Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 16:09   #2971
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Teraz kleszcza się niczym nie smaruje tylko wyrywa

Piernik Gadałam dziś z położną która pracuje na borowskiej i powiedziała że te historie z leżeniem na korytarzu to są przesadzone. Prawda jest taka że mają od 8-15 porodów dziennie i jak nie ma miejsca to dokładają dostawki do pokojów. Powiedziała że zdarza im się odsyłać do innego szpitala ale to wtedy już tam jest załatwione miejsce które na ciebie czeka albo cię wiozą karetką, no chyba że jesteś w takim stanie że już nie możesz jechać to oczywiście cię nikt nie odeśle. Powiedziała że jak mam blisko inny szpital to żebym go wybrała bo jak tam będzie 1 poród dziennie to mnie położne z nudów będą na rękach nosić na Borowskiej położne nie mają czasu i nie wiedzą w co ręce włożyć więc nikt nie będzie się ze mną cackał.
z tym kleszczem to wiem, pisałam o czasach jak jeździłam na obozy harcerskieteraz to go się nawet wykręca.. w aptece można kupić taką szubienicę to bezpiecznego usuwania dziadów..

aha.. to średni powiem Ci przy takim hurcie.. co decydujesz w takiej sytuacji? ja chyba obiorę kierunek na zachód, jeśli będzie czas -mam tam porodówkę o II stop. referencyjności (40km od miejsca zamieszkania), a jak nie będzie czasu to idę na żywioł na rejonowy szpitalik.. powiem Ci,że chyba lekarka ma racje z tymi nudami..byłam teraz u koleżanki co leży na przedporodowej sali.. i jest ona i druga dziewczyna na podtrzymaniu na cały oddział ginekologiczno - położniczy..szał normalnie..puste sale, wiatr hula
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:16   #2972
Fantasmagori
Zakorzenienie

Jestem Wizyta ok, szyjka ładnie trzyma, ciśnienie ok, morfologię mam zrobić dopiero jak skończę opakowanie żelaza i wtedy zobaczymy czy jeszcze będę brała dalej naczekałam się na zwolnienie bo to wypisuje babka w rejestracji i najpierw obsługiwała kolejkę która przyszła po mnie

lecę nadrabiać

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:17   #2973
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
D
ja takiego rozkroku przy goleniu nie zrobię zaraz mi się nogi męczą ale coś w ten deseń robię

Kupiłam dzisiaj tanią, jak barszcz torbę do szpitala w Pepco za 19,99 ! Uznałam, że jednak zamiast walizki wezme średnie 2 torby .. lepiej to będzie wyglądać Drugą torbę pożyczy mi siostra..
ja może i bym zrobiła ale pewnie już bym się nie podniosła
fajna ta torba!

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
No to będzie na tyle. Idę się kąpać bo po 19 wizyta u gina. Mam nadzieję, że już uda mi się być z Wami na bieżąco
Kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
To i ja po wizycie, dzis tak szybko i bez kolejki
Mala wazy 2135, wiec juz faktycznie mega duzo szyjka ok, spacery, plywanie i masaze zalecane, niczym sie nie przejmowac, tylko tez lezec z nogami u gory, bo z moim zylakiem walczyc
Nastepna wizyta 27 czerwca
A który to tydzień? W ogóle proponuję byśmy przy podawaniu wagi pisały też tc to będzie można sobie porównać.
Super, że wszystko w porządku i córcia taka doradna

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Za to w zeszłym roku, na Majorce jakaś niemka przed nami wywaliła się z gołą bożeną, i żeby ona jakaś ładna była, ale stara, pomarszczona i nie ogolona TŻ nie wiedział gdzie ma oczy podziać:
biedak

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Jakby któraś jeszcze szukała sukienek na lato to Promod ma takie w które wejdziemy

Kupiłam te dwie:

http://www.promod.pl/kobiety/sukienk...200086021.html

http://www.promod.pl/kobiety/sukienk...200061021.html

A tą przymierzałam ale w jasnym kolorze - fajny, miły i rozciągliwy materiał

http://www.promod.pl/kobiety/sukienk...200153899.html

Generalnie w sobotę miałam niezłą fazę na zakupy - całe szczęście bo w jeansach już sie gotowałam
ta druga bardzo ładna!!!

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Uwaga oficjalnie informuje ze zakupiłam śpiworek czy jak sie to ustrojstwo nazywa oraz szumisia. Są to pierwsze zakupy jakie poczyniłam dla syna.
pokaaaa!!!!

wróciłam z kursów, nastawiłam obiad (dziś żeberka) i chętnie bym sobie odpoczęła ale córcia ma inne plany .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:18   #2974
Fantasmagori
Zakorzenienie

Aaa i zanim zapomnę: Zona, wydaje mi się że jesteś z moich okolic ( o ile dobrze pamiętam ). Możesz napisać o którym szpitalu pisałaś te informacje?

Stary 2016-06-02, 16:21   #2975
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Asicuha, to Twoj dziec wazy prawie dwa razy wiecej niz moj, lol :O Super, ze wszystko ok

Problem z wenflonem jest taki jak w moim przypadku z pobraniem krwi-swiadomosc wklucia w zyle przyprawia mnie o miekkie kolana, jak bardzo irracjonalne by to nie bylo. Jak tz lezal w szpitalu, to nawet patrzec na to nie moglam, bo od razu krew mi odplywala z twarzy Oczywiscie dam sobie zalozyc wenflon z powodow ww., ale dla mnie to masakra. Na pewno bede naciskac, ze nie chce w dloni, juz wole w przegubie. Brrr, slabo mi na sama mysl. Rodzenie dziecka tak na mnie nie dziala jak to czy jakies przecinanie i zszywanie. W zasadzie gdyby nie te trzy aspekty to poszlabym rodzic wyluzowana
Widzicie, jednych obrzydza to, ze papram sie w mozgach zwierzat w zwiazku z zywieniem kotow, a mnie obrzydza (choc to niezbyt odpowiednie slowo) grzebanie w zylach.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-02 o 16:23
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:21   #2976
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Jestem Wizyta ok, szyjka ładnie trzyma, ciśnienie ok, morfologię mam zrobić dopiero jak skończę opakowanie żelaza i wtedy zobaczymy czy jeszcze będę brała dalej naczekałam się na zwolnienie bo to wypisuje babka w rejestracji i najpierw obsługiwała kolejkę która przyszła po mnie

lecę nadrabiać
no i fantastico...
Stary 2016-06-02, 16:23   #2977
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
A jaki wózek ?

Zjadłam obiad i cos mi tak uciska, chyba coraz bardziej mi maluch sciska narządy
mutsy igo wrzuciłam zdjęcie pod spodem.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja też nie rozumiem problemu z wenflonem chyba, że ktos się panicznie boi kłucia Dla mnie raczej oczywiste, że i tak mi założą - zaszkodzić nie zaszkodzi, a może sie przydać.
Super wieści z wózkiem
też nie rozumiem problemu z założeniem wenflonu... fakt, nie jest to przyjemne, ale jednak to dla naszego bezpieczeństwa

W ogóle wypytałam teściową o przebieg cesarki (pracuje na bloku operacyjnym) i chyba żałuję, że to zrobiłam...

Cytat:

lecę nadrabiać
super, że na wizycie ok! i brawa dla szyjki

Ja już wykąpana, wypachniona, czekam na męża z obiadem mam nadzieję, że wracając od lekarza zdążę wejść do ch, bo jutro widzę się z koleżanką i muszę kupić dla niej prezent urodzinowy... przy okazji chciałabym wejść do h&m
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (84,6 KB, 6 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-02, 16:29   #2978
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Asicuha, to Twoj dziec wazy prawie dwa razy wiecej niz moj, lol :O Super, ze wszystko ok

Problem z wenflonem jest taki jak w moim przypadku z pobraniem krwi-swiadomosc wklucia w zyle przyprawia mnie o miekkie kolana, jak bardzo irracjonalne by to nie bylo. Jak tz lezal w szpitalu, to nawet patrzec na to nie moglam, bo od razu krew mi odplywala z twarzy Oczywiscie dam sobie zalozyc wenflon z powodow ww., ale dla mnie to masakra. Na pewno bede naciskac, ze nie chce w dloni, juz wole w przegubie. Brrr, slabo mi na sama mysl. Rodzenie dziecka tak na mnie nie dziala jak to czy jakies przecinanie i zszywanie. W zasadzie gdyby nie te trzy aspekty to poszlabym rodzic wyluzowana

Szycie krocza mnie strasznie przeraza, ale w zeszlym roku przy rozladowywaniu zmywarki nadzialam sie na noz i lape sobie tal rozwalilam, ze mialam miesnie i sciegna szyte nawet. Chirurg jak mnie godzine zszywal to niw mogl zrozumiec, czemu ja na to patrze i kazal mi glowe odwracac, a ja sobie patrzylam jakbym program w tv ogladala a nadzialam sie tak uroczo, ze mam blizne jak po probie samobojczej

Ale na sama mysl ze maja mi "tylek" szyc to slabo mi sie robi, z calego porodu naciecie i szycie krocza przeraza mnie najbardziej

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:43   #2979
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Powiem tak, z tym założeniem wenflonu jest wiele kontrowersji. Ogólnie ja jestem za tym by zakładać rutynowo. To jest cieniutka rurka w żyle, która w niczym nie przeszkadza. Ja mam np. przed oczami krwotok w czasie porodu, zapadnięte żyły i poszukiwanie jakiejś by się wkłuć i uratować życie. Zwłaszcza, że gdy dojdzie do krwotoku trzeba dwa wkłucia założyć. Jest to mega ciężkie w takiej sytuacji, a liczy się czas. Tak samo przy nagłym cięciu. Ze stresu również zapadają się żyły. Więc osobiście bez żadnego zająknięcia dam sobie założyć wkłucie
No właśnie wyobraziłam sobie kogoś z rzucawką i pielęgniarkę szukającą żyły.

A jest w PL coś takiego jak domy porodów? Bo wtedy tam można rodzić (oczywiście tylko przy zdrowej książkowej ciąży) bez żadnych interwencji lekarzy, przy niewielkiej pomocy położnej.
Ale też nie ma żadnego zzo czy podobne.

Mi się zawsze marzył poród domowy, no ale w mojej sytuacji to niemożliwe niestety

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
I to wcale nie tak dawno temu

za wizyte!
A wydawało mi się, że to te czasy kiedy skrobankę można było za każdym rogiem, a teraz CI sami lekarze się nawrócili i mają wrzód sumienia...

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Krefetka, super śpiworek

Dzięki za info

Ja też z tych nieufnych
Ja boję się jak diabli porodu sn, wiem czym to "pachnie"
6h stękałam, klęłam w duchu z bólu kręgosłupa
cięcie krocza, szycie też przyprawia mnie o dreszcze

Samo CC jakoś nie....

aha

NEVER EVER !!!!
Choćby mi dopłacali w życiu się nie zgodzę na masaż szyjki

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Co ja bym dała żeby ktoś urodził za mnie
Ja się zgodziłam I na ewentualne przebicie wód płodowych.
Dla mnie to jedyna indukcja ciąży;/ Chociaż jeszcze nad tym rozmyślam;/ Bo z tego co czytałam, jak poród jest daleko to masaż nie pomoże.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Mala wazy 2135, wiec juz faktycznie mega duzo szyjka ok, spacery, plywanie i masaze zalecane, niczym sie nie przejmowac, tylko tez lezec z nogami u gory, bo z moim zylakiem walczyc
Który masz tydzień?
Nie jestem sama!:P:P

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:

Nadrobić Was gaduły to jakaś masakra! Od rana czytam co nastukałyście.

Melduję, że wróciłam od teściów. Mieszkanie pomalowane, zeszło niestety dłużej niż myślałam...

Wczoraj ogarnęłam fajny sklep u mnie w mieście i okazało się, że mają nasz wózek i nie musimy dymać do Zabrza! w dodatku zaproponowali niższą cenę. Kupimy u nich też bazę i fotelik, bo też wychodzi taniej niż w innych sklepach.

No to będzie na tyle. Idę się kąpać bo po 19 wizyta u gina. Mam nadzieję, że już uda mi się być z Wami na bieżąco
Dobry deal jest zawsze dobry
Poka wózek

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:

Widzicie, jednych obrzydza to, ze papram sie w mozgach zwierzat w zwiazku z zywieniem kotow, a mnie obrzydza (choc to niezbyt odpowiednie slowo) grzebanie w zylach.

Jakbym czytała o moim TŻ. Ale u niego historia jest taka, że kiedyś zawsze był honorowym dawcą krwi i igły go nie robiły.
Dopiero jak pracował w Norwegii zrobił mu się wrzód pod pachą - jeden z tych co na yt pokazują jak wyciskają:P I jakaś lekarka postanowiła mu ropę ze środka wyciągnąć igłą. I mu to tak rozbabrała, tą igłą mu tam najeździła jak wściekła, ranę mu wielką otwartą zrobiła - i od tego czasu on panicznie boi się igły.
Jak nam krew do genetycznych pobierali to musiałam go za rękę trzymać))
Stary 2016-06-02, 16:46   #2980
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
z tym kleszczem to wiem, pisałam o czasach jak jeździłam na obozy harcerskieteraz to go się nawet wykręca.. w aptece można kupić taką szubienicę to bezpiecznego usuwania dziadów..

aha.. to średni powiem Ci przy takim hurcie.. co decydujesz w takiej sytuacji? ja chyba obiorę kierunek na zachód, jeśli będzie czas -mam tam porodówkę o II stop. referencyjności (40km od miejsca zamieszkania), a jak nie będzie czasu to idę na żywioł na rejonowy szpitalik.. powiem Ci,że chyba lekarka ma racje z tymi nudami..byłam teraz u koleżanki co leży na przedporodowej sali.. i jest ona i druga dziewczyna na podtrzymaniu na cały oddział ginekologiczno - położniczy..szał normalnie..puste sale, wiatr hula
No ja chyba wybiorę Oławę- słyszałam dużo pozytywnych opinii, położna je potwierdziła. Zresztą chodzę tam na sr to zamierzam sobie zwiedzić oddział. Podobno cały odnowiony, nowe łóżka, łazienki itp. No chyba że poród przedwczesny to wtedy do Wrocławia- Brochów lub Borowska. Ale z moja szyjka to mi chyba przenoszenie grozi niż pp.

Cytat:

lecę nadrabiać

Cytat:
A wydawało mi się, że to te czasy kiedy skrobankę można było za każdym rogiem, a teraz CI sami lekarze się nawrócili i mają wrzód sumienia...
Ostatnio słyszałam że w jednym w wrocławskich szpitali ordynatorem ginekologii chciał zostać lekarz który podpisał klauzulę sumienia Nie wybrali go bo bali się że jego poglądy będą wpływać na cały oddział i decyzje innych ginekologów. Podobno potem się żalił że został zdyskryminowany za swoje poglądy. Mógł sobie wybrać trochę mniej kontrowersyjną specjalizacje np dermatologię.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:49   #2981
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Super, jaka wielka Mała.

Cytat:

Nadrobić Was gaduły to jakaś masakra! Od rana czytam co nastukałyście.

Melduję, że wróciłam od teściów. Mieszkanie pomalowane, zeszło niestety dłużej niż myślałam...

Wczoraj ogarnęłam fajny sklep u mnie w mieście i okazało się, że mają nasz wózek i nie musimy dymać do Zabrza! w dodatku zaproponowali niższą cenę. Kupimy u nich też bazę i fotelik, bo też wychodzi taniej niż w innych sklepach.

Trzymam kciuki za wizytę!
Fajnie, że znaleźliście sklep na miejscu i dobry deal.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Dziękuję za radę:

Śliczny ten wózek: taki zgrabniutki

Faktycznie się uwinęli

My zamawialiśmy 19tego maja.. Też mamy czekać do 1 miesiąca.. mam nadzieję, ze tak szybko sie nie uwiną, bo wypłaty jeszcze nie mam hehe:

Wow ile informacji!! Wszystko rzetelnie opisane

Ja jeszcze nie kupuję, bo właściwie nie wiem ile 'cyc' urośnie:

Na moje szczęście od początku ciąży tylko trochę urosły, więc do porodu może nie będą, aż tak duże.. Planuję kupić w 8 mcu.. też chciałam tańszy, ale nie ten szmatkowy wyglądający, jak worek: Chcę czuć się kobietą mimo, że coraz bardziej czuję sie jak hipopotam: Później też planuję kupić, jakiś porządny..

Współczuje tej diety.. :: Strasznie dużo z tym 'cyckania' : Oby obyło się bez insuliny..

Ja takiego rozkroku przy goleniu nie zrobię zaraz mi się nogi męczą ale coś w ten deseń robię

Wow! Ile tego! Ślicznie wszystko posegregowane uwielbiam taki porządek w szufladzie

Kupiłam dzisiaj tanią, jak barszcz torbę do szpitala w Pepco za 19,99 ! Uznałam, że jednak zamiast walizki wezme średnie 2 torby .. lepiej to będzie wyglądać Drugą torbę pożyczy mi siostra..

Nam facet powiedział, że wózek możemy tak do miesiąca odebrać, za parę dni się wybierzemy po niego chyba.

Spoko torba, zawsze się przyda jeszcze do innych rzeczy, a cena fajna.

Cytat:
Też się zastanawiałam jak to zrobić bo trzeba mieć stanik do karmienia do szpitala a w sklepie mi powiedzieli że lepiej kupić po nawale. No ale na ten nawał coś muszę mieć, chyba że się będę rozbierać całkiem za każdym razem widziałam na allegro nawet takie szmatki za 20zł i chyba takie kupię na początek a potem coś lepszego.

A jaki cukier wychodził Ci po posiłkach? Bo nie wiem ile to jest dużo.

Pozycja zacna jak ktoś tak umie ja ogarniam większość na stojąco a potem kucam i dopracowuję szczegóły. Odkąd jestem w ciąży nie mogę kucać w ogóle (kiedyś to całą bożenkę w kucki ogarniałam) muszę przerwy robić bo nogi nie dają rady.

najtrudniejszy pierwszy krok. Spiworek fajowy!

No to na bogato:

Teraz kleszcza się niczym nie smaruje tylko wyrywa

Wow jakie zbiory!

No cóż dla nauki musisz się poświęcić. Robisz to żeby nauczać tych niewyedukowanych D

Jak byłam mała to leżałam parę razy w szpitalu i zawsze miałam wenflon. No bez przesady to nie boli bardziej niż pobranie krwi. Ja też wolę go mieć od razu niż potem na łeb na szyję będą się wbijać bo się coś dzieje i jest taka potrzeba.

A ja myślałam że miałaś na myśli te wkładki poporodowe budyń

To super

Ja powiedziałam TŻowi że skoro mamy już łóżeczko to jeszcze tylko wózek i już mogę rodzić to się przestraszył trochę

Piernik Gadałam dziś z położną która pracuje na borowskiej i powiedziała że te historie z leżeniem na korytarzu to są przesadzone. Prawda jest taka że mają od 8-15 porodów dziennie i jak nie ma miejsca to dokładają dostawki do pokojów. Powiedziała że zdarza im się odsyłać do innego szpitala ale to wtedy już tam jest załatwione miejsce które na ciebie czeka albo cię wiozą karetką, no chyba że jesteś w takim stanie że już nie możesz jechać to oczywiście cię nikt nie odeśle. Powiedziała że jak mam blisko inny szpital to żebym go wybrała bo jak tam będzie 1 poród dziennie to mnie położne z nudów będą na rękach nosić na Borowskiej położne nie mają czasu i nie wiedzą w co ręce włożyć więc nikt nie będzie się ze mną cackał.

Ten zły cukier był w okolicach 150-170, nie było tych przekroczeń aż tyle, zwykle trafiałam z jedzeniem, a czasami przekraczałam normę tylko trochę, no ale zdaniem tej lekarki to fatalnie. Ogólnie miałam 12 przekroczeń w 2 tygodnie mierzenia po kilka razy dziennie (natura eksperymentatora kazała mi mierzyć nawet więcej niż mi kazali). Powiedziała mi, żebym tak chociaż poniżej 130 utrzymała.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Co do stanika to matka karmiąca poleciła miękki stanik sportowy. U niej lepiej sie sprawdził, niż taki z odpinanymi miseczkami. PowiedziAła ze taki ja zawsze gdzies uwieral a sportowy bawełniany rewelacja.

To dobry pomysł, dzięki za sugestię.

Cytat:

lecę nadrabiać

Super, że wszystko ok.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 16:51   #2982
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Szycie krocza mnie strasznie przeraza, ale w zeszlym roku przy rozladowywaniu zmywarki nadzialam sie na noz i lape sobie tal rozwalilam, ze mialam miesnie i sciegna szyte nawet. Chirurg jak mnie godzine zszywal to niw mogl zrozumiec, czemu ja na to patrze i kazal mi glowe odwracac, a ja sobie patrzylam jakbym program w tv ogladala a nadzialam sie tak uroczo, ze mam blizne jak po probie samobojczej

Ale na sama mysl ze maja mi "tylek" szyc to slabo mi sie robi, z calego porodu naciecie i szycie krocza przeraza mnie najbardziej
Jak poszłam na ściągniecie szwów po CC i ta piguła do mnie takim tonem jak w sklepie się słyszy "nieeee maaaaa"

- Z kroooczaaaaaa

To wtedy pierwszy raz się ucieszyłam, że miałam CC

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
No ja chyba wybiorę Oławę- słyszałam dużo pozytywnych opinii, położna je potwierdziła. Zresztą chodzę tam na sr to zamierzam sobie zwiedzić oddział. Podobno cały odnowiony, nowe łóżka, łazienki itp. No chyba że poród przedwczesny to wtedy do Wrocławia- Brochów lub Borowska. Ale z moja szyjka to mi chyba przenoszenie grozi niż pp.

Ostatnio słyszałam że w jednym w wrocławskich szpitali ordynatorem ginekologii chciał zostać lekarz który podpisał klauzulę sumienia Nie wybrali go bo bali się że jego poglądy będą wpływać na cały oddział i decyzje innych ginekologów. Podobno potem się żalił że został zdyskryminowany za swoje poglądy. Mógł sobie wybrać trochę mniej kontrowersyjną specjalizacje np dermatologię.

Wiesz, dla mnie to taki poziom absurdu jakby świadek jechowy miałby Ci odmówić przetoczenia krwi bo mu sumienie nie pozwala.
Stary 2016-06-02, 16:53   #2983
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:

A jest w PL coś takiego jak domy porodów? Bo wtedy tam można rodzić (oczywiście tylko przy zdrowej książkowej ciąży) bez żadnych interwencji lekarzy, przy niewielkiej pomocy położnej.

Mi się zawsze marzył poród domowy, no ale w mojej sytuacji to niemożliwe niestety

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Dla mnie to jedyna indukcja ciąży;/ Chociaż jeszcze nad tym rozmyślam;/ Bo z tego co czytałam, jak poród jest daleko to masaż nie pomoże.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Który masz tydzień?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Poka wózek

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Jakbym czytała o moim TŻ. Ale u niego historia jest taka, że kiedyś zawsze był honorowym dawcą krwi i igły go nie robiły.
Dopiero jak pracował w Norwegii zrobił mu się wrzód pod pachą - jeden z tych co na yt pokazują jak wyciskają:P I jakaś lekarka postanowiła mu ropę ze środka wyciągnąć igłą. I mu to tak rozbabrała, tą igłą mu tam najeździła jak wściekła, ranę mu wielką otwartą zrobiła - i od tego czasu on panicznie boi się igły.
Dobre Ja mam traume z dziecinstwa dzieki "wprawionej" pielegniarce. Potem 10 lat nie bylam na pobieraniu, potem bylam z palca, ale to jeszcze gorzej niz z zyly, bo jak pompowali z palca to mialam uderzenia goraca Teraz przyklejam plaster z Emla i nie czuje wklucia wcale, co tez pozwala mi troche oszukac mozg i w zasadzie od razu po pobraniu (na lezaco) moge wstac i pojsc, ale pamietam, ze po tej 10 letniej przerwie po wyjsciu z gabinetu prawie zwymiotowalam. Jaja, sama sie z tego nabijam, ale pielegniarka, ktora mi pobiera juz nie-pelne zrozumienie i zero podsmiechujek- mowi, ze ludzie rozne maja fobie. Duzo tez zalezy od pielegniarki: ta moja ulubiona pobiera mi krew w mig, a druga, ktora tez uprzedzilam, ze jestem ciezkim przypadkiem, robi to beznadziejnie-nie leci jej, boi sie prozniowo pobrac, wiec wyciaga strzykawka itp. Bylam dwa razy u niej i wiecej nie pojde. Teraz dzwonie i pytam, kiedy pani Asia bedzie

Na pierwsze pobieranie w ciazy tz chcial ze mna pojsc, ale nie chcialam. Wole takie rzeczy sama zalatwiac (dlatego przy porodzie tez go nie chce-ew. na poczatku).

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-02 o 16:55
Stary 2016-06-02, 16:56   #2984
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Fanta a Ty chodzisz za "zwykły" basen w sensie chlorowany czy ozonowany?
Bo dziś na SR Pani powiedziała, że dla ciężarnej zwykły basen chorowany słabo ... a już miałam się wybrać
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia na razie mi nie zaszkodził więc albo jest ozonowany albo mi chlor nie szkodzi
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Wrzucam 2 zabawne obrazki jakie dziś zobaczyłam na FB
jakie prawdziwe
Cytat:
oho .. ktoś tu nie ma problemów ze snem
powodzenia
zdecydowanie nigdy nie miałam, uwielbiam spać więc na zwolnieniu korzystam z możliwości spania ile dusza a raczej ciało zapragnie

Cytat:
Fanta powodzenia na wizycie!
dzięki!
Cytat:
Świadkiem nie byłam, ale w jednym szpitali gdzie miałam praktyki kobieta się kategorycznie nie zgodziła na nacięcie krocza. Na koniec wylądowała na chirurgii z wyłonioną stomią.

Stary 2016-06-02, 16:57   #2985
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
mutsy igo wrzuciłam zdjęcie pod spodem.

też nie rozumiem problemu z założeniem wenflonu... fakt, nie jest to przyjemne, ale jednak to dla naszego bezpieczeństwa

W ogóle wypytałam teściową o przebieg cesarki (pracuje na bloku operacyjnym) i chyba żałuję, że to zrobiłam...

super, że na wizycie ok! i brawa dla szyjki

Ja już wykąpana, wypachniona, czekam na męża z obiadem mam nadzieję, że wracając od lekarza zdążę wejść do ch, bo jutro widzę się z koleżanką i muszę kupić dla niej prezent urodzinowy... przy okazji chciałabym wejść do h&m
a jak się w ogole czujesz ostatnio?

Cytat:
czyli raczej się nie spotkamy na porodówce.. może i dobrze, bo ja wrocł bym wybrała w razie jakiś trudności - tak jak i Ty..więc lepiej,żeby nas tam nie było jednak
Stary 2016-06-02, 16:58   #2986
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Dobre Ja mam traume z dziecinstwa dzieki "wprawionej" pielegniarce. Potem 10 lat nie bylam na pobieraniu, potem bylam z palca, ale to jeszcze gorzej niz z zyly, bo jak pompowali z palca to mialam uderzenia goraca Teraz przyklejam plaster z Emla i nie czuje wklucia wcale, co tez pozwala mi troche oszukac mozg i w zasadzie od razu po pobraniu (na lezaco) moge wstac i pojsc, ale pamietam, ze po tej 10 letniej przerwie po wyjsciu z gabinetu prawie zwymiotowalam. Jaja, sama sie z tego nabijam, ale pielegniarka, ktora mi pobiera juz nie-pelne zrozumienie i zero podsmiechujek- mowi, ze ludzie rozne maja fobie. Duzo tez zalezy od pielegniarki: ta moja ulubiona pobiera mi krew w mig, a druga, ktora tez uprzedzilam, ze jestem ciezkim przypadkiem, robi to beznadziejnie-nie leci jej, boi sie prozniowo pobrac, wiec wyciaga strzykawka itp. Bylam dwa razy u niej i wiecej nie pojde. Teraz dzwonie i pytam, kiedy pani Asia bedzie

Ja się nie dziwie. Ja np w przegubie mam tak małe żyłki, że bardzo rzadko udaje się pielęgniarce w nie wbić. I wtedy tą igłą robią mi kółka a ja ostatecznie zostaje z zajefajnym siniakiem, a ona i tak szuka innej żyły ostatecznie.
U mnie najlepsze żyły są na nadgarstku i często proszę od razu by pobierali krew właśnie tak. Ale oczywiście piguły wiedzą lepiej, i zawsze kończy się tak samo. Teraz już nawet nie pozwalam dotykać przegubu. W końcu to moje ciało i żadna sierota nie będzie na mnie ćwiczyć swojej wyższości, bo na pewno poprzednia się nie znała.

Tutaj się słuchają. Jak poproszę z nadgarstka to pobierają z nadgarstka.
Stary 2016-06-02, 17:00   #2987
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Ja się nie dziwie. Ja np w przegubie mam tak małe żyłki, że bardzo rzadko udaje się pielęgniarce w nie wbić. I wtedy tą igłą robią mi kółka a ja ostatecznie zostaje z zajefajnym siniakiem, a ona i tak szuka innej żyły ostatecznie.
U mnie najlepsze żyły są na nadgarstku i często proszę od razu by pobierali krew właśnie tak. Ale oczywiście piguły wiedzą lepiej, i zawsze kończy się tak samo. Teraz już nawet nie pozwalam dotykać przegubu. W końcu to moje ciało i żadna sierota nie będzie na mnie ćwiczyć swojej wyższości, bo na pewno poprzednia się nie znała.

Tutaj się słuchają. Jak poproszę z nadgarstka to pobierają z nadgarstka.
Ja na szczescie mam "piekne zyly", jak to mowia pielegniary

Stary 2016-06-02, 17:12   #2988
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
yyy..co robił?

o wreszcie jakis mądry pomysł

normalnie ciekawość mnie zżera...

obawiam się,że zapowietrzenie to jedyna opcja na zakończenie takiego szkolenia

oby wieści były pomyslne..

super sukienki..bardzo w moim stylu..ale wczoraj kurier przytachał dwie, niestety w obecności męża, więc opcja "to stare,ale rzadko noszone nie wchodzi w grę"
lubię promod..choć czasem mają dziwne rzeczy..

buahahaha..chyba własnie zgłosiłaś się na ochotnika do grupy ciężarówek, którym rosną włosy w ciązy
Bobrował znaczy kręcił się, kopał, skrobał nawet dziś podczas usg bawił się paluchami u stopy i kopał

Cytat:
Nie kazde, jasne-ale mozna peknac jak moja mama, ktora miala 25 szwow, czy nawet wiecej (nie pamietam dokladnie). Podobno jest tak, ze przeciecie jest o tyle lepsze, ze ma rowne brzegi i jest plytkie, a pekniecie moze byc glebokie. Rozne sa opinie na ten temat. Ja nie chce byc nacieta, zgodze sie tylko wtedy, gdy polozna powie, ze trzeba. Wole jednak byc nacieta niz peknac.

Ja to już nacięcia się tak nie boję, bo wiem,że adrenalina zrobi swoje, najgorsze szycie u mnie raczej nie chce im się znieczulać w szpitalu miejscowo nie wiem jak można tak na żywca

Dostaliśmy się na Usg i wszystko o.k Młody waży 1700 -31tydzień i położenie ma główkowe podłużne co chyba dobrze ogólnie pomierzony, posprawdzany i płynu jest w sam raz, więc spokojnie mogę siedzieć do wizyty po 22czerwca ufff

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 17:34   #2989
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Bobrował znaczy kręcił się, kopał, skrobał nawet dziś podczas usg bawił się paluchami u stopy i kopał

Ja to już nacięcia się tak nie boję, bo wiem,że adrenalina zrobi swoje, najgorsze szycie u mnie raczej nie chce im się znieczulać w szpitalu miejscowo nie wiem jak można tak na żywca

Dostaliśmy się na Usg i wszystko o.k Młody waży 1700 -31tydzień i położenie ma główkowe podłużne co chyba dobrze ogólnie pomierzony, posprawdzany i płynu jest w sam raz, więc spokojnie mogę siedzieć do wizyty po 22czerwca ufff
nie znałam takiego określenia
też duże dzieciątko
ale dziś pozytywne wieści po wizytach..mam nadzieję,że już tak zostanie
Stary 2016-06-02, 17:47   #2990
malenstfo24
Rozeznanie

Wymęczona za to jestem strasznie, jak już wylazłam z domu tak kupiłam winko bezalkoholowe- Któraś wspomniała, że takie piła, zadziwiona,że takie istnieje zapytałam i tadam w sobotę mam urodziny to Sobie dziabnę do tego pędzelki do malowania i jeszcze rafie-chce wzmocnić trochę kosz mojżeszowy przy uchwytach, więc będę się bawić w plecenie Maluch duży i już widziałam,że usta ma po Tż duże a nosek mały po mamie

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 17:54   #2991
tija93
Zakorzenienie

Jaka rozpusta - kebab i piwo bezalkoholowe!

Cytat:
Też się zastanawiałam jak to zrobić bo trzeba mieć stanik do karmienia do szpitala a w sklepie mi powiedzieli że lepiej kupić po nawale. No ale na ten nawał coś muszę mieć, chyba że się będę rozbierać całkiem za każdym razem widziałam na allegro nawet takie szmatki za 20zł i chyba takie kupię na początek a potem coś lepszego.
No właśnie w ten dziwny czas również wypadałoby w coś cyce spakować

Cytat:
wow ale duży dzieciaczek..
chyba będziesz pierwsza na porodówce
To już mamy kandydatkę do porodu na żywo!

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Co do stanika to matka karmiąca poleciła miękki stanik sportowy. U niej lepiej sie sprawdził, niż taki z odpinanymi miseczkami. PowiedziAła ze taki ja zawsze gdzies uwieral a sportowy bawełniany rewelacja.
Na dłuższą metę stanik sportowy może zmasakrować piersi

Cytat:

lecę nadrabiać

Cytat:

Dasz radę!

Cytat:

Jest na pewno jeden w Warszawie

Cytat:

Mendy, że nie chcą znieczulać

za wizytę!
Stary 2016-06-02, 18:15   #2992
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa i zanim zapomnę: Zona, wydaje mi się że jesteś z moich okolic ( o ile dobrze pamiętam ). Możesz napisać o którym szpitalu pisałaś te informacje?
Wojewódzki z wienieckiej
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:47   #2993
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
wow ale duży dzieciaczek..
chyba będziesz pierwsza na porodówce

kciuki za wizyte..

ziuta - ucieło mi Twoja wypowiedzi..dobrze,że wszytsko dobrze u córci i Ciebie..lubie takie wieści..
Pierwsza na porodowce kuszaca propozycja

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
ja może i bym zrobiła ale pewnie już bym się nie podniosła
fajna ta torba!

Kciuki za wizytę!

A który to tydzień? W ogóle proponuję byśmy przy podawaniu wagi pisały też tc to będzie można sobie porównać.
Super, że wszystko w porządku i córcia taka doradna

biedak

ta druga bardzo ładna!!!

pokaaaa!!!!

wróciłam z kursów, nastawiłam obiad (dziś żeberka) i chętnie bym sobie odpoczęła ale córcia ma inne plany .
31t5d

Cytat:

no Pola jest juz na prawde duza, sama sie zdziwilam a przez 3 tyg przytylam tylko 1kg :P
Razem przybralam juz 12kg :/

Cytat:

Który masz tydzień?

Poka wózek

31t5d

Cytat:

Ooo to u Ciebie Mlody mniejszy.
Mi dzis gon powiedziala ze przewiduje ze Pola bedzie miala ok 3500 przy porodzie

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 18:49   #2994
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ciekawe ile Bobo przybrało.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:09   #2995
Origa
Rozeznanie

Cytat:

O matko, nie wyobrażam sobie, żeby mnie na żywca zszywali
Brawo za wizytę

Cytat:
Wymęczona za to jestem strasznie, jak już wylazłam z domu tak kupiłam winko bezalkoholowe- Któraś wspomniała, że takie piła, zadziwiona,że takie istnieje zapytałam i tadam w sobotę mam urodziny to Sobie dziabnę do tego pędzelki do malowania i jeszcze rafie-chce wzmocnić trochę kosz mojżeszowy przy uchwytach, więc będę się bawić w plecenie Maluch duży i już widziałam,że usta ma po Tż duże a nosek mały po mamie
W jakim sklepie kupiłaś Też bym chętnie spróbowała

Pierniku przyszedł mi ten mop z viledy - fajna sprawa Wprawdzie mój sierściuch raczej go nie pokocha miłością wielką, bo póki co boi się prawie tak samo jak odkurzacza, za to po pierwszych 15 minutach użytkowania stwierdzam, że za te pieniądze było warto Szczególnie, jak sobie pomyslę o raczkującym po podłodze w przyszłości dziecku Odkurzacza ani ścierania na mokro nie zastąpi, ale do codziennego ogarnięcia bieżących kłaków jest idealny

Skonsumowalam już dwa kawałki ciasta z truskawkami I zastanawiam się nad trzecim wmawiając sobie, że jak ma płatki owsiane w sobie, to jest zdrowe
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:12   #2996
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Pierwsza na porodowce kuszaca propozycja

31t5d

no Pola jest juz na prawde duza, sama sie zdziwilam a przez 3 tyg przytylam tylko 1kg :P
Razem przybralam juz 12kg :/

31t5d

Ooo to u Ciebie Mlody mniejszy.
Mi dzis gon powiedziala ze przewiduje ze Pola bedzie miala ok 3500 przy porodzie

To trochę mnie wyprzedzasz Ale wagowo dzieciaczki pewnie wychodzą podobnie
Stary 2016-06-02, 19:32   #2997
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Pierniku przyszedł mi ten mop z viledy - fajna sprawa Wprawdzie mój sierściuch raczej go nie pokocha miłością wielką, bo póki co boi się prawie tak samo jak odkurzacza, za to po pierwszych 15 minutach użytkowania stwierdzam, że za te pieniądze było warto Szczególnie, jak sobie pomyslę o raczkującym po podłodze w przyszłości dziecku Odkurzacza ani ścierania na mokro nie zastąpi, ale do codziennego ogarnięcia bieżących kłaków jest idealny

Skonsumowalam już dwa kawałki ciasta z truskawkami I zastanawiam się nad trzecim wmawiając sobie, że jak ma płatki owsiane w sobie, to jest zdrowe
Ale kusicie tym mopem. Zastąpi latanie 3 razy dziennie z miotłą? Jeśli tak, to też się skuszę
Jakoś ostatnio trafiłam u babci na ciasto z truskawkami. Zżarłam 3 ogromne kawałki i powstrzymywałam się przed kolejnymi...

Jak się nazywa ta fejsbukowa grupa sierpniowych mam? Ciekawość mnie zżera i chcę tam zajrzeć

Stary 2016-06-02, 19:47   #2998
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Ale kusicie tym mopem. Zastąpi latanie 3 razy dziennie z miotłą? Jeśli tak, to też się skuszę
Jakoś ostatnio trafiłam u babci na ciasto z truskawkami. Zżarłam 3 ogromne kawałki i powstrzymywałam się przed kolejnymi...

Jak się nazywa ta fejsbukowa grupa sierpniowych mam? Ciekawość mnie zżera i chcę tam zajrzeć
Jak poużytkuję dłużej, to Ci powiem na moje niewielkie mieszkanie na pewno wystarczy, jak raz dziennie nawet na ten 30 minutowy program włączę

Zjadłam 3 kawałek...i kazałam zabrać Tżowi talerz

Grupa nazywa się "sierpniowe mamy 2016", ale chyba nie jest publiczna nie znam się aż tak na fejsbukach
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:47   #2999
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

lecę nadrabiać
za wizytę!
eh te baby w rejestracji powariowały.. Ja, jak czekałam w kolejce do badań płatnych prywatnych to też babka wołala ludzi za mną, którzy mieli skierowania na badania na NFZ bo przecież u mnie trzeba wypelniac cała ankietę, a ludzie na NFZ maja gotowe tylko do podbicia!!! kurde, człowiek niedość, że za to płaci.. niedość, że w ciąży.. to mają na to olewkę..

Cytat:

za wizytę!
Cytat:

No i narobiłaś mi smaka na ciasto jogurtowe z truskawkami!
Dzisiaj kupiłam truskawy pychota!

Mam postanowienie..
Z racji tego, że przez podjadanie po trochu słodyczy szybko przybieram na wadze to od kilku dni baaaaaardzo ze sobą walczę i ich unikam Zamieniam je na owoce.. Ciekawe, czy waga się zatrzyma
Przyznaję.. jest ciężko jestem strasznym lasuchem
Ostatnio zauważyłam, że wylewa mi się sadełko na plecach spod pachy szok!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-06-02 o 19:50
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-02, 19:50   #3000
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Jak poużytkuję dłużej, to Ci powiem na moje niewielkie mieszkanie na pewno wystarczy, jak raz dziennie nawet na ten 30 minutowy program włączę

Zjadłam 3 kawałek...i kazałam zabrać Tżowi talerz

Grupa nazywa się "sierpniowe mamy 2016", ale chyba nie jest publiczna nie znam się aż tak na fejsbukach
To do wypłaty zapytam jeszcze raz

W ja właśnie złożyłam zamówienie u babci na ciasto z truskawkami Nie mam talentu do pieczenia czegokolwiek, co posiada galaretkę, a ja chcę właśnie taki z galaretką
Wiem właśnie, że nie jest publiczna i chciałam do niej dołączyć, ale nawet znaleźć jej nie mogę Niby nie ma takiej grupy w ogóle.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości