|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2972 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Valaria zazdroszczę
![]() Kejka masz racje, niedługo bedziemy tęsknić za tym jak nasze szkraby były malutkie! AsiaPo Hahahah moze po prostu tak czuje sie najbezpieczniej jak ma cysia w buzi i wtedy odpływa ![]() Madziara gratuluje ząbka - zobaczysz jak to "przyjemnie" jak w nocy przez przypadek ugryzie sutka podczas karmienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2973 |
Winter is coming
|
madziara gratuluję ząbka
![]() ![]() ja usypiam na rękach ;] i tak jak kejce mi też to odpowiada, mogę się tulić do młodej ile wlezie ;] poza tym zabraliśmy łóżeczko na urlop i nawet go nie wyjęliśmy z samochodu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2974 |
Matka Smoka
|
AsiaPo - to jak się zdecydujemy na tą kwaterę, to wspólny spacer musowo, co?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2975 | ||
Mama Land
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale my z nią śpimy z mojego lenistwa - Młoda przez sen karmi się sama ![]() ![]() Też uważam, że te chwile są niepowtarzalne. Mąż zawsze powtarza, że z dziećmi jest jak ze szczeniaczkami - nie chcesz by dorastały. Znacie tę reklamę IKEA z pokoikiem młodzieżowym? (KLIK) No jakbym widziała moją rodzinę za 10 lat ![]() Cytat:
![]() ![]() Gdzieś fajerwerki są puszczane (podejrzewam, że u TŻ w pracy, bo wesele jakieś ogromne tam było), a ja nic nie widzę i mi przykro ![]() ![]() P.S. Coraz głupsza się robię! Rok bez pracy siedzę i już angielskiego nie pamiętam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2976 |
Zadomowienie
|
Widzę ze tu pelna mobilizacja, ktoras napisala ze forum umiera a tu produkcja pelna para 😁 fajnie fajnie
![]()
![]() |
#2977 |
Matka Smoka
|
Ale jak Wam się te dzieci same karmią? Bo mojemu raz się udało znaleźć mój cycek - nie przeszkadzało mu, że w staniku i zassał. Nago śpicie i bliziutko? Czy te bestie tak daleko pełzną? Bo mój pełza po łóżku, a raczej się przewraca i kokosi a w ten sposób przemieszcza, ale raczej tak nie umie w cel utrafić.
Ja to kurde przeżywam to wspólne spanie, że nie oduczę potem i będę z kilkulatkiem się tak bujać ![]() ![]() Wyciągnęliśmy dziś pierwszy raz spacerówkę. Wcale nie za duża dla młodego, więc chyba zostajemy. Tylko od razu smoczek zgubiliśmy ech. Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2016-09-10 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ohoho, witaj w klubie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2979 |
Wtajemniczenie
|
Lulka byle ta tetra nie byla taka ukochana co dla 8 i 1o latka waznym wyposazeniem sennym jest. Opowiadalam kiedys juz...dlatego nie obkladam mlodego tetra, ani kocykiem...bo dzieci pozniej z ta "szmata" chodza i odzwyczaic sie nie moga. A podmienic sie tego nie da nawet by wyprac... Ostatnio kuzyna 2latek z kocykiem azurowym z Tesco chodzil, mial nowy kupiony taki sam i ni ujaaaa. Nie mial "metki" i nie byl "wykochany" miekki a jego ukochany wygladal gorzej niz szmatanod podlogi a on po calej twarzy sobie tym miział
![]()
![]() |
#2980 |
Rozeznanie
|
Adaś tez z tetra zasypia plus swój ukochany kocyko-miś przytulanka na głowie czy tam gdzie go sobie położy
![]() ![]() Jak zauważę pierwsze symptomy zmęczenia w dzień i po kąpieli +butla to odkładam do łóżeczka, biorę na ręce tylko jak ma spora trudność z zaśnięciem ![]() Karuzelka juz wyjechała od nas do nowego bratanka, który ma sie narodzić lada tydzień ![]() Mój do cyca nie pełza bo nie pamięta, ale butle sam trzyma, a jak sie naje to z impetem odrzuca, ze czasem na dwa metry leci ![]() Madziara--- gratuluje pierwszego ząbka ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2981 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Choc nie taki dobry moc tragiczna ja ledwie zasnelam bol glowy gardla katar po pas. Cora tez ma troche katar. Ona w miarę usunęła szybko ale co kasznelam lub wysiakalam nos sie budzila. W nocy ratowanie i udrażnianie nosa
![]() Malos tez bym chciala tak jak u Ciebie zeby moja sama zasypiala...i to w lozeczku u nas w dzien spi na lozku w lozeczku nie bedzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2982 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasze dzieci już takie "dorosłe" ![]() Cytat:
![]() ![]() Happygirl skoro masz mleko to po co wprowadzać mm? :/ Tym bardziej skoro odciagnelas i mała się najadla. Dziewczyny dobrze mowia, zrob badania. Trzymamy kciuki ![]() U nas Zosia ostatnio wcale nie chciała jeść aż się mega wystraszylam,ale zrobiliśmy badania i wszystko ok. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2983 |
Rozeznanie
|
Moja zasypia najczęściej przy karmieniu. Czasem ma problem z zaśnięciem i płacze to wtedy na rękach albo w wózku ale tylko jeżdżąc
![]() A ostatnio na noc zasypia u nas w łóżku albo sama albo ja miziam po buzi i odlatuje ![]() Madziara graty za ząbek, u nas ząbków brak. GGI biedna, szybkiego powrotu do zdrowia :-* Kejka też znam takie przypadki, pisałam kiedyś że mój brat zasypial ze swoim rozkiem, nie ważne że był już podarty i masakryczny, nic innego nie wchodziło w grę. Kuzynki syn ma 10 lat i mówiła że ma swoja ukochaną tetre do zasypiania :O ![]()
![]() |
#2984 |
Zadomowienie
|
Ale tu ruch
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że jak od smoczka da się odzwyczaić to i od pieluszki się uda ![]() Moja mama tez mówi żebym nie kładła go np. w skarpetkach bo potem ciągle będzie w nich zasypiał, niby mój brat tak miał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2986 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2987 |
Zadomowienie
|
Po weselu super, młody praktycznie całe przespał.
☆☆☆
![]() |
#2988 |
Zadomowienie
|
Nasze wiosenne dzieci powinny być nauczone do golych nóżek
![]()
![]() |
#2989 |
Mama Land
|
To moja Mała dostaje też możliwość zabawy gołym zadkiem
![]() ![]() Tak, Martyna ma tak silny instynkt cycowy, że potrafi przepełznąć nawet pół metra do mnie. ANEGDOTKA: Pewnego wieczoru, a można powiedzieć, że nocy, TŻowi się zachciało ![]() Staremu od razu się odechciało igraszek, gdy usłyszał ciomkanie ![]()
![]() |
#2990 |
Wtajemniczenie
|
Asia haha padam!
Ja mialam inna sytuacje, ale tez smieszna ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie w domu szpital...jak mi po tygodniu zaczyna przechodzic to dzieci teraz choruja.
![]() |
#2991 |
Winter is coming
|
Dobre te wasze historie 😅
Kejka wspolczuje chorób... teraz nie wiadomo co gorsze- chory chłop czy dziecko Na co skarpety w upał? Moja z golymi kulasami chodzi. Btw babcia chłopa nie może się nadziwic ze ona ciagle taka porozbierana. Ale mówi ze dobrze, bo ona swojego syna prawie ugotowala noszeniem w becie. Niulka super ze wesele udane 😊
![]() |
#2992 |
Wtajemniczenie
|
Velika z zachowania to chłop gorszy, ale chore dziecko to masakra. Nie wiem jak mu pomoc, jedno jest pewne- jak bedzie jutro lekarz to ide, zeby osluchala pluca i oskrzela... On taki biedny
![]()
![]() |
#2993 |
Raczkowanie
|
Kejka zdrowka twoim chłopakom zycze! U nas 2 tygodnie temu najpierw mnie przeziebienie dopadło potem mała miała 2 dni katar a na koniec tz sie rozłożył.. Tzn wg mnie miał tylko katar ale zachowywał sie jakby co najmniej jego dni były policzone
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Mój też chory wiec witam w klubie
![]() A co do ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2995 |
Wtajemniczenie
|
Happy dzieki. Mnie wkurza to ze mnie trzymalo z mega goraczka tydzien, a ten chodzi i sprawdza caly czas jaka ma temperature. Po tych 10'dniach roznych dolegliwosci jestem tak oslabiona ze mi sie czesto w glowie kreci. No kosmos...
Mlodemu odciagamy katarkiem gluty...jak byl malutki to sie nie bal, a teraz placze. No ale co zrobic...czekam az sie teraz obudzi na jedzonko, bo juz czas i znow bedzie to samo ![]()
![]() |
#2996 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2997 |
Zadomowienie
|
AsiaPo padam zawsze z Twoich historii
![]()
![]() |
#2998 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że Miłoszek dał się Wam pobawić.
Kejka zdrówka dla chłopaków. Ewka często potrafi się obudzić w najmniej odpowiedniej chwili ![]() Dzisiaj dostała od chrzestnej telefonik z Fisher Price i nie może się od niego odkleić, jest tak zafascynowana nową zabawką. Wczoraj za to pół dnia bawiła się panem ziemniakiem ale zostawiliśmy u siostry. Kiedy należy zacząć myć ząbki pastą? Już czy dopiero od któregoś miesiąca? Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 | ||
Mama Land
|
Cytat:
Współczuję Wam choroby. Może to trochę lepiej, że w sztafecie, bo jakby się to rozciągnęło na choroba-przerwa-choroba, to byście się dłużej męczyli ![]() Historyjka z ![]() ![]() A Martyna tez teraz się boi katarka ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Niulka: Super, że wesele udane! Z M. to problem wielki, bo ona tylko cyc akceptuje, wiec ja skitrana biegałam co 1,5 godziny do pokoju Małej, by sprawdzić, czy nie beczy i nie zamęcza mojej Mamy. Cytat:
![]() A opowiadałam jak dwa razy zepsułam telefon? ![]() Otóż dzień przed terminem porodu pojechaliśmy z TŻ do Szymbarku. Zwiedzamy, fajnie jest, pogoda na dwa razy, a jedną z atrakcji był bar(?) z wielkim paleniskiem na środku, gdzie można było sobie (niczym w ognisku) usmażyć kiełbaskę. Zajarana Joanna biegiem leci do kasy, zapłacić za kiełbę, wyciągam portfel, torebka się przechyla i cała jej zawartość wypada na kamienną podłogę. Szybka potłuczona. Dodam tylko, że był to piątek. W sobotę "miałam rodzić", w niedzielę Mama miała urodziny, w poniedziałek ja, więc telefon niezbędny, we wtorek chciałam urodzić, a ostatecznie urodziłam tydzień po zepsuciu telefonu ![]() ![]() Jako że był zepsuty, to myślałam, że gorzej nie będzie, ale że robił zdjęcia, to go trzymałam. 03.09 jechaliśmy na ślub 70 km od naszego miejsca zamieszkania. Wielkie przedsięwzięcie logistyczne, bo moi rodzice przyjechali zająć się Małą, jechaliśmy ich samochodem, więc torby (miliony rzeczy braliśmy na wszelki wypadek ![]() ![]() Ja spanikowana, że muszę do dziecka się spieszyć, zostawiłam tam tę baterię. Dwa dni później, jak już wróciliśmy do Trójmiasta, baterii nie odnaleziono ![]() Także teraz by zrobić Córce zdjęcie muszę wyciągać aparat cyfrowy ![]() Martyna jest przytulakiem do potęgi n! Skubana wie, że jak tylko ją nakarmię, a ona zaśnie, to sobie idę do innego pokoju, więc łapie mnie za bluzkę i tak trzyma przez sen, dając mi do zrozumienia: "Mamusiu nie odchodź!" ![]()
![]() |
![]() |
#3000 |
Rozeznanie
|
Hahah ale śmieszne te Wasze historyjki łóżkowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niulka-- super z weselem! ![]() Asia--- jestes crejzolem totalnym ![]() ![]() ![]() Współczuje chorób i przeziębień, u nas ząbkowanie na dobre, wczoraj tak sie biedak męczył ![]() ![]() Madziara --- chyba od razu trzeba czyścić nawet pierwsze ząbki silikonowa szczoteczka albo nakładka na palec 🤔
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.