|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
U nas w dzień do usypiania najlepiej sprawdza się bujaczek, powiedzmy 4/5 drzemek, pozostała to wózek na spacerze
#3002 |
Wtajemniczenie
|
Moja w bujaczku wola MOPS
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
Moja śpi już. Nie wiem, czy ona ma w głowie jakiś zegarek cy co, który jej mówi, że już wieczór i można iść spać? O 18 jest jedzonko, próba odłożenia na drzemkę kończy się rykiem. O 20 jest jedzonko, po czym mała ładnie się daje odłożyć i zasypia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3004 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3005 |
Zakorzenienie
|
I po co chwalilam woombie? Masakra. Niezadowolenie okrutne!
Cos dzis na wieczor nie tak. Jadła z piersi później nie mogla chwycić i szarpanie, znowa lapała i znow to samo. Tak jeszcze nie było. Z tego wszystkiego śpi na mnie:/ A co do usypisnis to inaczej jak przy piersi to nie bardzo. Dlatego jak wlaczy sie jej bie spabie ro jest problem. Bo je, nie spi np pol godz i zeby usnac znow musi zjeść. Jeszcze duzo czasu minie nim sie naucze wielu rzeczy..o ile da sję nauczyć. I jak ją teraz przełozyć.. Mona z ta poduchą w wozku to jakis pomysl. Moze sprobuje, choc nie mam zadnej jak narazie. A bujaczka nie uzywam..niby wyukladałam poduchy zeby bylo w miare plasko ale nadal sie boje. Od kiedy ogolnie takie bujaczki sa dla dzieci?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-03 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3006 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
Wybacz Kaylla, ale nie pamiętam, karmisz piersią? A przy karmieniu nie zasypia? Mój wniosek z dzisiejszego wieczora- kładzenie dwójki dzieci w jednym pokoju jest przewalone. Zwłaszcza, gdy ma się jedno dziecko podobne do teściowej Roses, które gada jak katarynka i wszelkie "ćśśś...", "nie gadaj teraz", "na razie nic nie mów", "ciuchutko" itp itd działają może na kilka sekund, a drugie się wybudza przy próbach odłożenia do łóżeczka. Odechciało mi się wszelkich wyjazdów... dziś oczywiście nie pojechałam, gdyż olśniło mnie, że moja mama przyjeżdża do Pl na przyszły weekend, a chciałam okupować malutkie mieszkanie rodziców i z nią już byśmy się nie pomieścili (jedna kanapa). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3008 |
Z deszczem w butach
|
Roses, tym razem teściówa nie szpera po szafkach? Przygotowałaś dla niej coś specjalnego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3010 |
Konto usunięte
|
Mój cudak ma chyba kolejny skok rozwojowy.. od 7:30 nie śpi w ogóle.. ok.17 naładował baterie półgodzinną drzemką i szaleje dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, karmię piersią i przy piersi mała przysypia. Ale nie ma opcji odłożenia jej - jak tylko ją odłożę na łóżko, to od razu jest pobudka i oczy jak 5 złoty. I tu nie ma znaczenia jak długo śpi przy piersi - czy 5 minut, 15 czy pół godziny. Testowałam już wszystkie warianty i to się po prostu nie sprawdza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3012 |
Zakorzenienie
|
A mi zawsze sie wydaje,ze jak sie budzi to głodna od razu. A tu moze lepiej czekač na lament?Jeszcze duzo do nauki przed nami.
Zmienia mi sie dziecko,wlasnie ja przelozylam,włączylam szum i Mała probuje sama zasnąć. Alexwybudza sie co chwile. A ja sie martwie, ze juz dlugo minelo czasu od jedzenia inawet jesli uśnie zaraz sie obudzi i ja pospane i ona. Co do bujaczkòw to czytalam wlasnie,ze takie pod katem 45st jak foteliki samochodowe są ok. No, ale z drugiej strony mowi sie ze dziennie w foteliku samochodowym tylko 2 godz. Ja mam dschize na temat kregoslupa, boje sie uszkodzić Małej. A Ona np bardzo lubi byč w pionie na rekach. A schiza wynika stąd,ze mi zepsuli kręgosłup od dzieciństwa, zaczeli przy porodzie poprzez błędą rehabilitacje. I nie chciałabym aby moja Mała przechodziła to co ja.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-03 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps.Wpakowalam jej cumel. I teraz chyba pozostaje pilnowanie aby nie wypadl. Nauki i eksperymentòw ciąg dalszy ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-03 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle jaram się jak głupia, gdy zasypia bez piersi przytulony i myślę sobie, o jak super, dajemy radę bez smoczka, czad, impreza i w ogóle, ale dopiero mnie olśniło, że przecież poza domem to nie przejdzie.. w wózku zaśnie tylko, o ile nie jest właśnie zbyt zmęczony, potem kaplica, tylko jeszcze chusta może uratować w razie czego, ale jakoś nie chce mi się chustować ostatnio (w upały nawet nie próbowałam). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3016 |
Zakorzenienie
|
W dzień karmię na siedząco. W nocy na leżąco - ale i tak próbuję ją odkładać do łóżeczka, więc wtedy się budzi i albo zaśnie, albo walczymy. Tak od 4-5 rano już nie odkładam tylko śpimy razem, zasypiamy podczas karmienia. A budzi się przy odkładaniu, pierś często sama puści przez sen, ale odłożyć się nie pozwoli. A ja nie chcę, żeby ona spała na mnie, bo chcę móc coś zrobić. Plus teraz przy takiej pogodzie się po prostu męczę, bo za gorąco mi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
Daga u mnie wszysko składa sie na to, ze nie poznaje tak do konca kiedy Pyśka głodna. Bo Ona to roznie je, czasem tylko 5 min, czasem 10. I nie mam pojecia na ile to starcza.
Fajny macie rytm. Kaylla ja tak sie z Małą gotowałam np wczoraj. Ale jak walcze pol dnia i odkładam, a Ona odrazu sie budzi to popołudniu jest zmorodowana i pozwalam jej spać na mnie aby porzadnie odpoczeła. A jak w dzien karmic na leząco? Tzn u Kaylla tak jak u mnie po spaniu odrazu głodna. To spanie jedzenie spanie jedzenie spanie? A kiedy coś innego ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-03 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
W nocy jak widze,ze ją juz tak bardzo skreca to odbijam.
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Z deszczem w butach
|
Jestem wyrodną matką i nigdy nie biorę do odbicia. Z córką się bawiłam w odbijanie i miała wzdęcia i nic nie pomagało. Teraz olewam i młody takich problemów nie miewa
![]() Ale często śpi na brzuchu i wtedy nieraz mu się odbije. ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- A ja właśnie wtedy obkręcam na brzuch i śpi jak aniołek. Jak to jak karmić na leżąco w dzień? Tak samo jak w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Zakorzenienie
|
W dzień raczej odbijamy, a w nocy zależy, jak zaśnie przy cycku to nie
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3023 |
Zadomowienie
|
Karmie na leżąco w nocy. W 95% przypadków zasypia jedząc, a ja razem z nią. Jesli nie zasnie to odbijam/odgazowuje/przewijam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Teraz "usypia" mala na rekach i non stop do niej gada. Zaczela ja rozbierac z woombie, bo twierdzi ze jej niewygodnie. Na szczescie maz ja spacyfikowal. Stala nade mna chyba godzine zebym dala jej uspic dziecko. Dziecko bylo rozwrzeszczane, bo przeciez zaczela do niej te swoje tiu tiu tiu jak byla spiaca. Opanowalam sytuacje Karpem to bylo 1000 pytan do, co ja robie temu dziecku. Zasnela. Obudzila sie znowu z marudzeniem, a ta leci do lozeczka i swieci swiatlem. Niech teraz usypia... jutro wyjezdza i dlugo nie mam zamiaru jej widziec. Maz mnie co chwile tuli i caluje zebym ino wytrzymala jeszcze kilka godzin. Nie lubie jak sie nia zajmuje, nie moge sluchac glupot, ktore do niej gada. Mala dalej marudzi jej na rekach. Siedze w drugim pokoju i biore glebokie wdechy. Jeszcze chwila i nie wytrzymam. Zabiore ja i pojde do sypialni, tym razem zamykajac drzwi na klucz ![]() Daga, ty masz taki plus, ze u ciebie trajkocze corka. Trajkot tesciowej liczy sie x1000 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roses, jak tylko czytam to mnie nosi! Ale moja mama potrafi podobnie - kociak śpi zawinięty bo się wściekał i ciągle było, że pewnie mu za ciasno, pewnie za gorąco...Jakoś łatwiej mi to strawić bo to moja mama i serio oboje z tatą nam bardzo pomagają, ale nie raz mnie szlag trafia od takich... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Wtajemniczenie
|
U nas karmienie nr dwa. Powiedzcie czy powinnam mala szczepic jak ma katarek? Drugi tydz sie za nami ciagnie
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3027 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:16 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:16 ---------- Cytat:
![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-07-04 o 06:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3028 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle karmię na żądanie. Orientacyjnie kumam kiedy była poprzedni posiłek żeby wiedzieć czy to było 20 minute temu czy 2 godziny temu, ale nie sugeruję się zupełnie zegarkiem tylko potrzeba małej.
#3029 |
Zakorzenienie
|
Tak też powinno się karmić przy karmieniu piersią. Przy modyfikowanym trochę to inaczej wygląda, chociaż ja tego zegarka nie traktuje jak wyroczni.
![]() |
#3030 |
Zadomowienie
|
Ja przy mm też karmię na żądanie. A powinno się inaczej?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.