|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
ale jak popatrzylam na pogode to se dalam spokoj i wzielam tylko ta, tym bardziej ze inne aukcje koncza sie pozniej wiec nie zdazylabym przed wyjazdem nad morze.zastanawiam sie tylko czy nie isc dzis do krawcowej i jej troche nie skrocic ![]() Cytat:
napisz cos wiecej o sobie |
||
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-08-17 o 14:58 |
|
|
|
|
#2973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nóż mi się w kieszeni otwiera na to że lepiej się traktuje pacjentki które mają lekarza w szpitalu i że za położną trzeba dawać kasę...
|
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2977 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64257196]jak to trzeba? To chyba zależy od pacjentki czy da w łapę czy nie?[/QUOTE]
Napisałam trzeba mając na myśli lepszego traktowania i większej pomocy od położnej |
|
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie ta krzywizna mnie odstrasza i jednak zostawie jak jest. a w razie czego to nawet bede mogla jakies leginsy pod nia zalozyc jak bedzie chlodniej wieczorkiem to i nie bedzie ich widac
|
|
|
|
|
#2980 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale to chore, że jak się zapłaci to się ma lepszą opiekę. Opieka powinna być taka sama dla wszystkich pacjentów niezależnie od tego czy ktoś zapłaci czy nie. Z drugiej strony to pacjenci tak uczą. Takie jest moje zdanie
|
|
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64257196]jak to trzeba? To chyba zależy od pacjentki czy da w łapę czy nie?[/QUOTE]
sa tez szpitale gdzie na legalu mozna wykupic sobie polozna, nie koniecznie rob i sie to pod stolem ![]() ale jak oplaca sie taka polozna to ona jest tylko i wylacznie do twojej dyspozycji, nie odbieramy rodzacym poloznej. nietstety, ale jak sie trafi na dyzur gdzie akurat rodzacych jest duzo no to niestety jest jak jest. nikt sie nie rozdwoi. babeczki musza wtedy ogarnac mnostwo spraw na raz i czesto maja wtedy swoje humory. bo sa zmeczone. nawet jakby chcialy jakos dodatkowo pomoc to nie sa w stanie poprostu ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64257471] ale to chore, że jak się zapłaci to się ma lepszą opiekę. Opieka powinna być taka sama dla wszystkich pacjentów niezależnie od tego czy ktoś zapłaci czy nie. Z drugiej strony to pacjenci tak uczą. Takie jest moje zdanie [/QUOTE]no chore, chore ale to jest tak, jak pisalam wczesniej. wystarczy ze sie trafi na luzny dyzur i pewnie juz bedzie inaczej niz na takim, gdzie bedzie kilka/kilknascie rodzacych |
|
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
Na stronie mojego szpitala jest napisane że od razu po urodzeniu kładą dziecko na mamie i wtedy położna dokonuje pierwszej oceny stanu noworodka. I że zazwyczaj w ciągu pierwszej godziny po porodzie dziecko wykazuje odruch ssania i wtedy przystawia się je do piersi. Wygląda na to że dłuższą chwilę maluch leży na mamie...
|
|
|
#2983 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście mocny się jeszcze nie zdarzył ani razu.Cytat:
A właśnie chyba wykupienie sobie położnej na noc np. nie powoduje, że innym pacjentkom się ją "zabiera", bo ona wtedy dodatkowo przychodzi do pracy po prostu? Czy się mylę? |
|||
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
a slyszalyscie o planie porodu?
jak rodzilam Kube to to sie jakos tak niesmialo zaczynalo chyba pojawiac, tzn wtedy nikt mnie o taki plan nie zapytal nawet ![]() teraz widze ze na stronie mojego szpitala juz nawet jest taki plan gotowy do wydruku. jak to sie czasy szybko zmieniaja
|
|
|
|
#2985 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rodziłam w piątek do południa, w sobotę zaczęłam ściągać mleko laktatorem. Pytałam położne co mam zrobić z tym mlekiem, mówiły: wylać, no ale szkoda mi było wylewać jak udoiłam np 40ml. Powiedziały, żeby w takim razie mąż przyniósł mi ze dwie butelki i będą zanosić dziecku. W niedziele już sama zanosiłam na IT i dwa razy dziennie dawali mi dziecko do piersi. We wtorek dali mi go już na salę. Laktator i butelki bez problemu wyparzały mi położne w misce. Cytat:
A w ogóle to najlepiej kupić proszek i dodawać do kąpieli, bo magnez najlepiej wchłania się przez skórę.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-08-17 o 15:26 |
||||
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie akceptuje tego że na dyżurze są np 3 położne i któraś zaniedbuje swoją pracę na rzecz tej kobiety która dała łapówkę. Co do NFZ to temat rzeka. I myślę że trochę zmieniloby się to gdyby nie te masakryczne kolejki ;-) |
|
|
|
|
#2987 | |||||
|
Zakorzenienie
|
robie robie tz ma jeszcze faszerowane naleśniki z wczoraj to ja sobie wsunę leniwe Cytat:
Cytat:
dokładnie o tym mówię :ekhm: a to w końcu też tylko ludzie, mają prawo do gorszego dnia, samopoczucia czy humoru. Cytat:
Cytat:
o to to ! Cytat:
kluseczki gotowane, ma to masełko, posypać cukrem i cynamonem ![]() Mi też, ale co zrobić ? Wszędzie tak jest :/ |
|||||
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku, sukienka bardzo fajna
i widzę, że pokój czeka już na małego lokatora
|
|
|
|
#2990 |
|
Zadomowienie
|
ja nie korzystam z NFZ... mam wykupiony w pracy pakiet medyczny w prywatnej przychodni Lux Med i też tam nie chodzę.. (jeżeli chodzi o ginekologa) to pomyślałam że nie będę płacić za położną i skorzystam w końcu z tego że to NFZ istnieje... a tu du.pa uświadomiono mi że jednak się mylę ;/ gdyby nie ta szkoła rodzenia to bym była nieświadoma..
