![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Przede wszystkim witam bardzo serdecznie wszystkie forumowiczki, i te, z którymi znamy się dłużej i te które postanowiły dołączyć do naszej tarczycowej paczki.
Reniawojtysz , bardzo, bardzo się ciesze , że jesteś już w domu, ale z ciebie szczęściara, że masz to już za sobą, a ja czekam, i czekam i zobaczymy jak to ze mną będzie. Uważaj teraz na siebie, nie przemęczaj się i ciesz się pobytem w domciu. Stabilo trzymam kciuki za wynik histo, zdaję sobie sprawę ile to cię kosztuje nerwów, ja idąc po wynik z biopsji miałam taką nerwówkę, że myślałam iż żywa nie dojdę. Ale jestem przekonana , że u ciebie wszytko będzie dobrze, ważne że masz wycięte to czego nie powinnaś mieć, teraz będzie tylko lepiej. Ale napisz koniecznie jaki masz wynik. Karolinko1985 nie martw się, napewno wszystko potoczy się dobrze. Na tym forum pisało wiele dziewczyn, które idąc na operacje miały jeszcze młodsze dzieciątka od ciebie i też sobie poradziły. Na pewno masz obok siebie kogoś kto będzie ci pomagał w początkowym okresie po operacji. Szkoda , że mieszkasz tak daleko bo chętnie sama bym ci pomogła, a tak mogę cię wspierać tylko słowami. A tak wogóle to widzę, że jesteś taka strachliwa jak ja. Gdybyś poczytała moje wpisy trochę wcześniejsze to nic tylko sobie włosy z głowy rwać tak histeryzowałam . Ale dziewczyny mi pomogły i za to jestem im wdzięczna Jeszcze raz wszystkie was kochane pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Raczkowanie
|
Adasia-- dziękuję za wsparcie. Niestety jestem dziś w kiepskim nastroju, bo moich wyników histopatologicznych jeszcze nie było. Zmartwiło mnie to, bo swoje wyniki dostały wszystkie panie, z którymi byłam operowana, a nawet te, które były operowane po mnie. Nikt też nie był w stanie odpowiedzieć, skąd ten poślizg.
Potem 5 godzin czekałam na wizytę kontrolną u chirurga, co przy obecnym nieustabilizowanym poziomie hormonów było prawdziwym koszmarem. Jedynym plusem jest to, że dostałam L-4 na kolejny miesiąc, więc mogę dalej wracać do siebie... |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Przyczajenie
|
STABILO.wycieli mi calkowicie plat lewy i czesciowo plata prawego przyjmuje EUTHYROX N75 raz dziennie calcium gluconicum 3 x dziennie;ALFADIOLJEDEN RAZ DZIENNIE
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Karolina nie boj sie ja tez sie balam ale naprawde nie ma czego nic nie boli idz zapisz sie na zabieg zaden dren szwy tez nie bola nie wiem czy milas kiedys angine ropna to boli ale nie ten zabieg to pikus w porownaniu z innymi zabiegami |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Karolinko1985! Operacja tarczycy to była pestka w porównaniu z grypą jelitową którą miałam teraz od piątku do niedzieli,myslałam że to jest mój koniec. Naprawde nie masz się czego obawiac. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Raczkowanie
|
Joanito -- dziękuję za dobre słowo. Ja powoli zaczynam zauważać wszystkie skutki uboczne Euthyroxu zapisane w ulotce (nerwowość, zaburzenia snu, niepokój). Najgorszy jest ból głowy, który pojawia się w południe i trwa nieprzerwanie do momentu, gdy wezmę tabletkę przeciwbólową.
Z utęsknieniem czekam za to na kolejny objaw, czyli spadek masy ciała ![]() Domyślam się, że biorę za dużą dawkę (zaczęłam od razu od 100 mimo, iż mam zachowany lewy płat), ale na badania krwi jeszcze za wcześnie. Tak jak piszesz, wcześniej swoje hormony miałam w normie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Cześć. Mogę dołączyć?
![]() ![]() wita Was kolejna po resekcji tarczycy.To już6 dzień po. Mam pytanko,(nie wiem czy takie było, bo od wczoraj przeleciałam tylko kilkanaście stron, więcej nie dało rady) czy wam tez po anestezji wypadały włosy?Mnie lecą tak jak po ciąży. I przyplątał się łupież ale nie wiem czy to nie od nowego szamponu, który miałam w szpitalu. Jeśli macie pytania to chętnie odpowiem, bo z tarczycą"bujałam "sie kilkanaście lat, właściwie od podstawówki i słynnym Czarnobylu. (teraz mam 36)
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Raczkowanie
|
Ola74 witaj w klubie, piszesz, że jesteś 6 dni po operacji. więc życzę szybkiego powrotu do sił. A jeśli chodzi o wypadanie włosów to jest to z całą pewnością wynik narkozy, miałam tak samo po cesarce, włosy po myciu dosłownie zostawały w wannie, i tak była przez parę tygodni,byłam przerażona więc wizyta u lekarza, no i stwierdzenie, że wszystkiemu winna narkoza, tak więc nie martw się.Acha, lekarz powiedział żebym myła włosy szamponem z czarnej rzodkwi, niezbyt miło pachnie, ale rezultaty dobre. Może jednak opisałabyś swoją historię z tarczycą, jak będziesz się oczywiście czuła na siłach. Póki co serdecznie pozdrawiam
Stabilko nic się nie martw, tak czasem jest, że wyniki przychodzą w różnym czasie, zobaczysz wszystko będzie dobrze. Tak sobie myślę, że jak mnie w końcu skierują na operację, to mam mieć usuniętą całą tarczycę. Ciekawa jestem jak będę się czuła potem, bo teraz poziom hormonów mam w normie, ale muszę przyznać, że odkąd biorę LetroX50 częściej boli mnie głowa. No ale cóż... pozdrwiam cię gorąco i trzymaj się. |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam cały wątek..
W ten poniedziałek czeka mnie operacja usunięcia całej tarczycy w Łodzi w Koperniku. Jestem spanikowana! Boję się że się nie wybudzę z narkozy, albo o zgrozo obudzę się podczas operacji. Obawiam się też bólu i tego że uszkodzą mi nerw krtaniowy przez co będę mieć kłopoty ze strunami głosowymi (pracuję w urzędzie i głos do pracy mi niezbędny). Lekarz powiedział że operacja jest niezbędna a ja chyba się wycofam. Panikuję tak bardzo że nic nie mogę przełknąć już teraz ![]()
#2980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ADASIA01 i BALBINA dzięki za powitanie. Na pewno coś napiszę.Do usłyszenia.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 Edytowane przez olla74 Czas edycji: 2010-03-24 o 14:15 Powód: dopis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
witam... coraz blizej do biobsji , 30 tuz tuz... chcialam sie zapytac w jakiej pozycji wykonywana jest biobsja? chodzi mi na brzuchu czy na plecach? i wogole jak to przebiega?
aha i powiedzcie mi czy dren zaklada sie przy kazdej operacji tarczycy? kazda z was to miala? jakie sa wskazania zeby zalozyc dren po operacji? operacje mialam tylko jedna, wyciecie wyrostka i na drugi dzien pielegniarka chodzila z rana prsykac czyms rane i pytala sie kto ma dren na sali..ja nie mialam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do drenu to mnie mówiono że zakłada się go zawsze. Natomiast z tego co udało mi się zorientować wyjmowanie go później nie boli ![]() Olla74 Mam nadzieję że nie będę miała powikłań zw. z głosem. Co do strachu to po prostu jestem panikara - szpitale mnie przerażają bardziej niż zabiegi tam wykonywane ![]()
![]() |
#2984 |
Raczkowanie
|
Witam Kochani!
Dziekuje za wsparcie. Gizi ja też mam mieć operacje w Koperniku w Łodzi jak juz bedziesz po to daj mi znac i napisz co i jak. A jaki lekarz cię prowadzi bo ja jeżdze do prof. Kuzdaka. I słyszałam ze w Koperniku nie ma szwów tylko jest na klei i taki klamerki co zdejmuja za dwa dni moja ciocia tak miała i ona też mi powiedziała ze nie miała saczku ale mysle ze moze nie pamiętać bo to troszke juz mineło od jej operacji. Musisz mi wszystko opowiedziec bo bede to samo przechodziła. A teraz pyatnie z innej beczki chciałam sie was spytac bo taka kobieta mi powiedziała ze po operacji tarczycy bolało ja wszytsko jak sie załatwiała. I ze miała z tym problem. To prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2986 |
Raczkowanie
|
NO to Kochana trzymaj sie i życze powodzonka.
I fajnie masz z jednej strony bo lada dzien bedziesz po wszytskim. Ja też sie strasznie boje. Czekam na twoje relacje . Opisz mi dokładnie wszytsko. Buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie boli tylko jak że się tak wyrażę napinasz(przy czymkolwiek) to mASZ WRAŻENIE ,ŻE PUSZCZĄ CI SZWY I JE ODRUCHOWO PRZYTRZYMUJESZ NP PRZY KICHANIu i kaszleniu tez tak jest Cytat:
A z opisem biopsji zgadzam się 100%. Miłam chyba ze 3 po 2 wkłucia. jest nieprzyjemne ale da się wytrzymac.pozdrawiam.
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
Co masz dokładnie na myśli mowiac ze wyciaganie drenu jest nieprzyjemne?
Ja jestem tym całym drenem też przerażona. Moja ciocia mowi ze jak wytrzymałam poród to co ja sie boje jakiegos wyciecia guzków. No ale wiecie co jestem tym bardziej przerazona niz porodem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Raczkowanie
|
Karolinka. Ja kompletnie nic nie czułam ani w czasie kiedy miałam założony dren, ani przy wyciąganiu drenu z rany na szyi. Nie słyszałam też w moim szpitalu, żeby ktoś na ten dren narzekał. Strach ma wielkie oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Raczkowanie
|
Karolinka, Lidka ma rację. Wyciąganie drenu nic nie boli. Ja nawet nie poczułam kiedy lekarz mi go wyciągnął, więc nie martw się, bo naprawdę nie taki diabeł straszny, jak go malują. Pozdrawiam serdecznie i głowa do góry!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
A kiedy miałyście wyciągane dreny?w 1 czy 2 dniu?
Nieprzyjemne jest jak ci cos wysuwają spod skóry ale to taka cieńka gumowa rureczka wiec spoko. ![]() Jak na razie ja 7 dzień po, bez hormonów i jako tako. Mam energię. Wyniki pewnie będą po świętach. Choć jak na dzieci pokrzycze to taką jakby gulę czuję, niby mam nie nadwyrężać gardła ale przy 8 i 11 latnich pannach to niemożliwe.Chodze już bez opatruku tylko delikatna apaszka żeby ludu nie straszyć no i nie przeziębić się ,bo pogoda wiosenna -kapryśna. Pozdrawiam.
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Przyczajenie
|
Hej witajcie! Dziewczyny czy, ktoś ma też termin do Gliwic na leczenie jodem na 21 kwietnia lub też jest już po takim leczeniu, proszę napiszcie jak to wygląda, na co się nastawić, czuję trochę niepokój przed tym co mnie czeka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Raczkowanie
|
Dziekuje kochani za wsparcie, jakos jak jestem z wami mniej sie boje.
Wiecie mnie przeraża to ze cos mi w skórze siedzi i pamietam jak mi moja mama mówieła ze jak miała dwa dreny po wycieciu woreczka żółciowego to aż krzykneła z bółu.Tak ja bolało. I dlatego sie boje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny po operacji
![]() ![]() Za 3 dni moja kolej..i nie wiem jak Wam dziękować ale w sumie to przestałam się tak panicznie bać tego zabiegu. Przeczytałam cały wątek, wiem już co i jak i jestem spokojniejsza ![]() ![]() ![]() ![]()
#2995 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam jest troche inna atmosfera tzn sprawy praktyczne(chyba więcej tam guzów) ale dziewczyny i chłopaki tez się wspierają. Polecam poczytać. I moje pytanie. Po 8 dniach skóra nad blizną jest taka obca, jakby nie wasza ? trochę pomarszczona i troche pobolewa- czułyście coś takiego? GIZI. Z tymi hormonami to jest róznie w różnych ośrodkach .Od lekarza też zależy. Jak czytam to część dostaje hormony w ciemno przy wypisie, część ma czekać na bad hispat ok 2 tyg i z wynikiemdo endo ten kieruje na bad hormonu i ustala dawkę. mój ośrodek ŚCO preferuje 2 sposób.Jestem 8 dzień bez i jest ok. Tylko jakby się badanie hispat przedłużało to trzeba iść po receptę. Bo organizm prze jakiś czas po operacji ma jeszcze hormon ok 2 tyg. ale to cecha indywidualna. czasem ktoś wytrzyma czasem trzeba działać. Najważniejsze to obserwować siebie i mieć dostęp do endo.Pamiętaj też ,żeby zrobili badanie poziomu wapnia przy wypisie,żeby z tężyczką nie było problemów. Gdzie masz zabieg? ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Jak to Skorpionica wybaczam, ale nie zapominam. www.pustamiska.pl Jesli myślisz,że zmienisz faceta, to lepiej zmień faceta. kosmetyki, buty https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post63462611 oraz książeczki NOWE https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post76540401 Edytowane przez olla74 Czas edycji: 2010-03-26 o 09:20 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps moja siostra wiele lat temu też miała operację tarczycy w Łodzi, bo ŚCO jeszcze wtedy nie było.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam receptę na hormony 4 tygodnie po operacji, czyli już po otrzymaniu wyniku histo. Wyniki na poziom wapna były podstawą do wypuszczenia do domu. Tylko dobry poziom wapna gwarantował wyjście ze szpitala.
Bez hormonów odczuwałam zimno bardziej niż zwykle, ale tylko kilka dni po operacji, póżniej organizm wziął chyba do siebie, że nie ma już jednego płata i wszystko wróciło do normy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Raczkowanie
|
Ja receptę na hormony dostałam razem z wypisem ze szpitala i już na drugi dzień po powrocie do domu miałam zacząć brać tabsy, więc naprawdę zależy to od lekarzy i placówki. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
Dzięki Wam Kochane za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() Udanego weekendu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.