|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
O Boże! U mnie też położna była raz czy dwa o porodzie i tyle ją widziałam. Najgorsze było to, że wpadała raniutko bez żadnego uprzedzenia, kiedy ja nie nadawałam się do żadnego publicznego pokazywania, a co by było, jakbym akurat na sraczu siedziała?? Aha, na pierwszej wizycie wypatrzyła u małej jakąś krostkę w pachwinie, wzięła spirytus i patyczek i to wycisnęła, i z tej krostki, która mogła sama zniknąć, zrobiła sie czerwona plamka, która z czasem zaczęła się powiększać, została niestety, tyle dobrego, że w takim miejscu, to nie widać. Myślałam, że mąż to ją rozniesie (tzn. położną) .
|
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
no nie chciałam tego głośno mówić
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fe taka, bez powołania.mi moja mówiła, że patronażowych wizyt musi być 5, a jak tzreba to i więcej, ale 5 to mus. Wcześniej ode mnie tel czy sms i ona wpada. A pokazywała mi w telefonie galerię, ile jej ciężarnych podopiecznych przysyła fot z porodówki o treści "Już jestem na świecie", jejciu ile ona tego ma. I to sprzed paru lat. I każde mówi, że traktuje jak swoje. Aż mnie to rozczuliło
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-06 o 13:34 |
|
|
|
|
#2979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- No gdzieżby po mamie śmiało być
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Przyczajenie
|
udało mi się na jutro zapisać na usg. mam nadzieję, że wszystko się rozwieje. I albo będzie dobrze, albo będę szukać psychologa. Bo widzę, że sama sobie nie poradzę.
Ja wiem, że są tragedie i to jest smutne, ale niestety. Jestem jaka jestem, taki mam charakter i płeć dziecka nie jest mi obojętna. Gdybym miała kasy jak Kim K. to też bym skorzystała z opcji wyboru płci, tak jak ona. I możecie myśleć o mnie źle - trudno. Ja nie planuje więcej niż jednego dziecka, bo szczerze niecierpie dzieci, ale swoje chce mieć. Może dlatego nie podchodzę do tego "byle było zdrowe". Jeśli kogoś ranie tymi słowami, przepraszam, ale taka jest moja opinia. Każdy ma swoją. Czy wy po waszych zdjęciach byłyście w stanie ustalić, na jaką część ciała dziecka patrzycie? Pomyślałam, że wrzuciłabym jedno i byście mi powiedziały, czy to jest to co myślę czy coś zupełnie innego. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Dziewczyny, ja mykam podtunningować się przed wizytą i gałki oczne uwyraźnić, bo wyglądam lekko mówiąc nieciekawie Aha, przypomniało mi się a propos szykowania- ostatnio moja córka widziała sie ze swoją ukochaną ciocią- oczywiście ciocia w pełnej gali, jak to na niedzielę, ale potem zobaczyła ją po kąpieli i bez makijażu i tak do niej podchodzi, wpatruje się i pyta na poważnie: ciociu, a gdzie są twoje rzęsy? Mina mojej siostry bezcenna, ja myślałam, że padnę ze śmiechu
|
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się zaraz chyba w końcu wezmę za sprzątanie łazienki i kuchni...chociaż strasznie mi się nie chce, w ogóle dziś u mnie taki dzień ponury, mgła na dworze, senna jestem i nic mi się nie chce... no ale się zmuszę, bo jeszcze mi coś zacznie pełzać po łazience z tego bałaganu Dobrze, że mam w lodówce pomidorową, co ją ugotowałam w środę, bo nie mam weny ani chęci na gotowanie dziś...
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od mamy 😊 i kwiatucha w doniczce i bluzkę 😊 przyjechała dzisiaj i zostaje do poniedziałku 😊
|
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mojej kiedyś zakładam buty u teściów, a młoda patrzy na mój przedziałek i mówi "mamo czemu tu masz łysą linie?". Teściowa do dziś dnia z tego polewa ![]() wiecie co. Wyciągnełam pieluchy, żeby pokazać Aninis o co kaman. I stwierdzam, że to się leczy |
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kapciochy śliczne ![]() figa pokażesz ?
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-11-06 o 14:30 |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2989 |
|
Rozeznanie
|
Wstydliwe to Twoje dzieciątko
![]() Ja dzisiaj po wizycie z nfz i mała też nie chciała pokazać pupy. Znowu siedzi pupcią na dole, także fika fikołki ![]() We wtorek była główką na dole. A wagę tym razem oszacowała na 1100g czyli tak jak obstawiałam ![]() Następna wizyta 18-go u lekarza, który ostatnio robił mi cc ![]() Zbieram się za robotę, bo jutro goście a ja w rozsypce. |
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nie wiem po co położna miałaby do mnie przychodzić przed porodem. Zwłaszcza w drugiej ciąży. A jak Tusia się urodziła to owszem była, ale nie pamiętam ile razy- chyba 3.
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- dziewczyny po cc-jak teraz wyglądają wasze blizny?Moja na odcnku jakoś 1 cm zrobiła się sporo ciemniejsza, nie wiem o co kaman...a taka była śliczna kiedyś...
|
#2991 | ||
|
Zakorzenienie
|
pokażę, tylko mi komp mówi, że nie rozpoznaje aparatu :/ a kilka dni temu rozpoznawał
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do blizny to aż spojrzałam na swoją i się zdziwiłam. Ja mam z 2cm ciemniejsze |
||
|
|
|
#2992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśle ze powinnaś poszukać pomocy tak jak piszesz skoro to nie jest chwilowe rozczarowanie a taka poważna sprawa. Zależy od zdjęcia i części ciała - czasem widac na usg a czasem ja nic nie widze.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Jak miło ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Grunt ze zdrowa Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Figa tak pomyślałam,że skoro pojawia się Linea negra to może i ta blizna ciemnieje. Ale czemu nie cała?
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ściemniała i zaczyna mi się rozłazić
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-11-06 o 15:05 |
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Figa jasna sprawa u mnie też czasem tak bywa jak się uda chętnie obejrzę kolekcję już bym nakupowała tego więcej no, ale poczekam jeszcze w temacie płci...miałam być chłopcem Łukaszem rodzina rozczarowana mimo, że mam brata starszego no cóż.... pamiętam do dziś jak miałam z 5- 6 lat i te rozmowy rodziny...nic miłego jakby to ode mnie zależało
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
witam,
w końcu Was nadrobiłam, ale ciężko było tyle postów nastukałyście. Gratuluję wszystkich wizyt i dobrych wiadomości. MARCIAR nie wierzę, że dzieć się nie chciał ujawnić Chociaż fajnie też mieć taką niespodziankę przy porodzie, ale z moją ciekawością to bym nie wytrzymała :PAGATKA wszystkiego najlepszego, rozwiązania w lutym zdrowego Patryczka ![]() A ja miałam mieć wizytę 9.11, ale w zeszłym tygodniu 28.10 w naszym mieszkanku kopnął mnie prąd. Pierwszy raz w życiu. Naczytałam się zaraz w necie i z prezrażeniem zadzwoniłam do gina i pędziłam na wizytę. Sprawdzał serduszko, z dokładnością wszystkie komory, przepływy itd łożysko i wszystko ok, mały ważył 670g, ale przez 3 dni lekarz kazał mi jeszcze po posiłkach przez godzinę liczyć ruchy małego. Wszystko ok póki co, a wizytę mam przesuniętą na 16.11 i na tą wizytę muszę zrobić obciążenie glukozą
maleństwo Edytowane przez SzczesliwaNarzeczona Czas edycji: 2015-11-06 o 15:33 |
|
|
|
#2998 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Marcia specjalnie weszłam zerknąć co tam u Ciebie ! szkoda, ze nie pokazał/a co ma miedzy nożkami Ale no nic, wazne, ze dziecię zdrowe! ![]() A ja sie fatalnie czuje, to krakowskie powietrze mnie wykończy ...
|
#3000 |
|
Rozeznanie
|
Motyl chętnie bym się wypowiedziała w temacie mojej blizny, ale jej nie widzę
Brzuch mi zasłania ![]() Marciar kolejny uparty brzdąc ![]() Elena kciuki za wizytę , czekamy na wieści
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

, bo pierwszy syn siostry Tż-a nie miał w ogóle kolek, a drugi jak sie urodził to miał, no więc ta siostra zaczęła wypytywać położną o kolki, jak sobie z tym radzić itp. A ta baba jej na to" To pani drugie dziecko, powinna pani takie rzeczy wiedzieć"... i nic jej nie powiedziała no po prostu nic
.

Fe taka, bez powołania.
i kwiatucha w doniczce i bluzkę
, ściemniała i zaczyna mi się rozłazić

, czekamy na wieści