|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Witaj Mała Damo
![]() Jeśli nie wiesz jaki tonik wybrać to najpierw może spróbuj sobie zrobić ten ze strony Różańskiego? Olejek pichtowy + nafta kosmetyczna. Ja niestety nie mogłam tu zakupić nafty więc zrobiłam sobie tonik z dodatkiem wyciśniętego soku z ogórka. Po umyciu buzi przemywam twarz tonikiem a potem nakładam cieniutką warstwę tormentiolu na zmiany, dzięki czemu maść działa nawet w ciągu dnia wysuszając krostke. Następnie nakładam podkład True Match L'oreala (pudry w kamieniu są dla mnie za mało kryjące, zaś pudry w płynie za to za ciężkie) bo nie zapycha mi porów a do tego moja skóra nawet po kilku godzinach się nie świeci. W końcu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2972 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ta nafta trochę mnie przeraża...ale przemyślę ,przemyślę..Robiłam kiedyś tonik z cytryny ale mi krostki po nim wyskakiwały.. Ostatnio przetarłam twarz(jak tonikiem ) woda przegotowaną z odrobiną rozpuszczonej polopiryny( poszukaj: tonik aspirynowy) bardzo fajnie działa(w końcu kwas ![]() Fakt fluidy zapychają i mam uczucie maski po nich. Zainwestuję w korektor i jakiś puder mineralny.Niestety muszę poczekać sporo czasu :/ Od czasu do czasu przecieram twarz sokiem z aloesu. Jak na razie najlepsze efekty są po olejku z drzewa herbacianego(punktowo bądź kilka kropli do kremu na twarz) Mam jeszcze taki krem przeciwtrądzikowy (link na allegro) http://www.allegro.pl/item883070002_...at_s_claw.html kupiłam w zielarskim bo mi sprzedawca doradziła ale nie stosuje bo się trochę boję..(kolejny idiotyczny zakup :/ ) ale może wypróbuję .. najgorsze to są te blizny..ehh ![]() Pozdrawiam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
Ej ej słuchajcie.!
A może najstarsza, sprawdzona maść tormentiol.? Maść cynkowa (bardzo tania i bardzo dobra) Po co eksperymentować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki...
![]() ja mam takie pytanie odnośnie toniku z olejkiem pichtowym... jak dla mnie jest rewelacyjny i po dłuższej przerwie w stosowaniu (przez ciążę, bo słyszałam, że w tym stanie błogosławionym ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam... ![]()
![]() |
![]() |
#2975 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Rp. 4. Tonik pichtowo-melisowy efektywny Olejek pichtowy – 4 ml Nalewka melisowa – 15 ml Sok cytrynowy – 15 ml Olejek cytrynowy – 1 ml Glicerol – 15 ml Woda mineralna – 100-150 ml Olejek wymieszać z gliceryną, nalewką i sokiem z cytryny, następnie dodać wodę mineralną, może być lekko gazowana lub lepiej wysoko zmineralizowana. Przechowywać w lodówce. Skórę przemywać 2-3 razy dziennie. Wstrząsnąć przed użyciem. Działanie: przeciwłojotokowe, rozjaśniające, przeciwplamicze, uelastyczniające, przeciwzapalne, odżywiające, przeciwzaskórnikowe, przeciwroztoczowe, pojędrniające, poprawiające ukrwienie skóry, przyśpieszające regenerację skóry. Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 05:48 ---------- Cytat:
![]() Echh blizny... Stosowałam maści, żele, Bio-oil. I nic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź..
![]() ale szczerze mówiąc nie jestem przekonana do robienia takich "bogatych" mieszanek i wolałabym mój sprawdzony tonik z naftą, bo on naprawdę super mi pomagał... czy może być zwykła nafta kosmetyczna stosowana np do włosów, czy są jakieś inne spożywcze nafty podobne do petrolem D5?...
![]() |
![]() |
#2977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2978 |
Zakorzenienie
|
Dziękować...
![]() na pewno wybiorę się do apteki i popytam... bo ja już chcę mój tonik cudowny!!... ![]()
![]() |
![]() |
#2979 |
Zakorzenienie
|
a może petroleum D4?... czy to też wycofują?...
![]() ![]()
![]() Zuzka - ur. 19.11.2009 ![]() Julcia - ![]() II - 22.05.2014 ![]() Natalka - 28.01.2015 ![]() 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2010-01-16 o 10:36 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
Ehh ja przed okresem tez mam masakrę ,hormony...A właśnie czytałam ,że pryszcze na żuchwie i policzkach to trądzik hormonalny..Dlatego stosuję ten olejek z wiesiołka.
Co myślicie o Homeopatii w leczeniu trądziku? stronka----> http://luskiewnik.strefa.pl/acne/acne_homeo.html Mnie to bardzo ciekawi i kto wie może spróbuję jak nie będzie efektów po dotychczasowych specyfikach.. Na pewno wypróbuję ten olejek pichtowy,to tylko kwestia czasu ![]() Pijecie jakieś zioła? ![]() Oryginalna11 może Ty coś polecisz? ![]() Przestałam stosować zieloną glinkę bo mam wrażenie że nic nie daje, a ostatnio jak zakupiłam w aptece(argiletz czy coś takiego) to pachniała mentolem i jak nałożyłam chłodziło mi twarz mam wrażenie że dosypali jakiegos świństwa a to miała być sama zielona glinka ![]() Eh najgorzej jest z tą dietą..Nie zawsze jestem w stanie zdrowo się odżywiać a to na pewno wpływa na moją cerę. ![]() Blizny postaram się pokonać za pomocą maseczki aspirynowej jak zakupię filtry.Polecam stronkę http://luskiewnik.strefa.pl/acne/plama_blizna.htm pozdrawiam ![]() Edytowane przez littlelady18 Czas edycji: 2010-01-16 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2981 |
Raczkowanie
|
Witam! Kiedyś w jakiejś gazecie przeczytałam o takim sposobie na trądzik:
Do jakiegoś malutkiego naczynka wla tylko troszeczkę wody (na szerokośc tabletki aspiryny) i wymieszac żeby powstała taka gęsta maź. Potem nałożyc na "syfa" i za jakieś 30 - 60 min. powinno zejśc. Nie próbwałam ale jak któraśz was wypróbuje to napiszcie o efektach. Pozdro ![]()
![]() |
#2982 |
Przyczajenie
|
Ja raz zrobiłam sobie maseczke z mleka i drożdży, która zamiast pomóc.. zaszkodziła;(
Nie mam strasznego trądziku tylko od czasu do czasu (okresowo :p) wyskakują mi pojedyncze syfki i smaruje je olejkiem z drzewa herbacianego. Pomaga ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
Przejżałam pare stron tego wątku, ale jestem w takim stanie że nie moge marnować czasu więć poprostu chcę się spytać o poradę Was.
Może mi ktoś opisać tą metodę z drożdzami i mlekiem jak się nie mylę. I przy okazji, z cebulą. (słyszałam że ja sie trze, ale nie wiem co dalej .. ) Proszę o odpowiedz. ;] z góry dzięki. ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2984 |
Rozeznanie
|
A czy moge spytac o jaka strone chodzi z tym Rożańskim ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2985 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ejj ! Mam takie pytanie ?! ![]() Zrobiłam sobię tę maseczkę cynamonową i chciałam sie zapytac co ile ją trzeba robić ? ![]() ![]() A i to tak strasznie nie piecze ! ![]() I jeeszcze jedno po ilu dniach będą efekty ?? ![]() ![]() Błagam napiszcie ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Raczkowanie
|
Chodzi o strony dr.Henryka S. Różańskiego
np. http://luskiewnik.strefa.pl/luskiewnik/acne.html http://luskiewnik.strefa.pl/acne/plama_blizna.htm http://www.rozanski.cal.pl/ http://luskiewnik.strefa.pl/acne/PRYSZCZE2002.htm http://luskiewnik.republika.pl/PRYSZCZE.htm http://www.luskiewnik.strefa.pl/acne...2_korektor.htm http://free4web.pl/3/?70147 http://www.luskiewnik.republika.pl/ http://luskiewnik.strefa.pl/acne/danka_maseczki.htm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
Witaj Mała Damo
![]() Ostatnio czytałam jakiś artykuł o trądziku i lekarz napisał, że dieta nie ma z tym nic wspólnego. Wierzyć czy nie? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2988 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam, że dieta nie ma wielkiego wpływu na trądzik, moze jedynie u niektórych ludzi powodować jego nasilenie, ale to kwestia indywidualna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2989 |
Przyczajenie
|
Mam takie pyytanie !
Czy maseczkę cynamonową można stosować codziennie ?? ![]() ![]() Bo mi to coś pomaga !Mam mniejj pryszczy ! ![]() To można codziennie czy nie ?? ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A ii czy Zielona Herbatka coś pomaga ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2990 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() Nawilżanie skóry trądzikowej jest bardzo ważne! Po bratku miałam wysyp ale później było lepiej..na jakieś dwa miesiące i później znowu to samo..ehh |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2991 |
Przyczajenie
|
Hmm.. Czy są jeszcze jakieś maseczki oprócz tejj cynamonowej ??
![]() Czy jest możliwość pozbycia się pryszczy , trądziku , wągrów .. W tydzień / w dwa tygodnie ???? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
Sory za offtopic ale czy mógłby ktoś zerknąć na wątek " Antidral-nie działa?" ?? Bardzo ważne!
![]()
![]() |
#2993 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Chodzi o to że masz ugotować dwie cebulki !
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Ejj ! Mam takie pytanie ?! ![]() Zrobiłam sobię tę maseczkę cynamonową i chciałam sie zapytac co ile ją trzeba robić ? ![]() ![]() A i to tak strasznie nie piecze ! ![]() I jeeszcze jedno po ilu dniach będą efekty ?? ![]() ![]() Błagam napiszcie ! ![]() Bardzo dziękuję ci za odpowiedz ![]() Moja buzia przeszła wczoraj maseczke drożdżową i cynamonową. Jednak tą drugą po paru sekundach zmyłam, xdd Dzisiaj jednak musze sie pochwalic ze wytrzymalam w niej z 5 min. ![]() Szczypalo z pare sekund a potem przestalo, ale to moze dlatego ze dalam łyżkę cynamonu i 2 łyżeczki wody ![]() Ale przejdzmy do pytania, teraz ja pomogę. ;] Ja ta maseczkę cynamonową mam zamiar robić tak ok. co dwa dni. Nie chce przedobrzyć, bo co za dużo to nie zdrowo -> że tak się wyraże, XD . ale do delikatnej skóry polecam jednak co 3 dni tą maseczkę cynamonową. ;] ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- PROSZE POMOCY! Znowu mam problem ![]() Otóż mam na twarzyczce 3 strupki ( po pryszczach) oraz na czole pare nowych [ nie duszonych] syfków i takie plamki po strupkach .. I tak : w ferie za 12 dni już dokładnie jade do Afryki na 2 tygodnie! i podejrzewam,że mi zejdą te pryszcze ,ale martwie się jednak że słońce mi tylko pogorszy sprawę, bo jak się opalę i nie zlikwiduje tych strupkow, to potem jak one mi juz zejdą bede miala 'nieopalone plamki' i bedzie to wyglądało okropnie! ![]() Może mnie ktoś pocieszyć, i z doświadczenia poradzi mi co mam zrobić ? Z góry dzięki. ;* Ps. Za 2 tygodnie mam urodziny ( 21 ![]() ![]() PZEPRASZAM 20 * Edytowane przez mileey_ Czas edycji: 2010-01-24 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Kup krem z dobrym filtrem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za radę, ale ja nie chcę się nie opalić. :d
poprostu boję się, że zrobią mi się jakieś plamy od słońca przez te wstrętne strupki. ;/ ![]() tak marze o ładnej cerze i wgl. ;/ jestem poprostu cała idealna, szczupła i wgl (wypluć!), ale tu co : PRYSZCZE ! ja przez nie mam strasznie niską samoocene, musialam sobie nawet zrobić grzywkę, a wcale ich tak duzo nie mam. .. ale jednak. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2997 |
Wtajemniczenie
|
miley - 12 dni to dość dużo czasu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2998 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Ja też go używam i jest bardzo dobry xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pasta cynkowa na RANKI po pryszczach? Chyba kpisz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
Dzięki.
![]() na pewno spróbuję tego mleka, xd ale chce coś się spytać . : stosuje żel , rano i wieczorem ( z apteki ) i krem tej samej firmy . Teraz chce zaczac stosować tonik z cytryny, 2x dziennie. ( rano i po południu) a wieczorem myślałam żeby robić okłady z zielonej herbaty. co wy na to ? :;*: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.