na wieczór na przymiarkę. Chociaż jedna ogarnięta!
Stary 2015-09-08, 11:56   #2995
czarnulax
Zakorzenienie

Dotka przy ostatnim badaniu 1.4, czyli idzie na razie powoli do góry, ale jest jeszcze ok. Nie straszy, tylko rozmawiałam z nią o przybieraniu w ciąży, moich problemach ze skaczącym tsh itp. Jak skoczy, to wiadomo, że dawkę podnosimy, ale nagły wzrost wagi z powietrza da mi sygnał by wcześniej tsh zbadać.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez emia1986 Pokaż wiadomość
Muszę sie wybrać po ciążowe spodnie i rajtki, bo po tym lecie mam same sukienki, spódnice a tylko 1 długie spodnie.... Widzę ze polecacie h&m. Jak u nich z jakością? Nie blakna, wyciągają sie, mechaca po 1,2 praniach?
Ja jestem zadowolona.
Stary 2015-09-08, 11:59   #2996
emia1986
Raczkowanie

Cytat:
Laseczka odpisała mi o spodniach, zazwoniła i w ogóle, szok! Umówiłam się na wieczór na przymiarkę. Chociaż jedna ogarnięta!
Gratki

Czarnulax dzięki
Stary 2015-09-08, 11:59   #2997
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emia1986 Pokaż wiadomość
Uff... Chce sie tym teraz zająć bo nie wiem jak długo będę na chodzie, tym bardziej ze sie przepracowywalam do tej pory....

Moje na razie przeżyły jedno pranie u mnie, ale jak na spodnie używane, miękkie, są w dobrym stanie, uda nieprzetarte (a to moja zmora, wszystkie spodnie tak niszczę i z tego co widzę to spodnie w moich rozmiarach w lumpikach też mają tę wadę). Pani w komisie w ogóle mówiła że h&m w ogóle ma dobrej jakości spodnie ciążowe i u nich nawet używane są w bardzo dobrym stanie, no ale nie wiadomo na ile to prawda i w sieciówkach co kolekcja, to inna jakość
Pasek ciążowy lekko się mechaci, no ale to bawełna, trze o koszulki cały czas, nie wymagam cudów. Materiał na części widocznej ok

Stary 2015-09-08, 12:23   #2998
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

zbieram rzeczy do zamówienia z all

powiedzcie mi czy wazelina jest potrzebna?

kupujecie patyczki do uszu dla dziecka? płatki kosmetyczne kupujecie takie dla dorosłych te większe nie te kółeczka?

i co do czyszczenia noska?

Stary 2015-09-08, 12:35   #2999
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
zbieram rzeczy do zamówienia z all

powiedzcie mi czy wazelina jest potrzebna?

kupujecie patyczki do uszu dla dziecka? płatki kosmetyczne kupujecie takie dla dorosłych te większe nie te kółeczka?

i co do czyszczenia noska?
Ja nie widzę sensu stosowania wazeliny.
Kupiłam jedno opakowanie patyczków specjalnych dla dzieci, ale czy to praktyczne?
Płatki kosmetyczne kupuję większe, jak będę potrzebować małych to użyję naszych - jakby coś to w Rossie duże są za 40szt/3zł na dziale z dorosłymi wacikami itp.
Do noska nam na studiach pani logopedka dla dzieci zamiast kiedyś stosowanych gruszek polecała aspiratorki, tzw. fridy

Stary 2015-09-08, 13:14   #3000
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magda no one mają bardzo dużą gamę kolorystyczną.

ciekawe skąd wiedziałaś

Powodzenia! będziesz dziś miała usg czy dopiero skieruje Cię?

Mnie się one nie wydawały chybotliwe, jak na tą masę właśnie. Bardzo zwracam na to uwagę. A też oceniam okiem inżyniera
no ale ten czerwony z granatem
hmmm.. jakby to ująć - nie bez powodu jestem w topgadułach

DOSTAŁAM SKIEROWANIE Tylko termin mi nie odpowiada

O no to super że są konkretne

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Powodzenia w zakupie!
Moje, jak się wczoraj okazało, zjeżdżają mi z tyłka, gumka na brzuchu jeszcze się ładnie nie trzyma i też się leciutko obniża. Widoki, jak w centrum miasta na głównej ulicy poprawiam całe spodnie (pas sięga gdzieś do żeber) zapewne są niezapomniane Ale jeszcze kilka tygodni i będą ładnie leżeć, nie oszukuję się że przytyję jak moja mama 6 kg podczas całej ciąży
Mi też się trochę zsuwa gumka ale to podciągam trochę i idę dalej

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja nie widzę sensu stosowania wazeliny.
Kupiłam jedno opakowanie patyczków specjalnych dla dzieci, ale czy to praktyczne?
Płatki kosmetyczne kupuję większe, jak będę potrzebować małych to użyję naszych - jakby coś to w Rossie duże są za 40szt/3zł na dziale z dorosłymi wacikami itp.
Do noska nam na studiach pani logopedka dla dzieci zamiast kiedyś stosowanych gruszek polecała aspiratorki, tzw. fridy
Ja wazeliny też nie kupuję Przecież to to samo co oliwka nie
Ja nie czyszczę uszu patyczkami - raz na jakiś czas ale w sumie są czyste Za to Tż czyści i ma cały czas syf. Ale pewnie kupię opakowanie żeby wodę z ucha wycierać..
Waciki kupuję dla dorosłych - są takie wielkie więc bez sensu dawać więcej złoty.
Olka do noska zamiast gruszki ma takie coś że ciągnie się z drugiej strony Przy większym katarze mam odruch wymiotny

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

W ogóle - przytyłam ok. 1,5kg. Serduszko bilo, trochę cichutko i się wystraszyłam na początku, bo trochę słabo było słychać, ale myślę że on za wysoko mi tym pojechał, bo aż na wysokość pępka a ja tak wysoko dziecia jeszcze nie czuję tylko jakieś 2 palce niżej. Ale mówił że macica już na wysokości pępka. No chyba że dzidziuś uciekał na dół

Kinga - USG połówkowe - 29 września 12:30. Wizyta - 8 października

Kazał mi zwolnić. A ja się go pytam - jak? Pracować muszę, tu się studia zaczynają, praktyki jutro zaczynam Pokiwał palcem i poszlam ale jak pytał czy dalej chce pracować to mu mówię, że chcę, bo ja w pracy to leżę na podłodze albo kanapie cały dzień i czasem wstanę pić jej dać
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości