|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pokój - moimi rękami :)
Mój brat ma bambusowe rolety i są świetne. Po zasłonięciu w pokoju jest totalny mrok x) Idealne do oglądania filmów. Więc sądzę, że to zależy od rodzaju rolet...
#3002 |
Raczkowanie
|
w pokoju jest ok, ale z zewnatrz wszystko widac:/
ale może faktycznie zalezy tez od rolety ![]()
#3003 |
Zakorzenienie
|
jeszcze chyba zalezy o jakich mówicie, bo takie cienkie, zwijane, faktycznie przepuszczają bardzo światło, a taki, ktore wygladaja jak drewniane żaluzje bardzo dobrze zasłaniają
#3004 |
Raczkowanie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Hm, te u nas w domu nie są raczej grube i na prawdę super wyglądają... jak dorwę aparat to zrobię zdjęcia.
#3005 |
Zakorzenienie
|
na 2 pierwszych zdjęciach są półprzezroczyste rolety bambusowe, dalej 3 rodzaje nieprzepuszczających światło
#3006 |
Raczkowanie
|
noo ja mam ta z 2 zdjecia
![]() ![]() ![]()
#3007 |
Rozeznanie
|
Champs wklejam zdjęcia na 1 - tikurilla L388
Na 2 -tikurilla K388. Polecam wszystkim farby Tikurilla są świetne . |
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rany jak ja lubię zielony ![]() Jak myślisz czy taki odcień bedzie odpowiedni do ciemnego pokoju ze skosem z dachu? Czy nie będzie za ciemny? Może lepszy byłby inny kolor? I czy ten odcień zgra się z meblami w kolorze czereśni antycznej? Sama już nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 |
Rozeznanie
|
Champs- ten kolor jest bardzo jasny i jest to bardzo ciepły odcień zieleni więc napewno nie spowoduje że w pokoju będzie ponuro i "zimno" . Myślę że czeresniowe meble pasują do zieleni , zresztą mam czereśniowe meble w kuchni i ściany w kolerze oliwkowej zieleni i ładnie to wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Zadomowienie
|
qberka dziękuję za podpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Zadomowienie
|
qberka- sliczny kolor w pokoju..
#3012 |
Raczkowanie
|
#3013 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
żona
|
POMOCY
![]() Juz pisalam w jednym watku, ale tu tez napisze.. Pod koniec maja-poczatkiem czerwca bede miala remont w domu i m.in moj pokój ![]() Dodalam zdjecia... dziewczyny pomozcie mi cos z nim wykombinowac. Rolety sa zielone... i teraz jaki kolor scian? Moze jakis szablon na sciane? albo jakis natrysk albo "pociapane" pędzlem? Jaki kolor mebli i paneli? ![]() Pokoj ma dlugosc 3,5 metra, a szerokosc 2,40 m. Malutki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Zadomowienie
|
Powiedz nam jaki styl preferujesz?
![]() Bardzo ładnie wygląda okno u Ciebie w pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
żona
|
Chcialabym cos nowoczesnego... zeby w pokoju bylo jasno
![]() Dywan na pewno odpadnie.. zrobie panele.. i bedzie jakis malutki tylko rzucony.. Myslalam o scianach soczyście zielonych i na to jakis szablon w kolorze czarnym ![]() Tapczan tez zielony ale jasniejszy odcien.. i ciemniejsze panele.. cos takiego jak na zalaczonym zdjeciu. I szablon mniej wiecej taki jak na zdjeciu z czerwonymi scianami. Do tego jakis malutki fotelik w kącik i lampke stojacą na podlodze. Hm? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
BAN stały
|
A j mam oststnio bzika na punkcie stylu z okresu Ludwika XVI (chyba tzw. styl wersalski...? - może ktoś wie to mi powie) Zakochałam się w tych meblach
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
Zadomowienie
|
jedyna rada ode mnie: koniecznie nie ruszaj okna!!!!!!! zasłonki sa przecudne. Daja niesamowity efekt.
![]()
#3019 |
Raczkowanie
|
Możecie mi coś powiedzieć o naklejkach na ściany? Widziałam fajne na Allegro i w Ikei i się zastanawiam nad nimi... Macie może coś takiego w domu? Nie odlepiają się, nie wyglądają tandetnie?
Byłabym wdzięczna za odpowiedź ![]()
![]() |
#3020 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skąd ta kanapa z trzeciego zdjęcia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Rozeznanie
|
Torchy- jeśli masz gładzie w domku na ścianach to polecam szablony bo jeśli znudzi Ci się naklejka to zerwiesz ją razem z kawałkiem ściany a szablon poprostu zamalujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chodzi mi o jakość naklejek i czy fajnie wyglądają, poza tym są dużo łatwiejsze w "obsłudze" niż szablony do malowania
![]() |
#3023 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3024 |
Raczkowanie
|
Dot.: remont pokoju.. pomocy...prosze ...
Witam,
mieliśmy z mężem podobną malutką sypialnię (jak zdjęcia na stronie 72 tego tematu), 3 ściany kremowe,a ściana z oknem piękna namiętna czerwień. w tej chwili oczekujemy na maluszka i chcemy mu przygotować pokoik. Na początku będziemy dzielić tę sypialnie w trójkę. Zostało już mało czasu, więc nie decydujemy się na malowanie. Chciałabym nakleić jakieś szablony (motyle czy inne) ale nie wiem w jakim kolorze wybrać, tak żeby pokoik wyglądał na dziecięcy, a żeby nie było za bardzo "naciapane". oto motylek proponowany: http://twojewnetrze.com.pl/index.php...klejka-motyl-1 ile takich motylków wybrać?
#3025 |
Rozeznanie
|
PaLLitQa, masz baaaardzo dużą meblościanke w tym pokoju, chociaż jej półki są niemal puste (nie liczę maskotek). Może w takim razie nie jest Ci aż tak duża potrzebna? Nie dałoby się rozwalić tego mebliszca i zostawić sobie tylko szafy na ubrania i pare pólek?? Zyskałabyś miejsce, którego sadząc po zdjeciach niemal nie masz. Może liczysz sie z większymi inwestycjami? Jeśli tak, to wywaliłabym tę meblościanke, a kupiła szafę i ładne biurko w ikei
![]() Sprawa druga - o ile dobrze widzę masz w sumie 3 biurka - na jednym leżą jakieś zeszyty, na drugim tv, na trzecim komp... a wszystko razem całkowicie blokuje dostęp do okna - komputer dałabym na biurko z meblościanki, telewizor na jedną z pustych półek naprzeciw wersalki, a resztę zbędnych biurek bym wywaliła. Kanapę przykryłabym jakąś jednokolorową narzutą, najlepiej jasną (chyba, że masz kasę na nową), bo te jej kolorki nie są zbyt dziewczęce. Masz tendencję do zawieszania wszytkich drobiazgów na ścianach, firankch, kwiatkach itepe itede. Powiem Ci szczerze - te wszystkie suszki i zawieszki gromadzą baaaaardzo dużo kurzu, ciężko je wyczyścić, a w dodatku sprawiają wrażenie bałaganu. Pozbyłabym się tego, ewentualnie wybrałabym tylko te naprawdę znaczące sentymentalnie pamiątki i schowała do jakiegoś pudełka typu "My memories". Możesz je zrobić sama, wystarczy pudło po butach, klej, trochę kolorowych papierów, ozdób itp. Kolory na ścianę? Do tych firanek pasowałby mi szary gołębi, biały lub jasna oliwka. Acha, usunęłabym jeszcze z widoku te zwoje kabli, które masz pod biurkami. Kaloryfer pomaluj na kolor ściany, bedzie mniej widoczny. Na ścianch masz sporo zdjęć, ale są za młe, żeby pełniły funkcje dekoratorską. Daj je do albumu lub do ramek na półki, a na ściany jakieś fajne duże plakaty. Poniżej wklejam Ci kilka inspiracji: |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
żona
|
Cytat:
![]() ![]() Meble wszystkie ida do wymiany i łozko tez. Meble juz sobie wybrałam strasznie jaśniutkie. I bede miala tylko komode, a obok niej po jednej stronie szafe(tylko ta mniejsza tak jak polówka normalnej) i po drugiej stronie tez taka szafka tylko z półkami. Na drugiej stronie bede miala biurko narożne i łozko, ktorego do tej pory nie wybrałam, bo nie mam pojecia jakie ![]() Na scianie walne sobie jakis szablon z kwiatkami. A suszki tak jak mowisz to wywale ![]() ![]() Po remoncie, a to dopiero gdzies w polowie czerwca umieszcze zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Rozeznanie
|
PaLLitQua - ja poczekam cierpliwie na zdjęcia "PO", a tymczasem mam dla Ciebie trzy szybkie propozycje skomponowane z dodatków i mebli IKEA. Kierowałam się ceną: meble do 300 zł, dodatki do 50 zł za szt.
![]() Panele to Krono, cyprys. Na ścianie złamany beż, jasna oliwka i siwo-gołębi. |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Raczkowanie
|
Heejciak. No więc tak.
Mam problem z ustawieniem mebli w moim pokoju... Poprostu nie mam pojęcia jak je ustawić żeby było ładnie i funkcjonalnie, przedewszystkim. Może ktoś da jakiś pomysł i pomoże ? Niżej zamieszczam plan mojego pokoju ( szkic ). Help. ;* { hah. Tylko tak umiałam "naszkicować" pokój. } Edytowane przez Yumpis Czas edycji: 2008-05-18 o 09:56 Powód: { hah. Tylko tak umiałam "naszkicować" pokój. } |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój pokój. xD.
I może co konkretnie masz na myśli pisząc meble...
Wiadomo, że łóżko, ale opisz resztę. ![]()
"lubisz hardcore..." ^^ (...) nie oceniaj ich, są wk****eni, nie zazdrośni dla takich jak my nie ma już nic, nawet miłości kumasz mogę zagrać o to życie w kości bo nie mam nic do stracenia oprócz niepewności... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.