Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-13, 19:33   #2971
oryginalna11
Raczkowanie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Witaj Mała Damo
Jeśli nie wiesz jaki tonik wybrać to najpierw może spróbuj sobie zrobić ten ze strony Różańskiego? Olejek pichtowy + nafta kosmetyczna. Ja niestety nie mogłam tu zakupić nafty więc zrobiłam sobie tonik z dodatkiem wyciśniętego soku z ogórka. Po umyciu buzi przemywam twarz tonikiem a potem nakładam cieniutką warstwę tormentiolu na zmiany, dzięki czemu maść działa nawet w ciągu dnia wysuszając krostke. Następnie nakładam podkład True Match L'oreala (pudry w kamieniu są dla mnie za mało kryjące, zaś pudry w płynie za to za ciężkie) bo nie zapycha mi porów a do tego moja skóra nawet po kilku godzinach się nie świeci. W końcu . Natomiast jeśli mam zaczerwienione miejsce to używam na to korektora l'oreala. Jak dla mnie świetnie kryje. Najbardziej wywaliło mnie po drożdżach piwnych, ale biorę je już od ponad miesiąca więc skóra jest nawet ok. Jak będzie widać efekty leczenia to podeślę fotki. Robie zdjęcie profilu co jakiś czas, aby porównać efekty Pozdrawiam serdecznie
Stary 2010-01-14, 13:00   #2972
littlelady18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Migdalska Pokaż wiadomość
littlelady18 - na www.benta.pl jest długa lista aptek, które sprzedają glinkę. chwilę temu patrzyłam. Zadzwoń do którejś może sprzedają wysyłkowo. a w tej firmie to pewnie nie chcą się bawić w detal. ja też pracuję w takiej firmie, która prowadzi sprzedaż wyłącznie hurtową.
ok zapoznam się ,dziękuję Ci

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez oryginalna11 Pokaż wiadomość
Witaj Mała Damo
Jeśli nie wiesz jaki tonik wybrać to najpierw może spróbuj sobie zrobić ten ze strony Różańskiego? Olejek pichtowy + nafta kosmetyczna. Ja niestety nie mogłam tu zakupić nafty więc zrobiłam sobie tonik z dodatkiem wyciśniętego soku z ogórka. Po umyciu buzi przemywam twarz tonikiem a potem nakładam cieniutką warstwę tormentiolu na zmiany, dzięki czemu maść działa nawet w ciągu dnia wysuszając krostke. Następnie nakładam podkład True Match L'oreala (pudry w kamieniu są dla mnie za mało kryjące, zaś pudry w płynie za to za ciężkie) bo nie zapycha mi porów a do tego moja skóra nawet po kilku godzinach się nie świeci. W końcu . Natomiast jeśli mam zaczerwienione miejsce to używam na to korektora l'oreala. Jak dla mnie świetnie kryje. Najbardziej wywaliło mnie po drożdżach piwnych, ale biorę je już od ponad miesiąca więc skóra jest nawet ok. Jak będzie widać efekty leczenia to podeślę fotki. Robie zdjęcie profilu co jakiś czas, aby porównać efekty Pozdrawiam serdecznie
Jaka ze mnie dama fakt ,taka mała
Ta nafta trochę mnie przeraża...ale przemyślę ,przemyślę..Robiłam kiedyś tonik z cytryny ale mi krostki po nim wyskakiwały..
Ostatnio przetarłam twarz(jak tonikiem ) woda przegotowaną z odrobiną rozpuszczonej polopiryny( poszukaj: tonik aspirynowy) bardzo fajnie działa(w końcu kwas),ale nie będę za bardzo stosować (choć mnie kusi,bo widzę efekty..) ponieważ nie mam filtrów..
Fakt fluidy zapychają i mam uczucie maski po nich.
Zainwestuję w korektor i jakiś puder mineralny.Niestety muszę poczekać sporo czasu :/
Od czasu do czasu przecieram twarz sokiem z aloesu.
Jak na razie najlepsze efekty są po olejku z drzewa herbacianego(punktowo bądź kilka kropli do kremu na twarz)
Mam jeszcze taki krem przeciwtrądzikowy (link na allegro)
http://www.allegro.pl/item883070002_...at_s_claw.html
kupiłam w zielarskim bo mi sprzedawca doradziła ale nie stosuje bo się trochę boję..(kolejny idiotyczny zakup :/ ) ale może wypróbuję ..
najgorsze to są te blizny..ehh
Pozdrawiam
littlelady18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 20:59   #2973
LolinkaxD
Raczkowanie

Ej ej słuchajcie.!

A może najstarsza, sprawdzona maść tormentiol.?
Maść cynkowa (bardzo tania i bardzo dobra)
Po co eksperymentować
Stary 2010-01-14, 22:26   #2974
meire
Zakorzenienie

hej dziewuszki...
ja mam takie pytanie odnośnie toniku z olejkiem pichtowym... jak dla mnie jest rewelacyjny i po dłuższej przerwie w stosowaniu (przez ciążę, bo słyszałam, że w tym stanie błogosławionym nie powinno się go stosować...) chcę do niego powrócić.. tylko, że zawsze robiłam go z naftą Petroleum D5... dziś byłam w kilku aptekach i panie farmaceutki powiedziały mi, że owa nafta została wycofana z produkcji... mogłybyście mi doradzić, czym w takim razie mogę to petroleum zastąpić??... będę dźwięczna za pomoc...
pozdrawiam...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 04:02   #2975
oryginalna11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
hej dziewuszki...
ja mam takie pytanie odnośnie toniku z olejkiem pichtowym... jak dla mnie jest rewelacyjny i po dłuższej przerwie w stosowaniu (przez ciążę, bo słyszałam, że w tym stanie błogosławionym nie powinno się go stosować...) chcę do niego powrócić.. tylko, że zawsze robiłam go z naftą Petroleum D5... dziś byłam w kilku aptekach i panie farmaceutki powiedziały mi, że owa nafta została wycofana z produkcji... mogłybyście mi doradzić, czym w takim razie mogę to petroleum zastąpić??... będę dźwięczna za pomoc...
pozdrawiam...
Ze strony Różańskiego:
Rp. 4. Tonik pichtowo-melisowy efektywny
Olejek pichtowy – 4 ml
Nalewka melisowa – 15 ml
Sok cytrynowy – 15 ml
Olejek cytrynowy – 1 ml
Glicerol – 15 ml
Woda mineralna – 100-150 ml
Olejek wymieszać z gliceryną, nalewką i sokiem z cytryny, następnie dodać wodę mineralną, może być lekko gazowana lub lepiej wysoko zmineralizowana. Przechowywać w lodówce. Skórę przemywać 2-3 razy dziennie. Wstrząsnąć przed użyciem.
Działanie: przeciwłojotokowe, rozjaśniające, przeciwplamicze, uelastyczniające, przeciwzapalne, odżywiające, przeciwzaskórnikowe, przeciwroztoczowe, pojędrniające, poprawiające ukrwienie skóry, przyśpieszające regenerację skóry.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Cytat:
Napisane przez LolinkaxD Pokaż wiadomość
Ej ej słuchajcie.!

A może najstarsza, sprawdzona maść tormentiol.?
Maść cynkowa (bardzo tania i bardzo dobra)
Po co eksperymentować
Stosujemy te maści punktowo na wypryski. Nie mam pojęcia czy stosując samą maść da się to cholerstwo wyleczyć . A co do eksperymentowania. Już wolę się szprycować olejkami niż antybiotykami. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ----------

Cytat:
Napisane przez littlelady18 Pokaż wiadomość
ok zapoznam się ,dziękuję Ci

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Jaka ze mnie dama fakt ,taka mała
Ta nafta trochę mnie przeraża...ale przemyślę ,przemyślę..Robiłam kiedyś tonik z cytryny ale mi krostki po nim wyskakiwały..
Ostatnio przetarłam twarz(jak tonikiem ) woda przegotowaną z odrobiną rozpuszczonej polopiryny( poszukaj: tonik aspirynowy) bardzo fajnie działa(w końcu kwas),ale nie będę za bardzo stosować (choć mnie kusi,bo widzę efekty..) ponieważ nie mam filtrów..
Fakt fluidy zapychają i mam uczucie maski po nich.
Zainwestuję w korektor i jakiś puder mineralny.Niestety muszę poczekać sporo czasu :/
Od czasu do czasu przecieram twarz sokiem z aloesu.
Jak na razie najlepsze efekty są po olejku z drzewa herbacianego(punktowo bądź kilka kropli do kremu na twarz)
Mam jeszcze taki krem przeciwtrądzikowy (link na allegro)
http://www.allegro.pl/item883070002_...at_s_claw.html
kupiłam w zielarskim bo mi sprzedawca doradziła ale nie stosuje bo się trochę boję..(kolejny idiotyczny zakup :/ ) ale może wypróbuję ..
najgorsze to są te blizny..ehh
Pozdrawiam
Witaj Mała Damo

Echh blizny... Stosowałam maści, żele, Bio-oil. I nic Teraz sobie myśle że jak już się pozbędę tego świństwa to pójdę do kosmetyczki na peeling chemiczny. Może zrobi to raz a dobrze. Mam nadzieję Poszukaj na Wizażu wątku o składzie kosmetyków. Może znajdzie się jakiś niedrogi podkład mineralny, który nie zapcha Ci porów. Ja tylko raz kupiłam sobie puder mineralny, skóra świeciła mi się po 5 minutach. Ale po prostu pewnie jakiś składnik mi pory zablokował. Ja cały czas poluje na nafte kosmetyczną w UK. Znalazłam nawet ją w aptece internetowej, ale jest niedostępna . Szkoda, takie dobre opinie na temat toniku pichtowo-naftowego. Teraz siedze wysmarowana sudocremem. Dziś dopadł mnie kryzys i zrobiłam sobie jesień średniowiecza na moim czole. Przed @ zawsze mnie wysypuje.Ale na to nic nie poradzę. Pozdrawiam gorąco
Stary 2010-01-15, 12:26   #2976
meire
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedź..
ale szczerze mówiąc nie jestem przekonana do robienia takich "bogatych" mieszanek i wolałabym mój sprawdzony tonik z naftą, bo on naprawdę super mi pomagał... czy może być zwykła nafta kosmetyczna stosowana np do włosów, czy są jakieś inne spożywcze nafty podobne do petrolem D5?...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2010-01-15, 12:44   #2977
oryginalna11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź..
ale szczerze mówiąc nie jestem przekonana do robienia takich "bogatych" mieszanek i wolałabym mój sprawdzony tonik z naftą, bo on naprawdę super mi pomagał... czy może być zwykła nafta kosmetyczna stosowana np do włosów, czy są jakieś inne spożywcze nafty podobne do petrolem D5?...
Na stronie Różańskiego jest napisane, że do tego Twojego toniku należy użyć naftę kosmetyczną. Nie jest napisane jaką dokładnie. Kup może taką do włosów z witaminami. Pewnie aż takiej dużej różnicy w składnikach nie ma. A najlepiej weź opakowanie od tego swojego starego produktu idź do apteki i zapytaj. Kto pyta nie błądzi. Pozdrawiam
Stary 2010-01-15, 13:12   #2978
meire
Zakorzenienie

Dziękować...
na pewno wybiorę się do apteki i popytam... bo ja już chcę mój tonik cudowny!!...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Stary 2010-01-16, 10:35   #2979
meire
Zakorzenienie

a może petroleum D4?... czy to też wycofują?...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2010-01-16 o 10:36 Powód: literówka
Stary 2010-01-16, 14:21   #2980
littlelady18
Raczkowanie

Ehh ja przed okresem tez mam masakrę ,hormony...A właśnie czytałam ,że pryszcze na żuchwie i policzkach to trądzik hormonalny..Dlatego stosuję ten olejek z wiesiołka.

Co myślicie o Homeopatii w leczeniu trądziku?
stronka----> http://luskiewnik.strefa.pl/acne/acne_homeo.html
Mnie to bardzo ciekawi i kto wie może spróbuję jak nie będzie efektów po dotychczasowych specyfikach..

Na pewno wypróbuję ten olejek pichtowy,to tylko kwestia czasu

Pijecie jakieś zioła?Bo ja zamierzam coś zakupić tylko nie wiem czy znowu bratka czy może coś innego?
Oryginalna11
może Ty coś polecisz?

Przestałam stosować zieloną glinkę bo mam wrażenie że nic nie daje, a ostatnio jak zakupiłam w aptece(argiletz czy coś takiego) to pachniała mentolem i jak nałożyłam chłodziło mi twarz mam wrażenie że dosypali jakiegos świństwa a to miała być sama zielona glinka Zraziłam się..

Eh najgorzej jest z tą dietą..Nie zawsze jestem w stanie zdrowo się odżywiać a to na pewno wpływa na moją cerę.

Blizny postaram się pokonać za pomocą maseczki aspirynowej jak zakupię filtry.Polecam stronkę
http://luskiewnik.strefa.pl/acne/plama_blizna.htm
pozdrawiam

Edytowane przez littlelady18
Czas edycji: 2010-01-16 o 14:27
Stary 2010-01-17, 08:05   #2981
Demola97
Raczkowanie

GG do Demola97

Witam! Kiedyś w jakiejś gazecie przeczytałam o takim sposobie na trądzik:
Do jakiegoś malutkiego naczynka wla tylko troszeczkę wody (na szerokośc tabletki aspiryny) i wymieszac żeby powstała taka gęsta maź. Potem nałożyc na "syfa" i za jakieś 30 - 60 min. powinno zejśc. Nie próbwałam ale jak któraśz was wypróbuje to napiszcie o efektach.
Pozdro

Takie małe, upierdliwe i plączące się pod nogami coś to właśnie ja

Demola97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 17:12   #2982
Niunia27
Przyczajenie

Ja raz zrobiłam sobie maseczke z mleka i drożdży, która zamiast pomóc.. zaszkodziła;(
Nie mam strasznego trądziku tylko od czasu do czasu (okresowo :p) wyskakują mi pojedyncze syfki i smaruje je olejkiem z drzewa herbacianego. Pomaga wysusza je i po 2 dniach pryszcza nie ma polecam
Niunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 18:26   #2983
mileey_
Raczkowanie

Przejżałam pare stron tego wątku, ale jestem w takim stanie że nie moge marnować czasu więć poprostu chcę się spytać o poradę Was.
Może mi ktoś opisać tą metodę z drożdzami i mlekiem jak się nie mylę.
I przy okazji, z cebulą. (słyszałam że ja sie trze, ale nie wiem co dalej .. )
Proszę o odpowiedz. ;]
z góry dzięki. ;*
mileey_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 18:52   #2984
majorka:)
Rozeznanie

A czy moge spytac o jaka strone chodzi z tym Rożańskim ??
majorka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-17, 21:31   #2985
KannixD
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mileey_ Pokaż wiadomość
Przejżałam pare stron tego wątku, ale jestem w takim stanie że nie moge marnować czasu więć poprostu chcę się spytać o poradę Was.
Może mi ktoś opisać tą metodę z drożdzami i mlekiem jak się nie mylę.
I przy okazji, z cebulą. (słyszałam że ja sie trze, ale nie wiem co dalej .. )
Proszę o odpowiedz. ;]
z góry dzięki. ;*
Chodzi o to że masz ugotować dwie cebulki ! (z 20min/25min) Później wyjąć je i jak będą miękkie to je zgnieść I potem nałożyć na twarz ; dd i jak ci bd spływać ta maseczka to możesz na nią nałożyć chusteczki ! Powodzenia !

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ejj ! Mam takie pytanie ?!
Zrobiłam sobię tę maseczkę cynamonową i chciałam sie zapytac co ile ją trzeba robić ? .
A i to tak strasznie nie piecze !
I jeeszcze jedno po ilu dniach będą efekty ??
Błagam napiszcie !
KannixD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 10:04   #2986
littlelady18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majorka:) Pokaż wiadomość
A czy moge spytac o jaka strone chodzi z tym Rożańskim ??
Chodzi o strony dr.Henryka S. Różańskiego
np.
http://luskiewnik.strefa.pl/luskiewnik/acne.html
http://luskiewnik.strefa.pl/acne/plama_blizna.htm
http://www.rozanski.cal.pl/
http://luskiewnik.strefa.pl/acne/PRYSZCZE2002.htm
http://luskiewnik.republika.pl/PRYSZCZE.htm
http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne...2_korektor.htm
http://free4web.pl/3/?70147
http://www.luskiewnik.republika.pl/
http://luskiewnik.strefa.pl/acne/danka_maseczki.htm
Stary 2010-01-18, 11:59   #2987
oryginalna11
Raczkowanie

Witaj Mała Damo
Ostatnio czytałam jakiś artykuł o trądziku i lekarz napisał, że dieta nie ma z tym nic wspólnego. Wierzyć czy nie? Oczywiście dla ogólnego stanu zdrowia nie powinno się jadać tłusto bo to grozi innymi konsekwencjami. He he. Co do ziół. Jeszcze nie piłam żadnych. Czasami tylko jak mam stan zapalny to przemywam naparem z szałwii. Co do bratka to strasznie boję się wysypu. Za to raz dziennie łykam drożdże piwne. Co do olejku pichtowego. Robię sobie z niego tonik z dodatkiem soku z ogórka. Jak na razie brak większych zmian. Wiesz że ja nigdy do tej pory nie używałam żadnych filtrów ani nawet kremów do twarzy? Ciekawe czy to ma jakieś znaczenie . Pozdrawiam.
Stary 2010-01-18, 12:00   #2988
visionAM
Zakorzenienie

Ja czytałam, że dieta nie ma wielkiego wpływu na trądzik, moze jedynie u niektórych ludzi powodować jego nasilenie, ale to kwestia indywidualna.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 12:30   #2989
KannixD
Przyczajenie

Mam takie pyytanie !
Czy maseczkę cynamonową można stosować codziennie ??
Bo mi to coś pomaga !Mam mniejj pryszczy !
To można codziennie czy nie ??

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

A ii czy Zielona Herbatka coś pomaga ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 12:56   #2990
littlelady18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KannixD Pokaż wiadomość
Mam takie pyytanie !
Czy maseczkę cynamonową można stosować codziennie ??
Bo mi to coś pomaga !Mam mniejj pryszczy !
To można codziennie czy nie ??

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

A ii czy Zielona Herbatka coś pomaga ??
Codziennie to by odradzała,a zalecała 2 razy w tygodniu.Zielona Herbata jest zdrowa ogólnie ale po piciu jej na pewno nie zniknie Ci trądzik.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że dieta nie ma wielkiego wpływu na trądzik, może jedynie u niektórych ludzi powodować jego nasilenie, ale to kwestia indywidualna.
Możliwe..Zastanawiam się nad pewną sprawa.Jakies dwa lata temujak miałam duże bóle brzucha byłam u lekarza i ten stwierdził że prawdopodobnie mam Helicobacter.Ostatnio gdzieś wyczytałam(chyba na Wizażu że może to powodować trądzik.Wiadomo źle funkcjonujący układ pokarmowy..coś w tym jest ..chyba jednak zrobię ten test.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez oryginalna11 Pokaż wiadomość
Witaj Mała Damo
Ostatnio czytałam jakiś artykuł o trądziku i lekarz napisał, że dieta nie ma z tym nic wspólnego. Wierzyć czy nie? Oczywiście dla ogólnego stanu zdrowia nie powinno się jadać tłusto bo to grozi innymi konsekwencjami. He he. Co do ziół. Jeszcze nie piłam żadnych. Czasami tylko jak mam stan zapalny to przemywam naparem z szałwii. Co do bratka to strasznie boję się wysypu. Za to raz dziennie łykam drożdże piwne. Co do olejku pichtowego. Robię sobie z niego tonik z dodatkiem soku z ogórka. Jak na razie brak większych zmian. Wiesz że ja nigdy do tej pory nie używałam żadnych filtrów ani nawet kremów do twarzy? Ciekawe czy to ma jakieś znaczenie . Pozdrawiam.
Aż trudno mi uwierzyć że nie używałaś kremów do twarzy
Nawilżanie skóry trądzikowej jest bardzo ważne!
Po bratku miałam wysyp ale później było lepiej..na jakieś dwa miesiące i później znowu to samo..ehh
Stary 2010-01-18, 14:00   #2991
KannixD
Przyczajenie

Hmm.. Czy są jeszcze jakieś maseczki oprócz tejj cynamonowej ??
Czy jest możliwość pozbycia się pryszczy , trądziku , wągrów .. W tydzień / w dwa tygodnie ????
Stary 2010-01-18, 17:03   #2992
Demola97
Raczkowanie

GG do Demola97

Sory za offtopic ale czy mógłby ktoś zerknąć na wątek " Antidral-nie działa?" ?? Bardzo ważne!

Takie małe, upierdliwe i plączące się pod nogami coś to właśnie ja

Demola97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-18, 17:48   #2993
schwarzweiss
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez littlelady18 Pokaż wiadomość
Codziennie to by odradzała,a zalecała 2 razy w tygodniu.Zielona Herbata jest zdrowa ogólnie ale po piciu jej na pewno nie zniknie Ci trądzik.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Możliwe..Zastanawiam się nad pewną sprawa.Jakies dwa lata temujak miałam duże bóle brzucha byłam u lekarza i ten stwierdził że prawdopodobnie mam Helicobacter.Ostatnio gdzieś wyczytałam(chyba na Wizażu że może to powodować trądzik.Wiadomo źle funkcjonujący układ pokarmowy..coś w tym jest ..chyba jednak zrobię ten test.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Aż trudno mi uwierzyć że nie używałaś kremów do twarzy
Nawilżanie skóry trądzikowej jest bardzo ważne!
Po bratku miałam wysyp ale później było lepiej..na jakieś dwa miesiące i później znowu to samo..ehh
ja mam problemy z helicobakter od kilku lat i pryszczy się pozbyć nie mogę;( a to wstręcto zepsuło mi cały układ pokarmowy, bo oczywiście trwało zanim lekarze wpadli na pomysł, że duże i szczupłe i zdrowo się odżywiające dziecko może mieć chory układ pokarmowy, a teraz to wszysko widać na mojej twarzy i plecach
schwarzweiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 18:22   #2994
mileey_
Raczkowanie

Chodzi o to że masz ugotować dwie cebulki ! (z 20min/25min) Później wyjąć je i jak będą miękkie to je zgnieść I potem nałożyć na twarz ; dd i jak ci bd spływać ta maseczka to możesz na nią nałożyć chusteczki ! Powodzenia !

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ejj ! Mam takie pytanie ?!
Zrobiłam sobię tę maseczkę cynamonową i chciałam sie zapytac co ile ją trzeba robić ? .
A i to tak strasznie nie piecze !
I jeeszcze jedno po ilu dniach będą efekty ??
Błagam napiszcie !

Bardzo dziękuję ci za odpowiedz
Moja buzia przeszła wczoraj maseczke drożdżową i cynamonową.
Jednak tą drugą po paru sekundach zmyłam, xdd
Dzisiaj jednak musze sie pochwalic ze wytrzymalam w niej z 5 min.
Szczypalo z pare sekund a potem przestalo, ale to moze dlatego ze dalam łyżkę cynamonu i 2 łyżeczki wody
Ale przejdzmy do pytania, teraz ja pomogę. ;]
Ja ta maseczkę cynamonową mam zamiar robić tak ok. co dwa dni.
Nie chce przedobrzyć, bo co za dużo to nie zdrowo -> że tak się wyraże, XD . ale do delikatnej skóry polecam jednak co 3 dni tą maseczkę cynamonową. ;]

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

PROSZE POMOCY!
Znowu mam problem
Otóż mam na twarzyczce 3 strupki ( po pryszczach)
oraz na czole pare nowych [ nie duszonych] syfków i takie plamki po strupkach ..
I tak : w ferie za 12 dni już dokładnie jade do Afryki na 2 tygodnie!
i podejrzewam,że mi zejdą te pryszcze ,ale martwie się jednak że słońce mi tylko pogorszy sprawę, bo jak się opalę i nie zlikwiduje tych strupkow, to potem jak one mi juz zejdą bede miala 'nieopalone plamki' i bedzie to wyglądało okropnie!
Może mnie ktoś pocieszyć, i z doświadczenia poradzi mi co mam zrobić ?
Z góry dzięki. ;*
Ps. Za 2 tygodnie mam urodziny ( 21) i nie chce wygladac jak potwór.
PZEPRASZAM 20 *

Edytowane przez mileey_
Czas edycji: 2010-01-24 o 19:46
Stary 2010-01-18, 18:38   #2995
visionAM
Zakorzenienie

Kup krem z dobrym filtrem
Stary 2010-01-18, 18:55   #2996
mileey_
Raczkowanie

Dziękuję za radę, ale ja nie chcę się nie opalić. :d
poprostu boję się, że zrobią mi się jakieś plamy od słońca przez te wstrętne strupki. ;/
oh, ! nie znosze pryszczy !
tak marze o ładnej cerze i wgl. ;/
jestem poprostu cała idealna, szczupła i wgl (wypluć!), ale tu co : PRYSZCZE !
ja przez nie mam strasznie niską samoocene, musialam sobie nawet zrobić grzywkę, a wcale ich tak duzo nie mam. ..
ale jednak.
Stary 2010-01-19, 17:26   #2997
Nolley
Wtajemniczenie

miley - 12 dni to dość dużo czasu Proponuję ci oczyszczać twarz - kup sobie peeling enzymatyczny i jakiż dobry żel antybakteryjny (np. z Garniera 3 w 1). Oczyszczaj twarz 2 razy dziennie żelem i raz peelingiem, stosuj też preparaty punktowe i pastę cynkową na ranki po pryszczach. Nie stosuj zapychających podkładów. A, i smaruj twarz mlekiem, najlepiej dwa razy dziennie (nakładaj je na oczyszczoną skórę twarzy i zmywaj po ok. 30 min.). Powinno pomóc
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 18:01   #2998
Wi700
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez karolcia_kola Pokaż wiadomość
Ja domowych sposobów nie znam.Ale mi pomaga krem stosowany na podrażnienia skóry (np.pieluszkowe zapalenie skóry u niemowląt).Nazywa się "Sudocrem".Na noc nakładam go punktowo na wypryski i raniutko są o wiele mniejsze i już nie tak czerwone jak wcześniej.
Ja też go używam i jest bardzo dobry xD
Wi700 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 18:02   #2999
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
miley - 12 dni to dość dużo czasu Proponuję ci oczyszczać twarz - kup sobie peeling enzymatyczny i jakiż dobry żel antybakteryjny (np. z Garniera 3 w 1). Oczyszczaj twarz 2 razy dziennie żelem i raz peelingiem, stosuj też preparaty punktowe i pastę cynkową na ranki po pryszczach. Nie stosuj zapychających podkładów. A, i smaruj twarz mlekiem, najlepiej dwa razy dziennie (nakładaj je na oczyszczoną skórę twarzy i zmywaj po ok. 30 min.). Powinno pomóc
żel Garniera 3w1 jest peelingujący więc po co jej dodatkowo peeling enzymatyczny? co za dużo to nie zdrowo tym bardziej, że peelingów nie robi się codziennie!

Pasta cynkowa na RANKI po pryszczach? Chyba kpisz
Stary 2010-01-19, 18:33   #3000
mileey_
Raczkowanie

Dzięki.
na pewno spróbuję tego mleka, xd
ale chce coś się spytać . :
stosuje żel , rano i wieczorem ( z apteki ) i krem tej samej firmy .
Teraz chce zaczac stosować tonik z cytryny, 2x dziennie. ( rano i po południu) a wieczorem myślałam żeby robić okłady z zielonej herbaty.
co wy na to ? :;*:
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości