![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() aha.. to średni powiem Ci przy takim hurcie.. co decydujesz w takiej sytuacji? ja chyba obiorę kierunek na zachód, jeśli będzie czas -mam tam porodówkę o II stop. referencyjności (40km od miejsca zamieszkania), a jak nie będzie czasu to idę na żywioł na rejonowy szpitalik.. powiem Ci,że chyba lekarka ma racje z tymi nudami..byłam teraz u koleżanki co leży na przedporodowej sali.. i jest ona i druga dziewczyna na podtrzymaniu na cały oddział ginekologiczno - położniczy..szał normalnie..puste sale, wiatr hula |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() ![]() ![]() lecę nadrabiać ![]()
#2973 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajna ta torba! ![]() Cytat:
Cytat:
Super, że wszystko w porządku i córcia taka doradna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
wróciłam z kursów, nastawiłam obiad (dziś żeberka) i chętnie bym sobie odpoczęła ale córcia ma inne plany ![]()
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Aaa i zanim zapomnę: Zona, wydaje mi się że jesteś z moich okolic ( o ile dobrze pamiętam
![]() ![]()
#2975 |
Raczkowanie
|
Asicuha, to Twoj dziec wazy prawie dwa razy wiecej niz moj, lol :O Super, ze wszystko ok
![]() Problem z wenflonem jest taki jak w moim przypadku z pobraniem krwi-swiadomosc wklucia w zyle przyprawia mnie o miekkie kolana, jak bardzo irracjonalne by to nie bylo. Jak tz lezal w szpitalu, to nawet patrzec na to nie moglam, bo od razu krew mi odplywala z twarzy ![]() ![]() Widzicie, jednych obrzydza to, ze papram sie w mozgach zwierzat w zwiazku z zywieniem kotow, a mnie obrzydza (choc to niezbyt odpowiednie slowo) grzebanie w zylach. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-02 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle wypytałam teściową o przebieg cesarki (pracuje na bloku operacyjnym) i chyba żałuję, że to zrobiłam... Cytat:
![]() ![]() Ja już wykąpana, wypachniona, czekam na męża z obiadem ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szycie krocza mnie strasznie przeraza, ale w zeszlym roku przy rozladowywaniu zmywarki nadzialam sie na noz ![]() ![]() ![]() Ale na sama mysl ze maja mi "tylek" szyc to slabo mi sie robi, z calego porodu naciecie i szycie krocza przeraza mnie najbardziej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A jest w PL coś takiego jak domy porodów? Bo wtedy tam można rodzić (oczywiście tylko przy zdrowej książkowej ciąży) bez żadnych interwencji lekarzy, przy niewielkiej pomocy położnej. Ale też nie ma żadnego zzo czy podobne. Mi się zawsze marzył poród domowy, no ale w mojej sytuacji to niemożliwe niestety ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- A wydawało mi się, że to te czasy kiedy skrobankę można było za każdym rogiem, a teraz CI sami lekarze się nawrócili i mają wrzód sumienia... ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() Dla mnie to jedyna indukcja ciąży;/ Chociaż jeszcze nad tym rozmyślam;/ Bo z tego co czytałam, jak poród jest daleko to masaż nie pomoże. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Nie jestem sama!:P:P ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
![]() Poka wózek ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Dopiero jak pracował w Norwegii zrobił mu się wrzód pod pachą - jeden z tych co na yt pokazują jak wyciskają:P I jakaś lekarka postanowiła mu ropę ze środka wyciągnąć igłą. I mu to tak rozbabrała, tą igłą mu tam najeździła jak wściekła, ranę mu wielką otwartą zrobiła - i od tego czasu on panicznie boi się igły. Jak nam krew do genetycznych pobierali to musiałam go za rękę trzymać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, jaka wielka Mała. ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę! ![]() Fajnie, że znaleźliście sklep na miejscu i dobry deal. Cytat:
Nam facet powiedział, że wózek możemy tak do miesiąca odebrać, za parę dni się wybierzemy po niego chyba. ![]() Spoko torba, zawsze się przyda jeszcze do innych rzeczy, a cena fajna. ![]() Cytat:
Ten zły cukier był w okolicach 150-170, nie było tych przekroczeń aż tyle, zwykle trafiałam z jedzeniem, a czasami przekraczałam normę tylko trochę, no ale zdaniem tej lekarki to fatalnie. ![]() Cytat:
To dobry pomysł, dzięki za sugestię. ![]() Cytat:
Super, że wszystko ok. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2982 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
- Z kroooczaaaaaa To wtedy pierwszy raz się ucieszyłam, że miałam CC ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
Wiesz, dla mnie to taki poziom absurdu jakby świadek jechowy miałby Ci odmówić przetoczenia krwi bo mu sumienie nie pozwala.
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na pierwsze pobieranie w ciazy tz chcial ze mna pojsc, ale nie chcialam. Wole takie rzeczy sama zalatwiac (dlatego przy porodzie tez go nie chce-ew. na poczatku). Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-02 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakie prawdziwe ![]() zdecydowanie ![]() ![]() ![]() dzięki! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie najlepsze żyły są na nadgarstku i często proszę od razu by pobierali krew właśnie tak. Ale oczywiście piguły wiedzą lepiej, i zawsze kończy się tak samo. Teraz już nawet nie pozwalam dotykać przegubu. W końcu to moje ciało i żadna sierota nie będzie na mnie ćwiczyć swojej wyższości, bo na pewno poprzednia się nie znała. Tutaj się słuchają. Jak poproszę z nadgarstka to pobierają z nadgarstka.
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dostaliśmy się na Usg i wszystko o.k Młody waży 1700 -31tydzień i położenie ma główkowe podłużne co chyba dobrze ![]() ![]()
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też duże dzieciątko ![]() ale dziś pozytywne wieści po wizytach..mam nadzieję,że już tak zostanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Rozeznanie
|
Wymęczona za to jestem strasznie, jak już wylazłam z domu tak kupiłam winko bezalkoholowe- Któraś wspomniała, że takie piła, zadziwiona,że takie istnieje zapytałam i tadam w sobotę mam urodziny to Sobie dziabnę
![]() ![]() ![]()
#2991 | |||||||
Zakorzenienie
|
Jaka rozpusta - kebab i piwo bezalkoholowe!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no Pola jest juz na prawde duza, sama sie zdziwilam ![]() Razem przybralam juz 12kg :/ Cytat:
31t5d ![]() Cytat:
Mi dzis gon powiedziala ze przewiduje ze Pola bedzie miala ok 3500 przy porodzie ![]()
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe ile Bobo przybrało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brawo za wizytę ![]() Cytat:
![]() ![]() Pierniku przyszedł mi ten mop z viledy - fajna sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() Skonsumowalam już dwa kawałki ciasta z truskawkami ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To trochę mnie wyprzedzasz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakoś ostatnio trafiłam u babci na ciasto z truskawkami. Zżarłam 3 ogromne kawałki i powstrzymywałam się przed kolejnymi... ![]() Jak się nazywa ta fejsbukowa grupa sierpniowych mam? Ciekawość mnie zżera i chcę tam zajrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zjadłam 3 kawałek...i kazałam zabrać Tżowi talerz ![]() Grupa nazywa się "sierpniowe mamy 2016", ale chyba nie jest publiczna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eh te baby w rejestracji powariowały.. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj kupiłam truskawy ![]() ![]() Mam postanowienie.. Z racji tego, że przez podjadanie po trochu słodyczy szybko przybieram na wadze to od kilku dni baaaaaardzo ze sobą walczę i ich unikam ![]() ![]() Przyznaję.. jest ciężko ![]() ![]() Ostatnio zauważyłam, że wylewa mi się sadełko na plecach spod pachy ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-02 o 19:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ja właśnie złożyłam zamówienie u babci na ciasto z truskawkami ![]() ![]() Wiem właśnie, że nie jest publiczna i chciałam do niej dołączyć, ale nawet znaleźć jej nie mogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.