|
|
#3001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Dziękuję!
Cytat:
![]() A propos roczku - podsuniecie jakieś propozycje na prezenty? Nie wszystkim się przelewa, to głupio powiedzieć, żeby dali pieniądze. Chcę wysłać im linka do konkretnej rzeczy, tak do 50-60 zł, niech kupią. ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
Ale z tym okresem karencji mnie rozbawiłaś Co do wagi Marysi, to wydaje mi się, że ona jest proporcjonalna - waży swoje, ale jest też dosyć długa (obecnie wskakuje na rozmiar 80), także nie jest nie wiadomo jakim klopsikiem wg mnie A grupa na fb to raczej inna, bo ta 'nasza' to jest tajna, tylko wybrane dziewczyny zostały tam dodane
|
||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Marcelina waży chyba do 8 kg, mierzyliśmy ją ostatnio o 72cm ma więc drobninka U nas są 3 drzemki po pół godzinki. Chyba, ze wezmę na klatę to czasem pośpi do 1,5 godziny ale co mi z takiej drzemki jak ją muszę trzymać i nawet herbaty się nie napiję A wczoraj w ogóle nie chciała trzeciej drzemki i rzucala się na wszystkie strony. Na szczęście deszcze przestal padać więc wsadziłam ją w wózek i po 100 metrach już spała Miszka zdrowia dla Maksia
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-03-16 o 08:21 |
|
|
|
#3003 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Fiazo cudowne wieści ![]() Majkela Franio już chodzi, szok ![]() Australia Gabi waży 10 kg i jest w rozmiarze 80. Jest trochę jak księżyc w pełni, ale mój tz też wygląda na okrągłego nawet jak był szczupły. Taki typ. Zacznie raczkowac i chodzić to inaczej będzie wyglądać. Jest co ściskać )Miszka super że Kubuś zaczął jeść ![]() Przepraszam dziewczyny ze chaotycznie pisze, nie każdej odpisuje. Staram się być na bieżąco, ale zdążę przeczytać co u Was a brakuje czasu na pisanie. Tym bardziej że co wieczór idę biegać, potem prysznic chwila z mężem i spać. Masakra doba jest za krótka. U nas brak nowości w rozwoju, nocki troszkę gorsze ale budzi się tylko 3 razy, a zaczyna dzień o 7, co jest masakra bo wcześniej zaczynał o 8:30. Miłego dnia
|
#3004 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że dzis już będzie normalnie ![]() Krzyś ostatnio też jak zasypia to niby oczy zamknięte, ale ciągle się wierci (nie aż tak hardcorowo jak Ignaś, zresztą u was to był jakos wyjątkowo trudny dzień) ale i tak mnie to wkurza - ciągnie mnie za włosy, na nos, siebie za wlosy też, macha nogami. jak ja sie ciut ruszę (np stopą!!!) to się wybudza. Więc siedzę sztywno nic nie robię aż w pewnym momencie się to wszystko juspokaja i już śpi tak twardo Cytat:
jak mi się chcialo gdzieś wybyć to po prostu jechaliśmy wszyscy w trójkę gdybym miała prawo jazdy (i więcej pomysłow na siebie) to pewnie by to już wcześniej nastąpiło, ale trochę się bałam załadować w komunikację miejscą i jechać gdzies dalej jak Krzys był praktycznie na samym cycku zresztą - nie miałam też zbyt dużo pomysłów - do CH jeździliśmy razem, znajome ze studiów pojechały poza Warszawę i nie bardzo miałabym co robić sama aczkolwiek teraz coraz bardziej skłaniam się ku temu, żeby do CH też jeździć bez nich, bo w ostatnią sobotę Krzyś prawie caly wypad przejęczał TŻ w Tuli więc przyjemność zakupów była średnia i czuję niedosyt pewnie raczkować mu się chciało...Cytat:
u nas pobudka około 6:00 ostatnio (ale nie wiem dokładnie - śpimy na materacu na podłodze. Krzyś sobie złazi chodzi po całym pokoju czasem włazi nam na głowy/brzuchy itd a my w tym czasie "dosypiamy" jeszcze co nieco jednym okiem) a co do drzemek to ostatnio Krzys znowu ma dwie wczoraj np dwie długie (ups - napisałam to teraz zadziała magia wizażu i dzisiaj pewnie będzie jedna albo krótko )
|
|||
|
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
Jak myślicie, 9-miesiecznemu maluchowi można juz dac syrop z cebuli (cebula+cukier) ?
|
#3006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hmmm, czy tylko ja nie robię roczku? ![]() Zawsze mnie wkurzało w rodzinie TŻ, te roczki sroczki imieninki zajączki - pierdyliard powodów na wydawanie kasy bo chrześniakom trzeba prezent kupić więc nie robimy roczku. Ja wszystkie urodziny spędzałam tylko z rodzicami i bratem, więc u nas chyba też tak będzie
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Rozeznanie
|
Sliweczko podobno dzieci tak się w fotelikach zachowują jak już im niewygodnie w lupince. Ignas ma jeszcze miejsce? Może mu ciasno? Albo chce siedziec?
Z mieszkaniem strasznie. Nic nadal. Jestem w coraz gorszym stanie psychicznym. Wieczorem jeszcze będę dzwonić o jedno, bo teraz facet powiedział że nie wie czy wynajela właścicielka czy jeszcze wolne i kazał się dowiadywać. Miszko też jak najbardziej uważam że to nie jest dobry czas na bobo: P Caryca ja bym nie dała tego syropu chyba. Nie wiem Sama. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W większości informacji znalazłam, że jednak za wcześnie. Ze potem bolał brzuszek po cebuli i zrezygnowałam ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Moi rodzice, chrzestni i chrzestny Maksa bo to przyjaciel mojego męża. Moja siostra nie mieszka w Polsce a mąż jest jedynakiem. Mam mnóstwo kuzynek z którymi jesteśmy blisko ale jakbym miała je zaprosić to selekcja byłaby nie na miejscu. A wszystkie z rodzinami to już jak małe wesele. Poza tym u nas to też trochę inaczej wygląda bo z tej okazji zamawiamy torta i rezerwujemy stolik w restauracji. Nie chcemy się imprezować u rodziców. A zajaczkow itp. wymuszonych okazji też nie dzierżę. I na pewno nie będziemy tego świętować. Podobnie jak imieniny dzieci. Nie rozumiem tego, bo wśród moich bliskich dzieci obchodziły urodziny. A dopiero dorośli imieniny |
||
|
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem kiedy my dorośniemy ![]() a u męża w rodzinie wszystko, po prostu wszystko musi być! Póki był studentem teściowa kupowała te wszystkie prezenty i tym dzieciom mówiła, że to od wujka M. ... a teraz co? Wujek M. się ożenił i już nie chce obchodzic imieninków, zajączków, dnia dziecka itp
|
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w Waszej sytuacji to zależy ile te dzieci od prezentów mają. U mnie w wieku szkolnym nie dostawało się już prezentów na każdą okazję. Tzn.Od rodziców jak najbardziej, ale od chrzestnych czy ciotek to już nie. I ja u nas robię podobnie. Moim 3 chrześnicom robiłam prezenty jak były małe . Teraz są nastolatkami.to dopiero na 18 kupiłam droższe prezenty. Trzecia młodsza, dostaje tylko na urodziny. Ale za chwilę też przestane kupować. No.bo kiedy przestać. Jak wyjdą za mąż?😱 W moim otoczeniu tak się postępuje ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Ostatnio była ładna pogoda to pewnie była przyjemność😀 Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2017-03-16 o 10:44 |
||
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pięknie Martynka rano śpi. Chyba wszystkie Martyny tak mają bo koleżanki córka M. to też wielki śpioch |
|
|
|
|
#3012 |
|
Erudycja
|
Witam, jestem mamą wrześniową 2016. Mam pytanie, czy któraś z Was "planuje" na lato zakładać ubranka na 80 swojej córce? Kupiłam swojej w hm z nowej kolekcji chyba 4szt a okazało się że jest drobna i nosi jeszcze 62-68, a 80 wypadnie jej raczej na zimę
i chciałbym je odsprzedać-nowe z metką oczywiście.
|
#3013 | ||
|
Konto usunięte
|
mloda zazdroszczę spanka! Do 9. to Ignaś sypiał jak był malutki. Ale dzisiaj nie było źle bo obudził go mój budzik o 7:10. Niestety musiałam wstać, bo Igor miał na 8. do szkoły.
My już po spacerku, znaczy Ignaś w trakcie, bo śpi przed domem. Ciepło dosyć i słonko prześwieca ale mocno wieje niestety. Cytat:
U mojego męża w rodzinie za to każde urodziny to przyjęcie... I takim to sposobem co chwilę jeździmy na jakieś urodziny Dobrze chociaż że imienin nie robią. Dzieciom co roku organizujemy przyjęcie urodzinowe dla rodziny, tak się jakoś przyjęło, oni też już na to czekają cały rok.No i jak tak zliczyć to już urządziłam w sumie 17 przyjęć urodzinowych dzieci. Co gorsza będzie jeszcze więcej. No i jak mąż ma urodziny to oczywiście zawsze się zjeżdża jego rodzinka z prezentami. Kiedyś nawet nikogo nie zaprosiliśmy, siedzieliśmy sobie spokojnie w domu (1. maja) a oni i tak przyjechali. Kompletnie nic nie miałam- nawet pół ciastka. Wsiadłam do auta i pojechałam szybko coś kupić- co nie jest takie proste tego dnia... A teściowa moja do mnie mówi : to nie spodziewaliście się nas? Tak więc doliczam jeszcze 11 przyjęć urodzinowych męża i jedno moje jak skończyłam 25lat.miszka no to brawa dla Kubusia za jedzonko ![]() Nie chcę zapeszać ale u nas też trochę lepiej Nie na tyle żeby dzieciak zjadł położone przed nim warzywa ale coś tam obiadowego ostatnio do brzuszka wchodzi Oby tak dalej! ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() No chyba, że tutaj już któraś zarezerwuje. |
||
|
|
|
#3014 |
|
Erudycja
|
Mam te
1489661068502.jpg1489661073735.jpg1489661078554.jpg1489661083643.jpg Będę kupować jeszcze raz tylko mniejsze, ale dobrze by było te sprzedać. Za tą z wiśniami 20 zł A reszta 18. Oczywiście są z metkami
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że to bluzki/sukienki, bo body bym chętnie odkupiła
|
|
|
|
#3016 |
|
Erudycja
|
Mi się podoba w bluzkach i leginsach także w to inwestuje. Body też mam duże ale to nie szkodzi. Poczekają. Ale bluzek na kr zimą nie założę
|
#3017 |
|
Konto usunięte
|
australia latem jak jest ciepło to koszulki bardziej zwiewne lepsze od bodziaków chyba
|
|
|
|
#3018 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moi rodzice, rodzice męża, rodzeństwo nasze z partnerami i nie wyobrażam sobie nie zaprosić moich dziadków Robimy imprezkę na sali![]() Cytat:
oczywiście o nic nikogo prosic nie będziemy, ale może ktoś sie dołozy jak o tym wspomnimy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Dziewczyny własnie.. jaki rozmiar kupujecie maluchom na lato?? Kinia niby nosi 74/80 z pepco i kupiłam jej 3 bluzeczki 86.. Niby sięgają jej za dupsko i sie teraz zastanawiam czy nie wymienić..
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powoli wymieniam garderobę M na rozmiar 74 i obstawiam, ze w tym rozmiarze przechodzi calą wiosnę i lato
Moja córka ma swoją pierwszą "bazę" IMG_20170316_145420.jpg
|
#3020 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Mam te same puzzle tylko kolorowe
|
|
#3021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i to na dywanie właśnie I jeszcze pierwszy raz w łóżeczku sama wstała Bożesztymój, za tyle kasy to jakiś wypasiony stolik Mi się jakiś czas temu podobał taki za 130 chyba...Kompletnie jestem nieprzygotowana na lato w tej kwestii... Mieliśmy ostatnio tyle wydatków, że nawet nie mogłam poszaleć na wyprzedażach Będę celować w rozmiar 80 lub 86, w zależności od firmy...Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3022 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra byłam w pepco i wymieniłam na 80, bo 86 faktycznie za duże
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzice niskopienni to i dziecko nie za duże Cytat:
Dzielna dziewczyna Za tydzień zatęsknisz za niemobilnym dzieckiem
|
|
#3026 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
urodziła się w 75c a 3 tyg na szczepieniu spadła na niecały 50. I jeśli moja lazienkowa waga się nie myli to teraz w 3 tyg znowu przybrała mało bo 160 g i będzie jeszcze niżej.
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze w ciąży mój gin mówił, ze będzie drobniutka Żywotna jest za to jak 3 innych
|
|
#3028 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
No i malo przybiera, w 9tyg około 350g. To zdecydowanie za mało. Czy któraś z was miała taki problem i była u lekarza? Myślę o badaniu moczu ale żeby mi lekarz nie powiedział że przesadzam
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Moj sie urodził 3.7kg a teraz 7.3kg i nie widzę problemu. Lekarze patrzą i mówią że szczupły ale dodają że widać rodzice szczupli. Centymami nigdy sie nie przejmowałam. Jak kogoś coś niepokoi to można robić badania chociażby dla swojego spokoju.
|
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i od tamtej pory mało przybiera. Badanie moczu i krwi przez to robimy często i jest wszystko ok. Ale dla świętego spokoju możesz wybrać się do pediatry
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.

za zumbe
czy też mam okres karencji?
tam też masa zdjęć
Ale z tym okresem karencji mnie rozbawiłaś

Potem jechaliśmy na basen. I tutaj też schody, bo od jakiegoś czasu Ignaś tak się drze w aucie, że masakra. Jak tylko widzi fotelik sam. to od razu w płacz i wygina się w tył mocno, żeby utrudnić zapięcie. Kiepsko się prowadzi z rozdartym pasażerem z tyłu
mam nadzieję, że dzis już będzie normalnie 

Dobrze chociaż że imienin nie robią. Dzieciom co roku organizujemy przyjęcie urodzinowe dla rodziny, tak się jakoś przyjęło, oni też już na to czekają cały rok.
Najbardziej szczęśliwa jest jak przychodzą jej dwie kuzynki (8-letnia i 10-letnia), one zresztą też wniebowzięte 
i to na dywanie właśnie
Będę celować w rozmiar 80 lub 86, w zależności od firmy...
Miał popyt widocznie, atak wizażanek