|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
![]() A wczoraj w drodze na zjazd ulalo jej sie na pierwszym zakrecie kolo domu plus była przebieranka w Auchan, uwaga uwaga, już jakieś 6 minut od domu podróże z dzieckiem ![]() Fab, z tym deszczem u nas to samo. Całą noc lało, na termometrze 17 stopni a w chacie sauna. Ja się poce jak baba w połogu
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-03 o 12:16 |
|
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy dziś gości, odwiedzają nas nasi przyjaciele. I będzie poza nami 6 osób dorosłych i - uwaga - 6 dzieci w przedziale wiekowym od 1,5 mca (koleżanka Ali młodsza o 5 dni
) do 4 lat ![]() Będzie wesoło coś czuję, ciekawe jak to moje dziecię zniesie tyle bodźców |
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia - ale planujesz dawać butlę z twoim mlekiem czy wprowadzasz mm?
Ja to bym chciała żeby pobudka w nocy trwała 5 minut. U nas nocne karmienie to minimum pół godziny, a z reguły dużo dłużej. Budzi się koło 2-3, parking się około godziny, po czym zasypia Max. Na godzinę. To dopiero jest męczące. |
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmię po pierwszym kwęknięciu, na śpiocha, bez przebieranek. Tylko paluch w pampka, sprawdzam czy nie ma kupsztala i dalej kimono.
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Lusterko do auta jest w smyku po ok.40 zł.
Mona, ja palucha nie wsadzam. Hi hi. Ale za to wczoraj po kąpieli robiliśmy przymusowo kolejną kąpiel. Od pasa w dół. Bo dziecko musiało oznaczyć teren. Umorusała się koncertowo. Z przodu. Z tylu. Gdzie ją wyobraźnia poniosła.
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dżołkA tak na serio, to mała jest prawie na baczność na dźwięk odpinanego rzepa od pieluchy, więc wolę paluchem sprawdzić choć tego tez nie lubi, co w pełni rozumiem ![]() Nie cierpi też jak sprawdzam jej kark czy jest ciepły! Wasze dzieci też mają takie swoje schizy?
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-07-03 o 12:52 |
|
|
|
|
#2977 |
|
Konto usunięte
|
Ja po wielu poszukiwaniach chust w końcu kupiłam dwie, jedną kółkową z bambusem i druga klasyczna
Akurat w LF był weekendowy rabat na outlet ;D Moja mama po tygodniu pobytu pojechała do domu i ... teraz mały chce tylko na ręce :/ To się nazywa przyzwyczajenie do wygód. Nie śpi od 7 i nawet spacer nie pomógł A zawsze o tej porze już słodko drzemał.. U mnie to nawet jak kupska nie ma, tylko sik to muszę przewinąć bo inaczej się cały poodparza ;/ Chyba, że ma mało (co się zdarza rzadko) to wtedy śpi dalej. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2978 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam poduszkę do karmienia, ale rzadko z niej korzytam, zdecydowanie wygodniej mi bez niej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#2980 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bede w taki razie przemywać wodą. Co do czoła to tak mi sie wydaje, gorzej z policzkami. Troche sie martwie, bo zaczerwienia sie robi po lezeniu na tetrze. A jak ja odbijam to lubi po tetrowce tez szorowac polikami. I pogarsza sprawe. Ale mowia ze jak uczulenie to na innych partiach ciala też sie pojawiają, a Mala nie ma. A potowki czyms sie smaruje? Jutro idziemy na badanie bioderek to zapytam co to moze być. Chusta z lenny lamb kółkowa tkana s-k bawelna Zumba Cytat:
Ja tego wesela nie odpuszcze. Wczoraj jak dostalismy zdjecia mmsem z wesela to strasznie mi przykro było. Juz dwa bliskich znajomych odpuscilismy ![]() A pozatym butla mam nadzieje pomoze w jakis wypadach tzn jakies zakupy bez martwienia sie ze dziecko z glodu bedzie płakac. No i kiedys trzeba wyjsc i sie choc na krótko rozerwać Cytat:
5 min w nocy ostatnio jadla, ale czesto jest to 15, 20. Ale to nie znaczy ze tyle i do spanka. Kreci sie wierci, musze tulic, glaskac i schodzi. Do tego 3 godzinny sen juz dawno pozegnalismy. Wlasnie nakarmilam Mala i dalam smoczek. Spi i co jakis czas go ciamkoli. Podajecie czesto smoczek czy tylko na noc czy jak to wyglada? Nie chce przegiąć, nie wiem czy mozna przegiąć. Nawet go nie wypluła, a śpi mocno. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Oj tak, krzywi sie przy tym. Cytat:
Tez zastanawialam sie nad chusta kolkowa z bambusem, ale sliska podobno i na poczatek zdecydowalam sie na bawelne. zwyklej narazie nie kupuje. Zobaczymy jak z tą sie polubimy. Zreszta te zwykle mnie teoche przerazaja. Nogi tych dzieci tak rozstawione mega szeroko. Mnie by to bolało po jakims czasie. I narazie nie czuje sie na siłach uczyć wiazania. Zreszta czasu mam tak mało na podstawowe czynnosci ze wiaznie odpada ![]() Cytat:
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-03 o 13:29 |
||||||
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez przysypiam przy karmieniu w nocy na leżąco. Tylko ze potem czesto śpimy razem a odkąd kiedyś moja ręka (NIE MAM POJĘCIA JAK I SKĄD) spadła na niunia co mnie zbudziło jego tylko stelepnął moro to juz wole po karmieniu go przenosić tylko że jak zasnie przy mnie to nawet palcem nie ruszy przez hoho a tylko przeniose to od razu zaczyna sie krecenie i przeciąganie 30 razy na minute. Serio wystarczy go zruszyc i juz nie ma twardego snu.
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Kupy u nas w nocy są obowiazkowo. Ze 3 to spokojnie. Palca nie wkładam w pampera wyczuwam je i bez tego haha---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- No i moje dziecie powoli opanowuje przekrecanie sie w łóżeczku. Wchodze sprawdzic czy śpi a ten w poprzek. Ooo a dzis w nocy to obudziło mnie walenie nóg o szczebelki. Oczywiscie te boczne. Chyba czas kupic ochraniacz. Szkoda tylko ze strace Igorasa z oczu w nocy i mimo lenia trzeba sie bedzie podnosic sprawdzic co i jak. |
|
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja karmie w miejscach publicznych, mam na myśli ławkę w parku na bocznej alejce albo stolik w knajpie w zacisznym miejscu. Odpowiednia garderoba plus pieluszka i nic nie widać. Nie jestem ekstremistką z ruchu karmiące chce na ulicę ale dla mnie to naturalna sprawa i widok matki na widoku z cycem mnie nie bulwersuje. Tylko mama musi czuć się pewnie, a dzidzius współpracować, wtedy jest super.
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2984 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
nie lubie smyrac kupy paluchem w ciagu dnia naciagam pieluche przy posladku i podgladam czy czysto
|
|
|
|
|
#2985 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do smoczka - u nas jest różnie - czasem weźmie i cumka przez dłuższą chwilę przed snem i w jego początkowej fazie, a czasem jest tak że nie chce. Woli wtedy cumkac rączkę i z nią przy buzi usypia. Smoczek dajemy z reguły na wieczór jedynie bo wtedy jest najbardziej niespokojny. |
||||
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze kupy po pachy nie było. W piątek dokładnie o 20.05 jak skończył 8 tygodni osral mnie i kocyk
No i nie pamiętam więcej o czym miałam pisać... Miłej niedzieli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skad wiesz,ze po tych 160 chce wiecej? Przyznam,że ja tego nie wiem. Nie woem kiedy jest glodna. Np teraz zjadła i nadal się wkurzsła, dałam znów,znów sie krecila to połozyłam na klacie. Nie wiem czy się najada czy nie. Boje sie butelki bo nie wiem ile mam jej dac,czy za duzo nie podam. Szarpie mi cos dziś sutki czyżby smoczek?
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście nie zawsze domaga się więcej. Czasem to co w butelce nawet jak jest mniej odciagniete, to mu wystarcza i dzięki temu np. udaje się "kupić" godzinę wiecej. Tak naprawdę ciężko przewidzieć ile dziecko na ogół karmione piersią może w danym momencie chcieć zjeść. Stąd też jest to jakaś opcja z odciagnieciem mleka ale i tak musisz być przygotowana na to że bez karmienia w trakcie wesela się nie obędzie. Sami zreszta mamy podobna sytuację tj.mamy wesele w połowie sierpnia, a wcześniejsze w połowie czerwca odmowilismy. Szarpać może z różnych przyczyn np. jeśli masz w danym momencie przepełnione piersi może mu za dużo lecieć i się denerwuje. |
|
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o te karmione mm tez ciężko przewidzieć ile i kiedy
Po mojej od razu widać, że chce zjeść wcześniej albo, że nadal głodna. Taka minę mi robi pełna wyrzutów... Plus standardowo domaga się w jedyny znany sobie sposób Pomocny tez jest smoczek, najedzona nie tyka, głodna ssie bardzo lapczywie i za chwile wypluwa i płacze informując, że z tego nic nie leci
|
|
#2991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Pyśka teraz niespokojna po karmieniu ale nie chciała złapać wiecej sutka. Za to cumla chętnie ssa. Więc ja nie kumam.A jak ma go w buzi leży jak aniołek. I ją spanie bierze. Ps. Coś do mnie przez chwileczke zaczeła gadać! Pierwszy raz
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-03 o 18:32 |
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już naprawdę nie wiem, co zrobić, żeby położyć małą spać w dzień... Kołysanki, suszarka, szumiś, otulanie, smoczek - nic nie działa.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nie jest tak, ze jest juz przemęczona jak zaczynasz ja usypiać? My kładziemy Ule przy pierwszym kweknieciu. Jak wpadnie w ryk zmęczeniowy to trwa to godzinami. Ja karmie wszedzie. Dla mnie to jeden z największych plusów kp. Jak wychodzę z dzieckiem to biorę telefon, kartę, ubranko na zmianę, pampersa, chusteczki i tyle. Wszystko mieści sie w maleńkiej torebce albo w nerce. |
|
|
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czasem przegapiam, ale trenuję
|
|
#2997 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Jak juz wczoraj wspomnialam...jest u nas tesciowa. Dzis wstalismy o 7.30 i wtedy zaczela gadac. Wlasnie wyszla do kosciola, tylko dzieki temu przestala gadac. Boszzzzzzzz ile mozna paplac? Probowalam juz dac do zrozumienia, zeby sie uciszyla, wychodzilam do drugiego pokoju cos porobic, a ona dalej gadala - do sciany, chyba nie zajarzyla braku rozmowcy, powiedzialam nawet wprost, ze gada jak katarynka, maz tez sie podsmiewal ze radio nadaje. No masakra
![]() A hit dzisiejszej nocy - wstalam o 3.30 do Emi, zmieniam pampola, ubrana tylko w bielizne bo tak sypiam w tym upale, nagle wpada bez pukania tesciowa z pytaniem czy ponosic mala Najgrzeczniej jak umiem, odpowiedzialam ze wnusia woli raczej mlenio. Noszzzzz zeszzzzzz krucafiks!!!!!Ja jej chyba nigdy nie ogarne... Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-07-03 o 20:13 |
|
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robie tak - jak Ula sie obudzi to ja karmie i przewijam. Potem sie "bawimy". Jak tylko przejdzie z opcji "jestem zadowolona" na kwękanie to idzie z powrotem spać. Aktywność jest bardzo krótka 30/45 minut maksymalnie. Oczywiscie nie zawsze to wychodzi. Ale w takim trybie działa najlepiej. |
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
Otulacz + smoczek + szumis. Zostawiam ja w łóżeczku, jesli nie zasypia spokojnie to kładę sie koło niej i głaszcze po nosku. Jesli tylko nie jest przemęczona albo nie dzieje sie nic innego to zasypia sobie. Jesli jest ryk to wkładam ja w chuste i wychodzimy na spacer, jak pospi z godzinę to karmie, przewijam i próbuje od nowa złapać dobry moment na uśpienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.

podróże z dzieckiem

A zawsze o tej porze już słodko drzemał..
). 

wyczuwam je i bez tego haha