Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 11:37   #3001
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Hejka, już po zakupach.
Wcieliłam plan B w życie - czyli wróciłam taksówką, a sympatyczny pan pomógł mi wnieść zakupy Czyli są dobrzy ludzie na tym świecie. Wyjątkowo stanęłam sobie przy kasie dla uprzywilejowanych i jestem zadowolona, bo bardzo szybko szło.
Kupiłam sobie nawet prezent pod choinkę, bo tak mi się ten berecik spodobał, że szok.

kma ja myślę, że pomysł na pasztet jest jak najbardziej w porządku oczywiście współczuję.

Do tematu porodu podchodzę jak na razie lajtowo , bo cóż innego nam pozostało. Jak nie urodzę, to się nie dowiem jak to jest naprawdę, bo każda z nas jest przecież inna.

cytrynka
hehe ale się uśmiałam, jak go wygoniłaś na fotel I prawdą jest ta piosenka Danuty Rinn "Gdzie Ci mężczyźni, prawdziwi tacy"

agape to co ty wyprawiałaś na tym spotkaniu, że nie dosłyszałaś, że wszyscy przychodzą na 10 :P , już wiem, bo my jesteśmy za sumienne i porządne, żeby przyjść sobie do pracy później
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:38   #3002
olbka
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Już kilka dni przed porodem przestawały się tak intensywnie ruszać(chyba z braku miejsca),od czasu do czasu dostawałam mocniejsze kopniaki.
Więc to chyba normalne
ja nie chcę być kilka dni przed porodem!

a co do bólu porodowego - ja też nie wiem, jak to jest. Ale to ponoć takie bardzo silne bóle jak przy @? to ja to przerabiałam co miesiąc i to mi niestraszne... Pogadamy PO :P
Ale tak szczerze mówiąc to o wiele bardziej przeraża mnie dentysta bez znieczulenia. Tego bólu nie potrafię znieść za cholerę...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia

Edytowane przez olbka
Czas edycji: 2010-12-22 o 11:40
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:41   #3003
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
ja nie chcę być kilka dni przed porodem!
Pamiętam,że przy Gosi,to już 9 dni przed stała sie spokojniejsza,a Marcin to tak tydzień przed.
Aaa,i przypomniało mi się,że jak siostra mojego męża była w ciąży,to jej syn na 2 tyg przed porodem przestał się ruszać(oczywiście,pojedyn cze kopniaczki też dostawała)
Jak widac,to kwestia indywidualna każdego malucha.

A co do bólu-tak,to są takie bóle,jak przy miesiączce,tylko silniejsze.
Ja od lat mam bezbolesne miesiączki,ale pamiętam,że jako nastolatka to nieźle się nacierpiałam.Ale jak widać,2 porody przeszłam,i muszę przyznać,że nie było strasznie
Ale też dużo zrobiła atmosfera na porodówce-sympatyczny personel potrafi zdziałać cuda

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-22 o 11:43
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:46   #3004
olbka
Zadomowienie

Cytat:

A co do bólu-tak,to są takie bóle,jak przy miesiączce,tylko silniejsze.

łeee, to luzik to ja co miesiąc przechodzę taki mini-poród a tutaj, ze świadomością, że właśnie RODZĘ MOJĄ KOCHANĄ CÓRECZKĘ to będzie pikuś. Co nie, Laseczki?
Także Wera, głowa do góry. Dentysta gorszy

Kasia
Stary 2010-12-22, 11:48   #3005
Jelly37
BAN stały

Cytat:
łeee, to luzik to ja co miesiąc przechodzę taki mini-poród a tutaj, ze świadomością, że właśnie RODZĘ MOJĄ KOCHANĄ CÓRECZKĘ to będzie pikuś. Co nie, Laseczki?

Właśnie ta świadomość,że juz niedługo zobaczymy te piękne istotki,dodaje sił i pomaga uporac się z bólem

I tak-dentysta jest gorszy
W ogóle,ja uważam,że ból zęba jest gorszy od bólów porodowych
Stary 2010-12-22, 11:52   #3006
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
no i to może być czop;-) gadałam z położną,także zobaczymy czy sie sklikamy dziś Jadę na 18.15 na KTG. Mama do mnie przyjechała jak usłyszała, że buczę, bo ja nie chcę na święta w szpitalu.......

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

biegunka? To będziesz rodzić??;-)
No co Ty ja dopiero jestem w 31 tygodniu a od tego czytania chyba ze mnie zeszło No i ja mam miec cc więc nic z tego, umówiona na konkretny termin i nic z tego

Napisz sms-a po KTG
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:52   #3007
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak dla kogo...ja np. do dentysty chodze bez znieczulenia-chyba, ze jest to leczenie kanalowe...
Nawet nadzerke do pewnego momentu mialam wypalana na zywca-bo nie chcialam znieczulenia [ale to bylo jak bylam po zmianie nocnej-a ja w te dni to zawsze wszystko mniej odczuwam, bo mi sie strasznie chce spac], pozniej gin stwierdzil, ze jednak mi cos poda.
Ale z kolei jak mam okres to obowiazkowo biore 1-2 ibupromy pierwszego dnia.

A co do dentysty-czy szlybyscie do niego w 36 tyg. ciazy [tak jak ja jestem]? Ukruszyl mi sie kolejny zab, ale jeszcze nie boli i sie tak zastanawiam, czy dac se na luz i poczekac do poporodzie czy isc teraz...

A tak wogole -dziendoberek wszystkim!!!
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 11:54   #3008
ligotka
Rozeznanie

Ufff jakie dobre wiesci Bo ja dentysty to sie w sumie nie boje i zawsze bez znieczulenia robi mi zabki, co prawda chodze do takiego sympatycznego pana, który jest bardzo delikatny! Obym trafila na taka połozną
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 11:57   #3009
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Jak dla kogo...ja np. do dentysty chodze bez znieczulenia-chyba, ze jest to leczenie kanalowe...
Nawet nadzerke do pewnego momentu mialam wypalana na zywca-bo nie chcialam znieczulenia [ale to bylo jak bylam po zmianie nocnej-a ja w te dni to zawsze wszystko mniej odczuwam, bo mi sie strasznie chce spac], pozniej gin stwierdzil, ze jednak mi cos poda.

A co do dentysty-czy szlybyscie do niego w 36 tyg. ciazy [tak jak ja jestem]? Ukruszyl mi sie kolejny zab, ale jeszcze nie boli i sie tak zastanawiam, czy dac se na luz i poczekac do poporodzie czy isc teraz...

oj nie wiem, czy dentysta Cię przyjmie ............. oni też się boją
musiałabyś się przejść i zapytać najzwyklej w świecie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

a nie wiecie, co się dzieje z Enią? Bo dawno jej tutaj nie widziałam.....ciekawe co u niej
Stary 2010-12-22, 11:57   #3010
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość

Dzieńdoberek,dzieńdoberek

Wiesz,ja przy drugiej ciąży,jak byłam juz pod koniec 36 tyg,to wypadła mi plomba
Ale nic się nie działo,więc poszłam dopiero po porodzie.
Wiesz co,może zadzwoń do tej poradni,i zapytaj się,czy możesz przyjść?
Powiedz,co i jak,i w którym jestes tyg.

Ooo,Lilijka mnie uprzedziła
Stary 2010-12-22, 11:59   #3011
mysiopez
Zadomowienie

kurczak na galaretkę wstawiony!

ale miałam niefajną sytuację w sklepie. rezultat - zostawiłam wózek na środku sklepu! dwa razy przez pracowników oberwałam wózkiem po brzuchu i zostałam potraktowana jak gówniara!!!!k...! nie lubie małych sklepów sieciowych. Musiałam wejść tam, bo za daleko miałam do sklepu do którego z reguły chodzę i mam za swoje!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 12:04   #3012
MARIKA.S
Zadomowienie

olbka racja przy bólu zęba, ból porodowy to pikuś I tego się trzymajmy
Ja na pewno bólu nie wspominam traumatycznie.

kma pasztet z królika jest przepyszny........
Mój królik przegryzł kiedyś kabel i tak go kopnęło, ze aż mu sierść się naelektryzowała
Niestety w tym roku najprawdopodobniej zginął śmiercią tragiczną zjedzony ze smakiem przez łasicę

A to moja Mała dresiara
Wyłączam to ustrojstwo (czyt. komp ) i idę do córci, bo zaczyna się przebudzać. Przewinę ją, dam cycka i obie pójdziemy w kimono. Muszę odespać dzisiejszą nockę....Sara o północy oczy jak 5 zł i tak 2 godziny....Glizda mała nie chciała spać a ja przy niej dzięcioła udawałam. Potem jeszcze mi ulała i musiałam wszystko przebierać, łącznie z sobą i poszewką na poduszkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4066z.jpg (59,1 KB, 70 załadowań)
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:05   #3013
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
kurczak na galaretkę wstawiony!

ale miałam niefajną sytuację w sklepie. rezultat - zostawiłam wózek na środku sklepu! dwa razy przez pracowników oberwałam wózkiem po brzuchu i zostałam potraktowana jak gówniara!!!!k...! nie lubie małych sklepów sieciowych. Musiałam wejść tam, bo za daleko miałam do sklepu do którego z reguły chodzę i mam za swoje!

Ja tak miałam ostatnio w autobusie.
Oberwałam łokciem w brzuch od starszej pani,która widziała,że idę sobie usiąśc,i mnie wyprzedziła....
Bezczelność...
Stary 2010-12-22, 12:06   #3014
olbka
Zadomowienie

ja czekam z dentystą na PO. Raz, że bez znieczulenia nie dam się dotknąć, więc dla dzidzi szkodliwe, a dwa, że podczas ciąży potwornie mi się zęby posypały do zrobienia mam chyba ze 6... Więc na jednej wizycie by się nie skończyło

Kasia
Stary 2010-12-22, 12:07   #3015
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

a tak na marginesie DZISIAJ 32 TYDZIEŃ MI LECI, 8 MIESIĄC

mysiopez oj nie ładnie się zachowali, nie ładnie. Na mnie też dzisiaj non stop kobitka wchodziła w kolejce. Już miałam jej odburknąć, żeby pilnowała swojego nosa a nie moich pleców............

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 12:13   #3016
cytrynka3002
Zadomowienie

A ja w końcu zmusiłam się do ozdobienia resztki pierniczków, ale odwaliłam taką fuchę, że nawet nie wiem, czy je na stół położę...

Ja wczoraj upiekłam już pierwszą porcję mięska, dziś zrobiłam w marynacie drugie, upiekę jutro wieczorem. A od rana jutro zabieram się za pieczenie ciast...z całą resztą czekam, aż mąż jutro pracę skończy...zastanawiam się, czy z wszystkim się jutro wyrobimy...na szczęście w Wigilię od rana też możemy działać.

Myślałam, że Mały będzie odsypiał sobie nieprzespaną noc, ale gdzie tam...nie wiem, skąd on tyle siły bierze.

mysiopez - jak dla mnie najgorsze jest bezapelacyjnie Tesco to koło nas...ostatnio jakaś baba o posturze Pudziana o mało co wózkiem we mnie nie wjechała, wielka dama szła po sklepie...jak sama mam robić zakupy, to idę do polo koło mnie, bo tam mnie wszystkie babki znają, zawsze mnie bez kolejki obsłużą . Jeszcze nie lubię w sklepie starszych babć, które sądzą, że każdy chce im ich upatrzony towar wykupić i rzucają się na wszystko, nie bacząc na nic i na nikogo...

lilijko - Dobrze, że zakupy udane, no i cało i bezpiecznie dotarłaś do domku...dziś tak nieprzyjemnie jest na dworzu, mgła straszna i w ogóle...

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-12-22 o 12:18
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:23   #3017
stalowamagnolia
Wtajemniczenie

gosiaczku, tym razem Gin zapisał mi MACMIROR (takie żółte jaja, które niemiłosiernie trudno się wkłada, bo są tępe i przez to podrażniają, ale jak już je zaaplikuje to jest ok) i maść Pimafucort. Te głobulki, o których wspomniałaś - Gyno-Femidazol też kiedyś miałam i mi pomogły...

Wczoraj tak się wgapiałam w zdjęcia Sary, że mi się przyśniło, że Córę urodziłam! Już widzę minę TŻa, gdyby tak się zdarzyło na prawdę

kma, zatłucz tego królika - pasztet będzie przepyszny! A tak na poważnie, to współczuje!

stalowamagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:24   #3018
Jelly37
BAN stały

cytrynko,nasze dzieci mają więcej siły,niż nam się zdaje

A z tym chamstwem w sklepach,to spotykam się niemal codziennie
Wszyscy sie wpychają,nie patrząc na to,że obok stoi kobieta w ciąży...
Chociaż tyle,że jestem wysoka,to czasem jak spojrzę na taką ''moherową babcię''z góry,i zrobię groźną minę,jednocześnie wskazując ręką na brzuch,to od razu zaczyna przepraszać

Ehh...dobrze,że koleżanka poszła mi po zakupy,bo ja nie dałam rady... synek czuje się kiepsko..wymioty,biegunka ...mam nadzieję,że mnie to ominie.
Muszę zrobic obiad,a na święta bigos,ale mi się nie chce,bo zmęczona jestem.
Za ciasta biorę się jutro,najwięcej roboty będę miała z sernikiem.

Miłego dnia,mamuśki
Stary 2010-12-22, 12:28   #3019
szizuho
Raczkowanie

Ja tez spadam na zakupy ale do przydomowej hali "targowej" jeszcze kupic warzywa na galaretke drobiowa. a u mnie dziś na obiad taki lekko wiosenny ziemniaki ze smietanka, mizeria i jajo sadzone. Młoda ma pomysły, ale co mi tam przynajmniej nie będe zbyt dużo energi na to traciła, a więc do później

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 12:34   #3020
mysiopez
Zadomowienie

moja sąsiadka - ma termin na dziś - była własnie u gina- i ta, zmieniła jej już 4 termin porodu!!! 22.12 - taka była początkowa data,z OM i z USG. póżniej na wizycie w listopadzie była data porodu 29.12. na kolejnej wizycie lekarka wywaliła, że będziez 5.01. a dziś niby sąsiadka ma rodzic w sylwestra bo to jest ta data...!!!!! co to za lekarka? ona miała ostatnią @ 17 marca.. to w którym jest tyg i kiedy ma rodzic?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:38   #3021
Jelly37
BAN stały

Cytat:
moja sąsiadka - ma termin na dziś - była własnie u gina- i ta, zmieniła jej już 4 termin porodu!!! 22.12 - taka była początkowa data,z OM i z USG. póżniej na wizycie w listopadzie była data porodu 29.12. na kolejnej wizycie lekarka wywaliła, że będziez 5.01. a dziś niby sąsiadka ma rodzic w sylwestra bo to jest ta data...!!!!! co to za lekarka? ona miała ostatnią @ 17 marca.. to w którym jest tyg i kiedy ma rodzic?
Wiesz co,do liczenia nie mam za bardzo głowy,ale wydaje mi się,że powinna teraz jakoś rodzić(tzn w grudniu).
Więc ten 22.12 wydaje się najbardziej prawdopodobny.
Swoją drogą,dziwna ta lekarka....

Ja urodziłam tylko raz w terminie-lekarz powiedział,że 26.09 i tak własnie było
Gosię urodziłam po terminie-miałam na 10.10.
Ciekawe,jak będzie teraz...

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2010-12-22 o 12:41
Stary 2010-12-22, 12:40   #3022
szizuho
Raczkowanie

Cytat:

Widac że bardzo kompetentny lekarz, zawsze się ustala date porodu po pierwszym USG i OM, bo później te pomiary nie są miarodajne bo każde dziecko inaczej sie rozwijają. Mi też w pierwszej ciąży kazali chodzic o miesiąc dłużej w ciąży na co ja że to niemożliwe bo wiem kiedy zaszłam w ciążę a oni dalej sie upierali, no i po 2 tygodniach od pierwszej wyznaczonej daty porodu umówiłam się na cc i okazało sie że młoda już nie oddycha i szybko mi robili cc, mała dostala tylko 5 pkt. Apgara i jeśli bym czekała kolejne 2 jak oni mi kazali to 1 listopada miałabym jeszcze jeden grób do odwiedzenia.
Stary 2010-12-22, 12:42   #3023
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
wedlug moich wyliczenw Wigilie

zaraz cos wam wkleje

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2010-12-22 o 12:45
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:43   #3024
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Widac że bardzo kompetentny lekarz, zawsze się ustala date porodu po pierwszym USG i OM, bo później te pomiary nie są miarodajne bo każde dziecko inaczej sie rozwijają. Mi też w pierwszej ciąży kazali chodzic o miesiąc dłużej w ciąży na co ja że to niemożliwe bo wiem kiedy zaszłam w ciążę a oni dalej sie upierali, no i po 2 tygodniach od pierwszej wyznaczonej daty porodu umówiłam się na cc i okazało sie że młoda już nie oddycha i szybko mi robili cc, mała dostala tylko 5 pkt. Apgara i jeśli bym czekała kolejne 2 jak oni mi kazali to 1 listopada miałabym jeszcze jeden grób do odwiedzenia.

Matko kochana,co za nieodpowiedzialni ludzie
Aż strach do lekarza iść...
Oni wiedzą lepiej,niż matka dziecka..to co,oni zaszli w tą ciążę,czy pacjentka?
Stary 2010-12-22, 12:50   #3025
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Matko kochana,co za nieodpowiedzialni ludzie
Aż strach do lekarza iść...
Oni wiedzą lepiej,niż matka dziecka..to co,oni zaszli w tą ciążę,czy pacjentka?

Właśnie o to chodzi że jeden próbuje byc mądrzejszy od drugiego i powiem Ci jeszcze że na jednej wizycie mówi jedno a później wmawia że on nic takiego nie powiedziała, zwariowac można, najgorsze jak trafi do takiego "wała" młoda dziewczyna która jest trochę przerażona całą sytuacja i boi się cokolwiek powiedziec że lekarz może nie miec racji.
Stary 2010-12-22, 12:51   #3026
muron
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty ja dopiero jestem w 31 tygodniu a od tego czytania chyba ze mnie zeszło No i ja mam miec cc więc nic z tego, umówiona na konkretny termin i nic z tego

Napisz sms-a po KTG
ja tez cc ale jak się zacznie to i przyspieszą;-)

Mam nadzieję, że napiszę na forum a nie sms ze szpitaliska;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 12:53   #3027
Stokrotka81
Wtajemniczenie

w madrej prasie mam cos takiego:
ter.jpg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-22, 12:54   #3028
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Właśnie o to chodzi że jeden próbuje byc mądrzejszy od drugiego i powiem Ci jeszcze że na jednej wizycie mówi jedno a później wmawia że on nic takiego nie powiedziała, zwariowac można, najgorsze jak trafi do takiego "wała" młoda dziewczyna która jest trochę przerażona całą sytuacja i boi się cokolwiek powiedziec że lekarz może nie miec racji.
Dokładnie.
Córka mojej znajomej urodziła chore dziecko,które zmarło po 2 godzinach od porodu.
Przez kogo? Przez lekarza!
Mała urodziła się z jakąs wadą,ale lekarz nie powiedział o tym matce,bo uznał,że to nic groźnego.
Dziewczyna się załamała,i popełniła samobójstwo....

Dlatego ja się cieszę,że od prawie 20 lat mam tego samego,zaufanego lekarza.
Stary 2010-12-22, 12:56   #3029
marleen32
Rozeznanie

Wera Ty napisalas "wszystkie maja rozwarcie albo skrocona szyjke, a ja nic", wiec ja zrozumialam, ze juz bys chciala, a z tego co sie orientuje ostatnia @ mialysmy w tym samym czasie, wiec mnie to przerazilo, bo co jak co, ale do terminu to my mamy daleko.
I zgadzam sie z dziewczynami, odpowiednie nastawienie to jest to, ja przed pierwszym porodem nasluchalam sie, jaki to bol nie do wytrzymania (od mojej wlasnej matki), i szlam tak nastawiona, ze rzeczywiscie latwo nie bylo, ale po fakcie uznalam, ze najgorszy byl masaz szyjki, naciananie, i wypychanie malej na sile z brzucha, a wszystko dlatego, ze tetno zniklo, polozna wiec sie bala, ze pepowina ja uciska, a po okazalo sie, ze ona musiala sie nia sama bawic (naciskac i puszczac), bo zadnych objawow niedotlenienia nie miala.
Za to opila sie wod plodowych (bo mi nie odeszly), i na drugi dzien bylo strasznie, jak zaczela sie dusic, ale tu wina lekarki plus moja przebila je w zlym czasie, bo ja nie umialam rozroznic co to jest skurcz porodowy, nie chodzilam wtedy do szkoly rodzenia, bo nie znalam jezyka, wiec uznalam, za bez sensu..
Ale zaraz po porodzie stwierdzilam, ze moge rodzic jeszcze raz, byle taka slicznotke miec, poza tym te bole sa calkiem inne niz mi mama opisywala, wlasnie jak na @, ja mam silne, wiec dla mnie te @ nawet gorsze byly .
Drugi porod wiedzialam co i jak, urodzilam moze nie szybko, ale caly czas bylam swiadoma, bez paniki, bez komplikacji i w sumie uwazam, ze lekko, skoro to ja podtrzymywalam TZ na duchu, a nie on mnie , mam zreszta fotke na 20 minut przed z ktg., nie widac zmeczenia (bo nie bylam zmeczona), tylko zadowolenie, ze zaraz mloda zobacze, choc nie wiedzialam, ze az takie rozwarcie jest, bo jak wczesniej pisalam, ani lekarka ani polozna, nie wierzyly, ze to tak szybko postapilo ( w 20 minut chyba).
Trzeci musi byc szybszy, nie ma rady, w koncu siostry juz droge "wybrukowaly", jakby nie bylo najwazniejsze, by mala po byla zdrowa, cala reszte przejde, bo wiem ze warto.
I zgadzam sie z Marika, po porodzie jest ciezko, hormony, nastroje, zmeczenie, bardzo latwo mozna pozniej na dziecko "zrzucac wine", dlatego trzeba wczesniej pozytywnie myslec, i najwazniejsze, to wszystko mija, kolki, nieprzespane noce, a cala reszta jest naprawde warta tego wszystkiego.

Ja dzis przegielam, ta droga ze szkoly do Kosciola strasznie mnie zmeczyla, mala naciska na krocze, tak ze ciezko mi sie ruszyc, zmienilam wiec plany, i zamiast cos przygotowywac, to mam zamiar sie lenic poki nie przejdzie, co by malej nie zaszkodzic.
Na mnie dzis babki glupio patrzyly, jak ksiadz w Kosciele mowil "wszyscy wstajemy", a ja sie nie podnioslam, ale mi to za przeproszeniem z...a, co sobie myslaly, nie czulam sie na silach, wiec nie stalam, dzidzia najwazniejsza jest,starsze dziewczynki tez, i to dla nich bylam w Kosciele w sumie dzisiaj.
kma wspolczuje straty butow, ehh te zwierzaki...
Mi sie tez jakies fajne marza, ale ja czekam na przeceny, bo chce kupic bardzo porzadne, a nie zaplacic za nie wiecej jak 100 Euro wlasnie, Tz wczoraj sobie kupil, i chodzi zadowolony, jakie to fajne ma , ale ja poki co jakies tam mam, (tez kupione niedawno, ale przemakaja niestety), no i namawia mnie, zeby juz kupic, ale powiedzialam ze wole czekac, i jak mam wydac te 100 Euro, to za takie co normalnie kosztuja ponad 200 .
Na butach dzieciowych oszczedzic sie nie da, to choc na moich sprobuje, bo im noga tak rosnie, ze w lutym zimowych sie nie oplaci kupic, a wtedy wlasnie przeceny tutaj sa .

Ja, mialam jedna ciaze zagrozona, druga taka sobie, a ta mimo jakichs tam dolegliwosci, moim zdaniem fajna jest, bo jednak umiem duzo zrobic, a to wazne jak sie ma starsze dzieciaki juz, i samemu z nimi wiekszosc czasu jest.
Obym po porodzie tez szybko do siebie doszla, bo podejrzewam za 2 dni po wyjsciu ze szpitala trzeba bedzie do szkoly z dzieciakami chodzic.
Jedyne czego mi brakuje, to wlasnie pospania rano co najmniej do 7, i jakiegos odpoczynku w dzien, dluzszego jak 10-15 minut.
No, ale swieta ida, to wypoczne, a teraz tez mam czas do 15, wiec korzystam, potem dzieciaki musze odprowadzic do kolezanek, chyba ze bede sie zle czula, to zostana w domu
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-22, 13:00   #3030
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Kma, ile ja takich "ofiar" poniosłam, jak nasz owczarek był malutki... wiem, że człowieka szlag jasny trafia, zwłaszcza, jak za coś dużo zapłacił i ta rzecz mu się podobała...
ja postawiłam klatkę z chomikiem w przedpokoju na noc kiedyś, obok była nowa, superdroga torba skórzana mamy -zeżarła. Ale torbę odbudowała resztkami, bo to były czasy tej skóry gniecionej, zwijanej, obrazy skórzane etc;-)

Biedna, też bym się zapłakała. U mnie brzuch po prostu wisi, nawet mam problemy z siedzeniem, jest dużo nizej niz tydzień temu. Poza tym b nisko i mocna napiera główka na kanał.... A mnie bardzo zależy na spojojnej cesarce, bo dla nas obu lepsza...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości