|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Hejka, już po zakupach.
Wcieliłam plan B w życie - czyli wróciłam taksówką, a sympatyczny pan pomógł mi wnieść zakupy ![]() Kupiłam sobie nawet prezent pod choinkę, bo tak mi się ten berecik spodobał, że szok. kma ja myślę, że pomysł na pasztet jest jak najbardziej w porządku ![]() Do tematu porodu podchodzę jak na razie lajtowo ![]() cytrynka hehe ale się uśmiałam, jak go wygoniłaś na fotel ![]() ![]() ![]() agape to co ty wyprawiałaś na tym spotkaniu, że nie dosłyszałaś, że wszyscy przychodzą na 10 :P ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() a co do bólu porodowego - ja też nie wiem, jak to jest. Ale to ponoć takie bardzo silne bóle jak przy @? to ja to przerabiałam co miesiąc i to mi niestraszne... Pogadamy PO :P Ale tak szczerze mówiąc to o wiele bardziej przeraża mnie dentysta bez znieczulenia. Tego bólu nie potrafię znieść za cholerę...
Nadzieja umiera ostatnia... http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png Kasia ![]() Edytowane przez olbka Czas edycji: 2010-12-22 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
BAN stały
|
Pamiętam,że przy Gosi,to już 9 dni przed stała sie spokojniejsza,a Marcin to tak tydzień przed.
Aaa,i przypomniało mi się,że jak siostra mojego męża była w ciąży,to jej syn na 2 tyg przed porodem przestał się ruszać(oczywiście,pojedyn cze kopniaczki też dostawała ![]() Jak widac,to kwestia indywidualna każdego malucha. A co do bólu-tak,to są takie bóle,jak przy miesiączce,tylko silniejsze. Ja od lat mam bezbolesne miesiączki,ale pamiętam,że jako nastolatka to nieźle się nacierpiałam.Ale jak widać,2 porody przeszłam,i muszę przyznać,że nie było strasznie ![]() Ale też dużo zrobiła atmosfera na porodówce-sympatyczny personel potrafi zdziałać cuda ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-22 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
łeee, to luzik ![]() ![]() ![]() Także Wera, głowa do góry. Dentysta gorszy ![]()
![]() |
#3005 | |
BAN stały
|
Cytat:
Właśnie ta świadomość,że juz niedługo zobaczymy te piękne istotki,dodaje sił i pomaga uporac się z bólem ![]() I tak-dentysta jest gorszy ![]() W ogóle,ja uważam,że ból zęba jest gorszy od bólów porodowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Napisz sms-a po KTG ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nadzerke do pewnego momentu mialam wypalana na zywca-bo nie chcialam znieczulenia [ale to bylo jak bylam po zmianie nocnej-a ja w te dni to zawsze wszystko mniej odczuwam, bo mi sie strasznie chce spac], pozniej gin stwierdzil, ze jednak mi cos poda. Ale z kolei jak mam okres to obowiazkowo biore 1-2 ibupromy pierwszego dnia. A co do dentysty-czy szlybyscie do niego w 36 tyg. ciazy [tak jak ja jestem]? Ukruszyl mi sie kolejny zab, ale jeszcze nie boli i sie tak zastanawiam, czy dac se na luz i poczekac do poporodzie czy isc teraz... A tak wogole -dziendoberek wszystkim!!!
![]() |
#3008 |
Rozeznanie
|
Ufff jakie dobre wiesci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałabyś się przejść i zapytać najzwyklej w świecie ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- a nie wiecie, co się dzieje z Enią? Bo dawno jej tutaj nie widziałam.....ciekawe co u niej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzieńdoberek,dzieńdoberek ![]() Wiesz,ja przy drugiej ciąży,jak byłam juz pod koniec 36 tyg,to wypadła mi plomba ![]() Ale nic się nie działo,więc poszłam dopiero po porodzie. Wiesz co,może zadzwoń do tej poradni,i zapytaj się,czy możesz przyjść? Powiedz,co i jak,i w którym jestes tyg. Ooo,Lilijka mnie uprzedziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3011 |
Zadomowienie
|
kurczak na galaretkę wstawiony!
ale miałam niefajną sytuację w sklepie. rezultat - zostawiłam wózek na środku sklepu! dwa razy przez pracowników oberwałam wózkiem po brzuchu i zostałam potraktowana jak gówniara!!!!k...! nie lubie małych sklepów sieciowych. Musiałam wejść tam, bo za daleko miałam do sklepu do którego z reguły chodzę i mam za swoje! |
![]() ![]() |
![]() |
#3012 |
Zadomowienie
|
olbka racja przy bólu zęba, ból porodowy to pikuś
![]() ![]() ![]() Ja na pewno bólu nie wspominam traumatycznie. kma pasztet z królika jest przepyszny........ ![]() ![]() Mój królik przegryzł kiedyś kabel i tak go kopnęło, ze aż mu sierść się naelektryzowała ![]() Niestety w tym roku najprawdopodobniej zginął śmiercią tragiczną zjedzony ze smakiem przez łasicę ![]() A to moja Mała dresiara ![]() Wyłączam to ustrojstwo (czyt. komp ![]() ![]()
#3013 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja tak miałam ostatnio w autobusie. Oberwałam łokciem w brzuch od starszej pani,która widziała,że idę sobie usiąśc,i mnie wyprzedziła.... Bezczelność... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Zadomowienie
|
ja czekam z dentystą na PO. Raz, że bez znieczulenia nie dam się dotknąć, więc dla dzidzi szkodliwe, a dwa, że podczas ciąży potwornie mi się zęby posypały
![]() ![]()
#3015 |
Zakorzenienie
|
a tak na marginesie DZISIAJ 32 TYDZIEŃ MI LECI, 8 MIESIĄC
![]() mysiopez oj nie ładnie się zachowali, nie ładnie. Na mnie też dzisiaj non stop kobitka wchodziła w kolejce. Już miałam jej odburknąć, żeby pilnowała swojego nosa a nie moich pleców............ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 |
Zadomowienie
|
A ja w końcu zmusiłam się do ozdobienia resztki pierniczków, ale odwaliłam taką fuchę, że nawet nie wiem, czy je na stół położę...
Ja wczoraj upiekłam już pierwszą porcję mięska, dziś zrobiłam w marynacie drugie, upiekę jutro wieczorem. A od rana jutro zabieram się za pieczenie ciast...z całą resztą czekam, aż mąż jutro pracę skończy...zastanawiam się, czy z wszystkim się jutro wyrobimy...na szczęście w Wigilię od rana też możemy działać ![]() Myślałam, że Mały będzie odsypiał sobie nieprzespaną noc, ale gdzie tam...nie wiem, skąd on tyle siły bierze ![]() mysiopez - jak dla mnie najgorsze jest bezapelacyjnie Tesco to koło nas...ostatnio jakaś baba o posturze Pudziana o mało co wózkiem we mnie nie wjechała, wielka dama szła po sklepie...jak sama mam robić zakupy, to idę do polo koło mnie, bo tam mnie wszystkie babki znają, zawsze mnie bez kolejki obsłużą ![]() lilijko - Dobrze, że zakupy udane, no i cało i bezpiecznie dotarłaś do domku...dziś tak nieprzyjemnie jest na dworzu, mgła straszna i w ogóle... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-22 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczku, tym razem Gin zapisał mi MACMIROR (takie żółte jaja, które niemiłosiernie trudno się wkłada, bo są tępe i przez to podrażniają, ale jak już je zaaplikuje to jest ok) i maść Pimafucort. Te głobulki, o których wspomniałaś - Gyno-Femidazol też kiedyś miałam i mi pomogły...
Wczoraj tak się wgapiałam w zdjęcia Sary, że mi się przyśniło, że Córę urodziłam! ![]() ![]() kma, zatłucz tego królika - pasztet będzie przepyszny! ![]() ![]() ![]()
#3018 |
BAN stały
|
cytrynko,nasze dzieci mają więcej siły,niż nam się zdaje
![]() A z tym chamstwem w sklepach,to spotykam się niemal codziennie ![]() Wszyscy sie wpychają,nie patrząc na to,że obok stoi kobieta w ciąży... Chociaż tyle,że jestem wysoka,to czasem jak spojrzę na taką ''moherową babcię''z góry,i zrobię groźną minę,jednocześnie wskazując ręką na brzuch,to od razu zaczyna przepraszać ![]() Ehh...dobrze,że koleżanka poszła mi po zakupy,bo ja nie dałam rady... synek czuje się kiepsko..wymioty,biegunka ...mam nadzieję,że mnie to ominie. Muszę zrobic obiad,a na święta bigos,ale mi się nie chce,bo zmęczona jestem. Za ciasta biorę się jutro,najwięcej roboty będę miała z sernikiem. Miłego dnia,mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Raczkowanie
|
Ja tez spadam na zakupy ale do przydomowej hali "targowej" jeszcze kupic warzywa na galaretke drobiowa. a u mnie dziś na obiad taki lekko wiosenny ziemniaki ze smietanka, mizeria i jajo sadzone. Młoda ma pomysły, ale co mi tam przynajmniej nie będe zbyt dużo energi na to traciła, a więc do później
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3020 |
Zadomowienie
|
moja sąsiadka - ma termin na dziś - była własnie u gina- i ta, zmieniła jej już 4 termin porodu!!! 22.12 - taka była początkowa data,z OM i z USG. póżniej na wizycie w listopadzie była data porodu 29.12. na kolejnej wizycie lekarka wywaliła, że będziez 5.01. a dziś niby sąsiadka ma rodzic w sylwestra bo to jest ta data...!!!!! co to za lekarka? ona miała ostatnią @ 17 marca.. to w którym jest tyg i kiedy ma rodzic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 | |
BAN stały
|
Cytat:
Więc ten 22.12 wydaje się najbardziej prawdopodobny. Swoją drogą,dziwna ta lekarka.... Ja urodziłam tylko raz w terminie-lekarz powiedział,że 26.09 i tak własnie było ![]() Gosię urodziłam po terminie-miałam na 10.10. Ciekawe,jak będzie teraz... Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-22 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widac że bardzo kompetentny lekarz, zawsze się ustala date porodu po pierwszym USG i OM, bo później te pomiary nie są miarodajne bo każde dziecko inaczej sie rozwijają. Mi też w pierwszej ciąży kazali chodzic o miesiąc dłużej w ciąży na co ja że to niemożliwe bo wiem kiedy zaszłam w ciążę a oni dalej sie upierali, no i po 2 tygodniach od pierwszej wyznaczonej daty porodu umówiłam się na cc i okazało sie że młoda już nie oddycha i szybko mi robili cc, mała dostala tylko 5 pkt. Apgara i jeśli bym czekała kolejne 2 jak oni mi kazali to 1 listopada miałabym jeszcze jeden grób do odwiedzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaraz cos wam wkleje ![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-12-22 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |
BAN stały
|
Cytat:
Matko kochana,co za nieodpowiedzialni ludzie ![]() Aż strach do lekarza iść... Oni wiedzą lepiej,niż matka dziecka..to co,oni zaszli w tą ciążę,czy pacjentka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie o to chodzi że jeden próbuje byc mądrzejszy od drugiego i powiem Ci jeszcze że na jednej wizycie mówi jedno a później wmawia że on nic takiego nie powiedziała, zwariowac można, najgorsze jak trafi do takiego "wała" młoda dziewczyna która jest trochę przerażona całą sytuacja i boi się cokolwiek powiedziec że lekarz może nie miec racji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że napiszę na forum a nie sms ze szpitaliska;-)
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3028 | |
BAN stały
|
Cytat:
Córka mojej znajomej urodziła chore dziecko,które zmarło po 2 godzinach od porodu. Przez kogo? Przez lekarza! Mała urodziła się z jakąs wadą,ale lekarz nie powiedział o tym matce,bo uznał,że to nic groźnego. Dziewczyna się załamała,i popełniła samobójstwo.... Dlatego ja się cieszę,że od prawie 20 lat mam tego samego,zaufanego lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Rozeznanie
|
Wera Ty napisalas "wszystkie maja rozwarcie albo skrocona szyjke, a ja nic", wiec ja zrozumialam, ze juz bys chciala, a z tego co sie orientuje ostatnia @ mialysmy w tym samym czasie, wiec mnie to przerazilo, bo co jak co, ale do terminu to my mamy daleko.
I zgadzam sie z dziewczynami, odpowiednie nastawienie to jest to, ja przed pierwszym porodem nasluchalam sie, jaki to bol nie do wytrzymania (od mojej wlasnej matki ![]() ![]() Za to opila sie wod plodowych (bo mi nie odeszly), i na drugi dzien bylo strasznie, jak zaczela sie dusic, ale tu wina lekarki plus moja przebila je w zlym czasie, bo ja nie umialam rozroznic co to jest skurcz porodowy ![]() Ale zaraz po porodzie stwierdzilam, ze moge rodzic jeszcze raz, byle taka slicznotke miec, poza tym te bole sa calkiem inne niz mi mama opisywala, wlasnie jak na @, ja mam silne, wiec dla mnie te @ nawet gorsze byly ![]() Drugi porod wiedzialam co i jak, urodzilam moze nie szybko, ale caly czas bylam swiadoma, bez paniki, bez komplikacji i w sumie uwazam, ze lekko, skoro to ja podtrzymywalam TZ na duchu, a nie on mnie ![]() Trzeci musi byc szybszy, nie ma rady, w koncu siostry juz droge "wybrukowaly" ![]() I zgadzam sie z Marika, po porodzie jest ciezko, hormony, nastroje, zmeczenie, bardzo latwo mozna pozniej na dziecko "zrzucac wine", dlatego trzeba wczesniej pozytywnie myslec, i najwazniejsze, to wszystko mija, kolki, nieprzespane noce, a cala reszta jest naprawde warta tego wszystkiego ![]() Ja dzis przegielam, ta droga ze szkoly do Kosciola strasznie mnie zmeczyla, mala naciska na krocze, tak ze ciezko mi sie ruszyc, zmienilam wiec plany, i zamiast cos przygotowywac, to mam zamiar sie lenic poki nie przejdzie, co by malej nie zaszkodzic. Na mnie dzis babki glupio patrzyly, jak ksiadz w Kosciele mowil "wszyscy wstajemy", a ja sie nie podnioslam, ale mi to za przeproszeniem z...a, co sobie myslaly, nie czulam sie na silach, wiec nie stalam, dzidzia najwazniejsza jest,starsze dziewczynki tez, i to dla nich bylam w Kosciele w sumie dzisiaj. kma wspolczuje straty butow, ehh te zwierzaki... Mi sie tez jakies fajne marza, ale ja czekam na przeceny, bo chce kupic bardzo porzadne, a nie zaplacic za nie wiecej jak 100 Euro wlasnie, Tz wczoraj sobie kupil, i chodzi zadowolony, jakie to fajne ma ![]() ![]() ![]() Na butach dzieciowych oszczedzic sie nie da, to choc na moich sprobuje, bo im noga tak rosnie, ze w lutym zimowych sie nie oplaci kupic, a wtedy wlasnie przeceny tutaj sa ![]() Ja, mialam jedna ciaze zagrozona, druga taka sobie, a ta mimo jakichs tam dolegliwosci, moim zdaniem fajna jest, bo jednak umiem duzo zrobic, a to wazne jak sie ma starsze dzieciaki juz, i samemu z nimi wiekszosc czasu jest. Obym po porodzie tez szybko do siebie doszla, bo podejrzewam za 2 dni po wyjsciu ze szpitala trzeba bedzie do szkoly z dzieciakami chodzic. Jedyne czego mi brakuje, to wlasnie pospania rano co najmniej do 7, i jakiegos odpoczynku w dzien, dluzszego jak 10-15 minut. No, ale swieta ida, to wypoczne, a teraz tez mam czas do 15, wiec korzystam, potem dzieciaki musze odprowadzic do kolezanek, chyba ze bede sie zle czula, to zostana w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna, też bym się zapłakała. U mnie brzuch po prostu wisi, nawet mam problemy z siedzeniem, jest dużo nizej niz tydzień temu. Poza tym b nisko i mocna napiera główka na kanał.... A mnie bardzo zależy na spojojnej cesarce, bo dla nas obu lepsza...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.