TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-17, 13:57   #3001
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

własnie tego nie wiem
Ale jak Maciuś Wam się udał to moze jest jeszcze szansa n a drugie
Stary 2011-03-17, 14:00   #3002
libra777
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Aneczka pewnie jest szansa ale i ryzyko, dobrze że Maciuś zdrowy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:04   #3003
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Wszystkiego najlepszego dla
Amelki,Basi i Antosia!!!!!!!!!
100 lat w uśmiechu i radości

my już po szczepieniu Danielek był taki dzielny,że się nawet nie skrzywił w szoku byłam
i zaliczyłam dzisiaj Urząd skarbowy-to się nie zdarza ! żeby osoba pracująca w US była tak miła,zadzwonił do mnie,że jest błąd pojechałam poprawiałam bez żadnego halo i z uśmiechem na buzi-szok
czytam dalej Was....

Młoda dużo ładniej z firankami ale ja bym dała jeszcze zasłony na boki,powiększyło by okno tylko fajnie jakby były dłuższe karnisze...

Libra ja tez nie idę do kontroli jak widze że wszystko ok po co tam iść,tylko ryzyko,że znowu coś złapie.

Jeszcze chciałam napisac odnośnie chodzenia,Daniel zaczyna sam chodzić i on tak robi jak z tym pchaczem pochyla się do przodu i chce jaknajszybciej i albo go złapiemy albo ląduje na kolanach,macie pomysł jak to zmienić?czy poczekać?może schowac narazie pchacze?

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-03-17 o 14:08
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:15   #3004
aneczkkaa
Zakorzenienie

Iza Libra Tym razem sie udało musze jechac sie przebadać i cos z tym zrobić bo to nie żarty

Młoda firaneczki super wyglądają o wiele lepiej niż na aukcji ale cos jeszcze brakuje tylko nie wiem co tak jakoś łyso trochę pomóżcie

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Widziałam ostatnio taki fajny rowerek dla starszych dzieci na dwóch kołach ale nie miał pedałów tylko dziecko się nogami odpychało.
Ponoć są polecane przez ortopedów ze względu na rozwój stawów biodrowych coś takiegohttp://www.firstbike.pl/modele/
te rowerki sa rewelacyjne polecał mi je neurolog i ortopeda i nie są to rowerki tylko dla dzieci z problemami mojej koleżanki syn na nim śmiga już 2 lata i nie chce innego maciej też taki dostanie
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:21   #3005
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Iza Libra Tym razem sie udało musze jechac sie przebadać i cos z tym zrobić bo to nie żarty
Tak mi się wydaje że jak chcecie miec jeszcze potomstwo to potrzebujesz dobrego lekarza. Wiem że w naszym nie do końca fajnym Bytomiu jest specjalistyczna klinika leczenia bezpłodności. Mają naprawdę duże osiągnięcia.
I chyab nawet jak już nie będziecie mieli dzieci to i tak potrzebujesz fachowego doktora bo taka wada pewnie nie jest bez znaczenia dla zdrowia ogólnego.
A swoją drogą to niesprawiedliwe. Jakieś pijusy i inne lebry nie mają problemów.

Przepraszam ale tak sobie gdybam

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Moje dziecko śpi od 11-tej. Nie wiem czy się bać czy cieszyć. Ona tak nie sypia nigdy
Stary 2011-03-17, 14:31   #3006
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

odnosnie lekarzy ostatnio nie bylam, ale teraz ide bo mloda jeszcze kaszle od czasu do czasu wiec wole zeby ja zobaczyla.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 14:39   #3007
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
evitka21 - witaj po długiej przerwie. Tu same młode więc sklerozy jeszcze nie mamy i pamiętamy.
Śliczne obydwie jesteście . Mam nadieją ze nie wpadłaś tak na chwilkę i znowu znikniesz
Ja też mam nadzieję . Moja nieobecość, po krótce mówiąc, wynikała z tego, że moje dziecię raczyło w ciągu dnia spać 2x po 20-30 min, w pozostały czas raczyło drzeć japę, wyrażać ogólne niezadowolenie pewnie z powodu niewyspania

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
helol;
czesc evitka;
moja Basia sypia od 20.30 mniej wiecej, albo ciut wczesniej do 7.00, albo 8; czasem wczesniej; do tego ma dwie pol-pobudki na cycka i ostatnimi czasy godzinna, albo dluzsza pobudke na hasanie, marudzenie, gadanie i proby zasniecia ; w dzien ostatnio spi FAAAJNIE (tfu tfu); przed poludniem czasem ok 40 min, godz i po poludniu godzine, bywa, ze jak nie spi rano to dwie;

Dziewczyny, ktore maja problem z wysuszona skora dloni.

A ja dzis z Basia wpadlam do biblioteki; Fajna u nas jest, ma taki fajny kacik dla dzieciakow, ze specjalnymi fotelikami, i ogladalysmy sobie ksiazeczki i dzieci; Basia byla bardzo zadowolona
dzięki za opis spanka.
Ja mam mega suszą skórę i mi w miarę pomaga krem kamill taki nowy mały czerwony z pompką. Popróbuje te twoje specyfiki

A moja też lubi książeczki, jak jej czytam i opowiadam co jest na obrazkach. Sama przynosi do czytania

Cytat:
moj zasypia o 19 -19,30
(ostatnio cos nam sie w nocy zaczął budzić )
wstaje o 6
drzemka o 10
II drzemka o 13

piękne damy Lena to śliczna dziewczynka tak jak jej mama

dziękuje nie będę sie juz tym przejmować życie toczy sie dalej i dobrze ze teraz sie okazało jaka jest naprawdę w sumie to moge sie teraz tylko z tego cieszyc
dzięki za spankowy opis i miłe słowa.
A z tą koleżanką, to jeszcze sobie pomyśl, że mogłaś się dowiedzieć jeszcze później.Lepiej wiedzieć

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Evitka - często widząc Cię na pasku zastanawiam się, czemu nie piszesz wróciłaś już do szkoły??

Dziewczyny roczniaków, czy i ile dajecie butli w nocy??
Bo ja właśnie od 2 tyg.się starałam trochę nadrobić i ciągle nie mogłam do teraźniejszości dobić.

Do szkoły nie wróciłam i jeszcze nie jest na 100% pewne, że wrócę we wrześniu.
Miałam wracać w marcu, ale przedłużyłam. W listopadzie umarła moja mama, która miała się lenką opiekować po moi powrocie do pracy, i teraz mamy pogadać z tesciową. A jak nie to dalej zostanę na wychowawczym. W sumie to bym chciała, ale ta kasa.....

Moja na kolację (ok.19.15) je 210 mleka + 5-6 miarek kaszy do tego, a potem rano po 6.00. Także wydaje mi się , że przerwa, o której pisałaś nie będzie długa

Cytat:
Dziecięce obuwie to wiem ze w daichmanie ale gdzie jeszcze
w CCC to trochę badziewiaste są, ale np. we wrocku na świdnieckiej są przeceny, że takie kapcie i tramopeczkowate butki(na rzepy, zapinki itp) pokupowałam małej za 4,99 i 9,99. I wg mnie są naprawde ładne, elastyczną podeszwę mają (kupiłam w sumie 5 par w różnych rozmiarach).

yoonka, ponoć po infekcji dzieci moga mieć osłabiony apetyt. A w ogóle na katar polecam krople homeopatyczne euphoribium lun nasivin soft- młodej katar trwał ze 4-5 dni max

A jeszcze w temacie bucików, to się okazało, że lenka ma grubą stópkę i wysokie podbicie i nie jest tak łatwo jej coś dobrać. Z elefanten ów wiele bucików jej na stopę się nie dało założyć, a jak się dało, to się rzep nie zapinał....

Na razie pomyka w szmaciakach na zapinki zamiast półbucików i dobrze jej,
tego typu
http://allegro.pl/befado-554p172-szt...466585714.html

A takich za kostkę to żadnych się nie dało założyć. I z tego co pamiętam, to fizjoterapeuci porównywali je do chodzenia w butach narciarskich. I ja jestem na nie. stopa ma pracować i mieć do tego miejsce
-
a u nas chyba znów akcja idą-zęby-i-wyjść-nie-mogą (ma tylko 2 szt na razie i widać górną jedynkę), jak zawsze młoda zasypia ok 19.30, to wczoraj cyrki do 21.20 były...dostała ibufen, potem w końcu mleko, i darła się i chciała bawić i znów się darła....
miałam nadzieję, że choć dłużej pośpi, ale gdzie tam , 6 rano pobudka jak co dzień

I byłam dziś odebrać wyniki z cytologii i tak przy okazji napomknęłam, że nie mam długo okresu, zrobił mi USG i się okazało, że mam 4cm torbiel na jajniku- miała któraś z was? dostałam luteine na wywołanie miesiączki

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-03-17 o 14:46
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 14:52   #3008
mloda1989
Zakorzenienie

karnisz dluzszy nie moze byc... bo biurku tam zostaje...troche w innej postaci ale bedzie tam dalej monitor...i z tej strony wchodzi w gre tylko krotka zaslonka... z drugiej strony tez nie moze byc do konca bo tam bedzie szafka i glosnik...a;e tam zaslonka moglaby byc do ziemi o czyms takim myslalam http://allegro.pl/unikatowy-lambrekin-i1497874502.html
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:15   #3009
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
odnosnie lekarzy ostatnio nie bylam, ale teraz ide bo mloda jeszcze kaszle od czasu do czasu wiec wole zeby ja zobaczyla.
mój lekarz powiedział że pierwszy tydzień kaszel suchy drugi tydzień kaszel mokry to jest wszystko ok, i lekarza dziecko nie potrzebuje, gorzej jak kaszel trwa 3 tyg. Ale do dwóch tyg jeżeli dziecko od kaszlu sie nie dusi to dawać syropek, i inhalować, i jak najwięcej na dworzu spędzac czasu bo najlepiej świeze powietrze inhaluje. Podobno teraz to normalne takie kaszelki wirusowe, i najczęsciej wystarczy 2 tyg przeczekać

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
I byłam dziś odebrać wyniki z cytologii i tak przy okazji napomknęłam, że nie mam długo okresu, zrobił mi USG i się okazało, że mam 4cm torbiel na jajniku- miała któraś z was? dostałam luteine na wywołanie miesiączki
Ja miałamtez brałam luteinę, a potem jeszcze hormonalne przez kilka mc, i zniknął. Dobrze ze poszlaś do lekarza, bo jak bylam w szpitalu to była dziewczyna której taki torbiel całego jajnika rozsadził

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
karnisz dluzszy nie moze byc... bo biurku tam zostaje...troche w innej postaci ale bedzie tam dalej monitor...i z tej strony wchodzi w gre tylko krotka zaslonka... z drugiej strony tez nie moze byc do konca bo tam bedzie szafka i glosnik...a;e tam zaslonka moglaby byc do ziemi o czyms takim myslalam http://allegro.pl/unikatowy-lambrekin-i1497874502.html
Bedzie pasowało do tych firanek

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 15:38   #3010
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madzia ona na antybiotyku byla wiec z nia nie wychodzilam, a inhalatora nie mam wiec wole pojsc.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

pada a ja musze do rodzicow po auto i z mama do krawcowej, non stop cos wymysla i tak co tydzien ma szczescie ze lubie jezdzic autem i lubie tam jezdzic:P
oczywiscie parasolki nie mam wiec musze isc do babci pozyczyc:P
A.Camus
Stary 2011-03-17, 16:35   #3011
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Witam!!

Baobabku.. michalina tez sie budzi w nocy i czasami jej mleko robiłam.. teraz wystarczy że podam jej wode z sokiem ( bo to 3/4 wody, i odrobinka tylko do smaku tych gerberowskich soków )

wypije ok 150 nawet i zasypia sama.. i dopiero ok 7 dostaje butlę znowu

Madzia a kiedy nastepny bo ja tego we wtroeek tez nie ogladałam.. czyli w nastepny wtorek tak? zaraz to we wtorki leci?? ja juz zgłupiałam od tych wszytskich seriali i programów..

glądała któąs. YCD- nie pytam tych co tego nie lubia... normalnie łzy w ochzach jak ten gość tanczył co wczesniej był uzalezniony od komputera1 mój T. tez sie zachwycał!
swietnie tańczyl

ja przed chwilą wróciłam, Zosia spi to mam czas was nadrobić

w ikei kupiłam pare rzeczy do domu ( serwetnik, serwetki itd) zosi pudełko na klocki i zabawke

a sobie nic, pochodziłam po sklepach ale nic mi się nie widziało. Zosi chciałam też sukienke jakąś kupić, ale nic takiego nie było, a jak bylo to ceny z kosmosu 90 zl;/ spódniczka dzinsowa, powariowali z cenami

Darusia gdzie ty kupiłaś Oliwce tą spódniczke dzinsową?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 16:55   #3012
agnieszka09
Wtajemniczenie

kurcze Karinka ma goraczke...normalnie sie zachowuje...zadnych oznak przeziebienia...ma 38st mierzone w uszku...obstawiam zeby...widze ich az 5-6 na gorze,chca sie przebic
czy dac jej juz jakis przeciwgoraczkowy czy poczekac

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 18:38   #3013
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

ja bym czekała jak wzrośnie jak moja ma 38 to jeszcze nic nie podaje chyba że zacznie wzarstac.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 19:09   #3014
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja miałamtez brałam luteinę, a potem jeszcze hormonalne przez kilka mc, i zniknął. Dobrze ze poszlaś do lekarza, bo jak bylam w szpitalu to była dziewczyna której taki torbiel całego jajnika rozsadził
pl_madzia, A to się przypadkiem dowiedziałam, bo poszłam tylko po wyniki z cyto (pierwszy raz w nowej przychodni i zła byłam, że po głupie wyniki musiałam na wizytę iść).
I znów spóźnia mi się @ (test robiłam i negatywny wyszedł) i on "a to sobie USG zrobimy żeby Pani spokojna była" i wyszło że ta torbiel jest i mi chyba okres blokuje.
Tak czy inaczej mam isc albo po miesiączce albo jak nie wystąpi.
Ale pocieszyłaś mnie, że to może krótkotrwałe w leczeniu być.
I z tą dziewczyną-masakra

agnieszka09, Jak moją bolą "potencjalne-zęby" (już jestem w stanie to określić), a nawet gorączki nie ma to podaję jej syrop przeciwbólowo(oczywiście nie często) i pomaga jej.

A na gorączkę 38 to ja już bym dała

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-03-17 o 19:12
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 19:16   #3015
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze dla naszych dzisiejszych jubilatów Amelki, Basi i Antosia Rośnijc ie duzi i mądrzy i bądźcie największym szczęściem dla swych rodziców

Baobabku jam na bieżąco tylko jakoś nie wiem co pisać wracam do żywych ale piekielnie słaba jestem boje się że zaraz znowu coś złapię, a nie mogę - 23 marca zaczynam nową pracę i przynajmniej przez 3 miesięczny okres próbny muszę być zdrowa i o siłach Marci też chory, we wtorek byłam z Nim u lekarza - na szczęście wirusówka i bierzemy syropki i psikamy sól morską i Euphorbium... jest nieco lepiej, ale to jeszcze nie to Ja jestem 3 raz chora... najpierw grypa, następnie grypa żołądkowa i teraz angina - jestem zła na siebie!!!! ale naprawdę nie mam pojęcia jak się wzmocnić... do tego 3 dni nic nie jadłam więc znowu z wagi spadłam ehhhhhh, więc jak widzisz same smęty u mnie
A wiecie że mój Marci pierwszy raz w życiu dwa dni z rzędu odmówił obiadu Gardło Go boli, ale jakoś się nie przejmuję bo ma z czego chudnąć dzisiaj już zjadł więc chyba jest lepiej

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 19:29   #3016
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Tak mi się wydaje że jak chcecie miec jeszcze potomstwo to potrzebujesz dobrego lekarza. Wiem że w naszym nie do końca fajnym Bytomiu jest specjalistyczna klinika leczenia bezpłodności. Mają naprawdę duże osiągnięcia.
I chyab nawet jak już nie będziecie mieli dzieci to i tak potrzebujesz fachowego doktora bo taka wada pewnie nie jest bez znaczenia dla zdrowia ogólnego.
A swoją drogą to niesprawiedliwe. Jakieś pijusy i inne lebry nie mają problemów.

Przepraszam ale tak sobie gdybam

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Moje dziecko śpi od 11-tej. Nie wiem czy się bać czy cieszyć. Ona tak nie sypia nigdy
musze muszę ale teraz do kogo ja nie mam poojecia musze mojego gina zapytac kogo poleci albo wrócę do tego który ją wykrył na samym początku, on jest ponoć dobry ale nie wiem czy w tym zakresie przecież nie będę dzwonic po kolei i pytac czy znają sie na takich rzeczach hihihihihi
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:03   #3017
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny roczniaków, czy i ile dajecie butli w nocy??
0

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

dziewczyny 8 kwietnia mam pierwsze usg dostalam list ze szpitala,juz doczekac sie nie moge.dzien poznije mam ur wiec prezent mam swietny az mi sie plakac chce...i juz rycze
cudnie! chwal się potem koniecznie!!!

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi czy wasze dzieci odrazu nauczyly sie chodzic w butach czy to trzeba przyzwyczajac, bo mojej sie nogi w buta placza
u nas poszło od razu! z tym ze Gabrysia nadal sama nie chodzi, tylko za rączki-ale w butkach idzie jej bardzo ładnie

Cytat:
Ja mam mega suszą skórę i mi w miarę pomaga krem kamill taki nowy mały czerwony z pompką.
potwierdzam-dla mnie też jest bardzo dobry
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:08   #3018
cigi
Rozeznanie

helol babki; alescie sie dzis upisaly; jeszcze nie nadrobilam; a mnie sie internet odlaczyl ;

Ana; no i co wymienilas te butki??? Jak Ty czytasz gapko, tam napisane trzewiki za kostke dobre dla dzieci do lat 3 i starszych; skoro byly mieciutkie, to co za problem, tymbardziej, ze to buciki jesienne tez;
Kiedys sie uwwazalo, ze takie butki powinno dziecko miec, a teraz twierdzi sie, ze nie musi takich miec i tyle; Ale pokolenia wychowaly sie w takich butkach;

Mam problem; kurde, mojej malenkiej zrobila sie taka jakby ranka w pipusi..... Nie wiem co to jest; wczoraj byla taka plamka jasna, a dzis tak jakby peklo, ; Bede sie musiala z nia jutro jakos wcisnac do pediatry; Do pediatry z tym isc? czy do kogos innego????
Boze, nie wiem co to, ona sie tam drapie chyba czesto; a moze to ja jej to zrobilam, bo jej zmywam wacikiem z oliwka w zaglebieniach warg ten serek; robilam to jak byla malusia, moze juz powinnam przestac, i tylko plukac?
jak wy podmywacie dziewczynki???
Boze, oby jej sie do jutra to nie pogorszylo...

A ja mialam isc dzis potanczyc, no ale zapomnialam ze tzta wieczorem nie ma (oddaje sie hobby) i ; juz nie bardzo bede miala okazje.... nosz

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJlepszego dla

Amelki slicznej dziewuszki, zdrowka, radosci i zeby nie meczyla za bardzo mamusi;

I dwoch slodkich blizniaczkow, tez zeby nie dokazywaly za bardzo;

: roza:
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:49   #3019
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
minka nie wiem jak bylo tam u optyka, teraz jest 50% za oprawki.
Przewaznie kosztuja te co mi sie podobaja 259zl czyli polowa tego to cena oprawek a reszta szkla.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

libra ja jestem Panna-7 wrzesien.
Szymek też panna i też taki optymista jak TY

Cytat:
a Ty co tak wpadasz jak po ogień?? wrócę z pracy i oczekuję przeczytać co u Was jak się czujesz??

Evitka - często widząc Cię na pasku zastanawiam się, czemu nie piszesz wróciłaś już do szkoły??

Matko jaka u mnie wichura!!!!!! całą noc z łazienki i wc przez wywietrzniki tak huczało, że spać nie mogłam a tak wogóle to padłam razem z Kubusiem przed 19stąDziewczyny roczniaków, czy i ile dajecie butli w nocy?? Bo Kubuś jak zje na noc po kąpieli 210 z kaszą, to później tak koło 0.00-1.00 w nocy wywala smoka na panele i otwiera dziobaka szeroko i ja w te pędy muszę mu mleko dać, zanim się obudzi...i wtedy zjada 170 ml. Później jak ja wstaję do pracy to daję mu 210 mleka i też wciąga duszkiem, a to jest zazwyczaj o 5.30 rano. Wczoraj i dziaij mu nie dałam tego rannego, wczoraj jak zjadł o 1 w nocy tak dopiero dziadek dał mu kaszkę o 8.50 więc długa przerwa, dzisiaj chyba też tak będzie. Myślicie że to nie za długa przerwa??Wolałabym z tego nocnego karmienia zrezygnować, a rano mu dać, ale ni cholery się go nie oszuka w nocy jak w zegarku, co noc to samo
p:
nie jest to długa przerwa a najlepiej by było jakby wogóle nie jadł w nocy tylko rano , jak dziecko dobrze przybiera na wadze nie ma potrzeby żeby jadło w nocy . Nic mu się nie stanie a lepiej jak żołądek odpoczywa .
jest sposób skuteczny w części przypadków . Poniewaz tak jak u nas że się przyzwyczajamy do jedzenia o jakiś tam porach : przykładowo jak jesz obiad o 14 stej to zwykle jestes o tej głodna . tak samo dziecko jak je o tej 1wszej to się organizm potem domaga o tej porze , spróbuj mu sypac mniej mleka takie rozwodnione mleko robić w nocy . aż dojdziesz do samej wody , być może stwierdzi że na wodę nie opłaca się budzić

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczyny znające się na butach:wczoraj kupiłam Nince buciki-był tylko jeden rodzaj z atestem i ze skóry w jej rozmiarze i kupiłam takie
http://allegro.pl/trzewiki-antylopa-...491941943.html tylko pózniej mi sie przypomniało,że coś negatywnego mówiłyście o takich wyższych buciakach,chyba?doradzcie czy mam je wymienić na jakieś ubranka czy zabawke i butów poszukać w Szczecinie,bo u nas więcej nie ma

Babeczka mi mówiła,że te jeszcze spokojnie małej jesienią założe.

Aneczkadobrze,że teraz dowiedziałaś się jaką masz"koleżankę"lepiej teraz niż pózniej

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Ferrou spóznione życzenia wszystkiego najlepszego dla Kubusia.Dużo,dużo zdrówczka dla niego

agnieszka śliczny avek
Ana do jesieni będa za małe chyba że jakieś mega wielkie je kupiłaś one sa bardzo za kostkę ,miękkie sa na górze , bo ciężko powiedzieć nie macając buta i nie widząc go na nodze , jak mała w nich chodzi bo to jest ważne

wszystkiego dobrego dla Amelki i bliźniaków

Cytat:
kiedys sie mowilo ze najlepsze buty za kostke, w sumie nie wiem czemu nie sztywniaja kostke w jakis sposob a to tez przeciez wazne jest.
Ja mam dla mlodej jedne za kostke i bedzie w nich dreptac.
Ja tez chodzilam w takich i nic mi nie jest.
stopa musi pracować a nie być usztywniana nawet jak się kupuje zimówki to fajne sa takie co np dół maja ze skóry a góre z jakiegoś wodoodpornego materiału żeby właśnie nie były mega sztywne .
Kiedyś się łaziło w relaksach i innym badziewiu i połowa ludzi miała płaskostopie i inne cuda .

Cytat:
ładny .

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a propo butow ja wlasnie kupilam w angli mojej rozmiar 5 addidaska, bo taki na nia wchodzil ale potem sprawdzilam w necie ze powinna ubierac 4 bo 5 to rozmiar dla 2 lata plus
no i nie wiem moze kupie drugie a te zostawie na potem,
a powiedzcie mi czy wasze dzieci odrazu nauczyly sie chodzic w butach czy to trzeba przyzwyczajac, bo mojej sie nogi w buta placza
szymek się wywracał o własne nogi

Cytat:
To nie ciekawie ,ale chyba można coś z tym zrobić?

Darusia fajny, teraz już ją możesz wozić , wiadomo że do pedałów nie dostanie ale ma tam na nóżki podpórki , a później będzie sama sobie jeździła

Widziałam ostatnio taki fajny rowerek dla starszych dzieci na dwóch kołach ale nie miał pedałów tylko dziecko się nogami odpychało.
Ponoć są polecane przez ortopedów ze względu na rozwój stawów biodrowych coś takiegohttp://www.firstbike.pl/modele/
super te rowerki podobno ćwiczą koordynacje równowagę i wogóle super są dla dzieciaków rozwojowe bardzo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 20:50   #3020
Ferrou
Zakorzenienie

Dziewczynki, dziękuję w imieniu Kubusia za życzenia, i te tutaj, i na PW i SMS'y... dziękuję, dziękuję, dziękuję

My już jesteśmy z powrotem.. jeżeli chodzi o wyjazd.. to się okazała podpierdółka... pobrali tylko małemu krew na badania i to wszystko... nic więcej mu nie robili, bo stwierdzili że najpierw muszą być wyniki z krwi, aby zadecydować co dalej, a wyniki będą za 2 tygodnie... zamiast od razu to powiedzieć, to by się załatwiło te badania tutaj we Wrocławiu a im to wyniki się tylko przesłało.. a tak to dymaliśmy 2,5h w jedną stronę.. no nic.. teraz czekamy na kontakt od nich i zalecenia, jak coś będzie nie tak, to mamy przyjeżdżać jeszcze raz
byliśmy tam dwa dni, trochę połaziliśmy po górach - dla mnie to była męczarnia bo jednak ten wózek trzeba było pchać pod górkę trochę wypoczęliśmy, Kubuś był bardzo grzeczny, szczęśliwy, zadowolony... tylko szkoda że jego urodziny spędzaliśmy sami.. a cały ten czas tak przeżywałam... poród.. minutę za minutą... a najlepsze w tym wszystkim było to że Kuba się zbudził o 3.20 - a rok temu go urodziłam o tej godzinie... coś czuł

Postaram się jakoś wrzucić małego zdjęcia, bo wczoraj mu trochę ich pocykałam

Idę Was nadrabiać
Stary 2011-03-17, 20:52   #3021
agnieszka09
Wtajemniczenie

dzieki dziweczyny
kurcze a jak jutro bedzie miala goraczke to isc do szkoly czy nie

MROWAK pewnie,ze sie pochwale chociaz sobie popatrzycie

EVITKA kurcze juz kilak razy chcialam napisac i zapominam...zdjecia piekne a Wy jakie laskii jakie ladne buzki macie

CIGI jak to pekla skora to caly czas natluszczaj to miejsce kremem...nawet grubo posamruj niech krem sie wchlonie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 20:54   #3022
Darusiaaaa
Zakorzenienie

sara spodniczke kupiona byla w najzwyklejszym malym sklepiku z polska odzieza dla dzieciaczkow, moj ulubiony sklep gdzie kupuje malej ciuszki oprucz lumpa:P
ona byla w komplecie z leginsami bluzeczka i kurtka jeansowa-calosc 69zl.

co do goraczki 38 st ja rowniez juz malej cos podaje.
Na zeby przewaznie panadol bo jej przynosi ulge i idzie lulu.

Baobabku co do jedzenia w nocy, to moja odkad miesiac skonczyla budzila sie raz a jak miala 2 to juz wcale i nie jadla teraz jak sie budzi kolo 5 to ze swojej wygody daje jej mleko bo takto jeszcze pokimamy:P
A.Camus
Stary 2011-03-17, 20:55   #3023
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość

dla poprawy nastroju chwale sie firanka....i teraz pytanie... dokupic jakies zaslonki- ale zaslonki kawalki materialu, zwobic z woalu taki szal spuszczony po bokach czy skrocic karnisz??

http://img35.imageshack.us/i/dsc5809m.jpg/
Duzo przytulniej; cos lyso po bokach, ale to musialabys pokazac taka fote jak wczesniej calosci, zeby stwierdzic czy potrzeba;
a widze, ze dzieciaki nasze maja takie same pchacze; skad go wytrzasnelas? Bawi sie Dawidek tym? Moja lubi tylko kulki (a ja uwielbiam muzyczki), i to nie koniecznie do wrzucania, no i ostatnio zaczela troszke z tym chodzic;
Cytat:
Ja mam mega suszą skórę i mi w miarę pomaga krem kamill taki nowy mały czerwony z pompką. Popróbuje te twoje specyfiki

A moja też lubi książeczki, jak jej czytam i opowiadam co jest na obrazkach. Sama przynosi do czytania

polecam ta maske; ladne raczki mam nadal; ale nakladalam ze trzy razy, bo ona wysychala;
moja tez uwielbia czytac i ogladac, tak samo mi przynosi ksiazki, albo sobie wezmie, polozy sie z nia i oglada;
trzymam kciuka;
gmyrelko przesylam pozytywne fluidy
aneczka, tobie tez , ale widze, ze juz dziewczyny Cie pocieszyly

A Basia dzisiaj jadla nalesniczki z jabluszkami; nooo, to jej smakowalo!
Stary 2011-03-17, 21:14   #3024
mloda1989
Zakorzenienie

a mama z anglii przywiozla... no ok kulki uwielbia.. przy pchaczu lubi siedziec i cos kombniowac a dzisiaj zaczal z nim troche chodzic, tylko skrecac i zawracac nie umi i sie wkurza
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:16   #3025
cigi
Rozeznanie

a te rowerki bez pedalow to do jakiego wieku?

A moja je jeszcze dwa razy w nocy! Cycka; co ja mam poczac z ta dziecina? Nie chce jej innego mleka podawac, cyc tez poranny i wieczorny bym zachowala, ale w nocy to chetnie bym jej nie dala. Tylko inaczej sie nie da; dawanie piciu nie pomaga,
Czy sa tu jeszcze jakies dziewczyny co karmia piersia i jak jest u was w nocy? co robic?

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
dzieki dziweczyny
kurcze a jak jutro bedzie miala goraczke to isc do szkoly czy nie

CIGI jak to pekla skora to caly czas natluszczaj to miejsce kremem...nawet grubo posamruj niech krem sie wchlonie
A z kim zostaje malenka? Jak masz dla niej dobra opieke, to moze nie musisz zostawac (choc ja bym pewnie zostala) ; na caly dzien wybywasz?

No ja bym jej tam zadnym kremem nie smarowala, boje sie pogorszyc; wyglada jak jakas taka ranka mala, tylko nie jakas krwista, raczej bialawa; obawiam sie ze to moze byc jakies zakazenie albo co

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2011-03-17 o 21:27
Stary 2011-03-17, 21:20   #3026
ania p
Zakorzenienie

cigi jak dziecko będzie bardzo dobrze chodzić , biegać , radzić sobie np na jeździku to można próbowac ale kazde dziecko inaczej . mój szybko załapał takie rzeczy
Stary 2011-03-17, 21:25   #3027
cigi
Rozeznanie

ania ale chodzilo mi raczej o to, jak dlugo posluzy taki rower??? Szymek by na tym jezdzil?

Mamy dziewczynek, jak myjecie narzady intymne maluchow???

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

mloda, to wszystko wyjasnia ; (chyba musze mojej schowac, zeby zapomniala, to moze sie zainteresuje bardziej)
Stary 2011-03-17, 21:28   #3028
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
A moja je jeszcze dwa razy w nocy! Cycka; co ja mam poczac z ta dziecina? Nie chce jej innego mleka podawac, cyc tez poranny i wieczorny bym zachowala, ale w nocy to chetnie bym jej nie dala. Tylko inaczej sie nie da; piciu nic nie daje,
Czy sa tu jeszcze jakies dziewczyny co karmia piersia i jak jest u was w nocy? co robic?

No ja bym jej tam zadnym kremem nie smarowala, boje sie pogorszyc; wyglada jak jakas taka ranka mala, tylko nie jakas krwista, raczej bialawa; obawiam sie ze to moze byc jakies zakazenie albo co
Cigi - ja nadal karmię, i w nocy też najczęściej ze dwa razy. Na dokładkę jeszcze rano, przed wyjściem do pracy.
Pierwsza pobudka w nocy jest koło 1-2 ej, potem już śpi z nami bo inaczej cały czas marudzi. Kolejne cycanie jest koło 4-5 ej. Bywa, że potem już wstaje. Zresztą ostatnio bardzo wcześnie wstaje - między 5, a 6
Próbowałam dać wodę, ale nie chce, herabatki też, mleko i owszem, ale to nie zmienia faktu, że i tak się w nocy kilka razy budzi i ląduje u nas w łóżku.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:30   #3029
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

mloda fajne te firanki fioletowe, pasowałyby Ci A wiecie jak mloda ładnie mi fotki obrobiła Czekam na resztę i jutro lecę drukować i na ścianę

Darusia fajne te rowerki co linki wstawiłaś co prawda ten drogi to jak dla mnie zbyt wybajerzony, ale ten pierwszy super!

Te bez pedałów rowerki są ekstra! Ja taki Marciemu sprawię jak podrośnie Mojej koleżanki filip ma 5 lat i nadal na nim śmiga

Tak piszecie o prezentach dla dzieci na roczek, a ja swojemu to chyba nic nie kupuje Jakoś nic nie potrzebuje... zabawki to i tak te Hani są najfajniejsze Ewentualnie za kaskę jaką dostanie kupię Mu fotelik na rower (taki bardziej dla mamusi prezent ) Wyrodni rodzice z nas Na urodziny idziemy do super restauracji - mój tata zaprasza, a tort przywiezie moja mama. To się narobiłam

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-17, 21:33   #3030
cigi
Rozeznanie

dusiaczku, dzieki za odzew; czuje sie podniesiona na duchu, zem jeszcze nie sama ;
Moja po pierwszym jedzeniu tez juz w naszym lozku spi; a na dodatek sie w nocy wybudza (albo po cycku, albo nie) i nie moze zasnac;
Ja to bym z nia o 5 na pewno nie wstawala; nawet nie wiem czy o 6;
Mnie sie najwczesniej budzi kolo 7, ale bawi sie w lozku, a ja kimam, a czasem wczesne sniadanie-cycka dam i moge jeszcze 5 min pospac;

Troche nie mam zielonego pojecia jak ja ja bede oduczac tego cyca w nocy....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości