![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Melduje sie wieczorem. Nie mam siły Was nadrobić dziś, jutro poczytam.
Wesele koleżanki przetrwalam, dziś jak wracaliśmy glowa mnie bolała jednak bardzo podczas podróży, potem popołudnie zasnelam na troche i już Okey. Wesele było fajne, nawet trochę potancxylismy z mężem. Aż sie stare babki dziwnie patrzyły że tancze z brzuchem ![]() ![]() Panna młoda była piękna i taka szczupła, Ojej grubo sie czułam z tym brzuszkiem, no ale co zrobić, ,,ciooooonza,,. Oglądam tv, mam nadzieje że u Was wszystko Okey że zdrowiem i dziećmi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
A co do odwiedzin. Mi specjalnie nie przeszkadzaja. Tzn wiem.ze do szpitala tescie przyjada pewnie i moja chrzestna bo mieszka kilka metrow od szpitala. Reszta w domu sie zleci. Ale ze tak powiem wyebka, ja szykowac nic nie bede. Moga wejsc, zobaczyc i wypad na dol do tesciowej. Tzn to sie tyczy t rodziny. Ode mnie pewnie mama wpadnie z siostra ale one mile widziane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny... znalazłam na nodze kleszcza ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba do końca ciąży mi to spokoju nie da ![]()
![]() |
#2974 |
Zadomowienie
|
Wyrzuciłaś go? Bo zawsze można przebadać kleszcza. Ale nawet jeśli był zarażony to i tak nie znaczy, że Ciebie złapało, więc to też nie jest super metoda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej się boję o Małą, byle jej nie zaszkodził ![]()
![]() |
#2976 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No i cóż, ja w życiu nie zdążyłam wiele fajnych rzeczy zrobić, a teraz to juz słabo, więc mnie czasem zbiera egoistyczny żal do wszechświata ![]() Cytat:
O kurcze, współczuję :/ Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja 3 tygodnie temu na weselu tancowałam do 3 nad ranem:p na sali była też dziewczyna z terminem na listopad i ruszala się jeszcze więcej ode mnie:p Też czułam się grubo i brzydko, a jedna obca kobieta zahaczyla mnie jak wychodziłam z toalety i powiedziała, że mimo, że są tu też inne ciężarne, to ja poza panną młodą wyglądam tu najpiękniej (wesele na 140 osób B) ). Miło mi się zrobiło, aczkolwiek do końca. Imprezy miałam lustrowstret.. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() Ogolnie sorki za szczerość, ale takie zachowanie dziewczyny nie wskazuje na to, że to była Twoja przyjaciółka... no chyba, że ma 15 lat i chciała opowiedzieć Ci o pierwszym pocałunku, a Ty przełożyłaś spotkanie... wtedy miała prawo strzelić foszka! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Ale borelioza rozwija się bardzo długo, nawet po kilku latach, poza tym trzeba by było mieć mega pecha, żeby ją złapać po jednym kleszczu. Szwagier ma ale on złapał po dwóch latach pracy w lesie
![]() |
#2979 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny mam nadzieję, bo strasznie mnie to rozbilo :/ pewnie za tydzień na wizycie porusze ten temat, bo mi to spokoju nie da...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#2981 |
Zakorzenienie
|
Mujer. U mnie kp nie udalo się z kilku powodów - jednym z nich byla moja szczera niechęć do tego.. oprócz tego laktacja na niskim poziomie, ból przy siedzeniu, siedzenie po 40min przy jednym cycu. Więc wcale się nie obrażam, że mi ktos wygodę zarzuca z mm
![]()
#2982 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ogolnie dziwne te zachowanie Twojej niby przyjaciółki. .. Andriuszka fajnie ze zabawa udana ![]() ![]() Aniqa nie stresuj się tym kleszczem ![]() ![]() Jakoś tak ciemno na dworze i znów szaro buro czyżby koniec "lata"?? Z 4 razu dzisiaj w nocy wstawałam:/ aż się odzwyczailam
#2983 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry jak mi się nie chce z ciepłego łóżeczka wychodzić
![]() Na dworze juz szaro o tej porze a to jeszcze bardziej zniechęca. No nic jeszcze 1,5 mca. Mala wyczynia cuda z moim pępkiem. Dziwnie tak ![]()
#2984 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jak zimnooo a zaraz trzeba wstac i mala do przedszkola wyszykowac. Dzis chyba przeleze caly dzien i bede sobie czytac bo wszystko w domu porobione ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
Witam się w poniedziałek!
![]() Miałam zamiar spać do oporu dzisiaj, ale oczywiście o 6:30 Mąż czegoś w szafce szukał i wypadł termometr i takiego hałasu narobił, że mało zawału nie dostałam. A teraz zadzwonił do mnie, że kurier ma być między 9 a 10. I musiałam się podnieść. I mam nadzieję, że ten kurier faktycznie tak przyjedzie, a nie o 12... Jakoś tak nic mi się nie chce....
#2986 |
Konto usunięte
|
Ja się obudziłam o 6.10, ale dospałam do 7.45. A śniło mi się, że jest już 16 i przespałam cały dzień.
Po śniadaniu ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
Widze ze dzisiaj wszystkie jestesmy pelne zapalu do zycia
![]() Ja wczoraj przyznam ze mialam jeden z najgorszych dni w calej ciazy caly czas mnie tak dziwnie w brzuchu gniotlo czy bolalo prawie caly dzien przelezalam az TZ chcial ze mna na ip jechac ale jakos w miare pod wieczor sie uspokoilo i mam nadzieje ze dzisiaj bedzie juz lepiej to zdecydowanie dla mnie znak ze musze zwolnic tempo :/ !! A wiecei jaka moja pierwsza mysl? jak ja mam na ip jechac jak torbe mam nie spakowana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja wreszcie dość dobrze spałam. W sumie mogłabym jeszcze, ale stwierdziłam, że czas wstać. Idę się ogarnąć ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#2989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj idziemy na pierwsze zajęcia w SR.. mam nadzieję, że będzie warto, bo muszę chodzić przez 7 tygodni, inaczej kasa chorych mi za to nie zapłaci.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zadomowienie
|
Dolinka obys tylko lepiej sie poczula bo kolejne 7 tyg moga byc trudne no i oby Ci sie spodobalo !!
![]() Widze dziewczyny w weekend pojawil sie temat KP ja tez nie chce na sobie wywierac presji napewno sprobuje ale czy mi sie uda czy nie to zobaczymy jak sie przerzucimy na mm to tez tragedii nie bedzie. Mnie troche martwi temat odzywiania w trakcie KP bo tez rozne opinie sa u nas polozna mowila ze generalnie mozna jesc to samo co zawsze jadamy (dala nawet przyklad babki ktora w ciazy ciagle bigos jadla i po urodzeniu mimo ze karmila bigos nadal wcinala). Ja teraz caly czas jadam dosc zdrowo ale jednak na parze nie gotuje tylko wiekszosc rzeczy jednak smazonych albo pieczonych z piekarnika nie wiem sama czy od razu bede musiala przerzucic sie na gotowane miecho czy nie dziewczyny ktore macie dzieciaczki jak to u Was wygladalo ? bo musze TZ nauczyc gotowac takie najprostsze rzeczy zebysmy z glodu nie padli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w ten poniedziałku szary poranek !
Czubasek strach normalnie po tym co czytałam o szwagierke znajomej. . Szok... :/ ![]() Andriuszka fajnie ze się oobawiliscie ![]() Aniqa zapytaj lekarza co zrobić po kleszczu. Ja nigdy nie mialam ciężko się wypowiadać. Limonką ja właśnie a propo po torby też sobie uświadomiłam że jej nie mam. Ahahaha Trzeba będzie zerknąć w kartę ciąży czy tam czegoś nie ma na ten temat a jak nie to pozostają Google co u mas w szpitalu mają a czego nie ![]()
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad zrobieniem badania w kierunku boreliozy, bo wtedy w najgorszym przypadku mi podadzą antybiotyk... Ja się w sumie o siebie nie martwię, tylko o Małą ![]()
![]() |
#2993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie stresuj się ![]()
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
No niby też czytałam, że nie powinno to wpłynąć na płód, ale z drugiej strony piszą, że to też do końca stwierdzone nie jest...
#2995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie czytaj internetow zadzwoń do lekarza rodzinnego i do ginekologa i niech Ci powiedzą. Co mogłoby się wydarzyć. Czy wgl coś. Jeśli borelioza rozwija się kilka lat moim zdaniem nie ma obaw ![]()
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
Aniqa zadzwon do gina to sie uspokoisz
![]() A ja sie witam po przespanej nocy ![]() Tz walczy z malowaniem pokoju, po tym jak fachowiec spier**** robote Myslicie ze poradzi? Chodzi o to ze w rogach, na wszystkich lacznikach scian przebija farba? Jakby smugi- no fatalnie. Listy przypodlogowe, drewniane! Uwalone farba. Szkoda gadac Tz nie cierpi takich rzeczy- ale wydaje mi sie ze malowanie nie jest jakies wybitnie trudne |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Konto usunięte
|
Aniqa tylko borelioza to najwcześniej po 4 tygodniach od ew. zakażenia wyjdzie w badaniu. A nie możesz zadzwonić do gina?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53000392]Aniqa tylko borelioza to najwcześniej po 4 tygodniach od ew. zakażenia wyjdzie w badaniu. A nie możesz zadzwonić do gina?[/QUOTE] Dziewczyny nie mam bezpośredniego kontaktu z moją gin., bo ona nie daje swojego numeru telefonu. A wizytę mam dopiero za tydzień. Czytałam, że borelioza rozwija się od 1-3 tygodni, więc chyba teraz za wcześnie na badanie... To co mogłam to zrobiłam, kleszcz usunięty, miejsce przemyte. Teraz jedynie badanie może coś pomóc i ewentualny antybiotyk w przypadku choroby :/ Później będzie u mnie mama, więc może ona mi jeszcze coś poradzi...
![]() |
#2999 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A i jak możesz napisz jaki rozmiar czapeczki kupilas? Pokaż ![]() Doczytałam, że czujesz się dzisiaj lepiej już, do dobrze, wczoraj może za dużo było tego dla Ciebie. No i kleszczu też przeczytałam i myślę, że nie powinnaś się martwić, tak jak piszą dziewczyby, dla Małej nie zaszkodzi nic, to był Twój pierwszy kleszcz? A badanie na bolerioze chyba jest bez sensu tetaz, bo to za wcześnie, to latami potrafi się rozwijać. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale skoro Malej nic nie grozi postaraj się tym nie martwić ;* Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cześć ;* Ja wczoraj przywiozlam Męża i po 22 się już z nim położyłam, bo w takim stanie jeszcze go nigdy nie widziałam, tak to jest zostawić go samego ;/ no i jakoś zasnelam, bo wczoraj o 6 wstałam, ale o 3 w nocy pobudka, myślę pewnie siku mi się chce, wróciłam do lozka, Mąż nie śpi, ja zasnąć nie mogę i tak wlałam się z 15 min i w środku mi tak niedobrze bylo, ale nie modlili, tylko tak jakbym wszystkie narzady miała pogniecione, w końcu doszłam do wniosku, ze chyba Lila jest głodna...tak, tak... będę miała du.pe jak szafa, o 3 w nocy jadłam bułkę z miodem, umylam zeby i poszłam spac, o dziwo pomogło ![]() Ostatni posiłek wczoraj dosyć wcześnie zjadlam, gdzieś po 17 bylo, a zazwyczaj po 20 czy nawet 21 jem, no i w nocy głód Małej chyba mnie obudził, tego jeszcze nie bylo... jestem straszna ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |||
Zadomowienie
|
Cześć Wam,
Nadrabiam zaległości forumowe. Cytat:
![]() ![]() ![]() Pomyślcie o monitoringu, założyć ze dwie kamery na fotokomórkę, jak ktoś będzie się tam kręcił to Wam mmsami zdjęcia przyjdą. Nie, mam jeden miękki z polaru takiego minky coś takiego. Usztywnianego raczej już nie kupuję. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mi się nic nie chce. Zmęczona jestem już tą rzeczywistością ciążową. Piszecie że i wymioty Wam męczą jeszcze ![]() Wczoraj czytałam październikowy wątek, tam już połowa prawie rozpakowana, rozprawiają o porodzie, o szpitalu, i u nas to tak blisko... Mujer doczytałam że pelerynę ciążową do karmienia kupiłaś? fajna? warto się zaopatrzyć? Też muszę opracować plan, jak to się pozasłaniać podczas kp. Ja też jakoś nie przejawiam potrzeby wystawiania cyca publicznie, wolę się pozasłaniać jak już mi przyjdzie karmić gdzieś poza domem. Baa, ja to nawet jak teście przyjadą to chcę być opancerzona w domu podczas karmienia, krępuje się tak przy ludziach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.