|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Mojakaren, no mi pisało teraz w apce, że w tym tygodniu dziecię ma 29cm długości! No to sobie przymierz do brzucha
Wiadomo, że jest skulone itp. no ale jednak się wierci ![]() Co do rajstop, to chciałam własnie grubsze, są takie w Rossie? ![]() W ogóle zła jestem, bo znalazłam spodnie HMowe ciążowe na OLX używane, chciałam podjechać i zmierzyć, a od soboty laska nie odpisuje na maile, wczoraj napisałam smsa i cisza. I wychodzi na to, że jadę nad morze, a mam tylko długie spódnice, legginsy i tyle. A wolałabym spodnie, bo ma być chłodno... |
|
|
|
#2972 | |||
|
Zakorzenienie
|
magda no one mają bardzo dużą gamę kolorystyczną.
Cytat:
Powodzenia! będziesz dziś miała usg czy dopiero skieruje Cię? Cytat:
![]() Cytat:
zastanawiam się wtedy co ona tam robi |
|||
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
CZARNULA, co inżynier to inna miara, widać
w drodze powrotnej miałam wykład o amortyzacji, konstrukcjach jakie zostały zamontowane, dlaczego tak a nie inaczej, co byłoby lepsze i nie wiedzieć czemu o trójkołowcach albo wciskał kit bo mu sie nie podobał, a ja nie podważę, bo inną branżę reprezentuję
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
pietrusiowata o tym wózku mówisz??
http://www.ewozki.eu/pl/p/Wozek-wiel...opcja-3w1/1596 |
|
|
|
#2975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że to też każdy inaczej odczuwać może. Mnie zaskoczyła jego stabilność jak na tą wagę. Ale my też nie możemy sobie pozwolić na zbyt ciężki wózek, bo nie wiem skąd go będę musiała znosić. Na chwilę obecną to z 3. piętra |
|
|
|
|
#2976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi Euthyrox kazala brac z samego rana i to odczekac min 30 min zanim cos zjem... Nie podchodzi mi to za bardzo no ale trudno mecze sie jakos. TSH konkretnie Ci zjechaly. Super. Mam nadzieje ze w tym miesiacu i ja takie zobacze. Bardzo bym sobie tego zyczyla
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko,że problem w tym, że ja bym chciała stacjonarnie, bo nie mam zielonego pojęcia jaki rozmiar.. A chodziło mi o to, że chciałam u tej laski, bo to w Krk, dzisiaj bym podjechala i juz mam spodnie, a tak to jak zamowie to i tak przyjdzie po urlopie.
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze juz byłam nastawiona na ten wózek bebetto Luca
i teraz mam zagwozdkę co zrobić ![]() taki mały off top.. planuję zrobić dziś tortillę z mięsem mielonym i co proponujecie dac do tego mięsa żeby suche nie było? mam kukurydze fasole cebule ser żółty...
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
KASIULENKOWO, zawsze dodaje trochę przecieru pomidorowego
|
|
#2981 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie po długiej przerwie
miałam dużo pracy i nareszcie dzis mam pierwszy dzień wolnego Od razu wzięłam sie za zamawianie wózka i łóżeczka bo jak na razie nie mamy kompletnie nic dla małej..... Zastanawiam sie nad ninia elektroniczna i skłaniać sie w stronę angelcare, nasi znajomi sobie bardzo chwala. A Wy jak z kompletowaniem wyprawki? Biorę sie za nadrabiane zaległości na forum |
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to wciąż wymiar podawany od główki do pupy? Czy już całościowo?
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoras wczoraj pisala o dopisaniu do pierwszej strony sprzedajacego z Allegro. Magda chyba Ty mozesz przypomniec jaki to byl? Bo szukam szukam i nie wiem gdzie to bylo
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
EMIA, U nas jest kombinezon dla małego i jakaś muślinowa chusteczka co była gratis do poduszki ciążowej. Tyle
czekamy na wypłatę
|
|
#2985 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie moja endo to powtarza i przypomina za każdym razem więc wbiłam sobie mocno do głowy Cytat:
a wg usg jestem jeszcze kolejny prawie tydzień do przodu, ale przyzwyczaiłam się do liczenia wg OM ![]() Cytat:
mnie endo mówiła ze dotyczy to wszystkich leków, zawsze podkreśla że najpierw euthyrox, a później, najwcześniej po godzinie inne leki, jeśli muszę coś brać rano (no dupka tak brałam, bo 2 razy dziennie) Cytat:
no ale chyba go skreśliliśmy bo sprzedawca nam nie polecał ze względu na dużą awaryjność.... aczkolwiek żałuję Cytat:
a że i endo i gin maja takie zdanie na temat brania euthyroxu z innymi lekami i jedzeniem tom nie będę się kłócić, szczególnie ze u mnie baaadzo ciężko utrzymać tsh na dobrym poziomie bo mam dodatkowo zapalenie tarczycy ale skoro u Ciebie tak działa to ok Byłam w Pepco i kupiłam dwupak bodziaków i pajaca na szczęście nie było zbyt dużo ładnych rzeczy dla chłopców więc nie miałam więcej pokus
|
|||||
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, a jakie masz TSH teraz, że Cię endo tak straszy tą tarczycą? I jaką dawkę leków bierzesz? Jak skoczy TSH to nie mogą po prostu leków zwiększyć?
Ja biorę Letrox 50tkę, w zeszłym m-cu miałam TSH 0,97, a wczoraj 1,66 No ale wciąż jest okej, więc nie ma co narzekać.Co do zażywania, to ja za radą Czarnuli, zażywam rano Letrox, a witaminy później, żeby ten magnez nie robił problemów. |
|
|
|
#2989 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się po badaniach! Przeżyłam!
![]() Cytat:
Mnie tez irytują na olx ludzie którzy się nie odzywają. Jak szukałam tych pieluch wielo to pisałam chyba do 5 osób, z czego odezwały się 2. I to pisałam na telefon... Nie rozumiem ![]() Cytat:
Nas szczęśliwie koszta remontu (tzn. ekipy) ominą, bo mają to robić lokatorzy teściów za czynsz Chcielibyśmy tylko kiedyś (ale raczej w dalekiej przyszłości) cyklinować podłogę w dużym pokoju, bo to jest bambus, który się masakrycznie rysuje Ciekawe ile za takie coś zaśpiewają ![]() Cytat:
Cytat:
Jak brałam witaminy przed ciążą byłam bardziej zdyscyplinowana, a teraz taka klucha ze mnie jest na wszystkich polach Cytat:
Zemsta za ich kłócące się dzieciaki i nocne imprezowe śmiechy
|
|
#2990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a u tego sprzedawcy co wrzuciłaś to kupiłam leginsy ciążowe na allegro. też spoko ale nosze je tylko w domu. chciałam jeszcze tą bluzkę co ma ta pani u góry strony ale stwierdziłam że w bluzki to jakoś się zmieszczę i nie wzięłam.
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, no ja nie wiem co z tymi ludźmi jest nie tak. Wystawiasz rzeczy do SPRZEDANIA, niektóre wiszą naprawdę długo, a jak ktoś chce kupić, to się nie odzywasz, no idiotyzm, nie ?
![]() Teraz napisałam do innej, ma dżinsy ciążowe i odpisała Więc może uda mi się popołudniu podjechać i zmierzyć
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w zakupie! Moje, jak się wczoraj okazało, zjeżdżają mi z tyłka, gumka na brzuchu jeszcze się ładnie nie trzyma i też się leciutko obniża. Widoki, jak w centrum miasta na głównej ulicy poprawiam całe spodnie (pas sięga gdzieś do żeber) zapewne są niezapomniane Ale jeszcze kilka tygodni i będą ładnie leżeć, nie oszukuję się że przytyję jak moja mama 6 kg podczas całej ciąży
|
|
#2993 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę sie wybrać po ciążowe spodnie i rajtki, bo po tym lecie mam same sukienki, spódnice a tylko 1 długie spodnie.... Widzę ze polecacie h&m. Jak u nich z jakością? Nie blakna, wyciągają sie, mechaca po 1,2 praniach? |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczka odpisała mi o spodniach, zazwoniła i w ogóle, szok! Umówiłam się na wieczór na przymiarkę. Chociaż jedna ogarnięta!
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka przy ostatnim badaniu 1.4, czyli idzie na razie powoli do góry, ale jest jeszcze ok. Nie straszy, tylko rozmawiałam z nią o przybieraniu w ciąży, moich problemach ze skaczącym tsh itp. Jak skoczy, to wiadomo, że dawkę podnosimy, ale nagły wzrost wagi z powietrza da mi sygnał by wcześniej tsh zbadać.
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ja jestem zadowolona. |
|
|
|
#2996 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pasek ciążowy lekko się mechaci, no ale to bawełna, trze o koszulki cały czas, nie wymagam cudów. Materiał na części widocznej ok
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram rzeczy do zamówienia z all
powiedzcie mi czy wazelina jest potrzebna? kupujecie patyczki do uszu dla dziecka? płatki kosmetyczne kupujecie takie dla dorosłych te większe nie te kółeczka? i co do czyszczenia noska? |
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam jedno opakowanie patyczków specjalnych dla dzieci, ale czy to praktyczne? ![]() Płatki kosmetyczne kupuję większe, jak będę potrzebować małych to użyję naszych - jakby coś to w Rossie duże są za 40szt/3zł na dziale z dorosłymi wacikami itp. Do noska nam na studiach pani logopedka dla dzieci zamiast kiedyś stosowanych gruszek polecała aspiratorki, tzw. fridy
|
|
#3000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm.. jakby to ująć - nie bez powodu jestem w topgadułach DOSTAŁAM SKIEROWANIE ![]() O no to super że są konkretne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie czyszczę uszu patyczkami - raz na jakiś czas ale w sumie są czyste Waciki kupuję dla dorosłych - są takie wielkie więc bez sensu dawać więcej złoty. Olka do noska zamiast gruszki ma takie coś że ciągnie się z drugiej strony ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- W ogóle - przytyłam ok. 1,5kg. Serduszko bilo, trochę cichutko i się wystraszyłam na początku, bo trochę słabo było słychać, ale myślę że on za wysoko mi tym pojechał, bo aż na wysokość pępka a ja tak wysoko dziecia jeszcze nie czuję tylko jakieś 2 palce niżej. Ale mówił że macica już na wysokości pępka. No chyba że dzidziuś uciekał na dół Kinga - USG połówkowe - 29 września 12:30. Wizyta - 8 października ![]() Kazał mi zwolnić. A ja się go pytam - jak? Pracować muszę, tu się studia zaczynają, praktyki jutro zaczynam Pokiwał palcem i poszlam ale jak pytał czy dalej chce pracować to mu mówię, że chcę, bo ja w pracy to leżę na podłodze albo kanapie cały dzień i czasem wstanę pić jej dać |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

Wiadomo, że jest skulone itp. no ale jednak się wierci 

będziesz dziś miała usg czy dopiero skieruje Cię? 
albo wciskał kit bo mu sie nie podobał, a ja nie podważę, bo inną branżę reprezentuję

planuję zrobić dziś tortillę z mięsem mielonym i co proponujecie dac do tego mięsa żeby suche nie było? mam kukurydze fasole cebule ser żółty...

czekamy na wypłatę
na szczęście nie było zbyt dużo ładnych rzeczy dla chłopców więc nie miałam więcej pokus
No ale wciąż jest okej, więc nie ma co narzekać.