Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-17, 15:44   #3001
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
tak, one się zamieniają ze sobą.. ordynator wie że większość bierze w łapę, chcieli wprowadzić oficjalny cennik podobno ale jakaś burza się stworzyła że to jednak szpital NFZ..

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

no właśnie nie wygląda to tak że jest dodatkowa, tyle że one się zamieniają między sobą. ale jeżeli w trakcie mojego porodu za który dajmy na to jej zapłacę pojawi się inna rodzącą to ona i tak musi się nią zająć.. ale tłumaczono mi że wtedy skupi się bardziej na tej osobie co jej dała kasę..
To uważam że to jest nie fajne
Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja nawet nie mówię o dawaniu w łapę, tylko o oficjalnie przyjętej możliwości wykupienia położnej niektóre szpitale mają taką opcję.
I chwała im za to.
Prowadzenie szpitala i dobre zarządzenie finansowe są mega ciężkie
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:44   #3002
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a moze to i tak bylo, juz nie pamietam jak to bylo z tym smoczkiem/butelka. na pewno mleko bylo w gotowych pojemniczkach, butelkach ale co potem to juz czarna dziura

nawet nie, u Ciebie jest cytrynian - najlepsza forma jaka moze byc
ja mam aktualnie Maglek B6, i to jest mleczan.

jak ktoras to interesuje to znalazlam fajny wpis o magnezie:
Najlepszym poziomem wchłanialności odznaczają się preparaty
1. cytryniany, do 90% przyswajalności np. Magnesol, Magne B6 Fast, Magne B6 Max, Magnefar Cardio, Fortimag
2. mleczany, do 80% przyswajalności np. Magne B6, Mg-B6, Magvit, Magvit B6, Maglek B6
3. węglany do 30% przyswajalności, np. Magnesium B6 Polfa Łódź, Magnezin, Magnez Biotter, Neomag Forte, Menmag
4. asparaginiany do 30% przyswajalności, np. Asparaginian Extra, Asmag B, Filomag, Laktomag B6, Lactomag, Magnefar, Magnevit
5. chlorki do 16% przyswajalności, np. Slow-Mag B6, Slow-Mag
6. tlenki do 4% przyswajalności, np. MBE, Zdrowit Magnum Forte
7. chelaty - brak wiarygodnych badań klinicznych

http://www.i-apteka.pl/Jak-wybrac-na...414005438.html

łooooo, to tego to nie wiedzialam
Faktycznie, ten magnez Hosenki to mleczan...
Dokupię jeszcze i będę brać magleq b6 max, to cytrynian, tabletka ok. 100 mg Mg+ 2,5mg B6, wychodzi 9 zł za 50 tabl. Dwa razy dziennie wystarczy, max 3...
Stary 2016-08-17, 15:48   #3003
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
tak, one się zamieniają ze sobą.. ordynator wie że większość bierze w łapę, chcieli wprowadzić oficjalny cennik podobno ale jakaś burza się stworzyła że to jednak szpital NFZ..[COLOR="Silver"]
moj tez na nfz a taka usluge maja

Cytat:
Ja nawet nie mówię o dawaniu w łapę, tylko o oficjalnie przyjętej możliwości wykupienia położnej niektóre szpitale mają taką opcję.

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Bardzo ładna 😊 i wcale nie jest za długa. Możesz ewentualnie ją wyprać, a nóż się skurczy 😜
wyprac to i tak wypiore bo to uzywka

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Mam w domu jeszcze madleq b6, to jest cytrynian magnezu... Zobaczę ten magnefar, z mleczanem magnezu jest jeszcze magne b6, zobaczymy co taniej wyjdzie.
przeczytaj moj wczesniejszy post - i to i to to cytryniany wiec macie w sumie to samo
cytryniane sa "lepsze" (niewiele) od mleczanow

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
pstryczek - może skróć sobie tył a przód zostaw dłuższy? ja sobie tak skróciłam sukienkę bo i tak przód mi się podnosił przez brzuszek. bardzo ładnie ona wygląda.

co do koturnów to zależy jakie masz, ja mam takie 8 cm to w nich nie chodzę w ciąży bo jest inny środek ciężkości a akurat w koturnach łatwo aby noga się wykrzywiła. chyba że masz jakieś niższe, ale jak ja mam jeszcze takie 4 cm to teraz też w ciąży często mi się noga wykrzywia :P więc z tymi koturnami to ostrożnie
spoko loko, mam takie niskie koturny wiec beda ok. dzieki!

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
cytrynian

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:49   #3004
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

pstryczek84 super sukienka

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:49   #3005
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
a msz w domu jakies ubranko 56 i 68, dla porownania? dla mnie to przepasc ale z drugiej strony nie wiadomo kiedy zima nadejdzie i czy w ogole bedzie. ja narazie bym nie kupowala chyba takiego typowo zimowego, grubasnego. jak bedziesz widziala ze nadaja mega mrozy to wtedy jedno klikniecie i nastepnego dnia kombinezonik jest u Ciebie. w odpowiednim rozmiarze
Właśnie wiem, że jest przepaść no i jednak coś chciałabym mieć w pogotowiu, np. na wyjście ze szpitala czy pierwsze wyjścia z domu, bo termin mam na sam koniec listopada, więc pogoda może być teoretycznie ładna, ciepło, ale i typowo zimowo-mroźnie
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:51   #3006
Listopadowaa
Zakorzenienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64257471]chyba, że tak

ale to chore, że jak się zapłaci to się ma lepszą opiekę. Opieka powinna być taka sama dla wszystkich pacjentów niezależnie od tego czy ktoś zapłaci czy nie. Z drugiej strony to pacjenci tak uczą. Takie jest moje zdanie [/QUOTE]

popieram!
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:52   #3007
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Może i tak... Mam nadzieję, że ja będę dobrze wspominać, bo jakaś mega roszczeniowa nie jestem

Magnezin brałam teraz dłuższy czas, chyba coś tam działa, ale skurcze w łydkach i tak próbują mnie prawie codziennie rano chwytać na szczęście mocny się jeszcze nie zdarzył ani razu.

No bo tak nie powinno być. Ale niestety mamy w naszym kraju taką sytuację, że jak nie zapłacisz to na wiele nie licz. Chcesz szybko dostać się do lekarza - idziesz prywatnie, chcesz miłego traktowania i rzetelnej porady - idziesz prywatnie. Na nfz też zdarzają się w porządku lekarze, no ale same wiemy jak jest. A przecież składki się płaci i teoretycznie powinno to być za darmo, no nie?

A właśnie chyba wykupienie sobie położnej na noc np. nie powoduje, że innym pacjentkom się ją "zabiera", bo ona wtedy dodatkowo przychodzi do pracy po prostu? Czy się mylę?
No niestety taka smutna prawda. Co z tego że się płaci składki i się należy, jak i tak w razie konieczności prędzej się skona niż doczeka należnych świadczeń. Wtedy lepiej wyciągnąć kasę z kieszeni i iść prywatnie niż czekać nie wiadomo na co. Nawet to nieszczęsne żarcie w szpitalu - jak sobie człowiek sam zapasów nie zrobi, to z głodu padnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:52   #3008
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
pstryczek - może skróć sobie tył a przód zostaw dłuższy? ja sobie tak skróciłam sukienkę bo i tak przód mi się podnosił przez brzuszek. bardzo ładnie ona wygląda.

co do koturnów to zależy jakie masz, ja mam takie 8 cm to w nich nie chodzę w ciąży bo jest inny środek ciężkości a akurat w koturnach łatwo aby noga się wykrzywiła. chyba że masz jakieś niższe, ale jak ja mam jeszcze takie 4 cm to teraz też w ciąży często mi się noga wykrzywia :P więc z tymi koturnami to ostrożnie
Przy sukience w paski trzeba skrócić równo, inaczej wzór będzie wyglądał brzydko.

Cytat:
cytrynian
Szit! Budyń kalafiorowy, myślę jedno, piszę drugie. Oczywiście cytrynian. Już nie edytuję bo się zamęt zrobi.
Stary 2016-08-17, 15:54   #3009
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Przy sukience w paski trzeba skrócić równo, inaczej wzór będzie wyglądał brzydko.
.
racja.. nie pomyślałam
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 15:58   #3010
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może i tak... Mam nadzieję, że ja będę dobrze wspominać, bo jakaś mega roszczeniowa nie jestem

Magnezin brałam teraz dłuższy czas, chyba coś tam działa, ale skurcze w łydkach i tak próbują mnie prawie codziennie rano chwytać na szczęście mocny się jeszcze nie zdarzył ani razu.

No bo tak nie powinno być. Ale niestety mamy w naszym kraju taką sytuację, że jak nie zapłacisz to na wiele nie licz. Chcesz szybko dostać się do lekarza - idziesz prywatnie, chcesz miłego traktowania i rzetelnej porady - idziesz prywatnie. Na nfz też zdarzają się w porządku lekarze, no ale same wiemy jak jest. A przecież składki się płaci i teoretycznie powinno to być za darmo, no nie?

A właśnie chyba wykupienie sobie położnej na noc np. nie powoduje, że innym pacjentkom się ją "zabiera", bo ona wtedy dodatkowo przychodzi do pracy po prostu? Czy się mylę?
niestety....

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

pstryczku bardzo ładnie ci w tej sukience
Ja sie zastanawiam czy ruszyć nad morze w piatek czy w poniedzialek.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 16:00   #3011
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
niestety....

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

pstryczku bardzo ładnie ci w tej sukience
Ja sie zastanawiam czy ruszyć nad morze w piatek czy w poniedzialek.
Polecam sprawdzić pogodę na meteo.pl, chyba że rozważasz jeszcze inne aspekty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 16:05   #3012
ma_i
Zadomowienie

A ja się Wam pochwalę moim podwójnym debiutem 😄 nie dość że pierwszy raz piekłem muffinki, to jeszcze w zdrowej wersji. Nawet całkiem dobre wyszły 😉

Nic to, lecę do lekarza.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 16:06   #3013
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie! Kiedyś się przymierzałam do zakupu kilograma siarczanu magnezu, ale mogłabym tylko moczyć stopy, ponieważ nie mam wanny

Mam w domu jeszcze madleq b6, to jest cytrynian magnezu... Zobaczę ten magnefar, z mleczanem magnezu jest jeszcze magne b6, zobaczymy co taniej wyjdzie.

Ajajajaj
Stopy też mogą być

Mi gin zawsze mówi właśnie o Magne B6, ale mi się ten Magnefar B6 zakodował i kupuję go od dłuższego czasu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 16:08   #3014
sosowhat
Wtajemniczenie

jak ktoras szuka kołysek czy czy czegos takiego to patrze ze na smyku teraz sa promo, moze ktoras cos dla siebie znajdzie

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
A ja się Wam pochwalę moim podwójnym debiutem 😄 nie dość że pierwszy raz piekłem muffinki, to jeszcze w zdrowej wersji. Nawet całkiem dobre wyszły 😉

Nic to, lecę do lekarza.

super gratulacje ! pieknie wygladaja, na pewno smaczne kciuki za lekarza
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 16:11   #3015
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie, u Ciebie jest cytrynian - najlepsza forma jaka moze byc
ja mam aktualnie Maglek B6, i to jest mleczan.

jak ktoras to interesuje to znalazlam fajny wpis o magnezie:
Najlepszym poziomem wchłanialności odznaczają się preparaty
1. cytryniany, do 90% przyswajalności np. Magnesol, Magne B6 Fast, Magne B6 Max, Magnefar Cardio, Fortimag
2. mleczany, do 80% przyswajalności np. Magne B6, Mg-B6, Magvit, Magvit B6, Maglek B6
3. węglany do 30% przyswajalności, np. Magnesium B6 Polfa Łódź, Magnezin, Magnez Biotter, Neomag Forte, Menmag
4. asparaginiany do 30% przyswajalności, np. Asparaginian Extra, Asmag B, Filomag, Laktomag B6, Lactomag, Magnefar, Magnevit
5. chlorki do 16% przyswajalności, np. Slow-Mag B6, Slow-Mag
6. tlenki do 4% przyswajalności, np. MBE, Zdrowit Magnum Forte
7. chelaty - brak wiarygodnych badań klinicznych

http://www.i-apteka.pl/Jak-wybrac-na...414005438.html
Aaa no patrz, no to jeszcze lepiej Patrzę teraz na pojemniczek i jak byk jest napisane, że cytrynian

Niedawno mąż na próbę kupił Slow-Mag B6 bo babka w aptece mu poleciła, bo to podobno jedyny magnez zarejestrowany jako lek. Ale co z tego, skoro kiepsko się wchłania

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-08-17 o 16:14
Stary 2016-08-17, 16:12   #3016
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
Miejsce na bank będzie, i jak wcześniej wspomniałam lepiej się traktuje takie osoby. I ostatnio nawet jak tam byłam z plamieniem to od razu komplet badań zrobili leki itd a dziewczyna która nie miała tam lekarza porostu była i czekała chyba na cud

Nie zgadzam się ze lepiej się traktuje takie osoby do wykonania badań masz konkretne wskazania a nie znasz dokładnie sytuacji tej dziewczyny

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 16:13   #3017
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie tak często jest ja pytałam o to dwoje lekarzy (z dwóch różnych szpitali) i usłyszałam, że o miejsce raczej nie muszę się martwić. To już jest dużo. No ale jakby chcieć, żeby swój lekarz był przy porodzie to faktycznie trzeba raczej dopłacić

Ja się coraz mocniej zastanawiam nad wykupieniem opieki położnej po porodzie, chyba ok 600 zł kosztuje taka przyjemność ale boję się, że sobie nie poradzę jeśli będę miała faktycznie cc mogą być najpierw problemy z karmieniem piersią a ja jestem w tych tematach kompletnie zielona, co i jak robić, czemu dziecko płacze, nie wiem sama...
Położne pracujące w szpitalu powinny Ci we wszystkim pomoc bez jakiejś dodatkowej opłaty to cześć ich pracy

Stary 2016-08-17, 16:13   #3018
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się Wam pochwalę moim podwójnym debiutem �� nie dość że pierwszy raz piekłem muffinki, to jeszcze w zdrowej wersji. Nawet całkiem dobre wyszły ��

Nic to, lecę do lekarza.

Kciuki! Jak wrócisz to proszę o przepis

Ostatnio zrobiłam szybkie babeczki z gorzką czekoladą i startą skórką z cytryny, bajecznie proste i bezproblemowe, pyszka.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Stopy też mogą być

Mi gin zawsze mówi właśnie o Magne B6, ale mi się ten Magnefar B6 zakodował i kupuję go od dłuższego czasu.
Masz sprawdzony mnie jest ciężko powiedzieć co działa, a co nie, nie mam skurczy łydek czy drgania powieki, za to brzuch na każdym magnezie stawia mi się jednakowo...
Stary 2016-08-17, 16:17   #3019
kaga90
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64251541]ja to się boję, że dwójeczka wyjdzie przy porodzie
Dlatego chyba za wczasu poproszę o zrobienie lewatywy Dla własnego (i lekarzy) komfortu psychicznego [/QUOTE]
Ja sobie chyba sama w domu zrobię jak się zacznie ale wszyscy wiedzą że takie rzeczy przy porodzie się zdarzają wiec nie ma się co tym tak stresować

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
To mi tego już oszczędzali, ale pytali ile się sikało i ile piło.
To akurat normalne tak samo pytanie czy stolec był ale jaki duży to już pytanie zbędne

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
A ja tylko siedzę i nadrabiam... :-P
Mnie też chwile nie było i mam ten sam problem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 16:18   #3020
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa no patrz, no to jeszcze lepiej Patrzę teraz na pojemniczek i jak byk jest napisane, że cytrynian

Niedawno mąż na próbę kupił Slow-Mag B6 bo babka w aptece mu poleciła, bo to podobno jedyny magnez zarejestrowany jako lek. Ale co z tego, skoro kiepsko się wchłania
Szef szefów na oddziale w moim szpitalu poleca tylko i wyłącznie ten magnez.
Jak już stwierdziłam, każdy ginekolog wyznaje jakiś swój, najlepszy i bezkonkurencyjny magnez. Zjadłam dwa opakowania tegoż i różnicy nie odczuwam. Wcześniej przyjmowałam chela mag b6 mama.
Chociaż jeżeli zarejestrowany jest jako lek, masz większą pewność, że w składzie jest faktycznie to, co w ulotce...
Stary 2016-08-17, 16:19   #3021
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dokupię jeszcze i będę brać magleq b6 max, to cytrynian, tabletka ok. 100 mg Mg+ 2,5mg B6, wychodzi 9 zł za 50 tabl. Dwa razy dziennie wystarczy, max 3...
Cytrynian

W Gemini 100 tabletek kosztuje 12,40zł

Instagram

Stary 2016-08-17, 16:19   #3022
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa ja tu jem!

Dziewczyny, a czy po cc, jeśli jest problem z karmieniem piersią i trzeba podać dziecku butlę, to praktykuje się przynoszenie swojej czy szpital to zapewnia? Bo swoją fajnie mieć z odpowiednim smoczkiem, żeby odruch ssania się wyrabiał itp. no ale nie wyobrażam sobie w sumie biegać gdzieś samej z tymi butelkami, wyparzać ich itp.
To chyba zależy od szpitala...musiałabys się zorientować jak jest tam gdzie chcesz rodzic

Stary 2016-08-17, 16:20   #3023
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Szit! Budyń kalafiorowy, myślę jedno, piszę drugie. Oczywiście cytrynian. Już nie edytuję bo się zamęt zrobi.
Hahaha

Instagram

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-17, 16:21   #3024
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
cześć. nie mam teraz jak nadrabiać więc może będzie dubel

widziałyście co ma być w Lidlu od soboty 27.08? przeprowadzę atak.

http://dane.okay.pl/iulotka/pdf/lidldo280816.pdf
Mi teściowa pokazała i od razu wymieniła co chce kupić ;D dziadkowie oszaleli Laura będzie ich pierwsza wnuczka wiec się boje ze rozpieszcza....

Stary 2016-08-17, 16:22   #3025
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
To akurat normalne tak samo pytanie czy stolec był ale jaki duży to już pytanie zbędne
Wiem

Instagram

Stary 2016-08-17, 16:24   #3026
kaga90
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64253081]

raczej go będę chciała w okolicach swojej głowy a nie krocza [/QUOTE]
O to to...w krocze niech nie patrzą jeszcze traume będą mieli...

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
ale ładne te ubranka

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

po cc chyba od razu przystawiają dziecko do cycka, chyba ze sie myle
Powinni i po cc i po porodzie sn ale niestety różnie to bywa

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
ja idę tam gdzie mam lekarza prowadzącego.. jak trafiłam rok temu na IP to czekałam rozkrwawiona 3h na przyjęcie, myślałam że już się wykrwawię do końca.. a teraz jak plamiłam to tylko zadzwoniłam do mojego gina że mam taką sytuację, kazał iść od razu na jego oddział i po cichaczu bez nawet formalności mnie przyjął i zrobił USG.

myślę też aby mi załatwił jakąś położną.. bo w szkole rodzenia uświadomili mi bolesną prawdę że jeżeli nie zadbam aby mieć swoją położną i jej zapłacić to mało prawdopodobne aby ktoś się mną zajął. oczywiście że poród przyjmie ale położne przyjmują kilka porodów na raz i zwyczajnie ktoś może mieć w mnie w d...

takie wnioski z SR.. a byłam święcie przekonana że tam wszystkie położne robią swoją robotę bo w końcu ktoś im za to płaci..
ale położna co pracowała mówiła że zawsze było jej szkoda w szpitalach tych co nie zapłaciły i gdyby nie mąż to by były zostawione same sobie ;/
i teraz żyję w stresie bo nie znam nikogo.. a do tego położne robią jakieś konspiry że aby cie przyjęła na poród to musisz chodzić do płatnej szkoły rodzenia którą one założyły za 500 stów dodatkowo ;/ muszę znaleźć jakąś poza tym gangiem ale myślę że właśnie ginekolog mi w tym pomoże
A to chamstwo...pierwsze słyszę o czymś takim :/

Stary 2016-08-17, 16:25   #3027
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytrynian

W Gemini 100 tabletek kosztuje 12,40zł
Tak, popierdzieliło mi się konkretnie
Stary 2016-08-17, 16:26   #3028
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
wygladaja pysznie!
kciuki za lekarza!

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
jak ktoras szuka kołysek czy czy czegos takiego to patrze ze na smyku teraz sa promo, moze ktoras cos dla siebie znajdzie[COLOR="Silver"]
o, dzieki!

Cytat:
Właśnie wiem, że jest przepaść no i jednak coś chciałabym mieć w pogotowiu, np. na wyjście ze szpitala czy pierwsze wyjścia z domu, bo termin mam na sam koniec listopada, więc pogoda może być teoretycznie ładna, ciepło, ale i typowo zimowo-mroźnie
ja mam podobny dylemat z tym ze troche latwiej bo mam dwie zimowki 56 po kubie choc chyba poszukam czegos cienszego wlasnie na samo wyjscie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-17, 16:28   #3029
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Mi tylko Lile pokazali, pozwolili w główkę pocałować i zabrali
Zazwyczaj tak robią żeby mama troszkę doszła do siebie po cc

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
ja tez sie boje pawia, bo zazwyczaj jak cos mnie boli to jest mi niedobrze

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Podziwiam was za te wyprawki bardzo szybko to ogarniacie, a zamowienia z apteki i walizke do porodu to juz w ogole, bo ja nawet nie ma listy co zapakować a co dopiero juz kupować.
Pewie przy porodzie zdarzają się często ale to nie przez ból tylko przez hormony i drażnienie receptorów znajdujących się w szyjce macicy...ale to też dla położnych i lekarzy norma wiec nie ma się czym martwić...to fizjologia 😊

Stary 2016-08-17, 16:28   #3030
mietowka25
Zakorzenienie

Dziewczyny... Zjadłam obiad zagryzlam wafelkiem o nadal jestem głodna... :-(
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości