|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Ale jak Maciuś Wam się udał to moze jest jeszcze szansa n a drugie
![]()
#3002 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Aneczka pewnie jest szansa ale i ryzyko, dobrze że Maciuś zdrowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego dla Amelki,Basi i Antosia!!!!!!!!! 100 lat w uśmiechu i radości ![]() ![]() ![]() my już po szczepieniu Danielek był taki dzielny,że się nawet nie skrzywił w szoku byłam ![]() i zaliczyłam dzisiaj Urząd skarbowy-to się nie zdarza ! żeby osoba pracująca w US była tak miła,zadzwonił do mnie,że jest błąd pojechałam poprawiałam bez żadnego halo i z uśmiechem na buzi-szok ![]() czytam dalej Was.... Młoda dużo ładniej z firankami ale ja bym dała jeszcze zasłony na boki,powiększyło by okno tylko fajnie jakby były dłuższe karnisze...
Libra ja tez nie idę do kontroli jak widze że wszystko ok po co tam iść,tylko ryzyko,że znowu coś złapie. Jeszcze chciałam napisac odnośnie chodzenia,Daniel zaczyna sam chodzić i on tak robi jak z tym pchaczem pochyla się do przodu i chce jaknajszybciej i albo go złapiemy albo ląduje na kolanach,macie pomysł jak to zmienić?czy poczekać?może schowac narazie pchacze? Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-03-17 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Zakorzenienie
|
Iza Libra Tym razem sie udało
![]() Młoda firaneczki super ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I chyab nawet jak już nie będziecie mieli dzieci to i tak potrzebujesz fachowego doktora bo taka wada pewnie nie jest bez znaczenia dla zdrowia ogólnego. A swoją drogą to niesprawiedliwe. Jakieś pijusy i inne lebry nie mają problemów ![]() Przepraszam ale tak sobie gdybam ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Moje dziecko śpi od 11-tej. Nie wiem czy się bać czy cieszyć. Ona tak nie sypia nigdy
![]() |
#3006 |
Zakorzenienie
|
odnosnie lekarzy ostatnio nie bylam, ale teraz ide bo mloda jeszcze kaszle od czasu do czasu wiec wole zeby ja zobaczyla.
![]() |
#3007 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja mam mega suszą skórę i mi w miarę pomaga krem kamill taki nowy mały czerwony z pompką. Popróbuje te twoje specyfiki A moja też lubi książeczki, jak jej czytam i opowiadam co jest na obrazkach. Sama przynosi do czytania Cytat:
A z tą koleżanką, to jeszcze sobie pomyśl, że mogłaś się dowiedzieć jeszcze później.Lepiej wiedzieć Cytat:
Do szkoły nie wróciłam i jeszcze nie jest na 100% pewne, że wrócę we wrześniu. Miałam wracać w marcu, ale przedłużyłam. W listopadzie umarła moja mama, która miała się lenką opiekować po moi powrocie do pracy, i teraz mamy pogadać z tesciową. A jak nie to dalej zostanę na wychowawczym. W sumie to bym chciała, ale ta kasa..... Moja na kolację (ok.19.15) je 210 mleka + 5-6 miarek kaszy do tego, a potem rano po 6.00. Także wydaje mi się , że przerwa, o której pisałaś nie będzie długa w CCC to trochę badziewiaste są, ale np. we wrocku na świdnieckiej są przeceny, że takie kapcie i tramopeczkowate butki(na rzepy, zapinki itp) pokupowałam małej za 4,99 i 9,99. I wg mnie są naprawde ładne, elastyczną podeszwę mają (kupiłam w sumie 5 par w różnych rozmiarach). yoonka, ponoć po infekcji dzieci moga mieć osłabiony apetyt. A w ogóle na katar polecam krople homeopatyczne euphoribium lun nasivin soft- młodej katar trwał ze 4-5 dni max A jeszcze w temacie bucików, to się okazało, że lenka ma grubą stópkę i wysokie podbicie i nie jest tak łatwo jej coś dobrać. Z elefanten ów wiele bucików jej na stopę się nie dało założyć, a jak się dało, to się rzep nie zapinał.... Na razie pomyka w szmaciakach na zapinki zamiast półbucików i dobrze jej, tego typu http://allegro.pl/befado-554p172-szt...466585714.html A takich za kostkę to żadnych się nie dało założyć. I z tego co pamiętam, to fizjoterapeuci porównywali je do chodzenia w butach narciarskich. I ja jestem na nie ![]() - a u nas chyba znów akcja idą-zęby-i-wyjść-nie-mogą (ma tylko 2 szt na razie i widać górną jedynkę), jak zawsze młoda zasypia ok 19.30, to wczoraj cyrki do 21.20 były...dostała ibufen, potem w końcu mleko, i darła się i chciała bawić i znów się darła.... miałam nadzieję, że choć dłużej pośpi, ale gdzie tam , 6 rano pobudka jak co dzień I byłam dziś odebrać wyniki z cytologii i tak przy okazji napomknęłam, że nie mam długo okresu, zrobił mi USG i się okazało, że mam 4cm torbiel na jajniku- miała któraś z was? dostałam luteine na wywołanie miesiączki
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-03-17 o 14:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3008 |
Zakorzenienie
|
karnisz dluzszy nie moze byc... bo biurku tam zostaje...troche w innej postaci ale bedzie tam dalej monitor...i z tej strony wchodzi w gre tylko krotka zaslonka... z drugiej strony tez nie moze byc do konca bo tam bedzie szafka i glosnik...a;e tam zaslonka moglaby byc do ziemi o czyms takim myslalam http://allegro.pl/unikatowy-lambrekin-i1497874502.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Zakorzenienie
|
madzia ona na antybiotyku byla wiec z nia nie wychodzilam, a inhalatora nie mam wiec wole pojsc.
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- pada a ja musze do rodzicow po auto i z mama do krawcowej, non stop cos wymysla i tak co tydzien ma szczescie ze lubie jezdzic autem i lubie tam jezdzic:P oczywiscie parasolki nie mam wiec musze isc do babci pozyczyc:P
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przed chwilą wróciłam, Zosia spi to mam czas was nadrobić ![]() w ikei kupiłam pare rzeczy do domu ( serwetnik, serwetki itd) zosi pudełko na klocki i zabawke ![]() a sobie nic, pochodziłam po sklepach ale nic mi się nie widziało. Zosi chciałam też sukienke jakąś kupić, ale nic takiego nie było, a jak bylo to ceny z kosmosu 90 zl;/ spódniczka dzinsowa, powariowali z cenami Darusia gdzie ty kupiłaś Oliwce tą spódniczke dzinsową?
![]() |
#3012 |
Wtajemniczenie
|
kurcze Karinka ma goraczke...normalnie sie zachowuje...zadnych oznak przeziebienia...ma 38st mierzone w uszku...obstawiam zeby...widze ich az 5-6 na gorze,chca sie przebic
czy dac jej juz jakis przeciwgoraczkowy czy poczekac
#3013 |
Zakorzenienie
|
ja bym czekała jak wzrośnie jak moja ma 38 to jeszcze nic nie podaje chyba że zacznie wzarstac.
![]() |
#3014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znów spóźnia mi się @ (test robiłam i negatywny wyszedł) i on "a to sobie USG zrobimy żeby Pani spokojna była" i wyszło że ta torbiel jest i mi chyba okres blokuje. Tak czy inaczej mam isc albo po miesiączce albo jak nie wystąpi. Ale pocieszyłaś mnie, że to może krótkotrwałe w leczeniu być. I z tą dziewczyną-masakra ![]() agnieszka09, Jak moją bolą "potencjalne-zęby" (już jestem w stanie to określić), a nawet gorączki nie ma to podaję jej syrop przeciwbólowo(oczywiście nie często) i pomaga jej. A na gorączkę 38 to ja już bym dała
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-03-17 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze dla naszych dzisiejszych jubilatów Amelki, Basi i Antosia
![]() ![]() ![]() ![]() Baobabku jam na bieżąco tylko jakoś nie wiem co pisać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wiecie że mój Marci pierwszy raz w życiu dwa dni z rzędu odmówił obiadu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3017 | |||
Zakorzenienie
|
0
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3018 |
Rozeznanie
|
helol babki; alescie sie dzis upisaly; jeszcze nie nadrobilam; a mnie sie internet odlaczyl
![]() Ana; no i co wymienilas te butki??? Jak Ty czytasz gapko, tam napisane trzewiki za kostke dobre dla dzieci do lat 3 i starszych; skoro byly mieciutkie, to co za problem, tymbardziej, ze to buciki jesienne tez; Kiedys sie uwwazalo, ze takie butki powinno dziecko miec, a teraz twierdzi sie, ze nie musi takich miec i tyle; Ale pokolenia wychowaly sie w takich butkach; Mam problem; kurde, mojej malenkiej zrobila sie taka jakby ranka w pipusi..... Nie wiem co to jest; wczoraj byla taka plamka jasna, a dzis tak jakby peklo, ![]() ![]() Boze, nie wiem co to, ona sie tam drapie chyba czesto; a moze to ja jej to zrobilam, bo jej zmywam wacikiem z oliwka w zaglebieniach warg ten serek; robilam to jak byla malusia, moze juz powinnam przestac, i tylko plukac? jak wy podmywacie dziewczynki??? Boze, oby jej sie do jutra to nie pogorszylo... A ja mialam isc dzis potanczyc, no ale zapomnialam ze tzta wieczorem nie ma (oddaje sie hobby) i ![]() ![]() WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJlepszego dla Amelki slicznej dziewuszki, zdrowka, radosci i zeby nie meczyla za bardzo mamusi; I dwoch slodkich blizniaczkow, tez zeby nie dokazywaly za bardzo; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest sposób skuteczny w części przypadków . Poniewaz tak jak u nas że się przyzwyczajamy do jedzenia o jakiś tam porach : przykładowo jak jesz obiad o 14 stej to zwykle jestes o tej głodna . tak samo dziecko jak je o tej 1wszej to się organizm potem domaga o tej porze , spróbuj mu sypac mniej mleka takie rozwodnione mleko robić w nocy . aż dojdziesz do samej wody , być może stwierdzi że na wodę nie opłaca się budzić ![]() Cytat:
wszystkiego dobrego dla Amelki i bliźniaków Cytat:
Kiedyś się łaziło w relaksach i innym badziewiu i połowa ludzi miała płaskostopie i inne cuda . Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, dziękuję w imieniu Kubusia za życzenia, i te tutaj, i na PW i SMS'y... dziękuję, dziękuję, dziękuję
![]() ![]() ![]() My już jesteśmy z powrotem.. jeżeli chodzi o wyjazd.. to się okazała podpierdółka... pobrali tylko małemu krew na badania i to wszystko... nic więcej mu nie robili, bo stwierdzili że najpierw muszą być wyniki z krwi, aby zadecydować co dalej, a wyniki będą za 2 tygodnie... zamiast od razu to powiedzieć, to by się załatwiło te badania tutaj we Wrocławiu a im to wyniki się tylko przesłało.. a tak to dymaliśmy 2,5h w jedną stronę.. no nic.. teraz czekamy na kontakt od nich i zalecenia, jak coś będzie nie tak, to mamy przyjeżdżać jeszcze raz ![]() byliśmy tam dwa dni, trochę połaziliśmy po górach - dla mnie to była męczarnia bo jednak ten wózek trzeba było pchać pod górkę ![]() ![]() Postaram się jakoś wrzucić małego zdjęcia, bo wczoraj mu trochę ich pocykałam ![]() Idę Was nadrabiać ![]()
#3021 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziweczyny
![]() kurcze a jak jutro bedzie miala goraczke to isc do szkoly czy nie ![]() MROWAK pewnie,ze sie pochwale ![]() ![]() ![]() EVITKA kurcze juz kilak razy chcialam napisac i zapominam...zdjecia piekne a Wy jakie laski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CIGI jak to pekla skora to caly czas natluszczaj to miejsce kremem...nawet grubo posamruj niech krem sie wchlonie
#3022 |
Zakorzenienie
|
sara spodniczke kupiona byla w najzwyklejszym malym sklepiku z polska odzieza dla dzieciaczkow, moj ulubiony sklep gdzie kupuje malej ciuszki oprucz lumpa:P
ona byla w komplecie z leginsami bluzeczka i kurtka jeansowa-calosc 69zl. co do goraczki 38 st ja rowniez juz malej cos podaje. Na zeby przewaznie panadol bo jej przynosi ulge i idzie lulu. Baobabku co do jedzenia w nocy, to moja odkad miesiac skonczyla budzila sie raz a jak miala 2 to juz wcale i nie jadla teraz jak sie budzi kolo 5 to ze swojej wygody daje jej mleko bo takto jeszcze pokimamy:P
![]() |
#3023 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a widze, ze dzieciaki nasze maja takie same pchacze; skad go wytrzasnelas? Bawi sie Dawidek tym? Moja lubi tylko kulki (a ja uwielbiam muzyczki), i to nie koniecznie do wrzucania, no i ostatnio zaczela troszke z tym chodzic; Cytat:
moja tez uwielbia czytac i ogladac, tak samo mi przynosi ksiazki, albo sobie wezmie, polozy sie z nia i oglada; trzymam kciuka; gmyrelko przesylam pozytywne fluidy aneczka, tobie tez ![]() A Basia dzisiaj jadla nalesniczki z jabluszkami; nooo, to jej smakowalo! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
a mama z anglii przywiozla... no ok kulki uwielbia.. przy pchaczu lubi siedziec i cos kombniowac a dzisiaj zaczal z nim troche chodzic, tylko skrecac i zawracac nie umi i sie wkurza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Rozeznanie
|
a te rowerki bez pedalow to do jakiego wieku?
A moja je jeszcze dwa razy w nocy! Cycka; co ja mam poczac z ta dziecina? Nie chce jej innego mleka podawac, cyc tez poranny i wieczorny bym zachowala, ale w nocy to chetnie bym jej nie dala. Tylko inaczej sie nie da; dawanie piciu nie pomaga, Czy sa tu jeszcze jakies dziewczyny co karmia piersia i jak jest u was w nocy? co robic? Cytat:
No ja bym jej tam zadnym kremem nie smarowala, boje sie pogorszyc; wyglada jak jakas taka ranka mala, tylko nie jakas krwista, raczej bialawa; obawiam sie ze to moze byc jakies zakazenie albo co ![]() Edytowane przez cigi Czas edycji: 2011-03-17 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
cigi jak dziecko będzie bardzo dobrze chodzić , biegać , radzić sobie np na jeździku to można próbowac ale kazde dziecko inaczej . mój szybko załapał takie rzeczy
#3027 |
Rozeznanie
|
ania ale chodzilo mi raczej o to, jak dlugo posluzy taki rower??? Szymek by na tym jezdzil?
Mamy dziewczynek, jak myjecie narzady intymne maluchow??? ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- mloda, to wszystko wyjasnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwsza pobudka w nocy jest koło 1-2 ej, potem już śpi z nami bo inaczej cały czas marudzi. Kolejne cycanie jest koło 4-5 ej. Bywa, że potem już wstaje. Zresztą ostatnio bardzo wcześnie wstaje - między 5, a 6 ![]() Próbowałam dać wodę, ale nie chce, herabatki też, mleko i owszem, ale to nie zmienia faktu, że i tak się w nocy kilka razy budzi i ląduje u nas w łóżku.
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 |
Wtajemniczenie
|
mloda fajne te firanki fioletowe, pasowałyby Ci
![]() ![]() ![]() Darusia fajne te rowerki co linki wstawiłaś ![]() Te bez pedałów rowerki są ekstra! Ja taki Marciemu sprawię jak podrośnie ![]() ![]() Tak piszecie o prezentach dla dzieci na roczek, a ja swojemu to chyba nic nie kupuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3030 |
Rozeznanie
|
dusiaczku, dzieki za odzew; czuje sie podniesiona na duchu, zem jeszcze nie sama
![]() Moja po pierwszym jedzeniu tez juz w naszym lozku spi; a na dodatek sie w nocy wybudza (albo po cycku, albo nie) i nie moze zasnac; Ja to bym z nia o 5 na pewno nie wstawala; nawet nie wiem czy o 6; ![]() Mnie sie najwczesniej budzi kolo 7, ale bawi sie w lozku, a ja kimam, a czasem wczesne sniadanie-cycka dam i moge jeszcze 5 min pospac; Troche nie mam zielonego pojecia jak ja ja bede oduczac tego cyca w nocy.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.