|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
wiele z nich dużo mniej, z regu ły jest to tez spowodowane po prostu brakiem miejsca. Mój brzuch jest jakby napompowany do granic możliwości i ciązy bardzo. Młoda dziś spokojniej... a zawsze miałam you can dance w brzuchu;-)
![]() |
#3033 |
Rozeznanie
|
Ojej to mozna dostac czegos jak sie juz slyszalo tyle dat i to jeszcze z takim rozrzutem! Nam wg OM wychodzi data 12 luty, lekarz tylko raz powiedzial inna w 20 tyg bo mowi ze to najbardziej miarodajne jest, i wtedy przesunął na 16, ale od tamtego czasu moja dzidzia ciagle do przodu wiec licze ze jednak data z om i karty ciazy bedzie bardziej bliska prawdzie, chociaz niewykluczone ze mala przenosze.
a propo sklepow to rzeczywiscie masakra, ja sie tam nigdy nie pcham przed kolejke, ale u nas w markecie jest kasa pierwszenstwa gdzie zawsze mniejsza kolejka jest bo tam z wozkami nie mozna wiec ja tam chodze i grzecznie czekam na swoja, a ostatnio babka za mna czy ja puszcze bo ona jedna rzecz ma!! A ja mialam dwie i mowie jej ze to kasa pierwszenstwa a ja grzecznie stoje, wiec czemu jeszcze mam puszczac? Wrrr Dobra znikam do gina i na SR (do zobaczenia dziewczynki - to juz ostatni raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki.Witam i oznajmiam , ze dzis zaczynam 32 tydzień
![]() ![]() ![]() Standardowo razem z lilijka ![]() ![]() Werka ja tez mam ochote Cie troche ochrzanic, ale nie chce bys znów zarzucała mi , ze sie na Ciebie uwzięłam ![]() Olbka łącze sie w bólu. Też muszę leżeć...tylko ja jakies 2 miesiące a u Ciebie to juz końcówka. Jednak życze ci żebys jak najdłużej wytrwała a już napewno do tego 2 stycznia ![]() Gosia skomplikowana sytuacja z ta córa, nie wiele mogę doradzic ale trzymam kciuki by małej przeszła ta chandra i by jakos odpuściła tatusiowi takie traktowanie. Bądź dobrej myśli, potrzeba czasu ![]() Cytrynka tez mam polo koło domu i zawsze robie tam zakupy ![]() A co do teściów mam nadzieję, ze odbiora to tak jak powinni i nie spotakja mnie jakięs nieprzyjemności z ich strony.Wiesz dobrzy z nich ludzie ale oni sa rodzicami 6 dzieci i z zadnym tesciowa nie miała komlikacji..wszystko w ciazy robiła i dlatego dla nich to co dzieje sie ze mna jest dziwne.Ja pierdziele wbijam sie tam na wersale i leze całe świeta ![]() Ale miałaś stresująca noc..Ci mężczyźni ![]() ![]() ![]() Agape taaaaa, będę egoistka przez nte ostatnie 2 miesiace do porodu czy to komus sie podoba czy nie...a co...bede dla mojej córeczki ![]() ![]() Ligotka tak mój maz to skarb, sama nie wiem czym ja sobie zasłużyłam na takiego faceta..naprawde nawet jakbym chciała to teraz nie mam sie o co przyczepić ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny damy rade!!! Ja jak mam chwile słabości to sobie powtarzam,. kurde tyle kobiet juz przede mna dały rade (np moje znajome) to i ja dam...a jak juz pomyśle ze to cierpienie po to by ujrzeć swoja córeczke...to na sama myśł dostaje takiego przypływu energi, że stwierdzam, że tej myśli będę sie trzymac na porodówce. Napewno jeszcze komus miałam odpisać ale juz nie pamiętam, tyle tego piszecie. a Mysiopez gratuluje rozpoczetego 9 miesiaca..odpoczywaj dużo...juz niedługo.Jak ja wejde w te magiczna 9 aaaaa fajnie my juz nie mozemy z męzem sie doczekac by zobaczyć córcię. Któras była na wizycie, chyba KOperco...to cieszę sie, że maleństwo ma się dobrze...mamy podobny wiek ciąży. A Apeluje do tych maluszków co to nie chca mamusia pokazać co maja między nogami!!!Drogie dzieci, prosze nie trzymac rodziców w niepewności i ujawnic swoja płeć co by mamusie mogły Wam ładne ciuszki kupić. I do tych co to posladkowo ułożone..Raz, dwa maluchy przekręcamy sie szybciutko...główka w dól ![]() Oj ale się zasiedziałam...juz 14...za godz. mąż kończy pracę, muszę byc gotowa bo jedziemy do babci na urodziny siostry//juz szykuja mi tam wyrko, wiec poleze sobie i pojem torcika( a chodzi za mna od kilku dni)i bede nadzorowac impreze.Szkoda ze nie moge sie tak poudzielac jak co roku ale mam zastepstwo moja mlodsza (17 letnia siostra) wziela organizację na siebie takze jestem spokojna. Nie wyobrażam sobie, że miałoby mnie nie być na urodzinach mojej NIkoli. Ona tak przezywała , odliczała dni do urodzin, a dzis wstała przed budzikiem, z wrażenia i przejęcia chyba spać nie mogła ![]() ![]() Upsss... miałam jeszcze prezenty naświeta popakowac ale chyba juz nie zdarze moze jutro ![]() A ja juz przeżywam bo moja Nikola na weekendy i takie przerwy świateczne jest u babci , dziadka i taty i mojej siostry tej 17 letniej czyli w moim domu rodzinnym. Tak się umówilismy i było ok dopóki weekend trwał 2 dni a teraz ta przerwa od 23 grudnia az do 3 stycznia...aj na sama mysl ze tyle tam bedzie to mi sie plakac chce..tak pusto w domku bez niej , zawsze ide do jej pokoju troche posiedziec, tak mi sie z nia kojarzy...odbija mi ale jestem tak z nia zwiazana...masakra...a teraz jeszcze musze lezec to zabardzo nie pojade jej odwiedzic..ale meza poprosze to mi ja przywiezie to w tym samym miescie.. Dobra uciekam..zajrze wieczorkiem jak męzus pozwoli, bo zazdrosny o was, o forum troche mówi zamiast z męzem posiedziec to ty klikasz i klikasz ![]() Buziaki.
#3035 |
BAN stały
|
muron,ja mam ciągle tańce w brzuchu
![]() I ostatnio zaczęłam się zastanawiać,czy pojawia mi się rozstępy,czy nie...w sumie przy tamtych ciążach nie miałam,więc ciekawe,jak będzie tutaj... Aaa,i wiem,co lubi moja dzidzia;D Lubi muzykę Lady GaGi ![]() Moje biedne dziecko ![]() Justine,przysięgam,że ból zeba jest o wiele gorszy..ból ucha zresztą też....powiem Wam,kobietki,że mnie nawet złamana ręka bardziej bolała,niż porody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- moje dziecko wyjezdziło się ze mną autem kiedy darli się Guns'n'Roses- miałam fazę na powrót w małoletnie czasy;-), muzyki z True Blood ;-) Dla uspokojenia Simply Red;-)
![]() ![]() |
![]() |
#3037 |
Zadomowienie
|
Justine, fakt, masz trochę więcej leżenia... Ja z końcem 37 tyg. wstaję i już
![]() ![]() A ja w 25 tyg wylądowałam w szpitalu z kolką nerkową. Wszyscy lekarze mówili wtedy, że jestem już przetrenowana, bo kolka nerkowa jest o wiele gorsza niż bóle porodowe ![]() ![]() Muron, mój brzuch też się coraz bardziej obniża... Nosz kurde, jeszcze tylko 11 dni (a potem jeszcze 7 ![]() ![]()
#3038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Raczkowanie
|
Tak sie zastanawiam,czy rzeczywiscie po cesarce duzo wolniej sie dochodzi do siebie... wiem ze to kwestia indywidualna, ale jak czytam na niektorych forach ze po zabiegu dziewczyny maja brzuszek jak w 8 m-cu to troche mi sie nie chce wierzyc :/
Muron Ty pewnie wiesz sporo na ten temat bo od dawna sie szykujesz do ciecia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() To samo jest przy Hung up Madonny ![]() Ja właśnie tez lubię sobie czasem posłuchac hitów młodości..ostatnio było to ''Bette Davis eyes'',ale tego moja córcia chyba nie lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Juz nie popakuje prezentów(szwagier jest) to jeszcze z wami posiedze ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3042 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam dylemat...
Nim wylądowałam w szpitalu zdecydowaliśmy z Tżtem, że pojedzie w sobotę po swoją córkę i ta spędzi z nami tydzień przed świętami, Wigilię a w I dzień świąt jej mama przyjeżdża do miejscowości rodzinnej Tż i wtedy ją weźmie na resztę świąt...Ja w środę zostałam przyjęta do szpitala, mała miała obiecane, że przyjedzie, spakowana czekała na nas, więc Tż w sobotę pojechał po nią (200 km w jedną stronę) i zawiózł do swojego rodzinnego miasta, do swojej mamy, mieliśmy odebrac ją jak wyjdę i wtedy do świąt pobyc z nią. Na święta jedziemy do teściowej, mała byłaby z nami a na I dzień świąt już mama by po nią przyjechała...Wczoraj mnie wypuścili, Tż od razu zapytał czy pojedziemy do jego mamy po córkę, zgodziłam się, bo stwierdziłam, że te dwa dni do świąt wytrzymam leżąc w łóżku i opiekując się małą. Tż pracuje do 16 i nie dostanie teraz urlopu. Więc wszystko na mojej głowie. Ja leżę w łóżku, ale wiadomo jak to jest - trzeba jej zrobic śniadanie, obiad, herbatę jakąś, coś do przekąszenia. Mała się nudzi i co chwilę mnie prosi bym się z nią pobawiła - głupio mi tak co chwile odmawiac, więc zrobiłyśmy kartki świąteczne, poukładałyśmy puzzle, zaraz poczytamy bajki...jak Tż przyjdzie z pracy to pewnie się nią zajmie, ale wykąpac to już ja będę musiała...poza tym ona co chwilę chce mi dotykac brzucha i nie rozumie, że nie może mnie ciągle po nim głaskac, dusic, czasem się o niego oprze, szturchnie, za bardzo przyciśnie głową...a on cały czas twardnieje...Tż powiedział mi wczoraj, że chciałby, żeby mała została jeszcze na czas między świętami a sylwestrem. On ma wolne, ale umówił się, że przez cały tydzień będzie malował nasze mieszkanie i kładł panele, bo potem nie dostanie już wolnego i musi zrobic to teraz (chcemy się też jak najszybciej wprowadzic). I teraz się zastanwiam co jaj mam zrobic ![]() ![]()
#3043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CC nie boli poród, ale masakra dwie doby po. Kolezanka smigała w 3 dobie, inna leżała dłużej. Wg lekarzy i połoznych znaczenie ma też waga pacjentki- im szczuplejsza tym łatwiej dochodzi do siebie Po cc nie możesz przez ok mies dzwigać, schylać się, jakiś cięższych rzeczy robić. Trzeba uważać na szew. Ale dziecko nosic mozna;-) Tylko wiadomo opstrożnie bez szarpnięć. Brzuch jak w 8?? Powaliło je. Po Sn też są dziewczyny co mają brzuch jak w 8 mc ;-)Nie raz w szpitalu widziałam
![]() ![]() |
![]() |
#3044 |
Zadomowienie
|
no jakis taki dobry humorek mam dzisiaj..moze uda mi sie Was zarazić
![]()
#3045 | |
BAN stały
|
Cytat:
No oczywiście ![]() Naprawdę nie ma się czego bac,choć jak wiadomo-ból jest kwestią indywidualną. Tak,jak mówiłam-złamana ręka bolała bardziej,bo aż płakałam,a przy porodach,to sie śmiałam ![]() Wszyscy byli zdziwieni,a ja nie czułam jakiegoś ogromnego bólu-wręcz przeciwnie,był tylko troszkę silniejszy niż miesiączkowy. Zobaczysz,wszystko będzie ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz jednak porozmawiać z mężem i powiedzieć mu wprost co się dzieje z brzuszkiem i w ogóle, że nie jesteś na siłach zajmować się nią czy czas. Niech on podejmie decyzję, czy maluje mieszkanie, czy zostaje z córką |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 | |
BAN stały
|
Cytat:
Moja znajoma po tygodniu od cc czuła się super,jakby w ogóle nie była w ciązy,a inna długo dochodziła do siebie. Po cc boli rana,a po sn-krocze ,które goi się dosyć długo,ale u mnie juz po 5 tyg było wszystko ok,a po 7 tyg od porodu rozpoczęłam współżycie) To samo z brzuszkami-jednej schodzi niemal od razu,inna potrzebuje trochę więcej czasu. Ja po tygodniu chodziłam w obcisłych bluzkach sprzed ciązy(po pierwszym porodzie)ale po drugim porodzie wszystko wróciło do normy dopiero po miesiącu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tak czy inaczej zostana mu te zapasy. Wczoraj gadalam z dziewczyna, ktora miala ciecie 3 dni temu i wygladala na duzo bardziej zaawansowana niz ja ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale u ciebie sytuacja jest troche inna i Kma słuchaj jestes po szpitalu, musisz odpoczywac, nie ma żartów. Nie miej do siebie prenetsji.Jak się nie zgodzisz na to by mała u was tyle czasu była to moim zdaniem nie bedzie źle o tobie świadczyło. Nis=estety ale taka jest sytuacja. Ja proponuje byś porozmawiała z mężem i wytłumaczyła mu, że rosumiesz, że chcałby spedzic z córka jak najwiecej czasu. ale teraz ma tez inne obowiazki musi uporac sie z remontem a ty zwyczajnie nie czujesz sie na siłach by opiekowac się małą.Niestety dla Ciebie teraz wasze dziecko jest najwazniejsze. I małej tez trzeba to delikatnie wytłumaczyć i powinna zrozumieć. Nie miej skrupułów...dobra z ciebie dziewczyna i nie robisz tego dla własnej wygody tylko dla zdrowia twojego synka.I mąż napewno zrozumie ze robisz to dla dobra Juliana a nie z lenistwa czy z barku sympati do córki tzta czy tez z braku checi spedzenia z nia czasu. Ja juz to wiem... ![]() ![]()
![]() |
#3051 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kma - Kurczę, faktycznie niezręczna sytuacja...żebyś się dobrze czuła, to inna sprawa, ale skoro masz się oszczędzać, to wiadomo, że nie dasz rady zająć się Małą tak, jakbyś normalnie mogła...porozmawiać z mężem warto, wiadomo - jego córka, na pewno będzie mu przykro, ale z drugiej strony nietrudno zrozumieć, ze taka opieka to dla Ciebie duży wysiłek, który nie jest przecież wskazany...mi się wydaje, że mąż Twój zrozumie, o co chodzi...zawsze przecież można się tak umówić, że Julianek się urodzi, to Mała przyjedzie do Was na ferie, czy święta Wielkanocne...Z jednej strony to na pewno słodkie i wzruszające, jak Mała tak interesuje się Twoim brzuszkiem, ale nie zazdroszczę sytuacji - dziecku trudno jest przecież wytłumaczyć, że nie można głaskać i masować, bo to Maluszkowi może zaszkodzić... Zaraz zabieram się za obiadek..dziś coś na szybko, po popołudniu sr mamy. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-22 o 14:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
BAN stały
|
[QUOTE=cytrynka3002;239268 08]Oj mają siłę te nasze dzieciaczki
![]() ![]() ![]() Wiesz,ja jakiś miesiąc temu,gdy zwróciłam takiej ''pani''uwagę,żeby trochę uważała,bo jestem w ciąży,to się zaczeła wydzierać,że jak ja się do niej odnoszę,że tak to jest,jak gówniary w ciążę zachodzą. Powiedziała,że w szkole powinnam być i sie uczyć,a nie dzieci rodzić. Wściekłam się,ale powiedziałam,że maturę mam dawno za sobą,po czym wyjęłam dowód z torebki i jej pokazałam z usmiechem. Jak zobaczyła,że jestem rocznik 73 to spuściła z tonu. Od razu mnie przeprosiła i odeszła. Cóż,tak to już jest.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie jestem potworem co????Jak przez jeden miesiac w roku nie wypije piwka do meczu czy w weekend to chyba nic sie nie stanie. ![]() My całę 9 miesięcy abstynencji...a z reguły z 9 robi się 15 miesiacy jak nie lepiej, jak sie karmi. Dobra zmykam juz na powaznie..dobrego humorku życze wszystkim.
![]() |
#3054 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za rady...bo ja na prawdę mam dylemat...gdyby mała nie mieszkała tak daleko, a tak to jest nie lada wyprawa po nią, w dodatku w zimie to już masakra
![]() W dodatku ja straszną pedantką jestem i jak mała je, to zawsze coś ubrudzi, wyleje, a ja tylko ze ścierką...po zrobieniu siusiu nie zawsze spuści wodę czy klapę, a ja juz muszę wstac i obadac, bo bym nie wytrzymała...naczyn po np. obiedzie też nie umiem zostawic żeby Tż pomył, bo jakby wrócił po 16 to byłoby ich całe mnóstwo, ciągle jem coś ja albo mała...Ehhh, chyba zrobie jak radzicie i porozmawiam z Tżtem. Chyba się nie pogniewa, ale ja nie chcę na jakąś zołzę wyjśc przed nim i przed resztą rodziny....
#3055 |
Raczkowanie
|
melduje się po wizycie, jeszcze nie wylądowałam w szpitalu, choć 10 minut temu myślałam że tak własnie się stanie, przyjechałam do domu i w wc zobaczyłam że wycieka ze mnie czerono- brazowa brudna wydzielina (odrazu pomyślałam o achai i że mam to samo i za pół godziny będę mieć cesarkę a za godzinę zobaczę małego) ale przecież własnie wróciłam od lekarza i wszytko było ok ... zadzwoniłam do lekarki i mnie uspokoiła że to po badaniu, przy takim zaawansowaniu to normalne że przy badaniu szyjki się ją podrażni.
Ale obserwoać jak by co, tak że jeszcze nie jestem spokojna do końca.... Uf... ktg wyszło ok, szyjak się skróciła, mały naciskana szyjkę i na pęcherz (hehe nie da się ukryć), rozwarcie mam na ok 1 cm. czyli generalnie wszytko w normie i ok. Mały przybrała na wadze do 2960 czyli w 3 tygdonie 500, hehe wcale taka kruszyna raczej nie będzie. A na święta pani doktor sprezentowała mi zdjęcie z 3d z buzinką małego, wogóle chyba z 15 minut oglądałam jedgo twarzyczkę, słodzik z niego ustami cały czas coś ruszał, mlaskał, i paluchy wkładał, no przesłodko. Szkoda że tż nie było ze mną bo było na co dziś popatrzeć, a tak swoją drogą to się na tż wkurzyłam, wizyte miałam o 11:15 (no prezwlekła się wszytko tak że o 13 wyszłam), a on do tej pory nie raczył nawet zadzwonić i zapytać co tam... no tak że lekarka powiedział że teraz to być gotowym cały czas bo w każdej chwili mały może wychodzić... oby dosiedział do tego stycznia... ale jakoś czuje że nie dosiedzi... i chyba jednak sobie odpuszcze klinike w krakowie, tzn. widziałąm swoją reakcje dziś... pierwsza myśl jadę do szpitala tu do nas, do krakowa za daleko... |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-22 o 14:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do młodego wyglądu - mnie przed ciązą panie ekspedientki pytały o dowód, jak alkohol jakiś kupowałam ![]() ![]() Ja uciekam robić obiad, bo mąż dzwonił, że już skończył. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3059 |
BAN stały
|
Cytrynko, jestem, jestem
![]() Hehe, widzę że Twój TŻ jak mój jak zrobi coś źle to od razu przekupić jakoś chce swoje winy ![]() CO do bólu porodowego. Ja się samego bólu w czasie skurczu nie boję. Boję się nacięcia i tyle. Okres miałam baaaardzo bolesny, wiec jak któraś pisze że musiała brać dwa ibupromy w pierwszy dzień to zazdroszczę... Na mnie działał tylko i wyłącznie Ketonal i najlepiej Forte. Teraz mam tylko lekkie schizy że urodzę wcześniej - po pierwsze zanim otworzą po dezynfekcji mój szpital (do 27.12) no i że przed kolejną wizytą 3.01. Mój lekarz nie przyjmuje już do Nowego Roku, a ja się boję że okaże się że mała jest za duża dla mnie (bardzo prawdopodobne) i będą mnie męczyć najpierw a potem i tak skończą na CC... Najchętniej poszłabym na jeszcze jeden pomiar jutro lub tuż po Świętach, ale musiałabym do innego lekarza a to chyba bez sensu... Nie wiem już nic. Brzuch niżej niż był i mam stresa a porządki przedświąteczne i toku... |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
BAN stały
|
Jak idę z moją córką do sklepu,to wszyscy myślą,że jesteśmy siostrami ![]() Jesteśmy prawie tego samego wzrostu(tzn moja córka ma 175 cm), i czasem jak ona przyjeżdża do domu,to nawet ubrania nam się mylą ![]() W sumie zawsze miałam dość dziecinną buzię,i niewiele się zmieniłam od czasów liceum- zmieniłam tylko fryzurę i zmodyfikowałam nieco styl ubierania się. Mąż się śmieje,że jestem licealistką po 30 ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-22 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.