Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-06, 09:27   #3001
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Jaha ja tez ze wsi ale mieszkam obecnie w miescie
Juz od zawsze burzylam wsiowe konwenanse hehehe
.
Wapolczuje
Kupuij i chowaj

yeah!

nie maproblemu pewnie. Ale ja nie umiem kasy odlozyc i pozniej kupic. Jak widze ze ladne to kupuje
choc kase w kopercie odkladamy hehe ale to na "wyzsze" haha potrzeby dla dzidziolka typu wozek itd. Zreszta zanim nam sie udalo mielismy odlozone na telewizor nowy. I chyba go kupimy. M nie chcial i wolal to na dziecko przeznaczyc alr mowie mu ze jak bedzie dziecko to juz w ogoke tv nie wymienimy bo dojda pieluchy i mm i jakies wizyty po lekarzach
No my właśnie musimy się rozejrzeć za jakimś rodzinnym, bo w naszej przychodni pediatra jest dwa razy w tygodniu :-(
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:31   #3002
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
A ja dzis witam oklaskami II trymestr niby we wtorek na wizycie miałam 11+1 ale już od dzisiaj zaczynam brać femibion 2 bo wcześniej nie zaszkodzi a jak zacznę później to już może. a Ja liczę że mnie się tydzień nowy wraz z poniedziałkiem zaczyna +/-
Wczoraj byłam u tej koleżanki po łóżeczko i dała mi też fotelik bujaczek ale nie wiem czy będę z niego korzystać. Jeszcze mam czas na zastanowienie się. W środę nastepna wizyta ale boję się tego prenatalnego... zwłaszcza że mi się brudna woda śniła, a mnie jak się brudna woda śnije to na coś złego;/ ostatnio np. co miałam w nocy wymioty to 3 dni wczesniej jakoś tak mi się powódź śniła, juz tak mam i nie poradzę na to nic czasem się coś dzieje czasem nie bo np. oglądnę jakiś film czy cos i potem się śnija takie głupoty;/
A tak swoją droga nie boicie się tak wcześnie kupować ubranek itd? ja nie zamierzam nic kupować przynajmniej do końca roku nie będę miała w domu nic dziecięcego, może zabobony ale co jeśli o to chodzi to wolę uważać... jak jest u Was?
My jeszcze nic nie kupujemy, czekam na usg polowkowe, jak bede znac plec, to zaczniemy powoli kompletowac.
Najlepiej moja tesciowa NIC nie kupila przez cala swoja ciaze zeby nie zapeszyc i tesc po porodzie latal po sklepach i szukal ubranek, pieluch itd!
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:32   #3003
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
My jeszcze nic nie kupujemy, czekam na usg polowkowe, jak bede znac plec, to zaczniemy powoli kompletowac.
Najlepiej moja tesciowa NIC nie kupila przez cala swoja ciaze zeby nie zapeszyc i tesc po porodzie latal po sklepach i szukal ubranek, pieluch itd!
to na prawdę średnio mądre

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:33   #3004
gossip_girl21
Zakorzenienie

Nie no mam zamiar kupowac ale myślę że po nowym roku zacznę

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:35   #3005
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Ja tez sie nie wypowiadam do temat zusu..... bylam u nim ubezpieczona przez 6 lat a jak przyszlo mi brać urlop macierzyński do dojscia po stracie dziecka to dali mi smieszne pieniadze.....
i tez od marca jestem rolnikiem i oplacam krus
Tez mamy przykre doswiadczenia z zusem. To jest chore, masz firme, nie zaleznie od zyskow plac za zus 1000 zl. Moj masz mial i nie bylo z poczatku wielkich dochodow, potem sie zaczelo trozkrecac, ale i tak mial dlugi w ztusie bo nie byl w stanie tego placic, no i firme trzeba bylo zamknac, bo zus nas zniszczyl, nie dali nam szans.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:36   #3006
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
to na prawdę średnio mądre
Takie zabobonne myslenie a byly lata 70. wiec w sklepach nie taki wybor jak teraz
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 09:39   #3007
gossip_girl21
Zakorzenienie

Hehe no ale niestety nie chcę się kłócić więc wpuszczam jednym i wypuszczam drugim i tam zorbie po sowjemu ale w sumie wolę poczekać aż bede znała płeć ale wiem jedno i się tego będę trzymac rekami nogami! chce miec białe meble w całym domu!

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-06, 09:56   #3008
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem czy mój lekarz ma certyfikat
W 1-szej ciąży byłam mocno nakręcona, teraz podchodzę do wszystkiego bardziej zdroworozsądkowo i spokojnie
Podejscie do drugiej ciazy faktycznie jest jednak inne.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja też chciałam w miarę jedno po drugim, ale po urodzeniu zmieniłam zdanie I to wcale nie przez poród. Ciagle byłam dla kogoś, ubierać sie nie mogłam jak chciałam (bo tak żeby łatwiej nakarmić). Ani się napić (nie mówię nawalić, ale chociaż lampki wina). Zatraciłam siebie i strasznie było mi z tym źle (byłam też młodsza sporo). Potrezbowałam czasu żeby przestać być barem mlecznym, a zacząć być sobą - schudnąć i cieszyć się z tego co mam. Wiem że egoistyczne ale jak miałam wszystkich unieszczęśliwiać to też niedobrze. A teraz wyczekane, świadome-mam nadzieję, że będzie inaczej[COLOR="Silver"]

?
Co prawda ja nie karmilam, ale jesli chodzi o to zatracenie siebie to prawda, jednak jestes ciagle dla dziecka.
Ja chcialam szybko drugie bo jednak ten czas, ze jestes coagle dla kogos sie tzroche pokrywa.A jakbym miala czekac iles lat i bym juz odwykla to by mi sie chyba jednak nie chcialo juz miec dzieci.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
A tak swoją droga nie boicie się tak wcześnie kupować ubranek itd? ja nie zamierzam nic kupować przynajmniej do końca roku nie będę miała w domu nic dziecięcego, może zabobony ale co jeśli o to chodzi to wolę uważać... jak jest u Was?
Nie boje, nie wierze w zabobony, ostatnio bardzo wczesnie kupowalam i nic sie zlego nie stalo.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

My chcielibyśmy drugie malenstwo tak, aby byl rok dwa roznicy. Nie więcej. Na pewno nie chcemy jedynaka...

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Nie zgadzaj się na jedynaka... tz jezt jedynak, pomiędzy mną a braćmi jest 10 i 14 lat różnicy więc też jak jedynaczka byłam praktycznie.
Zawsze marzyłam o tym żeby mieć kogoś w swoim wieku. Jednak koleżanka czy kolega to nigdy nie jest jak rodzeństwo.
Moj chcial kiedys jedynaka, ale zdanie zmienil juz jak bylam w ciazy.Teraz to by nawet czworke chcial, ale na to to ja sie nie zgodze chyba.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Ja już w pracy i odliczam godziny do pójścia do domu bo Natalia i Marcel są chorzy mąż ma jechać z nimi do lekarza i będzie dzwonił co i jak. Amelkę za to zawiozłam do przedszkola i już sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale niania może dopiero podjechać do nich na 12, a Robertowi ciężko byłoby ogarnąć całe towarzystwo.

No nic bycie matką to stresujące zajęcie.
SONIA - piękne łupy aż Ci pozazdrościłam i po południu też skoczę do lidla, ale wątpie by coś jeszcze się utrzymało do tego czasu -_-

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Miłego poniedziałku brzuchatki :-*
Moj mlody tez chotry, ma stan podgoraczkowy i nie wiadomo z jakiego powodu. Nie wiem czy to jeszcze po szczepionce czy zeby, czy jaki diabel, nie smatka, nie kaszle, nie ryczy, tylko jakis osowialy.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Hehe no ale niestety nie chcę się kłócić więc wpuszczam jednym i wypuszczam drugim i tam zorbie po sowjemu ale w sumie wolę poczekać aż bede znała płeć ale wiem jedno i się tego będę trzymac rekami nogami! chce miec białe meble w całym domu!
A zamierzasz w niemczech kupowac?
Stary 2014-10-06, 09:59   #3009
blackberry89
Zakorzenienie

Ja tam kupuje. Jak już pisałam wcześniej jak ma coś się stać to może w każdej chwili nawet po porodzie ...
Staram się myśleć pozytywnie.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:02   #3010
kordelka85
BAN stały

Ale co sie moze stac od kupowania? No chyba bardziej chodzi o to, ze w razie czego sie rzeczy zmarnuja.
Stary 2014-10-06, 10:06   #3011
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Ale co sie moze stac od kupowania? No chyba bardziej chodzi o to, ze w razie czego sie rzeczy zmarnuja.
Zawsze można komuś oddać lub zostawić i liczyć że się dla następnej dzidzi przyda.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-10-06, 10:14   #3012
czajelka
Rozeznanie

Cytat:

Ja wlasnie tez jak juz poznam płeć, a mam nadzieje ze za dwa tygodnie na wizycie bedzie widoczna i wtedy napweno cos kupie

a co do wozka to u nas taka nieciekawa sprawa ....
u nas tesciowie kupili uzywany po jednym dziecku, ktore praktycznie go nie uzywalo, i my widzielismy ten wózek czerwony x-lander.... i mi jest tak glupio powiedziec ze nie chce.... bo mam tesciow kochanych i nie wiem jak sie ten problem rozwiąże....

Jak ogladam to tyle pięknych wozkow jest a ten x-lander to taki sredni....

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Soniuska sliczne dresy

Madison milego dnia w pracy

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:15   #3013
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wlasnie tez jak juz poznam płeć, a mam nadzieje ze za dwa tygodnie na wizycie bedzie widoczna i wtedy napweno cos kupie

a co do wozka to u nas taka nieciekawa sprawa ....
u nas tesciowie kupili uzywany po jednym dziecku, ktore praktycznie go nie uzywalo, i my widzielismy ten wózek czerwony x-lander.... i mi jest tak glupio powiedziec ze nie chce.... bo mam tesciow kochanych i nie wiem jak sie ten problem rozwiąże....

Jak ogladam to tyle pięknych wozkow jest a ten x-lander to taki sredni....
Jak to kupili nie pytając was o zdanie? :-( a oni wiedzą że ty o tym wiesz? Bo jak nie to powiedz że koleżanka ci obiecała twój wymarzony wózek po swoim dziecku albo że ty w życiu używanego nie chcesz.
Ja jestem jedzą i bym kazała tz powiedzieć teściowej że dla pierwszego dziecka sama chce wszystko wybierać, albo bym wymyśliła że kółka nie takie czy coś. To nie jest ubranko że mogę założyć i przymknąć oko albo zabawka. Wózek musi odpowiadać tobie pod względem praktycznym i wizualnym.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-10-06, 10:21   #3014
czajelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Jak to kupili nie pytając was o zdanie? :-( a oni wiedzą że ty o tym wiesz? Bo jak nie to powiedz że koleżanka ci obiecała twój wymarzony wózek po swoim dziecku albo że ty w życiu używanego nie chcesz.
Ja jestem jedzą i bym kazała tz powiedzieć teściowej że dla pierwszego dziecka sama chce wszystko wybierać, albo bym wymyśliła że kółka nie takie czy coś. To nie jest ubranko że mogę założyć i przymknąć oko albo zabawka. Wózek musi odpowiadać tobie pod względem praktycznym i wizualnym.
To bylo tak, ze oni zadzwonili do tz i mu powiedzieli a on tak mi wszystko mowil ze nie powiedzial.... i jak zajechalismy do nich do mama mowi ze idzcie zobaczyc wozek.... no i tz dopiero wtedy przypomnial ze mi nie mowil.... no i mama powiedziala ze jak sie nam nie spodoba to bedzie stal tu u nich i jak bedziemy do nich przyjeżdżać to bedziemy z niego korzystac.... no ale dla mojego tz bardzo sie spodobal, powiedzial wozek jak wozek, a mi no tak średnio, i teraz boje sie poruszac tego tematu z nim .....

II kreseczki 30.07.2014

Stary 2014-10-06, 10:26   #3015
gossip_girl21
Zakorzenienie

kordelka w niemczech... przecież nie bede wiozła mebli z Polski ponad 1000km w sklepie POCO albo SB lagerkauft (czy jakos tak) meble są tanie i ładne pewnie też gdzieś macie taki sklep. odłożymy i kupimy

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-06, 10:27   #3016
czajelka
Rozeznanie

http://allegro.pl/wozek-x-lander-xq-...652632893.html

o taki.... i jeszcze fotelik do tego...

II kreseczki 30.07.2014

Stary 2014-10-06, 10:32   #3017
soniuska
Zakorzenienie

Gossip mi nie chodzi o to jak liczysz,tylko ze jeszcze jestes w 1trym.
SKoro dzis jestes 12w0d to to teoretycznie juz zaczynasz 13tydzien,ale 2trymestr jest od 13w0d,czyli teoretycznego 14tygodnia.
rozumiesz?
witaminy juz mozesz brac,pewnie.chyba ze kupilas takie na 1trymestr to on Ci sie zaraz konczy,bo 1trymestr jest wlacznie z 12w6d.

Sunny uu..moja rodzinna pewnie przyjmie tez moje malenstwo

Lekka my chcemy niespodzianke,wiex i tak plec bedzie nieznana

Gossip ja mam biale meble w sypialni

Blackberry!!!

Czajelka
Kurcze ale z drugiej strony nie powinni sami za Was wybierac,mimo ze chcieli dobrze.
Kurczeto moze rzeczywiscie niech u tesciow zostanie w razie co,bedziecie do nich bez wozka jezdzic

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Zaszalalam w lumpku tez
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:38   #3018
gossip_girl21
Zakorzenienie

czajelka Ja bym się wkurzyła.... co innego jak masz upatrzony i chca wam go zafundowac a co innego jak kupują za waszymi plecami...
Mnie szwagierka chce dac tyle rzeczy że juz się boję ona sama ma dziewczynke tylko dużą grubiutką więc wszystko bedzie za duże... i wiem że ja mojego do takiego stanu nie chce doprowadzić i juz sie boję że jak moje będzie chude to zaraz beda gadac że mu jeść nie daję i sami zaczną pod moją nieobecność paść lub pokryjemu dawać jeść... Juz ostatnio teściowej mówiłam że ja chce moje dziecko jak najdłużej od słodyczy trzymać z daleka bo to żadnych wartości odżywczych nie ma i jest po prostu nie potrzebne. I boję się że jak przyjadę z 2 miesięcznym dzieckiem do domu na wesele to mi je zaczną opychać ciastami lub chuj wie czym ale ja mam gębę niewyparzoną i zrobie wtedy wojnę niesamowitą.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

soniuska w 12 to ja byłam w tamtym tygodniu dziś juz w tym tyg 13sie zaczyna . no bo we wtorek byłam u gina mówi ze 11w1d więc 12 tydzien trwał w tamtym tyg więc w tym już 13 zaczynam dobrze mówie raczej... ? bo już sama zgłupiałam...;/

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-06, 10:39   #3019
czajelka
Rozeznanie

no oni chcieli dobrze raczej, to bedzie ich pierwszy wnuk plus Kubus Aniolek
no zobaczymy moze jakos uda mi sie tz przekonac....chodz watpie

II kreseczki 30.07.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 10:41   #3020
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
To bylo tak, ze oni zadzwonili do tz i mu powiedzieli a on tak mi wszystko mowil ze nie powiedzial.... i jak zajechalismy do nich do mama mowi ze idzcie zobaczyc wozek.... no i tz dopiero wtedy przypomnial ze mi nie mowil.... no i mama powiedziala ze jak sie nam nie spodoba to bedzie stal tu u nich i jak bedziemy do nich przyjeżdżać to bedziemy z niego korzystac.... no ale dla mojego tz bardzo sie spodobal, powiedzial wozek jak wozek, a mi no tak średnio, i teraz boje sie poruszac tego tematu z nim .....
wkurzyłabym się przede wszystkim na TŻ
Cytat:

fajny mi się podoba
Cytat:
czajelka Ja bym się wkurzyła.... co innego jak masz upatrzony i chca wam go zafundowac a co innego jak kupują za waszymi plecami...
Mnie szwagierka chce dac tyle rzeczy że juz się boję ona sama ma dziewczynke tylko dużą grubiutką więc wszystko bedzie za duże... i wiem że ja mojego do takiego stanu nie chce doprowadzić i juz sie boję że jak moje będzie chude to zaraz beda gadac że mu jeść nie daję i sami zaczną pod moją nieobecność paść lub pokryjemu dawać jeść... Juz ostatnio teściowej mówiłam że ja chce moje dziecko jak najdłużej od słodyczy trzymać z daleka bo to żadnych wartości odżywczych nie ma i jest po prostu nie potrzebne. I boję się że jak przyjadę z 2 miesięcznym dzieckiem do domu na wesele to mi je zaczną opychać ciastami lub chuj wie czym ale ja mam gębę niewyparzoną i zrobie wtedy wojnę niesamowitą.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

soniuska w 12 to ja byłam w tamtym tygodniu dziś juz w tym tyg 13sie zaczyna . no bo we wtorek byłam u gina mówi ze 11w1d więc 12 tydzien trwał w tamtym tyg więc w tym już 13 zaczynam dobrze mówie raczej... ? bo już sama zgłupiałam...;/
tak, więc masz 12t1d czy tam 12t0d
a musisz mieć 13t0d - wtedy zaczniesz II trymestr.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:44   #3021
Koperco
Zakorzenienie

Gossip - coś wiem na ten temat. Moje dziecko jest szczupłe. Mieści się spokojnie w siatkach centylowych ale poniżej średniej, ale tez nie na granicy. Mąż jest szczupły, ja też nie najgrubsza, a za dzieciaka to byłam kości obciągnięte skórą (bo prawie nic nie jadłam). Ile ja się nasłuchałam, że dziecko głodzę i mogłabym mu dać ciasteczko. A wystarczyło trochę więcej czekolady i on tego cukru przy małej masie szalu dostawał -dosłownie. To skoro słodycze nie, to teściowa nauczyła dziecko jeść cukier z cukierniczki (oblizać palca i do cukierniczki) - wyobraź sobie jakiego szału dostałam. Cholera pół roku go oduczałam, ale sie udało. Głownie dlatego, że tesciowa wyjechała. Jak mój podrósł to plusem było to że zawsze mi wszystko opowiedział, więc potem już wiedziała że wygada i odpuściła.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:44   #3022
malinka1984
Zakorzenienie

Ello.Wróciłam z fitnesu, po drodze na zajęcia wstąpiłam do Lidla a była to 9:30 i ku mojemu zdziwieniu było sporo ubranek i kupiłam bluzę niebieską w paseczki ocieplaną na polarku rozm.62 i body z długim rękawem rozm.62 kolor niebieski i zielony. Jak się w listopadzie dowiemy że będzie córeczka to garderobę będzie mieć niebiesko-zieloną he he
Idę coś wszamać bo zgłodniałam,a potem czas na ogarnięcie mieszkania.
Dziś na 17:00 idziemy z mężem na warsztaty "Bezpieczny maluch", ciekawa jestem co am się dowiemy a może i coś wygramy
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-06, 10:45   #3023
Koperco
Zakorzenienie

Mi się wózek podoba, ale nie w tym rzecz Ja bym TŻ utłukła
Stary 2014-10-06, 10:45   #3024
kordelka85
BAN stały

Cytat:
kordelka w niemczech... przecież nie bede wiozła mebli z Polski ponad 1000km w sklepie POCO albo SB lagerkauft (czy jakos tak) meble są tanie i ładne pewnie też gdzieś macie taki sklep. odłożymy i kupimy
Nio chodzilo mi o jakies ciuszki, butelki, i inne akcesoria dzieciece, na meblach sie nie znam.
Co do sklepow to my mieszkamy na zadoopiu wiec do takiego Primarka gdzie ceny sa cywilizowane mamy 120 km. Ostatnio kupowalam prawie wszystko w PL, bo po prostu i tak tam bywalam.Po porodze okazalo sie ze brakuje mi pokrowcow na przewijak i placilam 6 eu za jeden(w pl byly po 14 zl). Smoczki do butelek tez, W PL kupilam za 12 zl 2 smoczki, a tutaj po 6-7eu wiec prawie ceny razy 2.
Stary 2014-10-06, 10:45   #3025
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Byłam u dentysty, ząb raczej nie do uratowania, ale na okres ciąży "prowizorycznie' go załata ale dziś się to nie udało bo bardzo krwawiło mi dziąsło. Jutro znów jadę. Dostałam znieczulenie (jest bezpieczne w ciąży)

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Rolnik szuka żony. .. i jest na bieżąco bo u nich w pracy wszyscy to ogladaja, a jeśli nie widzą to w pracy ogladaja wszyscy razem...

Się aż zapytałam czy na pewno to ten facet z którym ślub bralam...
Wiesz, że to wcale nie jest taki beznadziejny program?

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Hej wczoraj przed snem zwietrzylisny z M gazetke z lidla i dzis na 7:00 popedzilismy bo sa dresy i bluzy dla dzidziulka za 25zl.

Kupilismy dwa dresy jeden rozmiar 62/68 bluza szara w zielone paski i spodenki zielone a drugi caly niebieski ale nada sie i dla dziewczynki i chlopca rozm 74/80

I dwie bluzy
Jedna brazowa z uszkami rozm 62/68
Druga z uszkami zielona w paski biale 70/80

Zaraz wrzuce zdjecie.
Fajne są ciuszki z Lidla. Ja narazie nie kupuję, bo jak będzie dziewczynka to chce takie typowo dziewczęce, a jak chłopiec to mam bardzo dużo ciuszków po synku i muszę te na pierwsze pół roku przejrzeć i zobaczę czego mi brakuje. Myślę, że kilku pajacyków, jakieś body i coś na wyjście

Cytat:

ja też zawsze łzy mi ciekną jak umiera ktoś tak młody

My wczoraj byliśmy na mieście i oglądaliśmy wózki. Mężowi podoba się ten sam typ co mnie. Mutsy Evo
Najważniejsze - jest lekki

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

mój też mnie wczoraj smarował
ale on chciał sobie podotykać
Dziś znów mi łzy poleciały, na każdym portalu wspomnienia o Ani...
Wózek jest fantastyczny! Bardzo mi się podoba

Cytat:
w ogóle w końcu zafarbowałam wczoraj włosy, przyciemniłam trochę i zrobiłam sobie znów grzywkę
A ja ostatnio nieco rozjaśniłam włosy

Cytat:
A ja dzis witam oklaskami II trymestr niby we wtorek na wizycie miałam 11+1 ale już od dzisiaj zaczynam brać femibion 2 bo wcześniej nie zaszkodzi a jak zacznę później to już może. a Ja liczę że mnie się tydzień nowy wraz z poniedziałkiem zaczyna +/-
Wczoraj byłam u tej koleżanki po łóżeczko i dała mi też fotelik bujaczek ale nie wiem czy będę z niego korzystać. Jeszcze mam czas na zastanowienie się. W środę nastepna wizyta ale boję się tego prenatalnego... zwłaszcza że mi się brudna woda śniła, a mnie jak się brudna woda śnije to na coś złego;/ ostatnio np. co miałam w nocy wymioty to 3 dni wczesniej jakoś tak mi się powódź śniła, juz tak mam i nie poradzę na to nic czasem się coś dzieje czasem nie bo np. oglądnę jakiś film czy cos i potem się śnija takie głupoty;/
Witamy w II trymestrze
Na prenatalnym na pewno będzie w porządku, myśl pozytywnie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Podejscie do drugiej ciazy faktycznie jest jednak inne.
W rzeczy samej
Myślę, że teraz moje drugie dziecko pozna co to butelka, żebym nie była uwiązana

Cytat:

Bardzo fajny wózek i z tego co wiem jakościowo ok
Co nie zmienia faktu, że ja nie lubię jak ktoś za mnie decyduje

Co do planowania kolejnych dzieci to poczekajcie Dziewczyny do porodu i pierwszych m-cy z dzidziusiem, bo to bardzo zmienia pogląd na te sprawy
Stary 2014-10-06, 10:45   #3026
kordelka85
BAN stały

Akle jedzenie i kosmetyki dla dzieci za to sa tansze.
Stary 2014-10-06, 10:45   #3027
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Ello.Wróciłam z fitnesu, po drodze na zajęcia wstąpiłam do Lidla a była to 9:30 i ku mojemu zdziwieniu było sporo ubranek i kupiłam bluzę niebieską w paseczki ocieplaną na polarku rozm.62 i body z długim rękawem rozm.62 kolor niebieski i zielony. Jak się w listopadzie dowiemy że będzie córeczka to garderobę będzie mieć niebiesko-zieloną he he
Idę coś wszamać bo zgłodniałam,a potem czas na ogarnięcie mieszkania.
Dziś na 17:00 idziemy z mężem na warsztaty "Bezpieczny maluch", ciekawa jestem co am się dowiemy a może i coś wygramy
Ja się właśnie za ćwiczenia zaraz zabieram

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 10:45   #3028
czajelka
Rozeznanie

Cytat:

Heh to jak bys mogla za mnie tam pojechac i tak powiedzieć
a co jeszcze do narzekania to juz mnie sis wkurza bo co zaczynam ogladac na necie jakies ciuszki czy łóżeczko itp. To ona po co ty ogladasz ja ci wszystko oddam po Bartusiu o ile u mnie bedzie syn, i mnie to bardzo drazni ona jak chodzila w 1 ciazy to nie przesadzzm ale tonami kupywala naprawdę, i kocyki i body naprawde wsio.... i jak ja patrze co mowi po co .....buuuu......

II kreseczki 30.07.2014

Stary 2014-10-06, 10:48   #3029
Koperco
Zakorzenienie

Niech sobie mówi do woli, a Ty i tak zrób swoje. innej metody nie ma.:/
Stary 2014-10-06, 10:52   #3030
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Gossip - coś wiem na ten temat. Moje dziecko jest szczupłe. Mieści się spokojnie w siatkach centylowych ale poniżej średniej, ale tez nie na granicy. Mąż jest szczupły, ja też nie najgrubsza, a za dzieciaka to byłam kości obciągnięte skórą (bo prawie nic nie jadłam). Ile ja się nasłuchałam, że dziecko głodzę i mogłabym mu dać ciasteczko. A wystarczyło trochę więcej czekolady i on tego cukru przy małej masie szalu dostawał -dosłownie. To skoro słodycze nie, to teściowa nauczyła dziecko jeść cukier z cukierniczki (oblizać palca i do cukierniczki) - wyobraź sobie jakiego szału dostałam. Cholera pół roku go oduczałam, ale sie udało. Głownie dlatego, że tesciowa wyjechała. Jak mój podrósł to plusem było to że zawsze mi wszystko opowiedział, więc potem już wiedziała że wygada i odpuściła.
Ja ostatnio na urodzinach synka koleżanki zostałam baaardzo skarcona wzrokiem, bo ograniczałam synkowi jedzenie cukierków czekoladowych, a zjadł ich kilka. Ludzie są naprawdę dziwni w podejściu do karmienia dzieci słodyczami. U nas są od czasu do czasu i limitowane, a nie jak u niektórych - całe ptasie mleczko i hulaj dusza

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Ja się zarejestrowałam na ich stronie, a na maila żadnego potwierdzenia itp. nie dostałam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości