![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Lilotka to taki zimowy ogród troche? Pieknie to musi wygladac
![]() Monisia mieszkałam w Poznaniu 5lat ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
Jejuniu, ja kocham takie duże, przeszklone salony 😍😍😍
Byłam wlasnie u gina. Z maluchem wszystkod dobrze, podrosl już do 24mm, a oo krwiaku ani śladu 😁😁😁 wylał się dziad w całości. Ginka mówi, że to nawet i lepiej, niż byśmy czekały na jego wchloniecie i miał jeszcze dziziolowi przeszkadzać 😉
#2973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Meenia, z jednej strony piszesz, że to juz trwa od pół roku, z drugiej zdecydowałaś się na kolejne dziecko, współczuję Ci, ale przestaję rozumieć tą historię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miałyście badanie na chlamydie?
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2978 |
Wtajemniczenie
|
Ja z mężem nie będę na pewno rodzić. On nie chce być przy porodzie a ja tym bardziej nie chcę by był. Uważam że jest to zbędna kwestia.
Z resztą ja uważam, że nie ma co ciągnąć na siłę "bo tak jest modnie". Kuzynka TŻa właśnie pod presją "bo wszyscy rodzą razem" chciała wspólny poród, ale w głębi czuła, że nie jest przekonana. I co? I do momentu gdy Adam przy niej był akcja porodowa nie postępowała, jak wyszedł to sklepu to dopiero dziewczynę popuściło. Położne zaraz wiedziały jaka była przyczyna, podobno bardzo często tak się dzieje gdy nie jest się w 100% pewnym. A z kolei moja koleżanka "na siłę" wciągnęła męża na poród rodzinny i koniec końcem był taki, że po roku poszli na terapię bo dla niego było to tak traumatycznym przeżyciem, że nie mógł się do niej zbliżyć. Bardzo ją kochał i córeczkę ale nie mógł znieść myśli o intymności z żoną. Dobrze, że uporali się z tym kryzysem. W każdym bądź razie my nie rodzimy razem i oboje jesteśmy z tego stanu rzeczy zadowoleni ![]()
#2979 | |
Wtajemniczenie
|
Ja tak prawie 😉 ok. 20 km, a ty?
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja będę tam rodzic ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2981 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Zakorzenienie
|
EciA nie bierze sie meza ze soba "bo modnie". Tylko dlatego ze jest wsparciem w tej chwili.
Nie rozumiem tego by "chronić" faceta bo bedzie miał traumę. A kobieta to nie moze miec traumy? Naprawde nie róbmy z facetów ofiar losu. Zreszta miedzy nogi patrzec nie musi a przynajmniej bedzie wiedział ze to nie bułka z masłem. Takie jest moje zdanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- To ja chyba bede najczesciej myła okna bo wypada mi tak co 2 mies. Strasznie juz były brudne po 2 mies.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Wtajemniczenie
|
Moj maz ze mna bedzie, moje najlepsze wsparcie jakie moglam sobie zamarzyc
![]()
#2985 |
Zakorzenienie
|
Obecność czy nieobecność męża przy porodzie wydaje się też byc mocno indywidualną kwestią. Różni sa ludzie, różne maja podejście.
My też nie chcemy rodzić razem, bo to modne. Zmagamy się razem z życiem na co dzień, wspieramyll się wzajemnie i razem pokonujemy życiowe trudności. I nie potrafię sobie wyobrazić, że w chwili gdy będzie mi być może najciezej on zostanie za drzwiami i powie "ok, zawolaj jak skończysz i sie ubierzesz" 😜. Tylko ze ja tak mówię, bo dla mojego męża jest od poczatku ciąży oczywiste, ze musi tam że mną być i zrobić cotylko można, żeby mi pomóc. Gdyby patrzył na to inaczej, to pewnie też wolałabym go ze sobą nie mieć, niż jeszcze wtedy martwić się co z nim. A krepowac się? No że tak powiem, nam to temat raczej obcy jest 😎😎😎
You are so much stronger than you think Edytowane przez midusia86 Czas edycji: 2016-09-07 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nikogo nie neguję, że rodzi w parze. Przecież to jest indywidualna sprawa. Moje zdanie jest takie, że jeśli ktoś naprawdę nie chce to należy się liczyć z jego uczuciami. Tak samo nie można kogoś zmusić do rodzenia dzieci (nie mówię o skrajnych przypadkach) jak i do obecności przy porodzie. A poza tym to za chwile jeszcze dojdzie, że któryś mąż jest beznadziejny bo boi się mieć traumę... Albo, że żona jest dziwna bo nie chce rodzić z mężem. Nie osądzajmy tak ludzi, każdy ma swój pogląd na ten temat.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4.11.2015 (9/12) ![]() 5.12.2019 (12/14) Edytowane przez ecia91 Czas edycji: 2016-09-07 o 14:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem tego "nie mozna zmusić do rodzenia dzieci" no ze tak powiem jak weszło wyjsc musi. Jesli chodoz Ci o aborcje to ja tego nie popieram nawet jesli chodzi o chore dzieci,mowie trzy razy NIE! Wiecej nie chce pisac bo bedzie burza
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, nie odzywalam się, bo czuję się fatalnie. Czytam Was na bieżąco a więc wiem o krwiakach które mam nadzieję zaraz znikną, szczęśliwych dzieciach w przedszkolu (i tych mniej) oraz o zakrętach w związkach.
Chciałabym każdej z Was odpisać z osobna ale się nie da. Wczoraj robiąc obiad pod koniec prawie zemdlalam. W międzyczasie wymiotowalam co 10 minut. Oczywiście obiadu nie zjadłam. W sumie to od paru dni prawie nic nie jem i nie pije wszystko wymiotuje. Wierzcie mi ze czuje się okropnie. Dzisiaj jest odrobinę lepiej nawet z dzieckiem na dwór wyszłam. Miałam też dzisiaj wizytę i okropnie się zdenerwowalam. Powiedzcie mi proszę jak to u was jest bo może wyolbrzymiam. Byłam na wizycie trzy tygodnie temu. Miałam usg był pęcherzyk, zarodek i bijące serce. Słyszałam przez 4 sekundy. Dzisiaj miałam kontrol. Mam 10t3d. Myślałam że zobaczę dzidzie. A tu się okazuje że p. doktor mi mówi że dzisiaj tylko papiery tzn założy mi kartę ciąży i wypisze wyniki. Ja mówię ale nie będzie usg? A on ze nie bo miałam ostatnio i że tak często się nie robi. Ja zawiedziona mówię kurcze ale chciałam sprawdzić czy wszystko jest dobrze czy nadal bije serce i w ogóle. Ale co wy zapomnijcie. Powiedział mi że wypisuje mi skierowanie na usg prenatalne i wtedy zobaczę wszystko. Mówi że jak tak bardzo chce to mogę sobie iść prywatne, zapłacic to mi zrobią. A ja do cholerki przecież place za pakiet w lux medzie i to nie tak mało. Po za tym na moje stwierdzenie że chce wiedzieć czy z dzieckiem wszystko ok powiedział tak: " to nie dziecko tylko zarodek". Ja mówię że wiem że wy lekarze inaczej na to patrzycie dla mnie to już dziecko. Nie miał ani złego dnia ani nic. Dostałam kierowanie na HIV, kiłe, toksoplazmoze i WZW. Zawiodłam się trochę, ale może przesadzam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-09-07 o 14:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Wtajemniczenie
|
A i co do porodu, nie wyobrażam sobie żeby mojego męża przy nim nie było. Sam od początku mówił że chce być i koniec. Wspierał mnie bardzo i od początku widział jak to wygląda. Na wizyty też że mną chodził nawet te z usg dopochwowym. Teraz wiadomo mamy córcie to wizyty pobierzne odpadają ale na usg pójdzie i przy porodzie drugim też będzie. W ogóle jak rodziłam to tz zajrzał i mówi do mnie przy partych widzę główkę hehhe wyprzedził lekarza w informacji hehehe. Wiadomo że każdy podchodzi do tego indywidualne. Ale uważam że angażowanie partnera od pierwszych chwil ciąży i macierzyństwa procentuje.
Menia nie zazdroszczę sytuacji z mężem ale też bym cisla swojego. Nie ma co odpuszczac. Albo jesteście rodzina albo koniec. Oczywiście nie namawiam na żaden rozwód ani nic. Dobrze jest spróbować terapii ale siedzieć z kimś tylko "bo dzieci" wcale nie jest zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2991 |
Zakorzenienie
|
Misstic niektórzy lekarze robią tylko 3 usg na całą ciaze. Twoje objawy wskazują że ciąża rozwija się wzorowo, więc może dlatego lekarz odmówił usg. Nie martw się napewno wszystko jest dobrze z maluchem. Kiedy masz usg genetyczne?
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Zakorzenienie
|
Misstic wiecej bym nie poszła do takiego lekarza. Juz samo zdanie ze "to zarodek nie dziecko" to dla mnie przegięcie i nie do zaakceptowania. A Kiedy ostatnio bylas na wizycie? Ja mam najblizsza 26.09 na genetycznym ale z moja gin jestem umówiona na 5.10 a ostatnio byłam 31.08
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Zakorzenienie
|
Raduska wydaje mi się, że Eci nie o to chodziło... Znam kilka dziewczyn, ktore mówią ze macierzyństwo to ostatnia rzecz, na którą by się świadomie zgodziły. Nie chcą mieć dzieci, czytaj nie chcą ich rodzić. I ja je wbrew pozorom jakoś calkiem całkiem dobrze rozumiem. Sama nigdy nie dałam się przekonać, że powołaniem kobiety jest rodzić i do tego zostalysmy stworzone. Ja jeszcze parę lat temu nie widziałam się w roli matki i stwierdziłam, ze składają nic na siłę zmieni mi się to się zmieni. Nie? To mam jeszcze parę innych pomysłów na życie...
#2995 |
Wtajemniczenie
|
raduska-w maju minął rok odkad tu jestesmy . jeszcze na początku było ok tutaj ale nawet jak mieszkalismy sami to już czułam sie cos psuje a teraz to już w ogóle ... i sadze ze to nie jest wina,że rodzice sa z nami po prostu zrobił sie z niego jeden wielki leń
![]() czuję,że on mi wszystko robi na złośc i to mi naprawdę działa na nerwy . esor-w styczniu minie 2 lata po slubie. czasem jak cos poprosze to zrobi,a czasem słysze słowo ZARAZ ZARAZ ... i czekam poł godziny i sie kłocimy bo nie znosze słowa zaraz ... jak ma cos zrobic to teraz :/ Zuzolka- nie to,że sie zdecydowałam - po prostu tak wyszło ![]() Dlaczego przestajesz rozumiec ? Tzn ? Misstic- sama bym go wziela na terapie ale najgorzej ze tu nie ma zadnej w jezyku polskim czy angielskim,tylko islandzkim i sie nie dogadamy ![]() Wiem,wiem marudze i gadam tylko o sobie Dzis miałam okropny dzień w pracy zasuwałam na całego ledwo czuje nogi , zaraz lecę po mała zajedziemy po bułeczki i pieczarki i robie raz dwa zapiekanki ![]()
#2996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę się do niego zniechecilam. Zapisałam się do swojego gina który mi prowadził pierwsza ciążę z tym że teraz na NFZ. Wiem że już żadnego teraz usg nie będę miała tylko to prenatalne, bo wizytę mam na 26 września, najszybszy termin ale jednak wolałam dużo bardziej go niż tego nowego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2997 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz chodzę co 4 tyg. Do tej pory miałam na każdej wizycie usg, ale dlatego,że jestem po poronieniu. W poprzedniej ciąży miałam 5-6x usg nie było na każde wizycie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2016-09-07 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rowniez nie twierdze ze kazda kobieta musi zostać matka. Tyle ze jesli juz okazuje sie iz jest w ciazy to sorry.. Dobra kończę ,wiecie o co chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Menia obecność Twoich rodzicow mogła pogłębić problem moim zdaniem. Moze określ co należy do jego obowiązków by miał to jasno i wyraźnie wyłożone ? Zabierz kabel od komputera i ładowarkę jak taki cwaniak i inaczej sie nie da. Moze on juz uzależniony od gier ? Bo wtedy to juz problem większy sie robi niz "czyste lenistwo ". A z córka sie bawi? Wydeleguj go na soacer czy plac zabaw z cora ,do tego wręcz liste zakupow. Nie wyrywaj sie przed szereg bo widze ze Ty taka Zosią samosia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Misstic, koniecznie zmień lekarza, jak zaczęłam czytać co napisałaś to myślałam, że byłaś na wizycie na nfz, bo na takich wizyta nie zawsze jest z usg, ale płacisz dodatkowe ubezpieczenie, w pakiecie masz i ginekologa i usg i on Ci odmawia bo 3 tygodnie temu miałaś badanie i za 3 tygodnie masz kolejne? Dla mnie to nie do pomyślenia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Menia a może Twój mąż pali trawkę?Słyszałam, że po tym chcę się jeść słodycze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.