Ogólnie pacjentki są zadowolone z tego szpitala co chce rodzić więc nie wiem z czego to wynika. Ale też np. dowiedziałam się że w całym Poznaniu jeżeli liczę na to że dostanę ZZO to mam dobre poczucie humoru i jest tylko jeden szpital który nie robi problemów a każdy inny zrobi wszystko aby mi go nie dać. Więc już też moje znieczulenie poszło w odstawkę. Tyle że teraz od września ma jakaś tam ustawa o ZZO wejść że niby każdy może to mieć ale raczej też szpitale tego nie będą przestrzegać.. |
|
|
|
#2991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pstryczek, fajna kiecka! ![]() Dziewczyny z innej beczki, chciałabym kupić śpiworek do wózka/fotelika no i najlepiej, żeby posłużył całą zimę. Myślicie, że jak wezmę rozmiar 68 to będzie dobrze? Chyba lepiej, żeby był w razie czego ciut za duży niż za mały? Z drugiej strony jak urodzi się kruszynka to w tym utonie na początku nie wiem co robić |
||
|
|
|
#2992 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
Ja nawet nie mówię o dawaniu w łapę, tylko o oficjalnie przyjętej możliwości wykupienia położnej
niektóre szpitale mają taką opcję.
|
|
|
|
#2994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I łóżeczko w tle 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam w domu jeszcze madleq b6, to jest cytrynian magnezu... Zobaczę ten magnefar, z mleczanem magnezu jest jeszcze magne b6, zobaczymy co taniej wyjdzie. ![]() Ajajajaj
|
|
#2996 | ||
|
Zakorzenienie
|
a moze to i tak bylo, juz nie pamietam jak to bylo z tym smoczkiem/butelka. na pewno mleko bylo w gotowych pojemniczkach, butelkach ale co potem to juz czarna dziura
![]() Cytat:
ja mam aktualnie Maglek B6, i to jest mleczan. jak ktoras to interesuje to znalazlam fajny wpis o magnezie: Najlepszym poziomem wchłanialności odznaczają się preparaty 1. cytryniany, do 90% przyswajalności np. Magnesol, Magne B6 Fast, Magne B6 Max, Magnefar Cardio, Fortimag 2. mleczany, do 80% przyswajalności np. Magne B6, Mg-B6, Magvit, Magvit B6, Maglek B6 3. węglany do 30% przyswajalności, np. Magnesium B6 Polfa Łódź, Magnezin, Magnez Biotter, Neomag Forte, Menmag 4. asparaginiany do 30% przyswajalności, np. Asparaginian Extra, Asmag B, Filomag, Laktomag B6, Lactomag, Magnefar, Magnevit 5. chlorki do 16% przyswajalności, np. Slow-Mag B6, Slow-Mag 6. tlenki do 4% przyswajalności, np. MBE, Zdrowit Magnum Forte 7. chelaty - brak wiarygodnych badań klinicznych http://www.i-apteka.pl/Jak-wybrac-na...414005438.html Cytat:
|
||
|
|
|
#2997 |
|
Zadomowienie
|
pstryczek - może skróć sobie tył a przód zostaw dłuższy? ja sobie tak skróciłam sukienkę bo i tak przód mi się podnosił przez brzuszek. bardzo ładnie ona wygląda.
co do koturnów to zależy jakie masz, ja mam takie 8 cm to w nich nie chodzę w ciąży bo jest inny środek ciężkości a akurat w koturnach łatwo aby noga się wykrzywiła. chyba że masz jakieś niższe, ale jak ja mam jeszcze takie 4 cm to teraz też w ciąży często mi się noga wykrzywia :P więc z tymi koturnami to ostrożnie
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony nie wiadomo kiedy zima nadejdzie i czy w ogole bedzie. ja narazie bym nie kupowala chyba takiego typowo zimowego, grubasnego. jak bedziesz widziala ze nadaja mega mrozy to wtedy jedno klikniecie i nastepnego dnia kombinezonik jest u Ciebie. w odpowiednim rozmiarze
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Termin mamy na 11. listopad 201, dziewczynka

Później będę beceć że mi ciężko na żołądku...