Meridia - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-10, 12:49   #2971
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Meridia

tak zapytam jeszcze z ciekawości jakie sa skutki dla organizmu po zakonczeniu stosowania meridii?
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-10, 13:15   #2972
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
tak zapytam jeszcze z ciekawości jakie sa skutki dla organizmu po zakonczeniu stosowania meridii?
może być tak że zaczniesz znowu więcej jeść i zauważysz efekt jojo niestety... jednak wydaje mi się że jeśli bierzesz meridię co poskramia Twój apetyt a do tego zmieniasz NAWYKI ŻYWIENIOWE nie tylko stosujesz dietę to tego efektu jojo nie powinno być bo jeśli jesteś zdrowa to nadawaga nie wzieła się z nikąd, prawda? trzeba uważasz na to co się je i ile

Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-10, 19:44   #2973
Tereskaa
Zakorzenienie

A cio tu taka cisza

A ze mną to chyba zaczyna dziać się coś niedobrego Staram się jeść 1200 kcal dziennie i chodzić na intensywne spacerki, ale jak tylko coś zjem to mam kamień na żołądku I straszne wyrzuty sumienia, że może za dużo Wiem, że waga spada, ale jakoś tak mi coś się ubzdurało, no i ten ciężar na żołądku Najchętniej to bym tylko skubnęła coś rano, po południu i wszystko, ale wiem, ze tak nie można

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-10, 23:21   #2974
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Dziewczyny mam pytanie co bedzie najlepsze na ksztaltowanie sylwetki? mam do wyboru
1)orbitrek
2)air walker, takie cos, ze sie chodzi
3) leg magic, ruchy nog na boki
prosze o szybka odpowiedz
Stary 2008-11-11, 06:23   #2975
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szpurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie co bedzie najlepsze na ksztaltowanie sylwetki? mam do wyboru
1)orbitrek
Ja bym wybrała orbitrek A to dlatego, że przy tym urządzonku ruszasz całe ciało, pracują wszystkie mięśnie, więc i kształtują wszystkie partie ciała

Stary 2008-11-11, 10:16   #2976
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
A cio tu taka cisza

A ze mną to chyba zaczyna dziać się coś niedobrego Staram się jeść 1200 kcal dziennie i chodzić na intensywne spacerki, ale jak tylko coś zjem to mam kamień na żołądku I straszne wyrzuty sumienia, że może za dużo Wiem, że waga spada, ale jakoś tak mi coś się ubzdurało, no i ten ciężar na żołądku Najchętniej to bym tylko skubnęła coś rano, po południu i wszystko, ale wiem, ze tak nie można
wariatko 1200 kalorii to na pewno nie za dużo!!!!! pamiętasz jak gadałyśmy że jak się mniej je to ta waga nie spada!!!! więc jedź kochana i ciesz się że M działa

Cytat:
1)orbitrek
na Twoim miejscu przeszłabym się na dobrze wyposażoną siłownię i spróbowała wszystkie przyrządy... niby orbitrek wydaje się najlepszy bo tak jak pisze TEreska ćwiczy całe ciało, ale np ja nie potrafię na tym ćwiczyć bo strasznie obciąża kolana... i długo nie idzie na tym ćwiczyć...

Stary 2008-11-11, 10:17   #2977
Candy Killer
Zakorzenienie

Linkaaa..te bole w klatce piersiowej pod zebrami i w okoliucach serca czy pluc to najczesciej nerwobole..nerwy miedzyzebrowe sie odzywaja i kluje to strasznie czasem oddechu wziac nie mozna..ja to mam czesto
a co do cisnienia to wcale nie masz az tak wysokiego tylko w granicach normy.
co do zyl to sama nie wiem..mnie czesto w udzie boli ale sadze ze to od siedzenia w pracy ugniatam zyle i mi sie buntuje

aaaaaaaaaaaa ja sobie kupilam pikna kurteczke i czarne rurki :P a cooooo :P
az w szoku bylam ze w tej hiszpanii gdzie baby nosza 34 znalazlam spodnie na siebie bo wczesniej jak szukalam to nie bylo nigdzie..
no i chyba zamienie M na Z :P mimo ze M znowu nie biore:P no jakos weny nie mam jesienna pora:P

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-11, 10:33   #2978
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
wariatko 1200 kalorii to na pewno nie za dużo!!!!! pamiętasz jak gadałyśmy że jak się mniej je to ta waga nie spada!!!! więc jedź kochana i ciesz się że M działa
Ech, wiem, że masz rację kochana i staram się jednak wchłaniać te 1200 kcal Muszę się pozbyć tych natrętnych myśli, że to za dużo Dzisiaj rano się zważyłam i waga podskoczyła o 0,5 kg Może to tylko woda... może...

Dziś miałam zrobić pizzę, kupiłam wczoraj kurczaczka by wyciachać mu pierś do tej pizzy, no ale dziś z przerażeniem sobie przypomniałam, że do pizzy potrzebny jest ser Więc kurczak wylądował w piekarniku i będzie pieczony A z drożdży to chyba jakąś maseczkę sobie zrobię, bo ponoć można

Miłego Święta Niepodległości kochane babeczki Kurcze, ale ja się od Was uzależniłam

EDIT

Zobaczcie jaką fajną stronkę wszperałam Tu macie link I nawet są tam fajne ćwiczonka w dziale "odchudzanie"

Edytowane przez Tereskaa
Czas edycji: 2008-11-11 o 10:42
Stary 2008-11-11, 17:35   #2979
nati123456
Przyczajenie

Witam wszystkich

Sporo się naczytałam na temat specyfiku meizitang.
Skutki ubocznie wstyd się przyznać,jakos mnie nie przerażają.
Bardziej nieuczciwi sprzedawcy internetowi.
Dlatego moja gorąca prośba, jeżeli ktoś ma namiar na godnego zaufania sprzedawce meizitang (mnie chodzi o kolor zielony) będę bardzo wdzięczna za odpowiedz.
pozdrawiam
nati123456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-11, 18:09   #2980
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nati123456 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

Dlatego moja gorąca prośba, jeżeli ktoś ma namiar na godnego zaufania sprzedawce meizitang (mnie chodzi o kolor zielony) będę bardzo wdzięczna za odpowiedz.
pozdrawiam
meizitang to bardzo groźny środek i dziwi mnie, że nie przerażają Cię skutki uboczne. meizitang początkowo miał być cudownymi ziółkami na odchudzanie, ale po badaniach okazało się, że jest tam wszelakie świństwo, w tym amfetamina w dość dużych ilościach. Dlatego nie radzę go kupować dla tych paru kilo, bo pewnie nie masz otyłości, inaczej bez problemu dostałabyś od lekarza receptę na Meridię. W każdym razie uwierz mi, nie warto ryzykować, całe życie przed Tobą, chcesz sobie je spaprać jakimś świństwem niewiadomego pochodzenia? Jeśli już musisz coś zażywać by schudnąć to niech to będzie Meridia bądź Zelixa (są bezpieczniejsze). Choć ja nie pochwalam zakupów przez internet tego typu specyfików Nigdy nie wiesz co w takiej tabletce jest i możesz się przekręcić szybciej niż myślisz. Dlatego proszę, przemyśl czy warto faszerować się czymkolwiek, a może dieta i trochę ruchu wystarczy? Życzę powodzenia i mądrych wyborów

Stary 2008-11-11, 20:41   #2981
Anielska
Raczkowanie

witam dziewczyny
Jakoś tak nie pisałam ostatnio, bo mam wyrzuty sumienia, skusiły mnie parę razy niedozwolone produkty...i wstyd mizasłużyłam wiem...smutno mi..
nawet nie wiecie jak bardzo mi z tym źle
wybaczycie???
to w ramach samoukarania...od jutra wracam do liczenia kalorii Teresko
mam tylko nadzieje że te kilo powrotu ma coś wspólnego z okresem lada dzień..
TRZYMAJCIE SIĘ CIEPŁO BO ZAPOWIADAJĄ CHŁODNE DNI...
też jestem od Was uzależniona, także cały czas śledziłam wątek, ale nie pisałam, bo ..wstyddddd
Faficzku jak zdrówko?
Stary 2008-11-11, 20:48   #2982
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anielska Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
Jakoś tak nie pisałam ostatnio, bo mam wyrzuty sumienia, skusiły mnie parę razy niedozwolone produkty...i wstyd mizasłużyłam wiem...smutno mi..
wybaczycie???
też jestem od Was uzależniona, także cały czas śledziłam wątek, ale nie pisałam, bo ..wstyddddd
Faficzku jak zdrówko?
Anielsko, kochana nie łam się, przyjmiemy marnotrawnego syna Ale poważnie, prawda jest taka, że nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi Także w nasze odchudzanie wpisane jest ryzyko, że się czasem złamiemy i wchłoniemy coś bez opamiętania Ale najważniejsze, ze wracamy że dalej ciągniemy No i że trzymamy się tu wszystkie razem Także kochana, nie łam się, od jutra już się pilnujemy

Stary 2008-11-11, 22:31   #2983
Anielska
Raczkowanie

Cytat:
Anielsko, kochana nie łam się, przyjmiemy marnotrawnego syna Ale poważnie, prawda jest taka, że nie popełnia błędów tylko ten, kto nic nie robi Także w nasze odchudzanie wpisane jest ryzyko, że się czasem złamiemy i wchłoniemy coś bez opamiętania Ale najważniejsze, ze wracamy że dalej ciągniemy No i że trzymamy się tu wszystkie razem Także kochana, nie łam się, od jutra już się pilnujemy
dziękuję Tereskooo
Stary 2008-11-11, 23:17   #2984
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nati123456 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

pozdrawiam
a co to takiego? pierwsze słyszę?

Teresko znasz te skutki uboczne? chyba coś gorszego niż meridia? albo zakazane w Polsce adipexy?

Cytat:
witam dziewczyny
wybaczycie???
Faficzku jak zdrówko?
cześć piękna! noo dawno Cię nie było

faktycznie nie ładnie że sobie tak pozwoliłaś, jednak niestety ty sama na tym będziesz cierpiała... zobaczysz że waga idzie nie w tą stronę w którą powinna albo w lepszym przypadku stoi w miejscu i motywacja pójdzie w ....... a chyba chcesz schudnąć prawda? ale wierzę w Ciebie i wiem że będzie dobrze!! powodzenia

moja zdrówko dobrze, dziękuję
jutro idę na kontrolę i prawdopodobnie zdjęcie szwów które powinny się rozpuścić ale z dnia na dzień coraz lepiej
dobranoc

Stary 2008-11-12, 07:58   #2985
Anielska
Raczkowanie

Cytat:
cześć piękna! noo dawno Cię nie było

faktycznie nie ładnie że sobie tak pozwoliłaś, jednak niestety ty sama na tym będziesz cierpiała... zobaczysz że waga idzie nie w tą stronę w którą powinna albo w lepszym przypadku stoi w miejscu i motywacja pójdzie w ....... a chyba chcesz schudnąć prawda? ale wierzę w Ciebie i wiem że będzie dobrze!! powodzenia

moja zdrówko dobrze, dziękuję
jutro idę na kontrolę i prawdopodobnie zdjęcie szwów które powinny się rozpuścić ale z dnia na dzień coraz lepiej
dobranoc
dziękuję za słowa mobilizacji...wstyd mi...i w ogóle...ale wracam do walki
Stary 2008-11-12, 08:00   #2986
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
a co to takiego? pierwsze słyszę?

Teresko znasz te skutki uboczne? chyba coś gorszego niż meridia? albo zakazane w Polsce adipexy?

Nigdy nie brałam meizitangu, ale sporo o nim słyszałam. Są to teoretycznie chińskie ziółka wspomagające odchudzanie, w których skład mają wchodzić:
- pachnotka zwyczajna (lat. Perillae Frutescens) 31%
- owoc senesu (lat. Cassia Senna) 10%
- babka wodna (lat. Alismatis Rhisoma-Rezoma) 11%
- zarodek kola (lat. Semen Colae) 18%
- skrobia (lat. Amylum) 30%.

Jednak przeprowadzono badania bodajże w stanach i gdzieś tam jeszcze i wyniki były przerażające. Podany na opakowaniu skład nijak miał się do rzeczywistej zawartości tabletki. Odkryto w niej najróżniejsze świństwa groźne dla zdrowia i życia człowieka, między innymi sibutraminę w ilościach większych niż zawiera ją Meridia, bardziej zanieczyszczoną, bardziej podobną do amfetaminy. Ludzie zaczynali brać te "ziółka" i nie mogli przestać, popadali w nałóg. Skuteczne te chińskie "ziółka" ponoć są, lecz niezwykle niebezpieczne. W Polsce kwitną jedynie na czarnym rynku, a sprzedawcy są ścigani prawem za handel tym lekiem. Zdarzały się przypadki śmierci i z tego co pamiętam wcale nie małej ilości osób, oraz uszkodzenia wątroby, mięśnia sercowego, mózgu i wielu innych narządów. To bardzoniebezpieczny środek, zwłaszcza, że to tabletki niewiadomego pochodzenia

TU laska opowiada jak go brała Wystarczy też w przeglądarkę wpisać słowo meizitang, a wyświetli się na prawdę sporo informacji

Stary 2008-11-12, 18:39   #2987
Faficzkowa
Wtajemniczenie

no to z tego co widzę to jest mega świństwo, ale powiem Ci szczerze że znając siebie, mogłabym tego spróbować.... gdyby nie to że dieta MM mi służy...

Stary 2008-11-12, 19:00   #2988
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

hej dziewczyny
co za dzien...dopiero wrocilam do domu. bylam w szkole i na praktykach, dzieci mnie zmasakrowaly co do kupna orbitreka, to kupilam, ale cos innego, platforme wibracyjna oczywiscie uzywana, bo na nowa mnie nie stac. kiedys wydawalam 150zl za karnet na vacu well,a platforme kupilam za 240zl, wiec bardziej mi sie to oplaca.
Stary 2008-11-12, 19:49   #2989
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
no to z tego co widzę to jest mega świństwo, ale powiem Ci szczerze że znając siebie, mogłabym tego spróbować.... gdyby nie to że dieta MM mi służy...
Ojjjjjjjjjjjjjjjj, nie rób tego kochana meizitang to najgorsze świństwo jakie tylko może być Zresztą Meridia podejrzewam, że nie jest za wiele lepsza Ale przynajmniej jest legalna, pochodzi z apteki i w razie co to wiadomo skąd co i jak

Cytat:
hej dziewczyny
co za dzien...dopiero wrocilam do domu. bylam w szkole i na praktykach, dzieci mnie zmasakrowaly co do kupna orbitreka, to kupilam, ale cos innego, platforme wibracyjna oczywiscie uzywana, bo na nowa mnie nie stac. kiedys wydawalam 150zl za karnet na vacu well,a platforme kupilam za 240zl, wiec bardziej mi sie to oplaca.
Niooooo, to interes niezły zrobiłaś Teraz tylko ćwiczonka i czekać na efekty Powodzonka

Stary 2008-11-13, 14:14   #2990
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziewczyny
pochwal się tym sprzętem ty to niedługo będziesz miała siłownię domu!

Teresko oczywiście nie spróbuję tego świństwa bo teraz chcę się odchudzać bez wspomagaczy.... chociaż myślę o innych bardziej takich środkach z siłowni, jakieś fat burnery czy coś takiego... ale nie mam na to kasy w chwili obecnej więc to plany na ZA JAKIŚ CZAS

jak tam dziewczynki wam idzie odchudzanie?

wczoraj trochę przesadziłam....wypiłam chyba niecały litr koliiii ;( jestem uzależniona... zjadłam żelki... banana i serek homogenizowany waniliowy... mniam pycha było niby to nic aż tak dużego... ale z w diecie mm to niedozwolone wiec na pewno efekt na wadze będzie... dlatego dzisiaj się nie ważyłam a od rana dzielnie pilnuję dietki...

Stary 2008-11-13, 14:49   #2991
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
pochwal się tym sprzętem ty to niedługo będziesz miała siłownię domu!

Teresko oczywiście nie spróbuję tego świństwa bo teraz chcę się odchudzać bez wspomagaczy.... chociaż myślę o innych bardziej takich środkach z siłowni, jakieś fat burnery czy coś takiego... ale nie mam na to kasy w chwili obecnej więc to plany na ZA JAKIŚ CZAS

jak tam dziewczynki wam idzie odchudzanie?

wczoraj trochę przesadziłam....wypiłam chyba niecały litr koliiii ;( jestem uzależniona... zjadłam żelki... banana i serek homogenizowany waniliowy... mniam pycha było niby to nic aż tak dużego... ale z w diecie mm to niedozwolone wiec na pewno efekt na wadze będzie... dlatego dzisiaj się nie ważyłam a od rana dzielnie pilnuję dietki...
Kochana jak już chcesz inwestować w jakieś odżywki to polecam białko Organizm zużywa mnóstwo energii by je spalić, a poza tym dostarcza nam budulca dla mięśni

Ja mam dziś podły nastrój, obejrzałam film "Requiem dla snu" i mam mętlik w głowie W tym filmie jedna kobitka też brała jakieś tablety na odchudzanie...

Stary 2008-11-13, 14:58   #2992
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Witam dziewczyny. Tak jak Wy ja też biorę Meridię. Czy wiecie że przy Meridii należy jeść dużo białka?! Pozdrawiam
aaaaniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 15:04   #2993
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaaaniaaaa Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Tak jak Wy ja też biorę Meridię. Czy wiecie że przy Meridii należy jeść dużo białka?! Pozdrawiam
Witaj Ogólnie przy diecie redukcyjnej należy jeść dużo białka A, że przy Meridii to pierwsze słyszę Jak wiesz dlaczego to podziel się z nami tą wiedzą

Stary 2008-11-13, 18:09   #2994
Anielska
Raczkowanie

witam
niby nie przybieram na wadze...stoi w miejscu, ale czuje się ociężała i w ogóle mi źle...
wiem że dziś zaczął się okres i nie wiem czy mogę np nospę sobie wziąć, albo ibuprom i dlatego jestem cała obolała i w ogóle mam doła
Stary 2008-11-13, 18:17   #2995
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Moja znajoma która jest lekarzem powiedziała że jeśli biorąc Meridię je się dużo białka to lek lepiej działa i szybciej się chudnie i obserwując siebie chyba ma rację, bo jak zaczełam jeść więcej białka rzeczywiście waga spada szybciej.
Stary 2008-11-14, 08:00   #2996
Anielska
Raczkowanie

hejka co tu taka cisza zapadła?
Stary 2008-11-14, 08:06   #2997
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
hejka co tu taka cisza zapadła?
Normalnie chyba wszyscy siedzą i torty zajadają

aaaaniaaau, pewnie coś jest na rzeczy w tym białkiem Organizm zużywa strasznie dużo energii by to miałko strawić Do tego białko nie odkłada się w postaci tłuszczu i jest budulcem mięśni Dlatego ja jestem za białkiem

Miłego dzionka diołchy

Stary 2008-11-14, 08:35   #2998
Anielska
Raczkowanie

Dzień dobry Tereskoooo ja dziś wyjątkowo bez torcika...
Stary 2008-11-14, 10:21   #2999
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana jak już chcesz inwestować w jakieś odżywki to polecam białko Organizm zużywa mnóstwo energii by je spalić, a poza tym dostarcza nam budulca dla mięśni
oj chyba nie potrzebuję już więcej białka bo w diecie którą stosuję jem go bardzo dużo.... i dodatkowo wypijam ok litra kefirku wiec mam nadzieje że wystarczająco

Cytat:
witam
niby nie przybieram na wadze...stoi w miejscu, ale czuje się ociężała i w ogóle mi źle...
wiem że dziś zaczął się okres i nie wiem czy mogę np nospę sobie wziąć, albo ibuprom i dlatego jestem cała obolała i w ogóle mam doła
ostatnio pisałaś że sobie pofolgowałaś więc ciesz się że waga stoi! teraz troszeczkę zaciśnij pasa, zwracaj uwagę na to co jesz a na pewno waga ruszy! zresztą każda znam ma tu przestoje... która wszystkich denerwują

Cytat:
Normalnie chyba wszyscy siedzą i torty zajadają
ja Ci dam torty! dobra przyznaje się zjadałam 2 linijki czekolady JAK NIGDY!!! bo nie przepadam za nią!!! ale ta była pyszna jakaś ze śmietaną! dobrze że siostra wykorzystała resztę do muffinek teraz mnie nie kusi

aaaaniaaaa ciekawe jest z tym białkiem... stosujesz się do tego?

Stary 2008-11-14, 11:32   #3000
aaaaniaaaa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Muszę się Wam przyznać że na początku jak nie wiedziałam o tym białku to moja waga spadała bardzo wolno, teraz jak zaczełam spożywać zdecydowanie więcej białka waga zaczeła szybciej spadać. Proponuję żebyście spróbowały i napisały o swoich odczuciach. Acha jeszcze jedna informacja myślę że równie istotna przy Meridii nalezy pić 2-2,5 litra płynów-nie więcej!!! Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości