![]() |
#3001 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!
Cytat:
Tak wlasnie ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Nie no przeciez rodzice są tak doswiadczeni zyciowo, ze nie mamy prawa robic inaczej niz tak jak oni nam powiedza. W sumie to mowie tu za siebie... Szkoda, ze tata tak daleko ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Zeby nie bylo, mam na prawde spoko mame ogolnie, ale w kwestii facetow i mieszkania i pieniedzy to jest taki dramat, ze mam ochote wiać ![]()
![]() |
#3002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tata z tego co opowiadałaś bardzo was wspiera w decyzji bycia razem na zawsze, ślubu, prawda?
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
nasza szefowa byla w tym tygodniu pierwszy raz na weekend w pracy i podobno biegala za ludzmi jak poje... i tak dlugo skomlila az przyszli i podpisali umowe muahahahahahahahaah.. pewnie jutro bedzie mi pieprzyc ze ludzie sami do niej podchodzili i bylo wielkie zainteresowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | |
Zakorzenienie
|
On generalnie podchodzi do tego tak, ze nie dziwi sie, ze rodzice nie sa zbyt chetni zeby nam pomagac finansowo bo nie jestesmy malzenstwem czyli dla mnie to sie rowna temu, ze nie wierzy, ze bedziemy razem... ale poza tym jak mowilismy mu o zareczynach to mowil, ze jak tylko bedzie mogl to nam bedzie pomagal... no i z resza nie raz wam pisalam jak moj tata ochoczo podchodzi do tematu slubu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Skoro taka niezastapiona to niech ona robi tą wasza robote ![]()
![]() |
#3005 |
Zakorzenienie
|
straszy nas ze jesli ona ciagle bedzie robic 50% planu a my tylko po 25 to w koncu wymieni pracownikow.. az mnie korci zeby powiedziec prosze bardzo ale trzymam jezyk za zebami poki nie ma niczego lepszego. ogolnie wyslalam dzisiaj jedno cv i mam nadzieje ze umowia sie ze mna na rozmowe. praca recepcjonistki w klubie fitness. moze nie za gore forsy ale przynajmniej bede miala cieplo bo w tym naszym miejscu pravy jest po prostu tragedia ... ja juz mam grube rajstopy, bluzke na dlugi rekaw, bluzke koszulowa, sweter i marynarke i ciagle mi zimno.. nie chce wiedziec co to bedzie jak przyjdzie snieg..
moja mama tez nei byla zadowolona np ze P. u mnie spi czy cos tam razem chcemy kupic ale jak powiedzialam jej ze my chcemy i bedziemy razem, ze planujemy przyszlosc to nas popiera |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 |
Zadomowienie
|
Aluś ja jestem zdania że trzeba robic swoje i nie oglądac się na innych, nawet na rodziców - nikt za nas życia nie przeżyje. Wy wiecie, że spędzicie razem życie i to jest najważniejsze - inni i tak prędzej czy później się o tym przekonają.
Poruszyłyśmy dziś parę trudnych i smutnych spraw, ale czasem tak trzeba żeby wyrzucic z siebie smutek ![]()
#3007 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem i dlatego bedziemy dzialac w miare mozliwosci na wlasna reke. Ja nie mam zamiaru sie na rodzicow ogladac! Wiem, ze sobie poradzimy, wazne ze bedziemy razem i bedziemy stac po jednej stronie.
Oj tak, jakis sentymentalny dzien dzisiaj sie zrobil... nie chce mi sie isc myc w ogole ![]() ![]() ![]() Sylvi, trzymam bardzo mocno kciuki, zeby ktos sie odezwal w sprawie pracy bo kazda praca bedzie lepsza od tego czegos!
Razem 14.08.2004 Zaręczeni 14.01.2011 Małżeństwo 06.09.2014 Edytowane przez aluniaaaaa Czas edycji: 2011-10-16 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uuu, to coś z tym ogrzewaniem gazowym lipa jest? U mnie jest mega gorąco w mieszkaniu
![]() |
#3009 |
Zakorzenienie
|
dobrze to ujelas... to "cos" to nie praca:P
moge dostac mniejsza wyplate ale przynajmniej bede mogla to nazwac praca a nie katorga od stycznia najnizsza krajowa wzrasta wiec zle nie bedzie hihi |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Zadomowienie
|
Ile wzrasta?
#3011 |
Zakorzenienie
|
powyzej 1500
|
![]() ![]() |
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
Zimno jak cholera w tym domu. Tak mam piec ustawiony, ze temperatura musi spasc ponizej ilus tam, zeby sie wlaczyl, a ze moja mama oszczedza to jest zimno jak w psiarni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za to w robocie marzne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3014 | |
Zadomowienie
|
Ciekawe czy to nie była tylko kolejna wyborcza obiecanka
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3015 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja uciekam. Ide tylko ząbki umyje i spac. Nie wytrzymam tego zimna
![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3016 |
Zadomowienie
|
Ja też już uciekam, bo nie wstanę rano do pracy
![]() ![]()
#3017 |
Zakorzenienie
|
nie jest obiecanka. co roku najnizsza krajowa wzrasta. tak samo jak sa renty rewaloryzowane. tak musi byc i tyle
![]() obiecanka jest 1680:P ale w cuda nie wierze:P tez ide w koncu spac a cooo dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
rzekomo tak, ale uwaga, bo nie zawsze... jeśli Ty możesz stracić pracę, to lepiej żeby TŻ brał kredyt jako singiel ![]() ![]() ![]() oczywiście wszystko umowy o pracę a nie śmieciowe no i za sobą mają spory staż pracy (8lat, 5lat i 3lata w jednej firmie) mniej więcej należy liczyć, że za każdy 1.000zł NETTO NA OSOBĘ zarobku można wziąć ok. 140.000zł kredytu, jeśli masz spory staż pracy ![]() mimo wszystko trzymam za Was kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3019 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. u mnie tez by tak było... ciągłe uwagi ![]() ![]() ![]() 3. moja Mama nie narzeka że sobie nie poradzę, ale często ma fazy instruowania mnie we wszystkim! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bardzo niemiły był komentarz Twojej mamy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() oooo chciałabym! spełniony byłby postulat 50% średniej zarobków ![]() ja znów wkurzyłam się na sprzedawcę, tym razem na allegro... aukcja parowar 9litrów z pojemnikami 3x3litry, po czym przychodzi mail, że parowar 7,5litra z pojemnikami 3x2,5litra czeka na odbiór osobisty ![]() ![]() jutro mam misję złożenia CV TŻta, zaniesienia kurtki mamy do krawcowej i odebrania butów od szewca... plus odebrać parowar, ale nie wiem, zobaczę co będzie po telefonie... zostałam chłopcem na posyłki ![]()
1986... rocznik czarnobylski ![]() ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-10-16 o 23:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3020 |
Zadomowienie
|
Właśnie wypuściłam TŻ z domu.
![]() Wieczorem obejrzeliśmy końcówkę Matrixa, położyliśmy się spać koło 23 i o 2 pobudka. Dałam mu ciasto i gorące kakao...już tęsknię. ![]() ---------- Dopisano o 03:14 ---------- Poprzedni post napisano o 02:59 ---------- No i dodam jeszcze, że TŻ wraca w czwartek, więc przy odrobinie szczęścia spotkamy się w piątek (a w weekend znów uczelnia). Kurczę...jesteśmy ze sobą 7 lat, a coraz rzadziej się widujemy. ![]() D. chce odłożyć nieco ze swojej pensji na remont mieszkania, ale widzę (sprawy rodzinne), że to niestety wcale nie jest już takie pewne. Raczej nic z tego nie wyjdzie, a w każdym razie na 99% nie w przyszłym roku.
#3021 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Widzę, że nastrój na wątku niezwykle optymistyczny. To dobrze-odnajdę się w nim ![]() Ala, Kinia, miałam tak samo zanim się jeszcze wyprowadziliśmy. Rano weekend, słonko świecie i to namolne pytanie "a dlaczego TERAZ nie możemy się spotkać?!". I widywaliśmy się raz w tygodniu na jakieś 3-4h z nocowaniem TŻta, a rano na uczelnię, a drugi raz na więcej - na pół dnia. A potem perspektywa kolejnego samotnego, długiego dnia. Nienienie, dobrze, że już mam to za sobą ![]() W sprawie kredytów się w ogóle nie wypowiem, bo nie mam wiedzy. Wiem, że teraz nas nie stać na żaden i jeszcze długo to się nie zmieni. Ala, moja matka i babka robiły dokładnie tak samo - jak z kimś gadały sciszały głos i myślały, że nie słyszę, buahaha, o święta naiwności. Płakać mi się wtedy chciało ![]() Kamuś, kciuki za 2012 ![]() ![]() A u nas do bani... Byliśmy na naukach w Dominikanów. Super! Pierwszego dnia wykład na 2h z NPR (przecierpiałam....), a potem warsztat psychologiczny o emocjach, komunikacji, rodzinie. Następnego dnia warsztat teologiczny. Najpierw ojciec robił wstęp teoretyczny, potem nam dawał kartki z ćwiczeniami i my je wykonywaliśmy. Przez ostatnich 6,5 lat nie dowiedziałam się o TŻcie tyle co przez te dwa dni ![]() ![]() ![]() A w kwestii ślubu i bezrobocia pojawiły się konkrety, a raczej alternatywny plan. W tym tygodniu robimy wywiad w parafii, w której się pobieramy - co za ile. Potem spotykamy się z szefem Hubcia, żeby dopytać o obiad weselny na 12 osób, o cenę. Jak będzie więcej niż 80 zł, zmywamy się do Kominka. Odwołujemy DJa, suknię salonową, nie będzie żadnej florystki ani nic. Po obiedzie zrobimy gdzieś imprezę dla znajomych i styknie. Ani ja, ani J. nie ma ochoty odwoływać ślubu, bo uważamy, że już żyjemy jak małżeństwo, więc każda zwłoka będzie dla nas frustrująca. Trudno. Nie będzie wesela. Ze wszystkim powinniśmy się w 5 tysiącach zmieścić. Za to jest szansa na zrobienie tego wszystkiego wcześniej (bo trza mniejszego nakładu kasowego), więc kto wie - może już w maju będę mężatką ![]() Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2011-10-17 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() lecę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Chciałam zacytować tak wiele wypowiedzi na raz ale znów mi nie wyszło ![]() więc do do kredytu oj nie da się uryć że trzeba się uwiązać na 30 lat i spłacać kolosalne kwoty żeby mieć mieszkanie a i tak nie każdy taki kredyt dostanie ![]() Ala co do mamy to wiem o czym piszesz moi rodzice wogóle się nie interesują co u mnie i TŻ a jakbyśmy się zaręczyli to nawet nie wiem czy byłaby radość ![]() ja dziś muszę posprzątać zrobić obiad i wkońcu popołudnie z TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Cytat:
Gajuś baaaardzo szkoda że nie uda wam się uzbierać kasy na takie przyjęcie jak chciałaś i że musicie porezygnować z tylu rzeczy ale podoba mi się wasza decyzja że nie odwołujecie ślubu ale że właśnie w tym trudnym momencie jesteście razem wspieracie się i skromniej bo skromniej ale widać co najważniejsze jest. Widać od razu dojrzałość i odpowiedzialność a nie życie mrzonkami. Bardzo fajnie że na naukach wam się podobało czasem takie zajęcia (ogólnie mówiąc związane z psychologią) prowadzone przez osoby trzecie dużo dają i pomagają zrozumieć pewne kwestie. Ja trzymam kciuki za maj dla was ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |
Zakorzenienie
|
O widzisz, fajna rzecz mi podpowiedzialas i na pewno bede o niej z T. rozmawiac (z tym kredytem jako singiel)...
A o to, ze kupa kasy to chodzilo mi, ze jak na jedna osobe zarabiajaca tyle i tyle to duzo choc we Wrocku tez mieszkania za tyle nie dostaniesz. Cytat:
![]() A co do wesela, uwazam, ze bardzo trafna decyzja! Bedzie skromnie ale przynajmniej bardziej rodzinnie no i moze szybciej ![]() ![]() Kurcze tak piszecie o tych naukach przedmalzenskich, że az ciekawa jestem jak to u mnie bedzie. I powiem wam, ze zazdroszcze wam tych nauk, ale nie że slub tylko, ze wlasnie mozna jeszcze bardziej druga strone poznac, od tej strony duchowej...
![]() |
#3025 |
Zakorzenienie
|
Ala jak ja Cie rozumiem- tzn w kwestii rozwodu rodziców i potem wszytkimi z tymi związanymi sprawami..moi rodzice rozwiedli się jak miałam 11 lat czyli 9 lat temu a ...zresztą szkoda gadać ;(
![]() ja tam bym już wolała zyć te 30 lat temu- miałabym przynajmniej pewnie mieszkanie - i spokojna glowe,kiedyś z zakładu pracy ile ludzie mieszkań podostawali(ja nie mam w rodzinie NIKOGO kto kupilby mieszkanie Sam - tzn nie dostal z miasta, z pracy a potem wykupil, tylko nie wiem poszedl do dewelopera i kupil mieszkanie) a reszta cóż- chyba mniej ważna.... Sylvi za tak tani wynajem kawalerki to dałabym sie pokroić kochana ![]() Mutny ale Ci zazdroszczę ![]() ![]() kinia nie martw się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gaja wg mnie bardzo dobrze robicie ![]() ![]() ![]() tez lubie ugotowanych ale wczoraj z racji doła nie oglądałam ![]() ![]() tort mi wyszedł..nawet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-10-17 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
jlys no to w podobnym wieku bylysmy jak rodzice sie rozwodzili... ja mialam 12 lat w sumie... I swieta prawda co do tych mieszkan kiedys. Rodzice T. tak maja. Kurde 3 pokoje, picus glancus, a dzisiaj co? Ledwo na kawalerke ludzi stac albo nawet i nie
![]() Czekamy na zdjecia tortu ![]()
#3027 |
Zakorzenienie
|
dokładnie
![]() ![]() ![]()
#3028 |
Zakorzenienie
|
Fajny nawet ten Top Secret
![]() ![]()
#3029 |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś kupowałam u nich ciuchy nawet sporo miałam ale potem albo mi sie gust zmienill albo oni zmienili, ostatnia rzecz chyba w 2007 roku u nich kupilam
![]()
#3030 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Kurde chyba trzeba sie ogarnac i zrobic jakies zadanka na uczelnie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.