![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Dzień dobry
![]() U nas wszystko ok ![]() ![]() ![]() Wczoraj już rano próbowałam usiąść i chodzić, aby jak najszybciej móc śmigać do małej ![]() Jedynie, co mnie martwi to to, że nie mam mleka ![]() ![]() Eful gratulacje ![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-05-21 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli kobieta juz rodzila to wtedy probuja sn. polozna mi mowila ze jest to ryzykowne bo tylek dziecka nie utoruje tak drogi dla glowki. I ze zazwyczaj wtedy robia usg przed porodem i oceniaja wielkosc glowki. Jesli jest zbyt duza to wtedy cc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ze z Kinga wszystko ok! ![]() Trzymam ![]() Walcz z laktatorem i moze maz moglby dowiezc Ci ten Femaltiker na laktacje tak chwalony? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chudziaszek,Brawka za fotelik;-) CarycaKatharina, kciukasy ogromne,mam nadzieję,że już tulisz Dzidzia:-* Witam się ![]() U mnie na szczęście żadnych oznak porodu i dobrze,bo wczoraj dopiero zaczęłam 35 tydzień. Ściskam nóżki jeszcze ze 2 tyg, a potem to już chyba będę umierać ze stresu Życzę miłego dnia,Kochane:-* Ps.znów mi się śniło,że mnie mąż zdradza,jeszcze dostał za to opieprz przed wyjściem do pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do cc to cieszę się, ze mała jest już z nami. Ważne, że wszystko jest ok i aż tak nie myślę o sobie i o bólu ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Ponoć to norma, ale i tak mnie to trochę martwi, bo dziewczyna obok ma po cc mleko.
![]() |
#2980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny widzę, że w Rossmannie jest znowu promo na podkłady do przewijania, polecam też chusteczki Allouette 4 warstwowe w pudełku, mają dobrą cenę i są bardzo fajne. W promo jest też opaska na oczy do spania - dla tych co dłużej w szpitalu może się przydać.
![]() ![]() |
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
Jejku dawno mnie tu nie było a tu takie niespodzianki
![]() Dziewczynki kochane! Gratuluje Wam cudownych dzieciaczków!!!! ![]() agusia wpadło mi w oczy, że masz "problem" z mleczkiem. Spokojnie! Mleko po cc zazwyczaj pojawia się tak w 4 - 5 dobie po porodzie. Na początku są to małe ilości siary, później mleczko zaczyna zamieniać się w takie płynne żółte, ale jest go malutko. Dopiero później rusza produkcja mleczarska. Polecam ściągać co 3 godziny metodą 7-5-3, czyli najpierw 7 min. z jednej piersi potem z drugiej, za chwile 5 min. i 3 min. I dużo spokoju i wiary, że się uda a na pewno się uda ![]() Ja mam taką laktację, że trojaczki mogłabym obdarować. Moje mleko jest wszędzie ![]() ![]() My jeszcze w szpitalu, ale mam nadzieję, że to już ostatnie dni. Oluś miał jeszcze jeden częstoskurcz, więc dodali mu lek. Teraz jesteśmy na obserwacji jeszcze przez weekend i jak wszystko będzie ok to w poniedziałek wychodzimy ![]() ![]() ![]() Ja niestety złapałam jelitówkę ![]() ![]()
#2982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No może to nie był opieprz ![]() ![]() Edytowane przez Radena Czas edycji: 2016-05-21 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | |
Wtajemniczenie
|
Anuszka, super, że się odezwałaś
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-05-21 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam pokarm zaraz po cc. Trzeba ciagle przystawiac, nie dokarmiac mm. Siara wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak dziś pomyślałam o Carycy, to poczułam się zmęczona! Trzymam kciuki, żeby Ciebie nie wymeczyli za bardzo.. Mi wody odeszły o 6 rano, OXY dostałam przed 14, a Nina była z nami o 15:50..to czekanie było najgorsze. Miłego dnia ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2987 |
Konto usunięte
|
Anuszka super że sie odezwał as! Wszystkiego dobrego dka was!
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Melduje sie z wykładów w szkole nie wiem jak dam radę wysiedzieć do 14 w szkole ![]()
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Anuszka super wieści! Trzymam kciuki, żeby wszystko bylo w porządku i wypuścili Was w poniedziałek !
Miszka fajnie ze uda sie cc! Ja mialam slaba noc. Spac nie mogłam, potem mala sie budziła, wstalam z bólem głowy, a tu trzeba ogarnąć chatę i cos na obiad kupic :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Anuszka właśnie taką metodę praktykuje i staram się ściągać pokarm co 3-4 h
![]() ![]()
#2991 |
Zakorzenienie
|
O Matulu jaki tu ruch i zamieszanie
![]() Człowiek spokojnie grilla wieczorem uskutecznia a innym się rodzić zachciewa ![]() Caryca trzymam kciuki, może już tulisz Mieszka? ![]() Miszka gratuluję wywalczonego cc, niektórzy nie zdają sobie sprawy jaki konsekwencje może ponieść kobieta rodząc duże dziecko. Dobrze, że w mężu się lew obudził ![]() Anuszka witaj po przerwie ![]() ![]() Świeżo upieczonym mamusiom gratuluję wytrwałości przy próbach kp. Ja chyba najbardziej tego się obawiam w razie gdybym miała cc, że nie poradzę sobie z rozkręceniem laktacji. No to spadam z wyrka coś wszamać ![]()
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi najpierw ciekła siara, tak ciut, teraz jest tego sporo, chodzę w staniku z wkładkami laktacyjnymi. Mam nadzieję, że nawet po cc w takiej sytuacji nie będzie problemu - jak myślicie?
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Ania
|
Dzien dobry
![]() Dziewczyny w szpitalach duzo sil i zdrowka dla Was ![]() Czekam na wieści o kolejnych porodach, od wczoraj mamy przyzwolenie watkowe ![]() ![]() Zycze wszystkim milego weekendu ![]() Misia zdrowka dla Igorka. Anuszka, fobrrze, ze ogólnie u Was lepiej ![]() A u mnie to tak: Bycie mama to najcudowniejsze uczucie jakie moze byc... Nie ma slow by to opisac. ![]() Rozmawialam z lekarka wlasnie o kp. Powiedziala, zeby sie nie martiwic bo mleko sie pojawia. Na sutki sprobowac nakladki. Ale chcialam sie pochwalic ze moje dziecko zalapalo troszke o co chodzi, wiec jesteśmy mam nadzieję na dobrej drodze. Nawet jesli bedzie to trwalo dlugo, to bede próbować ![]() Mlekiem modyfikowanym musi byc dokarmiana bo mojego mleka nie je w ogole. A co do ściągania powiedziano mi zeby narazie i tym nie myslec, bo mleko dopiero rusza z produkcja. Takze uczymy sie wszystkiego. Co do cc to powiem Wam, ze balam sie, ze bedzie gorzej. Ogolnie boli, bo boleć musi, biore paracetamol i jest ok ![]() ![]() Takze w moim przypadku cesarke nie bede wspomniac najgorzej-no minusem jest to, ze caly wczorajszy dzien na sucharach:/ dzis lzejsza dieta a od jutra chyba mam diete wysokobialkowa niby. No ale pocieszam sie ze kg pojda szybciej w dol ![]() Rany niczym nie smaruje, mam jakis plaster założony i tylko polozne sprawdzaja jak wyglada. A przyda sie po: majtki siatkowe, na pewno te duze podpaski(ja mam jedne z bella mama, drugie z canpola i jedne i drugie ok) - chociaż mysle, że spokojnie(jak tak dalej bedzie) bede sie mogla przerzucić jutro na zwykle podpaski). Woda z dziubkiem, pomadka, mokre chusteczki to na pewno ![]() Co do opieki- no to powiem Wam, ze jestem bardzo mile zaskoczona. Polozne sa swietne(przynajmniej do tej pory). Pomagaja, pytaja, sluza pomocą. Spokojnie, bez problemu mozna u nich dziecko zostawiać, pojsc pod prysznic, do toalety, czy wyspac sie w nocy.(dzis mi same proponowaly zebym przyniosla dziecko i sie wyspala). Maluszkami opiekuja sie widze w porządku ![]() Ubranka, kocyki, pieluszki wszystko mozna od nich brac-ale ja mam swoje, bo te szpitalne to wiadomo ![]() Tylko rozek mam od nich, ale w kazdej chwili moge poprosic co mi trzeba ![]() Sale trafilam pojedyncza z czego jestem bardzo zadowolona ![]() Takze do tej pory nie moge narzekac na opieke ani położnych ani lekarzy. Dobra lece jeść sniadanie, bo juz dostalam normalne ![]() Buziaki dla Was wszystkich ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Radena jesteś najczujniejszą żoną na świecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mamaNiny jak przeczytałam że Ci wody odeszły o 6 rano to aż mnie ścisnęło w żołądku, bo pomyślałam, że już rodzisz ![]() Ło dżizas, współczuję! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Zadomowienie
|
Mój 3 tygodniowy mężczyzna
![]()
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybkiego powrotu do domku dla Olusia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że jesteś zadowolona z opieki w tym szpitalu, mam nadzieję, że i ja również uświadczę takiej dobroci w postaci odpowiedniej opieki ![]() Jaki śliczny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zadomowienie
|
Anuszka!!!! Super!
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.